شماره: 2579 / ۱۴۰۴ دهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 1
اخبار
هشدار بانک مرکزی:
سوءاستفاده از نام بانک
پیگرد قانونی دارد
بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: هرگونه استفاده از نام، نشان و جایگاه مسئولان این بانک بدون اخذ مجوز رسمی، تخلف محسوب میشود و پیگرد قانونی به دنبال خواهد داشت.
بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای تأکید کرد: استفاده از نام و نشان بانک مرکزی و جایگاه مسئولان رسمی این بانک در تبلیغات یا معرفی پلتفرمهای سرمایهگذاری بدون اخذ مجوز رسمی از این بانک، مشمول پیگرد حقوقی و کیفری خواهد بود و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، حق پیگیری قانونی و طرح شکایت علیه سوءاستفادهکنندگان از نام یا جایگاه این بانک را برای خود محفوظ میدارد.
این بانک به عنوان نهاد تنظیمگر سیاستهای پولی و ارزی کشور سیاستها و راهبردهای عملیاتی خود را متناسب با وظایف و مأموریتهای قانونی پیگیری مینماید و در این چارچوب، هرگونه نقل قول از مدیران ارشد بانک مرکزی با هدف فعالیتهای تبلیغی در پلتفرمها و بنگاه اقتصادی از سوی این بانک، پیگرد قانونی خواهد شد.
حضور بانک توسعه صادرات ایران در اجلاس سالانهادفیاپ( ADFIAP)
چهل و هشتمین اجلاس سالانه ادفیاپ (ADFIAP) از تاریخ ۳ تا ۵ اردیبهشت ماه(۲۳ تا ۲۵ آوریل) به میزبانی کشور عمان و با حضور بانک توسعه صادرات ایران در شهر مسقط برگزار شد.
این بانک در اجلاس مذکور به عنوان عضو ادفیاپ و یکی از بانکها و موسسات پیشرو در توسعه اقتصادی پایدار و رونق منطقهای شرکت کرد.
موضوع اصلی این اجلاس «پرورش اقتصادی و تأثیر توسعهای» بود که بر مواردی چون تقویت کسبوکارهای محلی، توسعه اکوسیستمهای کارآفرینی، همراستاسازی سیستمهای مالی با اهداف توسعهای، افزایش تابآوری اقتصادی و تسریع در تأمین مالی سبز و پایداری تمرکز داشت .این اجلاس با حضور ۳۰۰ شرکت کننده از ۴۰ کشور برگزار شد که دکتر افشین خانی مدیرعامل ،محمد رضا بختیاری معاون بین الملل و تعدادی از مسئولان بانک توسعه صادرات ایران در آن شرکت داشتند.
در روزهای برگزاری این اجلاس اقدامات مختلفی صورت گرفت که از آن جمله می توان به برگزاری بیست و نهمین نشست فوق العاده مجمع عمومی، نشست تخصصی گروههای کاری، نود و هشتمین نشست هیات مدیره ادفیاپ، اهدای جایزه معتبر سال ۲۰۲۵ ادفیاپ و برپایی کلینیک دیجیتال به منظور تسهیل و همکاری اعضا با یکدیگر اشاره کرد.
گفتنی است؛ این اجلاس فرصت مهمی برای تبادل تجربیات، آشنایی با روندهای جدید در تأمین مالی پایدار و ایجاد همکاریهای مؤثر بین مؤسسات تأمین مالی توسعهای و سیاستگذاران را فراهم کرد.
بانک شهر میزبان صادرکنندگان و تجار بین المللی
به منظور معرفی خدمات و محصولات برتر بانکی به صادرکنندگان و تجار بین المللی، بانک شهر با تیمی کامل از مدیران ارشد و کارکنان خود در هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2025) حضور یافته است.
