شماره: 2573 / ۱۴۰۴ دوم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
ابلاغ یک قانون توسط قالیباف
رئیس مجلس قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بینالمللی ترمیم و شرکت آیافسی را ابلاغ کرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نامهای به رئیسجمهور، مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی؛ «قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بینالمللی ترمیم و توسعه (آی. بی. آر. دی) و شرکت مالی بینالمللی (آی. اف. سی) از مؤسسههای وابسته به گروه بانک جهانی» مصوب ۱۷ فروردینماه سال ۱۴۰۴ را برای اجرا ابلاغ کرد.
این قانون مشتمل بر چهار ماده است که گزارش آن توسط کمیسیون اقتصادی به صحن مجلس تقدیم شده بود و پس از تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ هفدهم فروردینماه ۱۴۰۴ مجلس، در تاریخ ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۴ به تأیید شورای نگهبان رسید.
تاکید رئیسجمهوری بر تامین برق
ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر
سخنگوی دولت تأکید کرد که مطابق تأکید رئیسجمهور، ضمن صرفهجویی؛ تأمین برق ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«دولت برای عبور از ناترازی انرژی، از خودش آغاز کرده است.
مطابق تأکید رئیسجمهور، ضمن صرفه جویی؛ تأمین برق ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.
بهزودی ساختمانهای دولتی انرژی مورد نیاز را از طریق پنل های خورشیدی تامین می کنند و پس از آن از شبکه عمومی جدا خواهند شد.»
خوش بینی گروسی
به مذاکرات اتمی ایران و آمریکا
به گزارش شبکه «ام اس ان»، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «رپبابلیکا» گفت: درباره گفتگوهای ایران و امریکا خوش بین است.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «رپبابلیکا» گفت درباره گفتوگوهای ایران و امریکا خوش بین است.
«رافائل گروسی» درباره گفتوگوها میان ایالات متحده و ایران بر سر برنامه هستهای تهران اعلام خوش بینی کرد.
گروسی دیروز در گفتوگو با این روزنامه ایتالیایی که روز یکشنبه منتشر شد، گفت: «هر دو طرف آماده گفتوگو درباره جنبههای قطعی با یکدیگر هستند».
گروسی گفت که تا اینجای کار، از روند گفتوگوها رضایت دارد. «این گفتوگوها واقعا ممکن بود که در دور دوم به شکست بینجامد. از این رو، همه چیز میتوانست متوقف شود».
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون اشاره به جزئیات، گفت «این خطر وجود داشت. در عوض فضای حاکم بر رم نشان میدهد که ممکن است پیشرفت به دست بیاید».
توافق سال ۲۰۱۵ که ایران با آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان به دست آورد، زمینه ساز کاهش تحریمهای اقتصادی علیه این کشور شد؛ و آن به شرطی بود که این کشور غنی سازی اورانیوم را به شدت محدود کند و اندوخته اورانیوم غنی شده اش را پایان دهد.
این در حالی است که ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۱۸ خروج آمریکا را از این توافق اعلام و تحریمها را اجرایی کرد. ایران نیز پس از آن اعلام کرد که غنی سازی را از سرگرفته است. ترامپ هم اکنون خواهان توافق تازه است.
بازدید امیر سرتیپ صباحیفرد
از پدافند هوایی بندر سیراف
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) با حضور در گروه پدافند هوایی شهید نساج بندر سیراف، از بخش های مختلف این یگان بازدید کرد.
به گزارش ارتش، امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) با حضور در گروه پدافند هوایی شهید نساج بندر سیراف، توان رزم و آمادگی دفاعی گروه را مورد ارزیابی عملیاتی قرار داد.
امیر سرتیپ صباحی فرد در این بازدید با تاکید بر ارتقاء توان رزم در تقویت بازدارندگی دفاعی بیان کرد: تخصص برتر نیروی انسانی در کنار تجهیزات بومی موجب تقویت قدرت بازدارندگی میشود.وی اذعان داشت: پدافند هوایی پیشگام در توسعه تجهیزات و ادوات تخصصی در حوزه علوم فنی و پدافندی بوده و در این راستا تمامی ظرفیت ها را بکار گرفته است.
