شماره: 2565 / ۱۴۰۴ بيست و يکم فروردين

تعداد بازدید : 1
اخبار
مدیرعامل توانیر:محدودیتی برای
برق صنایع در نظر گرفته نشده است
مدیرعامل توانیر گفت: هنوز هیچ برنامهای برای محدودیت شهرکهای صنعتی اعلام نکردیم و به طور کامل شهرکهای صنعتی و صنایع متوسط در حال مصرف برق هستند.
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر در رابطه با اینکه با توجه به پیش بینی زمانبندی برای اعمال خاموشی، آیا صنایع دچار محدودیت شده اند، گفت: در خصوص تأمین برق صنایع همانطور که میدانید صنایع کوچک بیش از ۹۲ درصد به لحاظ تعدادی هستند و در حال حاضر هیچ محدودیتی ندارند.وی ادامه داد: هنوز هیچ برنامهای برای محدودیت شهرکهای صنعتی اعلام نکردیم و به طور کامل شهرکهای صنعتی و صنایع متوسط در حال مصرف برق هستند.مدیرعامل توانیر خاطر نشان کرد: صنایع انرژی بر مطابق ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، مکلف بودند نسبت به احداث نیروگاه اقدام میکنند در صورتی که کمبود داشته باشیم در برنامههای مدیریت مصرف مشارکت میکنند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر سهم قابل توجهی میزان انرژی مورد نیاز این صنایع در حال تأمین است و در ساعت بار حداقل میتوانند بیش از قدرت قراردادی و بر اساس مجوز وزارت نیرو برق استفاده کنند و جریمهای هم برای آنها در نظر گرفته نشود ولی انتظار داریم صنایعی که نیروگاه دارند حتماً نیروگاهشان در مدار تولید قرار دهند و در ساعات اوج مصرف هم با دیسپچینگ ملی همکاری لازم را داشته باشند.
انجام توپکرانی هوشمند
خط لوله دریایی فاز ۱۱ پارس جنوبی
مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از انجام موفقیتآمیز عملیات توپکرانی هوشمند خط لوله دریایی فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: این عملیات بهمنظور اطمینان از سلامت کیفی خط لوله یادشده و با هدف افزایش ایمنی و پایداری تولید انجام شد.محمدرضا رجایی با اشاره به سیاست شرکت ملی نفت ایران بهمنظور استفاده بهینه از تأسیسات پارس جنوبی و کاهش هزینههای غیرضروری اظهار کرد: همزمان با برنامهریزی برای تسریع در توسعه و شروع بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی، تصمیم بر این شد تا با لولهگذاری ۱۵ کیلومتر خط لوله جدید دریایی و اتصال آن به خط لوله سکوی ۱۲C، گاز استحصالشده از سکوی ۱۱B به پالایشگاه خشکی منتقل شود.
وی افزود: همچنین بهمنظور اطمینان از سلامت کیفی این خط لوله برای انتقال ایمن و پایدار گاز، مقرر شد تا بازرسی غیرمخرب با روش توپکرانی هوشمند MFL+TFI در دستور کار قرار گیرد.مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه شرکتهای متعددی برای انجام توپکرانی هوشمند مورد ارزیابی قرار گرفتند، اظهار کرد: در نهایت پیمانکار این پروژه انتخاب و فرآیند امضای قرارداد، مهندسی و تأمین کالاهای مورد نیاز انجام شد.رجایی مدتزمان اجرای این عملیات را ۱۷ روز عنوان کرد و گفت: اجرای عملیات توپکرانی هوشمند خط لوله دریایی سکوی SPD۱۱B از یکم فروردین امسال آغاز شد و با راندن ۸ عدد توپک در روز گذشته (هجدهم فروردین) با موفقیت به اتمام رسید که افزون بر کیفیت قابل قبول و رعایت استانداردهای لازم، پیش از برنامه زمانبندی پیشبینیشده پایان یافت.وی انجام موفقیتآمیز این عملیات در روزهای ابتدایی سال و تعطیلات نوروز را نتیجه همدلی و تلاش شبانهروزی و بیقفه گروههای مختلف عملیاتی و حمایت مدیران ارشد دانست و اظهار کرد: در این عملیات شرکتهای مختلفی ازجمله شرکت نفت و گاز پارس بهعنوان کارفرما، مجتمع گاز پارس جنوبی، پتروپارس، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت بهرهبرداری و مدیریت پتروپارس آریا کیش، شرکت نیلسان کیش و... همکاری داشتند.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف استخراج روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز در حال توسعه است و هماکنون نخستین سکوی فراساحلی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با ۸ حلقه چاه تولیدی در مدار بهرهبرداری قرار دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
برنامهریزی ملی برای رفع ناترازی انرژی در قالب ۶ سامانه
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، برنامه ملی رفع ناترازی انرژی و شفافیت در این حوزه را یکی از برنامه های سازمان در سال جاری دانست و گفت: این برنامه از جمله موضوعاتی است که از سوی سران قوا پیگیری می شود و در قالب آن، ۶ سامانه هوشمند باید پیاده سازی شود که حاکمیت آن دست وزارت ارتباطات بوده و بهره برداری آن برعهده دستگاه مربوطه خواهد بود.
