شماره: 2565 / ۱۴۰۴ بيست و يکم فروردين

تعداد بازدید : 0
اخبار
تسلیت رئیس مجلس در پی حادثه
معدن زغال سنگ دامغان
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه تأسفآور معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان را تسلیت گفت و کمیسیون صنایع مجلس را مأمور رسیدگی به ابعاد آن و ارائه گزارش به صحن مجلس کرد.محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از کارگران در حادثه معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان، کمیسیون صنایع و معادن مجلس را مأمور به رسیدگی فوری به ابعاد وقوع این حادثه و ارائه گزارش آن به صحن مجلس کرد.
عارف: ناترازی انرژی آزاردهنده بود
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه ناترازی انرژی در سال گذشته خصوصا برای صنعت فولاد بسیار آزاردهنده بود، گفت: امیدواریم که با تلاشهای صورت گرفته امسال این مشکل حل شده و یا کاهش یابد.محمدرضا عارف در آیین افتتاح بزرگترین خط تولید تیرآهن در شرق کشور که صبح دیروز در شرکت «خیام سپهر فولاد نیشابور» با حضور وزیر صمت، استاندار خراسان رضوی، نمایندگان مجلس، مدیران ارشد استانی و کارگران شرکت برگزار شد، معاون اول رئیس جمهور بعد از بازدید از کارخانه طی سخنانی اظهار داشت: خوشحالم که در شهر ادب، فرهنگ و ریاضی، شهر خیام و عطار در جمع تلاشگران حوزه صنعت و سرمایهگذاران، در این مراسم حضور دارم.
وی با بیان اینکه سهم استان در تولید ناخالص و تولید ملی و نیز توسعه همکاری با کشورهای همسایه باید افزایش یابد، گفت: استان خراسان رضوی علاوه بر آنکه استانی زیارتی و گردشگری است از تولید کنندگان اصلی کالاهای اساسی است.
عارف در ادامه با بیان اینکه متاسفانه ناترازی انرژی در سال گذشته خصوصا برای صنعت فولاد بسیار آزاردهنده بوده است گفت: امیدواریم که با تلاشهای صورت گرفته امسال این مشکل حل شده و یا کاهش یابد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر توجه به تولید گفت : ما لزوماً باید به سمت تولید برویم، اما بازار ما تنها بازار داخل نخواهد بود بلکه باید بازار 300 میلیون نفری را که در حوزه تمدنی ایران قرار دارند را درنظر داشته باشیم.
وی با تقبیح خام فروشی خصوصاً در حوزه نفت، گاز و مواد معدنی گفت: چنانکه در حوزه تولید فولاد به تولید 48 میلیون تن فولاد رسیدهایم با جلوگیری از خامفروشی میتوانیم در سایر حوزهها نیز به جایگاه قابل قبولی برسیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفت خیز می دانند اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد.
عارف با اشاره به جایگاه دهم ایران در تولید فولاد جهان افزود: امروز 48 میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم که قابل توجه است البته محدودیتها و تحریم های خشن دشمنان نتوانست به راه درست ما خدشه وارد کند اگرچه سرعتمان گرفته شد.
آغاز نشست سهجانبه ایران، چین و روسیه
در مسکو
مذاکرات سه جانبه ایران، روسیه و چین درباره برنامه هستهای ایران، پشت درهای بسته در مسکو آغاز شد.مذاکرات هیئت های کارشناسی ایران ، روسیه و چین ، از ظهر دیروز ، پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران در مسکو آغاز شده است.براساس اعلام وزارت امورخارجه روسیه ، که میزبانی این نشست را برعهده دارد ، محور این مذاکرات سهجانبه ، برنامه هستهای ایران و ترسیم نقشه راه همکاریهای سه کشور خواهد بود.
روز گذشته بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه و دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه از برگزاری نشست سهجانبه ایران، چین و روسیه در مسکو خبر داده بودند.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دیروز در نشست خبری روز دوشنبه گفته بود : در رابطه با موضوع هستهای به طور مستمر با طرفهای مقابل یعنی سه کشور اروپایی، چین و روسیه در حال رایزنی و مذاکره بوده و هستیم. ظرف امروز و فردا یک نشست سهجانبه دیگر در مسکو داریم که چین و روسیه و ایران در مورد جنبههای مختلف مرتبط با موضوع هستهای، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ گفتوگو خواهند کرد.
