اقدام شرکت ترکمن گاز در قطع صادرات گاز به ایران سبب میشود ترکمنستان یکی از مهمترین مشتریان گاز خود را از دست بدهد.
به گزارش رادیو اروپای آزاد، به نظر میرسد ترکمنستان اکنون تنها یک مشتری برای گاز خود داشته باشد.
طبق اعلام شرکت ملی گاز ایران، ترکمنستان در اقدامی ناگهانی، غیر منطقی و عهدشکنانه، صادرات گاز به ایران را از آغاز سال نو میلادی قطع کرد.
پیش از این، ترکمنستان در زمستان سال ٢٠٠٨ میلادی نیز صادرات گاز را به ایران متوقف کرده بود. مسئولان دولت ترکمنستان در آن زمان اعلام کرده بودند که دلیل آن حادثه، چالشهای فنی بوده است.
وزیر نفت ایران چندی پیش اعلام کرده بود اگر ترکمنستانیها روی قطع صادرات گاز پافشاری داشته باشند، ایران همکاریهای خود را با عشق آباد متوقف میکند. پیش از این نیز بسیاری از مسئولان ایرانی، با ادامه واردات گاز از ترکمنستان مخالفت کرده بودند.
بیگمان ترکمنستان به درآمدهای ناشی از صادرات گاز نیازمند است. این کشور اکنون در بدترین شرایط خود پس از استقلال در سال ١٩٩١ میلادی به سر میبرد. با این همه، قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران در مقطع کنونی، میتواند نشانه پایان دوران همکاریهای گازی دو کشور باشد.
ایران حتی در اوج دوران تحریم، تکمیل شبکه خط لوله انتقال گاز داخلی خود را پی گرفته است و در آینده نزدیک، از واردات گاز از ترکمنستان بی نیاز خواهد شد. ترکمنستان، در آغاز سال ٢٠١٦ میلادی یکی از مشتریان عمده گاز خود، یعنی روسیه، را از دست داد و از دست دادن ایران سبب میشود چین تنها مشتری باقی مانده برای گاز آن باشد. وقتی ترکمنستان در سال ٢٠٠٨ میلادی صادرات گاز به ایران را قطع کرد، وضع آن با دورانی کنونی تفاوت داشت. صادرات گاز ترکمنستان به روسیه در آن مقطع، به ٤٠ میلیارد متر مکعب در سال میرسید و خط لوله صادرات گاز آن به چین نیز در آستانه تکمیل شدن قرار داشت. در آن دوران، عشق آباد امکان تشدید فشار بر ایران را داشت.
رسانههای ایرانی همزمان با مذاکره نمایندگان دو کشور در پایان سال گذشته میلادی، اعلام کرده بودند که ترکمنستان بزرگترین بازنده در کشمکش کنونی خواهد بود.
به نظر میرسد که این سخن با واقعیت همخوانی داشته باشد.
بیگمان در سالهای آینده ایران دیگر مشتری گاز ترکمنستان نخواهد بود. افزون بر آن، اگر بحران مالی ترکمنستان سبب رفتارهایی شود که به ارتباط دو کشور آسیب بزند، عشق آباد یک مسیر راهبردی احتمالی برای صادرات گاز خود به خلیج فارس از راه ایران را نیز از دست خواهد داد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران گفت: قطع گاز ترکمنستان به ایران سبب شد موضوع تکمیل خط لوله دامغان – نکا را با قدرت هرچه بیشتر ادامه دهیم.
محمد دامادی، رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع قطع گاز وارداتی ترکمنستان به ایران گفت: انتظار نداشتیم ترکمنستان که از همسایگان ایران به شمار میآید ارسال گاز را قطع کند، هرچند این موضوع اهمیت خاصی ندارد.
وی افزود: مجمع نمایندگان استان مازندران و نمایندگان مجلس در استان گلستان با همکاری وزارت نفت از عزت ایران در این باره دفاع خواهند کرد، بدون تردید با صرفه جویی و مصرف بهینه گاز ازسوی مردم مشکلی ایجاد نخواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: با توجه به تمهیداتی که وزارت نفت در گذشته انجام داده است بودن شک مشکل قطعی گاز نخواهیم داشت، مگر این که با یک سرمای شدید روبهرو شویم که در این صورت کل کشور دچار مشکل میشود.
