شماره: 1171 / ۱۳۹۸ بيست و نهم ارديبهشت
تعداد بازدید : 0
اخبار
تصویب طرح «تسهیل و رفع موانع تولید» در شورای عالی هماهنگی اقتصادی
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی روز شنبه به ریاست رئیس جمهور و با حضور رؤسای قوه مقننه و قضائیه و دیگر اعضاء تشکیل شد. در این جلسه، بررسی طرح «تسهیل و رفع موانع تولید» در جهت رونق تولید و توانمندسازی بنگاههای تولیدی تصویب رسید.به موجب این تصمیم، شرکتهای حائز شرایط بند «ز» تبصره 10 قانون بودجه سال 97، میتوانند تا پایان سال 98 با تجدید ارزیابی دارایی خود، سرمایه شان را افزایش دهند و از معافیت مالیاتی مربوط برخوردار گردند.
همچنین به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجازه داده شد که به منظور جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی که طرح احیای تولید و ساماندهی ملی آنها به تأیید ستاد رسیده است، در مورد استمهال و تقسیط برخی از بدهیهای آنها تصمیمگیری نماید.
در بخش دیگری از جلسه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گزارشی از برنامه تولید و تأمین نیازهای مخابراتی کشور را ارایه نمود و تصمیمات لازم برای پشتیبانی از گسترش خدمات مخابراتی و حمایت از بروز رسانی فناوریهای ارتباطی و تأمین مالی پروژهها اتخاذ شد.
نهاوندیان:کالاهای اساسی به موقع ذخیرهسازی شد
بانکها منتظر اقدام جدی دولت در موضوع بنگاهداری باشند
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: از سیاست های جدید دولت این است که بانکها از بنگاه داری خارج شوند.
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور درباره نوسانات قیمت کالاهای اساسی گفت: ما تامین و ذخیرهسازی کالاهای اساسی و کالاهای استراتژیک را به موقع انجام دادیم و در طول این سالها، شاهد کمترین نوسان بودهایم. برخی از نوسانهایی که در مورد برخی کالاهای خاص در طول یک سال گذشته ایجاد شد به دلیل فضای روانی و التهابات بوده که ما شاهد جهش تقاضای لحظه ای درمورد آن کالاها بودهایم.
نهاوندیان افزود: چندی پیش شایعههایی ایجاد شد که واقعیت نداشت و باعث التهاب در بازارشد، این درحالی بود که موجودی انبار و شرایط تامین، اقتضای این کمبود را نداشت و با گذشت کمتر از سه هفته کاهش قیمت صورت گرفت. اکنون نیز در برخی از کالاهای مختلف هجومهای مصنوعی به بازار رخ داده است. وقتی شایعهای درباره گران شدن کالایی به گوش میرسد، اگر مردم به افزایش مصنوعی تقاضا کمک نکنند، قیمت به حالت عادی خود باز خواهد گشت.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود درباره بانکداری گفت: از سیاست های جدید دولت این است که بانکها از بنگاهداری خارج شوند و منابع بانکی به طور عادلانه و رقابتی در اختیار فعالان اقتصادی قرار بگیرد، و پیگیری این موضوع از ماموریت های جدی وزارت اقتصاد به همراه بانک مرکزی است. در جلسات این هفته ستاد اقتصادی دولت با دستور رئیس جمهور این موضوع در دستور کار قرار خواهد گرفت، بنگاهداری بانکها پیشینه بسیار طولانی دارد، و این رویکرد نادرست در طول ۲۵ سال گذشته شکل گرفته و اصلاح آن زمانبر است. نکته مهم آن است که جهت گیری تسهیل شده، میزان تصدی بانک ها در حال افزایش نبوده و در حال کاهش است؛ اما سرعت آن هنوز مطلوب نیست و در تلاش این هستیم این امر تسریع شود.
