شماره: 2579 / ۱۴۰۴ دهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
تأکید ایران و بولیوی
بر تقویت همکاریها در صنعت نفت
وزیر نفت در دیدار با وزیر انرژی و هیدروکربن بولیوی بر آمادگی ایران برای گسترش و تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تأکید کرد.
محسن پاکنژاد دیروز (دوشنبه، هشتم اردیبهشت) در دیدار با الخاندرو گالاردو بالدیویزو گفت: با توجه به توانمندی شرکتهای ایرانی در حوزه اکتشاف، میتوانیم تجربههای موفق این شرکتها را در زمینه فعالیتهای اکتشافی در دست اجرا در کشور بولیوی به اشتراک بگذاریم و در این مسیر همکاری مؤثری داشته باشیم.
وی با اشاره به تواناییهای بولیوی در تولید برق از انرژی خورشیدی و فناوریهای مرتبط تصریح کرد: خرسندیم که بتوانیم از این تجربیات و دانش فنی در سرزمین جمهوری اسلامی ایران بهرهمند شویم.
الخاندرو گالاردو بالدیویزو، وزیر انرژی و هیدروکربن بولیوی، ضمن ابراز تسلیت و همدردی با مردم ایران بهدلیل حادثه انفجار در بندر شهید رجایی استان هرمزگان، تأکید کرد: با توجه به توانمندی شرکتهای ایرانی حاضر در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ۱۴۰۴ (ایراناکسپو)، فرصت مناسبی برای گسترش همکاری میان دو کشور، بهویژه در زمینههای نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی فراهم شده است.
وی اظهار کرد: علاقه زیادی به بهرهگیری از توانمندی شرکتهای دانشبنیان ایرانی در زمینه طراحی، ساخت و راهاندازی پالایشگاههای نفتی در این کشور وجود دارد.
وزیر انرژی و هیدروکربن بولیوی با اشاره به تواناییها و دستاوردهای کشورش در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: به نظر میرسد برای گسترش همکاریها در این حوزه، هیئتهای فنی دو کشور باید هرچه سریعتر تشکیل شوند.
حفاری ۸ حلقه چاه نفت و گاز در فروردین
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری از حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت و گاز با کاربست دکلهای حفاری این شرکت در فروردین امسال خبر داد.
حمیدرضا شفیعیمکوند اظهار کرد: از این تعداد چاه یک حلقه توسعهای و هفت حلقه تعمیری بوده است که یک حلقه چاه توسعهای و پنج حلقه چاه تعمیری از شمار این چاهها در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تکمیل نهایی و تحویل کارفرما شد.
وی افزود: همچنین یک حلقه چاه در اجرای پروژه حفاری ۱+۱۲ در بخش خشکی میدان گازی کیش در موقعیت فعالیت شرکت نفت و گاز پارس و یک حلقه دیگر در قالب پروژه تکمیل و در اختیار کارفرما قرار گرفت.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا پایان این ماه ۱۱ هزار و ۲۷۵ متر حفاری از سوی ناوگان حفاری شرکت در مناطق نفتخیز خشکی و دریایی کشور انجام شد، بیان کرد: هماکنون ۱۱ دستگاه حفاری خشکی سبک و سنگین شرکت در حال جابهجایی در موقعیتهای عملیاتی است.
شرکت ملی حفاری ایران با برخورداری از بزرگترین ناوگان حفاری کشور در هشت استان در حال ارائه خدمات تخصصی به شرکتهای بهرهبردار نفتی است.
فروش ۱۱۳ میلیارد کیلووات ساعت برق
در بورس انرژی
بیش از ۱۱۳ میلیارد کیلووات ساعت برق معادل ۱۹۱ هزار میلیارد ریال در بورس انرژی ایران در سال ۱۴۰۳، فروخته شد.
بر اساس اعلام بورس انرژی ایران، بیش از ۱۱۳ میلیارد کیلووات ساعت برق معادل ۱۹۱ هزار میلیارد ریال در بورس انرژی ایران در سال ۱۴۰۳، فروخته شد. این آمار شامل برق تولیدی نیروگاههای حرارتی بزرگ، نیروگاههای سبز و آزاد است.
