معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ظرفیت مناسبی است تا از این طریق، گردشگری فرهنگی و مذهبی رادر کشور گسترش دهیم.
محمد شریعتمداری روز سه شنبه در جریان دیدار اعضای کارگروه ملی زیارت با تولیت آستان قدس رضوی افزود : مشهد به دلیل وجود بارگاه منور رضوی کانون توجه مشتاقان زیارت بوده و هست.
وی با بیان اینکه به دنبال توسعه فرهنگ حسنه زیارت در کشور هستیم؛ تصریح کرد: رویداد مشهد 2017 فرصت مناسبی برای گسترش فرهنگ رضوی در گستره جهان اسلام است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بقاع متبرکه قطب های فرهنگی و معرفت هستند ،افزود: بارگاه حضرت ثامن الحجج (ع) همچون ستاره ای در کشور نور افشانی می کند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به فعالیت مجدد کارگروه ملی زیارت، تاکید کرد: تلاش همه ما در این کارگروه، ایجاد شرایط زیارت مناسب، برای تمامی زائران است.
وی به تدوین برنامه ششم و لایحه بودجه سال آینده نیز اشاره و خاطر نشان کرد: موضوع ردیف بودجه زیارت با جدیت پیگیری می شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین گزارشی در خصوص ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی، احیاء و رونق تولید، توسعه محور شرق و تامین آب استان های شرقی ارائه کرد.
تسهیل امر زیارت را یک راهبرد مهم برای حفظ ارزش های اسلامی در جامعه
تولیت آستان قدس رضوی نیز تسهیل امر زیارت را یک راهبرد مهم برای حفظ ارزش های اسلامی در جامعه دانست و گفت: تشرف به زیارت ائمه معصومین (ع) از جمله اقدامات اثباتی و ایجابی است که می تواند نقش به سزایی در کاهش ناهنجاری ها و آسیبهای اجتماعی داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: بارگاه منور رضوی قطب فرهنگی و معنوی ایران اسلامی است و آستان های مقدس امامزادگان هر یک ستارگانی در آسمان هدایت الهی برای مردم شریف ایران به شمار می روند.
وی حرم امام رضا (ع) را عطیه ای الهی برای کشور ایران دانست و گفت: از آنجا که زیارت بارگاه ائمه معصومین (ع) ذاتا برای مردم جاذبه دارد؛ بنابراین نیازی نیست مسئولان برای این مهم تبلیغی داشته باشند؛ بلکه باید موانع را از پیش پای زائر برای زیارت بردارند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: زائر برای زیارت باید با امنیت، آرامش و آسایش خاطر سفر کند و هر مشکل و حادثه ای در مسیر زیارت، می تواند برای سال های طولانی کدورت و ناراحتی را در ذهن زائر از سفر به مشهد مقدس به جای گذارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: وظیفه مسئولان است که تا حد امکان اجازه ندهند خاطره تلخی از سفر به بارگاه شریف رضوی در ذهن زائری بماند زیرا هر خاطره ناخوشایندی که در مسیر تشرف به زیارت حضرت رضا (ع) در ذهن زائر باقی بماند، بازگو می شود و بر دیگران نیز تاثیر می گذارد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه یکی از برکات مهم زیارت مصون سازی جامعه در برابر تهاجمات فرهنگی است، افزود: یکی مهمترین راهکارها برای برطرف کردن اضطراب های روحی و روانی در جامعه توسعه معنویت و یکی از موثرترین روش ها برای آن توجه به مقوله زیارت است.
وی گفت: زیارت از بهترین روش ها برای ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاق عمومی در کشور بوده و به طور قطع یکی از مهمترین وظایف کارگروه زیارت نیز باید تسهیل امر زیارت باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر ضرورت نگاه جامع و همه جانبه به نیازهای زائران گفت: مقوله زیارت حضرت رضا (ع) تنها به حرم مطهر رضوی محدود نمی شود، بلکه تمام نیازهای زائران از زمان حرکت از مبداء تا زمان بازگشت باید احصا و تامین شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تسهیل شرایط زیارت را وظیفه همه مسئولان و متولیان امر در همه نهادهای مرتبط دانست و اضافه کرد: باید تمام فرایندهای دخیل در مقوله زیارت شامل جاده، ریل، راه، هتل، خیابان و ... در این زمینه مورد توجه باشند.