سه کشور ایران، روسیه و چین ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ نیز نشستی در پکن با حضور «ماجائوشو» معاون وزیر امور خارجه چین، «کاظم غریبآبادی» معاون وزیر امور خارجه ایران و «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره برنامه هستهای ایران و موضوعات دیگر برگزار کردند.
کشف صد هزار لیتر سوخت قاچاق
در آبهای خلیج فارس
نیروی دریایی سپاه، صد هزار لیتر سوخت قاچاق در آبهای خلیج فارس، حد فاصل جزایر لارک و قشم کشف کرد.رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: سوختهای قاچاق از یک فروند شناور، با هماهنگی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم توقیف و کشف شد.مجتبی قهرمانی افزود: در این رابطه ۶ تَن دستگیر شدند.رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: سوختهای کشف شده طبق روال قانونی با دستور قضایی برای ورود به چرخه توزیع قانونی به شرکت پخش و توزیع فرآوردههای نفتی تحویل داده میشود.رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: مرتکبان قاچاق سازمان یافته سوخت علاوه بر جریمه نقدی و مجازات حبس، به ضبط اموال ناشی از جرم نیز محکوم میشوند.مجتبی قهرمانی گفت: در صورت اثبات جرم، برای اجرای ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا، شناور دخیل در قاچاق توقیف و علاوه بر مجازاتهای مقرر، معادل ارزش وسیله نقلیه به جریمه نقدی حامل افزوده میشود.
دومای روسیه معاهده جامع راهبردی
با ایران را تصویب کرد
دومای دولتی (مجلس سفلی) فدراسیون روسیه روز سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، لایحه دولت این کشور در زمینه امضای معاهده جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.خبرگزاری دولتی ریانووستی روز سهشنبه با انتشار این خبر نوشت: این توافقنامه پایه محکمی برای گسترش مشارکت جامع روسیه و ایران در همه زمینهها از جمله دفاع، مبارزه با تروریسم، انرژی، بخش مالی، حمل و نقل، صنعت، علم و فناوری ایجاد میکند.بنا بر این گزارش، این معاهده برای مدت ۲۰ سال با امکان تمدید بیشتر برای یک دوره پنج ساله بعدی منعقد شده است.لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه، روزهای اخیر پس از بررسی این لایحه ارسالی ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور به این مجلس قانونگذاری گفته بود: این کمیته، تصویب این معاهده را به دومای دولتی پیشنهاد کرده است.بنا بر قوانین روسیه، طرح یا لایحهای که در دوما (مجلس سفلی) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون (مجلس سنا) نیز تأیید شود و پس از امضای رئیسجمهور اعتبار قانونی پیدا میکند.در این پیوند، ولادیمیر جباروف معاون اول کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه گفت: شورای فدراسیون روسیه ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ معاهده مشارکت راهبردی روسیه و ایران را بررسی میکند؛ سناتورها از آن حمایت خواهند کرد.جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ و در سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
تاکید رئیس جمهور بر تقویت تجاری سازی محصولات رازی
رئیس جمهور بر ضرورت تغییر شیوه مدیریتی و تقویت تجاری سازی محصولات موسسه رازی به عنوان دو ضرورت ارتقای جایگاه منطقهای و بین المللی این موسسه تاکید کرد.
نشست هیئت امنای موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، صبح سهشنبه با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس جمهور در این نشست، با اشاره به جایگاه راهبردی موسسه رازی بهعنوان یکی از دو قطب اصلی تولید واکسنهای استراتژیک کشور، بر لزوم بازنگری بنیادین در نگرش مدیریتی و راهبردی این نهاد علمی تأکید کرد و اظهار داشت: برای ارتقای جایگاه موسسه در تراز منطقهای و بینالمللی، ضروری است کارگروهی تخصصی، ضمن بررسی دقیق سازوکارهای موجود، شیوه مدیریتی فعلی را بازتعریف کرده و مدل اداره نیمهمستقل را برای تصویب و اجرا به هیئت امنا ارائه کند.
مسعود پزشکیان با ابراز تأسف از اشکالات انباشته در نظام پرداختها طی سالهای گذشته، بهویژه در زمینه تعیین سقف حقوق و دستمزد، تصریح کرد: متأسفانه این کاستیها موجب تضییع حقوق نخبگان و متخصصان در مراکز علمی دولتی شده است. در شرایطی که محصولات تولیدی موسسهای حیاتی همچون رازی با قیمتی معادل یکهفتم نرخ تولیدات بخش خصوصی خریداری میشود، در واقع این نخبگان ما هستند که به دولت یارانه میدهند.
