وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تدوین آیین نامه حمایتی قضایی و حقوقی از شبکه های اجتماعی بومی توسط دادستانی کل کشور و طرح آن در جلسه شورای عالی فضای مجازی خبر داد.
به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمود واعظی با اشاره به تصویب طرح کلان حفظ حریم خصوصی کاربران در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی (روز شنبه هفته جاری) گفت: جلسه بسیار خوبی در شورای عالی فضای مجازی داشتیم و هماهنگی نزدیکی که طی ۶ ماه یا بیشتر میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستگاه های ذیربط با مرکز ملی فضای مجازی شده بود، به عنوان طرح کلان و مجموعه فعالیتهایی که برای ساماندهی شبکه های اجتماعی از آن یاد می شود برای حفظ حریم خصوصی مردم و اینکه اطلاعات در داخل کشور بماند، بررسی شد و خوشبختانه با رای خوبی به تصویب رسید.
وی افزود: البته در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معطل این مصوبه نبودیم با تفاهم با مرکز ملی فضای مجازی فعالیت ها را با همکاری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان شروع کردیم چراکه مطمئنم متخصصان ما همانند دیگر کشورها شبکه هایی را به مردم عرضه می کنند که همه نیازمندی های مردم در آن باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هم اکنون خیلی از خدمات ارزش افزوده که شبکه های اجتماعی در کشورهای مختلف دارند را نمی توانیم در کشور ارائه دهیم، اظهار کرد: اما با به بازار آمدن شبکه های اجتماعی داخلی و بومی در آینده نزدیک، این شبکه ها از نظر فنی مورد حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار می گیرند.
وی افزود: از سوی دیگر از نظر حقوقی و قضایی نیز دادستان کل کشور آیین نامه ای را نوشت و در جلسه شورای عالی فضای مجازی اعلام کردند که از شبکه های اجتماعی داخلی حمایت های قضایی و حقوقی می کنند تا اگر یک نفر در شبکه های اجتماعی داخلی تخلف کرد، همه شبکه بسته نشود. واعظی ادامه داد: ضمن اینکه برای رونق کسب و کار شبکه های اجتماعی داخلی به آنها اجازه تبلیغات می دهیم و با هماهنگی با بانک مرکزی اجازه می دهیم پرداخت از طریق این شبکه ها انجام شود.
وزیر ارتباطات سیاست در پیش را حمایت از تولید محتوای داخلی و مردمی دانست که از ترافیک داخلی مصرف می کنند و در این رابطه تصریح کرد: به طور مثال اگر مردم امروز حجم فعالیتی که در یکی از شبکه های خارجی با هزینه ۲۰هزار تومان انجام می دهند، ما فکر می کنیم همین حجم کار را با سرعت و کیفیت بهتر در یک شبکه بومی، با یک چهارم و حتی پایین تر هزینه انجام دهند که این مشوقی است برای کسانیکه می خواهند شبکه بومی ایجاد کنند و مردمی که می خواهند از آن استفاده کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بر اساس گزارش پایگاههای بینالمللی در جمع ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا، نام شش دانشمند ایرانی مشاهده میشود؛ ضمن آنکه در ابتدای سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در میان دانشگاههای برتر درج شده است.
دکتر خوشقلب، مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به وضعیت تولیدات علمی ایران اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به رویکرد وزارت علوم در راستای افزایش کیفیت تولیدات علمی و ارتقای جایگاه کیفی مراکز دانشگاهی و علمی و با برنامهریزی و اقدامات انجام شده، خوشبختانه شاهد رشد معنیدار کیفیت هم در تولیدات علمی و هم در جایگاه کیفی دانشگاهها و مراکز علمی کشور در سالهای اخیر هستیم.
وی ادامه داد: به طوری که هماکنون مطابق گزارش پایگاه ISI ایران به میزان ۲.۲ درصد علم برتر دنیا را تولید میکند و این در حالی است که مطابق گزارش این پایگاه سهم ایران از تولیدات علمی دنیا ۱.۸ درصد است. با این آمار مشاهده میشود میزان تولیدات مقالات ایران بیشتر در زمره تولیدات برتر طبقهبندی میشوند.