دامادی عنوان کرد: این اشتباه ازسوی ترکمنستان رخ داده است، آنها میتوانستند این ارتباط تجاری و اقتصادی را ادامه دهند، اما این موضوع سبب شد موضوع تکمیل خط لوله دامغان – نکا را با قدرت هرچه بیشتر پیگیر باشیم، سرعت پیشرفت این خط لوله گاز بالاست و فازهای بعدی آن نیز در آیندهای نزدیک راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: با تزریق منابع مالی مورد نیاز، خط انتقال گاز دامغان – نکا به زودی تکمیل خواهد شد، البته در این باره از ترکمنستان تشکر میکنیم که سبب شتاب در روند اجرای این پروژه شده است.
دامادی افزود: کمیتهای از مجمع نمایندگان استان مازندران در این باره تشکیل خواهد شد، همچنین مقرر شد حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز با سفر به منطقه از این پروژه بازدید کند.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تا هفته دولت این پروژه پایان یابد.
وی عنوان کرد: بعید است دمای مناطق شمالی کشور به منفی ٣٠ درجه برسد، با صرفه جویی مناسب و پیوستن به کمپین ٢ درجه و اجرایی کردن آن بدون تردید با مشکلی روبرو نخواهیم شد.
دامادی گفت: سرمای شدید هوا که در سال ٨٦ اتفاق افتاد تکرار نخواهد شد، آن زمان وابسته به گاز ترکمنستان بودیم، اما هم اکنون این وابستگی وجود ندارد، اگر در ادارات و منازل بهجای باز کردن پنجرهها دمای محیط را کاهش دهیم مشکلی نخواهیم، مردم با صرفه جویی و پیوستن به کمپین «٢ درجه کمتر« برای کاهش دما، در زمستان با مشکلی روبهرو نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فاینانشینال تایمز در گزارشی نوشت: گروه نفتی بریتیش پترولیوم (BP) تصمیم گرفته است از نخستین موج توافقات برای توسعه ذخائر نفت و گاز ایران در دوران پساتحریم حضور پیدا نکند و راهش را از دو رقیب اروپایی بزرگ خود رویال داچ شل و توتال جدا کرده است.
ایران در هفتههای اخیر مجموع توافقاتی با گروههای انرژی خارجی از جمله توتال و شل داشته و قصد دارد در سال ۲۰۱۷ قراردادهای بیشتری اعطا کند، زیرا تهران به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی مورد نیاز برای تسریع روند توسعه بخش نفت و گاز است با اینهمه شرکت BP در آستانه ریاست جمهوری دونالد ترامپ که ممکن است تنشهای دیپلماتیک آمریکا با تهران را تجدید کند، رویکرد محتاطانهتری برگزیده است.
به گفته یک منبع آگاه، شرکت BP برای شرکت در مناقصه آینده حق اکتشاف و تولید در ایران تقاضا نکرده است وهیچ برنامهای برای توافقات جداگانه مشابه توافقاتی که شل و توتال با ایران داشتهاند، ندارد.
منابع آگاه اظهار کرده اند: دلیل اصلی تصمیم BP تجاری بوده است و عنوان کردهاند این پرسش مطرح است که آیا بهترین سود در سرمایهگذاری میتواند حاصل شود و بعلاوه، BP فرصتهای سرمایه گذاری جذاب زیادی در نقاط دیگر دارد.
با اینهمه منابع آگاه خاطر نشان کرده اند که تداوم برخی از تحریمهای آمریکا علیه ایران و دورنمای مواضع سرسختانه دولت ترامپ علیه تهران، بازدارندگی خاصی برای BP داشته است.
اگرچه شرکت BP در انگلیس مستقر است اما نسبت به سایر گروههای نفتی اروپایی حضور بیشتری در آمریکا دارد زیرا حدود ۴۰ درصد از سهامدارانش و ۳۰ درصد از کارمندانش از جمله باب دادلی – مدیر عامل این شرکت – آمریکایی هستند.
فعالیتهای تجاری در ایران تحت تحریمهای واشنگتن علیه برای شهروندان آمریکایی ممنوع است. شرکت BP یک کمیته نظارتی جداگانه تشکیل داده که شامل دادلی و سایر مدیران آمریکایی نمیشود و این کمیته بر هرگونه سرمایهگذاری در ایران نظارت خواهد کرد.