زیارت یک دیپلماسی وحدت بخش است
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست از مشهد به عنوان یک جهان شهر یاد کرد و گفت: باید از موضوع زیارت به عنوان یک دیپلماسی وحدت بخش در جهان اسلام به ویژه در سالی که مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام شده است؛ استفاده کنیم.
علیرشا رشیدیان افزود: در شرایطی که جهان اسلام از افراطی گری رنج می برد باید از ظرفیت زیارت با محوریت اسلام راستین که حب پیامبر و اهل بیت طاهرینش (ع) است و گفتمان رضوی مبتنی بر رافت و گفتمان، برای تقویت همبستگی جهان اسلام استفاده کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی را تبریک گفت و افزود: بارگاه امام رضا(ع) و شهر مشهد مرکز معنوی تمدن بزرگ اسلامی خواهد بود.
در متن پیام زهرا احمدی پور که روز سه شنبه انتشار یافته، آمده است: با آغاز سال ٢٠١٧ میلادی، بارگاه امام رضا(ع) و شهر مشهد مرکز معنوی تمدن بزرگ اسلامی خواهد بود. مشهد مقدس که همزمان سرچشمه معنوی حوزه تمدن ایرانی و تکیهگاهی برای بسط علم و معرفت در جهان اسلام بوده، امروزه، در میانه آشوب و نفرت پراکنی کور عناصر تکفیری، می تواند با گسترش معارف امام رئوف، راهی تازه در همنشینی توسعه و معنویت بگشاید. توسعهای که میتواند زیر سایه تعالیم هشتمین خورشید آسمان امامت زمینهساز اتحادی تاریخی در جهان اسلام باشد.
وی در این پیام می افزاید: انتخاب مشهد مقدس به عنوان «پایتخت فرهنگ اسلامی» از سوی سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی اسلامی (آیسسکو) در سالی که از سوی سازمان ملل متحد، سال جهانی «گردشگری پایدار: ابزار توسعه» نامگذاری شده، مسئولیت دست اندرکاران برای اجرای طرحی نوین در گردشگری اسلامی را بیش از همیشه ضروری جلوه میدهد.
«آرزوی قلبی تکتک مسئولان و کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دیگر دلسوزان فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی، توسعه پایدار حوزه گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت و صنایع دستی و هنرهای سنتی در مشهد مقدس است. سرزمینی که آفتاب از افق آن برمیخیزد و گنبد طلایی علی بن موسی الرضا(ع) در قلب خراسان پرافتخار، حریم امن میلیونها زائر و شیفته اهل بیت (ع) از جای جای جهان اسلام است.»
احمدی پور تصریح کرد: به سهم خود انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان «پایتخت فرهنگ اسلامی» را به مردم شریف خراسان و ملت ایران تبریک گفته و امیدوارم در این سال، مشهد مقدس منشأ برکت فرهنگی برای جهان اسلام و الگویی برای توسعه پایدار در ایران عزیز باشد.
مراسم «مشهد 2017، پایتخت فرهنگی جهان اسلام»، دو روز گذشته (دوشنبه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استان خراسان رضوی در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بهمن نامورمطلق در نشست سراسری معاونان صنایعدستی تأکید کرد که امروزه مصرفکننده بیش از هر چیزی در حوزه صنایعدستی اهمیت پیدا کرده است و باید قبل از تولید صنایعدستی به فکر فروش آن باشیم.
بهمن نامورمطلق، معاون صنایعدستی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نشست سراسری معاونان صنایعدستی گفت: «به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی و رکود، برای تأمین اعتبارات پروژهها با مشکلاتی روبرو بودیم، البته با وجود همه مشکلات، وضعیت در مقایسه با قبل بهتر شده است و در حوزه تولید، بازرگانی، آموزش، ترویج و... اتفاقات خوبی را شاهد بودیم.»
