شماره: 2565 / ۱۴۰۴ بيست و يکم فروردين

تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیر شعب بانک مسکن غرب تهران خبر داد:
اعطای بیش از یک هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی
مدیر شعب بانک مسکن منطقه غرب تهران از پرداخت بیش از یک هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی در این مدیریت خبر داد.
علیرضا جوادی بیان کرد: در اجرای قانون جوانی جمعیت و کمک به ازدواج آسان به زوجهای جوان، در این مدیریت طی سال 1403 مجموعاً 482 فقره تسهیلات به میزان یک هزار و 42 میلیارد ریال در قالب تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است.
مدیر شعب منطقه غرب تهران درخصوص جزئیات تسهیلات پرداختی افزود: تسهیلات ازدواج شامل 266 فقره بالغ بر 874 میلیارد ریال و تسهیلات فرزندآوری شامل 216 فقره به مبلغ بیش از 167 میلیارد ریال بوده است. وی خاطر نشان کرد: در جهت ارائه خدمات مطلوب و مورد انتظار متقاضیان دریافت تسهیلات طرح ازدواج و فرزندآوری، تمامی شعب منطقه غرب تهران آماده خدماترسانی در اسرع وقت به شهروندان هستند.
علیرضا جوادی درخصوص سایر تسهیلات حمایتی پرداختی در سال 1403در مدیریت منطقه غرب تهران نیز به پرداخت 72 فقره تسهیلات کمیته امداد به مبلغ 52 هزار 900 میلیون ریال، 9 فقره تسهیلات بهزیستی به مبلغ 8 هزار و 500 میلیون ریال و 4 فقره تسهیلات ودیعه مسکن به میزان 7 هزار و 750 میلیون ریال اشاره کرد
بانک صنعت و معدن بدون اضافه برداشت از بانک مرکزی سال مالی 1403 را به پایان رسانید
بانک صنعت و معدن با عزم جدی و تلاش های کارکنان سال مالی 1403 را بدون اضافه برداشت از بانک مرکزی به پایان رسانید.
دکتر شایان که در روز 29 اسفند ماه سال1403 در اداره خزانه داری ریالی و کنترل نقدینگی حضور یافته بود، ضمن تقدیر از تلاش های کارکنان این اداره و رصد وضعیت نقدینگی بانک در روزهای پایانی سال گذشته از عملکرد مناسب عملیات سامانه های پرداخت بانک مرکزی در روزهای 29 و30 اسفند ماه اطمینان حاصل نمود.
گزارش نبض بورس از فعالیت ماهانه بانک پاسارگاد
بانک پاسارگاد در گزارش فعالیت ماهانه اسفندماه1403 در کدال، درآمد محقق شده اسفندماه را نسبت به مدت مشابه ماه قبل آن با 20درصد رشد اعلام کرد.
بانک پاسارگاد با نماد «وپاسار» در گزارش ماهانه منتهی به 30اسفندماه 1403 در کدال، ارقامی مربوط به میزان درآمدهایی ناشی از تسهیلات اعطایی، اوراق بدهی، سپردهگذاری، سرمایهگذاریها و درآمد کارمزد را ارائه کرد.
بر اساس این گزارش، درآمد محقق شده بانک پاسارگاد از گزینههای مذکور در اسفندماه معادل 21 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه ماه قبل از رشد 20درصدی برخوردار بوده است.
بیشترین بخش از درآمد این بانک ناشی از تسهیلات اعطایی با درآمدی معادل 19هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به ماه قبل آن رشد داشته است. این تسهیلات اعطایی از فروش خدماتی مانند اقساطی، جعاله، مرابحه، مضاربه، مشارکت مدنی، بدهکاران بابت اعتبارات اسنادی، تسهیلات ارزی و غیره بوده که بیشترین درآمد از تسهیلات مرابحه و فروش اقساطی بوده است.
درآمد اوراق بدهی بانک پاسارگاد در اسفندماه معادل 98 میلیارد تومان بوده و درآمد سرمایهگذاریهای بانک پاسارگاد در این ماه معادل 13 میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
درآمد کارمزد این بانک نیز در بهمن ماه معادل 983 میلیارد تومان بوده اما در اسفندماه به 1953 میلیارد تومان رسیده است که نشان از رشد درآمد 98درصدی دارد.