بهبود وضعیت تولیدات علمی ایران
خوش قلب اضافه کرد: طبق گزارش پایگاه ISI، کیفیت تولیدات علمی ایران از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ با ۱۷ پله ارتقاء و بهبود از رتبه ۳۷ به ۲۰ دنیا ارتقاء یافته است.
وی با بیان اینکه ایران دارای رتبه اول از نظر شتاب تولیدات علمی برتر دنیا است، خاطرنشان کرد: رشد تولیدات برتر ایران در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ حدود ۱۹ درصد رشد را نشان میدهد و با این رشد ایران دارای رتبه اول جهانی از نظر تولیدات برتر علمی است. مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین اظهار کرد: در شاخص مقالات باکیفیت که به عنوان مقالات چاپ شده در مجلات معتبر چارک اول شناخته میشوند، ایران در سال ۲۰۱۵ تعداد ۷ هزار و ۸۰۰ مقاله در مجلات باکیفیت چارک اول منتشر کرده است که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۲ تعداد ۱۳۰۰ مقاله رشد داشته است.
جایگاه کیفی مقالات ایران در پایگاههای بینالمللی
خوشقلب به جایگاه ایران در نظامهای رتبهبندی دانشگاهها اشاره کرد و یادآور شد: درخصوص جایگاه کیفی مراکز علمی و دانشگاهی در نظامهای رتبهبندی معتبر دنیا از جمله تایمز، لایدن، QS و شانگهای تعداد دانشگاههای ایرانی معرفیشده به عنوان دانشگاههای برتر در سه سال اخیر رشد چشمگیری داشته است؛ به طوری که در رتبهبندی لایدن هماکنون ۱۴ دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی شده است.
به گفته وی، تا سال ۲۰۱۲ هیچ دانشگاهی از ایران در این رتبهبندی به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی نشده بود.
خوش قلب، به وضعیت ایران در رتبهبندی تایمز اشاره کرد و افزود: تا سال ۲۰۱۲ تنها یک دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه برتر در این نظام رتبهبندی بینالمللی طبقهبندی شده بود؛ ولی هماکنون در شروع سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در این طبقهبندی مشاهده میشود.
وی تاکید کرد: در نظام رتبهبندی شانگهای تاکنون نام دو دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر جای گرفته است.
مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: علاوه بر آن در نظام رتبهبندی QS، در سال ۲۰۱۶ تعداد ۵ دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاههای برتر دنیا معرفی شده است در حالیکه این تعداد در سال ۲۰۱۲ تنها دو دانشگاه بوده است. به گفته وی، رتبه ایران از نظر دارا بودن تعداد دانشگاهها در رتبهبندی تایمز با ۱۷ پله ارتقاء از رتبه ۳۲ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۱۵ ارتقاء و بهبود یافته است.
تعداد دانشمندان برتر ایران در گزارشهای جهانی
خوش قلب به بیان تعداد دانشمندان برتر ایران پرداخت و گفت: از نظر تعداد دانشمندان برتر حاضر در داخل ایران، حدود ۲۰۰ دانشمند ایرانی در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۱۵ قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۱۴ تعداد ۱۷۳ نفر از دانشمندان ایرانی در لیست یک درصدها قرار داشتند.
وی اظهار کرد: از این لحاظ ما رشد کیفی مطلوبی را داشتهایم.
مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین تاکید کرد: بر اساس گزارش پایگاههای بینالمللی، در جمع ۳ هزار دانشمند برتر دنیا، نام ۶ دانشمند ایرانی مشاهده میشود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از بازنگری شماره های اختصاص داده شده به اپراتورهای ارتباطی و ساماندهی این منابع کمیاب ملی به عنوان یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی خبر داد.
به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، علی اصغر عمیدیان ساماندهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی برای ساماندهی منابع کمیاب ملی عنوان کرد و گفت:با توجه به اهمیت و محدودیت منابع کمیاب، در دنیا به منظور امکان بهره برداری حداکثری و بهینه از این منابع، از سوی نهادهای بین المللی نظیر اتحادیه جهانی مخابرات (ITU )، مقررات و پروتکل خاصی تهیه می شود.وی با بیان این که طبق پروانه های ارائه کنندگان خدمات، بر بستر ارتباطات ثابت و موبایل، به دارندگان پروانه ها بلوک شماره تخصیص داده می شود و دارندگان پروانه نیز از لیست شماره ها و بلوکهای در اختیار، به کاربران نهایی شماره تخصیص می دهند، افزود: امروزه با ورورد موضوعات و مباحث جدیدی چون اینترنت اشیا (IOT ) و ارتباطات ماشین به ماشین (M۲M ) علاوه بر تخصیص شماره به کاربران و افراد باید به تخصیص شماره یکتا به بسیاری از وسیله ها و اشیا، به منظور فراهم سازی ارتباطات بین آنها نیز اندیشید.