رئیس جمهور افزود: اصلاح این رویههای ناعادلانه که منجر به بیانگیزگی نیروهای نخبه شده، مستلزم تحول در ساختار مدیریت، بهویژه اعطای اختیارات بیشتر در زمینه درآمدزایی و تجاریسازی محصولات دانشبنیان است.
مسعود پزشکیان همچنین با تأکید بر اهمیت تجمیع فضاهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی موسسه رازی در قالب یک مجموعه جامع و بهروز، گفت: این اقدام باید با رعایت اصول پدافند غیرعامل و اصلاح کاربری بخشی از اراضی ۹۴ هکتاری موسسه انجام پذیرد. کلیات این طرح پیشتر در هیئت دولت به تصویب رسیده و ضروری است کارگروهی ویژه طراحی ساختار، ساختمان و زیرساختهای فنی آن را مطابق با الگوهای بینالمللی و الزامات مهندسی بر عهده بگیرد.
رئیس جمهور در ادامه خواستار بازنگری در سازوکار جذب نیروی انسانی در موسسه رازی شد و خاطرنشان کرد: جذب منابع انسانی باید بر اساس شایستگیها و با تعیین شاخصهای روشن انجام و همچنین زمینه بازگشت نخبگان ایرانی تحصیلکرده در خارج از کشور برای فعالیت در این موسسات فراهم شود.
در این جلسه، ضمن قرائت گزارشی از عملکرد، دستاوردها و چالشهای پیشروی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در حضور رئیس جمهور، چند آییننامه اجرایی نیز به تصویب اعضای هیئت امنا رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
حضور رئیس قوه قضائیه در منزل عنایتالله بخشی
رئیس قوه قضاییه در دیدار صمیمی با عنایتالله بخشی، هنرپیشه پیشکسوت کشور گفت: گاهی اوقات یک هنر نمایشی، اثرگذاری به مراتب بیشتری از دهها گفتوگو، سخنرانی و خطابه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با حضور در منزل «عنایتالله بخشی» از هنرمندان متعهد و پیشکسوت کشورمان، با وی و خانوادهاش دیدار کرد و جویای احوال این هنرپیشه باسابقه شد.
رئیس قوه قضاییه در جریان این دیدار صمیمی، طی سخنان کوتاهی ضمن اشاره به اثرات نافع هنرهای نمایشی در انتقال تجربیات بشری و نشر فضائل انسانی گفت:گاهی اوقات یک هنر نمایشی، اثرگذاری به مراتب بیشتری از دهها گفتوگو، سخنرانی و خطابه دارد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به محتوا و ادبیات بیمثال قرآن کریم بیان داشت: موسیقی دلنشین و اعجاز لفظی قرآن کریم در کنار مفاهیم ناب آن، در تمام سلولهای انسان اثر میکند؛ همچنین قصص و داستانهای قرآنی، زیباترین، پرمحتواترین و آموزندهترین داستانها هستند.رئیس قوه قضاییه در ادامه خطاب به عنایتالله بخشی گفت: شما در آثار بسیاری ایفای نقش کردهاید و چهرهتان برای عموم مردم آشناست؛ شما پیشکسوتان عرصه هنر، باید تجربیات خود را به نسل جدید منتقل کنید که البته ضرورت دارد زمینهها و امکانات این مهم نیز توسط بخشهای ذیربط فراهم شود.
رئیس عدلیه تصریح کرد: باید در زمینه کشف و شناسایی استعدادهایِ هنریِ باانگیزه و متعاقب آن، حمایت، تربیت و پرورش این استعدادها، همت لازم را داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: هنرمندی که دارای هدف، عشق، انگیزه و علاقه است، در کار خود ابتکار و خلاقیت به خرج میدهد، مشکلات مسیری که در پیش گرفته را تحمل میکند و موانع را از سر راه خود برمیدارد.
عنایتالله بخشی نیز در این دیدار، به ذکر مطالب و خاطراتی از دوران حضور در عرصههای هنری تئاتر، سینما و تلویزیون به ویژه مدت زمان ایفای نقش خود در سریال امام علی علیهالسلام پرداخت.