محمد محسن صدر روز دوشنبه در نخستین جلسه شورای مدیران در سال جدید، مهمترین برنامه ها و اقدامات سازمان در ۱۴۰۴ را تشریح کرد.
صدر با بیان اینکه وزارت ارتباطات یک وزارتخانه زیربنایی است و زیرساخت های فنی را مهیا می کند، تصریح کرد: اجرای ۱۹ درصد از کل احکام برنامه هفتم بر دوش وزارت ارتباطات است که بیانگر جایگاه این وزارت خانه در سطح حاکمیت دارد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون، ۱۵ درصد این احکام باید از سوی سازمان فناوری اطلاعات ایران پیگیری و عملیاتی شود که اهمیت جایگاه این سازمان به عنوان حاکمیت در فضای فناوری اطلاعات کشور را نشان می دهد و می بایست اجرای وظایف و ماموریت ها به شکلی صورت گیرد که تا این ماموریت ها به درستی عملیاتی شود.
وی با بیان این مطلب که در گذشته کارهای خوب و تاثیر گذاری صورت گرفته اما تا رسیدن به جایگاه اصلی حاکمیتی سازمان فاصله داریم گفت: در سال ۱۴۰۴ چند پروژه مهم داریم که باید با بهره گیری همه ظرفیت های بازیگران حوزه ارتباطات و همکاران سازمان در بخش های مختلف اجرایی شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، برنامه ملی رفع ناترازی انرژی و شفافیت در این حوزه را یکی از برنامه های سازمان در سال جاری دانست و گفت: این برنامه از جمله موضوعاتی است که از سوی سران قوا پیگیری می شود و در قالب آن، ۶ سامانه هوشمند باید پیاده سازی شود که حاکمیت آن دست وزارت ارتباطات بوده و بهره برداری آن برعهده دستگاه مربوطه خواهد بود.
وی ادامه داد: توسعه دولت هوشمند و پیاده سازی ابزارهای تسهیل دسترسی مردم به خدمات مورد نیازهاشان از دیگر پروژه های اصلی سازمان در سال ۱۴۰۴ است.
صدر تصریح کرد: دیگر برنامه های سازمان نظیر حوزه های مدیریت زمین، ابر دولت، ارزیابی مراکز داده و همچنین مباحث مرتبط با امنیت سایبری نیز می بایست در سال جدید با جدیت دنبال شود به گونه ای که در پایان سال شاهد ارتقاء جایگاه سازمان در حوزه حاکمیتی باشیم.
معاون وزیر ارتباطات بابیان این مطلب که ارتباط با کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها باید در سال جای تقویت شود، ادامه داد: ابزارهای قانونی و حمایتی لازم در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ و صندوق نوآفرین تقویت خواهد شد تا امکان رصد و حمایت بیشتر در این حوزه فرآهم شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
ایران یک میلیارد دلار برای خرید دکلهای حفاری سرمایهگذاری میکند
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران درباره سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیون دلاری از منابع شرکت ملی نفت ایران برای خرید ۱۵ دستگاه حفاری خشکی در سال جاری، گفت: بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی داخلی این شرکت برای تأمین تجهیزات جانبی مانند پمپهای سیمانکاری و نیتروژن اختصاص مییابد. مهران مکوندی درباره برنامههای شرکت ملی حفاری برای سال ۱۴۰۴ خاطرنشانکرد: تمرکز بر افزایش بازده حفاری و نوسازی ناوگان از اولویتهای این شرکت در سال جدید است. وی با بیان اینکه سرمایههای موجود در این شرکت باید با بازده بالا بهکار گرفته شوند، گفت: زمانهای غیرمولد (NPT) شرکت ملی حفاری در سال گذشته حدود ۲۰ درصد بود که با اعمال مدیریت و تمرکز بر کار، به هشت درصد کاهش یافت و هدفگذاری برای کاهش بیشتر تا سه درصد در سال جاری ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری درباره برنامههای گسترده برای نوسازی و بازسازی ناوگان حفاری، ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۵، روند نوسازی ناوگان حفاری شامل دستگاههای سبک، نیمهسنگین، سنگین و فوقسنگین ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه دستگاههای فرسوده از رده خارج شده و جایگزینهای جدید با توان یکهزار تا سههزار اسب بخار وارد ناوگان میشود.