اعضای هیئت نظارت بر
رفتار نمایندگان مجلس انتخاب شدند
اعضای هیئت رئیسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس مشخص و بر اساس آراء، محمدصالح جوکار به عنوان رئیس هیئت انتخاب شد.در جلسه دیروز هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان «محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن به عنوان رئیس هیئت انتخاب شد.بر اساس آراء، علی آذری به عنوان نایب رئیس هیئت، «محمد بیات» به عنوان دبیر هیئت و «فرشاد ابراهیم پور نورآبادی» نیز به عنوان سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان انتخاب شدند.
استقبال کویت از پیشرفت گفتوگوهای غیرمستقیم تهران - واشنگتن
وزارت امور خارجه کویت ضمن قدردانی از کشورهای عمان و ایتالیا، از پیشرفت گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مرحله دوم استقبال کرد.
وزارت امور خارجه کویت در بیانیهای اعلام کرد: کشور کویت از بیانیهی وزارت خارجه عمان مبنی بر توافق ایران و آمریکا در دور دوم مباحثات که در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد و توافق دو کشور برای انتقال به مرحله بعدی مذاکرات در راستای رسیدن به توافق دائمی و الزام آور استقبال میکند.
در این بیانیه آمده است: وزارت خارجه کویت از این گام که نشان دهنده خواست دو طرف برای تداوم گفتوگوها بر اساس پیشرفتهای به دست آمده است، استقبال میکند. کویت از تمام تلاشهای دیپلماسی در راستای حل اختلافات از طریق گفتوگو که منجر به نتایج مثبت میشود و در تحقق ثبات و امنیت منطقهای و بین المللی سهیم خواهد بود، حمایت میکند.
وزارت خارجه کویت در پایان از تلاشهای سلطنت عمان برای برگزاری این مباحثات و میزبانی ایتالیا از دور دوم گفتوگوها تقدیر کرد.وزارت امور خارجه عمان در بیانیهای رسمی که روز شنبه منتشر شد، از توافق ایران و آمریکا برای انتقال به مرحله بعدی گفتگوها خبر داد و اعلام کرد: گفتوگوها که در شهر رم، پایتخت ایتالیا، برگزار شد، در راستای دستیابی به توافقی منصفانه، دائمی و الزامآور میان ۲ کشور دنبال میشود.
بر اساس این بیانیه، توافقی که طرفین در پی آن هستند، دربردارنده چند محور اساسی شامل «تضمین خالی بودن ایران از تسلیحات هستهای، رفع کامل تحریمهای اقتصادی از این کشور همراه با حفظ حق مشروع ایران در توسعه انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز است».
این بیانیه تاکید کرد: گفتوگو و ارتباط روشن یگانه راه تحقق یک تفاهم و توافق مورد اطمینان در راستای خدمت به همه طرفها در سطح منطقهای و بین المللی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
فاصله فاحش مواضع ویتکاف با هیاهوی ترامپ
دومین دور گفتوگوهای غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده که روز شنبه ۳۰ فروردین در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد به ورود تهران و واشنگتن در مرحله جدیدی از مذاکرات منتهی شد که جزئیات آن بازتاب قابل توجهی در رسانه های بینالمللی یافت.
دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا روز شنبه ۳۰ فروردین در شهر «رم» پایتخت ایتالیا برگزار شد. نمایندگان دو کشور پس از نشست اولیه که در عمان برگزار شد، به بررسی چارچوبی برای رسیدن به توافق بر سر برنامه هستهای ایران پرداختند که هدف آن توسعهٔ نقشه راهی برای مذاکرات آینده بود. در ادامه بازتاب رسانههای خارجی درباره مذاکرات روز شنبه در رم، آمده است:
روزنامه نیویرک تایمز: «آرون دیوید میلر» از بنیاد «کارنگی» به شباهت مذاکرات جاری در رم و عمان با توافق هستهای سال ۲۰۱۵ که رئیسجمهور وقت، باراک اوباما، آن را تصویب کرد و دونالد ترامپ آن را رد کرد اشاره میکند و میگوید: «آنچه در رم و عمان در حال رخ دادن است، با کمال تعجب، احیای همان چیزی است که بسیار شبیه به توافقی است که اوباما آن را تصویب کرد و ترامپ آن را تحقیر کرد؛ البته این ممکن است بهترین چیزی باشد که ترامپ میتواند به دست آورد.»