گروههای انرژی آمریکایی مانند اکسون موبیل و شورون تاکنون در حاشیه قرار گرفته و برای ورود به بازار ایران اقدامی نکردند.
شرکت BP اقداماتی برای بازسازی روابط با ایران انجام داده که شامل بازگشایی یک دفتر در تهران و خرید یک محموله نفت ایران در اکتبر بوده، اما بسیار کندتر از رقیبان غیرآمریکایی خود عمل کرده است.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایران صاحبان دومین ذخائر گاز و چهارمین ذخائر بزرگ نفت در جهان است، اما برای مدرنیزه کردن زیرساخت قدیمی خود به سرمایه و تخصص خارجی نیاز دارد.
ایران پس از توافق سال ۲۰۱۵ با قدرتهای بزرگ جهان برای محدود کردن فعالیت هستهای در قبال لغو تحریمهای بینالمللی، جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نفت و گاز در پنج سال آینده را هدف گرفته است.
توتال فرانسه نخستین شرکت نفتی بزرگ غربی بود که با امضای یک قرارداد در نوامبر برای توسعه فاز بعدی میدان گازی پارس جنوبی به اتفاق شرکت ملی نفت چین به بازار ایران بازگشت. شرکت انگلیسی شل در دسامبر حرکت رقیب فرانسوی خود را دنبال کرد و برای مطالعات میدانهای نفتی آزادگان و یادآوران و همچنین میدانهای گازی کیش در خلیج فارس توافق امضاء کرد.
سایر شرکتها که سال گذشته با ایران توافق امضاء کردند شامل گازپروم، روسنفت و لوک اویل روسیه، شرکت ONGC هند و DNO نروژ بودند. ایران اعلام کرده است ده ها شرکت خواستار حضور در مناقصه برای ۵۰ بلوک اکتشاف و تولید شدند که قرار است اوایل سال ۲۰۱۷ برگزار شوند.
به گفته جیسون روزی چاک، متخصص نفت و گاز در شرکت پینسنت میسونز، سرمایهگذاری تهران پس از یک شروع آهسته سرعت بیشتری پیدا کرده و سطح علاقه بالایی از سوی همه شرکتها مشاهده می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فراخوان عمومی شناسایی متقاضیان واجد شرایط خرید گاز طبیعی جهت بهره گیری در واحدهای کوچک مقیاس مایعسازی و یا فشردهسازی گاز طبیعی با هدف صادرات منتشر شد.
بر اساس اعلام مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران، این شرکت به نمایندگی از وزارت نفت در نظر دارد تا نسبت به شناسایی متقاضیان واجد شرایط خرید گاز طبیعی جهت بهرهگیری در واحدهای مذکور با ظرفیت حداکثر ۱.۵ میلیون تن در سال با هدف صادرات و مطابق با شرایط زیر اقدام کند:
١.قیمت گاز طبیعی تحویلی به متقاضیان واجد شرایط بر اساس ابلاغیه شماره ۲۶۸۰۱۵-۲/۲۰ مورخ ۱۳/۰۶/۱۳۹۵ وزیر نفت (پیوست شماره ۱) خواهد بود. علاوه بر قیمت، کلیه شرایط مندرج در ابلاغیه مذکور نیز در قراردادهای منعقده با متقاضیان واجد شرایط لازمالاجراست.
٢.تعیین ظرفیت واحد کوچک مقیاس تولید LNG یا CNG در سقف سالیانه ۱.۵ میلیون تن، در اختیار متقاضی است. کلیه هزینههای مربوط به احداث و بهرهبرداری واحدهای اشاره شده به همراه هزینه احداث خط لوله اختصاصی انتقال گاز طبیعی به این واحدها و سایر هزینه های مربوطه بر عهده متقاضیان واجد شرایط است.
٣.مکان و مختصات جغرافیایی دقیق محل احداث واحدهای کوچکمقیاس تولید LNG یا CNG باید به تأیید شرکت ملی نفت ایران برسد. شرکت ملی نفت ایران در تائید اراضی محل احداث واحدهای کوچک مقیاس تولید LNG یا CNG براساس صلاحدید و سیاستهای خود اختیار کامل دارد.
تبصره ۱: شرکت ملی نفت ایران در اختصاص زمین مناسب جهت احداث واحدهای کوچکمقیاس تولید LNG یا CNG در اراضی واقع در مجاورت واحد ایران الانجی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، همکاریهای لازم را با متقاضیان واجد شرایط بهعمل میآورد.