نمایشگاه ایران اکسپو بزرگترین و مهمترین رویداد صادراتی در جهت ارتباط با بازارهای بینالمللی در کشور ایران است که با همکاری سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
در این نمایشگاه که با حضور گسترده شرکتها و بازرگانان از کشورهای مختلف دنیا برگزار می گردد؛ امکان آشنایی، مذاکره و برقراری تعاملات تجاری آنها با بزرگترین برندهای ایران در حوزههای صنعتی مختلف فراهم میشود. در دوره هفتم نمایشگاه بیش از ۸۰۰ شرکت بزرگ ایرانی به مدت پنج روز محصولات و دستاوردهای خود را در معرض نمایش قرار میدهند. همچنین با تاکید بر رویکرد شبکهسازی و تسهیل در تعاملات تجاری با کشورهای خارجی، این نمایشگاه میزبان بیش از 2 هزار بازرگان، سرمایهگذار و تاجر خارجی از ۱۰۰ کشور جهان خواهد بود.
بانک شهر به عنوان بانک برتر کشور در حوزه های مختلف پولی و مالی به خصوص حوزه ارزی، در مدت برگزاری این رویداد با برپایی غرفه و برگزاری جلسات و ملاقات حضوری آخرین خدمات و امکانات خود را در اختیار صادرکنندگان، بازرگان، سرمایهگذاران و تاجر خارجی قرار خواهد داد.
بانک شهر ضمن دعوت از تمامی فعالان اقتصادی و تجار بین المللی برای بازدید از غرفه این بانک در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، سالن ۳۸، به معرفی دستاوردهای خود در نظام بانکی به ویژه در زمینه خدمات ارزی ، بانکداری الکترونیک و همچنین تشریح فرصتهای سرمایهگذاری و بسته های تامین مالی و تسهیلاتی میپردازد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
تقابل قانون جدید چک
با مفهوم سنتی
عضو هیئت علمی دانشگاه در نخستین همایش ملی حقوق بانکی با اشاره به تغییرات اساسی قانون صدور چک در سال ۱۳۹۷، این تحولات را منشأ چالشها و پرسشهای تازه در حوزه حقوقی دانست.
محمدرضا پاسبان، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در پنل آسیبشناسی قانون جدید چک در نخستین همایش ملی حقوق بانکی، ابتدا با ابراز همدردی با خانوادههای حادثه بندر شهید رجایی، سخنان خود را آغاز کرد و گفت: امیدوارم خداوند به بازماندگان این حادثه صبر عنایت کند.
وی در ادامه با اشاره به روند تغییرات قانون صدور چک بیان کرد: ما ابتدا قانون چک سال ۱۳۴۴ را داشتیم، سپس قانون سال ۱۳۵۵ تدوین شد. پس از تغییرات اقتصادی دهههای ۷۰ و ۸۰، در نهایت قانون صدور چک در سال ۱۳۹۷ اصلاح شد که این اصلاحات منشأ تحولات مهم و چالشبرانگیزی شد.
پاسبان افزود: قانون صدور چک سال ۵۵ بر مبنای مفهوم کلاسیک چک در قانون تجارت، یعنی همان چکی که موضوع کنوانسیونهای ژنو ۱۹۳۱ بود، بنا شده بود؛ سندی برای پرداخت نقدی و فوری. اما با تغییر شرایط اقتصادی، استفاده از چک برای پرداختهای مدتدار رایج شد و قانونگذار در سال ۱۳۷۲ با جرمانگاری صدور چک مدتدار سعی کرد با این روند مقابله کند که البته این سیاست با شکست مواجه شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: تا پیش از سال ۱۳۹۷، چک همچنان تابع مفاهیم سنتی قانون تجارت بود. اما اصلاحات سال ۹۷ این ماهیت را دگرگون کرد و چک به نوعی دستور پرداخت بانکی تبدیل شد که در گذشته بانکها آن را به شکل خدماتی به مشتریان ارائه میدادند.
