شماره: 2570 / ۱۴۰۴ بيست و هشتم فروردين

تعداد بازدید : 1
اخبار
تأکید ایران و روسیه بر توسعه میدانهای مشترک
شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت روسی زد اِن وستوک با بررسی چالشهای موجود، بر تقویت همکاریهای فنی و تسریع اجرای پروژههای توسعهای در میدانهای مشترک تأکید کردند.
نشست مشترک مدیران شرکت متن و زد اِن وستوک (ZNV) روسیه دوشنبه (۲۵ فروردین) با هدف بررسی راهکارهای توسعه میدانهای نفتی و تقویت همکاریهای فنی برگزار شد.
نصرالله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت به همراه اعضای هیئت مدیره و مجریان طرحهای توسعه و افزایش تولید میدانهای «آبان و پایدار غرب» و «چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق» در این نشست حضور داشتند و دو طرف با مرور تازهترین وضع پروژهها، بر لزوم افزایش تعاملات، رفع موانع موجود و تسریع در اجرای طرحهای مشترک تأکید کردند.
شرکت ZNV بهعنوان پیمانکار، مسئولیت اجرای پروژههای توسعهای در این میدانها را بهعهده دارد و این نشست بهمنظور هموارسازی مسیر همکاریها و تسریع روند پیشرفت پروژهها، گامی مثبت و مؤثر ارزیابی میشود.
انهدام باند سرقت نفت خام صادراتی ایران
حراست شرکت ملی مناطقنفت خیز جنوب با هوشیاری نیروهای خود توانست دو دستگاه تانکر حامل ۶۰ هزار لیتر نفت خام صادراتی را توقیف کرده و سارقان را به مراجع انتظامی تحویل دهد.با پایش میدانی نامحسوس و در چند روز عملیات شناسایی، رصد و کمین عوامل حراست شرکت نفت و گاز مارون در مسیر خطوط لوله زیر زمینی انتقال نفت خام صادراتی، سرانجام در سحرگاه امروز ( سهشنبه، ۲۶ فروردین) تانکرهای یادشده، توقیف و متعاقب آن ۳ نفر از سارقان با هویت مشخص دستگیر و به مرجع انتطامی تحویل شدند.
بر اساس اعلام مسئولان حراست شرکت ملی مناطقنفت خیز جنوب، با شناسایی و دستگیری این افراد که با ایجاد انشعاب روی خطوط زیرزمینی اهواز - امیدیه به سرقت نفت خام اقدام میکردند، شناسایی سایر عوامل و افراد مرتبط با این باند و در گام بعدی زنجیره خرید و فروش نفت خام سرقتی در دستور کار حراست شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار گرفته است.
پشتیبانی از تولید پایدار و حفاظت و صیانت از سرمایههای انسانی و مادی صنعت نفت، اولویت اصلی و رسالت حراست شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکتهای تابع است.
بررسی برنامههای دستگاهها
در نشست قرارگاه رفع ناترازی
رئیس قرارگاه رفع ناترازی انرژی کشور در مجلس از بررسی و ارائه برنامههای دستگاهها برای رفع ناترازی در دومین نشست این قرارگاه خبر داد.
رمضانعلی سنگدوینی در تشریح نشست قرارگاه رفع ناترازی انرژی کشـور با حضـور معاونان ذیربط وزارتخانههای نفت، نیرو، صمت، جهاد کشاورزی، راه و شـهرسازی و ارتباطات اظهار کرد: دومین نشست قرارگاه رفع ناترازی انرژی کشـور با حضور نمایندگانی از سوی وزارتخانههای مرتبط برگزار شد که این نشست در بحث ناترازیهای انرژی بسیار مفید و ضروری است.
وی افزود: موضوعی که در این نشست مطرح شد تأمین سوخت نیروگاهها بود که بحث اصلی ما گاز است. نکته مهم این است که بهروزرسانی باید طوری باشد که ما در تابستان دچار مشکل نشویم. این موضوع بسیار حائز اهمیت است، زیرا نیروگاهها باید طوری برنامهریزی کنند که ما حداقل قبل از تابستان دچار مشکل نباشیم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه متوسط ۲۵۲ میلیون مترمکعب گاز تحویلی به نیروگاهها عملکرد مناسبی است، تصریح کرد: در موضوع ذخیرهسازی سوخت، شرکت ملی گاز ایران، وزارت نیرو و وزارت نفت باید با هم هماهنگ باشند. سوختهای گاز و مازوت اگر ذخیره شوند این سوخت به زمستان امسال میرسد.
