شماره: 1469 / ۱۳۹۹ بيست و يکم مرداد
تعداد بازدید : 0
اخبار
رهبر انقلاب درگذشت حجت الاسلام موسویان را تسلیت گفتند
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت حجت الاسلام سیّدعباس موسویان از متخصصان فقه اقتصادی را تسلیت گفتند.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت جناب حجت الاسلام سیّدعباس موسویان رحمةاللهعلیه را به بازماندگان مکرّم ایشان و نیز به شاگردان و همکاران و ارادتمندان این روحانی ارزشمند تسلیت عرض می کنم.
ایشان از متخصصان فقه اقتصادی و صاحب نظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان ضایعه است. از خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات برای آن فقید و صبر و آرامش و اجر برای بازماندگانش مسألت می کنم.
سیّدعلی خامنهای-۲۰ مرداد ۱۳۹۹
ظریف: چند کشور مقداری از
پولمان را بازگرداندهاند
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای استرداد ارزهای بلوکه شده ایران در بانکهای کشورهای مختلف گفت: ما برای استرداد پولهای بلوکه شده کشورمان مذاکره انجام میدهیم و در صورت لزوم از طریق شکایت در دادگاهها هم این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه روشهای مختلفی برای بازگرداندن پول از طریق تهاتر یا خریدهایی از کشورهای مورد نظر وجود دارد، تصریح کرد: انواع روشها طی این چندین سال برای بازگرداندن پولهای کشورمان از دیگر کشورها پیدا شده و ما هم مطمئنا از آنها استفاده میکنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا تاکنون نسبت به بازگرداندن بخشی از مطالبات مالی خود از دیگر کشورها موفق بودهایم، اظهار کرد: در برخی موارد بله، اکنون چند کشور مقداری از پول ما را بازگرداندهاند.
تختروانچی:شورای امنیت بار دیگر یکجانبهگرایی آمریکا را رد کند
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی گفت شورای امنیت یک بار دیگر زورگویی و یکجانبهگرایی آمریکا را رد کند.
مجید تخت روانچی روز دوشنبه در یادداشت توئیتری خود نوشت: آمریکا برای جلب حمایت از قطعنامه غیرقانونی خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، که ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، به ایران هراسی و تهدید متوسل شده است.
وی تاکید کرد: شورا میبایست –دوباره- زورگویی و یکجانبه گرایی را همان طور که هنگام معرفی این قطعنامه توسط آمریکا نشان داد، رد کند.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران و اعمال شدیدترین مقررات بر آن که به نوعی اعلان جنگ علیه ایران محسوب میشود، قرار است به شورای امنیت ارائه شود و اعضا هم ۲۴ ساعت فرصت خواهند داشت تا نظر خود را درباره آن به صورت ایمیلی اعلام کنند.
آمریکاییها که به خوبی میدانند قطعنامه آنها به احتمال زیاد ۱۴ عضو شورای امنیت رویکرد مثبتی به آن ندارند، درخواست برگزاری نشست درباره این قطعنامه ندادهاند و تنها خواهان رایگیری هستند.
از این رو، کسی درباره آن صحبت نخواهد کرد و در جلسه بعدی شورا، رئیس دورهای تنها به قرائت آرا میپردازد.
در نشست ماه گذشته که با حضور برایان هوک نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران با اعضای شورای امنیت برگزار شد، هیچ یک از این اعضا با قطعنامه آمریکا موافقت نکرده بودند.
روسیه و چین هم بارها تصریح کردهاند با این قطعنامه مخالفت خواهند کرد.
به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در پی توافق هستهای ایران(برجام) با اجماع اعضا به تصویب رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال، در ۲۷ مهرماه امسال پایان مییابد.