رکوردشکنی خدمات شهرنت در آخرین ماه سال
در اسفندماه ۱۴۰۳، پیشخوانهای شهرنت با رکورد جدیدی در میزان تراکنشها، موفق به ثبت بالاترین عدد تراکنش در تاریخ فعالیت خود شدند.
8,430,977 عدد تعداد تراکنش ثبت شده در اسفندماه سال 1403 نتیجه تلاش بیوقفه تیمهای فنی و پشتیبانی و راهبران پیشخوانهای شهرنت مجموعه «توسعه و نوآوری شهر» است که با تمرکز بر بهروزرسانی زیرساختها، بهبود کیفیت خدمات و پاسخگویی هوشمندانه، تجربهای سریع، امن و در دسترس را برای مشتریان فراهم کرده و توانستهاند رکورد جدیدی را در واپسین روزهای سال به ثبت برسانند.
پیشخوانهای شهرنت بانک شهر، بهعنوان یکی از نمادهای بانکداری نوین، نقش مهمی در ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان ایفا میکنند و این رکورد جدید، مهر تاییدی بر اعتماد مردم به خدمات بانک شهر و مسیر رو به رشد آن در حوزه بانکداری دیجیتال است.
لازم به ذکر است؛ در سال گذشته تعداد 7,842,672 عدد تراکنش نیز در اسفندماه به ثبت رسیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
ریزش سنگین قیمت طلا در بازار تهران
قیمت طلا در بازار تهران از صبح دیروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین) با انتشار سخنان «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه در فضای مجازی شاهد تحول شد و ریزش سنگینی را تجربه کرد.
پس از سخنان شامگاه گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره مذاکرات با ایران در عمان و تایید آن از سوی سیدعباس عراقچی در فضای مجازی، صبح امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین) با بازگشایی بازارهای ارز در تهران و به تبع آن کاهش نرخ دلار در بازار غیررسمی و تجاری و همچنین کاهش بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی، قیمت طلا و سکه نیز در بازار تهران روند نزولی در پیش گرفت.
بر همین اساس قیمت طلا در هر اونس به سه هزار و هفت دلار رسید که نسبت به روز گذشته حدود هفت دلار کاهش داشته است. هر قطعه سکه طرح جدید (امامی) ۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه طرح قدیم (بهار آزادی) ۸۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته شد که به ترتیب نسبت به معاملات روز دوشنبه (۱۸ فروردین) پنج میلیون و ۸۰۲ هزار و ۵۱۶ تومان و هفت میلیون و ۶۴۲ هزار و ۹۵۴ تومان کاهش داشت.
امروز نیم سکه ۶۰ میلیون تومان، ربع سکه ۳۱ میلیون تومان و سکه گرمی ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار طلا قیمت خورد که در نیم سکه ۲ میلیون و ۸۰ هزار و ۱۰۵ تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۲۲ هزار و ۳۸۱ تومان و سکه گرمی ۵۲۱ هزار و ۲۴ تومان کاهش قیمت داشتند.
از سوی دیگر، هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت هفت میلیون و ۳۸۰ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شد که نسبت به روز دوشنبه ۵۷۴ هزار و ۲۳۹ تومان کاهش داشت؛ هر گرم طلای ۲۴ عیار نیز با ۷۶۵ هزار و ۷۸۰ تومان کاهش نسبت به روز کاری گذشته به ۹ میلیون و ۸۳۹ هزار تومان رسید و هر مثقال طلا نیز با کاهش ۲میلیون ۴۸۷ هزار و ۷۳۷ تومانی به ۳۱ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان معامله شد.
در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز بهای هر اسکناس دلار آمریکا به ۷۰ هزار و ۶۸۴ تومان رسید و هر حواله دلار نیز ۶۸ هزار و ۷۵۹ تومان فروخته شد که در اسکناس ۸۰ تومان و در حواله ۷۷ تومان نسبت به روز دوشنبه کاهش داشت.
