شماره: 1819 / ۱۴۰۰ بيست و پنجم دي

تعداد بازدید : 0
اخبار
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه چین
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین دیدار کرد.وزیر خارجه کشورمان بنا به دعوت رسمی وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در صدر هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی، عازم چین شده است.قرار است موضوعات متنوع دوجانبه و بین المللی و از جمله آخرین وضعیت برنامه همکاری های ۲۵ ساله دو کشور در این سفر مورد بررسی قرار گیرد.
اعلام روند بررسی جزییات بودجه ۱۴۰۱
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی روند بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس را تشریح کرد.سید نظام الدین موسوی اظهار کرد: با توجه به اصلاح آیین نامه داخلی مجلس، ابتدا کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق بررسی و تصویب شد و سپس کلیات به رای نمایندگان در جلسه علنی گذاشته شد و نمایندگان آن را تصویب کردند، با تصویب کلیات نوبت به ارائه پیشنهادات نمایندگان رسید.وی توضیح داد: طبق آیین نامه قبلی نمایندگان حداکثر ۱۰ روز فرصت ارائه پیشنهادات به کمیسیون های تخصصی را داشتند سپس کمیسیون های تخصصی از زمان چاپ و توزیع لایحه، ۱۰ روز فرصت بررسی پیشنهادات نمایندگان و ارائه آن به کمیسیون تلفیق را داشتند.موسوی افزود: اکنون بیش از ۱۰ هزار پیشنهاد از سوی نمایندگان ارائه شده و کمیسیون های تخصصی هم آن را بررسی کردند اما به دلیل تغییر آیین نامه، هیات رئیسه دو روز فرصت در اختیار نمایندگان قرار داد و کمیسیون های تخصصی هم باز یک هفته زمان بررسی پیشنهادات را داشتند که فرصت نمایندگان برای ارائه پیشنهادات تمام شد و کمیسیون های تخصصی تا روز گذشته برای ارائه گزارش به کمیسیون تلفیق فرصت داشتند.سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه جلسات کمیسیون تلفیق برای بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ از روز شنبه ۲۵ دی آغاز می شود، خاطرنشان کرد: طبق آیین نامه کمیسیون تلفیق به مدت ۱۵ روز فرصت بررسی جزییات لایحه بودجه را دارد که می تواند این فرصت را ۱۵ روز دیگر هم تمدید کند؛ این فرصت در شرایطی تمدید می شود که به تصویب هیات رئیسه مجلس برسد. بعد از اتمام این فرصت، کمیسیون تلفیق گزارش مصوبات خود درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به هیات رئیسه برای چاپ و توزیع بین نمایندگان می دهد و بعد از آن جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه در دو شیفت کاری آغاز خواهد شد.
لاوروف: سفر رئیسی به مسکو کوتاه، اما مهم است
وزیر خارجه روسیه سفر رئیسجمهور کشورمان به مسکو را «حائز اهمیت» خواند.به گزارش اردوپوینت، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه درخصوص سفر آتی سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به مسکو گفت: این سفر کوتاه، اما مهم است. زمان آن رسیده است که تعاملات که عموما نزدیک و منظم است و قربانی ویروس کرونا شده است در بالاترین سطح ازسرگرفته شوند.وی افزود: اهمیت این بازدید در وهله اول لزوم برآورد دستورکار کلی با توجه به تغییرات انجام گرفته در ریاستجمهوری ایران است.
