شماره: 2577 / ۱۴۰۴ هشتم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
بیشتر از ۹۰ درصد تعمیرات نیروگاهی
انجام شده است
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی، با توجه به این که ۸۵ درصد فصل تعمیرات سپری شده است گفت: بیش از ۹۰ درصد تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور با تلاش شبانه روزی انجام شده است.ناصر اسکندری گفت: بیش از ۱۱ هزار مگاوات از تعمیرات نیروگاهی را در ایام نوروزآغاز کردیم که این عدد یک ونیم برابر سالهای قبل در زمان مشابه است.
وی گفت: از چند سال قبل برای تامین قطعه نیروگاهها، با هماهنگی خوبی که بین متخصصان کشور وتولید کنندگان اتفاق افتاد بیش از ۹۰ درصد قطعات تعمیراتی را در داخل کشور تولید میکنند این بالاترین مزیتی است که در این حوزه داریم.معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: فصل تعمیرات نیروگاهی از ابتدای مهر شروع میشود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد امیدوارم در زمان باقیمانده تعمیرات نیروگاهی تا قبل از خرداد انجام شود و نیروگاههای با ظرفیت کامل دراختیار شبکه برق قرار بگیرند.
اسکندری به چالشهای تعمیرات نیروگاهها اشاره کرد وگفت: تامین قطعه، امادگی پیمانکار، امکان خروج نیروگاه از مدار برای تعمیر نیروگاهی، تامین نقدینگی وموارد دیگر همه در انجام تعمیرات نیروگاهی موثر هستند.
وی افزود: همه نیروگاهها از جمله نیروگاههای بخاری و گازی به دلیل عملکرد پیوستهای که دارند و به عنوان یک تجهیز دینامیک یا تجهیزات در حرکت و دوار، لازم است همه ساله تعمیرو آماده سازی شوند به همین دلیل همه ساله برنامههای مدونی برای همه نیروگاههای کشور داریم تا بر اساس ساعت کار کرد و توصیههای سازنده نیروگاهها برنامه ریزی منظم برای تعمیرات اساسی و دورهای و بازدیدهای نیروگاهی انجام شود.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: سال گذشته به دلیل مشکلاتی که در حوزه تامین سوخت کشور داشتیم، قالب نیروگاهها به خصوص نیروگاههای بخاری از سوخت مایع استفاده کردند که ضرر زیادی به نیروگاهها وارد شد و تعداد دفعات تعمیرات در طول سال را بالا برد و به همین دلیل نیروگاهها در بازه بلند مدت تعمیرات شان انجام شد.
وی گفت: چون بار الکتریکی در زمستان پایین است آزادی عمل برای خروج نیروگاهها از مدار داریم و زمستان بهترین فرصت تعمیرات نیروگاهی است، اما متاسفانه در زمستانی که گذشت به دلیل محدودیت سوخت نتوانستیم نیروگاهها را طبق برنامهای از پیش تعریف شده از مدار تولید خارج کنیم و تعمیرات پیش بینی شده در زمستان به اجبار به بهار منتقل شد.
مدیرعامل شرکت توانیر:
مطالبات پیمانکاران صنعت برق
از طریق اسناد خزانه تسویه می شود
سخنگوی صنعت برق گفت: ۶۰ هزار میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران صنعت برق از طریق اسناد خزانه تسویه می شود.مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در قانون پیش بینی شده برق را به نرخ تکلیفی معادل ۵۰ درصد قیمت تمام شده به مشترکان بفروشیم و این موضوع موجب میشود که سالانه مطالباتی از محل مابه التفاوت قیمتهای فروش تکلیفی و تمام شده برق از دولت داشته باشیم.مصطفی رجبی مشهدی، میزان این مطالبات را بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این عدد تقریبا معادل مبلغی است که ما به پیمانکاران، تولیدکنندگان تجهیزات، بانکها و حتی کارکنان صنعت برق بدهی داریم.وی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ پیش بینی شده که ۶۰ هزار میلیارد تومان از این مطالبات را از طریق اسناد خزانه، تسویه کنیم.سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: هرچه نقش دولت در خرید و فروش برق کمتر شده و برق به جای قیمت تکلیفی، با قیمت تمام شده عرضه شود، این مطالبات کاهش مییابد.