وی گفت: در واقع در قانون جدید، همان دستور پرداخت بانکی نام چک را به خود گرفته و دیگر مسئله مدت و موعد چک، موضوعیت سابق را ندارد. این تغییر، خود به خود ایراد خاصی ندارد، اما ایجاب میکرد که نگاه وکلا، قضات و حقوقدانان به چک و مقررات آن نیز دگرگون شود.
پاسبان تصریح کرد: با پیشرفت فناوریهای بانکی و توسعه ابزارهایی نظیر کارتهای بانکی و دستگاههای کارتخوان، نیاز به مفهوم سنتی چک کاهش یافته و از این رو باید مقررات مربوط به چک در قانون تجارت نیز به طور شفاف تعیین تکلیف میشد.وی با بیان اینکه سند چک در حال حاضر دارای ضمانت اجراهای قوی است، افزود: با این تحولات، امکان اعمال ماده ۳ قانون صدور چک و همچنین اجرای مفاد چک از طریق دادگاه به راحتی وجود دارد، اما عدم تطبیق مفاهیم حقوقی با تغییرات جدید، موجب بروز مشکلات و دعاوی فراوان شده است.
بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه نامههای شخص ثالث
جرایم دیرکرد بیمه نامههای شخص ثالث بیمه ایران در راستای تعامل و همافزایی با طرح مشترک پلیس راهور فراجا و ستاد مدیریت سوخت کشور بخشیده شد.
با هدف تسهیل در اجرای طرح غیرفعالسازی کارت سوخت خودروها و موتورسیکلتهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث، جرایم دیرکرد بیمه نامههای مذکور بخشوده شد.
گفتنی است؛ بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه نامههای شخص ثالث با هدف ترویج فرهنگ بیمه از هفتم تا 31 اردیبهشت ماه 1404 به مدت 25 روز اجرا میشود و با توجه به رویکرد حمایتی این طرح، تمامی واحدهای اجرایی و شبکه فروش ملزم به اجرای آن جهت ارائه خدمات مطلوب و بهینه به بیمه گزاران میباشند.
تمامی وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه شامل این طرح شده و شرط بخشودگی جرایم نیز صرفاً مشمول خرید بیمه نامههای شخص ثالث درخواستی با مدت اعتبار یکساله بوده و بیمه نامههای کوتاه مدت را شامل نمی شود.
بیمه ملت مجوز قبولی اتکایی از داخل را دریافت کرد
بیمه ملت برای بیست و یکمین سال پیاپی مجوز قبولی اتکایی از داخل را از بیمه مرکزی دریافت کرد.
این موفقیت که نشاندهنده ثبات مالی و اعتماد بازار بیمه به این شرکت است، به بیمه ملت امکان میدهد همچنان به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت بیمه کشور، ریسکهای سایر شرکتهای بیمه را در داخل کشور بپذیرد.بیمه ملت تنها شرکت بیمه خصوصی در ایران است که توانسته به صورت متوالی ۲۱ سال این مجوز ارزشمند را دریافت کند؛ دستاوردی که علاوه بر تثبیت جایگاه این شرکت به عنوان یکی از پیشگامان صنعت بیمه، گواهی بر تعهد همیشگی آن به ارائه خدمات باکیفیت و جلب اعتماد مشتریان است.
کسب این دستاورد نشان می دهد که این شرکت همچنان بر مسیر نوآوری، ارتقای امنیت و خدمترسانی گام برمیدارد و مصمم است تا با ارائه راهکارهای جدید بیمهای، نقش پررنگتری در توسعه صنعت بیمه کشور ایفا کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
تاکید معاون وزیر اقتصاد بر نقش جهادگونه بانک مسکن در تامین سرپناه مردم
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در نشست ارزیابی عملکرد و بررسی برنامههای بانک مسکن، با اشاره به گره خوردن خدمات این بانک با زندگی مردم، بر نقش جهادگونه بانک مسکن در تأمین سرپناه خانوارها تأکید کرد.