افغانستان در حال مواجه با سونامی گرسنگی
یکی از مقامات ارشد «برنامه جهانی غذا سازمان ملل» (WFP) در مصاحبه با آسوشیتدپرس هشدار داد که افغانستان با «سونامی گرسنگی» روبرو است.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان با «کمبود مواد غذایی» و بیش از ۸ میلیون شهروند در این کشور در «معرض گرسنگی» قرار دارند.فقدان کمک به همراه بحران همه گیری ویروس کرونا و خشکسالی، این کشور را به سمت «تورم شدید» و «کمبود منابع غذایی» سوق داده است.کاخ سفید روز سهشنبه اعلام کرد که آمریکا کمک جدیدی به ارزش بالغ بر ۳۰۸ میلیون دلار بهعنوان کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که از اکتبر ۲۰۲۱ مجموع کمکهای آمریکا به افغانستان و پناهجویان این کشور را به رقم تقریبا ۷۸۲ میلیون دلار رسانده است.مری-الن مکگرورتی، این مقام ارشد در «برنامه جهانی غذا سازمان ملل» توضیح داد که افغانستان به ۴.۴ میلیارد دلار و این سازمان حدود ۲.۶ میلیارد دلار برای حداقل کاری که باید در سال ۲۰۲۲ در افغانستان انجام شود، احتیاج دارند.به گفتههای این مقام ارشد، این اولین باری است که کشاورزان افغان باید چشم انتظار کمکهای بشردوستانه باشند.مکگرورتی افزود: آیا میتوانید تصور کنید که روزی قادر نباشید به فرزندانتان غذا دهید؟ و آیا میتوانید تصور کنید که قادر نیستید همان بچه را گرم و راحت نگه دارید؟ این درد و رنج «غیرقابل تصور» است و اکنون امروز به این حمایتها برای جلوگیری از این درد و رنج نیاز داریم.پس از آنکه طالبان در ۱۵ اوت، افغانستان را تصرف کرد، وضعیت اقتصادی این کشور متزلزل شد.تحریمها علیه طالبان، صدها میلیون دلار از منابع مالی بینالمللی را که دولت بر آن تکیه میکرد، قطع کرده است. میلیاردها دلار از دارایی افغانستان در خارج از کشور مسدود شده و ارتباط سیستم بانکی افغانستان تا حد زیادی با جهان قطع شده است. در نتیجه، دولت تا حد زیادی قادر به پرداخت حقوق مردم نیست و بدین ترتیب اقتصاد این کشور از بین رفته است.
بلینکن: فقط چند هفته برای احیای برجام
وقت هست
وزیر خارجه آمریکا میگوید در هفتهها و نه ماههای آینده مشخص خواهد شد که آیا میتوان به صورت متقابل به توافق هستهای ایران و قدرت ها، برجام، بازگشت یا نه.به گزارش بی بی سی؛ آنتونی بلینکن در مصاحبهای با رادیو «ان پی آر» آمریکا گفت هنوز معتقد است که میتوان در هفتههای پیش رو به برجام بازگشت و «این بهترین اتفاق برای امنیت این کشور و متحدان و شرکایش در منطقه خواهد بود.»او گفت: «به نظر من چند هفته وقت داریم تا ببینیم میتوانیم به اجرای متقابل تعهدات بازگردیم.»او گفت «وقت خیلی خیلی تنگ است»، چون ایران «به نقطهای که بتواند در زمان خیلی خیلی کوتاه مواد اتمی کافی برای یک بمب هستهای تولید کند نزدیک و نزدیکتر میشود.»وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد اگر در چند هفته آتی مذاکرات به نتیجه نرسد آمریکا به شیوهای دیگر وارد عمل خواهد شد.