این بازیگر پیشکسوت کشورمان همچنین مطالبی را در رابطه با پخش آثار هنری و نمایشی از قاب تلویزیون و تاثیر آن در افزایش مخاطبان این رسانه مطرح کرد.گفتنی است عنایتالله بخشی در کارنامه پربار هنری خود، سابقه ایفای نقش در آثاری همچون روز واقعه، سربداران، امام علی علیهالسلام، مسافر ری، ولایت عشق و سناتور را دارد.
بهمنماه سال گذشته و در آیین اختتامیه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای ایفای نقش در فیلم «شاهنقش» به عنایتالله بخشی اهدا شد.
رئیس مجلس: هزینههای ساخت مسکن باید در کشور کاهش یابد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هزینههای ساخت مسکن با توجه به اینکه وابستگی ارزی هم ندارد و یک بخشهایی هم دولتی است، افزایش داشته است بنابراین در جایی که لازم است باید قانون را اصلاح کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی درخصوص گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیبشناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان گفت: همکاران در دولت مخصوصاً وزارت راه و شهرسازی به این بحث مهم توجه کنند که ما در برنامه هفتم توسعه برای بخش مسکن رشد ۹ درصد را دیدیم که طبیعی است. به هر حال مسکن مرتبط با توان داخلی است و هیچ بهانهای برای موضوعات ارزی نداریم، هم تولیدات و هم مصرف داخلی بوده و در این بخش باید توجه کنیم که کار به درستی پیش رود البته تصویب و ابلاغ تعدادی از آیین نامهها باقی مانده و نشان میدهد که عملاً برنامه از امسال به طور جدی عملیاتی خواهد شد.
محمدباقر قالیباف افزود: از همه کمیسیونها به ویژه کمیسیون عمران میخواهم که با توجه به نقش مسکن در رشد اقتصادی و در حوزه معیشت به این موضوع توجه جدی داشته باشد. «مسکن» مهمترین موضوع در ارتباط با معیشت مردم مخصوصاً برای قشر محروم است که تمام درآمدها در این بخش هزینه میشود. ما در ماده ۵۰ برنامه هفتم توسعه ظرفیتهای زیادی را در این حوزه دیدیم، مخصوصاً در بحث واگذاری زمین که کمیسیون این امر را جدی بگیرد. در این بخش خدمت وزیر اشاره کردم که حتماً این موضو اولویت باشد و آن را دنبال کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت مجلس در حوزه مسکن هم قانون تولید جهش مسکن و قانون مربوط به اجاره بها و بحث مربوط به جلوگیری از گرانی را تصویب کرد تا شاهد احتکار مسکن نباشیم. بحث مربوط به مالیات را نیز پیگیری کردیم، اما به نظر این سه جهت مهم مسئله مسکن را نتوانستیم آن طوری که در قانون پیش بینی شده، اجرا کنیم. در خصوص مسائل نظارتی، مجلس و سازمان بازرسی در قوه قضاییه این موضوع را به طور جد باید پیگیری کنند. جناب آقای رضایی کوچی (رئیس کمیسیون عمران مجلس) این موضوع مهم است؛ یعنی موضوعی است که در رشد اقتصادی، رفع محرومیت و بحثهای معیشت تاثیر دارد.
محمدباقر قالیباف افزود: برخی کارهایی که انجام نشده باعث بروز اتفاقاتی شده است؛ در حال حاضر صدور پروانه قیمت مصالح و هزینه انشعابات افزایش و حتی خدمات دولتی و نظام مهندسی نیز افزایش پیدا کرده است، به عنوان مثال ما در بخش خدمات نظام مهندسی هزینهها را از افرادی که میسازند میگیریم ولی واقعاً آن طوری که باید خدمات لازم را ارائه نمیکنیم! بههرحال با ۱۲ سال تجربه در شهرداری تهران و حاشیههایی که آنجا دارد، باید بگویم مشکلی که در سازمان نظام مهندسی داریم، در بقیه سازمانهای دیگر نیز وجود دارد و کمیسیونهای تخصصی باید به این مشکلات توجه کنند. به طور مثال افزایش بیمه کارگری دو و نیم درصد بود، اما میتوانستیم این را در طول این ۵ سال انجام داده یا در سال بعد انجام دهیم، اما الان حقوق کارگران حدود چهل و پنج درصد افزایش یافته و در این بخش کارها بیشتر میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه هزینههای ساخت مسکن با توجه به اینکه وابستگی ارزی هم ندارد و یک بخشهایی هم دولتی است، افزایش داشته است لذا در حوزه نظارتی مسکن باید در جایی که لازم هست نسبت به اصلاح قانون اقدام و مسائل را دنبال کنیم. بر اساس آمار شما فرض کنید وقتی در حوزه طلا طی ۹ ماه سال، ۱۲۰ درصد سود اتفاق میافتد و این بازارها اینگونه است، طبیعتاً سرمایهگذاری در حوزه مسکن کاهش پیدا میکند. از آن طرف نیز بانکها که باید تعهد خود را عمل کنند، این اتفاق نمیافتاد؛ بنابراین دولت بجای تسهیل گری و بسترسازی در حوزه مسکن به طور مستقیم در ساخت مسکن ورود میکند در حالیکه ما در هیچ جای قانون نگفتیم.