ناترازی برق در کشور در سال ۱۴۰۳ به ۲۴ هزار مگاوات رسید که تأثیرات جدی بر صنایع و اقتصاد کشور دارد، اما بورس انرژی با عرضه شفاف برق در بازار، به بهبود وضعیت فروش و جذب سرمایهگذاران کمک کرده است.
راهاندازی بازار بهینهسازی مصرف انرژی و عرضه گواهی صرفهجویی برق از دیگر اقدامات بورس برای مقابله با ناترازی انرژی است. این بازار فرصتی برای صنایع فراهم میکند تا برق صرفهجویی شده خود را به فروش رسانده و از سود حاصل بهرهمند شوند.
مقام مسئول شرکت مدیریت منابع آب ایران خبر داد:
اقدام فوری برای پیشگیری از آلایندگی بیشتر آب شیرینکنهای بندرعباس
مدیرکل دفتر هماهنگی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، از ورود مازوت و قیر مذاب حاصل از انفجار بندر شهید رجایی به یکی از آبراهههای اصلی (خور) خبر داد و گفت: در پی این حادثه، با اتخاذ تدابیر و هماهنگیهای لازم، با احداث چندین خاکریز در مسیر رودخانه، از ورود رسوبات آلاینده به تأسیسات آبشیرینکنها جلوگیری به عمل آمد.
مهدی جهانیان از اعزام تیمهای واکنش سریع به بندر شهید رجایی و اجرای اقدام های فوری برای ایمنسازی سایتهای آبشیرینکن بندرعباس در پی وقوع حادثه اخیر در استان هرمزگان خبر داد.
وی ادامه داد: با توجه به استقرار سایت آبشیرینکنهای تأمینکننده آب شرب بندرعباس در محدوده بندر شهید رجایی، بلافاصله پس از وقوع حادثه، هماهنگیهای لازم انجام و با اعزام تیم واکنش سریع و مدیریت بحران شرکت آب منطقهای هرمزگان اقدام های فنی آغاز شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به بازرسیهای فنی انجامشده، خاطرنشانکرد: بخشی از ساختمان سایت آبشیرینکن «شایا» دچار تخریب سازهای شده بود که به سرعت تیم لجستیکی و پیمانکاران مربوطه برای ایمنسازی و رفع نواقص مستقر شدند.
جهانیان گفت: همچنین به منظور تسریع در عملیات اطفای حریق، اقدام های موثری برای پشتیبانی و تأمین آب مورد نیاز آتشنشانان نیز انجام شده است.
فراخوان تجاریسازی کاتالیستهای واحد هیدروکراکینگ منتشر شد
مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در زمینه تولید صنعتی و تجاریسازی کاتالیستهای واحد هیدروکراکینگ فراخوان منتشر کرد.
متن فراخوان به شرح زیر است: «با توجه به لزوم تبدیل برشهای سنگین هیدروکربنی به محصولات میانتقطیر با ارزشتر مانند سوخت جت، نفت سفید، بنزین و نفتگاز در سبد تولید پالایشی کشور از طریق فرآیند هیدروکراکینگ، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در نظر دارد طرحهای فناورانه تولید و بومیسازی فرآیند و کاتالیستهای هیدروکراکینگ بهعنوان یک فناوری پیشرفته را از شرکتهای دانشبنیان، مراکز علمی و فناوری و دانشگاهها دریافت و پس از بررسی، طرحهای منتخب را حمایت و مقدمات تجاریسازی آنها را فراهم کند.پیشنیاز اجرای این طرح، داشتن دانش فنی ساخت کاتالیستهای متداول پالایشگاهی فرآیند هیدروکراکینگ و پایلوت تست آنها در مقیاس آزمایشگاهی است. از این رو از تمام متقاضیان واجد شرایط درخواست میشود طرحهای پیشنهادی خود را از روز دوشنبه مورخ (هشتم اردیبهشت) لغایت روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) به مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران به آدرس: تهران، خیابان استاد نجاتالهی، خیابان ورشو، پلاک ۴ و با کد پستی ۱۵۹۸۶۶۶۶۱۱، ارسال یا از طریق تارنمای شرکت به آدرس https://evocative.niordc.ir اقدام به بارگذاری مستندات خود کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
برنامههای متعدد پالایش و پخش برای پیشگیری از قاچاق سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: این شرکت برنامههای متعددی برای پیشگیری از قاچاق سوخت دارد، اما بیشتر این برنامهها به دلیل بوروکراسی یا نبود زیرساختهای کافی به نتیجه مطلوب نرسیدهاند.