کره جنوبی سامانه موشکی گنبد آهنین میسازد
وزارت دفاع کره جنوبی در پیش نویس برنامه پنج ساله دفاعی که روز دوشنبه منتشر کرد آورده است با هدف حفاظت از خود در برابر تهدیدات ناشی از تسلیحات دوربرد کره شمالی، یک سامانه ردگیری موشکی به نام «گنبد آهنین» می سازد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، مقامات این کشور امیدوارند این سامانه موشکی که شبیه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی است تا سال ۲۰۳۰ اجرایی شود و بتواند از سئول در برابر موشک های دور برد کره شمالی دفاع کند.
در برنامه دفاعی کره جنوبی علاوه بر ساخت این سامانه رهگیری، تولید هواپیماهی جنگی سبک، ساخت جت جنگنده داخلی و موشک، زیردریایی، موشک ویژه پرتاب ماهواره و نیز ماهوارههای تجسسی کوچک پیش بینی شده است.
کره جنوبی برای اجرای این برنامه دفاعی ۵ ساله بودجه ۳۰۰ تریلیون وونی معادل ۲۵۳ میلیارد دلار را براورد کرده است که ۱۰۰ تریلیون وون آن صرف تقویت توان دفاعی و ۲۰۰ تریلیون وون دیگر هم صرف مدیریت نیروها می شود.
بر اساس رقم پیشنهادی این برنامه، بودجه نظامی کره جنوبی هر سال نسبت به سال قبل حدود ۵ درصد افزایش می یابد.
کره جنوبی با حدود ۴۲ میلیارد دلار بودجه دفاعی سالانه در میان کشورهای آسیایی بعد از چین، عربستان، هند و ژاپن بیشترین بودجه نظامی را دارد.
پرواز جنگنده ها و هشدار چین به آمریکا و تایوان
ساعاتی قبل از آنکه «آلکس آزار» وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا با خانم «تسای اینگ ون» رهبر تایوان در این جزیره ملاقات کند چین با پرواز چندین فروند جنگنده به هر دو طرف هشدار داد.روزنامه گلوبال تایمز چین نوشت جنگنده های نیروی هوایی ارتش این کشور روز دوشنبه در جریان پروازهای خود از خط مرکزی واسط میان چین و تنگه تایوان نیز عبور کردند که هشداری آشکار به ارتباط آمریکا و تایوان است.سفر آزار به تایوان بی سابقه ترین اقدام سیاسی آمریکا از سال ۱۹۷۹ میلادی است که روابط رسمی با چین برقرار کرد و خشم مقام های پکن را به دنبال داشته است او صبح دیروز با رهبر تایوان ملاقات کرد.اقدام چین در به پرواز دراوردن این جنگنده ها یک هشدار و واکنش جدی به آمریکا محسوب می شود که به باور ناظران با چنین تحرکاتی روابط با پکن را به پایین ترین سطح کشانده است. همزمان شماری از کارشناسان نظامی در چین گفته اند که اگر قرار باشد آمریکا به تحرکاتی از این دست ادامه دهد برگزاری رزمایش در مناطق نزدیک به شرق تایوان و در نزدیکی جزیره گوام پایگاه آمریکا در اقیانوس آرام بعید نخواهد بود.تایوان هم برای نخستین بار اعلام کرده که سامانه های موشکی زمینی این جزیره هواپیماهای جنگی چین را ردیابی و نظارت کرده اند اما روزنامه چینی می نویسد که اینها نمایشی است و آنها تهدید واقعی نیستند.چین برای هشدار به تایوان و آمریکا از جنگنده های جی ۱۰ و جی ۱۱ خود استفاده کرده است آلکس آزار بلند پایه ترین مقام آمریکایی است که در طول چند دهه گذشته به تایوان سفر می کند و این یک دیدار کاملا رسمی تلقی می شود.شو گوانگ یو کارشناس اداره کنترل تسلیحاتی چین به این نشریه گفت: آزار با سفر به تایوان همه حد و مرزها را زیر پا گذاشته است و یک اقدام تحریک آمیز جدی از سوی آمریکا محسوب می شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
کدخدایی: افراد ردصلاحیت شده، برای انتخابات ثبت نام نکنند
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص اعلام برخی از اسامی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: شورای نگهبان هنوز درگیر انتخابات نشده است و در این زمینه ورود نکرده و اقدامی نیز نکرده است. از جهات قانونی افراد میتوانند در هر زمان ثبت نام کنند، اما میتوان توصیه کرد افرادی که در گذشته رد صلاحیت شدهاند، دیگر ثبت نام نکنند.