افزایش دمای هوا
رشد ۸درصدی مصرف برق را رقم زد
همزمان با گرم شدن دمای هوای کشور و به دنبال آن وارد شدن تعداد بیشتری از وسایل سرمایشی به مدار مصرف برق هم شدت گرفت به طوری که میزان مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش دارد..دمای هوای کشور روبه افزایش گذاشته و همین امر شدت استفاده از وسایل سرمایشی را بیشتر کرده است در حالی که ظرفیت واقعی تولید برق کشور حدود ۶۰ هزار مگاوات است.براساس اعلام شرکت مدیریت شبکه برق، شب گذشته (پنجم اردیبهشت) در ساعت ۲۰ و ۲۹ دقیقه میزان مصرف برق با رشد حدود ۲ هزار مگاواتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۵۱ هزار و ۱۸۹ مگاوات رسید.در همین رابطه شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از مردم دعوت کرد به کمپین «هواتو مثبت کن » # ۲۵_درجه بپیوندند.با توجه به افزایش محسوس دمای هوا در بیشتر نقاط کشور، رشد 8 درصدی مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته و کاهش ۴۵ درصدی ذخایر آبی نیروگاههای برقابی به دلیل کاهش محسوس بارندگی ها در کشور، توانیر از همه هموطنان درخواست کرد تا با پیوستن به پویش ۲۵ درجه و مصرف بهینه برق ، از جمله تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی به تامین برق پایدار همه مشترکان کمک کنند.
پالایشگاه ستاره خلیجفارس
در شرایط ایمن قرار دارد
پالایشگاه ستاره خلیجفارس در شرایط ایمن قرار دارد و حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس هیچگونه ارتباطی با مخازن و تأسیسات نفتی این پالایشگاه ندارد.حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس هیچگونه ارتباطی با مخازن و تأسیسات نفتی پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس ندارد و فعالیتهای این پالایشگاه بدون هیچگونه خللی در حال انجام است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران هم طی اطلاعیهای اعلام کرد: «این انفجار ارتباطی با پالایشگاهها و مخازن سوخت و مجموعه پخش و خطوط لوله نفتی مرتبط با شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در آن منطقه نداشته و هماکنون بهرهبرداری از تأسیسات واقع در منطقه بندرعباس بیوقفه در حال انجام است، همچنین تجهیزات و کمکهای امدادی و آتشنشانی تمامی شرکتهای نفتی واقع در منطقه در حالت آمادهباش و درحال خدماترسانی برای کمک به مدیریت این حادثه از سوی سازمان بنادر و دریانوردی است.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری درآمد با تولید زودهنگام در سه میدان نفتی غرب
مجری «طرح توسعه میادین نفتی چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق» اعلام کرد: این سه میدان در سال گذشته میلادی موفق شدند به تعهدات تولید سالانه خود دست یافته و حتی از سقف برنامهریزیشده فراتر روند؛ موفقیتی که به افزایش بیش از ۲۰۰ میلیون دلاری درآمد این پروژه منجر شد.
مجید نجاریان در این باره اظهار داشت: بر اساس برنامه و بودجه مصوب کمیته مشترک مدیریت (JMC)، پیمانکار موظف بود در بازه زمانی ۱۲ ماهه سال ۲۰۲۴ میلادی به مقدار معینی از تولید تجمیعی نفت خام از این میادین دست یابد.
وی با بیان اینکه با تلاش مستمر تیمهای عملیاتی و همکاری مؤثر همه عوامل پروژه، این هدفگذاری پیش از موعد و در پایان یازدهمین ماه سال ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) محقق شد، گفت: در دوازدهمین ماه، مقدار تولید از سقف تکالیف قراردادی عبور کرد و نزدیک به ۳ میلیون بشکه بیش از تعهدات تعیینشده به ثبت رسید.
مجری «طرح توسعه میادین نفتی چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق» ادامه داد: این مقدار تولید مازاد، برای پروژه درآمدی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار در قالب فروش نفت فراتر از تعهدات سالانه به همراه داشته است که تأثیر بهسزایی در بهبود اقتصاد طرح خواهد داشت.