حمله ائتلاف سعودی به بیمارستانی در صنعا
چهار نفر از کارکنان بیمارستانی در شهر صنعاء در حمله جنگندههای متجاوز سعودی آمریکایی به اطراف این بیمارستان زخمی شدند که حال دو نفر از آنان وخیم گزارش شده است.چهار نفر از کارکنان بیمارستانی در شهر صنعاء در حمله جنگندههای متجاوز سعودی آمریکایی به اطراف این بیمارستان زخمی شدند که حال دو نفر از آنان وخیم گزارش شده است.خبرنگار المسیره در صنعاء در گزارشی گفت جنگندههای متجاوز سعودی آمریکایی چهارشنبه شب سه بار اطراف بیمارستان نمونه-۴۸ بمباران کردند.دکتر انتصار العیانی متخصص زنان و زایمان گفت: «آنان بیماران را به وحشت انداختند. بخشی از بیماران را کودکان تشکیل میدهند. زنان باردار نیز در این بیمارستان بستری هستند. لعنت خداوند بر آل سعود. آنها بیماران را حتی در اواخر شب با حملاتشان به وحشت میاندازند. هدف مشخصی ندارند و حملات کورکورانه میکنند.»یک پرستار گفت: «ما در این بیمارستان بیماران دیابتی داریم. این حمله باعث شد به آنان شوک بزرگی وارد شود که قند یکی از آنان تا ۵۰۰ بالا رفت و او را به بخش دیگری منتقل کردیم.»خبرنگار گفت چهار نفر از کارکنان زخمی شدند که حال دو نفر از آنان وخیم است. هدف از این حملات ترساندن بیماران و کارکنان بیمارستان و نابود کردن باقیمانده زیرساختهای پزشکی در یمن است.خبرنگار در پایان گفت حمله به بیمارستان نمونه-۴۸ در صنعاء، بخش دیگری از حملات به محلههای مسکونی در صنعاست. ائتلاف متجاوز به علت سکوت جهانیان و چشم پوشی سازمان ملل متحد در حال گسترش حملاتشان به غیر نظامیان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
بهره برداری از نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور در قشم
مرحله نخست پالایشگاه نفت خام فوق سنگین پاسارگاد قشم با حضور رییس جمهور به صورت رسمی وارد مدار تولید شد.
از مزایای پالایشگاه نفت خام فوق سنگین پاسارگاد قشم میتوان به تضمین برداشت از پارس جنوبی، اشتغالزایی، تولید محصولات با کیفیت بالا و کمک به ارتقای صادرات فراورده از جمله قیر کشور اشاره کرد و توان افزایش صادرات دارد.
با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص کاهش خام فروشی نفت، در سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زداییها» روز جمعه، ۲۴ دیماه پالایشگاه ۳۵ هزار بشکه ای نفت خام فوق سنگین قشم در گروه گسترش انرژی پاسارگاد و با حضور آیت الله ابراهیم رئیسی، رییسجمهور افتتاح شد و به بهرهبرداری رسمی رسید.
این پالایشگاه هم اکنون به ظرفیت کامل تولید رسیده که از مزایای آن می توان به تضمین برداشت از پارس جنوبی، اشتغالزایی، تولید محصولات با کیفیت بالا و کمک به ارتقای صادرات فراورده از جمله قیر کشور اشاره کرد.
تاکنون گروه گسترش انرژی پاسارگاد در منطقه آزاد قشم بابت احداث پالایشگاه نفت فوق سنگین پاسارگاد قشم با ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق و همچنین سه پُست اسکه صادراتی به ظرفیت ۱۵ میلیون تن در سال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است؛ همچنین ظرفیت صادراتی سالیانه بیش از ۶ میلیارد دلاری از جمله نتایج زیرساختهای ایجاد شده در این منطقه به شمار میرود.
پیش بینی شده با بهرهبرداری از این واحد تولیدی ۴۰۰ نفر بهصورت مستقیم و بیش از یکهزار نفر بهطور غیرمسقیم در این پالایشگاه مشغول به کار میشوند.
تکمیل اساسی پالایشگاه در چند ماه اخیر
با تغییر دولت در سال جاری و روی کار آمدن مدیریت جدید در وزارت نفت، بررسیهای مسوولان جدید نشان داد که پالایشگاه نفت قشم همچنان ناقص است و تا مرحله تولید، فاصله دارد.
بررسیها نشان داده که سال گذشته زمان پیشراهاندازی پالایشگاه نفت قشم، حتی اسکله و بخشهای فرآیندی آن هم آماده نشده بود و اساساً آنچه که به عنوان پیش راهاندازی انجام شد، فاصله بسیاری تا تکمیل طرح داشت.با جلسات مستمری که وزارت نفت دولت سیزدهم برای رفع مشکلات تکمیل این پالایشگاه داشت، در ماههای گذشته به تدریج مراحل تکمیل این پالایشگاه انجام شد و اکنون با گذشت یک سال از افتتاح اولیه آن در دولت قبل، این پالایشگاه به تازگی آماده گرفتن نفت سنگین شده است.