نشست ارزیابی عملکرد و بررسی برنامههای بانک مسکن با حضور دکتر عباس مرادپور، معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد، دکتر علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن، اعضای هیأت مدیره، هیأت عامل و روسای ادارات این بانک برگزار شد.
در این جلسه، گزارشی از عملکرد بانک مسکن در بخشهای سپردهگذاری، منابع، اعتبارات، خدماترسانی، فناوری اطلاعات، منابع انسانی و سایر حوزهها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ارائه و ارزیابی شد.
دکتر مرادپور پس از استماع این گزارش، ضمن خداقوت به مدیران و کارکنان بانک مسکن، گفت: این بانک به عنوان نهاد تخصصی در بخش مسکن، مسئولیت سنگینی در راستای خانهدار کردن مردم برعهده دارد و همه دستگاهها و همکاران باید برای حمایت از آن سهم بیشتری ایفا کنند.
وی با اشاره به فشار ناشی از تسهیلات تکلیفی بر بانک مسکن، خواستار تلاش مضاعف همکاران بانک مسکن در جذب منابع به منظور کاهش اضافه برداشت و بهبود وضعیت مالی بانک شد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد همچنین از پیگیری برای صدور مجوز تخصیص خط اعتباری و افزایش سرمایه بانک مسکن از محل بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
دکتر مرادپور با تأکید بر اهمیت طراحی محصولات مالی جذاب و متناسب با نیاز بازار، بر لزوم نیازسنجی علمی و دقیق در تدوین طرحها و محصولات جدید بانک مسکن تأکید کرد.
وی با اشاره به ضرورت حفظ امنیت دادهها، خواستار تقویت کنترلهای فناورانه در بانک شد و گفت: معاونت فناوری اطلاعات باید در این زمینه نظارت بیشتری اعمال کند.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد همچنین با بیان اینکه شرکتهای تابعه بانک مسکن نمایندهای از عملکرد کلی این بانک در نگاه مردم هستند، بر اهمیت بهبود حاکمیت شرکتی و تقویت هماهنگی میان بانک و شرکتهای زیرمجموعه تأکید کرد.
دکتر مرادپور در پایان با اشاره به بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی برای تقویت بانکهای تخصصی، از برنامههای وزارت اقتصاد برای بهبود ساختار مالی بانک مسکن و ارتقای معیشت کارکنان خبر داد و برای مدیران و کارکنان بانک در مسیر خدمترسانی به مردم آرزوی موفقیت کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
اخبار
رئیس اداره کل برنامهریزی:
اهداف کمی سال 1404پست بانک ایران با افزایش 4 شاخص جدید به تصویب هیأت مدیره بانک رسید
محمد رضا حسنلو رئیس اداره کل برنامهریزی، کنترل برنامهها و پایش عملکرد واحدهای پست بانک ایران از تصویب اهداف کمی طرح پایش و پویش بانک در سال جاری با افزودن 4 شاخص جدید در جلسه هیات مدیره خبر داد.
حسنلو افزود: در سومین جلسه سال 1404 هیأت مدیره بانک در روز دوشنبه 8 اردیبهشت ماه جاری با حضور مدیر عامل، رئیس و عضو هیات مدیره و مدیران واحدهای ستادی ذیربط، اهداف کمی پست بانک ایران ( طرح پایش و پویش ) در سال 1404 که در سال قبل با 18 شاخص عملکردی ارزیابی می گردید در سال جاری با افزودن 4 شاخص جدید مصوب شد.
وی افزود: شاخصهای جدید در زمینههای افزایش سهم منابع شعبهای (منابع تجهیز شده توسط شعب ) از کل منابع مؤثر شعبه، نسبت مبلغ ساتنای وارده به صادره در بخش مدیریت نقدینگی و تفکیک شاخص کاهش میانگین ساعات توقف ماهیانه دستگاههای خودپرداز شعب و باجهها به دو شاخص مستقل، با مجموع 21 شاخص عملکردی، به تصویب رسید.
