شماره: 2565 / ۱۴۰۴ بيست و يکم فروردين

تعداد بازدید : 2
خودروهای آئودی در بنادر آمریکا دپو شد
آئودی فولکسواگن خودروهایی که پس از اعلام تعرفههای اخیر دولت ترامپ وارد شدند را در بنادر آمریکا دپو کرد. آئودی فولکسواگن برای بررسی تاثیر اعمال تعرفههای آمریکا، خودروهای خود را که پس از دوم آوریل و اعلام تعرفه ۲۵ درصدی دونالد ترامپ بر واردات خودرو، به بنادر آمریکا وارد شدهاند را دپو کرد.سخنگوی فولکسواگن اعلام کرد که این برند، در فهرست موجودی آمریکا، حدود ۳۷ هزار دستگاه خودرو دارد که برای تقریبا دو ماه فروش کافی است.آئودی با پرفروشترین مدل آمریکایی خود یعنی «کیو۵» (Q۵) که در مکزیک تولید میشود و مدلهای دیگر که همگی از اروپا یا مناطق دیگر میآیند، مستقیماً در خط آتش تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا قرار دارد.
یکی از سخنگویان این شرکت گفت که این برند، یادداشتی را برای فروشندگان ارسال کرد که اولین بار توسط نشریه اقتصادی آمریکایی «اتوموتیو نیوز» (Automotive News) گزارش شد و در آن اعلام کرد که از دوم آوریل تا اطلاع ثانوی، محمولهها را متوقف خواهد کرد.
طبق گزارش رویترز، بر اساس دادههای ارائهدهنده خدمات خودرویی «کاکس اتوموتیو» (Cox Automotive)، خودروسازان بهطور متوسط در آمریکا، کمتر از سه ماه موجودی دارند که به آنها زمانی برای بازیابی ارائه میدهد تا برای مقابله با تعرفهها و ایجاد یک راهبرد بلندمدت، عرضه را متوقف کنند.
مدیران خودرو، روز دوشنبه با اورسولا فون در لاین، رئیس اتحادیه اروپا دیدار کردند تا در مورد چگونگی پاسخ به تعرفهها گفتوگو کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
ابلاغ سود بازرگانی خودروهای کارکرده
گمرک ایران سود بازرگانی خودروهای کارکرده را ابلاغ کرد.بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران موضوع سود بازرگانی خودروهای کارکرده با شماره ۱۴۰۴/۷۲۰۳ تاریخ 06/01/1404 توسط مدیرکل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.بر اساس این ابلاغیه سود بازرگانی خودروهای کار کرده وارداتی موضوع تبصره (۱) ماده (۶) آئین نامه اجرایی ماده (۱۱) قانون ساماندهی صنعت خودرو موضوع تصویب نامه شماره ۶۶۵۳۸ ت ۰۶۱۶۸۷ مورخ ۱۴۰۳٫۰۴٫۲۴، معادل سود بازرگانی خودروهای تو تعیین میگردد.
اجرای طرح توقیف خودروهای
تغییر رنگ شده غیرمجاز
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش از اجرای طرح توقیف خودروهای تغییر رنگ شده خبر داد. سروان سید حسن حسینی فر، گفت: براساس ماده ۲۱ و ۲۲ آیین نامه راهنمایی و رانندگی و با هماهنگی دستگاه قضایی از بیستم فروردین، خودروهایی که بدون انجام تشریفات قانونی نسبت به تغییر رنگ کرده اند، توقیف و به توقفگاه منتقل میشوند.او با اشاره به صدور اخطار کتبی و اطلاع رسانی قبلی به مالکان این نوع خودروها اشاره کرد و گفت: طرح توقیف به دلیل تغییر در اصالت خودرو، شامل خودروهای درحال حرکت در معابر، نمایشگاههای فروش و توقفگاه منازل می شود.معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش، گفت: ماده ۲۱ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، مالک وسیله نقلیه چنانچه قصد تغییر رنگ یا تعویض هر یک از قطعات اصلی وسیله نقلیه شامل موتور، شاسی و اتاق را داشته باشد باید پیشتر مجوز لازم را از واحد شماره گذاری راهنمایی و رانندگی دریافت کند.تبصره، وسایل نقلیه عمومی باری و مسافری مشمول مقررات مربوط میباشند و ماده ۲۲ آیین نامه راهنمایی و رانندگی تعویض قطعات اصلی و تغییر رنگ وسایل نقلیه وارداتی پیش از شماره گذاری نیز ملزم به دریافت مجوز کتبی از واحدهای شماره گذاری هستند.