سنگدوینی با بیان اینکه از مسئولان و معاونان وزارت صمت، وزارت نفت و جهاد کشاورزی خواهش کردم برای تأمین سوخت کشاورزان، همچنین سوخت صنایع در زمستان حتما نشستهایی داشته باشند و هماهنگی بین وزارتخانهها میتواند بسیاری از مشکلات را رفع کند، افزود: بهعنوان نمونه شرکت ملی گاز ایران گزارش عملکرد هفتگی برای ما میفرستند، از بقیه دستگاهها درخواست دارم گزارش کار خود را برای این نشستها ارسال کنند. ممکن است موانع و مشکلاتی بین دستگاهها وجود داشته باشد، ما آن موانع را مطرح کنیم تا وزارتخانهها در جریان قرار گیرند و برای رفع آن اقدام سریع انجام دهند.
وی به موضوع ایجاد فرهنگ مصرف انرژی و ترویج آن از طریق برخی وزارتخانهها اشاره و تصریح کرد: در بحث مصرف انرژی در کولرهای گازی و کولرهای آبی همچنین بخاریهای گازی مشکل بسیاری داریم. بهویژه در تولید بخاریهای گازی عقب هستیم. اگر بخاریهای گازی دارای بازدهی بالا باشند مردم در بخش گاز بهویژه زمستان صرفهجویی خواهند کرد.
رشد ۵۹ درصدی درآمد عملیاتی
پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری موفق به ثبت رشد ۵۹ درصدی درآمد عملیاتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال شد.این شرکت سال گذشته موفق شد با ثبت تولیدی معادل ۱۰۸ درصد ظرفیت اسمی، رکورد جدیدی در سطح تولید به ثبت رساند که بیانکننده توان عملیاتی بالا و مدیریت کارآمد فرآیندهای تولید است.بنا به گزارش اسفند ۱۴۰۳ شرکت پتروشیمی نوری، تولید بیسابقه و فروش چشمگیر محصول راهبردی ریفرمیت به مقدار ۱۷۵ هزار تن، رکوردی جدید در تاریخ این شرکت بهشمار میرود.
دستاوردهای ۱۴۰۳ نوری در حالی به ثبت رسیده است که بهدلیل برخی تعمیرات پیشبینینشده، واحد مهم ۲۰۰ این مجتمع بهمدت ۶ روز از مدار تولید خارج شده بود. با این حال مدیریت دقیق و برنامهریزی منعطف عملیاتی سبب شد این توقف تأثیری بر روند کلی تولید و تحقق اهداف سالانه نداشته باشد.
ترکیب هوشمندانه در تابآوری عملیاتی، مدیریت چابک چالشها، رصد روزانه بازارهای مقصد و بهرهگیری از ظرفیت حداکثری واحدها مواردی است که عملکرد این شرکت بزرگ آروماتیکی را در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۳ متفاوتتر نشان میدهد و کمک کرده تا بهعنوان شرکتی پیشرو همچنان مورد توجه بازارهای داخلی و بینالمللی باشد.
باند سرقت نفت خام در ناحیه مارون متلاشی شد
حراست شرکت ملی مناطقنفت خیز جنوب با هوشیاری نیروهای خود توانست دو دستگاه تانکر حامل ۶۰ هزار لیتر نفت خام را توقیف کند و سارقان را به مراجع انتظامی تحویل دهد.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اعلام کرد: با پایش میدانی نامحسوس و طی چند روز عملیات شناسایی، رصد و کمین عوامل حراست شرکت نفت و گاز مارون در مسیر خطوط لوله زیر زمینی انتقال نفت خام صادراتی، سرانجام در سحرگاه روز (سهشنبه، ۲۶ فروردین) تانکرهای یادشده، توقیف و متعاقب آن ۳ نفر از سارقان با هویت مشخص دستگیر و به مرجع انتطامی تحویل شدند.