وی خاطر نشان کرد: پست بانک ایران با تمرکز بر برنامهریزیهای دقیق کمی سالیانه برای واحدهای اجرائی در سالهای اخیر در بخشهای مدیریت منابع، مدیریت مصارف، مدیریت درآمدها (درآمدهای غیرمشاع)، مدیریت نقدینگی، مدیریت خدمات الکترونیک توانسته است ضمن رشد 15 برابری منابع، رشد 13 برابری تسهیلات پرداختی، کاهش قیمت تمام شده پول از 24.1 درصد به 14.2 درصد، کاهش نسبت مطالبات از 10 درصد به 3.7 درصد و کفایت سرمایه از 7.6- درصد به مثبت 8.6 درصد با تبدیل شدن به یک بانک سودآور و بهرهور به ردههای بالاتر در شبکه بانکی دست یابد.
تبیین طرح های توسعه ای امور ارزی و بین الملل در نشست کمیته تلفیق بانک ملی ایران
پنجمین نشست کمیته تلفیق بانک ملی ایران با هدف بررسی پیشنهاد طرح های توسعه ای حوزه ارزی و بین الملل بانک با حضور امیر مسعود رزازان قائم مقام و اعضای هیات مدیره و هیات عامل، مدیران ارشد بانک ملی ایران و سایر اعضای این کمیته و دیگر مسئولان تشکیل شد.
در این نشست برنامه ها و راهبردهای توسعه ای امور ارزی و بین الملل بانک ملی ایران تشریح و در ادامه آن راهکارها و نقشه راه اصلی در راستای توسعه این امور مورد بررسی قرار گرفت همچنین در بخش دیگری از این نشست، تصمیمات مهمی در راستای عملیاتی شدن این برنامه ها توسط مدیران اتخاذ شد.
قائم مقام بانک ملی ایران در این نشست گفت: با توجه به توسعه امور ارزی و بین الملل بانک که یکی از مزیت های رقابتی بانک ها در صنعت بانکداری محسوب می شود، بکارگیری راهبردها و نقشه راه درست و خلاقانه در ارائه خدمات ارزشمند به مشتریان زمینه سودهی را افزایش می دهد .
وی از تلاش ها و اقدامات موثر امور ارزی بانک در راستای نیل به اهداف تقدیر و بر نقش حایز اهمیت این امور و ادارات تابعه برای کسب دستاوردها و موفقیت بانک تاکید کرد.
امیرمسعود رزازان در این جلسه با ارائه رهنمودهای لازم در حوزه بین الملل و خدمات تجارت خارجی بانک، تسریع و تسهیل در تکمیل برنامه های بانک را در این خصوص خواستار شد.
وی همچنین، با تاکید بر اهمیت برنامههای مطرحشده، تصریح کرد: این طرحها مناسب هستند، اما باید بهطور دقیق کارشناسی و پس از آن اجرایی شوند.
حسین قاسمی عضو هیات مدیره بانک ملی ایران نیز در ادامه این نشست اولویتبندی این طرحها را ضروری دانست و خواستار پیگیری و عملیاتی شدن آنها بر اساس اولویتها شد.
وی بر اهمیت آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای این برنامه ها تأکید کرد و گفت: برای عملیاتی کردن این طرحها، لازم است ابتدا زیرساختهای لازم فراهم شود و سپس برنامه های مصوب عملیاتی شوند.
گفتنی است در این کمیته بر لزوم هم افزایی تمام بخش های بانک، بکارگیری تمامی امکانات و ابزارهای قانونی موجود در راستای سرعت بخشی به توسعه طرح های امور ارزی و بین الملل بانک تاکید شد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در اولین همایش ملی حقوق بانکی:
ابزارهای غیرنقدی تأمین مالی نقش مهمی در رفع ناترازیها دارد
مدیرعامل بانک صادرات ایران در نخستین روز از «همایش ملی حقوق بانکی» استفاده از ابزارهای تأمین مالی زنجیره تأمین را راهبردی مهم در کنترل نقدینگی، کاهش تورم، کمک به رفع ناترازی جریان نقدی تولیدکنندگان، بودجه خانوار و بانکها عنوان کرد و به تشریح دلایل و واقعیتهای اقتصاد ایران در مواجهه با سهم بانکها از تأمین مالی اقتصاد کشور پرداخت.