بدین ترتیب با جاری شدن نفت سنگین در لولههای پالایشگاه قشم، عملاً مرحله تولید از این پالایشگاه، در شرایط فعلی شروع شده است که قرار است آقای رئیسی آن را افتتاح نماید.
در یک سال اخیر که دولت قبل این پالایشگاه را به اصطلاح پیشراهاندازی کرد، یک لیتر هم این پالایشگاه تولید قیر نداشته چراکه اساساً آمادگی تحویل گرفتن خوراک (نفت خام سنگین) را نداشت.
پالایشگاه ظرفیت روزانه ۳۵هزار بشکه قیر تولید می کند
معاون پایین دستی شرکت گسترش انرژی پاسارگاد گفت: پالایشگاه نفت خام فوق سنگین و تولید قیر قشم با ۲۲۰ میلیون یورو سرمایه گذاری است که با بهرهبرداری از این پالایشگاه ۳۵ هزار بشکه در روز قیر باکیفیت تولید خواهد شد.
غلامحسین رمضان پور با اشاره به اشتغال متخصصان و کارشناسان مجرب در این پالایشگاه گفت: مساحت این پالایشگاه در ۴۰ هکتار است و بیش از یک هزار نیرو در دوران ساخت این شرکت مشغول به کار بودهاند و پس از بهرهبرداری ۲۰۰ نفر بهصورت ثابت در این شرکت مشغول میشوند.
معاون پایین دستی شرکت گسترش انرژی پاسارگاد اظهار داشت: ساخت این پالایشگاه از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و پالایشگاه پارس بهین قشم که ۲۵ دیماه سال ۹۹ مرحله پیش راهاندازی را آغاز کرده بود، پس از پایان این مرحله، در سفر آیتالله رئیسی به استان هرمزگان مرحله نخست آن به بهرهبرداری نهایی رسید.
وی گفت: استانداردهای یورو ۲۰۰۵ و توجه به مباحث محیطزیستی از خروجی این پالایشگاه مورد توجه قرار گرفته است و محصولات این پالایشگاه صادرات میشود.
شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت گسترش انرژی پاسارگاد در منطقه آزاد جزیره قشم است.
پالایشگاه نفت قشم ظرفیت تولید تا ۷۰هزارتن دارد
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور دراین زمینه گفت:این پالایشگاه در ٢ مرحله از پالایشگاه قشم با ظرفیت ٧٠ هزار بشکه در روز ساخته شده است وامروز مرحله اول آن افتتاح شد.
سعید محمد اظهارداشت: مرحله اول این پالایشگاه از سال ٩۴ با ٩۵ درصد امکانات و توان داخلی بدون هیچگونه دخالت مهندسان و تکنولوژی خارجی در قشم ساخته شده است.
مشاور رییس جمهور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح گفت: هماینک پنج میلیون بشکه قیر از جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور صادر که یک پنجم آن در قشم تولید میشود.
وی بیان کرد: هماینک یک میلیون بشکه قیر تولیدی از بهین پالایش نفت سنگین قشم توسط اسکله کاوه به سایر کشورها صادر میشود.
محمد با بیان اینکه در صنعت بانکرینگ نیز نخستین کشتی در بندر سلخ در حال سوختگیری است افزود:بزودی در بحث بانکرینگ و سوخت با کشورهای حاشیه خلیج فارس رقابت میکنیم.
همچنین آیین کلنگزنی مرحله دوم این پالایشگاه دیروز و با حضور «جواد اوجی» وزیر نفت و «سعید محمد» دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و در جریان چهاردهمین سفر استانی رئیسجمهوری به استان هرمزگان برگزار شد.
آیت االله رییسی روز پنجشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ در چهاردهمین سفر استانی برای بررسی وضعیت هرمزگان به این استان سفر کرده است.
۱۷ نفر از وزرا و معاونان رییس جمهور، آیت الله ابراهیم رییسی را در این سفر ۲ روزه به هرمزگان همراهی میکردند.رییس جمهور پس از ورود به بندرعباس عازم منطقه سیل زده بخش توکهور و هشت بندی میناب و روستای زلزله زده گیشان غربی بخش فین شهرستان بندرعباس شد و از نزدیک با مردم این مناطق به گفت و گو پرداخت و با مسایل آنان آشنا شده و دستورهای لازم را صادر کرد.