واکنش ایران به اخبار مربوط به گفتوگوی دولت ونزوئلا و مخالفان در نروژ
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اخبار مربوط به گفتوگوی دولت ونزوئلا و مخالفان در نروژ، ضمن استقبال از این ابتکار گفت: امیدواریم که این گفتوگوها به یک راه حل سیاسی بین طرفین منتج شده و ونزوئلا بتواند هر چه سریعتر در آرامش وضعیت اقتصاد و معیشت مردم خود را بهبود بخشد.
سید عباس موسوی با اشاره به آثار خسارت بار دخالت برخی از کشورها در امور داخلی ونزوئلا افزود: متاسفانه آمریکا با بلوکه کردن و غارت منابع مالی ونزوئلا مردم این کشور را تحت مجازات دستهجمعی قرار داده است که ضروری است برای بهبود شرایط ملت ونزوئلا دست از تروریسم اقتصادی و رفتارهای غیر قانونی و خلاف موازین حقوق بشری بردارد.
بعیدی نژاد در گفت وگو با شبکه رادیویی بی. بی. سی جهانی:
ایران به اندازه کافی به اروپاییها فرصت داد
سفیر ایران در لندن گفت: در این مقطع تصمیم نداریم از توافق هستهای خارج شویم،هرچند این مساله ممکن است یکی از گزینهها باشد. حمید بعیدی نژاد بامداد شنبه در گفت وگو با شبکه رادیویی بی. بی. سی جهانی افزود: ما گامهایمان را با احتیاط برداشتیم و اینک تمام مردم ایران پشت موضع دولت هستند. بیش از یک سال است که آمریکا از برجام خارج شده و بهاندازه کافی به شرکای اروپایی فرصت داده شد تا مشکلات را برطرف کنند، اما آنها موفق نبوده و ایران نتوانسته از منافع اقتصادی و تجاری برجام بهرهمند شود.وی تصریح کرد: مردم ایران بر این باور هستند که دولت تمام تلاش خود را انجام داده و یک سال هم به طرفهای باقیمانده در برجام فرصت داده تا مشکلات را حلوفصل کنند. اما اینک به این نتیجه رسیدیم که اگر اقدام مناسبی را صورت ندهیم برجام از بین میرود.سفیر کشورمان گفت: اگر آمریکا به دنبال اقدامات غیرضروری و تحریکآمیز بیشتری است ما مصمم هستیم تا با این کشور روبه رو شویم. ما به دنبال شروع درگیری نیستیم، اما به شما اطمینان میدهم آحاد ملت آماده هستند تا در مقابل آمریکا ایستادگی کنند و هزینه مقاومت را بپردازند.وی یادآور شد، ایران همواره به دنبال صلح و ثبات در خاورمیانه بوده، اما ایالات متحده، ضمن خروج از برجام اقدامات تحریکآمیز غیرضروری صورت داده، از جمله اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی خارجی قرار داده است.بعیدی نژاد درباره مهلت دوماههای که ایران برای طرفهای باقیمانده در برجام تعیین کرده گفت: ما گامهایی را برداشتهایم که اگر در این مدت مشکلات برطرف نشود اقدامات بعدی را آغاز خواهیم کرد.وی با تأکید بر اینکه این گامها در چارچوب برجام خواهد بود، افزود: در این مقطع تصمیم نداریم از توافق هستهای خارج شویم. هرچند این مساله یکی از گزینههایی است که ممکن است آن را مد نظر قرار دهیم، اما در این مقطع تصمیم گرفتیم تا از پارامترهای برجام به عنوان ابزاری برای تشویق بیشتر شرکایمان در جهت اجرای تعهداتشان استفاده کنیم.سفیر کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره فشارهای اقتصادی ایران اظهار کرد، کشور دوران سختی را سپری میکند، اما با توجه به منابع موجود داخل کشور میتوان عملکرد بهتری داشت.بعیدی نژاد دراینباره به منابع سرشار کشور اشاره کرد که هنوز روی آنها سرمایهگذاری نشده و در وضعیت بکری قرار دارند، افزود: ما کاهش وابستگی به صادرات نفت را آغاز کرده ایم و به دنبال آن هستیم تا نفت را به کالا تبدیل کنیم و آن را گرانتر بفروشیم.وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۳۰ درصد بودجه ایران به درآمد حاصل از صادرات نفت وابسته است، این مساله را یک ‹دستاورد فوقالعاده› توصیف کرد و افزود: ایران به طور جد مصمم است که با توجه به مشکلات کنونی وابستگی را به نفت کاهش دهد و دراینباره عملکرد خوبی داشته است.