محمدصادق عظیمیفر با بیان اینکه پیشگیری از قاچاق سوخت یکی از مواردی است که به نظارت دقیق و مؤثر نیاز دارد، اظهار کرد: آمارهای رسمی نشان میدهد بخش عمده قاچاق در حوزه مصرف رخ میدهد که ازجمله علل آن نبود نظارت کافی متولیان مصرف بر تطابق عملکرد مصرفکنندگان با سهمیههای سوخت است، همچنین بررسیها نشان میدهد بخش عمده قاچاق سوخت در حوزه حملونقل اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه نفتگاز در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۲۴ میلیون لیتر در کشور بود که نیمی از این مقدار در بخش حملونقل مصرف شده است، افزود: با استفاده از سه پایگاه داده شامل دوربینهای بینجادهای، سامانه هوشمند سوخت و سامانههای صدور بارنامههای راهداری و شهرداریها، توانستهایم مسیر و نحوه مصرف سوخت ناوگان دیزلی را بررسی کنیم و بر اساس تحلیل آماری این خودروها، تاکنون تقریباً ۳۰ درصد انحراف در نحوه تخصیص سوخت شناسایی شده و بر اساس این دادهها برآورد میکنیم حدود ۵۰ درصد قاچاق سوخت در بخش حملونقل انجام میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه برای پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت باید بدانیم منشأ اصلی انحراف سوخت کجاست تا بتوانیم اقدامهای مؤثر در این زمینه را انجام دهیم، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برنامههای متعددی برای پیشگیری دارد، اما بیشتر این برنامهها به دلیل بوروکراسی یا نبود زیرساختهای کافی به نتیجه مطلوب نرسیدهاند
عظیمیفر با بیان اینکه طرحهای «سپهتن» و «سیپاد» یکی از مواردی است که اوایل دهه ۹۰ مطرح شد، ادامه داد: این طرحها با هدف کاهش مداخله انسانی و تخصیص سهمیه سوخت براساس عملکرد واقعی خودروها طراحی شده بود، همچنین تصمیم گرفته شد در این طرحها مصرف و سوختگیری براساس مسیر ثبتشده در بارنامهها انجام شود که در مجموعههای وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها موانعی برای اجرای این طرح مانند مشکلات مالی و عدم بازگشت سرمایه به سرمایهگذار بیان شد، این در حالی است که تمام زیرساختهای لازم برای اجرای طرحهای هوشمند تخصیص سوخت به مصرفکنندگان در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران وجود دارد، اما چالشهای اجرای طرحهای سیپاد و سپهتن در سازمانهای دیگر مطرح است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
برنامه مدیریت مصرف صنایع شهرکهای صنعتی خاموشی نیست
مدیرکل دفتر مهندسی و راهبری شبکه معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: برنامه مدیریت مصرف صنایع شهرکهای صنعتی با جابهجایی یک روز کاری با روز تعطیل قابل جبران است.
رضا کفیلی با اشاره به این که برنامه مدیریت مصرف شهرکهای صنعتی به تازگی اعلام شده است، تاکید کرد: در حال حاضر این برنامه در عمل از جنس جابهجایی برنامه کاری و تعطیلات صنایع شهرکی است.