او با اشاره به تعداد زیاد فعالانی که وارد حوزه صنایعدستی شدهاند گفت: «متاسفانه انباشت تولید و کم بودن کشش بازار موجب شد که میان تولید و فروش رابطه متناسبی وجود نداشته باشد، از طرفی ما هنوز در بحث بازاریابی، بستهبندی، کاربردی و مصرفی کردن صنایعدستی مشکلاتی داریم.»
نامور مطلق با تأکید بر توجه ویژه دکتر زهرا احمدیپور به حوزه صنایعدستی گفت: «شما معاونان صنایعدستی و فعالان این حوزه باید از چنین ظرفیتی استفاده کنید زیرا نقش شما در پویایی صنایعدستی نقشی بیبدیل است.»
او با اعلام این خبر که قرار است بر اساس نظرسنجی از معاونان صنایعدستی به صورت نمادین تجلیل شود گفت: «افراد و عملکرد آنها در این حوزه بسیار موثر است، ما ساختارهای ضعیفی داریم، در نتیجه وقتی ساختارها ضعیف باشد، نقش افراد پررنگتر میشود.»
معاون صنایعدستی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ادامه داد: «بسیاری از حوزهها نظیر زیورآلات، فرش و... امروز از صنایعدستی منفک شدهاند یا ارتباط آنها با این حوزه بسیار ضعیف است، این امر باعث شده که گردش مالی این حوزهها پائین بیاید، در حالیکه میتوان از ظرفیت سایر حوزهها استفاده برد. به عنوان مثال کشور ترکیه معادل یک چهارم درآمد نفتی ایران از زیورالات درآمد کسب میکند. ما بضاعتهای خوبی در این حوزهها داریم اما به خاطر ساختارهای معیوب و بیتوجهی، بعضی از بخشهای صنایعدستی تضعیف شده است.»
او با اشاره به اینکه وارد مرحله پایانی دولت یازدهم شدهایم از معاونان صنایعدستی استانها خواست تا برنامههایی را که در بازه زمانی 3 ماه آخر سال و 3 ماه اول سال آینده قابلیت اجرایی و تکمیل شدن دارند مشخص کنند، زیرا اولویت اصلی معاونت صنایعدستی اتمام پروژههای نیمهتمام است.
نامورمطلق از تدوین سندی برای توسعه صنایعدستی خبر داد و افزود: «انتظار میرود ارتباط استانها با ستاد بیشتر شود، از شما میخواهم که نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را برای ستاد ارسال کنید تا از این نظرات در تدوین این سند استفاده کنیم.»
او افزود: «ما تاکنون به قضایا اکوسیستمی نگاه نکردیم، باید اکوسیستم را کامل مورد توجه قرار دهیم. در حال حاضر باید بیشتر روی خروجی (بخش بازرگانی و تجارت) تمرکز کنیم، البته اهمیت این بخش نیز وابسته به مقطع زمانی است. اگر معاونان صنایعدستی نگاهی اقتصادی و تجاری نداشته باشند وضعیت صنایعدستی بهبود پیدا نمیکند.»
معاون صنایعدستی گفت: «اولین تعهد ما، نسبت به قشر هنرمند است، اگر به دنبال این هستیم که وضع هنرمندان بهبود پیدا کند باید روی بازرگانی صنایعدستی تمرکز کنیم. اکنون در هر مجتمع تجاری، فروشگاههای صنایعدستی وجود دارد، این نشاندهنده تنوع و زیاد بودن محصول در این حوزه است، در نتیجه باید برای فروش این محصولات تدابیری بیندیشیم.»
او با تأکید بر این نکته که پارادایمها عوض شده و باید بر گفتمانسازی، دانشافزایی و... تأکید کنیم گفت: «امروزه مصرفکننده بیش از هر چیزی در این حوزه اهمیت پیدا کرده است، در نتیجه باید قبل از تولید صنایعدستی به فکر فروش آن باشیم. از طرفی اگر دسترسی فروش بیشتر شود، فروش صنایعدستی حداقل 30 درصد بالا خواهد رفت.»