همچنین عصر و پنجشنبه شب در جمع خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و نخبگان وشورای اداری استان هرمزگان حضور یافت و سخنان مبسوطی ایراد کرد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
رییسی: تحریم و تهدید مانع پیشرفت نیست
رییس جمهور در ادامه سفر خود به استان هرمزگان در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه یکم دریایی، ضمن تقدیر و تشکر از فرماندهان و پرسنل این یگان، تصریح کرد: این نمایشگاه اثبات کرد که تحریم و تهدید مانع پیشرفت نیست.آیتالله سید ابراهیم رییسی روز جمعه در دومین روز از سفر به هرمزگان درجریان بازدید از این نمایشگاه افزود: اقدامات شما به بهترین شکل جلوه «ما میتوانیم» است. آنچه در این نمایشگاه دیده شد نماد توانایی و اقتدار برای سپاه پاسداران و کشور است.
وی با تاکید بر اینکه حجم محدودیت و تحریمهای نظامی و هستهای در هیچ صنعت دیگری وجود ندارد، اظهار داشت:، اما با وجود این تحریمها بیشترین پیشرفت را در این حوزه داشته ایم.رییسجمهور با اشاره به اراده قوی و توانمندی در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار داشت: تا وقتی این روحیه انقلابی و بسیجی باشد، دشمن هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. آنچه امروز به کشور قدرت داده اراده پولادین است.
آیتالله رییسی تصریح کرد: امروز مردم خیالشان از امنیت کشور در بخشهای مختلف آسوده است، زیرا هیچ حرکتی از چشم دلاوران نیروهای مسلح پوشیده نیست.وی خاطرنشان کرد: این احساس امنیت بدلیل اقتدار سپاه، ارتش و بسیج است. ارتش و سپاه در دل مردم جای دارند و ارتباط مردم با نیروهای مسلح بسیار نزدیک است.رییسجمهور در این بازدید از آخرین دستاوردها و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه در یک سال و نیم اخیر شامل یگان پهپادی، سامانههای موشکی، سامانههای جنگال، شناورهای راکت انداز، موشک انداز و اژدرافکن، تجهیزات زیرسطحی، ناوچههای موشک انداز، شناورهای رزمی تندرو و قایقهای پرنده اطلاع یافته و از نزدیک در جریان پیشرفتهای نیروی دریایی سپاه که به طورتمام به دست متخصصان داخلی انجام شده، قرار گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
اخبار
ادامه مذاکرات رفع تحریمها در بستر راستی آزمایی و تضمین
مذاکرات رفع تحریمها در شانزدهمین روز از هشتمین دور گفتوگوها در حالی پیگیری میشود که هیات ها سرگرم رایزنی در خصوص مسائل راستی آزمایی، تضمین و همچنین تعهدات هستهای هستند.
مذاکرات از صبح دیروز در دو سطح روسای هیأتها و کارشناسان ادامه پیدا کرد. علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران دقایقی پیش برای ادامه رایزنیهای فشرده دیپلماتیک با مذاکره کنندگان ارشد برخی کشورهای مشارکت کننده در گفتوگوها وارد هتل کوبورگ شد.
بر اساس برنامه اعلام شده وی با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک دیدار و سپس قرار است با نمایندگان سه کشور اروپایی ملاقات کند. وی روز پنجشنبه هم در چارچوب دیدارهای دو و چند جانبه، با انریکه مورا، نمایندگان سه کشور اروپایی و میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه دیدار کرد.
هم زمان جلسات کارشناسی در چارچوب نشستهای دوجانبه و چند جانبه از صبح دیروز آغاز شده و همچنان ادامه دارد. این جلسات برای بررسی موضوعات مختلف جریان دارد.