همچنین در بازار معاملات اسکناس، هر یورو به ۷۷ هزار و ۱۵۷ تومان و حواله یورو ۷۵ هزار و ۵۶ تومان قیمتگذاری شد که نسبت به دوشنبه در اسکناس ۳۷۵ تومان و در حواله ۳۶۵ تومان کاهش داشت.
درهم امارات نیز ۱۹ هزار و ۲۴۶ تومان و حواله آن نیز ۱۸ هزار و ۷۲۲ تومان، روبل روسیه ۸۲۰ تومان و حواله آن با ۷۹۸ تومان کشف قیمت شد که به ترتیب درهم در اسکناس ۲۲ تومان و در حواله ۲۱ تومان افزایش داشته و روبل در اسکناس ۱۷ و در حواله نیز ۱۶ تومان کاهش داشت.
موفقیت بانک کشاورزی در کاهش مطالبات غیرجاری و بهبود ریسک اعتباری
مدیرعامل بانک کشاورزی اعلام کرد: شاهد روند معکوس در بانک کشاورزی هستیم؛ به طوری که مطالبات مشکوک الوصول این بانک در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۵ درصد کاهش و ریسک اعتباری بانک بهبود یافته است.
وهب متقی نیا با اعلام این مطلب افزود: میزان وصول مطالبات بانک کشاورزی در پایان سال ۱۴۰۳ به ۹۲.۳ درصد ارتقا یافته که نشاندهنده موفقیت برنامههای استراتژیک بانک در مدیریت منابع و مصارف و رعایت بهداشت اعتباری و نیز گواهی بر کارایی سیستمهای کنترلی و نظارتی ما در راستای بهبود وضعیت مالی بانک است.
وی تصریح کرد: وصول به موقع و مؤثر مطالبات، نه تنها به بهبود گردش مالی بانک کمک میکند، بلکه به حفظ توان تسهیلاتدهی نیز منجر میشود؛ با کاهش مطالبات غیر جاری، ما قادر خواهیم بود منابع مالی بیشتری را در جهت اعطای تسهیلات به مشتریان و سرمایهگذاری در پروژههای مختلف، به کار بگیریم و با قدرت بیشتری در مسیر تحقق شعار سال و دستیابی به اهداف تعیین شده گام برداریم.متقینیا با اشاره به این که وصول مطالبات یکی از کلیدیترین عوامل در کاهش ریسکهای مالی از جمله ریسک اعتباری بانک به شمار میرود، گفت: با کاهش ریسک اعتباری، بانک میتواند با اطمینان بیشتری به تسهیلاتدهی ادامه دهد و از این طریق به رونق تولید، حمایت از امنیت غذایی و رشد اقتصادی کشور کمک کند.
مدیرعامل بانک کشاورزی تاکید کرد: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته و اقدامات مؤثر در ارزیابی و مدیریت ریسک در سال گذشته، شاخص ریسک اعتباری بانک کشاورزی از ۷.۰۸ به ۶.۷۷ کاهش یافته است.
وی افزود: با هدف حفظ ثبات مالی و افزایش اعتبار بانک، به بهینهسازی فرآیندهای اعتباری و بازتعریف سازوکارها برای موفقیت در وصول مطالبات و کاهش ریسک اعتباری بانک ادامه خواهیم داد.
متقی نیا با بیان این که موفقیتهای به دست آمده در وصول مطالبات و کاهش ریسک اعتباری، نشانهای از پایداری بانک کشاورزی در برابر چالشهای اقتصادی موجود است، خاطر نشان کرد: این امر همچنین نویدبخش آیندهای روشنتر برای این بانک و مشتریان آن است و ما به صورت مستمر در تلاش هستیم تا خدمات بهتری را به مشتریان خود ارائه دهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
فرزین: سیاست بانک مرکزی تثبیت نرخ ارز است
رئیس کل بانک مرکزی گفت: هدف بانک مرکزی در سال جاری، تثبیت نرخ ارز بازار تجاری در کانال مشخص و پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی است.
