شماره: 1469 / ۱۳۹۹ بيست و يکم مرداد
تعداد بازدید : 0
اخبار
تقدیر ازتغییر الگوی مصرف سوخت
نیروگاهها در وزارت نیرو
رییس دفتر رییسجمهوری از اقدامهای وزارت نیرو برای تغییر الگوی مصرف سوخت نیروگاهها، کاهش منابع آلاینده و اهتمام در تامین حقابه تالابها در سال 1398 قدردانی کرد.بهگزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «محمود واعظی» در نامهای خطاب به «رضا اردکانیان» وزیر نیرو، تاثیر اقدامهای این وزارتخانه را در حفظ و حراست از محیط زیست، مثبت و قابل توجه ارزیابی و عنوان کرد: با توجه به بررسی مستندات ارائه شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اقدامهای آن وزارتخانه نسبت به تغییر الگوی مصرف سوخت نیروگاهها و کاهش منابع آلایندهها و اهتمام در تامین حقابه تالابها طی سال 1398 که اثرات مثبت و قابل توجهی در حفظ و حراست از محیط زیست بر جای گذاشته است؛ بدین وسیله از مدیریت و مساعی جنابعالی و همکارانتان تشکر و قدردانی میشود.اکنون همه نیروگاههای کشور به شبکه گاز متصل هستند با این حال در فصول سرد سال و با افزایش مصرف گاز توسط بخش خانگی، گاز تحویلی به نیروگاهها کاهش مییابد و سوخت مایع جانشین آن میشود.پیش از این مدیر سابق دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده بود که گازرسانی به نیروگاهها افزایش پیدا کرده و حتی این آمادگی وجود دارد که در مرداد و شهریور سال جاری گازرسانی به این بخش تا 310 میلیون متر مکعب در روز افزایش داشته باشد.
روند افزایشی مصرف برق از سرگرفته شد
روند مصرف برق که در شب وروزهای گذشته کاهشی شده بود، شب19 مرداد افزایشی شد و از مرز 56 هزارمگاوات گذشت.مصرف برق شب گذشته کشور براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق که مورد بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا قرار گرفت، درساعت 21 و 12 دقیقه به 56 هزار و 125 مگاوات رسیدو این درحالی است که از چهاردهم مردادماه روند مصرف کاهش یافته بود.میزان مصرف برق شب گذشته در مقایسه با زمان مشابه پارسال که 53 هزار و 579 مگاوات مصرف شده بود، از رشد دو هزار و 546 مگاواتی برخوردار شده است.بررسیها نشان میدهد روز گذشته میزان مصرف برق درساعت 12و 56 دقیقه به عدد55 هزار و 584 مگاوات رسید و این درحالی است که پارسال در همین بازه زمانی 54 هزار و 40 مگاوات به مصرف رسیده بود.مصرف برق دربخش صنایع درعین حال روندی کاهشی یافت بطوری که شب گذشته مصرف این بخش به چهار هزار و 687 مگاوات رسید که شب پیشتر پنج هزار و یک مگاوات بود.میزان ذخیره نیروگاه ها در شب و روز گذشته یک هزار و 167 مگاوات و میزان تولید برق از منابع تجدیدپذیر هم 6 هزار و 444 مگاوات بود.وزیر نیرو به تازگی به ایرنا گفت: دوره اوج مصرف تابستان 99 بدون خاموشی برنامهریزی شده با رشد «اوج بار» حدود یک درصد و با افزایش عرضه انرژی بیش از چهار درصد نسبت به سال گذشته و افزایش صادرات انرژی پشت سر گذاشته شد.به گفته رضا اردکانیان، تابستان 97 اوج بار بیش از پنج درصد را به زیر سه درصد رساندیم و در تابستان 98 رشد اوج بار فقط یک درصد و بدون خاموشی بود که امسال نیز به همین میزان خواهد شد.