سفیر ایران در لندن از صادرات غیرنفتی ایران به عنوان یک ‹انقلاب بیصدا› تعبیر کرد و یاد آور شد که ایران در سالهای اخیر در مسیر کاهش وابستگیهای خارجی و تمرین اقتصاد مقاومتی حرکت کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
ظریف: یقین داریم جنگی در نخواهد گرفت
وزیر خارجه ضمن تشریح نتایج سفرش به ترکمنستان، هند، ژاپن و چین گفت: یقین داریم جنگی در نخواهد گرفت چون نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور یا توهم را دارد که بتواند با ایران در منطقه مقابله کند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفرش به چهار کشور (ترکمنستان، هندوستان، ژاپن و چین) و پیش از ترک پکن در جمع خبرنگاران در تشریح رایزنیهایش گفت: سفر بسیار خوبی بود، با شرکای بسیار مهم ایران و با یکی از همسایگان مهم خود، ترکمنستان، گفتوگوهای بسیار خوبی داشتیم، با آقای رئیس جمهور (قربانقلی بردی محمداف) زمینه برای پیشرفت روابط در همه زمینهها فراهم شد.
*قرار شد هندیها تصمیم خود درباره عدم خرید موقتی نفت از ایران را بعد از تشکیل دولت مورد تجدیدنظر قرار دهند
وی درباره سفرش به دهلینو افزود: در هند که یکی از شرکای اصلی ماست و ارتباطات تجاری خیلی خوبی با هند داریم و یک سازوکار ویژه مالی داریم و گفتوگوهای خوبی با وزیر خارجه داشتم و برای وزیر خارجه دلایل اقدامات ایران را توضیح دادم که از طرف آنها قابل درک بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همانطور که در اخبار شنیدید، الان دولت در حال انتقال است و انتخابات در هند است و قرار شد تصمیمی را که درباره عدم خرید موقتی نفت از ایران گرفتند، بعد از تشکیل دولت که در هفتههای آینده خواهد بود، مورد تجدیدنظر قرار دهند و تصمیم نهایی را براساس ضوابط خودشان که از مهمترین آنها امنیت انرژی هند است و ایران به عنوان یکی از شرکای اصلی و قابل اعتماد انرژی هند است، اتخاذ کنند.
*راهکار خروج از وضعیت کنونی که اقدامی عملی است با مقامات ژاپن مطرح شد
ظریف درباره سفرش به ژاپن گفت: این سفر برای گفتوگو با وزیر خارجه بود که ایشان خواسته بودند با هم گفتوگو داشته باشیم در این سفر فرصتی شد با آقای شینزو آبه دیدار کنیم، هم دیدگاههای ایران منتقل شد و هم راهکار خروج از وضعیت کنونی که یک اقدام عملی است، توسط شرکای ما و اعضای باقیمانده برجام را با ایشان مطرح کردیم.
وی بیان کرد: گفتوگوی بسیار محتوایی و جدی با نخستوزیر ژاپن داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط ایران و اهتمام آنها به این موضوع از طرف آنها مورد تأکید قرار گرفت و فکر میکنم بتوانیم برای آینده کار جدیتری در این زمینه داشته باشیم.
*پاسخ پیام روحانی به رئیس جمهور چین را دریافت کردیم
به گزارش فارس، وزیر خارجه درباره سفرش به پکن نیز اظهار داشت: سفر به چین بسیار برای ما مهم بود. با چین به عنوان مهمترین و بزرگترین شریک تجاری ما و از مهمترین شرکای سیاسی ما که با آنها روابط جامع راهبردی داریم، در این زمینه گفتوگوهای خوبی کردیم و پاسخ پیام روحانی را از سوی رئیس جمهور چین دریافت کردیم و همین طور حمایتی که وزارت خارجه چین دیروز از مواضع ایران درباره برجام صورت داد و دیدگاه دولت چین در مورد ضرورت ادامه روابط اقتصادی دو کشور، برای ما بسیار مهم است.