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سیاست تثبیت را محور سیاست بانک مرکزی در سال جاری اعلام کرد و در تشریح برنامههای این بانک در سال سرمایه گذاری برای تولید گفت: هدف بانک مرکزی در سال جاری، تثبیت نرخ ارز بازار تجاری در کانال مشخص و پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی است. همچنین بانک مرکزی در سال جاری از روش هدایت هدفمند اعتبارات و تأمین مالی جدید با نام حساب جهش تولید برای تأمین سرمایه در گردش بخش واقعی اقتصاد و بنگاههای تولیدی استفاده خواهد کرد. افزایش سرمایه نظام بانکی به ۱۰۰۰ همت از دیگر برنامههای مهم این بانک در سال جاری است و با هدف تأمین ارز به دنبال گسترش مراودات بانکی در سطح منطقه و بینالملل خواهیم بود.
بنا بر این گزارش فرزین در جلسه با مدیران عامل بانکها، ضمن تشریح سیاستها و برنامههای بانک مرکزی و شبکه بانکی در راستای تحقق شعار امسال گفت: عملیاتی کردن ریال دیجیتال یکی از برنامههای بانک مرکزی در سال جاری است و برنامه جامعی برای عملیاتی کردن و بهره برداری از ریال دیجیتال در سال جاری داریم تا از طرفیتهای آن برای حکمرانی ریال استفاده کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی سیاست تثبیت را محور اساسی برنامههای بانک مرکزی در سال ۱۴۰۴ خواند و تصریح کرد: بر مبنای سیاست تثبیت، نرخ ارز بازار ارز تجاری را در یک کانال مشخص تثبیت خواهیم کرد. همچنین برای کالاهای اساسی همچون سال گذشته نیز تأمین ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ انجام خواهد شد تا نیازهای معیشتی مردم با قیمت مناسب به دست آنان برسد.
فرزین همچنین از دیگر برنامههای بانک مرکزی را پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی در راستای سیاست تثبیت اعلام کرد و گفت: هدفگذاری بانک مرکزی در ۲ سال گذشته، بازگشت به نرخ رشد نقدینگی بلندمدت اقتصاد در کانال ۲۵ درصد بوده که خوشبختانه محقق شده است و امسال نیز تلاش میکنیم در همین کانال حفظ شود. همچنین نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۳ به ۲۲ درصد رسید که عدد بسیار خوبی در این زمینه به شمار میرود
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه سیاستهای پولی در سنوات گذشته تأثیر عمیقی بر بخش واقعی اقتصاد و تأمین مالی آن نداشته است، تشریح کرد: مطالعه آسیب شناسانهای که بانک مرکزی انجام داده است نشان میدهد تأمین مالی بنگاههای بزرگ و عدم توجه کافی به بنگاههای کوچک و متوسط و عدم اصابت به هدف تسهیلات بانکی، مهمترین مشکلات در این بخش بوده است.
فرزین با تاکید بر اینکه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، تصریح کرد: بر همین اساس بانک مرکزی در سال جاری از سیاست و برنامه جدیدی برای تأمین مالی بنگاههای تولیدی رونمایی خواهد کرد.
رئیس هیئت عالی در تشریح سیاست تأمین مالی جدید بانک مرکزی گفت: این برنامه تلفیقی از پرداخت تسهیلات اعتباری چرخان همراه با بازپرداخت سریع است که بر اساس تجربههای بین المللی برای تأمین مالی سرمایه در گردش بنگاهها استفاده میشود.
او با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سرمایه گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: استفاده از این روش برای تأمین مالی سریع بنگاههای اقتصادی میتواند منجر به بکارگیری تمامی ظرفیت واحدهای تولیدی و تحرک بخش واقعی اقتصاد و تحقق رشد اقتصادی شود.
وی با تاکید بر نظارت بر مصرف تسهیلات و تأمین مالی گفت: این طرح به صورت آزمایشی با نام طرح حساب جهش تولید در بانک ملی از ابتدای سال در حال انجام است و تا ۳ ماه آینده با برطرف شدن موانع و ایرادات آن به شبکه بانکی در راستای تأمین مالی و سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی کوچک و زودبازده به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد و تولیدکننده با ایجاد این حساب میتواند از مزایای آن بهره مند شود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر استفاده از ابزارهای دیگر تأمین مالی بخش تولید که غیرتورمی هم هستند تاکید کرد و گفت: ابزارهایی مانند اوراق گام، برات الکترونیکی، کارت رفاهی متصل به اوراق گام و اعتبار اسنادی داخلی میتواند نقش مؤثری در تأمین مالی تولید داشته باشد و با توجه به اینکه این تأمین مالی در زنجیره تولید انجام میشود اصابت به هدف تسهیلات نیز با نرخ بالاتری انجام خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست، افزایش سرمایه بانکها را از برنامههای بانک مرکزی در راستای اصلاح نظام بانکی خواند و گفت در سال جاری افزایش سرمایه کل نظام بانکی به ۱۰۰۰ همت، مهمترین برنامه این بانک است.