محسن سیفی در نشست تخصصی «چالشهای حقوقی و اجرایی شیوههای جدید تأمین مالی اوراق گام، اعتبارات اسنادی ریالی، برات الکترونیک» در نخستین روز این همایش که با حضور وهب متقینیا مدیرعامل بانک کشاورزی، بهمن اسکندری مدیرعامل بانک آینده، مجتبی عزیزیان مدیرعامل تأمین سرمایه نوین، جمشید ایمانی رئیس هیئتمدیره ایرانخودرو و مصطفی پرتوافکنان عضو هیئتمدیره بانک سپه برگزار شد، به تشریح عدم استفاده مطلوب از ابزارهای تعهدی و غیرنقدی در مسیر تأمین مالی زنجیره تأمین پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ابزار تأمین مالی اعم از تعهدی یا غیرتعهدی، سه بازیگر داریم، افزود: بازیگر اول بهرهبرداران، بازیگر دوم قانونگذار و سیاستگذاران و ضلع سوم بانکها، نهادهای مالی و بیمهای هستند. در این زمینه طی سالهای گذشته آنچه در اقتصاد ایران با آن مواجه بودهایم، همواره این ابزارهای تعهدی مورد حمایت بانک مرکزی بوده و حکمران پولی مرتبا تأکید داشته که تأمین مالی تعهدی را در بانکها توسعه دهیم و حتی قانون جدید بانک مرکزی نیز توسعه روشهای تأمین مالی زنجیره تأمین را مورد تأکید قرار داده است و همه این تنظیمگریها و مقررات برای این است که مصرف کننده نهایی بتواند از این ابزار استفاده کند ولیکن در واقعیت سهم ابزارهای مالی تعهدی در تأمین مالیهای صورت گرفته در اقتصاد ایران زیاد نیست و ابزارهای مالی تعهدی آنچنان که شایسته است نتوانسته نقش خود را ایفا کند.
سیفی گفت: قانونگذار بر استفاده از این ابزارها تأکید دارد. بهرهبردار هم به دنبال کاهش بهای تمام شده پول و استفاده از این ابزارها است. بانکها نیز به عنوان ضلع سوم قاعدتا باید به دنبال استفاده از این ابزار و توسعه آن باشند. چرا که درآمدهای کارمزدی جایگزین درآمدهای حاصل از واسطهگری پول میشود و برای بانکها منفعت داشته و موجب افزایش درآمدهای غیرمشاع میشود.
مدیرعامل بانک صادرات ایران خاطر نشان کرد: امروز جریان وجه نقد حاکم بر بانکها با چالش جدی مواجه است فلذا چنانچه بتوان تقاضای نقدینه خواهی قابل ملاحظه مشتری را با این ابزارها پاسخ داد، جذابیت های لازم برای شبکه بانکی وجود دارد. از این رو بانکها نیز به دنبال این هستند که ابزارهای غیرنقدی را به سمت ابزارهای تعهدی پیش ببرند.
وی به اهداف کنترل نقدینگی از منظر کنترل مقداری ترازنامه بانکها نیز اشاره کرد و گفت: کنترل مقداری ترازنامه در بانکها توسط بانک مرکزی دنبال میشود و هدف مشخصی را در کنترل نقدینگی تعیین کرده و باید تا سطح قابل ملاحظهای کاهش پیدا کند که بسیار موفق بوده و تقریبا به هدفگذاریهای خود رسیده است پس اگر بخواهیم همین ضابطه کنترل مقداری ترازنامه را در بانکها رعایت کنیم، چارهای جز حرکت به سمت توسعه ابزارهای زنجیره تأمین نداریم.