نامورمطلق با اشاره به اینکه با نمایشگاههای کتاب و شهرکتابها رایزنیهایی برای فروش صنایعدستی در آنها انجام شده است گفت: «بحث بازارچههای صنایعدستی نیز برای ما اهمیت بالایی دارد، اکنون 30 بازارچه دائمی داریم، باید بررسی کنیم که ظرف 3 یا 6 ماه آینده این تعداد بازارچه را تا چه تعدادی میتوانیم افزایش دهیم، معاونت صنایعدستی نیز کمکهای لازم را برای افزایش این بازارچهها ارائه میکند.»
او تأکید کرد: «علاوه بر اتمام پروژههای نیمهتمام، ایجاد کارگاههای بزرگ که اشتغال را به دنبال خواهد داشت از سایر اولویتهای معاونت صنایعدستی است.»
معاون صنایعدستی با اشاره به اینکه حوزه صنایعدستی دچار ضعف نظری است گفت: «درست است که میزان فروش از تولید کمتر است، اما یکی از علل اصلی فروش پایین صنایعدستی، طراحی محصولات صنایعدستی است، باید در طراحی و تولید محصولات نیازهای بازار شناسایی شود.»
او از معاونان صنایعدستی خواست که بحث نوروز 96 را جدی بگیرند تا همزمان با شعار نوروز متفارت در حوزه گردشگری، نوروزی متفاوت نیز در حوزه بازارچههای صنایعدستی داشته باشیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پاکت های متقاضیان بخش خصوصی برای شرکت در مزایده ۱۱ بنای تاریخی در ۸ استان کشور بازگشایی شد.
به نقل از روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی، صندوق احیا در ادامه برگزاری مزایده بناهای تاریخی برای واگذاری به بهره برداران بخش خصوصی، پاکت های متقاضیان ۱۱ بنای تاریخی کشور را بازگشایی کرد.
بر این اساس پاکت های مربوط به متقاضیان بهره برداری از کاروانسراهای شاه عباسی دامغان در استان سمنان، کاروانسرای گبرآباد در استان اصفهان، قلعه چالشتر و قلعه دزک در استان چهار محال و بختیاری، خانه سوری در استان کرمانشاه، عمارت گراندهتل استان قزوین، حمام عبدالخالق استان کردستان، خانه آقایی زاده و خانه دانشمندی در استان یزد و خانه های نظامیه و امام جمعه در استان تهران گشوده شد.
در این راستا خانه سوری کرمانشاه و خانه امام جمعه تهران هر کدام ۳ متقاضی و خانه نظامیه ۴ متقاضی بهره برداری داشتند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آثار تاریخی استردادی به کشور رونمایی شدند
۳۰ شیء تاریخی استردادی از ایتالیا پس از گذشت حدود سه ماه از حضورشان در موزهی ملی ایران، صبح روز سهشنبه (14 دی) رونمایی شدند.
این آثار ۹ سال پیش از یک عتیقهفروش در ایتالیا و توسط پلیس این کشور کشف شده بود که پس از سالها به ایران برگردانده شد و از دیروز به مدت یک ماه در ابتدای بخش ایران باستان موزهی ملی ایران قرار داده شده است.
رونمایی از این آثار صبح دیروز (سهشنبه ۱۴ دی) توسط محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و «صادق ملک شهمیرزادی»، از باستانشناسان پیشکسوت کشور انجام شد.
تعدادی از این آثار استردادی مربوط به هزاره سوم و هزاره اول پیش از میلاد است و بیشتر آنها متعلق به دوره میانه اسلامی (ایلخانی و تیموری) است. این مجموعه شامل ۳۰ قلم شیء شامل ظروف سفالی بیلعاب و لعابدار، مُهر استامپی، پیکرک، النگو و انگشتری است. تعداد کمی از اشیای این مجموعه (۶ عدد) معاصر هستند.
این آثار در سه ویترین کنار یکدیگر جای گرفتهاند که آثار یکی از ویترینها این توضیح را دارد؛ «تلفیق – تقلبی» یعنی بخش اصلی این آثار یا قبل از خروج از ایران و در زمان کشف یا در زمانی که خارج از ایران بودهاند، با مصالح جدید تکمیل شدهاند.
ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ مجموعه بزرگی از آثار باستانشناسی توسط پلیس در شهر مونتزای ایتالیا توقیف شد که پس از تحقیقات مشخص شد آثار مذکور توسط فردی پاکستانیالاصل با تابعیت کشور ایتالیا در بانکوک خریداری و به کشور ایتالیا منتقل شده است.