نجاریان با اشاره به برنامههای آتی پروژه خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۲۵ میلادی نیز دستیابی مجدد به رکورد تولیدی فراتر از تعهدات قراردادی در دستور کار قرار دارد و امیدواریم با این روند، ضمن جبران بخشی از کاهشهای مقطعی در سالهای اولیه، تولید تجمیعی طرح را در پایان دوره ۱۰ ساله به میزانی فراتر از سطح تکلیفشده برسانیم.
وی افزود: با توجه به روند صعودی تولید و برنامهریزیها، پیشبینی میشود این پروژه در افق قرارداد خود، کارنامهای فراتر از اهداف تعریفشده به ثبت برساند.
طرح توسعه میدان نفتی چشمه خوش در منطقه دهلران، استان ایلام واقع شده است. میدان نفتی دالپری و میدان نفتی پایدار شرق نیز در ۳۰ کیلومتری واحد فرآورش مرکزی میدان چشمه خوش واقع شدهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
با انتقال آب از سد کارون ۳ صورت گرفت؛
بهرهمندی شهر دهدز و ۳۸ روستای اطراف از آب شرب پایدار
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان از بهرهمندی شهر دهدز و ۳۸ روستای اطراف از آب شرب پایدار خبرداد.
صابر علیدادی در بازدید استاندار از طرح آبرسانی به شهرستان دزپارت، از اجرای موفقیتآمیز پروژه انتقال آب از سد کارون ۳ خبر داد و گفت: با بهرهگیری از دانش فنی و ابتکار عمل مهندسان شرکت آب و فاضلاب خوزستان، موفق به پر کردن مخازن دزپارت شدیم و هم اکنون شهر دهدز و ۳۸ روستای اطراف از آب شرب پایدار بهرهمند هستند.وی با اشاره به جزئیات فنی این طرح بینظیر افزود: این پروژه شامل اجرای ۱۷ کیلومتر خط انتقال آب با استفاده از پمپهای شناور و غلبه بر اختلاف ارتفاع ۸۰۰ متری بین دریاچه سد کارون ۳ تا مقصد نهایی بوده است. برای اولین بار در استان چنین پروژه پیچیدهای با توان داخلی به سرانجام رسیده است.
مدیرعامل آبفا خوزستان به بخشهای مختلف پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: در این طرح سه ایستگاه پمپاژ و مخازن ذخیره آب ساخته شده است. هم اکنون در حال تکمیل خط انتقال از مخزن شهری به مخزن روستایی هستیم تا تمام ۳۸ روستا از آب باکیفیت بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه این پروژه از آبان ماه سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است، تاکید کرد: مردم منطقه هم اکنون از آب این پروژه استفاده میکنند و پس از تکمیل نهایی محوطهسازی و ایستگاهها، مراسم افتتاح رسمی برگزار خواهد شد.
علیدادی در پایان با تقدیر از حمایتهای دولت و مسئولان گفت: این پروژه ۸۰۰ میلیارد تومانی با پیگیری وزیر نیرو، استاندار خوزستان و نماینده مردم ایذه و دزپارت در مجلس شورای اسلامی و با نگاه ویژه رییس جمهور به مناطق محروم به سرانجام رسید. تجربه موفق این طرح در اندیکا نیز در حال اجراست.
وقتی سود شخصی، هزینهای عمومی به دنبال دارد
چند دقیقه افت ولتاژ کافی بود تا همسایهها متوجه شوند در یکی از خانههای آن کوچه، چیزی بیشتر از یک لامپ یا یخچال روشن است. صدای زمزمه دستگاهی ناشناس، بوی داغ سیمهای برق و در نهایت شعلههایی که از پنجره خانهای در ارومیه بیرون زد، ثابت کرد آن سکوت ظاهری، در واقع آشوبی در دل شبکه برق بود.
چندی پیش آتشسوزی در یک واحد مسکونی در ارومیه بار دیگر زنگ خطر فعالیتهای غیرمجاز استخراج رمزارز را به صدا درآورد. این حادثه در نتیجه استفاده غیرمجاز از دستگاه ماینر و اتصال برق غیرایمن رخ داده و خسارات مالی قابلتوجهی را به دنبال داشته است.