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری دیروز که به جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و روز خبرنگار و گرامی داشت یاد و خاطره خبرنگارانی همچون مرحوم مردوخی و خانم عبدالمحمدی و روح الله رجایی، به بیان نظرات شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس و دولت پرداخت.
وی درباره اظهارنظر آیت الله جنتی درباره ضرورت نظارت دائمی شورای نگهبان بر نمایندگان مجلس گفت: نظارت یک امر عقلانی است که در قانون اساسی و سیاستهای رهبری هم آمده است. در گذشته هم قانونی برای تشکیل هیاتی برای نظارت برعملکرد نمایندگان تشکیل شد و آن هیات کارایی نداشته و پیشنهاد شده که نظارت دقیق تری باشد. ما در شورا هر چهار سال یکبار نظارت داریم و عمل میکنیم و بهتر است در طول این چهار سال برای مجلس و نهاد دیگری نظارت باشد.
کدخدایی در رابطه با مهمترین مصوبات مجلس و دولت که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفتهاند، گفت: مصوبه مجلس درباره مالیات بر ارزش افزوده، ابهامات و ایراداتی دارد. شورای نگهبان این موارد را ایراد گرفته است و بررسیها تا پایان وقت اداری امروز ادامه دارد و نتیجه نهایی به مجلس محترم اعلام میشود.
وی درباره اصلاح قانون انتخابات گفت: امیدواریم مجلس همت کند و هرچه زودتر مصوبه را اماده کند تا اعلام نظر کنیم، اما علاوه بر قانون انتخابات مباحث دیگری مثل وجود احزاب میتواند در توسعه بحثهای انتخاباتی ما موثر باشد، اما الزاما بحث احزاب با تصویب قانون حل نمیشود و ما نیازمند ارتقای فرهنگ حزبی هستیم؛ البته موضع شخصی من است نه شورای نگهبان. باید همه دستگاهها برای حل مشکلات اراده جدی داشته باشند تا بتوانیم برخی از مباحثی را که در هنگام انتخابات بوجود می آید حل کنیم.
کدخدایی درباره الکترونیکی شدن انتخابات گفت: در این زمینه تحول خاصی اتفاق نیفتاده البته با توجه به شرایط کرونایی رسیدگیها در این روند شدت یافته است تا بتوانیم از طریق الکترونیکی هم اقدام کنیم و دوستان ما در وزارت کشور کارهای خوبی انجام دادند امیدواریم به نتیجهای برسد و انچه مهم است سلامت انتخابات و پاسداری از رای مردم است و چه انتخابات الکترونیکی یا روش سنتی باشد، باید ما نگاهمان به پاسداری از آرای مردم باشد.
وی افزود: هر مرحلهای که وزارت کشور در این زمینه به نتیجه برسند و سلامت مردم به خطر نندازد ما آماده همکاری هستیم.
کدخدایی افزود: پژوهشکده شورای نگهبان قبلا مطالعاتی درباره نظام پارلمانی داشته اگر بحث جدیدی درباره ظرفیتهای قانون اساسی مطرح شود، آمادگی لازم را جهت نظر مشورتی دارد.
وی ادامه داد: قبلا مطالعاتی درباره تغییر نظام به نظام پارلمانی داشتیم و اگر الان هم موضوع جدیدی باشد، پژوهشگران جوان پژوهشکده شورای نگهبان آماده اند که در این زمینه مطالعاتی داشته باشند.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: مصوبات مجلس در صورتی که در چارچوب شرع و قانون اساسی باشد، مورد موافقت شورای نگهبان است و اگر طرحهای ضدآمریکایی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در این چارچوب باشد، شورای نگهبان این موارد را تایید خواهد کرد.