برنامهریزی برای حفاری چاههای جدید
مکوندی با اشاره به برنامهریزی برای حفاری ۱۳۰ تا ۱۵۰ حلقه چاه در سال جاری خاطرنشانکرد: این هدف با همکاری کارفرمایان و تمرکز بر سرمایهگذاری محقق میشود، همچنین نگرش به نیروی انسانی و تجهیزات بهعنوان عوامل کلیدی در افزایش راندمان حفاری مورد توجه است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری گفت: با تلاشهای انجامشده و برنامههای پیشرو امیدواریم راندمان حفاری بهبود یابد و اهداف تعیینشده برای سالهای ۱۴۰۴ محقق شود.
سرمایهگذاری، پیشنیاز تحقق اهداف نفتی کشور
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، سرمایه گذاری را پیش نیاز اصلی تحقق ظرفیت های جدید تولید نفت و گاز دانست و بر ضرورت حضور فعال بخش خصوصی تاکید کرد.
نصراله زارعی با اشاره به وابستگی تاریخی بودجه کشور به نفت گفت: با وجود تلاشهای صورتگرفته در دولتهای مختلف برای کاهش این وابستگی، گفتمان «نفت، پیشران اقتصاد و توسعه» همچنان یک واقعیت مسلم است.
زارعی با بیان اینکه توسعه در بخش نفت، خود موتور محرک صنعت نفت محسوب میشود، هشدار داد: در صورت عدم تحقق اهداف توسعهای، بهویژه در بخش بالادستی، اقتصاد کشور با تلاطمهای جدی مواجه خواهد شد که معیشت مردم و روند کلی توسعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی افزود: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه (۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷)، ظرفیت تولید نفت باید به ۴.۸ و توان تولید به ۵.۸ میلیون بشکه در روز برسد. همچنین در بخش گاز، هدفگذاری تولید روزانه ۱۳۴۰ میلیون مترمکعب تعیین شده است. از این میزان، افزایش تولید روزانه ۱.۰۸ میلیون بشکهای از میادین مشترک بخشی از هدف کلان افزایش تولید نفت محسوب میشود.
زارعی ادامه داد: با توجه به ظرفیت فعلی تولید نفت و گاز کشور و افت طبیعی میادین، حدود یک میلیون بشکه نفت و ۳۵۰ میلیون مترمکعب گاز در روز نیازمند تعریف پروژهها و قراردادهای جدید است؛ موضوعی که مسئولیت سنگینی را متوجه دولت و وزارت نفت میکند.
وی بر لزوم اقدامات اصلاحی و جذب سرمایهگذاری گسترده در این بخش تأکید کرد و گفت: برگزاری همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت نفت نخستین گام در این مسیر استراتژیک است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، همه ارکان کشور وظیفه دارند برای تحقق این شعار تلاش کنند. خوشبختانه با تنوع قراردادها و اصلاحات اخیر در شرکت ملی نفت ایران، جذابیت سرمایهگذاری افزایش یافته و انتظار میرود بخش خصوصی استقبال مناسبی داشته باشد.
زارعی در پایان با اشاره به تجربه کشورهای نفتی دیگر، پیشنهاد داد: میتوان با هدف کوچکسازی دولت، مردمیسازی اقتصاد و جذب نقدینگی، بخشی از سهام شرکت ملی نفت را در بازار سرمایه عرضه کرد. این اقدام نه تنها باعث تقویت بازار سرمایه داخلی میشود، بلکه میتواند در صورت فراهم شدن شرایط، در بازارهای خارجی نیز پیگیری شود.
اعلام نرخ پایه و شرایط خرید تضمینی برق نیروگاهای برقابی کوچک
با ابلاغ ضوابط و نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر توسط وزیر نیرو، نرخ پایه و شرایط خرید تضمینی برق از نیروگاههای برقابی کوچک با ظرفیت حداکثر ۱۰ مگاوات و نیروگاههای زیست توده اعلام شد.
بر اساس ابلاغیه جدید وزارت نیرو، نرخ پایه و شرایط خرید تضمینی برق از نیروگاههای برقابی کوچک با ظرفیت حداکثر ۱۰ مگاوات با فناوری روی خطوط انتقال و حداکثر دوره مجاز احداث ۱۲ ماهه، هر کیلووات ساعت ۲۵ هزار و ۳۰۰ ریال و با فناوری جریانی و حداکثر دوره مجاز احداث ۱۸ ماهه، هر کیلووات ساعت ۳۴ هزار ریال اعلام شده است.