سیفی فشارهای کلان بر بانکهای کشور برای پاسخگویی به نیازهای مالی بخشهای مختلف اقتصادی را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: از سمت دیگر فشارهای قابل ملاحظه بر شبکه بانکی قرار دارد. بر اساس اعداد و ارقام رسمی اعلام شده، واقعیت اقتصاد کشور این است که بیش از 92 درصد تأمین مالی بنگاههای اقتصادی کشور توسط بانکها انجام میشود. 7 درصد در بازار سرمایه اتفاق میافتد و کمتر از یک درصد از محل سرمایهگذاری خارجی انجام میشود.
این فشار باید توسط بانکها مدیریت شوند و طبیعتا بانکها باید از این ابزارهای تأمین مالی تعهدی بهترین استفاده را کنند.
وی در توضیح بیشتر این شرایط اظهار کرد: در مقابل مردم هم به واسطه تورم، تقاضای زیادی برای تسهیلات دارند. ناترازی بودجه خانوار، باعث شده تا همه تقاضای تسهیلات بانکی داشته باشند. ناترازی تولید کننده نیز موجب افزایش تقاضای نقدینه خواهی از شبکه بانکی شده است. از اینرو بانکها اگر بتوانند از ابزارهای غیرنقدی برای کمک به تولید استفاده کند، میتواند به بخشی از ناترازی بودجه خانوار پاسخ دهد.
سیفی در پاسخ به این پرسش که چرا عملا این اتفاق نمیافتد؟ اظهار کرد: به نظر میرسد که مهمترین حلقه مفقوده در اقتصاد ایران برای تحقق رشد اقتصادی با کیفیت و پایدار و رسیدن به جریان تورمی پایین، این است که باید مدلهای ویژهای از تأمین مالی را استفاده کنیم که هم جذاب باشد و هم منجر به تورم حداقلی شود.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات این است که در شبکه بانکی نتوانستیم مدلهای درستی طراحی کنیم، عموما مدلهای ما یا جذاب نیست یا به هر دلیل مورد قبول مصرف کننده قرار نمیگیرد. مساله مهمتر و جدی این است که تقاضای جریان نقدینهخواه غیر مولد، در اقتصاد ایران که خود موجب تورم در اقتصاد ایران است هم در شبکه بانکی نفوذ کرده و هم در شبکه تولید. استمرار معاش این جریان غیرمولد، در ایجاد تورم است و تامین مالی نقدی این جریان نقدینه خواه خودش عامل تورم میباشد. تامین مالی نقدی در اقتصاد ایران زمانی در حال انجام است که شبکه بانکی کشور از نظر ساختاری ناتراز است فلذا بخشی از تأمین مالی ریالی در اقتصاد ایران که عامل خلق نقدینگی می باشد عمدتا از محل اضافه برداشت از بانک مرکزی است و این همان پول پرقدرت است که ما به عنوان تسهیلات پرداخت میکنیم.
وی در پایان با اشاره به نظریه مقداری پول گفت: اگر در مسیر تأمین مالی، بخشهای غیرمولد تسهیلات دریافت کرده باشند و منابع در جای صحیح خودش مصرف نشده باشد، تورم در اقتصاد تشدید میشود. حتی مشاهده میشود بعضی از گروههای تولیدی در کشور، بخشهای غیرمولد ایجاد کرده و تسهیلات را برای بخشهای غیرمولد خود دریافت میکنند و این برای اقتصاد ایران خوب نیست. از آنجا که مدل تأمین مالی صحیح و جذابی برای مصرفکننده ایجاد نشده، چارهای نداریم جز اینکه برای مصرفکنندگان و بنگاههای تولیدی مدلهایی جذاب با مشورت خودشان تهیه کنیم که تسهیل کننده نیز باشد و آنها را از یکسری قواعد سخت تأمین مالی معاف کنیم و سهم تأمین مالی غیرنقدی را در اقتصاد ایران افزایش دهیم.