فرزین تاکید کرد: افزایش سرمایه بانکها، توان تأمین مالی آنها را افزایش میدهد و وضعیت ترازنامه بانکها و کفایت سرمایه بانکها را نیز بهبود خواهد داد.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین از برنامه این بانک برای ایجاد و راه اندازی شرکت مدیریت دارایی در سال جاری خبر داد و گفت: مدیریت داراییها میتواند در کاهش اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی مؤثر باشد و با این روش ضمن مدیریت اضافه برداشتها؛ شاهد روند نزولی آن و کاهش ناترازی بانکها خواهیم بود.
وی همچنین کاهش ناترازی بانکها را از سیاستهای جدی بانک مرکزی در سال جاری عنوان کرد و گفت: امسال شبکه بانکی باید به سمت فروش داراییهای خود به منظور کاهش ناترازی ها بروند.
فرزین همچنین با اشاره به اهمیت گسترش همکاریهای بانکی در سطح منطقه و بینالملل مجدداً بر ضرورت حضور و ایجاد شعب بانکی در کشورهای مختلف به منظور جذب سرمایههای خارجی و تأمین مالی خارجی تاکید کرد و گفت: در سالهای اخیر بانکها در منطقه حضوری خوب داشته اند و میتوانند به عنوان سکویی برای جذب سرمایههای خارجی عمل کنند.
رئیس هیئت عالی بانک مرکزی در ادامه این نشست، ارز را یک متغیر مهم در اقتصاد کشور خواند و گفت: با توجه به هم پیوندی اقتصاد و امنیت، تمرکز دشمن بر قطع نظام مالی ایران با نظام مالی بینالملل است و عمده تحریمها در سالهای اخیر به دنبال تحریم نظام بانکی بوده است.
وی افزود: دشمن همچنین عملیات روانی گستردهای به صورت برنامهریزی شده برای بهم ریختن بازارهای مالی از طریق پخش شایعات و تهدیدات سیاسی و نظامی است و ما باید آمادگی کامل برای مقابله با این ترفندها با تقویت تأمین مالی ارزی، انتقال ارزها در مسیر تجارت بینالملل در راستای مقابله با تحریم داشته باشیم.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تأمین بالغ بر ۶۶ میلیارد دلاری ارزی در سال گذشته گفت: تأمین مالی ارزی برای واردات کالاهای اساسی مورد نیاز کشور و نیازهای صنایع به خوبی انجام شده است و نظام بانکی در این نقل و انتقال نقشی مهم ایفا کرده است و امیدواریم این نقش آفرینی در سال جاری نیز تقویت شود.
فرزین همچنین در خصوص نرخ ارز گفت نرخ ارز بازار تجاری، نرخ ارز رسمی کشور است و مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که این نرخ بر نرخ تورم اثرگذار است و با آن همبستگی دارد و تلاش ما این است با تثبیت این نرخ و حفظ نرخ ارز کالاهای اساسی تورم را کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل افزایش تورم در دی و بهمن ماه پارسال، افزایش نرخ در سامانه نیما بود اما سیاست و برنامه کنونی بانک مرکزی؛ تثبیت نرخ ارز در بازار ارز تجاری است تا برنامههای پولی این بانک نیز طبق اهداف پیش بینی شده در دستور کار قرار گیرد
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر اهمیت مبارزه با پولشویی در شبکه بانکی گفت: بانکها باید اهتمام ویژهای بر سرمایه گذاری برای تجهیز سامانههای نظارتی مرتبط با مبارزه با پولشویی داشته باشند تا از این طریق برای تشخیص تخلفات در این حوزه و اقدام به موقع بهره ببرند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
پرداخت
۵۱ هزار میلیارد تومان وام قرضالحسنه و حمایتی در سال ۱۴۰۳ توسط بانک صادرات ایران
تعداد وامهای قرضالحسنه و تسهیلات حمایتی بانک صادرات ایران به بخشهای مختلف مسئولیتهای اجتماعی و معیشتی مردم در سال گذشته از ۲۱۳ هزار فقره و مبلغ بیش از ۵۱ هزار میلیارد تومان عبور کرد.