وزیر خارجه بیان کرد: مجموعا به لطف خدا تحولات خوبی در این سفر صورت گرفت و امیدوارم نتایج این سفر برای مردم ایران و مردم منطقه خیر و نیکی باشد.
* جنگی در نخواهد گرفت
ظریف همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا عنوان کرد: یقین داریم آنطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند جنگی در نخواهد گرفت، چون نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور یا توهم را دارد که بتواند در منطقه با ایران مقابله کند، اما لازم است حرکتهای خطرناک داخل آمریکا برای مردم این کشور روشن شود.
ظریف افزود: واقعیت این است که ترامپ رسما گفته و مجددا به تازگی هم تاکید کرده است که خواهان جنگ نیست، اما افرادی اطراف وی نشسته اند و به بهانه اینکه میخواهند آمریکا را در برابر ایران قدرتمندتر کنند او را به سمت جنگ سوق میدهند.
وی اظهار داشت: آنچه که در سفر نیویوریک به عنوان «تیم ب» مطرح کردم یک واقعیت است و همه مردم هم از آن خبر داشتند، اما به خاطر فضای روانی حاکم بر جامعه آمریکا کمتر کسی جرات طرح این موضوع را داشت.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: آنچه که به عنوان سیاست «اول آمریکا» در این کشور مطرح شده است در حال تبدیل به یک سیاست «اسرائیل اول» یا برخی «حکام مرتجع منطقه اول» است و منافع اینها هم از طریق قدرت مالی و تبلیغات به دولت آمریکا تحمیل شده است و آنها در حال حاکمیت پیدا کردن هستند.
* کمیسیون مشترک برجام به تعهدات خود عمل کند
ظریف با بیان اینکه « آینده برجام در اختیار جامعه بینالمللی است »، تصریح کرد: جامعه جهانی تاکنون از برجام حمایت کرده است اما حمایت ها بیشتر به صورت بیانیه و اعلام مواضع سیاسی بوده، اما لازم است این اعلام مواضع سیاسی به اقدامات عملی اقتصادی که مردم ایران بتوانند از برجام منافعشان را برداشت کنند، تبدیل شود.
وی گفت: ما چهار دور از کمیسیون مشترک برجام برای اقداماتی که باید انجام دهند تعهد گرفتیم و فکر میکنم اکنون وقت آن رسیده است که کمیسیون مشترک هم به تعهداتش عمل کند.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که از یکشنبه 22 اردیبهشت ماه در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به عشقآباد و از آنجا به دهلینو سفر کرد و در سومین مقصد این سفر به توکیو و از آنجا هم به پکن رفت، ساعتی پیش پایتخت چین را به مقصد تهران ترک کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
فرمانده کل سپاه : نبرد اطلاعاتی بین ایران و آمریکا یک واقعیت جدی است
سرلشکر سلامی مقیاس عمل اطلاعات سپاه را کل نظام و انقلاب و جغرافیای تهدید علیه ایران دانست و گفت: ما در جنگ اطلاعاتی قادر به شکست دشمن هستیم و اینکه اراده دشمن برای به کارگیری قدرت را سلب کنیم، به مفهوم خلع سلاح دشمن است.
به گزارش سپاه نیوز، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین تکریم و معارفه مسئولین اطلاعات سپاه در سخنانی با نقد فلسفه سیاسی امریکا اظهار کرد: ریشه اصلی شکست های امریکا در فلسفه سیاسی این کشور نهفته است که در بند کشیدن، وابسته کردن و اسیر کردن کشورها و ملت ها از جمله شاخص های آن می باشد.
وی افزود: این فلسفه برای امریکایی ها نه تولید قدرت، که تنها تولید دشمن کرده است؛ به گونهای که امروز شکست و افول مدنیت سیاسی آنها را رقم زده است.