به گفته وی، در این برنامه تلاش شده در واحدهای صنعتی بزرگ محدودیت برق با تعیین درصد همکاری و عقد تفاهم نامههای مختلف با دوره تعطیلات تابستانی و تعمیرات اساسی همزمان شود تا لطمهای به فعالیت آنها وارد نشود. در شهرکهای صنعتی و صنایع خارج از شهرکها نیز تعطیلات روز جمعه خود را به طور گردشی به یک روز دیگر هفته منتقل میکنند، بهگونهای که مصرف برق در روزهای مختلف هفته مدیریت شود.
کفیلی اضافه کرد: در قالب این برنامه هم اکنون صنایع تنها یک روز در هفته را تعطیل و در عوض ادامه فعالیت را به روز جمعه منتقل میکنند.
وی با بیان این که این برنامه فعلا با توجه به شرایط فعلی بار و شبکه برق بوده و قاعدتا در شرایط هشدار و بحران نحوه مدیریت مصارف صنایع نیز متاثر خواهد شد، از همه مردم و همچنین صنایع درخواست رد تا در خصوص مدیریت مصرف برق در ساعات اوج بار همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر مهندسی و راهبری شبکه شرکت توانیر خاطرنشان کرد: تقریباً تمام مناطق دنیا، کمبودهای عمده و ناگهانی در تولید و تامین برق را دستکم یک بار تجربه کردهاند. چنین کمبودهایی با علایم وقوع فزاینده، ممکن است به دلیل کاهش تولید نیروگاههای آبی در اثر خشکسالی، خروج نیروگاه، یک موج هوای گرم، کمبود ظرفیت یا حادثهای جزیی در شبکههای انتقال و توزیع، از چند ساعت تا چند سال رخ دهد. در این بحرانها، زیربنای تحویل برق به مشترکین سالم باقی مانده، اما امکان تامین مطلوب و کافی برق در حد تقاضا وجود ندارد. زمان پایان بحران نیز عموماً قابل تخمین است: باران مخازن و دریاچه سدها را مجدداً پر میکند، نیروگاه تعمیر میشود، موج هوای گرم فروکش میکند و ظرفیت کامل انتقال بازیابی میشود.
کفیلی در پایان، حرکت به سمت نیروگاههای تجدیدپذیر و نزدیک کردن تولید به محل مصرف و نیز افزایش مشارکت بخش خصوصی را در کنار پیاده سازی فرهنگ مدیریت مصرف، موجب کمتر شدن هرچه بیشتر فاصله تولید و مصرف و رفع کامل ناترازی در سالهای پیش رو عنوان کرد.
بخشی از ادارات تا تابستان امسال به مولدهای خورشیدی مجهز میشوند
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: تلاش می شود بخش قابل توجهی از دستگاه های اجرایی و دولتی تا تابستان امسال به مولدهای خورشیدی مجهز شوند.
امیر دودابی نژاد افزود: براساس مقررات موجود ادارات دولتی باید حداقل ۲۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از انرژیهای تجدپذیر تامین کنند.
وی ادامه داد: با تاکیداتی که دولت و به خصوص شخص رئیس جهمور در این زمینه داشت، بنا شد در کوتاه ترین زمان ممکن این تکلیف انجام و حتی مقادیری بیش از تکلیف قانونی از طریق انرژی خورشیدی تامین شود.
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا خاطرنشان کرد: ضرورت دارد دستگاه ها و ادرات دولتی برای این منظور تامین اعتبار لازم را انجام دهند که با تمهیداتی که در دولت توسط سازمان برنامه و بودجه و مقام های استانی انجام شده این امر در حال انجام است.
دودآبی نژاد گفت: ما هم در ساتبا تلاش کردیم یک چارچوب فنی و اجرایی قابل وصول و سهل را فراهم کنیم و برای این منظور ابتدا تعدادی از پیمانکاران ذی صلاح از سراسر کشور که امکان اجرا و احداث مولد خورشیدی دارند شناسایی و معرفی به دستگاه های دولتی شده اندتا بتوانند با آنها قراردادهای لازم را مبادله کنند.