تبصره ۲: در صورت درخواست احداث واحد در زمینی به جز اراضی پیشبینی شده در تبصره (۱) این بند، متقاضیان می توانند پیشنهاد خود را جهت بررسی و تائید به شرکت ملی نفت ایران ارائه دهند.
٤.آمادهسازی زمین، تامین زیرساختهای مورد نیاز و اخذ مجوزهای لازم برای احداث واحدهای کوچک مقیاس تولید و صادرات LNG یا CNG بر عهده متقاضی است. رعایت مقررات و استانداردهای وزارت نفت در زمینههای فنی، ایمنی و زیستمحیطی توسط متقاضیان واجد شرایط در مراحل طراحی، اجرا و بهرهبرداری الزامی است.
٥.متقاضیان واجد شرایط موظف به قبول و رعایت شرایط رگولاتوری وزارت نفت هستند.
٦.مدت قرارداد فروش گاز طبیعی جهت بهرهگیری در واحدهای کوچکمقیاس تولید LNG یاCNG ، برای قراردادهایی که تا پایان سال ۱۳۹۶ منعقد شوند، حداکثر ۲۰ سال و در صورت توافق شرکت ملی نفت ایران و خریدار قابل تمدید است.
٧.در صورتی که مجموع ظرفیت گاز طبیعی مورد درخواست متقاضیان واجد شرایط کمتر از میزان گاز طبیعی قابل ارائه بر اساس برنامههای عرضه و تقاضای مصوب وزارت نفت باشد، شرکت ملی نفت ایران نسبت به مذاکره و انعقاد قرارداد با متقاضیان واجد شرایط اقدام خواهد کرد. در غیر اینصورت به منظور رعایت و اعمال اصل رقابت و همچنین حداکثرسازی منافع ملی ناشی از فروش گاز طبیعی، فرآیند رقابتی قانونی که شرایط آن متعاقبا اعلام خواهد شد، برگزار میشود. ضمنا انعقاد قرارداد فروش گاز طبیعی با متقاضیان واجد شرایط منوط به صدور مجوز مربوطه (موافقت اصولی اولیه) توسط وزارت نفت است.
٨.شرکتهای متقاضی باید دارای تجربه در امر تولید صنعتی بوده و علاوه بر توانایی فنی و مدیریتی، از توانایی کافی برای تامین منابع مالی لازم برای احداث واحدهای تولید LNG/CNG متناسب با حجم گاز طبیعی درخواستی برخوردار باشند. شناسایی متقاضیان واجد شرایط جهت انعقاد قرارداد فروش گاز بر اساس «دستورالعمل شناسایی متقاضیان خرید گاز طبیعی جهت بهره گیری در واحدهای کوچکمقیاس تولید» صورت میگیرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تناقض در آمار چاههای غیرمجاز
معاون وزیر کشاورزی تاکید کرد که باید جلوی هر کسی را که به هر نحوی مانند حفر چاه غیرمجاز، آب را غارت میکند، گرفت که این وظیفه بر عهده وزارت نیرو است و طی سال گذشته حدود ۱۶ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است و امسال نیز حدود ۷۰۰۰ حلقه دیگر به آن اضافه شد.
علیمراد اکبری روز سهشنبه در نشست خبری اظهار کرد: مسدود کردن چاههای غیر مجاز بر اساس قانون وظیفه وزارت نیرو است که سال گذشته بر اساس آمارهای این وزارتخانه ۱۶ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد که البته برخی مسئولان این وزارتخانه همین آمار را ۱۰ هزار حلقه چاه اعلام کردهاند اما روز دوشنبه در جلسهای با یکی از مدیران این وزارتخانه مطلع شدیم که در سال جاری نیز ۷۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز دیگر مسدود شده است.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا روند مسدود کردن چاههای غیرمجاز کند است و با ادامه آن حدود ۲۰ سال برای انسداد همه آنها زمان نیاز است، افزود: هماکنون بر اساس آخرین آمارها حدود ۴۰۰ هزار حلقه چاه مجاز و بیش از ۳۵۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد و اینکه چه زمانی برای انسداد همه این چاهها لازم است و چرا روند انسداد آنها به کندی صورت میگیرد، را باید از مسئولان وزارت نیرو پرسید اما از نظر وزارت جهاد کشاورزی باید هر چه سریعتر جلوی هر کسی که آب را غارت میکند را گرفت و چاههای غیرمجاز را سریعتر مسدود کرد.