عضو شورای عالی امنیت ملی در ادامه نبرد اطلاعاتی بین ایران و آمریکا را یک واقعیت جدی دانست و افزود: ما امروز در فضای جنگ تمام عیار اطلاعاتی با آمریکا و جبهه دشمنان انقلاب و نظام اسلامی هستیم و این فضا ترکیبی از عملیات روانی و عملیات سایبری، تحرکات نظامی، دیپلماسی عمومی و القای رعب و وحشت است و در این نبرد لحظه ای از اندیشیدن به آمریکا و تمرکز بر دشمن ،تشخیص راهبردها و الگوی رفتاری آن نباید غافل شویم.
وی تحولات و رخدادهای اخیر را کارگاه آمریکا شناسی پیش روی ملت ها قلمداد و تصریح کرد : دشمنان دیگر ما هم مثل امریکا قاعدهمند عمل میکنند و هرگاه احساس خطر میکنند از ما دور می شوند؛ آنها بر این باور بودند که هرچه فشار را تشدید کنیم، ایرانی ها عکس العمل نشان نمی دهند، اما با تصمیم گیری ها و اقدامات اخیر جمهوری اسلامی مفروضات آنها فرو ریخت.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امریکایی ها هم اینک با دامنه وسیعی از ریسک های ناشناخته مواجه شده اند، خاطرنشان کرد: نظام سیاسی امریکا ترک برداشته و استحکام خود را از دست داده است، این نظام ظاهر و هیکلی مهیب دارد، اما دچار پوکی استخوان است؛ در حقیقت داستان آمریکا مانند برجهای تجارت جهانی است که با تحمل ضربه ای ناگهان فرو می ریزند.
سرلشکر سلامی موقعیت جمهوری اسلامی و ملت ایران را مطمئن و خوب ارزیابی و با تاکید بر اینکه ساختمان های بزرگ در حین فرو ریختن خطرآفرین نیز هستند، گفت :هیمنه آمریکا در روند زوال قرار گرفته و در حال نزدیک شدن به انتهای خود است و در عین حال باید مراقب خطر های محتمل در چنین شرایطی باشیم؛ در حالی که قدرت ایران اسلامی ظهور و در مسیر بالندگی و تثبیت قرار دارد.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر ضرورت تشخیص نقاط تهدید و محاسبه درست و دقیق اقدامات و دستور کارهای ماموریتی و اهمیت هماهنگی و هم افزایی جامعه اطلاعاتی کشور، مقیاس عمل اطلاعات سپاه را کل نظام و انقلاب و جغرافیای تهدید علیه ایران برشمرد و تاکید کرد: ما در جنگ اطلاعاتی قادر به شکست دشمن هستیم؛ این که اراده دشمن برای به کارگیری قدرت را سلب کنیم، به مفهوم خلع سلاح دشمن است.
وی در پایان با بیان اینکه از آنجا که اطلاعات قدرت ساز است، نیازمند مصونیت است، تصریح کرد: تقوا در عرصه اطلاعات از هر مقولهای مهمتر است؛ بر این اساس بایستی از نظر معنوی خود را هر روز قوی تر سازیم و بدانیم ایمان و توکل به خدا، انس با قرآن و نماز، صبر پیشگی، دل های مستحکم و قلب های مطمئن و حرکت در صراط مستقیم الهی ضامن موفقیت نیروهای اطلاعاتی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 3
اعلام ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح قانون انتخابات
سخنگوی شورای نگهبان ایرادات این مرجع به لایحه اصلاح قانون انتخابات را اعلام کرد و گفت که نظر شورای نگهبان در این باره تا پایان وقت امروز به مجلس ارسال خواهد شد.
عباسعلی کدخدایی در رابطه با نظر نهایی شورای نگهبان در مورد لایحه اصلاح قانون انتخابات با بیان اینکه این لایحه در جلسات متعدد شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: این لایحه پنج شنبه گذشته تا آخرین لحظات در حال بررسی بود و نظر شورای نگهبان تا پایان وقت امروز برای مجلس ارسال خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: طبق روال همیشگی و مانند همه مصوبات به این لایحه نیز اشکالات و ایراداتی از نظر شرعی و قانون اساسی وارد است. موارد متعددی هم ابهام وجود داشت که متن مصوب گویا نیست و مقصود قانون گذار در آن روشن نیست.