وی ادامه داد: همچنین تلاش شد تجهیزات با کیفیت را تامین کرده و با حداقل قیمت قابل قبول و منصفانه از طرق مختلف در اختیار این پیمانکاران قرار گیردتا در تامین تجهیزات دچار چالش و مشکل نشوند.
معاون ساتبا با اشاره به جلسه این سازمان با تعدادی از سازندگان داخلی اینورتر گفت: اینورتریکی از تجهیزات مهم مولدهای خورشیدی است که ظرفیت بسیار خوبی برای تولید اینورتردر کشورتدارک دیده شده و با توجه به اینکه در سال های گذشته ظرفیت منصوبه زیادی نداشتیم از این توان تولیدی استفاده زیادی نشده است.
وی گفت: اما این صنعت توان خوبی دارد و قرار شده خود را تجهیز کند و در یک دوره کوتاه درداخل کشور تامین و تولید کنند.
معاون سرمایه گذاری و تنظیم ساتبا ادامه داد: فعالان حوزه اینورتر به تفاهم های خوبی با تعدادی از تولید کنندگان داخلی که قبلا کار را توسعه دادهاند و آماده تولید داشتند، رسیدند و با برنامه ریزی انجام شده حداکثر از این توان تولید داخلی استفاده می شود .
دودآبی نژاد در خصوص مزیت تجهیز بخش اداری افزود: بخش اداری ویژگی که دارد این است که وقتی مولد خورشیدی نصب می کند در محل مصرف است که بسیار ارزشمند است و در عین حال در زمان خیلی کوتاهی نسبت به نیروگاه ها به بهره برداری می رسد و قابل نصب است.
وی خاطرنشان کرد: امید است با عزمی که بخش دولتی دارند و حذف بروکراسی اداری بتوان بخشی قابل توجی را به پیک بار امسال رساند.
اخیر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به بخش اداری کشور مهلت دوماهه داد تا نسبت به نصب پنل های خورشیدی اقدام کنند.
امروز عباس علی آبادی وزیر نیرو نیز اعلام کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهور در تسریع ایجاد نیروگاههای خورشیدی در دستگاههای دولتی، وزارت نیرو تمام توان خود را برای تسهیل این موضوع به کار گرفته است.
وی با در تشریح برنامههای حمایتی وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در ادارات و دستگاه های دولتی اظهار داشت: دستگاههای دولتی در هر استان و شهرستان میتوانند از نیروگاه خورشیدی بهرهمند شوند و وزارت نیرو این امر را برای آنها با معرفی پیمانکاران واجد صلاحیت و تامین تجهیزات مناسب، تسهیل میکند.
وزیر نیرو با اشاره به تأکید ویژه رئیس جمهور مبنی بر لزوم توسعه نیروگاه های خورشیدی در بخش اداری و دستگاه های دولتی افزود: دستگاههایی که مصرف انرژی آنها تا ۷ مگاوات است، با مراجعه به شرکت توزیع و دستگاههایی که از ۷ تا ۲۵ مگاوات مصرف دارند با مراجعه به شرکت برق منطقهای حوزه خود، درخواست خود را اعلام کنند تا پس از صحتسنجی توسط عاملین وزارت نیرو در منطقه از حیث امکان و شرایط اتصال به شبکه، مقدمات نصب نیروگاههای خورشیدی در این دستگاه ها فراهم شود.
وی در ادامه بیان کرد: پس از دریافت تأییدیه های مقدماتی، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق به عنوان معاونت متولی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مجوزهای لازم را برای دستگاه های دولتی صادر خواهد کرد.
علی آبادی در خصوص فرایند تأمین تجهیزات و شرایط نصب نیروگاهها در این بخش اظهار داشت: دستگاهها و ارگانها میتوانند اقدام به انتخاب پیمانکار کنند و یا از فهرست پیمانکاران دارای صلاحیت که توسط ساتبا معرفی میشوند، با یک پیمانکار قرارداد منعقد کنند تا سپس با تامین اعتبار و فراهم شدن شرایط قراردادی به بانک عاملی که ساتبا معرفی میکند مراجعه و با واریز وجه اقدام به خرید سختافزار و تجهیزات کنند.