با توجه به اینکه این آثار مکشوفه باستانشناسی با مبدأ خارجی فاقد مدارک و اسناد نشاندهنده صادرات قانونی آنها از کشورهای مبدأ بودند، بنابراین موضوع از طرف پلیس و دادگاه ایتالیا پیگیری شد و به دنبال آن کارشناسان موزه ملی هنرهای شرقی رم اصالت مجموعه و تعلق بخشی از آثار توقیفی به ایران را تأیید کردند.
در ادامه کارشناسان ادارهکل موزهها و اموال منقول فرهنگی- تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از آگاهی از این موضوع از طریق وزارت امور خارجه، نظر کارشناسی خود را به طرف ایتالیایی اعلام و در نهایت دادگاه کشور ایتالیا رأی صادره درباره تعلق بخشی از آثار توقیفی به نفع کشور را تأیید کرد و این آثار ۱۶ آبان ماه به فرودگاه امام خمینی (ره) در تهران رسید و از آن زمان، آثار استردادی که سومین محمولهی استردادی تاریخی ایران در دولت تدبیر و امید است، در موزهی ملی ایران قرار دارند.
************
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان:
ترجیح میدهیم حمام شیخ بهایی موزه شود نه سفرهخانه
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان گفت: ترجیح میدهیم حمام شیخ بهایی با منزلت به یک موزه مناسب بدل شود تا سفرهخانه سنتی.
ناصر طاهری، اظهار کرد: حمام شیخ بهایی در تملک میراث فرهنگی قرار گرفته این در حالی است که این بنا 50 نفر مالک داشت و حتی حق کسب و کار روی آن بود اما سعی کردیم همه حق و حقوق در این زمینه را بپردازیم.
وی افزود: حمام شیخ بهایی خریداران و سرمایهگذاران بسیاری دارد، اما ما سعی کردهایم که شان و شخصیت شیخ بهایی که در اصفهان و حتی ایران دارای جایگاه ویژهای است رعایت شود به همین منظور موافق واگذاری این بنا به سرمایهگذار یا خریداران نیستیم چراکه علاقهای نداریم این مکان به سفرهخانه تبدیل شود و ترجیح میدهیم خودمان آن را با منزلت به یک موزه مناسب بدل کنیم.
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: حمام شیخ بهایی در حال مرمت است چراکه این بنا طی دورههای مختلف الحاقاتی داشته و قسمتهایی از آن کاسته شده که باید نسبت به این موضوعات با حساسیت برخورد شود، قطعاً مرمت این حمام بعداً مورد قضاوت قرار خواهد گرفت پس مرمت آن بسیار با اهمیت و حساس است.طاهری تصریح کرد: با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان سعی کردهایم معابر و دسترسیها به محل حمام را مناسبسازی کنیم، بازارچههای اطراف را احیا خواهیم کرد و کف سازیها با استفاده از مصالح سنتی اتفاق خواهد افتاد. وی با اشاره به نظریاتی که در خصوص این حمام و نوع گرمایش آن عنوان میشود، گفت: نظرات در خصوص سیستم گرمایشی و شمع این حمام متعدد است. عدهای عصار خانه نزدیک این حمام و عدهای دیگ سیستم فاضلاب آن را عامل روشن بودن شمع میدانند در این خصوص پژوهشگاه میراث تحقیقات لازم را خواهد کرد و در حال حاضر احیای سیستم گرمایش انجام نخواهد شد.مقاومسازی عالیقاپو رو به پایان است
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین در خصوص مقاومسازی بناهای تاریخی اظهار کرد: باید بناهای تاریخی را از اضطرار خارج و به یک وضعیت مطلوب نزدیک کنیم تا در مقابل بارندگیها مقاوم شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
چرا سفر «کیش» گرانتر از «ترکیه»؛
«سفر ارزان» در گروی رقابتی شدن «هزینه سفر»
رئیس جامعه تورگردانان با نقد این مسئله که چرا میتوان با صرف هزینهای مشخص به کشورهایی چون ترکیه سفر کرد، ولی با همان پول به شهرهایی چون کیش و مشهد نمیتوان رفت، گفت: راهکار بسترسازی برای سفر ارزان، رقابتی کردن «خدمات و هزینه سفر» است.