محمدباقر قالیباف افزود: همچنین در موضوع واگذاری زمین به طور متوسط بر پنجاه درصد هزینهی مسکن و ساخت آن در قانون اشاره شده که به آن توجه نشده است. کمیسیون از بعد نظارتی این موضوعات را پیگیری کرده و در اجرا سازمان بازرسی باید کمک کنند. قصد ما از نظارت، مچگیری نیست. قصد دستگیری و اصلاح این روشها است که بتوانیم این کار را انجام دهیم. در حال حاضر زنان و مردان در خانوادههایی که هر روز سرکار بروند و تلاش کنند، اما مسکن نداشته باشند، باید همه درآمدشان هزینه مسکن شود و واقعاً مشکل است کما اینکه موضوعات مرتبط با بهداشت و درمان و لباس و خوراک و این موارد را هم دارند و باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این ظرفیت در کشور وجود دارد. ما وقتی از مولدسازی حرف میزنیم یعنی ما الان زمین نداریم، اما میتوانیم بعضی نگاهها را اصلاح کنیم. در فروردین ماه سال گذشته در روز بنیاد مسکن اشاره کردم که زمینهایی در اختیار سازمان ملی و مسکن است، اما گفته شد که اینطور نیست، در حالی که با توجه به آمارها و بانکهای اطلاعاتی میدانیم که این زمینها کجا هستند. در هر حال ما میگوییم که کمک کنیم که این اتفاقات بیفتد. ما میتوانیم بحران مسکن را در برنامه هفتم توسعه حل کنیم تا به رشد ۹ درصد برسیم و این احتیاج به یک تحرک جدی دارد که باید انجام دهیم.
محمدباقر قالیباف افزود: شخصاً بهعنوان خدمتگزار شما در مجلس حتماً موضوعات معیشت، کالا برگ و بحث مربوط به مسکن را پیگیری خواهم کرد. این موضوعات مهمی است که میتوانیم با وجود تورم، این فشار را از حداقل ۷ دهک جامعه برداریم و این کار را باید انجام دهیم و اگر جایی پول نداریم، دارایی که داریم. زمین مهمترین دارایی است که ما میتوانیم مشکل مردم را حل کنیم. این قانون مصوب شده و اگر افرادی نظر غیر این دارند، نظرشان محترم ولی قانون را باید اجرا کنیم. باید تلاش کنیم تا این کار انجام شود؛ بنابراین گزارش ماده ۴۵ تبصره ۱ طبق آییننامه را با توجه به پیشنهاداتی که برای اصلاح قانون دارد به کمیسیون عمران ارجاع میدهیم. این موضوع را حتماً معاونت قوانین و کمیسیون بارگذاری کنند تا نمایندگان در فرصت قانون پیشنهاداتشان را ارائه کنند و در اولین فرصت به صحن برگردد و بعد از پیشنهادات نمایندگان در دستور قرار گیرد.
عراقچی: شیوهای غیر از مذاکره غیرمستقیم را نمیپذیریم
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی با ابراز «شیوهای غیر از مذاکرات غیرمستقیم را نمیپذیریم.» تصریح کرد: قراری برای تبدیل به مستقیم نداریم زیرا آن را برای اهداف مذاکره مفید نمیدانیم.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی در خصوص اهداف سفر به الجزایر گفت: روابط ایران و الجزایر یک روابط قدیمی، مستحکم و ریشهدار است، دوستی بین دو کشور سابقه بسیار زیادی دارد.، دوستان ما در الجزایر در مقاطع مهم تاریخی کنار ایران بودند.