چین و اروپا عامل ریزش فروش بنز شدند
مرسدس بنز، اعلام کرد که فروش خودرو و ونهای این شرکت،در سه ماهه اول، تحت تاثیر کاهش تقاضا در چین و اروپا، هفت درصد کاهش یافته است. این خودروساز آلمانی در بیانیهای اعلام کرد که تحویل در دوره ماه ژانویه تا ماه مارس، به ۵۲۹ هزار و ۲۰۰ خودرو و ون رسید که در مقایسه با ۵۶۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو در سال گذشته، کاهش یافته است.در حالی که فروش خودروهای برقی باتریدار، افت شدیدتر ۱۰ درصدی داشت و به ۴۵ هزار خودرو رسیده است. فروش خودروهای کاملا برقی در سال گذشته، ۵۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه بود.طبق گزارش رویترز، فروش سه ماهه اول مرسدس بنز در آمریکا، یک درصد افزایش یافت در حالی که در چین، ۱۰ درصد کاهش یافت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
دوکلمه خبر
پایان ماراتن حقوقی
به نفع کروز
دیوان عدالت اداری، رای شورای رقابت علیه شرکت صنعتی کروز را باطل کرد و با این حکم، به قانونیبودن مجمع عمومی ایران خودرو مهر تایید زد.
هیات تجدیدنظر شورای رقابت یک هفته بعد از برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده ایران خودرو و انتخاب هیاتمدیره جدید، با ادعای «حضور شرکت کروز در هیات مدیره ایران خودرو»، مجمع این مجموعه خودروسازی را غیرقانونی دانست. مخالفان واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی نیز با استناد به رای شورای رقابت، خواستار ابطال مجمع عمومی و در نتیجه تغییر مجدد هیات مدیره بودند.
پس از ابلاغ رای شورای رقابت و اعتراض شرکت کروز، دیوان عدالت اداری حکم هیات تجدیدنظر مبنی بر غیرقانونی بودن حضور کروز در هیات مدیره ایرانخودرو را تا بررسی نهایی متوقف کرد و حال یک ماه و نیم پس از این تعلیق، حکم نهایی صادر شد.
بر اساس رای دیوان عدالت اداری، شورای رقابت نه فقط به موضوعاتی ورود کرده که در حیطه اختیارات این شورا نیست، بلکه در صدور حکم، واقعیاتی همچون عدم حضور کروز در هیات مدیره ایران خودرو را نادیده گرفته است.
دیوان عدالت اداری تایید کرد: «شرکت کروز هیچ میزان سهامی در شرکت ایران خودرو ندارد» و «شرکت ایران خودرو طرف معامله با شرکت کروز» نبوده است؛ همچنین همه اطلاعات ایران خودرو در کدال بورس منتشر شده و در اختیار همگان قرار دارد و بر این اساس اتهام اختلال و ایجاد انحصار از اساس وارد نیست.
رای قطعی دیوان عدالت اداری، بهمعنای مهر تایید بر مجمع عمومی ایران خودرو، انتخابات و قانونیبودن مسئولیت و فعالیت هیات مدیره جدید این مجموعه است.
ایران خودرو ۱۷ سال پیش در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از طریق بورس عرضه شد اما دولت با خرید سهام تودلی و ایجاد نظام چرخهای مدیریت و مالکیت این مجموعه را در کنترل خود نگه داشت.