وزیر نیرو یادآور شد: باتوجه به تاکید رئیس جمهور در تسریع ایجاد نیروگاههای خورشیدی در دستگاههای دولتی، وزارت نیرو تمام توان خود را برای تسهیل این موضوع بکار گرفته است، تا روند احداث نیروگاههای خورشیدی در بخش اداری با بالاترین کیفیت تجهیزات راه اندازی شود.
امضای قرارداد ۴ پروژه تولید بار اول در پالایشگاه ایلام
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام از امضای قرارداد چهار پروژه تولید بار اول و ۹ پروژه پژوهشی و حمایت از ۱۴ عنوان پایاننامه تحصیلات تکمیلی در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
محسن خزلی با اشاره به پایان یافتن چهار پروژه تولید بار اول شرکت پالایش گاز ایلام شامل طراحی و ساخت مبدل کویلوند، طراحی و ساخت روبشگر التراسونیک پایش خوردگی، ساخت پوششهای مقاوم در برابر خوردگی و متیل دیاتانولآمین اظهار کرد: این پروژهها با تکیه بر توان شرکتهای داخلی و دانش فنی متخصصهای کشور به سرانجام رسید. با اجرای این پروژهها، شرکت موفق شد وابستگی خود را به تجهیزات وارداتی کاهش دهد و از توانمندی شرکتهای دانشبنیان و متخصصان داخلی نیز حمایت کند.
وی با اشاره به قرارداد پروژه پژوهشی مسئلهمحور در سال ۱۴۰۳ گفت: این پروژهها شامل امکانسنجی بهبود عملکرد حرارتی کولر هوایی پالایشگاه بهدلیل افزایش دمای محیط، ساخت سیستم التراسونیک وایرلس پایش خوردگی آنلاین، حذف ترکیبات BTEX از پساب صنعتی پیش از ورود به تصفیهخانه با استفاده از روشهای نوین و ساخت نانو فتوکاتالیست جاذب کامپوزیتی بر پایه مواد معدنی بهمنظور کاهش COD و حذف مواد پایه آمینی در خروجی دفع واحد تصفیه پساب بود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام با تأکید بر اهمیت پروژه ساخت سیستم التراسونیک وایرلس پایش خوردگی آنلاین افزود: بهرهگیری از سیستمهای تست التراسونیک بهدلیل قابلیت اطمینان بالای نتایج تست و نبود آسیب به محصول، یا فرآیند مورد تست، در سطح جهان و در کشور ما روندی رو به رشد دارد و استفاده از آن اجتنابناپذیر است.
خزلی ادامه داد: استفاده و بهکارگیری دستگاههای تست التراسونیک در بازرسی تجهیزات و قطعات تولیدی، منجر به افزایش ایمنی تجهیزات بهکاررفته و افزایش کیفیت تولید کارخانهها شد، بهگونهای که استانداردهای بینالمللی و داخلی، استفاده از این دستگاههای تست التراسونیک را جزء لاینفک تولید قرار دادهاند.
وی با اشاره به پروژههای پژوهشی جاری مسئلهمحور شرکت گفت: بررسی و امکانسنجی افزایش ظرفیت واحد شیرینسازی گاز، بررسی امکان تولید کودهای گوگردی هیدروژله از طریق فرآوری گوگرد خام پالایشگاه و راهاندازی خطوط تولید صنعتی آنها، امکانسنجی و تولید آزمایشگاهی کمپوست از لجنهای تر و SBR، پایش برخط شاخص عملکرد تجهیزات انرژیبر روی سامانه کنترل توزیع شده (DCS) و مطالعه شبکه پایش کیفی آبهای زیرزمینی بهمنظور ارزیابی سناریوهای نشت مخازن از پروژههای جاری این شرکت هستند.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره به حمایت این شرکت از ۱۴ عنوان پایاننامه تحصیلات تکمیلی حمایت در سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: واکاوی مدل مدیریت زنجیره تأمین لجستیک معکوس برای پسماند فاضلاب صنعتی در صنعت پالایش گاز، بررسی و مقایسه ایستگاه آتشنشانی با استانداردهای NPFA و IPS و تأثیر آن بر بهبود عملکرد سیستم، مطالعه دینامیک مولکولی فرآیند جداسازی فلزات سنگین از جریان پساب با استفاده از غشای چارچوب آلی فلزی و مطالعه انتقال حرارت درون بویلر و بررسی تأثیر پارامترهای مؤثر بر فرآیند احتراق با استفاده از تکنیک دینامیک سیالات محاسباتی بخشی از پایاننامههای مورد حمایت این شرکت بودهاند.