بازنگری مجدد شماره گذاری برای آماده سازی نسل پنجم موبایل و اینترنت اشیاء
عمیدیان با اشاره به اینکه این اندیشیدن و این تامین ابزار (شناسه یکتای ارتباط) برای تحقق تمامی ارتباطات قابل تصور مابین هر شی با شی دیگر نیازمند مطالعه و بررسی منابع موجود و در صورت لزوم تدوین استانداردهای جدید برای تامین منابع لازم از جمله شماره است، گفت: نیاز داریم با ارزیابی و بازنگری مجدد از طرح شماره گذاری، دید کاملی از میزان منابع موجود و مصرف شده به دست آوریم و خود را از نظر بحث نامبرینگ و زیرساخت های نسل پنجم موبایل به عنوان پلتفرم اصلی اینترنت اشیاء (IOT ) آماده سازیم.
وی با اشاره به صدور پروانه های جدید برای ارتباطات ثابت ( FCP و Servco ) و صدور پروانه اپراتورهای MVNO (اپراتور مجازی همراه) گفت: الان مثل گذشته نیست که تنها با چند اپراتور سر و کار داشتیم، بلکه با مجموعه ای بزرگ و قریب به ۴۰ اپراتور روبرو هستیم که باید بر خدمات جدید و خدمات خاص این بازار تمرکز و ورود کنند و این مساله دغدغه رگولاتوری را برای پاسخ به خواسته های این بخش بیش از پیش می کند.
رئیس رگولاتوری خاطرنشان کرد: از این رو، باید بر اساس اقتصاد مقاومتی، شماره های در اختیار را به گونه ای مدیریت کرد که پاسخگوی نیاز این بازیگران تازه وارد هم باشیم. این پروژه در دو فاز پیش بینی و طرح ریزی شده است. در فاز نخست، که در حال حاضر بخش قابل قبولی از آن پیش رفته است، بازشناسایی وضعیت فعلی، بازنگری در پروانه ها و شماره های اختصاص داده شده به هر اپراتور است.
طرح شماره گذاری براساس استانداردهای دنیا به روزرسانی می شود
معاون وزیر ارتباطات، زمان شروع فاز بعدی این پروژه را سال آینده اعلام کرد و افزود: در فاز بعد به منظور برنامه ریزی بلندمدت، مطالعات دنیا را در این زمینه رصد و بررسی می کنیم تا با توجه به اقداماتی که مراجع استانداردگذاری دنیا برای تامین منابع شماره با توجه به مباحث روز به آن توصیه می کنند، طرح شماره گذاری کشور را جهت پوشش خدمات نسل جدید و آینده به روز رسانی کنیم.
عمیدیان با تاکید بر این که بر اساس برآورد ما جای نگرانی وجود ندارد، گفت: با این برنامه ریزی برای سالهای آینده مشکلی نخواهیم داشت ولی به واسطه دلایل بیان شده نیاز به بازنگری طرح های از قبل چیده شده و در صورت لزوم نیز تجدید ساختار داریم. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به دنبال این است که ظرف یک سال آینده از خروجی های این پروژه حداقل برنامه میان مدت خود در این حوزه را برای یک بازه زمانی ۳ ساله طراحی کند.
بزرگترین رنج شماره در اختیار مخابرات
وی، دستاورد این پروژه را طراحی و پیاده سازی سامانه ای برشمرد که از دو سال پیش در حال ورود اطلاعات کل شماره های تخصیص داده شده به اپراتورها است و گفت: در این فاز به دنبال تکمیل اطلاعات در سامانه مذکور هستیم تا امکان دسترسی سریع و آسان به طرح شماره گذاری کشور به صورت الکترونیکی فراهم شود. به طوری که تا انتهای سال و تا حد ممکن تمام شماره های در اختیار اپراتورها به صورت تجمیع شده در آن درج و قابل گزارش گیری باشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اقبال به ویندوز 10 رو به افزایش است
در ماه های اخیر نشانه های متعددی دال بر افزایش اقبال به سیستم عامل ویندوز 10 به دست آمده که یکی از آنها افزایش استفاده کاربران بازی های آنلاین از سیستم عامل مذکور است.