تکمیل 2 پروژه بزرگ پتروشیمی با عرضه مرحله جدید اوراق مرابحه ارزی بانک ملت
نشست خبری تأمین مالی ارزی بخش تولید با موضوع عرضه اوراق مرابحه ارزی پتروشیمی نگین مهستان و پتروشیمی سروش مهستان در محل مرکز مبادله ارز و طلای ایران با حضور مدیرعامل بانک ملت برگزار شد.
فرشید فرخ نژاد در این نشست با قدردانی از بانک مرکزی، مرکز مبادله ارز و طلای ایران و همکاران بانک ملت برای به ثمر رسیدن عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت های پتروشیمی سروش مهستان و نگین مهستان، اظهار داشت: بانک ملت در سال سرمایه گذاری برای تولید تمام توان خود را برای کمک به رونق تولید و افزایش اشتغال در کشور به کار خواهد گرفت.
فرخ نژاد، با اشاره به این نکته که بانک ملت تاکنون 210 میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی منتشر کرده است افزود: انتشار 550 میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد و بدین ترتیب تا پایان سال مجموع اوراق عرضه شده از سوی بانک ملت به 760 میلیون یورو خواهد رسید.
وی با اشاره به پیشتازی بانک ملت در حوزه های مختلف از جمله انتشار اوراق مرابحه ارزی در راستای حمایت از شرکت های بزرگ صنعتی و رفع نیاز شرکت های صادرات محور اظهار داشت: نتیجه تمامی این اقدامات، افزایش اشتغال و تولید در سطح کشور خواهد بود به طوری که تنها با به ثمر رسیدن این دو پروژه، برای 420 نفر به صورت مستقیم و برای بیش از دو هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد شد.
محمد آرام، رییس هیأت مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت عرضه اوراق مرابحه ارزی که ارزش آنها جمعا به 60 میلیون یورو می رسد، اظهار داشت: با عاملیت، ضمانت پرداخت و تعهد پذیره نویسی بانک ملت، اوراق مرابحه ارزی شرکت های پتروشیمی سروش مهستان و نگین مهستان در محل مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتشر شده است.
وی معافیت مالیاتی این اوراق، پرداخت سود اسمی سالیانه 6 درصدی و سررسید 3 ساله را از ویژگی های اصلی این اوراق خواند و افزود: مرکز مبادله ارز و طلای ایران در نظر دارد تا پایان سال 2 میلیارد یورو اوراق مرابحه ارزی منتشر کند.
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز در این جلسه با اشاره به خصوصی بودن عرضه این اوراق اظهار داشت: تا پایان اردیبهشت ماه دور جدیدی از انتشار اوراق مرابحه ارزی را برای شرکت فولاد مبارکه اصفهان شاهد باشیم.
عباس بنی شریف، معاون هلدینگ سرمایه گذاری اهداف نیز در این نشست با اشاره به پروژه های مختلف این هلدینگ در سراسر کشور اظهار امیدواری کرد که با به کارگیری ظرفیت اوراق مرابحه ارزی، شاهد به ثمر رسیدن هر چه سریع تر پروژه های صنعتی بزرگ در کشور باشیم.
سیامک زمانی پور، مدیرعامل شرکت پتروشیمی نگین مهستان و ارسلان دیلم صالحی مدیرعامل شرکت پتروشیمی سروش مهستان هم در این نشست از بانک ملت برای انتشار اوراق مرابحه ارزی قدردانی کردند.
این گزارش حاکی است، مبلغ ۶۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای پروژه های پلی اتیلن شرکت های پتروشیمی سروش مهستان و نگین مهستان از شرکت های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری اهداف و صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، هر یک به مبلغ 30 میلیون یورو در روز 7 اردیبهشت ماه 1404 از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.