اکبری اعلام کرد در سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران مجری طرحهای آبیاری تحت فشار در مناطق مختلف کشور مانند دریاچه ارومیه بدهکار بودیم که امسال بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان به استانهای مختلف تزریق شد و هماکنون طرحهای در دست اجرا با سرعت بیشتری پیش میرود.
وی تشریح کرد در پروژههایی مانند طرح ۵۵۰ هزار هکتاری دشتهای خوزستان و ایلام که اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملی تامین میشود، هیچ مشکلی برای تامین اعتبار آن نداریم و تنها مشکل ما در سال گذشته برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار بود که امسال از ۲۲۹ میلیارد تومان اعتبار اسناد خزانهای ۱۶۰ میلیارد تومان و از ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شده صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون دلار تامین شد و به استانهای مختلف پرداخت شده است. بنابراین هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و بدهکاریهای وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه به پیمانکاران در حال پرداخت است.
***********
کاهش بارندگی در پایتخت
حجم بارشهای استان تهران از ابتدای سال آبی تا پایان هفته گذشته به ۹۰ میلیمتر رسید.
از ابتدای مهرماه تا هشت دیماه جاری، میزان بارشهای استان تهران، ۹۰.۴ میلیمتر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد کاهش و در مقایسه با درازمدت، ۹ درصد افزایش داشته است.
کل حجم آب ورودی به سدهای استان تهران ۱۴۵ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰۸ میلیون متر مکعب، ۳۰ درصد کاهش داشته است.
حجم آب ورودی به ۵ سد اصلی تهران شامل، سدهای لار، طالقان، کرج، لتیان و ماملو به ترتیب، ۴۳، ۲۰، ۳۷ و ۴۵ میلیون متر مکعب ثبت شده است.
همچنین کل حجم آب خروجی از سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری تا پایان هفته گذشته، ۳۲۲ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با خروجی مدت مشابه سال قبل ۲۷۸ میلیون متر مکعب، ۱۶ درصد افزایش داشته است
***********
۳۰۰ میلیارد تومان در برق تهران پروژه برای گذر از پیک تابستان
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: برای گذر از پیک مصرف برق در تابستان سال ۱۳۹۶، ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه پستها و خطوط انتقال تعریف کردهایم.
غلامرضا خوشخلق با بیان اینکه در حال حاضر مشغول آمادهسازی شرایط برای گذر از پیک تابستان هستیم، اظهار کرد: پیشبینی میشود که برای تابستان امسال نیز مانند سال گذشته مشکلی در زمینهی تامین برق به وجود نیاید.
وی پیک مصرف برق تهران در تابستان سال ۱۳۹۶ را ۱۰ هزار مگاوات پیشبینی کرد و افزود: سال گذشته با همکاری مردم و برنامهریزیهای صورت گرفته هیچ مشکلی در حوزه برق به وجود نیامد که امسال نیز انتظار میرود در این زمینه هیچ مشکلی ایجاد نشود.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای تهران در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای گذر از زمستان سال جاری نیز، تصریح کرد: برای زمستان سال جاری نیز هیچ مشکل و مسالهای برای تامین برق نداریم.
خوشخلق ادامه داد: قطعیهای چند روز اخیر در شرق و جنوب تهران به دلیل بروز حادثه بوده و هیچ ارتباطی با نبود منابع برق نداشته است، لذا بهطور قطع میتوان گفت که تامین برق تهران در مابقی سال جاری و تابستان سال ۱۳۹۶ با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نشست ویژه وزیر نفت با نمایندگان مازندران و گلستان
بیژن زنگنه، وزیر نفت دیروز با مجمع نمایندگان استان مازندران و گلستان در مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
در این نشست که پیش از ظهر دیروز (سه شنبه، ١٤دیماه) در ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد، نمایندگان استان مازندران و گلستان از ایستادگی شرکت ملی گاز ایران در مقابل زیاده خواهی طرف ترکمنستانی حمایت کردند و خواستار استفاده بهینه مردم کشورمان در مصرف منابع انرژی به خصوص گاز شدند.
شرکت ترکمن گاز از صبح یکشنبه (١٢ دیماه) در اقدامی غیرمنطقی و مغایر با چارچوب قراردادی و برخلاف توافق اقدام به قطع گاز ایران کرد.