بررسی های موسسه استیم که خدمات بازی آنلاین ارائه می کند، نشان میدهد که نیمی از کاربران بازی های مختلف آن از ویندوز 10 استفاده می کنند.
بر اساس بررسی استیم مجموعا 50.35 درصد از کاربران از نسخه های 32 و 64 بیتی سیستم عامل ویندوز 10 استفاده می کنند. بعد از ویندوز 10 ویندوز 7 با سهم 33.87 درصدی در رتبه دوم قرار دارد.
مایکروسافت در سپتامبر اعلام کرده بود که میزان اقبال به ویندوز 10 بیش از دیگر نسخه های ویندوز بوده و کاربران با سرعت بیشتری به سیستم عامل مذکور مهاجرت می کنند. رایگان بودن مهاجرت به این سیستم عامل هم در افزایش علاقه به کاربرد آن بی تاثیر نبوده است.
طراحی نسخه هایی از ویندوز 10 که با گوشی ها و همین طور با کنسول بازی ایکس باکس وان سازگار بوده نیز در این استقبال تاثیرگذار است. البته پایان ضرب الاجل مایکروسافت برای مهاجرت رایگان به ویندوز 10 رشد سرعت استفاده از این سیستم عامل را کند کرده و باعث شده پیش بینی هایی مانند نصب ویندوز 10 بر روی یک میلیارد رایانه و گوشی و .. تا سال 2018 خوش بینانه به نظر برسد.
************
رونمایی ناخواسته از تراشه قدرتمند جدید کوآلکوم
علاقمندان زودتر از موعد از ویژگی های پردازنده جدید کوآلکوم موسوم به Snapdragon 835 مطلع شدند، زیرا تصاویر و اطلاعاتی در این زمینه در یک سایت اینترنتی منتشر شده است.
قرار بود رونمایی از این تراشه در نمایشگاه سی ای اس 2017 اتفاق بیفتد، اما تصاویر و اطلاعاتی که در سایت videocardz.com منتشر شده نشان می دهد که Snapdragon 835 20 درصد سریع تر از نسل قبلی پردازنده های اسنپ دراگون است.
کوآلکوم تایید کرده که ساخت Snapdragon 835 با استفاده از فناوری پردازش 10 نانومتری FinFET شرکت سامسونگ صورت گرفته که حجم بیشتری از پردازش را بر روی پردازنده های باریک تر ممکن می کند.
همچنین گفته می شود که Snapdragon 835 در مقایسه با Snapdragon 801 که در سال 2014 عرضه شد تا 50 درصد کمتر انرژی مصرف می کند.
کوآلکوم قبلا اطلاعات مختصری را در مورد این پردازنده برروی حساب کاربری رسمی توییتر خود منتشر کرده بود و عرضه آن را در نمایشگاه سی ای اس 2017 تایید کرده بود. احتمال استفاده از این پردازنده در گوشی Galaxy S8 سامسونگ وجود دارد.
************
تازه ترین به روزرسانی ویندوز 10 به فروردین ماه موکول شد
مایکروسافت در مهر ماه امسال از به روزرسانی ویندوز 10 در اوایل سال 2017 خبر داده بود. حال مشخص شده که این به روزرسانی در فروردین ماه امسال رخ خواهد داد.
این به روزرسانی با اسم کد رداستون 2 انجام خواهد شد. برخی منابع معتقد بودند مایکروسافت بسته به روزرسان جدید ویندوز 10 را در اسفند عرضه می کند، اما این وعده عملی نشد.
نامگذاری این بسته به نام 1704 هم نشانگر زمان انجام آن است. عدد 17 به معنای سال 2017 و عدد 04 به معنای ماه آن یعنی آوریل با فروردین ماه است.
این به روزرسانی بر اساس برنامه ریزی کاربران به طور خودکار یا به طور دستی ممکن است و انجام آن به صورت اجباری ضروری نیست.
پس از به روزرسانی مذکور به روزرسانی Redstone 3 انجام می شود تا برخی امکانات تازه به ویندوز 10 اضافه شود. Redstone 3 قبل از پایان سال 2017 در دسترس خواهد بود، اما زمان دقیق آن معلوم نشده است.