شبکه الجزیره: در قلب اختلاف میان ایران و آمریکا، این پرسش باقی مانده است که آیا ایران میتواند برنامهٔ هستهای غیرنظامی خود را حفظ کند یا اینکه، همانطور که تندروها در واشنگتن اصرار دارند، باید بهطور کامل برنامهٔ هستهای خود را برچیند. تمام گفتوگوهایی که در مسقط و در رم انجام شده، دربارهٔ چارچوب مذاکرات و اهدافی است که میخواهند به آن دست یابند که به نظر می رسد هنوز وارد جزئیات آن نشدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز: «علی واعظ»، مدیر پروژه ایران در «گروه بحران بینالمللی»، معتقد است که پیشرفت مذاکرات به مرحله فنی نشان دهنده سطحی از عملگرایی است و حاکی از آن است که بحث درباره برچیدن برنامه هستهای ایران بیشتر جنبه نمایشی عمومی داشته است.
پایگاه آکسیوس: سه منبع مطلع اسرائیلی گفتند «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و «دیوید بارنیه» رئیس موساد روز جمعه در پاریس در یک دیدار غیرعلنی با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیسحمهور آمریکا در خاورمیانه برای گفتوگو درباره مذاکرات هستهای آمریکا و ایران ملاقات کردند. درمر و بارنیه به صورت محرمانه برای این دیدار به پاریس رفتند تا پیش از دور دوم مذاکرات در رم روی موضع آمریکا تاثیر بگذارند.
شبکه سیانان: دور دوم مذاکرات هستهای و سطح بالا میان هیاتهای ایرانی و آمریکایی درباره برنامه هستهای به میزبانی عمان، در حالی به پایان رسید که خوش بینی محتاطانهای نسبت به دستیابی به راهحلی دیپلماتیک وجود دارد. دو کشور دههها خصومت داشتهاند و مدتهاست که در مورد قابلیتهای هستهای ایران اختلاف نظر دارند. واشنگتن میخواهد ایران تولید اورانیوم با غنای بالا را متوقف کند و ایران بر حق خود برای غنیسازی اورانیوم تاکید میکند.
روزنامه دیلیتلگراف: «گدعون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل در باره برگزاری دور دوم مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا عنوان کرد که مسیر دیپلماتیک برای مقابله با آنچه وی تهدید هستهای ایران خواند، گزینهای قابل قبول برای تلآویو است. او معتقد است که «ایران دو بار با صدها موشک به اسرائیل حمله کرد؛ اگر آنها بدون سلاح هستهای چنین کارهایی کردهاند، اگر زیر چتر هستهای قرار بگیرند چه خواهند کرد؟»
پایگاه آکسیوس: یک مقام ارشد آمریکایی گفت: در رم، طی بیش از چهار ساعت گفتوگو در دور دوم مذاکرات با ایران، پیشرفت بسیار خوبی در بحثهای خود داشتیم و توافق کردیم که هفته آینده بار دیگر دیدار کنیم. از شرکای عمانی خود برای تسهیل این مذاکرات و همچنین از شرکای ایتالیایی بهخاطر میزبانی قدردانی میکنیم.
شبکه راشاتودی: هیچ موضع تندی از سوی «استیو ویتکاف» رئیس هیئت آمریکایی در دور دوم مذاکره با ایران مشاهده نشده و تیم همراه وی نیز چنین مواضعی نداشتند. این رویکرد کاملاً با مواضع رسمی و پر هیاهوی دولت «دونالد ترامپ» درباره ایران متفاوت بوده است.
شبکه تیجی۱: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان سفر به رم همزمان با آغاز دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در ایتالیا گفت: روند مذاکرات میان ایران و آمریکا آغاز شده است، این امر اکنون فرصت تازهای ایجاد کرده است که مسیر آسانی نخواهد بود و نقش مهم آژانس در اجرایی کردن هرگونه توافق احتمالی در این زمینه مهم خواهد بود.