وی افزود: بیش از ۱۰ مورد ابهام، حدود ۴ مورد خلاف شرع و مواردی هم در لایحه اصلاح قانون انتخابات خلاف قانون اساسی بود.
کدخدایی گفت: در رابطه با نفس استانی شدن هم همانطور که گفته شد شورای نگهبان ایرادی ندارد اما روشهایی که برای استانی شدن ارائه شده بود به نوعی ناقض حقوق نامزدها و شهروندان بود و کاهش مشارکت مردم به دلیل عدم تفکیک میان حوزههای اصلی و فرعی مورد ایراد بود.
وی ادامه داد: بندهای دیگر قانون مبنیا بر این ایراد و ماده ۳ و استانی شدن نیز مورد ایراد بود که همه این موارد برای نمایندگان ارسال خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: جهت توجه به بحث عدالت انتخاباتی مورد تأیید سیاستهای کلی نظام توسط مقام معظم رهبری این موضوع در لایحه ارائه شده رعایت نشده بود. ایراداتی نیز به اصل ۱۵ مبنی بر استفاده از واژگان غیر فارسی وجود داشت و یکی دیگر از ایرادات نیز مربوط به حقوق شهروندان مبنی بر ممنوعیت مطلق فعالیت کارکنان دولت در ساعات غیر اداری وجود داشت. اینکه همه کارکنان به صورت مطلق در ساعت غیر اداری از فعالیت ممنوع باشند، محل ایراد است.
وی همچنین بیان کرد: در این لایحه ابهاماتی در خصوص اقلیتهای دینی کشور وجود داشت که به نظر میرسد اشکالاتی را به وجود آورده و دارای ابهاماتی بود که حقوق اقلیتهای دینی را نقض میکرد. انشاءالله این موارد نیز اصلاح شود.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: مواردی اشاره شده است که گروههای سیاسی و احزاب و غیره مورد توجه بوده اما احکام آنها برابر نبود و به صورت مشخص بیان نشده بود که باید به خوبی مشخص شود.
وی افزود: مثلاً در ماده ۳۷ ممنوعیت تخریب علیه نامزدها مطرح شده است و ممنوعیت مطلقه نقد، به این معنا که رسانهها نمیتوانند نسبت به نامزدها هرگونه نقدی را داشته باشند که در اینجا سوال شده آیا منظور مطلق نقد یا نقدی که منجر به توهین و افترا و غیره باشد است که در هر صورت این امر ناقض حقوق شهروندان بوده است.
وی تصریح کرد: در نتیجه نظرات شورای نگهبان تا پایان امروز به صورت تفصیلی برای مجلس ارسال خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اصلاحات اشاره شده باید تشریفات خاص خود را طی کند گفت: مجلس و وزارت کشور میتوانند زمان قطعی را اعلام کنند اما اگر استعفاها را لحاظ کنیم تا اواخر خرداد فرصت است و افرادی که میخواهند وارد گردونه انتخابات شوند احکام باید رعایت شود اما اگر برای این زمان باشد منوط به اجرایی شدن است و نمیتواند لازمالاجرا باشد.
کدخدایی تاکید کرد: اگر اصلاحیه لازمالاجرا نشود طبیعتاً قانون فعلی حاکم خواهد بود و ما انتظار داریم مجلس محترم بتواند قانون انتخابات را اصلاح کند و آن ابلاغ و لازمالاجرا شود. وی افزود: اختیارات شورا در این خصوص محدود است و ما تابع قانون هستیم. قوانین نظارت بر انتخابات محدودیت دارد و ما باید مطابق قانون عمل کنیم.