حجم پرداخت وامهای قرضالحسنه و تسهیلات حمایتی این بانک به مردم اقصینقاط کشور در سال ۱۴۰۳ به مرز ۵۱ هزار میلیارد تومان رسید و تعداد وامها و تسهیلات پرداخت شده در این بخش از ۲۱۳ هزار فقره فراتر رفت که سهم قابل توجهی از برنامههای کلان دولت در حمایت از مردم شریف کشور توسط این بانک انجام شده است.
این بانک طی سال گذشته ۲۱۲ هزار و ۲۷۰ فقره وام قرضالحسنه به ارزش بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان در بخشهای وام ازدواج، فرزندآوری، ودیعه مسکن، اشتغالزایی نهادها و سازمانهای حمایتی و همچنین وامهای ضروری پرداخت کرده که سهم قابل توجهی در کمک به معیشت مردم در مجموعه نظام بانکی و در عین حال رتبه برتر در بین ۴ بانک بزرگ کشور به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این پرداخت ۱۲۷۸ فقره تسهیلات حمایتی در تأمین مالی صنایع دارویی کشور و اقدام ملی مسکن به ارزش بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان، بخش دیگری از حمایتهای این بانک از بنگاههای اقتصادی و سیاستهای کلان دولت در قالب مسئولیتهای اجتماعی بوده که در مجموع با احتساب وامهای قرضالحسنه تعداد وامها و تسهیلات حمایتی به بیش از 213 هزار فقره و حجم مجموع آنها به بیش از 51 هزار میلیارد تومان رسیده است.
کلاهبرداری تلفنی، این بار به نام فروش بیمهنامه توسط بیمه مرکزی
بیمه مرکزی با تأکید بر عدم فروش مستقیم بیمهنامه توسط این سازمان، از شهروندان خواست نسبت به تماسهای مشکوک افراد سودجویی که خود را نماینده این نهاد معرفی میکنند، هوشیار باشند.
این سازمان هیچگونه بیمهنامهای به صورت مستقیم به مردم نمیفروشد و تماسهای اخیر برخی کلاهبرداران که با ادعای نمایندگی این نهاد، اطلاعات شخصی افراد را برای فریب آنها استفاده میکنند، کاملاً غیرقانونی است. این سازمان با هشدار درباره افزایش کلاهبرداریهای تلفنی، روشهای متداول سودجویان و راههای مقابله با آنها را تشریح کرد.
شیوههای فریب توسط کلاهبرداران تلفنی
۱. ارائه اطلاعات شخصی شما: اگر فردی با شما تماس گرفت و اسم، فامیل و اطلاعات شخصی شما را میدانست، فکر نکنید که حتماً او یک آدم معتبر است. این افراد معمولاً اطلاعات شما را از طریق منابع غیرقانونی به دست میآورند و سعی میکنند از طریق استفاده از این اطلاعات اعتماد شما را جلب کنند.
۲. جعل هویت سازمانهای معتبر: متخلفان با معرفی خود به عنوان نماینده بیمه مرکزی یا نهادهای رسمی، اعتماد شهروندان را جلب میکنند. در حالی که بیمه مرکزی هرگز به صورت مستقیم با مردم تماس نمیگیرد و هیچگونه بیمهنامهای نمیفروشد و تنها یک نهاد ناظر بر فعالیت شرکتهای بیمهای است.
۳. استفاده از شمارههای ثابت اجارهای: این افراد از شمارههای ثابت برای ایجاد حس اعتماد استفاده میکنند تا شما احساس کنید یک سازمان پشت این ماجرا قرار دارد، اما این شمارهها اغلب دایورت شده یا اجارهای هستند.