بر اساس اعلام مسئولان حراست شرکت ملی مناطقنفت خیز جنوب، با شناسایی و دستگیری این افراد که با ایجاد انشعاب روی خطوط زیرزمینی اهواز - امیدیه به سرقت نفت خام اقدام میکردند، شناسایی سایر عوامل و افراد مرتبط با این باند و در گام بعدی زنجیره خرید و فروش نفت خام سرقتی در دستور کار حراست شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار گرفته است.
پشتیبانی از تولید پایدار و حفاظت و صیانت از سرمایههای انسانی و مادی صنعت نفت، اولویت اصلی و رسالت حراست شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکتهای تابع است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
حضور نمایندگان ۳۰ کشور خارجی در رویداد تحول در سرمایهگذاری نفت
نمایندگان ۳۰ کشور خارجی از قارههای اروپا، آمریکای جنوبی، آسیا و آفریقا برای حضور در رویداد تحول در سرمایهگذاری بالادست نفت و گاز ایران اعلام آمادگی کردند.
صنعت نفت سرمایهپذیرترین صنعت در ایران و البته جهان بهشمار میرود. ماهیت این صنعت بهگونهای است که توسعه بالادست آن از اکتشاف گرفته تا تولید نفت و گاز به سرمایه بالا نیاز دارد و فناوریهای مورد نیاز نیز در اغلب موارد گران است، بنابراین برای آنکه این صنعت در ایران از گردونه توسعه جهانی جا نماند، باید سرمایهگذاری در آن بهعنوان اولویت اقتصادی مورد توجه باشد.
از سوی دیگر، نفت در ایران پیشران اقتصادی است تا آنجا که سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی با اختلاف بیشتر از سایر بخشهای اقتصادی است، همچنین همبستگی مثبتی بین نفت و رشد اقتصادی وجود دارد و هر زمان که رشد در صنعت نفت مثبت بوده و تولید و صادرات طلای سیاه در ایران افزایش داشته، رشد اقتصادی نیز با افزایش همراه شده است.
در مقابل کاهش تولید و صادرات که بیش از هر چیز تابعی از تحریمهای یکجانبه بوده، بر رشد اقتصادی تاثیر منفی دارد، از همین رو برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه، سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز، بهویژه حوزه بالادست آن باید در دستور کار باشد.
رویداد تحول در سرمایهگذاری بالادست نفت و گاز ایران از سوی شرکت ملی نفت ایران نیز با همین هدف برگزار میشود.
شرکت ملی نفت ایران بهمنظور توسعه طرحها و پروژههای بالادستی نفت و گاز و با هدف جذب سرمایهگذار در صنعت نفت اقدام به برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران در روز سهشنبه (دوم اردیبهشت) امسال با هدف معرفی بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری در بخش بالادست نفت و گاز و زنجیره ارزش طرحهای شرکت ملی نفت ایران کرده است.
اگرچه با توجه به سیاستها اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیتهای داخلی در اولویت قرار دارد، اما بهره بردن از سرمایهگذاران خارجی نیز باید در دستور کار باشد، بر همین اساس، محسن پاکنژاد، وزیر نفت از استقبال ایران از حضور سرمایهگذاران خارجی در صنعت نفت کشور خبر داد.
وی تأکید کرد که البته ایران از حضور کشورهای خارجی بهویژه همسایگان در صنعت نفت ایران استقبال میکند.
با توجه به دیپلماسی فعال انرژی وزارت نفت در دولت چهاردهم، رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران با استقبال کمنظیر فعالان عرصه انرژی و بازارهای پول و سرمایه قرار گرفته است، بهطوری که تا این لحظه نمایندگانی از ۳۰ کشور خارجی از قارههای اروپا، آمریکای جنوبی، آسیا و آفریقا برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردند.
این رویداد فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران خارجی بهمنظور اطلاع از طرحهای قابل واگذاری شرکت ملی نفت ایران به سرمایهگذاران، قوانین، مقررات و رویههای واگذاری طرحها، همچنین مشوقها و تسهیلات پیشبینیشده شرکت ملی نفت ایران خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اخبار
تبیین تفاهمنامههای گسترش همکاریهای نفتی ایران و عراق
وزیر نفت با تبیین تفاهمنامههای گسترش همکاریهای نفتی ایران و عراق گفت: این تفاهمنامهها در زمینههای مختلف از جمله اکتشاف دریایی و انتقال گازهای همراه از میادین مرزی عراق به ایران برای تأمین خوراک واحدهای انجیال با مشارکت بخش خصوصی منعقد شده است.