مدیرعامل شرکت برق آذربایجان غربی میگوید، آتشسوزی اخیر در یک واحد مسکونی، نتیجه استفاده از ماینر غیرمجاز و اتصالات برق ناایمن بود؛ رخدادی که تنها یکی از صدها حادثه ناشی از استخراج رمزارز در فضاهای غیرمجاز است. ماینرهایی که حالا دیگر فقط مسألهای اقتصادی نیستند؛ بلکه تهدیدی برای جان مردم و امنیت انرژی کشور به حساب میآیند.
در حالی که بسیاری از کشورها به دلیل شدت مصرف برق، استخراج رمزارز را ممنوع کردهاند، در ایران نیز این فعالیت تنها تحت شرایط مشخصی و با دریافت مجوزهای قانونی مجاز است. با این حال، آمارها از گسترش نگرانکننده مزارع غیرمجاز خبر میدهند.
وزارت نیرو طی دو سال گذشته حدود ۲۳۰ هزار دستگاه ماینر غیرقانونی را کشف کرده است. نکته قابل توجه اینکه بسیاری از این دستگاهها برق موردنیاز خود را از طریق اتصالات غیرمجاز تأمین میکنند، یعنی عملاً دزدی برق از شبکه سراسری.
به گفته مقامات صنعت برق، توان مصرفی کل ماینرهای غیرمجازی که تاکنون شناسایی شدهاند، معادل یک نیروگاه بزرگ با ظرفیت بیش از ۸۰۰ مگاوات است. اما برآوردها نشان میدهد هنوز بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات دیگر در گوشهوکنار کشور در حال فعالیتند؛ بیآنکه قبضی پرداخت کنند یا به پایداری شبکه فکر کرده باشند.
نکته تلخ ماجرا اینجاست که مصرف برق تنها یکی از چالشهاست. این دستگاهها با اتصال غیراستاندارد و قرارگیری در فضاهای نامناسب مانند خانههای مسکونی، ویلاها، کارگاهها یا حتی دامداریها، علاوه بر تهدید شبکه، جان انسانها را هم به خطر میاندازند.
اما در برابر این تهدید خاموش، راهکار روشنی وجود دارد، وزارت نیرو برای تشویق به گزارش فعالیتهای مشکوک، طرحی راهاندازی کرده که در آن به ازای شناسایی هر دستگاه ماینر غیرمجاز، یک میلیون تومان پاداش و در مواردی خاص، تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای کشف مزارع بزرگ در نظر گرفته شده است.
تجربه نشان داده بسیاری از کشفیات اخیر با کمک گزارشهای مردمی ممکن شدهاند؛ مانند همان مزرعهای که ساکن یکی از محلات، تنها بهدلیل نوسانات مداوم برق، موضوع را گزارش داد و منجر به کشف چند ده دستگاه ماینر شد.
دولت همچنین در تلاش است با همکاری قوه قضائیه، زمینه جرمانگاری فعالیتهای غیرمجاز در حوزه استخراج رمزارز را فراهم کند. گامی مهم که در صورت تحقق، میتواند بازدارندگی بیشتری ایجاد کرده و شبکه برق کشور را از فشار بیش از حد نجات دهد.
رمزارزها شاید فرصتهای اقتصادی پنهانی در خود داشته باشند، اما وقتی در تاریکی زیرزمینها و با برق دزدی فعالیت میکنند، بیش از آنکه سودآور باشند، به چاه پرهزینهای برای جامعه تبدیل میشوند و شاید زمان آن رسیده که همه ما سهم خود را در روشن نگهداشتن چراغ خانهها، نه فقط با پرداخت قبض، که با حساسیت نسبت به نشانههای این پدیده، ایفا کنیم.
سرپرست فرمانداری کاشمر: اولین پارک فناورانه نیروگاه خورشیدی خراسان رضوی احداث میشود
سرپرست فرمانداری کاشمر از صدور مجوز اولین پارک فناورانه نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات و احداث اولین نیروگاه خورشیدی حرارتی CSP استان برای این شهرستان خبر داد.
سیدمهدی عصمتی با بیان اینکه شهرستان کاشمر قابلیتهای بسیاری در خصوص نیروگاههای خورشیدی دارد، افزود: با توجه به اینکه برای تزریق انرژی تولید شده به شبکه باید زیرساختهای خاصی داشته باشیم در شهرستان نیز خط ۴۰۰ کیلووات را داریم که در آینده میتواند برای صادرات به کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه از زیرساختهای لازم هم برخوردار هستیم.