۴. درخواست مبالغ کم: کلاهبرداران معمولاً مبالغ کمی مانند ۳۰۰ هزار تومان درخواست میکنند تا قربانیان را ترغیب به پرداخت سریع و بدون پیگیری قانونی کنند چرا که افراد به ندرت برای اعداد پایین شکایتی ثبت خواهند کرد.
راهکارهای مقابله
حال که این روشها را شناختید، اگر کسی با شما تماس گرفت و ادعا کرد که از طرف بیمه مرکزی با شما تماس گرفته، این کارها را انجام دهید:
۱. هرگز اطلاعات شخصی، شماره کارت یا حساب بانکی خود را افشا نکنید.
۲. در صورت تماس مشکوک، از آنها بخواهید شماره خودشان را به شما بدهند تا شما با آنها تماس بگیرید و با گرفتن شماره تماس گیرنده از طریق مراجع رسمی مانند بیمه مرکزی یا شرکت بیمه طرف قرارداد خود، هویت فرد را بررسی کنید.
۳. حتماً گزارش این کلاهبرداری را ثبت کنید و گزارش این تماسها را به پلیس فتا یا بیمه مرکزی اطلاع دهید. برای این کار میتوانید با شماره تلفن مرکز پاسخگویی بیمه مرکزی (۲۳۴۲) نیز تماس بگیرید.
۴. بیمه مرکزی با یادآوری لزوم افزایش آگاهی عمومی، از شهروندان درخواست دارد تا با اشتراک گذاری این هشدارها و پیگیری قانونی، به کاهش قربانیان این کلاهبرداریها کمک کنند.
از آنجا که این کلاهبرداریها هر روز در حال افزایشاند، مهمترین نکته این است که اگر چنین تماسهای مشکوکی داشتید حتماً به بیمه مرکزی گزارش دهید تا با این افراد بطور قانونی برخورد قاطعانه شود.
اگر ما آگاه باشیم و به دیگران اطلاع رسانی کنیم حتماً میتوانیم جلوی این سوءاستفادهها را بگیریم.
پرداخت سریع، دقیق و منصفانه خسارت به زیاندیدگان در کلیه شعب شرکت بیمه آسیا
بیمه آسیا در دوره جدید، پرداخت سریع، دقیق و منصفانه به زیاندیدگان را به عنوان یکی از اولویت های مشتری مداری در دستور کار کلیه شعب قرار داده است.
هوشنگ فتاح، عضو هیات مدیره و سرپرست بیمه آسیا در بازدید از شعبه خاقانی ضمن دیدار و گفتگو با کارکنان، اظهار داشت: جلب رضایت بیمه گذاران با ارائه خدمات بهینه، پیگیری امور، پرداخت منصفانه خسارت و حس همدلی با مشتریان حاصل می شود، لذا می بایستی کلیه ارکان شرکت با سعه صدر، تکریم ارباب رجوع را در راس تمام امور محوله قرار دهند.
وی افزود: اخلاق حرفه ای شرکت بیمه آسیا در بازار صنعت بیمه کشور سبب جلب رضایت مشتریان شده که نتایج آن در اعتماد و وفاداری بیمه گذاران متبلور می گردد.
عضو هیات مدیره و سرپرست بیمه آسیا، از برخورد شایسته کارکنان با مشتریان قدردانی کرد و اظهار داشت: علیرغم تراکم کاری و تعداد بالای پرونده های خسارت در بیمه های ثالث و بدنه اتومبیل، شرکت بیمه آسیا خسارت های مربوطه را به موقع پرداخت می نماید و نمونه بارز آن پرداخت دیات در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ به میزان تقریبی ۱۰ هزار میلیارد ریال می باشد.
گفتنی است در این بازدید، حمیدرضا غریبعلی زاد سرپرست معاونت توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی، علی محمد رشیدیان مشاور و مدیر حوزه ریاست دفتر مدیرعامل، رضا کریمی مدیر حراست و بازرسی، حسین چهاردوری مدیر هماهنگی امور شعب و علی غفاریان سرپرست مدیریت پشتیبانی و عمرانی، عضو هیات مدیره و سرپرست بیمه آسیا را همراهی می کردند.