شبکه الجزیره: «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» عنوان داشت که مذاکرات رم در مورد برنامه هستهای ایران، گواهی بر شکست سخت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مقابل واشنگتن است.
روزنامه «هاآرتص» : چین و روسیه در مذاکرات حضور ندارند و مهمتر از همه، اسرائیل در جریان مذاکرات نیست و مجبور است به فرستادن «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «ران درمر» وزیر امور استراتژیک به رم؛ برای دیدار تقریباً مخفیانه با «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا به منظور تلاش و ارائه خواستههایشان، راضی شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، دور دوم مذاکرات ما با ایرانیها در رم، شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای بود و با طرف ایرانی برای ازسرگیری مذاکرات در هفته آینده به توافق رسیدیم.
روزنامه نیویورک تایمز: استیو ویتکاف اکنون باید ترامپ و همکارانش در دولت را در جریان آخرین دور مذاکرات قرار دهد، والتز مشاور امنیت ملی و روبیو وزیر خارجه، که هر دو از منتقدان سرسخت توافق دوران اوباما در زمان حضورشان در کنگره بودند همچنان با هرگونه توانمندی تولید هستهای برای ایران مخالف هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
جزئیات تازه از گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تشریح جزئیات مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از زبان غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه پرداخت.
ابراهیم رضایی در توضیح جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور آقای کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه برگزار شد و گزارشی از مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در رم ارائه شد و به سوالات اعضا پاسخ گفتند.
به گفته رضایی، غریب آبادی در این جلسه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات جدی است و خواهان تأخیر نیست، افزود:طرف مقابل هم باید جدیت خود را نشان بدهد و تحت فشار رژیم صهیونیستی قرار نگیرد که به دنبال تخریب مذاکرات است.
رضایی افزود: آقای غریب آبادی در این نشست با بیان اینکه در مذاکرات در رم روی چارچوب کلی و دستور کار و گفتوگویهای فنی گفتوگو صورت گرفت و تفاهم شد؛ گفت : پیشنهادهای ما که در چارچوب نظام و مصوبات نهادهای بالادستی تدوین شده، مشخص است و از نظر ما همه تحریمها باید برداشته شود و این باید منجر به انتفاع اقتصادی ملت ایران شود به عبارت دیگر باید رفع تحریم به گونهای باشد که منجر به انتفاع اقتصادی ملت ایران شود.
وی ادامه داد: معاون وزیر خارجه گفت که ما بر سر اصل حق ایران برای غنیسازی اورانیوم مذاکره نمیکنیم و غنیسازی اورانیوم جز خطوط قرمز ماست. ایران به دنبال سلاح هستهای نیست و غنی سازی اورانیوم هم با اهداف صلح آمیز در کشورمان انجام میشود. جلسات کارشناسی و فنی با هدف استخراج جزئیات مذاکرات، روز چهارشنبه هفته جاری به صورت غیر مستقیم در مسقط برگزار خواهد شد؛ لذا فعلا در حال استخراج اصول کلی مذاکرات هستیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی افزود: آقای غریب آبادی بیان کرد که مبانی تحریم یعنی قوانین تحریمی کنگره و دستورات اجرایی رئیس جمهور باید حتماً لغو شود.
رضایی در پایان گفت: در ابتدای جلسه دیروز لایحه اصلاح قانون نحوه استفاده از خانههای سازمانی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون بررسی شد و عنوان این لایحه به لایحه اصلاح قانون نحوه استفاده از خانههای سازمانی نیروهای مسلح تغییر پیدا کرد؛ بخشهایی بررسی شد و بخشهای برای بررسی بیشتر به کمیته مربوطه ارجاع شد.
وزیر دادگستری: زندان جای بدهکاران نیست
وزیر دادگستری با بیان اینکه جای بدهکاران در زندان نیست، گفت: بدهکاران باید این امکان را داشته باشند تا با کار و تلاش، بدهی خود را بپردازند.