کاهش 25 درصدی مصرف بنزین
در استان خراسان شمالی
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی از کاهش 25 درصدی مصرف بنزین در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در این استان خبر داد.به گزارش شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی، مجتبی شکوری در این باره گفت: مصرف نفتسفید نیز در این بازه زمانی با کاهش 52 درصدی روبهرو بوده است.وی افزود: در چهار ماهه نخست امسال، مقدار مصرف گاز مایع در استان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد کاهش داشته است.مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی تصریح کرد: عمدهترین دلیل این کاهش مصرف، شیوع ویروس کرونا، کاهش تردد خودروها و همچنین اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت بوده است.شکوری گفت: در بازه زمانی مذکور، مصرف نفتگاز در این استان نسبت به چهار ماهه نخست پارسال، 3 درصد افزایش داشته است.وی با اشاره به کاهش مصرف سوخت در استان خراسان شمالی تأکید کرد: همه جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی در تمامی استان به صورت شبانهروزی آماده خدماترسانی به مراجعان هستند.
سقوط سود سعودی آرامکو در 3 ماه دوم 2020
سود شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو سقوط کرد، با این حال این شرکت به بهبود بازار نفت خوشبین است.به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی، سود شرکت بزرگ نفتی سعودی آرامکو در سه ماه دوم سال جاری میلادی 73 درصد کاهش یافت، زیرا سقوط تقاضای انرژی و قیمتها به دلیل بحران ویروس کرونا در فروش بزرگترین صادرکننده نفت جهان اثر منفی گذاشت.این در حالی است که آرامکو مجبور به اجرای برنامهای برای پرداخت 75 میلیارد دلار سود سهام در سال جاری میلادی است و امین ناصر، مدیرعامل این شرکت معتقد است تقاضای جهانی نفت رو به بهبود میرود.شرکتهای بزرگ نفتی جهان در سه ماه دوم سال گذشته میلادی متضرر شدهاند، زیرا کاهش سفرها به دلیل محدودیتهای ناشی از اقدامهای پیشگیرانه برای مهار ویروس کرونا سبب افت مصرف نفت و کاهش قیمتها به سطحی شد که در حدود دو دهه بیسابقه بود. آرامکو که پارسال برای نخستین بار سهام خود را با رقم بیسابقه 29 میلیارد و 400 میلیون دلار در ریاض ثبت کرده بود، اعلام کرد: گسترش سریع کرونا در سطح جهان سبب کاهش چشمگیر تقاضای نفت خام، گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی شده است.ناصر در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روند جزئی بهبود را در بازار انرژی و افزایش تقاضا شاهد هستیم، زیرا اقتصادها پس از کاهش محدودیتهای اعمالشده برای مهار ویروس کرونا بهتدریج بهبود مییابند.وی افزود: چین را ببینید، مقدار تقاضای بنزین و گازوئیل آنها تقریباً به سطح پیش از شیوع کرونا رسیده است. شاهد بهبود بازار آسیا و بازارهای دیگر هستیم.
صنعت نفت به سمت برندسازی در حرکت است
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: با اقدامهای انجامشده و رویکرد مثبتی که وزارت نفت نسبت به ساخت داخل در دستور کار داشته و دارد، صنعت نفت به سمت برندسازی در حرکت است و تاکنون بالغ بر 15 هزار قلم کالا در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بومیسازی شده است.احمد محمدی صبح دیروز (دوشنبه، 20 مردادماه) در آیین اعطای نخستین گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت به نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت ایران، با بیان این مطلب افزود: در حوزه های عملیاتی صنعت نفت بهویژه در مناطق نفتخیز جنوب در حوزه ساخت داخل اقدامهای مهمی انجام شده است که ابتدا از طریق دریافت تأییدیههای فنی فهرست کالاها و تجهیزات تهیه میشد و سپس فهرست بلند مطرح شد که بر اساس آن عمل میشد و کاردکردهای خود را داشتند و البته ضعفهایی هم بود.وی ادامه داد: وزارت نفت همواره دنبال راهکارهایی برای صدور گواهینامه کیفیت بود و لازم بود سیستمی مستقل از نظر شخصیت حقوقی باشد که کنترل کیفیت محصولات را انجام دهد، بهویژه در شرایط تحریم که امکان تأیید کیفیت محصولات از خارج کشور وجود نداشت.محمدی با بیان اینکه تاکنون شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بخشهای مختلف مثل حوزه حفاری، ماشینآلات فرآیندی، توربینهای گازی، کالاهای مصرفی در چاه و... اقدامهای بسیاری انجام داده است، ادامه داد: صنعت نفت به سمت برندسازی میرود و از قطعهسازی به سمت تجهیزسازی در حرکت است.وی با اشاره به معرفی 7500 قلم کالا به سازندگان ایرانی در نمایشگاه خوزستان در سال 98، ادامه داد: تاکنون 70 درصد این کالاها در مرحله ساخت قرار گرفته است و امیدواریم این فرآیند در سال 1400 نهایی شود. محمدی گفت: گواهینامه کیفیت مانند پاسپورت میماند و نماد اعتماد به کالا بوده و حتی در صدور خدمات فنی و مهندسی کاربرد دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نفت:هدف نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت تعامل با جهان است
وزیر نفت گفت: تشکیل نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت ایران به این معنا نیست که نمیخواهیم با دنیا همکاری نداشته باشیم، بلکه با تشکیل این انجمن زیرساختها را برای همکاری با دنیا فراهم میکنیم.