بر اساس قراردادی که از بیست سال پیش میان شرکت ملی گاز ایران و شرکت ترکمن گاز منعقد شده است بخشی از گاز مصرفی مناطق شمالی با واردات از این کشور تأمین می شود.
اما در طول این مدت هر از گاهی رفتارهایی مغایر با اصول قرارداد از شرکت ترکمنی سر زده است که مهمترین آن قطع جریان گاز در اوج سرمای سال ٨٦ بود که متأسفانه منجر به پذیرش خواست نامعقول شرکت ترکمن گاز و افزایش ٩ برابری قیمت گاز شد.
حجم کل گاز دریافتی از ترکمنستان در حدود ٢ درصد از کل گاز تولیدی کشور است.
***********
هنوز توافقی برای صادرات نفت به کردستان عراق
صورت نگرفت
وزارت نفت در پی انتشار اخباری در مورد توافق ایران با اقلیم کردستان عراق برای احداث ٢ خط لوله انتقال نفت، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: وزارت نفت هیچ توافقی مبنی بر احداث خط لوله برای انتقال نفت خام اقلیم کردستان به خاک ایران نداشته است.
در این بیانیه تصریح شده است: هرگونه تصمیم گیری در این زمینه به سفر هفته آینده مهندس زنگنه به عراق و انجام مذاکرات با مقام های عراقی بستگی دارد بنابراین هرگونه اعلام موضع در این باره تا پیش از انجام این سفر و مذاکرات، مقرون به صحت نخواهد بود.
***********
افزایش ١٠ تا ٢٠ درصدی تولید پتروشیمیها تا پایان سال
عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به افزایش پنج تا ١٥ درصدی تولید مجتمعهای پتروشیمی کشور در نیمه نخست امسال، از افزایش ١٠ تا ٢٠ درصدی تولید در نیمه دوم سال ٩٥ خبر داد.
علی محمد بساقزاده، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر با توجه به افزایش خوراک مجتمعهای پتروشیمی، وضع تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
وی همچنین از افزایش ٥ تا ١٠ درصدی صادرات و همچنین رشد ١٢ تا ١٨ درصدی افزایش مصرف داخلی صنعت پتروشیمی خبر داد.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: با در نظر گرفتن تعمیرات اساسی نیمه نخست امسال در بخشهای بالادستی و پاییندستی، حدود پنج تا ١٠ درصد افزایش تولید ایجاد شده است که نیمه دوم امسال وضع تولید بهتر خواهد شد.
به گفته بساقزاده، پیش بینی می شود تا پایان امسال ١٠ تا ٢٠ درصد، افزایش تولید داشته باشیم.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی و براساس اعلام مدیرعامل این شرکت، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ٦٥ میلیون تن است و این مقدار تا چند سال آینده سه برابر می شود.
***********
همدلی مجلس و دولت در مواجهه با بدعهدی ترکمنستان
مهندس بیژن زنگنه، وزیر نفت دیروز با مجمع نمایندگان استان مازندران و گلستان در مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
در این نشست که پیش از ظهر دیروز (سه شنبه، ١٤دیماه) در ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد، نمایندگان استان مازندران و گلستان از ایستادگی شرکت ملی گاز ایران در مقابل زیاده خواهی طرف ترکمنستانی حمایت کردند و خواستار استفاده بهینه مردم کشورمان در مصرف منابع انرژی به خصوص گاز شدند.
شرکت ترکمن گاز از صبح یکشنبه (١٢ دیماه) در اقدامی غیرمنطقی و مغایر با چارچوب قراردادی و برخلاف توافق اقدام به قطع گاز ایران کرد.بر اساس قراردادی که از بیست سال پیش میان شرکت ملی گاز ایران و شرکت ترکمن گاز منعقد شده است بخشی از گاز مصرفی مناطق شمالی با واردات از این کشور تأمین می شود.اما در طول این مدت هر از گاهی رفتارهایی مغایر با اصول قرارداد از شرکت ترکمنی سر زده است که مهمترین آن قطع جریان گاز در اوج سرمای سال ٨٦ بود که متأسفانه منجر به پذیرش خواست نامعقول شرکت ترکمن گاز و افزایش ٩ برابری قیمت گاز شد.
حجم کل گاز دریافتی از ترکمنستان در حدود ٢ درصد از کل گاز تولیدی کشور است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.