محسن پاکنژاد در حاشیه دیدار با حیان عبدالغنی السواد، معاون نخستوزیر عراق در امور انرژی در بغداد به اشتراکات فرهنگی، مذهبی، تاریخی دو کشور اشاره و بیان کرد: زمینههای مساعدی برای همکاری بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد، در حوزه نفت با توجه به این اشتراکات، فعالیتهایی را آغاز کردهایم، بخشی از این فعالیتها به تفاهمنامههایی که پیش از این بین دو کشور امضا شده بود، بازمیگردد و در این سفر بهنوعی گامهایی برای اجرایی کردن این تفاهمنامهها برداشتیم.
وی با بیان اینکه در بخشی از این تفاهمنامهها در حوزه اکتشاف در دریا با استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای شرکتهای ایرانی قرار است اقدامهایی آغاز و در کارگروهی مشترک زمینههای اجرایی آن بررسی شود، افزود: در حوزه غرب کشور در واحد تأسیسات انجیال که خوراک آن گازهای همراه نفت خام است، کمبود خوراک داریم، این در حالی است که کشور عراق در میدانهای همجوار مرز ایران مقداری از این گازهای همراه را بدون استفاده پس از تولید میسوزاند، از این رو ما تفاهمنامهای در این زمینه امضا کردیم تا این گازهای همراه را به داخل کشور بهعنوان خوراک واحدهای انجیال با سرمایهگذاری بخش خصوصی منتقل کنیم.
وزیر نفت تصریح کرد: این اسناد گامی فراتر از تفاهمها است و بخشی از این اسناد، اسناد همکاری و بخشی دیگر اسناد محرمانگی اطلاعات است و بهنوعی الزامهای مقدماتی در این اسناد تعریف شده است.
ایران در شرایط تنش آبی
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با پیشبرد نقشه راه آب، امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد 2.5 درصد 1.7 برابر خواهد شد.
عیسی بزرگزاده» در جلسه هم اندیشی «عباس علی آبادی» وزیر نیرو با مدیران مسئول و سردبیران رسانههای رسمی کشور که با حضور الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، محمد گلزاری دبیرشورای اطلاع رسانی دولت و محمدرضا نوروز پور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزارشد، گفت: از نظر تئوری در ۶۰ – ۷۰ سال گذشته به صورت مستمر آب در اختیار هر ایرانی کاهش یافته به طوری که از ۱۳۰ میلیون متر مکعب به ۱۰۳ میلیون متر مکعب رسیده است.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: به طور کلی مجموع آب در دسترس برای هر ایرانی که میتواند به صورت سطحی یا زیرزمینی مورد بهرهبرداری قرار گیرد رو به کاهش است.
وی ادامه داد: سرانه آب کشور از سال ۱۳۳۵ تا ۱۴۰۰ از حدود ۷۰۰۰ متر مکعب به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده است که دلیل آن کاهش منابع آب در کنار افزایش جمعیت به شمار میرود.
وی معیار بینالمللی سرانه مصرف آب را ۱۷۰۰ مترمکعب عنوان و تصریح کرد: بر این اساس مرز تنش آبی بر اساس استانداردهای جهانی ۱۷۰۰ مترمکعب است؛ اگر متوسط سرانه آب مصرفی کشور کمتر از ۱۷۰۰ مترمکعب باشد به این معناست که کشور در تنش آبی قرار دارد. بر این اساس ۱۰۰۰ مترمکعب فقر آبی و ۵۰۰ مترمکعب فقر مطلق آبی است.
بزرگزاده در این زمینه افزود: بر اساس این آمار، حتی چنانچه میزان بارندگی کشور در سال آبی نرمال باشد باز هم با وجود کاهش منابع آبی در شرایط تنش آبی قرار داریم.
سخنگوی صنعت آب کشور همچنین یادآور شد: سرانه ۱۲۰۰ متر مکعب کشور به صورت میانگین برای کل کشور بیان میشود این در حالی است که این عدد در جای جای کشور متفاوت است. به طور مثال در سلسله جبال زاگرس و البرز این عدد بالاست اما در فلات مرکزی حدود ۶۰۰ مترمکعب است که منجر به فقر آبی شده است.