ذخیرهسازی نفت خام چین در ماه مارس افزایش یافت
دادههای رسمی نشان میدهد ذخیرهسازی نفت خام چین در ماه مارس به بالاترین سطح در سه سال اخیر افزایش یافت.
محاسبات مربوط به دادههای رسمی نشان میدهد در پی بالا رفتن واردات نفت خام چین، ذخیرهسازی نفت این کشور در ماه مارس به بالاترین حد در سه سال گذشته رسید و در همین حال پالایشگاهها نفت بیشتری را در مدت یادشده پالایش کردند.
بر اساس این محاسبات، ذخیرهسازی نفت خام چین در ماه مارس یک میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت که بیشترین مقدار از ژوئن ۲۰۲۳ بهشمار میرود.
نوسان قابلتوجه در افزایش ذخیرهسازی نفت خام چین در ماه مارس پس از آن رخ داد که پالایشگاههای این کشور در دو ماه نخست سال جاری میلادی همزمان با کاهش واردات نفت بهدلیل بالا رفتن قیمت هنگام تنظیم محمولهها، از ذخایر خود برداشت کمتری داشتند.
بر اساس دادههای رسمی منتشرشده در روز ۱۶ آوریل (چهارشنبه، ۲۷ فروردین)، پالایشگاههای چین در ماه مارس روزانه ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه نفت پالایش کردند که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
واردات نفت خام این کشور در این ماه ۱۲ میلیون و ۱۱۰ هزار بشکه در روز بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد افزایش داشته و بالاترین مقدار از اوت ۲۰۲۳ تاکنون است.
بر اساس دادههای رویترز، تولید نفت چین هم در ماه مارس با ۳.۵ درصد افزایش به ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه در روز رسید که بیشترین مقدار از دستکم اواسط سال ۲۰۱۱ تاکنون است.
با کنار هم قرار دادن واردات و تولید داخلی این کشور، در مجموع ۱۶ میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه نفت در روز در دسترس پالایشگاهها قرار میگیرد که پس از کسر مقدار پالایش، روزانه یک میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه نفت مازاد باقی میماند.
در حقیقت پالایشگاههای چین در دو ماه نخست سال ۲۰۲۵ روزانه حدود ۳۰ هزار بشکه مازاد بر آن مقدار نفتی که بهواسطه واردات و تولید داخلی در دسترس بود، پالایش کردند و برای نخستین بار در ۱۸ ماه گذشته از ذخیره خود برداشت کرده بودند.
با این حال افزایش ذخیرهسازیهای چین در ماه مارس به این معنا است که این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۵۸۰ هزار بشکه نفت خام در روز بیشتر از مقدار فرآوریشده داشت.
این دادهها نشان میدهد بهطور کلی واردات و پالایش نفت چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، پس از کاهش در دو ماه نخست سال، در ماه مارس افزایش یافت.
پرسش این است که آیا عملکرد بالای این کشور در ماه مارس نشانه بهبود تقاضا در دومین اقتصاد بزرگ جهان است یا این موضوع بیشتر تحتتأثیر عوامل موقت بوده است.
رشد واردات نفت خام چین تا حد زیادی بهدلیل افزایش واردات این کشور از ایران و روسیه بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.