بنا بر این گزارش نیروگاههای برقابی موضوع این سند، مشمول اعمال ضریب کاهش نرخ خرید (ضریب دوره) در رقم نهایی صورتحساب در ابتدای سالهای هشتم، دوازدهم و شانزدهم خواهند بود که این ضریب برابر با ۶۰ درصد است.
نکته قابل توجه آنکه نرخ خرید تضمینی برق نیروگاههای برق آبی با ظرفیت حداکثر ۱۰ مگاوات و با نوع روی خطوط انتقال از ۱۵ هزار ریال به ۲۵ هزار و ۳۰۰ ریال افزایش داشته که نشان دهنده افزایش ۶۹ درصدی است. همچنین نرخ خرید تضمینی برق نیروگاه برقابی کوچک با نوع جریانی از ۱۹ هزار ریال به ۳۴ هزار ریال افزایش داشته است که نشان دهنده رشد ۷۹ درصدی است. رشد نرخهای اعلامی با در نظر گرفتن حداقل نرخ بازده داخلی ۳۰ درصد برای این نوع نیروگاههاست.
بر اساس ابلاغیه جدید وزارت نیرو برای سال ۱۴۰۴، نرخ پایه و شرایط خرید تضمینی برق از نیروگاههای زیستتوده با فناوری لندفیل و حداکثر دوره مجاز احداث ۱۲ ماه، ۲۵ هزار ریال به ازای هر کیلووات ساعت، سایر فرآیندهای زیستی (بیوشیمیایی) از جمله هاضم بیهوازی با حداکثر دوره مجاز احداث ۲۴ ماهه، ۳۶ هزار و ۸۵۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت و نیروگاههای زیستتوده با فناوری ترموشیمیایی، از جمله زبالهسوزی، گازی سازی و پیرولیز و حداکثر دوره مجاز احداث ۳۰ ماهه، ۵۵ هزار و ۵۰۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده است.
وزارت نیرو به منظور رفع مشکلات زیستمحیطی، نرخ پایه خرید تضمینی نیروگاههای زیستتوده برای استانهای ساحلی و کلانشهرها را با ضریب ۱.۲ تعیین کرده و قراردادهای زیستتوده منعقده براساس این سند، مشمول اعمال ضرایب کاهشی دوره در ابتدای سالهای هشتم، دوازدهم و شانزدهم نخواهند بود.
همچنین آن بخش از برق مصرفی مراکز تصفیه فاضلاب که از طریق نیروگاههای بیوگازسوز نصب شده در آن مراکز تامین میشود، در صورت عدم اتصال مستقیم به شبکه سراسری نیز مشمول خرید تضمینی برق خواهند بود.
سید مهدی حسینی مدیر کل دفتر برنامه و بودجه در این باره عنوان کرد: مقایسه نرخ خرید تضمینی برق نیروگاههای زیستتوده در ابلاغیه جدید وزارت نیرو نسبت به نرخهای پایه و شرایط خرید تضمینی در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد که قیمت برق خرید تضمینی نیروگاه زیستتوده با فناوری لندفیل از ۱۳ هزار و ۵۰۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت به ۲۵ هزار ریال افزایش یافته که نشان دهنده افزایش ۸۵ درصدی است. همچنین نرخ خرید تضمینی با فناوری هاضم بی هوازی از ۲۱ هزار و ۸۰۰ ریال به ۳۶ هزار و ۸۵۰ ریال افزایش داشته که رشد ۶۹ درصدی را نشان میدهد. نرخ خرید تضمینی برق نیروگاههای زبالهسوز نیز با ۸۵ درصد افزایش از ۳۰ هزار ریال به ۵۵ هزار و ۵۰۰ ریال رسیده است.
وی اضافه کرد: رشد نرخهای اعلامی با در نظر گرفتن حداقل نرخ بازده داخلی ۲۸ درصد برای این نوع نیروگاههاست.
تجارت پتروشیمی قربانی دعوای چین و آمریکا میشود
تجارت خوراک پتروشیمی رو به رشد سریع میان آمریکا و چین، ممکن است یکی از بزرگترین قربانیان درگیری تجاری میان این دو کشور شود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دوم آوریل، تعرفههای گستردهای را بر شرکای تجاری اصلی خود وضع کرد که شامل مالیات ۳۴ درصدی بر واردات چینی بود و پس از سالها اعمال تعرفهها و محدودیتها از دوره اول ترامپ، افت سطح روابط تجاری میان بزرگترین اقتصادهای جهان را نشان داد.