وی ضمن اشاره به واقعیتهای اقلیمی کشور که با کاهش منابع آبی همراه شده است، اظهار کرد: مدیریت آب امروز نسبت به سالهای گذشته بر اساس این مبنا بسیار سختتر شده است و علت این است که بارش متوسط کشور ۲۴۰ میلی متر در کشور است و نمیتوان آن را با یک کشور اروپایی با متوسط بارندگی ۲۰۰۰ میلیمتر مقایسه کرد.
بزرگزاده تاکید کرد: «آب» در وزارت نیرو خلاصه نمیشود؛ در حوزه کلان آب همه دستگاهها از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، شهرداریها، سازمان برنامه، مجلس شورای اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست و… در برابر الگوی غلط توسعهای ۶۰ – ۷۰ سال اخیر دخیل و مسئول هستند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد دشتهای کشور ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند، ابراز داشت: بر اساس قانون و استاندارد حتی نباید یک قطره آب از این دشتها برداشت شود؛ این در حالی است که در چنین شرایطی باید به دنبال پایداری در منابع آب کشور باشیم تا زیست بوم کشور حفظ شود.
سخنگوی صنعت آب کشور یادآور شد: هم اکنون ۳۵۹ دشت از ۶۰۹ دشت کشور با پدیده فرونشست روبرو شده به طوری که امروز به جایی رسیده که خانه و خیابانهای کشور را تهدید میکند.
وی اراده پولادین در حاکمیت را نخستین گام در جهت حل این مشکلات برشمرد و گفت: امید است با کمک رسانهها فرهنگ سازی انجام شود و باید بدانیم آب کشور راه حل سادهای ندارد و دیگر نمیتوان با گلگاوزبان و آسپرین مشکل آب کشور را حل کرد؛ این مساله امروز نیاز به انجام عمل قلب باز دارد و همه باید هزینههای آن را پرداخت کنیم تا زیست بوم کشور حفظ شود.
بزرگزاده افزود: وزارت نیرو فقط بخشی از مسئولیت تصمیم حوزه آب را بر عهده دارد. در این میان نقش قانونگذار بسیار مؤثر است؛ زمانی که قیمت هر متر مکعب آب زیرزمینی از ۴۰۰ متر با برق رایگان به ۳۰ تومان میرسد، باید گفت که قانونگذار نیز در الگوی توسعه مؤثر است.
وی با بیان اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد کشور خشک، نیمه خشک و فرا خشک است، ابراز داشت: در ۷۰ سال گذشته برای ایجاد شغل سادهترین روش را مبنی بر کشاورزی معیشتی انتخاب کردیم.
سخنگوی صنعت آب کشور ۸۶ درصد مصرف آب را در بخش کشاورزی کشور اعلام کرد و در این زمینه اضافه کرد: ۷۰ درصد زمینهای کشاورزی کشور زیر ۵ هکتار است و اراضی کمتر از ۵ هکتار را اصلاً نمیشود مکانیزه کرد.
وی با بیان اینکه عبور از این مشکلات و چالشها ساده نیست، یادآور شد: این مسائل با مسئولان رسانهها مطرح شد تا اینکه راهکاری برای عبور از این مشکلات دریافت و کمک شود این امر تبیین و ارادهها پیرامون آن جمع شود.
بزرگزاده به تشریح آخرین وضعیت منابع آبی تا امروز پرداخت و گفت: کشور باید تا ۲۴ فروردین ۲۰۳ میلیمتر متوسط کشور بارش دریافت میکرد اما این عدد امروز ۱۳۱ میلیمتر ثبت شده است؛ به عبارت دیگر ۳۵ درصد بارشها نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه امید است بارشهای اخیر سو تفاهم بهبود منابع آبی را ایجاد نکند، افزود: کشور امروز در پنجمین سال پیاپی خشکسالی به سر میبرد .۴۵ درصد بارشها را از فصل زمستان دریافت میکنیم و با وجود اینکه بارشهای زمستانه غیر نرمال بوده بنابر این بارشهای بهاره نمیتواند آن را جبران کند.