شب جمعه همچنین نمایندگان گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و آمریکا برای بررسی آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها دیدار کردند. میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه در توئیتی نوشت: این بار توجه اولیه به نحوه اجرای توافق (احتمالی) آتی معطوف شد.
وی با بیان اینکه «ما باید در مورد اینکه چه کسی، چه کاری را چه زمانی در مسیر احیای کامل توافق هسته ای انجام خواهد داد، توافق کنیم» تصریح کرد که این مساله کار آسانی نیست.
در همین حال وانگ کوان مذاکره کننده ارشد چین پیش از شرکت در جلسه با هیات آمریکایی به ایرنا گفت که مذاکرات رو به جلو جریان دارد و نمایندگان همه کشورهای شرکت کننده در گفتوگوها برای رسیدن به توافق نهایی، در کوتاهترین زمان تلاش میکنند.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها از دوشنبه ششم دی ۱۴۰۰ آغاز شده و گفتوگوها به اذعان هیاتهای مذاکره کننده رو به جلو و در مسیر پیشرفت قرار دارد. هیات جمهوری اسلامی ایران با جدیت و اختیارات لازم برای حصول توافق پایدار و قابل اتکا در مذاکرات حضور و تاکید دارد هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدیتری برای لغو تحریمها داشته باشد زمان دست یابی به توافق نهایی کوتاهتر خواهد بود.
آزمایش موفق اولین ماهوارهبر سوخت جامد ایران
فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: هفته گذشته آزمایش پیشران و موتور اول ماهوارهبر ایرانی با سوخت جامد برای اولین بار با موفقیت انجام شد.سردار امیرعلی حاجی زاده عصر پنجشنبه در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد در قم، افزود: در این آزمایش موفق از موتور و سوخت جامد تراست ۶۶ تن استفاده شد.
وی با بیان اینکه در حوزه فضایی دو عامل ماهواره و ماهوارهبر بسیار مهم است، ادامه داد: در دوسال گذشته آزمایشهای ماهوارهبر های ایرانی با استفاده از سوخت مایع انجام میگرفت و از این بعد ایران با موتورهای ارزان ماهوارههای زیادی را به فضا پرتاب خواهد کرد.
حاجی زاده ادامه داد: در ماهواره برهای جدید ایرانی از بدنه غیرفلز و جنس کامپوزیت است و پیشران آن نیز غیرمحترک است که سبب افزایش بیشتر انرژی موشک و صرفه جویی در هزینهها خواهد شد.
فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه این فناوری فقط در ۴ کشور جهان وجود دارد، بیان داشت: در تمام حوزههای مرتبط به هوافضا تولید قدرت ادامه دارد و ایران به قدری در مساله هوافضا و ماهواره پیشرفت کرده که با ترور، تهدید و تحریم از بین رفتنی نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: طی ۲ قرن ظلمهای زیادی به موجودیت ایران شده و دو سوم از پیکره این کشور توسط قدرتهای بزرگ و حتی قدرتهای کوچک جدا شدهاست؛ دوران انقلاب اسلامی دورهای است که حتی یک وجب از خاک کشور به دشمن واگذار نشدهاست.
حاجی زاده بیان کرد: در جنگ جهانی اول جمعیت ۲۰ میلیونی ایران با قحطی که انگلیسیها به وجود آوردند ۸ میلیون نفر کشته شدند؛ این نسل کشی هلوکاست واقعی است و عجیب است که ما این مساله را از نظر قضایی پیگیری نمیکنیم، پای انگلیس در این مساله گیر است.
فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانمندی نظامی ایران را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: اگر جنگ هشت ساله در سال ۱۴۰۰ رخ می داد در کمتر از ۸ روز به پایان میرسید.وی با اشاره به برخی انتقادها نسبت به بودجههای نظامی ایران، بیان داشت: بودجه نظامی آمریکا ۸۰ برابر ایران، اعتبار نظامی امارات دو برابر و بودجه نظامی عربستان سعودی ۶ برابر ایران است.حاجی زاده تصریح کرد: به اعتراف فرمانده سنتکام آمریکا، ایران با توسعه پهبادها برتری هوایی را از آن خود کرده اند و رییس شورای آتلانتیک در غرب آسیا نیز تصریح کرده که در سال ۲۰۲۰ ناوهای آمریکایی مستقر در آبهای پیرامونی خلیج فارس نتوانستند ایران را از آزمایشات موشکی و حمله به پایگاه عین الاسد منصرف کنند.