وی درباره مصوبات مشابه FATF، گفت: در گذشته و آینده ما صرفا براساس قانون و شرع نظر داده و خواهیم داد.
کدخدایی درباره اینکه با توجه به نزدیکی به محرم و اینکه گویا آمار کرونا را وزارت بهداشت دقیق اعلام نمیکند آیا شورا میتواند ورود کند، گفت: شورای نگهبان مسئولیتی ندارد تا مصوبهای ارسال نشود. همه ما تابع مراجع رسمی کشور هستیم و اینکه در هر زمینهای تردید کنیم سنگ روی سنگ بند نمیشود و آمار را مراجع رسمی اعلام میکنند و هر چه اعلام میکنند موجه است مگر خلاف آن ثابت شود.
وی در خصوص واگذاری نظارت بر نامزدهای شورای شهر به شورای نگهبان گفت: دو بحث است، یکی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و یکی نظارت بر نمایندگان، آنچه که آیتالله جنتی اشاره کردند نظارت بر نمایندگان بود که من توضیح خواهم داد؛ نسبت به بحث اول دوستانمان در مجلس چنین نظری دارند که با توجه به اینکه مجلس سازوکار نظارت موثر در بحث انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را ندارد، این کار را به شورای نگهبان واگذار کنند.
کدخدایی یادآور شد: در مصوبات مشابهی که در سالهای گذشته برایمان ارسال شده بود، اعضای شورای نگهبان اشکال اصل ۹۹ را گرفتند، چون در آنجا به صورت حصری نظارت را بر انتخابات به عهده شورای نگهبان نهاده است، از این جهت این ایراد را در گذشته ما گرفتهایم باید منتظر طرح مجلس باشیم اگر مثل طرحهای گذشته باشد، شورای نگهبان آن را قبول نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: نظارت بر نمایندگان مجلس که ما مطرح کردیم، بحث شخصی شورای نگهبان نیست بلکه موضوعی است که قانون اساسی تاکید کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی، گفت: معاون وزیر کشور شب گذشته در این زمینه با من صحبت کردند و ظاهراً ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه برگزاری این انتخابات را داده است، اما نظر رسمی ستاد به دست ما نرسیده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حوزهها کم است و تنها ۱۲ نماینده باید انتخاب شوند، شاید برای برگزاری این انتخابات تدابیری اندیشیده شود که از اجتماعات جلوگیری شود.
کدخدایی در خصوص اعلام برخی از اسامی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: شورای نگهبان هنوز درگیر انتخابات نشده است و در این زمینه ورود نکرده و اقدامی نیز نکرده است. از جهات قانونی افراد میتوانند در هر زمان ثبت نام کنند، اما میتوان توصیه کرد افرادی که در گذشته رد صلاحیت شدهاند، دیگر ثبت نام نکنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
موسوی: دستاویز قراردادن حادثه انفجار بیروت غیرقابل قبول است
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه برخی افراد در لبنان با تحریک خارجی به دنبال اغراض خاص هستند، گفت: اگر عده ای از افراد، گروهها و کشورهای خارجی بخواهند حادثه تاثربرانگیز انفجار در بیروت را دستاویز اغراض و اهداف سیاسی قرار بدهند، غیرقابل قبول است.
«سیدعباس موسوی» پیش از ظهر دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تبریک اعیاد و همچنین روز خبرنگار گفت: از زحمات و تلاش خبرنگاران و روزنامهنگاران در عرصه اطلاعرسانی و روشنگری میکنند، قدردانی میکنم و امیدوارم در سنگر اطلاعرسانی و روشنگری همچنان بدرخشید.