امینحسین رحیمی وزیر دادگستری که به بوشهر سفر کرده است در دیدار با فعالان اقتصادی این استان، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید، رفع موانع حقوقی و قضایی در مسیر سرمایهگذاری و تضمین امنیت سرمایهگذاران را از مهمترین برنامهها و اهداف وزارت دادگستری برشمرد.
وی خاطر نشان کرد: وزارت دادگستری، ایجاد فضای امن برای سرمایهگذاری و رفع مشکلات حقوقـی مرتبط با آن را به صورت جدی پیگیری میکند.
رحیمی، با تاکید بر همکاری و همافزایی بیندستگاهی اظهار امیدواری کرد که در سایه همدلی و هماهنگی قوای سه گانه و دستگاههای تابعه استانی، گامهای مؤثری در جهت توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری برای تولید برداشته شود.
وزیر دادگستری در جمع خبرنگاران، به تشریح برنامههای دولت در حوزههای تجارت مرزی و حمایت از سرمایهگذاری پرداخت و افزود: قانون ساماندهی تجارت مرزی در سال ۱۴۰۳ تصویب شد که دربرگیرنده فعالیتهایی مانند تهلنجی، ملوانی و کولبری بود، این قانون نیازمند آییننامهای بود که قبل از عید در دولت تصویب شده و بستر فعالیت از حیث قوانین و مقررات فراهم است، اما ضروری است زیرساختهای مورد نیاز توسط گمرک در بنادر مهیا شود تا کالاهای وارداتی به صورت قانونی و شناسهدار به کشور وارد و توزیع شود.
وی گفت: پیگیریهایی در حال انجام است که تا زمان آمادهسازی زیرساختها، از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه ماده ۴ این موضوع مدیریت شود.
رحیمی با تاکید بر اینکه نمیتوان کالاهای مجاز موسوم به «تهلنجی» و «ملوانی» که با اجازه دولت وارد کشور میشود را قاچاق تلقی کرد، افزود: مسئولان ملی و استانی پیگیر رفع مشکلات در حوزه تهلنجی هستند؛ آئین نامه کالای همراه ملوان مزایای ارزشمندی برای ملوانان دارد و پیشنهاد میکنیم فعلا بر اساس این آئیننامه عمل شود تا معایب و مشکلات آن به مرور شناسایی و رفع شود.
وزیر دادگستری همچنین در دیدار با آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر، با اشاره به برنامههای دولت چهاردهم در خصوص تسهیل سرمایهگذاری برای تولید، حفظ امنیت و ثبات بازار، کاهش تورم و برخورد با اخلالگران اقتصادی را از اهداف و برنامههای در دست اجرا برشمرد.
از دیگر برنامههای وزیر دادگستری در سفر به بوشهر، حضور در مراسم آزادی ۲۰ نفر از محکومان به حبس جرایم مالی و غیرعمد بود.
وزیر دادگستری به همراه اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با حضور در زندان مرکزی بوشهر، در مراسم آزادی ۲۰ نفر از محکومان به حبس مربوط به جرایم مالی و غیرعمد شرکت کرد.
رحیمی در این مراسم با تاکید بر اینکه جای بدهکاران در زندان نیست، اظهار داشت: بدهکاران باید این امکان را داشته باشند تا با کار و تلاش، بدهی خود را بپردازند؛ زندان جای بزهکارانی است که برای جامعه خطر دارند و باید در دوران حبس، با فعالیتهای اصلاحی و تربیتی، فرایند بازپروری و بازاجتماعی شدن را سپری کرده و به آغوش خانواده و جامعه بازگردند.
وی افزود: خانوادههای زندانیان بیشترین آسیب را از زندانی شدن سرپرست خانواده متحمل شده و نیاز به حمایت دارند، از این منظر، دغدغه رئیس کل دادگستری استان بوشهر در خصوص خانواده زندانیان و حمایت و رسیدگی به آنان اقدامی پسندیده و الگویی ارزشمند است.