************
لنوو از حافظه هوشمند بیسیم با ظرفیت ۶ ترابایت رونمایی کرد
حافظهی ذخیرهسازی هوشمند و بیسیم لنوو با ظرفیت ۶ ترابایت در خلال نمایشگاه CES 2017 معرفی شد.
لنوو در رویداد CES 2017 حضور فعالی دارد و طیف گستردهای از محصولات جدید را معرفی کرده است. یکی از این محصولات، Smart Storage یا حافظهی خارجی بیسیم با ظرفیت ۶ ترابایت است که از استانداردهای متنوعی برای انتقال بیسیم اطلاعات بهره میبرد. وای فای دو باند و انتقال Peer-to-Peer برخی از امکانات حافظهی هوشمند و بیسیم جدید لنوو هستند. از دیگر قابلیتهای هوشمند این دستگاه، امکان دستهبندی عکسها با توجه به الگوریتمهای شناسایی صورت است تا تصاویر هر شخص در بخش مجزایی قرار گیرد.
حافظهی خارجی هوشمند لنوو از پردازندهی Celeron N3060 اینتل با دو هستهی پردازشی و فرکانس کاری ۱.۶ گیگاهرتز در کنار ۲ گیگابایت حافظهی رم و ۸ گیگابایت حافظهی رام، بهره میبرد. امکان سفارش این دستگاه که از دیسکهای سخت ۳.۵ اینچی بهره میبرد، با ۲ ترابایت حافظه نیز در دسترس است. دو پورت USB 3.0 برای اتصال به سایر دستگاهها، کلید آپلود و ریست در کنار پورت RJ45 1000M برای اتصال به شبکه، امکانات اتصالی حافظهی خارجی بیسیم جدید لنوو هستند.
کاربران قادر خواهند بود بهوسیلهی Smart Storage لنوو به تماشای فیلمهای خود از طریق DLNA بپردازند و همچنین بهصورت بیسیم اطلاعات خود را منتقل کنند. پورتهای USB برای افزایش سرعت انتقال اطلاعات نیز در دسترس هستند. لنوو همچنین امکان همگامسازی خودکار را نیز فراهم کرده است. لنوو Smart Storage بهخوبی با اپلیکیشن Lenovo Smart سازگار است.
حافظهی ذخیرهسازی هوشمند لنوو از ماه می (اسفند) سال جاری میلادی با قیمت ۱۳۹.۹۹ دلار بهصورت رسمی عرضه میشود.
************
حساب کاربری ویبوی مایکروسافت به نوکیا فونز تغییر نام داد
با وجود اینکه مایکروسافت حقوق نوکیا را واگذار کرده است، هنوز علت تغییر نام حساب کاربری ویبوی این کمپانی به نوکیا موبایل فونز مشخص نیست.در حال حاضر مایکروسافت تمام سهام نوکیا را واگذار کرده و برند نوکیا و حقوق آن را نیز فروخته است. همچنین بهوضوح مشخص است که برند لومیای مایکروسافت روزهای افت خود را پشت سر میگذارد.با این حال اتفاق جالبی افتاد که تعجب همه را برانگیخته است. بهتازگی صفحه رسمی ویبوی مایکروسافت لومیا به نوکیا فونز تغییر نام داده است. البته هیچ شکی وجود ندارد که تمام حقوق برند نوکیا واگذار شده است و مایکروسافت نیز باید تمام ساختارهای گذشته را تغییر دهد. دوم سپتامبر ۲۰۱۳، مایکروسافت اعلام کرد که قصد دارد بخش تولید گوشیهای هوشمند نوکیا را به قیمت ۷٫۲ میلیارد دلار خریداری کند. در آن زمان نوکیا با مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم میکرد و استفاده نکردن از سیستمعامل اندروید ضرر سنگینی به این کمپانی وارد کرده بود. مایکروسافت امید داشت با خرید این بخش بتواند برند لومیا را به اوج برساند.پس از شکستی که برند لومیا داشت، مایکروسافت اعلام کرد که قصد دارد بخش فیچرفون خود را به فاکسکان و اچامدی گلوبال به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار بفروشد. این کار باعث شد تا بار دیگر برند نوکیا به بازار بازگردد. در حال حاضر کمپانی اچامدی توانسته است چند فیچرفون به بازار عرضه کند و همچنین قصد دارد از تلفنهای هوشمند مبتنی بر سیستمعامل اندروید رونمایی کند. با وجود اینکه نام حساب کاربری ویبوی مایکروسافت تغییر پیدا کرده است، میتوان مشاهده کرد که در پسزمینه هنوز نام مایکروسافت لومیا وجود دارد. در حال حاضر علت اینکه چرا نام حساب کاربری تغییر کرده است، مشخص نیست. با این وجود انتظار میرود که در روزهای آینده شاهد انتشار اخباری در مورد این حساب کاربری باشیم و ببینیم که چرا مایکروسافت آن را تغییر داده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کشف یک اندام جدید در بدن!