بزرگزاده همچنین به وضعیت نامناسب سطح بارشهای برفی در کشور اشاره کرد و توضیح داد: هماکنون هم سطح برف و نیز آب معادل برف، عمق و چگالی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
سخنگوی صنعت آب کشور یادآور شد: ورودی سدهای کشور نسبت به سال گذشته کاهش یافته است البته تلاش شد خروجیها نیز مدیریت شود.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات رایج ما این بوده که بیش از ۸۰ درصد تصمیمات آب کشور توسط نهاد دولت، مجلس و قوه قضائیه انجام میشود؛ این در حالی است که باید نقش نهاد دولت کاهش یابد و در عوض نهاد بازار و اجتماع بیش از پیش نقش پررنگتری را ایفا کنند.
وی در این زمینه با تاکید بر اهمیت حکمرانی محلی در صنعت آب کشور، ادامه داد: باید آب در مقیاس محلی مدیریت شود. استقرار حکمرانی محلی آب با همکاری مردم کمک شایانی را به رفع این مساله خواهد کرد.
بزرگ زاده در تعریف ناترازی آب گفت که کفه ترازوی مجموع مصارف آب سنگینتر از مجموع منابع آبی کشور است. افزایش منابع آبی و باربرداری از بخش مصارف، استراتژی و راهبرد وزارت نیرو است.
سخنگوی صنعت آب کشور با تاکید بر اینکه وزارت نیرو متعهد به امنیت غذای است، اضافه کرد: منطبق با قانون برنامه هفتم توسعه و سند ملی امنیت دانش بنیان غذایی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، کشاورزی معیشتی و با راندمان پایین رد میشود و در صورت اجرا اتفاقات خوب در بخش صنعت رخ میدهد؛ بر اساس آن باید حقابه محیط زیست حداقل سه برابر شود که منجر به پایداری محیط زیست پایدار خواهد شد.
بزرگزاده در ادامه به برنامه راهبردی – عملیاتی بخش آب جهت تسکین ناترازی پرداخت و گفت: تأمین و عرضه آب در ۱۳ اقدام، مدیریت مصرف و تقاضا در ۲۲ اقدام، حفاظت از منابع آب در سه اقدام، مدیریت مخاطرات آبی در دو اقدام و اصلاحات نهادی و بهبود فضای کسب و کار در ۹ اقدام تعریف شده است.
وی معین شدن و مشخص کردن ابزار کاربردی برای پیشبرد این اهداف را بسیار مهم برشمرد و افزود: در این راستا ۴۹ اقدام ابزار طراحی شده است، برای نمونه میتوان به اصلاح مقررات ساختمان اشاره کرد باید در این زمینه بین آب خاکستری نشأت گرفته از آشپزخانه و آب سیاه نشأت گرفته از سرویس بهداشتی تفاوت قائل شد و مقررات اصلاح شود.
سخنگوی صنعت آب کشور همچنین به اقدامات در حوزه اصلاحات نهادی و بهبود فضای کسب و کار اشاره و اضافه کرد: اصلاح اقتصاد آب، اصلاح ساختار آب، استقرار سند سازوکار مدیریت حوضهای آب کشور، مطالعات جامع حوضه آبریز، استقرار مدیریت مشارکتی، ارتقای مطالعات آمایش سرزمین و … در این رسته جای میگیرد.
وی با اشاره به تعریف تابلوی راهبرد ترکیبی بخش آب وزارت نیرو در دولت چهاردهم یادآور شد: اقدامات این مهم طراحی شده و در ۶ ماه گذشته بندهای خوبی برای این امر در شورای عالی آب دریافت کردهایم. برای پیشبرد کارهای بزرگ حمایت مجلس شورای اسلامی را نیاز داریم.
وی افزود: با پیشبرد نقشه راه آب، امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد ۲.۵ درصد ۱.۷ برابر خواهد شد. حجم اقتصاد صنعت با رشد ۴.۲ درصد ۲.۲ برابر و نیز حجم اقتصاد خدمات با نرخ ۴.۴ درصد ۲.۶ برابر میشود.
وی در پایان به برگزاری جشنوارگان آب در گستره فرهنگ و هنر اشاره و خاطرنشان کرد: این امر یک اقدام از ۴۹ اقدام است که با هدف تقویت ابعاد غیرفنی و قوه الهام در شخصیت دستگاههای اجرایی و کارشناسان آب، ایجاد خلاقیت، افزایش جامع نگری، نرم خویی، تحمل پذیری و روحیه کار جمعی، شبکه سازی گسترده برای صیانت از آب بین کارشناسان و مراجع فرهنگی، قدردانی و احترام به آب و افزایش آگاهیهای عمومی درباره آب، مشارکت همگانی در مدیریت مصرف و تقاضای آب، تعمیق همبستگی در میان مردمان ساکن در پهنه ایران فرهنگی و بهبود دیپلماسی آب برگزار میشود.