ابراهیم پورفرج، درباره چرایی گرانی سفر در ایران اظهار داشت: گرانی سفر در ایران چند عامل تعیین کننده در حوزه هزینهها دارد از جمله پذیرایی، حمل و نقل، اقامت و ورودیها، مثلاً رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، یکباره حق ورودی به ایران را 50 درصد بالا برد که این بر روی سفر گردشگر خارجی به صورت مستقیم و به صورت غیر مستقیم بر روی مردم خودمان تاثیر دارد و مشورت ما را نیز گوش نکردند.
وی ادامه داد: بنابراین این عوامل در کنار هم باعث گرانی سفر در ایران میشود، مثلاً تا چندی قبل یک شب اقامت در هتل 150 هزار تومان بود ولی الان همان اتاق برای یک شب اقامت به 850 هزار تومان افزایش یافته است، بالاخره اگر گران هم میشود و تورم وجود دارد چند درصد؟!
پورفرج گفت: این گرانی سفر باعث دو مشکل میشود، اول اینکه مردم دیگر سفر داخلی کم میروند و یا حداقل در هتلها اقامت نخواهند کرد، دوم هم اینکه مردم تشویق میشوند به سفرهای خارجی بروند، مثلاً همین الان برای اقامت 4 تا 5 شب اقامت در ترکیه حدود یک میلون و نیم میگیرند، ولی با همین هزینه در کشور خودمان، مسافر نمیتواند در سفر به برخی شهرها مانند کیش و مشهد در هتل 4 ستاره اقامت کند.
رئیس جامعه تورگردانان کشور خاطرنشان کرد: بنابراین بخشنامه و آیین نامه جلوی این گرانی سفر را نمیتواند بگیرید و باید زیر ساختهای سفر فراهم شود، مثلاً در اصفهان یک تا دو هتل 5 ستاره وجود دارد و دیگر مسافر حق انتخاب ندارد و اگر هزینه اقامت گران اعلام شود مسافر حق انتخاب ندارد، براین اساس مهمترین کار در این حوزه برای ارزانی سفر این است که ارائه خدمات و هزینههای سفر در ایران رقابتی شود.
همچنین چندی قبل رئیس جامعه تورگردانان کشور نیز با اشاره به اینکه در برخی مواقع باید راهنمایان گردشگری کم صحبت کنند زیرا خارجیها روحیه گفتوگوی طولانی ندارند، عنوان کرده بود: «همچنین توصیه میکنیم حتماً افسران گذرنامه در ایران در حین ارائه خدمت به گردشگر لبخند بزنند».
*************
اعطای مجوز به 51 اقامتگاه بوم گردی در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: تاکنون 51 پروانه بهره برداری اقامتگاه بوم گردی در مازندران صادر شده است. دلاور بزرگ نیا در جمع خبرنگاران گفت: رونق بوم گردی در استان نیازمند شتاب و تحرک بیشتری است. در وضعیت کنونی مازندران با این تعداد پروانه صادر شده رتبه چهارم را بعد از استان های کرمان یزد و اصفهان کسب کرده است. بزرگ نیا افزود: هدف اساسی بوم گردی رونق معیشت روستایی، غذای سنتی، لباس و لوازم بومی زندگی،حفظ معماری بومی،معرفی رفتارهای اجتماعی و فرهنگی و ایجاد اشتغال و درآمد اقتصادی روستاها است.وی با بیان اینکه جاذبه های فرهنگی و آداب و رسوم مناطق مختلف موجب جذابیت بیشتر بوم گردی و استقبال چشمگیر گردشگران شده است، افزود: در این دستور العمل ابلاغی که به فرمانداران و بخشداران مناطق استان ارسال شد، برای هر متقاضی دارای طرح توجیهی بابت بازسازی، نوسازی و تجهیزات اقامتگاهی، ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی با سود کم پرداخت می شود.بزرگ نیا افزود: این اقامتگاه ها همچنین به عنوان یکی از الگوهای توسعه پایدار طبیعت گردی سبب ارتقا و توانمندسازی جوامع محلی و جلب مشارکت سرمایه گذاران بومی می شود و با ایجاد فرصت های شغلی جدید در مناطق بومی از یک طرف به رشد اقتصادی و بهبود معیشتی جامعه بومی کمک کرده و از طرف دیگر از رشد بی رویه مهاجرت به شهرهای بزرگ جلوگیری می کند.