۱۸ بهمن ماه سال گذشته و در پی حکم دیوان عدالت مبنی بر سلب حق رای صاحبان سهام تودلی و تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، مجمع عمومی ایران خودرو به صورت فوق العاده برگزار شد و با انتخاب هیات مدیره جدید، مدیریت آبی پوشان جاده مخصوص به بخش خصوصی سهامدار واگذار شد.
در آستانه برگزاری مجمع، مخالفان این نقلوانتقال با انتشار و ادعای خبر کذب حضور شرکت کروز به عنوان سهامدار و عضو هیات مدیره، خواستار ابطال مجمع عمومی ایران خودرو بودند که حال با صدور و انتشار رای دیوان عدالت این ماراتن حقوقی به پایان رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
توسعه سراسری ایجاد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی کرمان موتور
کرمان موتور با سرمایه گذاری قابل توجه در توسعه شبکه گستردهای از ایستگاههای شارژ خودرو برقی، تعهد خود را به برقی سازی حمل و نقل نشان میدهد.
شرکت کرمان موتور با سرمایه گذاری قابل توجه در توسعه شبکه گستردهای از ایستگاههای شارژ خودرو برقی، تعهد خود را به برقی سازی حمل و نقل نشان میدهد.
شهرهای زیادی از تهران تا مشهد، تهران تا رشت و اصفهان و شیراز و ... میزبان جدید ایستگاههای شارژ خودروهای برقی کرمان موتور هستند.
کرمان موتور با درک نقش حیاتی ایجاد و راه اندازی زیرساختهای شارژ در دسترس و قابل اعتماد در مسیر برقی سازی حمل و نقل، با توجه به مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست، علاوه بر تعهدات خود در این زمینه اقدامات مهمی انجام داده است.
هدف از سرمایه گذاری استراتژیک شرکت کرمان موتور، کاهش نگرانی از زیرساخت ایستگاههای شارژ در بین دارندگان خودروهای برقی، تشویق پذیرش و برقی سازی به عنوان راه حل قابل اطمینان در ایجاد حمل و نقل پایدار و پاک است.
پراکندگی ایستگاههای شارژ راه اندازی شده و در دست اقدام شرکت کرمان موتور، نشان از توسعه یک شبکه جامع ایستگاه شارژ توسط این شرکت در سراسر کشور را نشان میدهد.
توسعه زیرساخت ایستگاههای شارژ، کرمان موتور را به عنوان یک شرکت پیشرو و اثرگذار در چشم انداز برقی سازی حمل و نقل عمومی و شخصی کشور قرار داده است و راه را برای آینده حمل و نقل پاک و پایدارتر هموار میکند.
ایستگاههای شارژ خودروهای برقی کرمان موتور از شرق تا شهر مشهد و گناباد در خراسان رضوی، در شهرهای شاهرود و سبزوار واقع در پرترددترین جاده کشور(مسیر تهران-مشهد)، جنوبیترین نقطه استان فارس در شهر لامرد و شهر شیراز و همچنین در شمال کشور تا شهر رشت در استان گیلان توسعه یافته و راه اندازی شده است.
کرمان موتور با برداشتن این گامهای بنیادی، نه تنها از تولید و فروش خودروهای برقی خود حمایت میکند، بلکه به رشد و پذیرش کلی خودروهای پاک در سطح ملی نیز کمک کرده است. انتظار میرود این دست فعالیتها تأثیر مثبتی بر کیفیت هوا داشته و وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهد و به محیط زیست پاکتر برای نسلهای آینده کمک کند.
تعهد کرمان موتور به توسعه زیرساخت ایستگاههای شارژ، موقعیت این شرکت را به عنوان یک بازیگر کلیدی و پیشگام در تغییر صنعت خودرو به سمت برقی سازی تقویت میکند.