بیژن زنگنه دیروز (دوشنبه، 20 مردادماه) در آیین اهدای نخستین گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت اظهار کرد: ما اکنون در وضعی هستیم که ارتباطمان با دنیا ضعیف است، اما به محض برقراری ارتباط این نهاد باید بهعنوان یک نهاد معتبر بینالمللی با دنیا ارتباط داشته باشد و آنچه صادر میشود مورد قبول باشد.
وی تصریح کرد: من این اقدام را گامی بزرگ میدانم شاید بتوانم بگویم این یک نقطه مهمی از اهداف ما بوده است و اگر بگویم راهاندازی چنین نهادی از آرزوهای من بوده است بزرگنمایی نکردهام، این گام نقطهای مهم و اثرگذار در توسعه فناوری ملی در صنعت نفت به شمار میآید.
وزیر نفت تأکید کرد: ما با این نهاد نهتنها میتوانیم برای تجهیزات و کالاهای صنعت نفت در سطح بینالمللی گواهینامه صادر کنیم، بلکه این گواهینامه در سطح بینالمللی هم میتواند استفاده شود.
زنگنه ضمن قدرانی از تلاش همه افراد دخیل در این راه دشوار و راهاندازی نخستین نهاد صدور گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات گفت: به جامعه فنی و صنعتی و فعالان صنعت نفت هم تبریک میگویم، این کار دشوار با سرسختی انجام شد و به موفقیت رسید.
وی افزود: اگر بخواهیم به این مسئله بهدرستی توجه کنیم میبینیم یکی از ارکان منطقی و قطعی برای حمایت از ساخت داخل و توسعه فناوری ملی ایجاد فرآیند مطمئن بهمنظور صدور گواهینامه کیفیت برای کالاها و تجهیزات فنی ساخت داخل است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه صادرکنندگان داخلی در گذشته برای دریافت گواهینامه راه سختی را طی میکردند که این راه با دشواریهای زیادی همراه بود، تصریح کرد: اکنون با اعمال تحریمهای ظالمانه این امکان از ما سلب شده است.
زنگنه ادامه داد: پس از تحریم به این فکر کردیم در شرایطی که سازندگان نمیتوانند هولوگرام استاندارد ایپیآی (API) را دریافت کنند و در داخل هم نهادی برای صدور گواهینامه نداریم، حالا باید چه کنیم. آیا باید از استانداردها عبور میکردیم؟ چه فرد و نهادی میتوانست بپذیرد که از کالاها و تجهیزاتی که استاندارد ندارند، ارزیابی نشدهاند و گواهی ندارند استفاده کند.
وی به ریسک بالا در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: هر یک اشتباه کوچک در صنعت نفت میتواند به خسارتی بسیار بزرگ منجر شود. بهکارگیری یک تجهیز غیراستاندارد یا اغماض و تساهل در بهکارگیری درست استانداردها ممکن است فاجعهای نهتنها در سطح محلی و منطقهای، بلکه در سطح ملی بهوجود بیاورد. از این جهت هیچکس نمیتواند بگوید استانداردها را رعایت نکنید.