وی با اشاره به سالروز ورود آزادگان به کشور اظهار داشت: قدردان، زحمات و شکنجههایی آزادگان که در رژیم بعث متحمل شدند، هستیم. سالگرد ۲۸ مرداد را هم در پیش رو داریم که به خوبی نشانهگر دخالت خارجی و آمریکا در سقوط دولت ملی و دموکراتیک محمد مصدق است. این رویه همیشگی آمریکاییها است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات لبنان تصریح کرد: ابعاد این حادثه همچناندر حال بررسی است، اما ایران از همان ساعات اولیه در کنار دولت و ملت لبنان قرار گرفت. وزیر خارجه تماسی با همتای لبنانی خود گرفتند و رئیسجمهور هم دستوراتی دادند. تاکنون چندین کمک و هواپیما به لبنان ارسال شده و طی روزهای آینده هم این کمکها ادامه مییابد.
موسوی همچنین در خصوص رایزنیهای دیپلماتیک طی روزهای اخیر هم گفت: وزیر امور خارجه در روزهای اخیر گفت و گویی با همتایان لبنانی و اوکراینی داشتند. یک گفتوگوی ویدئوکنفرانسی با همتای اماراتی خود داشتند. رئیس کمیته بینالملل دوما روسیه هم مهمان وزیر امور خارجه بودند که درباره روابط دوجانبه و چشمانداز روابط دو کشور گفتوگو شد.
وی با اشاره به انفجار در بندر بیروت و تحولات پس ازآن در لبنان اظهارداشت: حادثه بزرگ بود طبیعی است که مردم ناراحت شوند تبعات هم خواهد داشت، اما اگر عده ای از افراد، گروهها و کشورهای خارجی بخواهند این حادثه تاثربرانگیز را دستاویز اغراض و اهداف سیاسی قرار بدهند غیرقابل قبول است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: طبیعی از مردم از این حادثه ناراحت باشند اما به نظر می رسد برخی افراد با تحریکهای خارجی به دنبال اغراض خاصی هستند که پسندیده نیست. ملت لبنان ملت رنج کشیده ای هست و جا دارد که با حفظ آرامش اجازه بدهند مسئولین به امور رسیدگی بکنند تا به آلام مردمی که در این حادثه ناگوار صدمه دیدند، رسیدگی شود.
وی در عین حال گفت: باید نسبت به این حادثه عمیقتر نگاه کرد و باید دید که علت اصلی این حادثه چه بوده و بعد از آن قضاوت کرد. دیدید که برخی از کشورها با ریاکاری فکر کردند که خودشان را مدافع مردم لبنان نشان بدهند و با مردم لبنان هم دردی بکنند و همانطور که در یک اظهارنظر عرض کردم اگر صداقت دارند سعی کنند تحریمهایی که اخیراً علیه دولت و ملت لبنان وضع کردند را برطرف کنند.
موسوی تصریح کرد: لبنان از این حوادث زیاد دیده و با مقاومتی که در این ملت را داریم همه را پشت سر خواهد گذاشت.
تیمی که در حال شکست است، نفرات خود را تعویض میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ایرنا درباره کنارهگیری برایان هوک و ارتباط آن با ناکامی آمریکا در ایجاد اجماع جهانی علیه ایران ابراز داشت: جابجایی افراد و نمایندگان ویژه، برای ما اهمیت چندانی ندارد. طبیعی است آنها وقتی شکست بخورند، افراد را جابجا کنند. در بازی فوتبال هم همین گونه است. تیمی که در حال شکست است افراد را عوض میکند در حالی که میدانند وقتی عقب هستند این تغییرات در نتیجه اثری ندارد.
وی اضافه کرد: ما به تعویضهای پی در پی که به خاطر شکستهای پی در پی از ملت ایران است، توجه نداریم.
موسوی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی و جلسه فردای شورای امنیت در این باره بیان کرد: تحریم تسلیحاتی بیش از آنکه علیه ملت ایران تهدید باشد، تهدیدی علیه شورای امنیت و سازوکارهای قانونی این نهاد است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکاییها با استفاده از ابزار شورای امنیت میخواهند شورای امنیت را به نابودی بکشانند یا تحت انقیاد خود دربیاورند، یادآور شد: اعضای شورای امنیت باید مواظب باشند در دام آمریکاییها علیه شورای امنیت و سازوکارهای بینالمللی نیفتند و امیدواریم این اقدام آمریکا با هوشیاری رهبران کشورهای مستقل دنیا و رایزنیهای ایران با دوستان و کشورهای مختلف، به نتیجه نرسد و یک ناکامی دیگر برای آمریکا رقم بخورد.