کدخدایی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آخرین وضعیت لایحه مربوط به انتخابات که تقدیم مجلس شده چگونه است و آیا این لایحه تا زمان انتخابات پیش رو عملی خواهد شد یا خیر؟ اطلاعی ندارم اگر منظور شما لایحه دولت است در جریان آن نیستم ولی فکر کنم برای بررسی آن زمانی نمانده باشد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با ممنوعیت نام نویسی نمایندگان با سابقه بیش از ۳ سال برای شرکت در دور آینده انتخابات مجلس، بیان کرد: این موضوع ظاهراً در قالب تبصره الحاقی در صحن مجلس به اصلاحات قانون انتخابات ملحق شد که متأسفانه متن مصوبه دارای اشکالات ادبی است و ظاهراً غفلتی در مجلس صورت گرفته که این متن تصویب شده است.
وی افزود: اما اساساً این ممنوعیت مخالفت با اصل ۲۰ قانون اساسی است که آزادیهای مردم را تضمین کرده است. وقتی محدودیتی برای نمایندگی در قانون اساسی نداریم قانون عادی نمیتواند از قانون اساسی فراتر رود و آزادیها را محدود کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
روانچی: ایجاد منطقه امن در ادلب موقتی بود دولت دمشق حق دارد بر تمام خاک سوریه حکومت کند
نماینده دائم کشورمان در نیویورک، در سخنان خود درباره سوریه ضمن اشاره به وضعیت ناامن ادلب و فعالیت گروههای تروریستی در این منطقه بر رعایت کامل اقتدار، استقلال سیاسی، اتحاد و تمامیت ارضی سوریه تاکید و اظهار کرد که حق تعیین آینده سوریه تنها به مردم سوریه تعلق دارد.
مجید تخت روانچی، نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در سخنان خود در شورای امنیت درباره وضع حقوق بشر در سوریه اظهار کرد که جمهوری اسلامی ایران، همگام با دیگر کشورهای ضامن روند آتشبس در سوریه، به حمایت خود از نگه داشتن ادلب به عنوان منطقه امن ادامه میدهد. این رویکرد مبتنی بر واقعیت و قاعدهای اساسی است. افراد غیرنظامی زیادی در آنجا وجود دارد که باید زنده بمانند.
روانچی ادامه داد: در همین حال پرسشهایی در این باره وجود دارد که آیا ممکن است و لزومی دارد که این وضعیت برای مدتی نامحدود ادامه پیدا کند؟ آیا حکومت [سوریه] باید به این گروههای تروریستی اجازه به دست گرفتن بخشی از سرزمین سوریه را بدهد؟ آیا جامعه بینالمللی باید به چنین گروههای تروریستی اجازه دهد تا بسیاری از غیرنظامیان را گروگان بگیرند؟
وی درباره پاسخ پرسشهایی که در این زمینه مطرح است گفت: پاسخ روشن است. ایجاد منطقه امن ادلب تنها یک اقدام موقت با هدف انحصاری حفاظت از غیرنظامیان و نه تأمین پناهگاهی امن برای گروههای تروریستی بود. این موضوع، حق دولت سوریه را برای مبارزه با گروههای تروریستی اعلام شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل محدود نمیکند که البته باید با تکیه بر قوانین بینالمللی حقوق بشر انجام شود. بنابراین، هم شکستدادن تروریستها و هم آزادسازی غیرنظامیان ضرورت دارند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره لزوم ایجاد تغییر در وضع کنونی ادلب اظهار کرد: وضع کنونی ادلب که در آن گروههای تروریستی خطرناک مجاز هستند تا از بیش از دو میلیون از افراد غیرنظامی را به عنوان سپر انسانی استفاده کنند، به کنترل خود بر بخش بزرگی از قلمرو یکپارچه کشور ادامه دهند، عملیات خود را انجام دهند و در خارج از آن منطقه به اهداف نظامی و غیرنظامی حمله کنند، نمیتواند و نباید تا همیشه ادامه پیدا کند.
وی همچنین تشریح کرد: تداوم این وضعیت موجب خواهد شد که تروریستها بتوانند غیرنظامیان بیشتری را بکشند. این با هدف ایجاد منطقه امن ادلب در تقابل است. ما باید به اندازه کافی مراقب باشیم تا حفاظت از غیرنظامیان را با حفاظت از تروریستها اشتباه نگیریم.