افزایش احتمال بروز خاموشیها
همزمان با احتمال بروز خاموشی های بیشتر در کشور، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو از اقدامات گسترده این وزارتخانه برای تامین برق اضطراری در مراکز حیاتی از جمله نانواییها، کارخانههای آرد، تصفیهخانهها و چراغهای راهنمایی خبر داد.
روزهای اخیر بروز خاموشی ها در برخی مناطق کشور به نگرانی ها درباره وضعیت تامین برق دامن زد.
پس از بروز این خاموشی ها، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) ضمن عذرخواهی از مردم بابت اطلاع رسانی نشدن خاموشی ها، علت آن را از مدارخارج شدن نیروگاه اتمی بوشهر، به اتمام نرسیدن برنامه تعمیرات نیروگاهی و کاهش حجم آب سدهای دارای نیروگاه برقآبی دانست و بر مدیریت مصرف از سوی همگان تاکید کرد.
پس از آن برخی شرکت های توزیع برق در سراسر کشور نسبت به انتشار جداول خاموشی ها اقدام کردند و روزانه برنامه های خاموشی را اعلام می کنند.
با توجه به تداوم شرایط بروز خاموشی ها از یک سو و گرمتر شدن دمای هوا که وسایل سرمایشی بیشتری را وارد مدار می کند، احتمال بروز خاموشی ها بیشتر شده است.
در همین زمینه، سیفالله آقابیگی، مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو، از تمهید گسترده این وزارتخانه برای حفظ خدمات حیاتی در این شرایط خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه استمرار خدمات در بخشهای مختلف، رسالت اساسی وزارت نیرو و سایر دستگاههای خدماترسان است، خاطرنشانکرد: در شرایطی که ممکن است میزان تولید برق در برخی ایام کمتر از میزان مصرف شود، وزارت نیرو همه تلاش خود را برای جبران این ناترازی و جلوگیری از بروز اختلال در خدمات بهکار گرفته است.
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به لزوم رعایت الگوی مصرف بهینه توسط مردم، افزود: در برخی موارد و بازههای زمانی، کاهش تولید انرژی میتواند منجر به ناترازی و محدودیت در تامین برق شود و این موضوع در حوزه انرژی گاز نیز مصداق دارد.
آقا بیگی با بیان اینکه تأمین انرژی برای مراکز حیاتی بدون وقفه ادامه خواهد داشت، ادامه داد: در این راستا، از ظرفیت مولدهای برق اضطراری در تاسیسات مختلف از جمله تصفیهخانهها، چاهها، منابع تولید و توزیع آب و سامانههای حساس وزارت نیرو استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تأسیسات داخلی وزارت نیرو، دستگاههای خارج از این مجموعه نیز مکلف به پیشبینی سامانههای مولد برق اضطراری هستند تا در صورت قطع برق سراسری، خدمات حیاتی همچنان برقرار بماند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت گفت: طبق دستورالعملهای ابلاغی از سوی سازمان پدافند غیرعامل، ضرورت دارد که نانواییها، کارخانههای آرد، سیلوهای ذخیره گندم و سایر مراکز تأمین آذوقه عمومی به مولدهای برق اضطراری مجهز شوند.
آقابیگی افزود: این مولدها باید در هر شرایطی آماده به کار بوده و در صورت قطع برق، فرآیند پخت نان، تولید و عرضه آرد و ذخیرهسازی گندم دچار اختلال نشود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت عملکرد درست چراغهای راهنمایی در شرایط بحرانی، تاکید کرد: عملکرد مناسب این زیرساختها در مدیریت ترافیک و ایمنی شهری از اهمیت زیادی برخوردار است و تأمین برق اضطراری برای آنها نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل دفترمدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: هدف ما این است که حتی در صورت قطع شبکه برق سراسری، هیچگونه خللی در تامین نیازهای اساسی مردم وارد نشود. استمرار خدمات، وظیفهای همگانی و غیرقابل چشمپوشی است که تحقق آن مستلزم هماهنگی و آمادگی کامل همه دستگاههای اجرایی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.