وی درباره ادعای مقامات آمریکایی درباره دخالت ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهارداشت: این از ادعاهای مضحک آمریکاییها است که اخیرا با چشمانداز تیره و تاری که برایشان وجود دارد آن را مطرح میکنند. ایران خیلی به افراد، جریانها و احزاب داخلی توجه ندارد بلکه به رفتار، کردار و منش آنها و تعاملشان با جمهوری اسلامی ایران توجه میکند.
این دیپلمات ارشد با بیان اینکه در این ۴۱ سالدولتهای مختلف با رویکردهای مختلف را آزمودهایمکه تقریبا همه آنها مردود شدند، گفت: برای ایران فرقی ندارد چه حزبی برسرکار باشد و لذا نه دخالت میکنیم و نه نتیجه برای ما مهم است.
موسوی یادآورشد: اگر آنها این احساس را دارند نشانه بزرگی ایران و قدرت ایران است و نشان میدهد سیاستهایشان علیه ایران شکست خورده و بازتاب شکستها را در سیاست داخلی مشاهده کرده و از آنها به عنوان دخالت تعبیر میکنند.
وی درباره پیامکهایی که آمریکاییها برای برخی از شهروندان ایرانی ارسال کردهاند، اظهار داشت: محتوای این پیامکها بی اساس است اما تجاوز به حقوق و حریم شهروندان ایرانی است و نشان میدهد سطح فکر، تعامل و برخورد با ملت ایران پیش پا افتاده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر مقامات ایرانی به لبنان طی روزهای آتی هم گفت: سفر یکی از مقامات بلندپایه کشور به لبنان در دستورکار است که در صورت نهایی شدن، ظرف روزهای آینده اعلام میشود. ما چه با سفر و چه بی سفر، در کنار دولت و ملت لبنان هستیم و کمکهای ما محدود به سفر کردن نیست و به این کمک کردن ادامه میدهیم.
خبر رسمی مبنی بر توقیف نفتکش ایرانی در پاکستان نداشتیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره شایعه توقیف نفتکش ایرانی در پاکستان هم گفت: براساس بررسیها هنوز رسما چیزی به ایران در این باره اعلام نشده و هیچ خبر رسمی مبنی بر توقیف کشتی حاصل نشده است اما از طریق بخشهای ذیربط در حال پیگیری و جمعآوری اطلاعات هستیم که در صورت صحت و سقم واکنش لازم را نشان میدهیم.
موسوی درباره حضور عناصر طالبان در پارک ملت طی هفتههای گذشته هم ابراز داشت: جمهوری اسلامی میزبان میلیونها شهروند افغانستانی است که ممکن است هرکدام گرایشهای مختلفی داشته باشند و طرفدار احزاب، گروهها و جریانهای افغانستانی باشند. در مورد وابستگی به یک گروه باید نهادهای مرتبط نظر دهند که وابسته بودند یا صرفا ابراز احساسات بوده است.
وی درباره آزاد شدن ۴۰۰ زندانی طالبان در افغانستان هم بیان کرد: توافق دولت افغانستان با سایر گروهها از جمله طالبان یک موضوع داخلی است. ایران از هر روند و واقعهای که به بازگشت صلح و ثبات در افغانستان کمک کند و موجب تسهیل گفتوگوهای بینالافغانی با محوریت دولت شود و همچنین از تحولاتی که روند را به سمت مثبت شدن پیش ببرد، استقبال میکند.
بزودی به باکو میروم
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه درباره جابجایی سفرا و سخنگوی آتی وزارت امور خارجه هم یادآور شد: تابستانها فصل جابجایی ماموران دیپلماتیک در نمایندگیهای خارجی است. پنج، شش سفیر از جمله سفیر ایران در باکو جابجا می شوند. احتمالا به زودی من به باکو میروم. جانشین بنده هم به زودی اعلام میشود.