سرپرست مدیریت بیمه آرمان در شعبه سمنان منصوب شد
مدیرعامل شرکت بیمه آرمان طی حکمی شاهین حسینی را به سرپرستی مدیریت شرکت بیمه آرمان در شعبه سمنان منصوب کرد.با حضور سرپرست مدیریت امور شعب و رئیس روابط عمومی و نمایندگان و کارگزاران استان سمنان، مراسم معارفه مدیر این شرکت در شعبه این استان، برگزار و حکم مدیرعامل این شرکت مبنی بر سرپرستی مدیریت شعبه سمنان به شاهین حسینی ابلاغ شد.
در بخشی از متن حکم صادره از سوی مجید قلیپور آمده است: «با عنایت به تجربیات ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست شعبه سمنان منصوب میشوید. ضروری است با سرلوحه قرار دادن راهبرد تفکر، توکل و تلاش در انجام امور و بکارگیری نیروهای کاردان، متعهد و کارآمد و با سازماندهی متفکرانه و هوشمندانه تمام امکانات و منابع در اختیار خود به همراه برنامهریزی اصولی و هدفمند نسبت به انجام وظایفی که به عهده گرفتهاید مجدانه کوشش نمایید. امید است با استعانت از درگاه خداوند متعال و در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) در انجام امور محوله در جهت تحقق اهداف شرکت بیمه آرمان موفق و پیروز باشید.»
یک سوم برق جهان از تجدیدپذیرها آمد
اندیشکده انرژی «امبر» اعلام کرد منابع انرژی تجدیدپذیر، ۳۲ درصد از برق جهان را در سال ۲۰۲۴ تولید کردند.
یوان گراهام، تحلیلگر داده و برق «امبر» به رویترز گفت: ترس از امنیت انرژی که به دلیل جنگ تجاری ناشی از تعرفههای گسترده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تشدید شده است، میتواند تقاضا برای انرژی تجدیدپذیر را در سال جاری افزایش دهد.
این تعرفهها باعث کاهش شدید بازارهای انرژی و سهام شده و نگرانیها در مورد رکود جهانی را برانگیخته است.
گراهام گفت: اگرچه هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا تبعات تعرفه بر تقاضای برق در سال جاری تاثیر میگذارد یا خیر، انرژی تجدیدپذیر میتواند سودمند باشد. کشورها بیش از هر زمان دیگری به امنیت و امنیت انرژی خود فکر میکنند و تصور میکنم این به معنای آن است که انرژی تجدیدپذیر داخلی مانند بادی و خورشیدی، جذابتر و بیشتر میشود.
گزارش «بازبینی برق جهانی» اندیشکده «امبر»، نشان داد که رشد تولید انرژی تجدیدپذیر از جمله بادی، آبی و خورشیدی در سبد برق جهانی، در سال ۲۰۲۴، رکورد ۳۰ درصدی سال قبل را شکست.
بروس داگلاس، مدیرعامل گروه «اتحادیه انرژیهای تجدیدپذیر جهانی» در بیانیهای که همراه با این گزارش منتشر شد، گفت:با وجود موانع ژئوپلیتیکی و اقتصادی، صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در سال گذشته، ۸۵۸ تراوات ساعت تولید اضافی به سیستم تحویل داد که بیشتر از مجموع مصرف برق سالانه انگلیس و فرانسه است.
بنا بر این گزارش، افزایش مصرف برق برای هوش مصنوعی، دیتاسنترها، وسایل نقلیه برقی و پمپهای حرارتی، سهم ۰.۷ درصدی در رشد تقاضای جهانی برای برق در سال ۲۰۲۴ داشته است. موج گرمای شدید در سال ۲۰۲۴، تقاضا برای برق برای سرمایش را افزایش داد و ۰.۷ درصد معادل ۲۰۸ تراوات ساعت به کل مصرف جهانی اضافه کرد.
بر اساس گزارش رویترز، نیروگاههای گازسوز، در ۲۲ درصد از تولید برق جهانی مشارکت داشتند که نسبت به سال ۲۰۲۳ تغییر چندانی نکرده است. انرژی هستهای سهم ۹ درصدی داشت که نسبت به ۹.۱ درصد در سال ۲۰۲۳، اندکی کاهش داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.