خاطرنشان میشود که تلاشهای مستمر شرکت کرمان موتور، نقش مهمی در شکل دادن به پذیرش بیش از پیش خودروهای برقی در کشور دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
گروه صنعتی «ماموت» در بازار خودروهای تجاری ایران چه جایگاهی دارد؟
در میان بازیگران بازار خودروهای تجاری ایران، نام گروه صنعتی ماموت همواره با مفاهیمی چون مقیاس بزرگ، فناوریهای نوین و همکاری با برندهای مطرح همراه بوده است. این گروه متشکل از زیرمجموعههای تخصصی در حوزه تولید، مونتاژ، واردات و خدمات، توانسته حضور پررنگی در بخش خودروهای سنگین و نیمهسنگین داشته باشد.
شرکتهای ماموتدیزل، تیتان دیزل، پیلسان، مایان و ویرا دیزل بهعنوان بازوهای کار و تجاری گروه ماموت، در مسیر پاسخگویی به نیازهای بازار داخلی و گاهی منطقهای، تلاش کردهاند سهمی موثر در ارتقای سطح فنی و تنوع محصولات تجاری ایفا کنند. اما آیا این تلاشها بهطور کامل به بار نشسته است؟ با نگاهی دقیقتر به عملکرد «ماموت و زیرمجموعههایش»، میتوان ترکیبی از «دستاوردها و کاستیها» را مشاهده کرد. اگرچه این گروه صنعتی از نظر زیرساخت و ظرفیت تولید یکی از کاملترین زنجیرههای خودروهای تجاری کشور را در اختیار دارد، اما در برخی حوزهها با چالشهایی مواجه است که مانع از تثبیت جایگاه بیرقیب آن در بازار شده است.
در میان زیرمجموعههای گروه ماموت، شرکت ماموت دیزل را میتوان مشهورترین و قدیمیترین نام دانست. این شرکت از ابتدای حضور خود در بازار، تمرکز اصلی را بر واردات و سپس مونتاژ کامیونهای سنگین «اسکانیا» قرار داد. همکاری با برند مطرح سوئدی به ماموت دیزل اعتبار فنی قابل توجهی بخشید و سبب شد در سالهایی، کامیونهای اسکانیا بهعنوان باکیفیتترین و محبوبترین گزینه در ناوگان حملونقل جادهای ایران شناخته شوند.
مدلهایی مانند G410 و R500 با استانداردهای بالای یورو 5، زمانی از پرفروشترین گزینهها بودند. اما با تشدید تحریمها در اواخر دهه 90 خورشیدی و قطع همکاری اسکانیا، تولید این کامیونها متوقف شد و ماموت دیزل بهاستفاده از قطعات موجود و مونتاژ محدود روی آورد.
از سال 1401، این شرکت با همکاری تیتان دیزل، زیرمجموعه خود بهواردات نسل جدید کامیونهای اسکانیا از جمله سری S500 اقدام کرد. این کشندهها با وجود قیمت قابل توجه، همچنان بهدلیل کیفیت فنی مورد توجهاند؛ اما هزینه بالا در مقایسه با رقبای چینی، بازار آنها را محدود کرده است.
خدمات پس از فروش، اگرچه در شهرهای بزرگ قابل قبول است، در سایر مناطق با مشکلاتی نظیر تاخیر در تامین قطعات مواجه است؛ چالشی که گاه اعتماد مشتریان را تحتتاثیر قرار داده است. ماموت دیزل با زیرساخت قوی، پتانسیل بازگشت بهروزهای اوج را دارد؛ اما «وابستگی به واردات و ناتوانی در از سرگیری تولید داخلی»، این شرکت را در برابر رقبا آسیبپذیر کرده است. اصلاح راهبردها و تقویت خدمات میتواند شرایط را بهروزهای اوج بازگرداند.