وی همچنین از آمادگی شهرستان برای واگذاری زمین به منظور احداث نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: با احداث این نیروگاهها علاوه بر اینکه بخشی از برق مورد نیاز شهرستان و استان تأمین میشود، قطعی برق واحدهای تولیدی و چاههای کشاورزی که به دلیل ناترازی انرژی ایجاد شده را نخواهیم داشت.
سرپرست فرمانداری کاشمر با اشاره به اینکه حتی مازاد برق تولید شده را میتوان به کشورهای همسایه صادر کرد، اظهار کرد: تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان آمادگی کامل برای هرگونه همکاری با سرمایهگذاران را دارند.
وی با بیان اینکه آمادگی تأمین نیاز شرکتهای سرمایهگذار به لحاظ مجوزها و تأمین زمین مورد نیاز را داریم، ادامه داد: خوشبختانه هیچ گونه مشکلی در شهرستان برای سرمایهگذاران نداریم.
عصمتی همچنین از مورد توجه قرار گرفتن نیروگاههای کوچک مقیاس خانههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد خبر داد و افزود: در این راستا از سوی معاون وزیر نیرو دستوراتی صادر شده تا به لحاظ حمایتی بتوانیم با قیمت کمتری پنل ها و تجهیزات مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهیم.
وی در ادامه از صدور ۱۳ مجوز تاکنون برای نیروگاههایی که توسط سرمایهگذار احداث میشود خبر داد و گفت: برای این تعداد نیروگاه حدود ۳۲۵ مگاوات ظرفیت تعیین شده که تاکنون حدود ۷.۵ مگاوات آن احداث و وارد مدار شده است، همچنین زمین نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی تحویل داده شده است.
سرپرست فرمانداری کاشمر با بیان اینکه ظرفیت ۱۳ نیروگاه از سه مگاوات تا ۱۰۰ مگاوات متفاوت هستند، افزود: مشکل خاصی در شهرستان برای اهداف پیش رو در خصوص نیروگاههای خورشیدی وجود ندارد.
ثبت رکورد تاریخی چین در تولید ۹۵۱ تراواتساعت انرژی تجدیدپذیر
چین در سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ به موفقیتهای چشمگیری در زمینه توسعه انرژیهای پاک دست یافته و رکوردهای جدیدی را در این حوزه به ثبت رسانده است.
براساس گزارش مرکز تحقیقات انرژی امبر(Ember)، تولید برق پاک در چین طی این دوره به بیش از ۹۵۱ تراواتساعت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد رشد نشان میدهد، این رشد قابل توجه، چین را به عنوان پیشتاز بلامنازع تولید انرژیهای تجدیدپذیر در جهان تثبیت کرده است.
در ترکیب انرژی چین، سهم منابع پاک به رکورد بیسابقه ۳۹ درصد از کل تولید برق کشور رسیده که افزایشی پنج درصدی نسبت به سال گذشته محسوب میشود. انرژی بادی با تولید ۳۰۷ تراواتساعت و سهم ۱۳ درصدی از کل تولید برق، همچنان بزرگترین منبع انرژی پاک در چین باقی مانده است، اما جالبتر از آن، رشد انفجاری ۴۸ درصدی انرژی خورشیدی است که با تولید ۲۵۴ تراواتساعت، برای اولین بار از مرز ۱۰ درصد کل تولید برق کشور عبور کرده است.
برای نخستین بار در تاریخ چین، تولید ترکیبی انرژیهای بادی و خورشیدی در سهماهه اول سال از تولید نیروگاههای برقآبی پیشی گرفته است، این در حالی است که نیروگاههای برقآبی با ۷ درصد رشد به تولید ۲۲۶ تراواتساعت و نیروگاههای هستهای با ۱۳ درصد افزایش به ۱۱۷ تراواتساعت دست یافتهاند.