زنگنه با بیان اینکه استاندارد ملی به معنای چشمپوشی از استاندار بینالمللی نیست، بلکه متناسبسازی هدف است، اظهار کرد: برای تشکیل چنین نهاد حرفهای و بیطرف که مورد اعتماد و قابل اتکا برای سازنده و خریدار باشد نخستین گامی که چند سال پیش برداشتیم احیای انجمن نفت بود.
وی با یادآوری اینکه انجمن نفت یکی از قدیمیترین انجمنهای صنعتی در ایران بوده است که پس از انقلاب دولتی شد و تأثیرگذاری خیلی کمی داشت، تصریح کرد: تلاش زیادی شد تا این انجمن از یک نهاد دولتی به یک نهاد مردمی تبدیل شود، متخصصان زیادی از سازندگان تا پیمانکاران و مشاوران برای تجدید ساختار این انجمن تلاش کردند که کار سختی بود، اما این تغییرات انجام شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه پس از تجدید ساختار این انجمن مهمترین مسئولیتی که به آن سپرده شد اجرای زیرساختهای لازم سختافزاری و نرمافزای برای صدور گواهی کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت بود، تصریح کرد: در این مرحله ارتباط با سازمان استاندارد برقرار و تأکید شد فرآیند ارزیابی بدون کسی نفوذ کسی انجام شود.
زنگنه تشکیل این نهاد را از مصادیق عینی تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی میگوید درونزایی و برونگرایی و مردمی کردن اقتصاد. همه این موارد در این نهاد است. ما افزون بر درونگرا بودن، برونگرا هم هستیم. میخواهیم افزون بر اینکه خودمان امکانات و زیرساختها را داشته باشیم با جهان هم در همکاری باشیم.
وی با بیان اینکه اعتقاد به ساخت داخل همواره از اولویتهای صنعت نفت بوده و در این سالها دهها هزار کالا و تجهیز در داخل ساخته شده است، افزود: هماکنون بیش از 70 درصد خریدها در قالب قراردادهای EPC و EPD از سازندگان داخلی کالاها انجام میشود. ما فهرستی مفصل را ضمیمه کردهایم که این کالاها باید از داخل خریداری شود.
وزیر نفت گفت: یکی از اهداف مهم قراردادهای جدید نفت هم از اساس حمایت از ساخت و ظرفیتهای داخل است. ظرفیتهای داخلی پیمانکاران هستند، حفاران داخلی هستند، کارخانههای ما هستند که سیستمها و تجهیزات را میسازند.
زنگنه با بیان اینکه آنچه کشور در صنایع نفت و نیرو به آن افتخار میکند، اقدامهایی است که با یک اندیشه مدیریتی در کشور فعال شده است، تصریح کرد: مپنا، فرآب، پتروپارس، OTC که سبب افتخار ایران هستند با ذهنیت ساخت داخل و تقویت ایران و ایرانی و بدون شعار و روشهای پوپولیستی شکل گرفته است. روشهای پوپولیستی چند ماه دوام دارد و سرانجام توانایی رساندن این بار به منزل را ندارد و مستهلک می شود.
وی با تأکید بر اینکه هر کدام از این شرکتها و کارها با زحمات فراوانی شکل گرفته است، گفت: همچنین تلاشهای زیادی برای شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) که بخشی از آن شکل گرفته کشیده شده و این تلاشها همچنان باید ادامه یابد تا این ایده درست اجرایی شود.
زنگنه ادامه داد: انسان همیشه در مقابل حرف و ایدههای جدید مقاومت میکند، البته هر حرف جدیدی هم درست نیست، باید تفکر و از عقل استفاده کرد. انسان باید خود را ملزم به استفاده از عقل و حرفهای جدید، تجربهاش و استدلال منطقی بداند.