چین که اکنون کالاهایش با تعرفه ۵۴ درصدی از سوی واشنگتن مواجه است، دو روز بعد، با تعرفه متقابل ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکایی، تلافی کرد. عدم تعادل تجاری میان دو کشور، یکی از بزرگترین دغدغههای ترامپ در سالهای گذشته بوده است. طبق دادههای رسمی، آمریکا در سال گذشته، ۴۳۹ میلیارد دلار از چین وارد کرد، در حالی که صادراتش، ۱۴۳.۵ میلیارد دلار بود.
نفت و گاز، فقط بیش از ۱۰ درصد از کل صادرات آمریکا به چین را تشکیل میدهند و بخش کوچکی از کل صادرات انرژی آمریکا و واردات چین به حساب میآید. اما در این تجارت، خرید گاز مایع (الپیجی) و اتان که محصولات جانبی نفت و گاز بوده و برای تولید پلاستیک استفاده میشوند، شکوفا شده و در دهه گذشته، بیش از ۱۰ برابر رشد کرده است. این امر باعث شده است که بخش پتروشیمی چین و تولیدکنندگان آمریکایی، به شدت به یکدیگر وابسته باشند و این یک آسیب پذیری بالقوه است که هر دو طرف میتوانند از آن بهره برداری کنند.تولید اتان و الپیجی آمریکا که شامل پروپان و بوتان میشود، در سالهای اخیر افزایش یافته و رشد خیرهکننده در تولید نفت و گاز مناطق شیل مانند پرمین در تگزاس و نیومکزیکو و حوضه آپالاچی در پنسیلوانیا و ویرجینیای غربی را دنبال کرده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد تولید الپیجی از ۴.۱ میلیون بشکه در روز، به ۴.۴ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۶ برسد، در حالیکه پیشبینی میشود تولید اتان از ۲.۸ میلیون بشکه در روز در سال گذشته، به سه میلیون بشکه در سال ۲۰۲۶ افزایش مییابد.
چین به مهمترین منطقه برای رشد پتروشیمی تبدیل شده و در نتیجه بزرگترین خریدار الپیجی و اتان آمریکا است. شرکتهای چینی و بینالمللی از جمله آرامکوی عربستان سعودی و اکسون موبیل، با این پیشبینی که تقاضا برای پلاستیک به مدت چندین دهه ادامه خواهد داشت، دهها میلیارد دلار در کارخانههای جدید پتروشیمی چین سرمایهگذاری کردهاند.
تاسیسات جدید که اغلب با پالایشگاههای نفت یکپارچه شدهاند، می توانند از نفتا، الپیجی و اتان، مواد شیمیایی تولید کنند. اما اتان در هنگام فرآوری، اتیلن (مهمترین ماده برای پلاستیکها) بسیار بیشتری از نفتا تولید میکند و اتان را به یک ماده اولیه با ارزش بالاتر تبدیل میکند.طبق آمار شرکت تحلیلی کپلر، ۶۲ درصد از مجموع ۱.۴ میلیون بشکه در روز الپیجی و اتان وارداتی به چین در سال میلادی گذشته، از آمریکا بوده است.چین در سال میلادی گذشته، ۵۷ درصد از صادرات اتان آمریکا را دریافت کرد و همچنین بزرگترین خریدار الپیجی آمریکا بود و ۲۷ درصد از کل صادرات ۲.۲ میلیون بشکه در روز را دریافت کرد.
در حالی که این تجارت متمرکز در هر دو طرف آسیبپذیری ایجاد میکند، با توجه به سهم نسبتا کمی که الپیجی و اتان در کل بخش پتروشیمی چین دارند، چین ممکن است در موقعیت بهتری نسبت به آمریکا قرار داشته باشد تا از این وابستگی متقابل به عنوان سلاحی در جنگ تجاری شدت یافته، استفاده کند.
طبق گزارش سال ۲۰۲۴ موسسه تحقیقات اقتصاد و توسعه سینوپک، مجموع ظرفیت اتیلن چین در سال ۲۰۲۳، به ۵۳ میلیون تن در سال رسید که ۷۰ درصد آن، از نفتا به عنوان خوراک استفاده کرد و اتان و الپیجی، فقط هشت درصد از مواد اولیه را تشکیل دادند.
الپیجی و اتان، درصد نسبتا کمی از صادرات انرژی آمریکا را تشکیل میدهند، اما تسلط چین در بازار جهانی پتروشیمی، مجموعه خریداران بالقوه را برای تولیدکنندگان آمریکایی محدود میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.