روانچی عواقب ادامه یافتن اوضاع ادلب به روال کنونی را برشمرده و گفت: تداوم فعالیت جریانهای موجود در ادلب موجب ایجاد وقفه در احیا کنترل دولت [سوریه] بر تمام قلمرو آن و تأمین امنیت تمام شهروندان آن خواهد شد، از بازگشت پناهندگان و افرادی که در داخل بیخانمان شدهاند، جلوگیری خواهد کرد، بازسازی کشور را به تأخیر خواهد انداخت، در حلوفصل سیاسی خلل ایجاد خواهد کرد که تمامی این موارد در اصل در هم تنیدهاند.
نماینده کشورمان در نیویورک مطرح کرد: در نتیجه میخواهم دوباره بر ضرورت رعایت کامل اقتدار، استقلال سیاسی، اتحاد و تمامیت ارضی سوریه تاکید کنم. همان طور که در بیانیه مشترک نشست اخیر کشورهای ضامن آتشبس در تاریخ ۲۵ تا ۲۶ ماه مه در نور السلطان بر آن تاکید شد، هیچ اقدامی از طریق هیچ کسی نباید این اصول را نادیده بگیرد. در این زمینه، کشورهای ضامن آتشبس، همچنین تمامی تلاشها برای ایجاد سندهای جدید به بهانه مبارزه با تروریسم را رد کردند. بنابراین آمریکا باید به زودی به حضور نظامی غیرقانونی خود در سوریه پایان دهد.روانچی ادامه داد: با در نظر داشتن این، باید به دولت سوریه برای تشکیل کمیته قانونی که مسئول آن پدرسون، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل است کمک کرد. ما او را تشویق میکنیم تا رایزنی مستقیم خود با دولت سوریه را گسترش دهد.
روانچی در آخر گفت: همانطور که در بیانیه یادشده مطرح شده است، هیچ راهکار نظامی برای درگیری سوریه وجود ندارد و تنها انتخاب، توسعه روند سیاسی متعلق به سوریه و به رهبری آن است که توسط سازمان ملل تسهیل شود. در نهایت، حق تصمیمگیری درباره آینده سوریه، تنها به خود سوریها تعلق دارد. ما باید واقعاً برای محقق شدن این هدف تلاش کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
وزیر خارجه آلمان: فشار حداکثری آمریکا علیه ایران جواب نمی دهد
وزیر خارجه آلمان موضع سخت آمریکا در قبال ایران را نادرست خواند و خاطرنشان کرد، اتحادیه اروپا بر خلاف ترامپ بر این عقیده است که استراتژی فشار حداکثری راه به جایی نخواهد برد.« هایکو ماس » روزنامه پاسائور نویر پرسه(Passauer Neuen Presse›) خروج یک جانبه واشنگتن از برجام را غیرقابل درک خواند و گفت: ‹اتحادیه اروپا به جای تشدید درگیری های لفظی ، به گفتگو اعتقاد دارد›.
وی با بیان اینکه برجام مطمئن ترین راه برای ممانعت ایران از ساخت سلاح اتمی است، گفت: ایران بایستی به تعهدات خود در برجام بدون هیچ گونه کم و کاستی پایبند باشد و این موضوع قابل تغییر نیست.آژانس بین المللی انرژی در 14 گزارش خود با تاکید بر پایبندی ایران به برجام اذعان کرده است که ایران هیچگونه تخلفی نداشته است.ماس با هشدار درباره شعله ورشدن درگیری ها در خاورمیانه افزود: در حال حاضر در سوریه و عراق شاهد درگیری هایی هستیم. هر تنش دیگری میتواند بر آتش این درگیری ها بیافزاید. ‹همه طرفین بایستی بر این خطر واقف باشند.›
ماس همچنین روز جمعه در دیدار با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود در هلسینکی از دولت روسیه خواست تا تلاش های خود برای حفظ برجام را ادامه دهد.
وی در این دیدار گفت : ‹روسیه به عنوان یکی از طرفین برجام میتواند مانع از خروج ایران از قرارداد هسته ای شود›.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.