وزیر نفت با بیان اینکه در صنعت حساس، پیچیده و پر ریسک نفت، صدور این گواهینامهها ریسک را منطقی و امکان استفاده از ساخت تجهیزات داخلی را فراهم می کند، گفت: البته حمایت از ساخت داخل تنها به این موضوع ختم نمیشود، شرایط خرید تضمینی کالاهای داخل که در هفتههای آینده با فراهم شدن زیرساختهایش آن را هم اعلام خواهیم کرد، با هدف حمایت بیشتر از ساخت داخل انجام شده است.
وی تصریح کرد: نهاد صدور گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت نخستین گام برای خرید تضمینی کالا و حمایت از ساخت تجهیزات است.
زنگنه در پایان گفت: از همه همکارانم، سازمان استاندارد، انجمن نفت و همه همکارانی که در این سالها در میان ما بودند و زحمت کشیدند و این کار سنگین را به اینجا رساندند قدردانی میکنم. انشاءالله خداوند برکات خود را بیش از پیش بر ملت ایران و صنعت نفت نازل کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
انتشار 25 هزار میلیارد ریال اوراق سلف موازی نفت و میعانات گازی
تامین سرمایه بانک ملت از پذیرش، تعهد خرید و بازارگردانی اوراق سلف موازی استاندارد میعانات گازی و نفت خام سنگین صادراتی دو شرکت به ارزش 25 هزار میلیارد ریال خبر داد .
با توجه به اقبال عامه مردم به سرمایهگذاری در بورس، فرصت مناسبی برای تامین مالی شرکتها از طریق بورس فراهم شده است.در حال حاضر روزانه بین 25 تا 33 هزار میلیارد تومان در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران داد و ستد سهام انجام میشود که اگر فقط 10 درصد این رقم جذب تولید شود، میتواند رونق و اشتغال در اقتصاد کشور ایجاد کند.
کارشناسان میگویند، شرکتهای حاضر در بورس و فرا بورس با انتشار اوراق مختلف مثل اوراق اجاره سهام، مرابحه،سلف موازی و انواع اوراق و افزایش سهام شناور در بورس، میتوانند نسبت به جمعآوری نقدینگی از بازار اقدام و به رونق تولید کمک کنند.
تامین سرمایه بانک ملت از پذیرش، تعهد خرید و بازارگردانی اوراق سلف موازی استاندارد میعانات گازی و نفت خام سنگین صادراتی دو شرکت به ارزش 25 هزار میلیارد ریال خبر داد .
در حالی مشاور پذیرش، تعهد خرید در عرضه اولیه و بازارگردانی اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی برای شرکت «توسعه نفت و گاز صبا اروند» و اوراق سلف موازی استاندارد میعانات گازی شرکت «توسعه نفت و گاز صبای کنگان» بر عهده تامین سرمایه بانک ملت قرار داده شده که کل این اوراق از ارزشی بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال برخوردار است.
در این راستا روح اله حسینی مقدم، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت گفت: دوشنبه 20مردادماه 1399 ، 10هزار میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد میعانات گازی توسط شرکت توسعه نفت و گاز صبای کنگان ، در بازار مشتقه بورس انرژی ایران در نماد «سمیعا001» عرضه شد.
وی ادامه داد: این اوراق در مجموع یک میلیون و 21 هزار و 945 قرارداد سلف موازی استاندارد میعانات گازی شرکت توسعه نفت و گاز صبای کنگان بوده که با هدف تامین مالی طرح توسعه جامع و تکمیل فازهای 11 تا 24 پارس جنوبی و به قیمت عرضه 9 میلیون و 785هزار و 260 ریال برای هر قرارداد، واگذار میشود.
حسینی مقدم در ادامه با اشاره به اینکه عرضه مزبور تنها در یک روز کاری خواهد بود، گفت: در همین راستا تامین سرمایه بانک ملت، تعهد خرید، مشاوره و بازارگردانی 15هزار میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی شرکت «توسعه نفت و گاز صبا اروند» را نیز برعهده گرفته است.وی ادامه داد: این اوراق نیز 20مرداد ماه 1399 از بستر بورس انرژی عرضه شد. حجم اوراق مزبور بالغ بر در مجموع یک میلیون و 491هزار و 562 قرارداد سلف موازی بوده که به قیمت 10 میلیون و 56 هزار و 570ریال در هر قرارداد واگذار خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.