موسوی درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی عنوان کرد: اینها وقتی با یک ناکامی مواجه میشوند، آسمان و ریسمان را به هم میبافند. مخصوصا رژیم فعلی آمریکا که استاد ربط دادن همه امور غیر مرتبط به یکدیگر است.
وی با بیان اینکه اقدام آمریکا علیه یک سازوکار بینالمللی، شورای امنیت و قطعنامه آن و همچنین چندجانبهگرایی است، گفت: آمریکا از ابزار شورای امنیت علیه شورای امنیت استفاده میکند. فکر میکنیم این هوشیاری در سایر کشورها و اعضا شورای امنیت نسبت به نیت آمریکا وجود دارد. خوشبین به موفق شدن آمریکا نیستیم و احتمال میدهیم آنها ناکام شوند و کشورهای شورای امنیت مراقبت میکنند تا آمریکا از شورای امنیت سوء استفاده نکند.
برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس از مفاد نامه دبیرکل به شورای امنیت اطلاع نداشتند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش عربستان در صدور و امضای نامه اخیر دبیرکل شورای همکاری خلیج به شورای امنیت هم گفت: نامهای که به اسم کشورهای عضو شورای همکاری به امضای دبیرکل جدید آن رسید و به شورای امنیت داده شده است و براساس اخبار موثق، برخی از شورای همکاری از مفاد آن اطلاع نداشتند.
موسوی اضافه کرد: به نظر ما نامه دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نظر همه اعضای آن نیست. همواره اعلام کردیم به دنبال همکاری دسته جمعی با کشورهای خلیج فارس هستیم و پیشنهاداتی هم به آنها داده بودیم.
وی با اشاره به پیشنهادات سابق ایران برای همکاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس خاطرنشان کرد: به کشورهایی که نسبت به رفع تحریمهای تسلیحاتی ابراز نگرانی کردند، میگوییم شما منطقه را به انبار اسلحه و مهمات تبدیل کردهاید. اگر نگرانی است ما و سایر کشورهای منطقه باید از اقدامات ما شما نگران باشیم که خطرناک است.
سخنگوی کمیسیون انرژی با بیان اینکه این اقدامی برای خودشیرینی نزد آمریکاست، گفت: ممکن است برخی کشورهای عضو شورای همکاری علیه این نامه موضع بگیرند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
عرضه دومین صندوق دولتی در ابهام
از حدود یک هفته قبل خبر عرضه قطعی ایتیاف دوم در روز دوم شهریور در بسیاری از رسانههای رسمی و غیررسمی باعث شد موجی از ورود نقدینگی بهسمت ۴ سهم پالایشی (پالایشگاههای بندرعباس، تهران، تبریز و اصفهان) صورت گیرد. نکته جالب توجه اینکه به هیچ عنوان این خبر از سوی سازمان خصوصیسازی یا وزارت اقتصاد بهعنوان متولی اصلی عرضه ایتیافها تکذیب نشد.
پیش از این بارها عرضه ایتیافهای دوم و سوم به تعویق افتاده بود، اما این بار با توجه به اینکه هیچ واکنشی در عدم تأیید روز دوم شهریور ماه انجام نشد متأسفانه بسیاری وجوه نقد مردم بهسمت این سهام روانه شد.
اما دیروز اعلام شد، بر اساس اعلام قبلی سازمان خصوصیسازی قرار بود سهام دولت در چهار پالایشگاه در قالب دومین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله (etf) عرضه شود لیکن با توجه به عدم اقدام وزارت نفت در تأسیس صندوق مذکور، هیئت واگذاری در آخرین جلسه خود و با توجه به عرضه قبلی سهام شرکت پالایش نفت تبریز، عرضه باقیمانده بلوک سهام متعلق به دولت در سه شرکت پالایش نفت بندرعباس، تهران و اصفهان را نیز مصوب نمود، لذا بر همین اساس آگهی عرضه عمده و بلوکی سهام این شرکتها هفته گذشته منتشر شده است که پس از هماهنگی با بورس تاریخ دقیق عرضه آن در بازار سرمایه مشخص خواهد شد.