وی بیان داشت: همچنین به گفته یکی از فرماندهان اصلی آمریکا نیز با حمله ایران به عین الاسد، قدرت بازدارندگی آمریکا از بین رفتهاست.
فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تمام پیشرفتها و توانمندیهای نظامی ایران در سایه مدیریت مقام معظم رهبری به وجود آمدهاست.
حاجی زاده ابراز کرد: ما در مساله نظامی دنباله رو دنیا نبودیم بلکه با ورود به مسیرهای میان بر کاملا در برابر قدرتهای بزرگ جهانی قرار گرفتیم و با صرف هزینههای کمتر توانمندیهای نظامی خود را افزایش دادیم.
وی ادامه داد: امسال برای اولین بار بعد از ۱۰ سال جلسه شورای عالی فضایی کشور با ریاست رییس جمهور تشکیل و مسیر آینده کاملا هموار شده است، در آینده موفقیتهای بسیار بزرگی در صنعت هوافضا کسب خواهد شد.
دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد با شعار «رسالت حوزههای علمیه در تحقق و دفاع از اهداف و آرمان های انقلاب» با سخنرانی ویدیو کنفرانسی رییس جمهور در قم در حال برگزاری است.
چهار کمیسیون «رسالت حوزههای علمیه در تولید منظومه معرفتی و ارزشی نظام اسلامی»، «رسالت حوزههای علمیه در تحقق خودسازی، فرهنگ سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی»، «رسالت حوزههای علمیه در ترویج و تحقق اقتصاد مقاومتی و معیشت جامعه» و «رسالت حوزههای علمیه در استفاده از فرصتها و مواجهه با چالشها و تهدیدات انقلاب اسلامی» به همین منظور تشکیل شدهاست.
با افغانستان طالبان چه کنیم؟
رضا غبیشاوی: به دنبال سفر اخیر وزیر خارجه دولت طالبان افغانستان به تهران بحث و جدل ها درباره نوع ارتباط با دولت طالبان افغانستان در ایران افزایش یافته است. در پاسخ به این سوال که بهترین واکنش به افغانستان جدید چه خواهد بود می توان گفت:
همسایگی و واقعیت
طالبان حکومت را در افغانستان به دست گرفته است. این یک واقعیت است. چه خوشمان بیاید یا نیاید. امروز حکومت افغانستان در دست طالبان است و حکمرانی طالبان به «امر واقع» تبدیل شده است.
3 برخورد می توان کرد. اول: طالبان را نادیده گرفت. دوم به رسمیت شناخت و سوم به رسمیت نشناخت اما ارتباط برقرار کرد و برای کسب و حفظ منافع، تعامل و همکاری داشت.
به نظر می رسد در شرایط فعلی راه حل اولی نادرست است زیرا ایران و افغانستان همسایه هستند. میلیون ها شهروند افغانستانی در ایران زندگی می کنند و دو کشور نزدیک به هزار کیلومتر مرز مشترک دارند. ارتباطات فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی میان دو طرف (دو حکومت و دو مردم) برقرار است و منافعی هم به دنبال آن وجود دارد.
درباره به رسمیت شناختن یا نشناختن دولت طالبان افغانستان نیز در حال حاضر اجماع جهانی درباره به رسمیت نشناختن وجود دارد. ایران هم می تواند با این اجماع همراهی کند یا اینکه براساس منافع و نگاه خود، به رسمیت بشناسد. البته در این صورت در مقابل یک روند جهانی ایستاده است و تبعات آن را نیز باید بپذیرد.