وی افزود: در خصوص اوضاع منطقه ما مواضع مشترکی را داریم، مواضع الجزایر در خصوص فلسطین مواضع بسیار محکم و قابل اعتنایی است و ما همواره در خصوص مسائل منطقه با همدیگر مشورت داشتیم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: من در مقاطع مختلف با وزیر خارجه الجزایر دیدار داشتم و یا تلفنی صحبت کردم. در روابط دوجانبه همکاریها در سطح مطلوبی جلو میرود. طبیعی است که ما بهصورت ادواری مشورتهای خودمان را ادامه میدهیم و سفر من هم عمدتاً در این رابطه است.
عراقچی همچنین در این گفتگو در خصوص مذاکرات آتی ایران و آمریکا در عمان گفت: مذاکرات همانطور که اعلام شد روز شنبه در عمان برگزار خواهد شد و غیرمستقیم خواهد بود، ما شیوه دیگری را برای مذاکره نمیپذیریم، مذاکره شکلش مهم نیست، آنچه اهمیت دارد مؤثر بودن یا نبودن و جدی بودن یا نبودن طرفین در مذاکرات است و اراده برای رسیدن به یک راهحل، این ملاک عمل است.
وی تصریح کرد: شکل موردنظر ما مذاکرات غیرمستقیم است. مذاکراتی که آنها بخواهند از طریق فشار و تهدید اراده خودشان را تحمیل کنند، این یک مذاکره نیست بلکه دیکته کردن است و ما به این شیوه بههیچوجه اعتقاد نداریم. شیوه غیرمستقیم بهتر میتواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه پیش خواهیم رفت.
این دیپلمات ایرانی در خصوص مذاکرات غیرمستقیم گفت: مذاکره غیرمستقیم اصل چیز عجیبی نیست، در تاریخ روابط بینالملل بهکرّات اتفاق افتاده است و کشورهایی هستند که بهدلایل تاریخی، خصومتها و هر دلیل دیگری حاضر به ملاقات نیستند، همین الآن مذاکره بین روسیه و اوکراین غیرمستقیم و اتفاقاً از طریق آمریکا دارد صورت میگیرد، در موضوع ما عمان واسطه است، ما به عمان بهخاطر گذشته خوبی که داشتند اطمینان و اعتماد داریم، امیدواریم که با اراده جدی طرف مقابل برای رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک مواجه باشیم.
وی در واکنش به ادعای رسانههای آمریکایی که در ابتدا مذاکرات غیرمستقیم است و سپس مستقیم میشود، تأکید کرد: ما چنین قراری نگذاشتیم.
عراقچی در خصوص محور مذاکرات و ادعاهای رژیم صهیونیستی گفت: طبیعی است که هرکسی ممکن است گمانهزنی و یا آرزوهای خودش را داشته باشد، آنچه مقامات رژیم صهیونیستی گفتند آرزوهای آنان است که هرگز محقق نخواهد شد.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما بهدنبال تأمین منافع مردم ایران هستیم. برنامه هستهای ما یک برنامه کاملاً صلحآمیز و مشروع است و هماکنون قطعنامه 2231 شورای امنیت بر مشروعیت این برنامه صحه گذاشته است، اگر سؤال و ابهامی کسی دارد ما آماده روشنگری هستیم، ما به صلحآمیز بودن برنامه هستهای خودمان اطمینان داریم و در اینکه اعتمادسازی بیشتری در آن صورت بگیرد مشکل خاصی نداریم مگر اینکه محدودیتی برای ما ایجاد کند یا مانعی در راستای اهداف ایران باشد.
وی همچنین اظهار داشت: در مقابل اعتمادسازی طبیعی است که تحریمهایی که ناعادلانه بهخاطر اتهاماتی وارد شده است، باید رفع شود. هدف اصلی ما در مذاکره احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریمها است. اگر اراده واقعی در طرف مقابل وجود داشته باشد بهنظرم این هدف دستیافتنی است، به شیوه آن هم ارتباطی ندارد مستقیم یا غیرمستقیم، در زمان حاضر ترجیح ما مذاکره غیرمستقیم است و قراری برای تبدیل به مستقیم نداریم زیرا آن را برای اهداف مذاکره مفید نمیدانیم.