این گزارش میافزاید: سازمان خصوصیسازی مجری مصوبات هیئت محترم واگذاری است و چنانچه در این خصوص مصوبه جدیدی به این سازمان ابلاغ شود بر آن اساس اقدام خواهد شد، لذا تأکید میشود اخبار منتشره در سایت سازمان خصوصیسازی مبنا و مأخذ اقدامات مربوط به عرضه سهام دولت در بازار خواهد بود و شایسته است که با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان خصوصیسازی بهنشانی www.ipo.ir اطلاعرسانی صحیح انجام گیرد.
مجلس همچنان پیگیر ارائه سهام عدالت به جاماندگان
نکته جالب توجه دیگر اینکه بهغیر موضوع عدمعرضه ایتیاف دوم مجلس شورای اسلامی و در رأس آن کمیسیون اقتصادی نیز بهشدت پیگیر ارائه سهام به جاماندههای سهام عدالت میباشد. ظاهراً تنها منابع باقیمانده برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان سهام موجود و دارایی همین ایتیافها میباشد.
بر این اساس هنوز تکلیف سهامی که مجلس برای جاماندهها در نظر گرفته روشن نشده که موضوع بلاتکلیفی ایتیاف دوم نیز خبرساز شده است.
آیا پای دعوای بزرگ در مدیریت پالایشگاهها در میان است؟
یکی از گمانهزنیهای جدی نیز به موضوع مدیریت سهام پالایشگاههای در معرض عرضه اشاره دارد، بر این اساس بهنظر میرسد در مورد پالایشگاهها دعوای اصلی بر سر مدیریت این صندوق باشد. اگر سهام موجود بهصورت ETF عرضه شوند بهنظر میرسد مدیریت صندوق بهعهده وزارت اقتصاد باشد و اگر عرضه بهصورت بلوکی انجام شود احتمالاً با انجام خرید از سوی زیرمجموعههای وزارت نفت مدیریت در نهایت در وزارتخانه مذکور باقی بماند.
جزئیات اختلاف نظر وزارت اقتصاد و وزارت نفت
گفتنی است، طبق اعلام رسمی دژپسند وزیر اقتصاد «دستگاه مربوطه (وزارت نفت) در روزهای اخیر اعلام کرد «آمادگی نداریم»، بر این اساس، دارادوم بهصورت بلوکی عرضه میشود و اگر هم نتوانستیم، آن را شناور میکنیم. «
این درحالی است که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی توقف عرضه دارادوم را تصمیم وزیر اقتصاد دانست و تأکید کرد در صورت تغییر این تصمیم برای تشکیل صندوق ETF، این شرکت و وزارت نفت آماده بوده و هستند که تمامی اختیارات خود را در این خصوص به وزیر اقتصاد تفویض نمایند.
در اطلاعیه شرکت مذکور آمده است، «طبق آخرین نظر جناب آقای دژپسند وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، قرار شد سهام پالایشگاهها بهصورت بلوکی فروخته شود و لذا با انتخاب این روش عرضه، دیگر لزومی به تشکیل صندوق ETF نبوده است.
احتمال عرضه سهام پالایشگاهها در قالب ایتیاف همچنان وجود دارد؟
هرچند شرکت پخش و پالایش تمام تقصیر را بر دوش وزیر اقتصاد انداخته است، اما بایستی منتظر ماند تا جزئیات بیشتر از موضوع روشن شود. به هر حال پیگیریها نشان میدهد ظاهراً در صورت عدم اقدام وزارتخانه متولی برای عرضه سهام در قالب ایتیاف و عدماستقبال در عرضه بلوکی وزارت اقتصاد میتواند رأساً نسبت به عرضه سهام در قالب ایتیاف اقدام کند. هنوز جزئیات این خبر تأیید نشده است، اما پیگیریهای لازم از سوی خبرنگاران تسنیم در این خصوص انجام خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.