دریادار تنگسیری: توانایی مقابله با نیروهای فرامنطقهای را داریم
دریادار تنگسیری با اشاره به توانایی بالای نیروی دریایی سپاه گفت: امروز ایالات متحده آمریکا توان تعرض به نفتکشهای ما را ندارد و اگر چنین شود، با او مقابله میکنیم.
سردار دریادار پاسدار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: در دوران قبل از انقلاب، مقابل رژیم ستمشاهی که با اقداماتی به دنبال ترساندن مردم بود، ایستادیم؛ جوانان انقلابی، گروه ضربت درست کردند و با سلاح سرد برای دفاع از مردم، اقدام کردند.
دریادار تنگسیری با اشاره به رابطه قلبی مردم با امام خمینی (ره) بیان کرد: مردم حقیقتاً امام را دوست داشتند و برای امام دعا میکردند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه در ادامه به دوران جنگ تحمیلی اشاره و عنوان کرد: در آغاز دفاع مقدس کار نظامیگری را با آموزش خمپارهانداز ژاندارمری شروع کردم، پس از آن در بسیج فعالیت داشتم و بعد هم در سپاه آبادان به عنوان «پاسدار» مشغول فعالیت شدم.
وی افزود: در زمان جنگ تحمیلی که دشمن شهر آبادان و بنادر را هدف قرار میداد، ما تعدادی شناور را تغییر کاربری نظامی دادیم و امنیت لنجها را تأمین کردیم؛ همچنین اولین مرحله از کار نیروی دریایی سپاه را با دو فروند شناور شروع و یک امنیت نسبی در دوران جنگ تحمیلی ایجاد کردیم.
هزاران کیلومتر مرز دریایی داریم
سردار تنگسیری اظهار کرد: ما در جنوب کشور هزاران کیلومتر مرز دریایی داریم و به همین دلیل به فکر راهاندازی یگان دریایی افتادیم و در این زمینه از همان ابتدا اقداماتی انجام شد.
فرمانده ندسا با اشاره به وجود قایقهای «جِمینی» در رودخانه بهعنوان ابزار اولیه در دوران ابتدایی جنگ تحمیلی گفت: قایقهای جمینی قایقهای بادی هستند که بیشتر در رودخانه استفاده میشوند و خیلی آسیبپذیرند؛ چون عمده ابزار رودخانه همینها هستند که از یک لایه برزنتی تشکیل شدهاند.
وی ادامه داد: ما چند گام را پشت سرگذاشتیم که نیروی دریایی را تشکیل بدهیم؛ گام اول ما تشکیل یگان دریایی در استانهایی مثل هرمزگان، بوشهر و خوزستان بود. در عملیاتهای «خیبر» و «بدر» قایقهای اولیهای داشتیم که قایقهای «لاور» از جمله آنها بود؛ در عملیات «خیبر» قایق «رجندر» را ساختیم که ارتفاعش ۵۰ سانتیمتر از سطح آب است و پس از آنها سیر ساخت قایقهای تندرو آغاز شد.
ساخت بدنه قایقهای تندرو در دوران جنگ تحمیلی
دریادار تنگسیری با اشاره به ساخت بدنه قایقهای تندرو در دوران جنگ تحمیلی، بیان کرد: بدنههایی که فایبرگلاس بودند مثل «کوثر» و «بعثت» را ساختیم و پس از آن یگانهای دریایی ناوتیپ و مناطق دریایی را ایجاد کردیم. شهریور ۶۴ وقتی امام (ره) فرمان معروف تشکیل نیروی دریایی سپاه را صادر کردند، ما مناطق دریایی را تشکیل دادیم که منطقه ۳ در خوزستان، منطقه ۲ در بوشهر و منطقه ۱ در تنگه هرمز ایجاد شد؛ همچنین برای ساخت شناورها از شناورهای به غنیمت گرفته شده، استفاده کردیم و اولین شناور ساختهشده در این زمینه شناور «عاشورا» بود.