عراقچی همچنین بیان داشت: اگر طرف مقابل اراده واقعی داشته باشد از نظر ما توافق قابل حصول است، بنابراین توپ در زمین آمریکا است، اگر با اراده واقعی به عمان آیند حتماً به نتیجه میرسیم.
وی در واکنش به ادعاهایی مبنی بر پیششرط آمریکا برای مذاکره، تأکید کرد: هیچ پیششرطی از نظر ما پذیرفتنی نیست و وجود هم ندارد.
وزیر امور خارجه همچنین گفت که از طرف آمریکا «ویتکاف» برای مذاکره میآید و از طرف ایران هم شخص عراقچی حضور دارد.
چرایی اقدامات تقابل فراگیر رادیکالی آمریکا و ترامپ
ادامه از صفحه اول
۳. آمریکا با شرکا و بلوک غرب و هم پیمان سازی دیگران آمریکا شد و از طریق هژمون خود را تثبیت نمود. این موضوع به مواردی؛ سازمانهای بین المللی، تجارت جهانی، پیمانهای نظامی از جمله ناتو، نقل و انتقال مالی بین المللی بر می گردد. همه اینها از مصادیق قدرت سخت که وقتی کنار هم قرار می گیرند طرف مقابل را مقهور می کند و قدرت نرم می آفریند. این مجموعه و موارد دیگر برای آمریکا بسترهای لازم برای پیشران اقتصاد آمریکا نیستند. بازسازی آنها برای نقش آفرینی مجدد ممکن نیست. در حال حاضر اینها توسط آمریکائیها تحمل هزینه برای اقتصاد آمریکا تلقی می شوند و این کاملا درست است. بنابر این این ساختارها در شرایط فعلی همسو و متناسب با اهداف، سیاستها و برنامه های بازسازی اقتصاد آمریکا و حتی بلوک غرب نیست.
۴. سیاستهای میلیتاریستی آمریکا به دلایل مختلف برای سایر کشورها از جمله کشورهای صاحب قدرت بازدارنده نیست. ناوهای هواپیما بر آمریکا مثل گذشته نیست که خبر تصمیم به حرکت آن کارساز باشد. ناوها به حرکت درمی آیند و مورد حمله قرار می گیرند و آمریکار کاری نمی تواند انجام بدهد. نیروی هوایی با ظهور موشکها و پهبادها و وجود رادارهای و پدافندها مثل گذشته نیست. سلاحهای غیر متعارف و اتمی نیز چون گذشته در انحصار آمریکا نیست و استفاده از آن تضمینی برای پاسخ نگرفتن آمریکا مثل آن یا شدیدتر از آن برای پایگاهها این کشور در مناطق مختلف جهان و حتی خود آمریکا وجود ندارد. یعنی آمریکا قدرت بلا منازع در جهان نیست و این بخش کارآمدی خود را از دست داده است و برای این مورد نمونه های زیادی را می توان برشمرد.
و اما وظیفه ما چیست؟
الف- ما نه تنها نباید مقهور تهدیدهای امریکا بشویم بلکه باید با درک صحیح و واقعی وضع موجود شکاف و از هم پاشیدگی بلوک غرب پذیرفت و در این چارچوب باید به آمریکا از طریق رسانه و عملیاتی فهماند که هر اقدام ترامپ اقتصاد و حیثیت آمریکا را با هزینه های جبران ناپذیر و فلج کننده دچار خواهد کرد.
ب- هدف گذاری، سیاست ورزی، و برنامه ریزی و ایجاد ساختار داخلی، منطقه ای و جهانی متناسب با برنامه ها در دستور کار قرار بگیرد. برای نایل شدن به جایگاه مورد نظر در آینده جهان به خردورزی و اقدامات طرف یا طرفهای مقابل غرب برمی گردد. غرب و شرق ( شرق و تمدن اسلامی) روندی معکوس در روند فروپاشی و پیشرفت را در پیش دارند. غرب در سراشیبی قرار گرفته است و سیاست های آمریکا توقف بلوکهای نو ظهور و تقلیل قدرت آنها بدون هزینه یا با کمترین هزینه است. آمریکا نه تنها توانایی تحمل هزینه ماندگاری را ندارد بلکه قدرت جلوگیری از ظهور قدرتهای جدید را نیز ندارد. شرق از جمله ایران می توانند برنامه داشته باشند و ساختار ملی، منطقه ای و جهانی برای آنها ایجاد نمایند اما این مهم نیاز به اراده ای بزرگ و تشکیلاتی منسجم دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.