اما برقراری ارتباط و گفتگو و حتی تعامل و همکاری به معنی تایید طرف مقابل نیست. همانگونه که به طور مثال، ارتباط و گفتگو و تعامل و همکاری با چین به معنی پذیرش مبانی و قواعد حکومت کمونیستی این کشور نیست یا به معنی تایید و حمایت از اقدامات اسلام ستیزانه دولت چین علیه مسلمان ترکستان شرقی (سین کیانگ) و تلاش پکن برای حذف فرهنگ و هویت این مردم نیست.
بهترین راه حل، به رسمیت شناختن واقعیت افغانستان است. اینکه حکومت در دست طالبان است و حکومت سابق به طور کامل سرنگون شده و حداقل در کوتاه مدت نیز حکومت طالبان، جایگزین ندارد.
کمک به مردم افغانستان
مردم افغانستان هم اکنون در شرایط به شدت سخت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار گرفته اند و به معنی واقعی کلمه، درگیر یک فاجعه هستند. البته مردم ایران با شرایط سخت در انواع اقتصادی سیاسی و ... نه تنها آشنا بلکه آن را لمس کرده و می کنند و در حال زندگی با آن هستند.
کمک به مردم افغانستان و تلاش برای کاهش رنج این مردم به ویژه دختران و زنان از طریق ارتباط با جامعه و دولت افغانستان (که هم اکنون در کنترل طالبان است) ممکن می شود. بدون وجود ارتباط، امکان کمک رسانی نیست. ارتباط هم به معنی تایید طالبان و رفتارهای این دولت نیست.
دولت طالبان در زمینه هایی، ممنوعیت ها و سخت گیری ها و شرایط نامناسبی را ایجاد کرده که شاید بتوان گفت مردم ایران بهتر از دیگران، قادر به درک شرایط فعلی مردم افغانستان هستند.
مردم ایران بهتر از دیگران با این مشکلات و سختی ها و سختگیری ها آشنا هستند و احتمالا بتوانند، برای این گونه مسائل راه حلی بیابند. از جمله درباره منع دختران از تحصیل در دبیرستان ها و دانشگاه ها یا کار کردن زنان.
به عنوان مثال، هم اکنون شمار زیادی از زنان و دختران تحصیلکرده و صاحب تجربه کاری در ایران می توانند زمینه عبور مردم و دولت افغانستان از چالش ها و محدودیت های سختگیرانه مذهبی را فراهم کنند. محدودیت هایی که با آنها آشنا هستیم.
استفاده از فرصت های اقتصادی افغانستان
افغانستان، سرزمین فرصت های بکر اقتصادی است. شاید در هیچ کدام از همسایگان ایران و کشورهای منطقه، این حجم از فرصت های اقتصادی و زمینه مناسب فعالیت اقتصادی و درآمدزایی وجود نداشته باشد.
به ویژه اکنون که بر خلاف دولت سابق، امنیت بیشتری برقرار است و یکی از موانع مهم فعالیت و ارتباط اقتصادی از میان برداشته شده است. همچنین دولت طالبان هم نیازمند افزایش جذب سرمایه های خارجی است و تلاش می کند اوضاع اقتصادی کشور را به سامان کند و از فعالیت های اقتصادی استقبال می کند.
همزمان، وجود نیروی کار ارزان و خروج رقبای اقتصادی از دیگر ویژگی های صحنه اقتصادی افغانستان است. اشتراکات زبانی، تاریخی و دینی نیز می تواند به تقویت ارتباطات اقتصادی ایران - افغانستان کمک کند.
ایران نیز به دلایل مختلف از جمله تحریم های شدید، با مشکلات اقتصادی درگیر است. در افغانستان می توان بدون نگرانی از تحریم ها به ارتباطات و فعالیت اقتصادی پرداخت.
با نادیده گرفتن افغانستان، شرایط مردم آن بهبود نمی یابد بلکه زمینه برای اعمال تندروی های مذهبی و سختگیری های حکومتی بیشتر می شود. ارتباط، می تواند به کاهش رنج این مردم کمک کند. ایران نیز متاثر از شرایط خوب و بد افغانستان است. چه بهتر که ایران با استفاده از ابزارهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ضمن ارتباط با افغانستان هم به بهبود شرایط این کشور کمک کند و همزمان از مزایای اقتصادی آن بهرمند شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.