این پیشرفتهای چشمگیر در بخش انرژیهای پاک، امکان کاهش تولید نیروگاههای حرارتی را فراهم کرده است. تولید برق زغالسنگی که هنوز هم ۵۸ درصد از سبد انرژی چین را تشکیل میدهد، با ۴ درصد کاهش به ۱۴۲۱ تراواتساعت رسیده است.
نیروگاههای گازی نیز کاهش ۴ درصدی را تجربه کرده و به تولید ۶۷ تراواتساعت رسیدهاند؛ در مجموع، سهم سوختهای فسیلی از تولید برق چین به ۲۴۴۵ تراواتساعت کاهش یافته که ۴ درصد کمتر از سال گذشته است.
مقایسه آمار چین با دیگر قدرتهای صنعتی جهان، عمق این پیشرفت را بهتر نشان میدهد؛ در حالی که چین رشد ۱۹ درصدی را تجربه کرده، آمریکا با ۶ درصد رشد و اروپا حتی با ۵ درصد کاهش در تولید انرژیهای پاک مواجه بودهاند. این برتری زمانی چشمگیرتر میشود که بدانیم چین در سال گذشته نیز با رشد ۱۵ درصدی، بیش از دو برابر متوسط رشد اروپا و آمریکا (۶ درصد) پیشتاز بوده است.
کارشناسان پیشبینی میکنند با نزدیک شدن به فصل تابستان و رسیدن تولید مزارع خورشیدی به اوج سالانه در ماههای تیر و مرداد، این رکوردشکنیها ادامه خواهد یافت.
اگرچه افزایش دمای هوا و تقاضای فزاینده برای سیستمهای خنککننده ممکن است موقتاً باعث افزایش تولید نیروگاههای حرارتی شود، اما رشد همزمان تولید برقآبی و خورشیدی در ماههای گرم سال، تضمینکننده تداوم روند صعودی سهم انرژیهای پاک در سبد انرژی چین خواهد بود؛ به این ترتیب، سال ۲۰۲۵ نیز به احتمال زیاد شاهد ثبت رکوردهای جدیدی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر در چین خواهد بود.
حفاری جدید نفتی در روسیه شتاب گرفت
حفاری چاههای جدید نفت در روسیه، با وجود کاهش اخیر قیمت نفت، به سریعترین روند خود در پنج سال گذشته رسیده است.
این افزایش فعالیت، احتمال افزایش بیشتر تولید اوپک پلاس و لغو تحریمهای آمریکا علیه مسکو را نشان میدهد.
طبق گزارش بلومبرگ، سطح فعلی فعالیت حفاری نیز حدود ۳۰ درصد بیشتر از قبل از شروع جنگ در اوکراین است که نشاندهنده تاب آوری صنعت انرژی روسیه در برابر تحریمهای غرب است. برخی از این تحریمها به طور خاص، صنعت نفت و گاز را با این فرض هدف گرفتند که در صورت قطع دسترسی به فناوری و تجهیزات غربی، تولیدکنندگان داخلی روسیه فلج خواهند شد.
رونالد اسمیت، از شرکای «شرکت مشاوره نفت و گاز»، به بلومبرگ گفت: با اطمینان میتوانیم بگوییم که صنعت خدمات میدان نفتی روسیه، تا حد زیادی، با موفقیت با رژیم تحریمها سازگار شده است. وی افزود: این به معنای آن نیست که در همه موارد، جایگزین کاملی پیدا شده است، اما جایگزینهای مناسبی در سطح وسیعتری وجود دارد.
اسمیت به بلومبرگ گفت: به لطف این افزایش حفاری، ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی روسیه اکنون بین ۱۱ تا ۱۱.۵ میلیون بشکه در روز است. این همان ظرفیت تولیدی است که این کشور در سال ۲۰۱۶ داشت.
یک مدیر اجرایی سابق نفت روسیه که اکنون در آمریکا به عنوان محقق فعالیت میکند، گفت: ممکن است در فناوریهای حفاری تا حدودی پسرفت مانند کوتاهتر شدن پایههای افقی، کاهش مراحل فرکینگ، و دقت کمتر در موقعیتیابی چاه، وجود داشته باشد. سرگئی واکولنکو از بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی نیز گفت: به طور کلی، تاثیر تحریمها و خروج خدمات دهندگان غربی، بسیار کمتر از میزانی است که سه سال پیش پیشبینی میشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.