وی اضافه کرد: بدنهای به نام «افای سی» که برای برادران نداجا بود و «والفجر» و «عاشورا» پایهگذار ساخت شناورهای ما بود؛ سپس از یک شرکت سوئدی تعدادی شناور به نام «بوکامر» خریدیم و روی آنها سلاح دوشکا و توپ نصب کردیم؛ همچنین یک تعداد شناور سنگین هم برای پشتیبانی وارد کردیم که یدککش «ایران»، «آبادان» و «دهلران» نمونه آن بود و دو فروند شناور لندینگکرفت هم از هلند وارد شد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه یادآور شد: ما در اوایل جنگ تحمیلی، شناورهایمان ۴ تا ۶ متر بود و شناور عاشورا هم در همین اندازه ساخته شده بود؛ ما با همین شناورها با رژیم بعثی و آمریکا درگیر شدیم و در منطقه «خور عبدالله» ما با شناورهای «عاشورا» در مقابل رژیم بعثی ایستادیم.
سردار تنگسیری افزود: یک سال و نیم با همین دست خالی در مقابل دشمن ایستادیم و باید از شهید رودکی که مغز متفکری بود، یاد کنیم که روی شناورها توپ ۱۰۷ میلیمتری نصب کرد و مینریزی را پایهگذاری کرد. در ابتدای سال ۶۶ که آمریکاییها سکوها و کشتیهای ما را زدند و رژیم بعثی را پشتیبانی کردند، ما با آمریکاییها وارد جنگ شدیم.
اولین سیلی که به آمریکاییها زدیم، کار خدا بود
وی تصریح کرد: اولین سیلی که به آمریکاییها زدیم، کار خدا بود و ما و نیروی دریایی وسیله بودیم؛ موشکی را شلیک کردیم که از سه شناور عبور و به شناور آمریکایی برخورد کرد و این موشک شلیکشده، یک موشک از رده خارج شده چینی بود که مشابه آن در اختیار رژیم بعثی نیز قرار داشت.فرمانده ندسا گفت: در عرصه دریا شروع کننده جنگ نبودیم؛ چون بیشتر امکانات در خلیج فارس در اختیار ماست از جمله سکوهای نفتی و گازی؛ اما دشمن در دوران جنگ تحمیلی، شروعکننده بود و سکوهای سروش و ابوذر و خارگ را زد که در عملیاتهای خود از امکانات فرانسوی و خلبانهای فرانسوی کمک گرفت.
سردار تنگسیری افزود: در اولین سیلی، ما ۱۸ موشک شلیک کردیم که ۱۵ مورد به هدف خورد. کشتیهای «سنگاری» و «بریجتون» روی مین رفت و خلبان عراقی هم به اشتباه ناو «استارک» را هدف قرار داد؛ چرا که فکر میکرد ناو ایرانی است و این کار خدا بود. خدا هیمنه دشمن آمریکایی را خرد کرد؛ همچنین هدف قراردادن ناو «ساموئل بی رابرتز» از دیگر سیلیهایی بود که دشمن خورد. شش سیلی محکم به آمریکا زدیم و تعدادی شهید هم دادیم؛ پس از دفاع مقدس هم شناورهای آمریکایی و انگلیسی متجاوز را توقیف کردیم؛ لذا ایالات متحده دیگر هیمنهای ندارد و این هیمنه خُرد شده است.
وی اضافه کرد: کشور برای دفاع در عرصه دریا، نیازمند موشک و شناور است و باید قوی بشویم. رهبری، عزت ما را در قویشدن میدانند و اگر قوی نشویم، خرد میشویم. برای اقدامات نظامی، ستاد کل نیروهای مسلح برنامهریزی میکند و قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) فرماندهی عملیاتی و فرمانده سپاه و ارتش هم اقدامات مورد نظر را انجام میدهند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان کرد: ما به موشکی به اسم «اف ال ۱۰» دست یافتیم و سپس موشک «ظفر» و بعد از آن هم «نصر» و «نور» را ساختیم و امروز برد موشکهای ما ۲۰۰۰ کیلومتر است. سرعت شناورهای ما از ۳۵ نات به ۵۵ نات رسید؛ همچنین سرعت شناور عاشورای ما ۳۵ تا ۴۰ نات بود و امروز سرعت شناور موشکانداز ذوالفقار ۵۵ نات است؛ پس از آن هم با کمک شرکتهای دانشبنیان، سرعت را به ۷۵ تا ۹۰ نات و بیشتر رساندیم؛ ما از شناورهایی همچون جمینی کار خود را آغاز کردیم و امروز به قایقی تندرو با سرعت ۱۱۰ نات رسیدهایم.