شرکت پیلسان، زیرمجموعه گروه صنعتی ماموت از اواسط دهه 90 خورشیدی با تولید تریلرهای کفی، یخچالی و کمپرسی وارد عرصه خودروهای تجاری شد و با تولیدات با کیفیت توانست جایگاه قابل قبولی برای خود دست و پا کند. از سال 1398، این شرکت کشنده و کامیون سیتراک چین را تحتلیسانس MAN آلمان بهخط تولید افزود و در سال 1402 کامیون کمپرسی 41 تنی را معرفی کرد. این محصولات در بازار بهشاسی محکم و تعلیق خوب مشهور هستند و درمورد آنها قضاوت خوبی میشود.
با این حال، قیمتگذاری بالای محصولات پیلسان در سال 1403 سبب شد محصولات سیتراک، در مقایسه با گزینههای چینی ارزانتر، آنطور که باید موفق نباشند و مشتریان بهسمت رقبا بروند. البته به این مورد باید مشکلات دیگری از جمله کمبود قطعات یدکی در مناطق غیرشهری و تاخیرهای گاهبهگاه در تحویل را نیز اضافه کرد.
گروه صنعتی مایان با تولید کشندهها و کامیونتهای دیما از برند جک چین، تلاش کرده است با سایر برندها رقابت کند. یکی از محصولات پرفروش این شرکت، کشنده دیما است. کشنده دیما با ظرفیت حمل 44 تن و موتور کامینز 490 اسببخاری خود، یکی از گزینههای شناختهشده چینی برای حملونقل سنگین بهشمار میرود. این کشنده با طراحی جذابتر نسبت بهرقبای هموطن و شرایط فروش مناسب سبب شده است رانندگان زیادی بهخرید آن ترغیب شوند.
از طرفی کمبود امکانات ایمنی نسبت بهرقبا، نبود خدمات گسترده، گرانی لوازم مصرفی و گزارش ایرادات کیفی از جمله خرابی دیفرانسیل و افزایش دمای پیشرانه در شرایط نفسگیر جادهای اولویت خرید این خودرو نسبت بهسایر رقبا از جمله فوتون را کاهش میدهد.
علاوهبر کشنده، کامیونتهای دیما در مدلهای 6 تن و 9 تن نیز با موتورهای کامینز تولید میشوند که در بخش حملونقل شهری و برونشهری کاربرد دارند. در نگاه کلی وضعیت کامیونتهای دیما نسبت بهکشنده آن بهتر است؛ اما باز هم بحث خدمات چالشبرانگیز است.
مایان و محصولات دیما با اینکه درمقایسه با سایر برندهای ماموت اوضاع فروش بهتری داشتند، اما باید توجه داشت این محصولات اساسا فاصله معناداری با اسکانیا دارند؛ در روزگار تحریم شاهدیم هر یک از دیزلسازان برای جایگزینی محصولات اروپایی خود تلاش کردند محصول ارزنده و قابل قبولی را از چین بهبازارعرضه کنند؛ اما بهنظر میرسد تا امروز گروه ماموت در این امر چندان موفق نبوده است.
شرکت ویرا دیزل، جدیدترین بازوی گروه ماموت در بازار خودروهای تجاری است که در سالهای اخیر با هدف رقابت با سایر خودروسازان کار و تجاری پا بهمیدان گذاشته است. این شرکت با همکاری برند شاکمان چین اقدام بهعرضه کامیونت، کشنده و کمپرسیهای سنگین کرده و سعی در حضور فعال در بازار دارد.
نکته مثبت درباره ویرا دیزل، تمرکز بر ایجاد هویت و برند جذاب با طراحی اختصاصی است؛ اتفاقی که برای رقابت با برندهای سابقهدار چینی در بازار ایران ضروری بهنظر میرسد. اما چالشهایی نیز مثل ضعف در گستردگی شبکه خدمات پس از فروش، کمبود قطعاتیدکی اصلی، نبود سابقه در بازار و عدم اعتماد کامل مصرفکننده بهبرند جدید همچنان پابرجا هستند. ویرا دیزل و شاکمان باید مسیر سختی را برای اعتمادسازی در بازار ایران طی کند؛ مسیری که رقبایی مثل فاو و فوتون سالها زودتر آغاز کردهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.