محققان موفق به کشف یک عضو جدید در داخل بدن انسان شدند.
این عضو جدید در یک ناحیه در معرض دید و در سیستم گوارشی انسان پنهان شده است. محققان این پژوهش اظهار کردند، اگر چه ما در حال حاضر در مورد ساختار این عضو جدید مطمئن هستیم اما هنوز درک کاملی از عملکرد آن نداریم و انجام مطالعات بیشتر در مورد آن میتواند کلیدی برای درک و درمان بیماریهای شکم و گوارش باشد.
این اندام جدید که «مزانتر» نام گرفته، یک عضو جدید است که در سیستم گوارش ما یافت شده و سالیان سال تصور دانشمندان بر این بود که این اندام از قسمتهای تکه تکه و جداگانه تشکیل شده است.
اما تحقیقات اخیر نشان داده است که این عضو در واقع یک عضو واحد و ادامه دار است.
دانشجویان پزشکی از سال گذشته تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده و دریافتند که «مزانتر» یک عضو متمایز است.
بهترین کتاب درسی پزشکی شناخته شده در جهان به نام «آناتومی گری» نیز در نسخه به روز رسانی شده خود دارای تعریف جدیدی از این اندام است.
«مزانتر» عبارت است از پوشش حفره شکمی که روده را به دیوار شکم متصل کرده و همه چیز را به صورت محفوظ در محل نگه می دارد.
این کشف جدید به دانشمندان نشان میدهد که مهم نیست که در زمینه علم تا چه حد پیشرفت داشتهاند، بلکه مسئله این است که همیشه چیزهای بیشتری برای کشف و یادگیری حتی در بدن انسان وجود دارد.
شواهد به دست آمده از وجود این اندام جدید در The Lancet Gastroenterology & Hepatology منتشر شده است.
************
با تلاش محققان دانشگاه کمبریج انجام شد:
یافتههای جدید برای درمان موثر سرطان پانکراس
محققان و دانشجویان دانشگاه کمبریج توانستند یک سال پس از آغاز طرح تحقیقاتی درمان سرطان پانکراس، روش درمانی موثرتری نسبت به روشهای قدیمیتر ارائه کنند.
سال گذشته یک کمک 119 هزار پوندی از طرف موسسه «رهبران آینده» به دانشگاه کمبریج شد تا از آن برای تحقیقات روشهای درمان سرطان پانکراس استفاده شود.
تحقیقات این تیم سبب شده تا چشمانداز بسیار خوبی برای درمان موثر و قطعی سرطان پانکراس ایجاد شود.
در این یک سال محققان روشهای درمانی موجود را با هم ترکیب کردند تا بتوانند مقاومت سلولهای سرطانی پانکراس را در برابر شیمیدرمانی بشکنند.در حال حاضر این روش پاسخهای مناسبی از بیماران دریافت کرده است و مدت زمان مقاومت بیماران و زنده بودن آنها افزایش یافته است.دانشجویان پزشکی در این پروژه فعالیت چشمگیری داشتهاند و مسئول پروژه دانشجویان سال آخری هستند. این پروژه همچنان ادامه دارد و پس از فارغالتحصیلی مسئول پروژه، یک دانشجوی سال آخر به جای وی مسئولیت پروژه را بر عهده خواهد گرفت.
پروفسور دونکان جادرل ناظر این پروژه گفت: کمک مالی موسسه «رهبران آینده» باعث شد که ما بتوانیم از دانشجویان در این تحقیق استفاده کنیم و تیم تحقیقاتی را گسترش دهیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.