شناور شهید باقری یک پایگاه دریایی است
دریادار تنگسیری سپس به ساخت ناو پهپادبر شهید بهمن باقری اشاره و عنوان کرد: شناور شهید باقری یک شناور چندمنظوره و یک پایگاه دریایی است؛ این شناور میتواند دو ناوگروه موشکانداز را با خود حمل کند که میشود ۱۴ فروند شناور موشکانداز؛ لذا امروز یک ناوگروه کامل را در شناور شهید باقری مستقر کردهایم.
وی اظهار داشت: ما انواعی از موشک، پهپاد و زیرسطحی ساختهایم و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم زیرسطحیهای خوبی تولید کرده است. ملت باور کنند که خدا با ماست و فکر عزتمند ایرانی حقیقتاً کار را پیش خواهد برد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره شناورهای جدید این نیرو گفت: شناوری ساختهایم که بهتر از نمونههای مشابه آمریکایی است و زمانی که لازم باشد، شاید از آن رونمایی کنیم.
سردار تنگسیری تصریح کرد: آمریکاییهایی که روزی ناو هواپیمابرشان یک حکومت را عوض میکرد، امروز شناور ما به او دستور میدهد که در داخل آبهای ما حق تردد ندارید و این قدرت خداست؛ همان موشکی که شناور «سنگاری» را زد، نشانه جدی قدرت خدا بود و باید شکرگزار خداوند باشیم.
وی سپس به خباثتها و دشمنیهای انگلیس علیه ملت ایران در طول سالیان گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: انگلیسیها جنایتهای زیادی در ایران مرتکب شدند و یکی از این جنایتها غرق کردن شناور ببر و پلنگ ایران بود؛ اما با وجود اینکه انگلیسیها جنایات زیادی در ایران مرتکب شدند، شاه با آنها مصالحه میکرد.فرمانده ندسا گفت: امروز ایالات متحده آمریکا توان تعرض به نفتکشهای ما را ندارد و اگر چنین شود، با او مقابله میکنیم. آمریکاییها در خلیج فارس نمیتوانند با ما درگیر شوند؛ چرا که توانایی مقابله با آنها را داریم؛ همچنین پدافند هوایی ما بسیار قوی است و موشکهای خوبی هم تولید کرده است. در عملیات والفجر هم موشکهای خوبی داشتیم و در مقابل آفند دشمن ایستادیم و به توفیقاتی رسیدیم.
اگر میخواهیم عزت خود را حفظ کنیم باید نیروهای مسلح قوی داشته باشیم
دریادار تنگسیری بیان کرد: شهدای بزرگ ما نشان دادند که «ما میتوانیم»؛ امام خامنهای هم این «ما میتوانیم» را با رهبری حکیمانه خود به «ما توانستیم» تبدیل کردند. امروز اگر میخواهیم عزت خود را حفظ کنیم، باید نیروهای مسلح قوی داشته باشیم.
وی افزود: در نیروی دریایی سپاه، معیشت یعنی قویشدن نیروی دریایی و اگر قوی نشوید، نمیتوانید اسکورت کنید و اگر قوی نباشیم امنیت لازم را نخواهیم داشت. ما باید با شناورهای خود از پارس جنوبی حفاظت کنیم و در مقابل راهزنان بایستیم. اگر نیروی مسلح و نیروی دریایی قوی داشته باشیم، میتوانیم عزت ملت را در دریا نشان دهیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه اضافه کرد: ما برای اولین بار ناو پهپادبر با باند ۱۸۰ متر ساختیم. هیچکس این را باور نمیکرد که بتوانیم چنین شناوری بسازیم.
سردار تنگسیری در پایان با بیان اینکه مردم غیرتمند و ارزشمندی داریم، خاطرنشان کرد: امید است که دولتمردان در بحث اقتصادی تلاش کنند تا مشکلات حل شود و دل مردم را شاد کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.