*************
جاده ابریشم در راه ثبت جهانی
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی با تأکید بر رباط شرف، جاده ابریشم را برای ثبت در فهرست میراث جهانی همراهی میکند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، محمد رکنی اظهار داشت: اهمیت راه ابریشم و نگاه ژرف پژوهشگران داخلی و خارجی به این جاده تاریخی و اقتصادی موجب شد تا در سالهای اخیر سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور برای ثبت این اثر در فهرست آثار جهانی برنامهریزی کند.
وی با اعلام اینکه ثبت جهانی راه ابریشم با محوریت رباط شرف در دستور کار استان قرارگرفته است، افزود: خراسان رضوی یکی از نقاط اصلی و مراکز تجارت و توسعه صنعت ابریشم بوده است و شکلگیری رباطها و تأسیساتی همچون پلها و چاپارخانهها و دیگر آثار و بناهای موجود در مسیر راه ابریشم در این استان گواه بر این ادعا است.
دبیر کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت ثبت این اثر ملی و بینالمللی در فهرست میراث جهانی یونسکو عنوان کرد: یکی از کارگاههای علمی و آموزشی کنگره بهصورت خاص به میراث جهانی استان و با تأکید بر راه ابریشم و با محوریت رباط شرف برگزار میشود و پژوهشگران و محققان مختلف آخرین دستاوردهای خود را در این بخش به اشتراک میگذارند.
رضا صادقی مسئول برگزاری کارگاههای آموزشی در این کنگره نیز درباره برگزاری این کارگاه آموزشی افزود: حال که خراسان رضوی با تأکید بر رباط شرف جاده ابریشم را برای طی مراحل ثبت در میراث جهانی آماده میکند، نیکوست که دانشجویان و محققان نیز از انجام مراحل آگاه شوند.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری این کارگاه آموزشی، کارگاهی تحت عنوان مفاخر معماری معاصر نیز برگزار میشود که در آن دانشجویان و شرکتکنندگان بهصورت خاص با آثاری همچون مجموعههای فرهنگی و تاریخی باغ آرامگاه نادری و فردوسی، خیام و دیگر آثار ارزشمند معماری معاصر که برپایِه الگوی ایرانی و اسلامی شکلگرفته است آشنا میشوند.
*************
استان کهگیلویه و بویراحمد در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته حضور مییابد
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از حضور این استان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران خبر داد.
ظهر دیروز در هتل جهانگردی یاسوج با حضور چهار استان منطقه 6 کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، فارس و چهارمحال و بختیاری همایشی به منظور شرکت هر چه بهتر در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران برگزار شد. الماس قبادی در این همایش با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد مقصد جدید گردشگری در جنوب کشور است و هرساله مسافران و گردشگران بسیاری به این استان سفر میکنند، اظهار داشت: تاکنون برای معرفی پتانسیلها و ظرفیتهای گردشگری و همچنین جذب سرمایهگذار در نمایشگاههای مختلفی حضور پیدا کردهایم. وی افزود: نمایشگاه بین المللی تهران از 18 تا 21 بهمن ماه برگزار میشود که تلاش داریم در این فرصت ملی ظرفیتهای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را به بازدیدکنندگان داخلی و خارجی معرفی کنیم.معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی است تا بتوانیم پروژهها و ظرفیتهای گردشگری استان را معرفی کرده و سرمایهگذاران داخلی و خارجی را جذب کنیم.قبادی بیان کرد: در این نمایشگاه بستههای معرفی استان در قالب بروشور، کتاب دو زبانه، سی دی و فیلمهای کوتاه ارائه شده و از هنرمندان، هتل داران، و سرمایهگذاران گردشگری استان هم برای حضور در نمایشگاه دعوت میکنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.