شماره: 1819 / ۱۴۰۰ بيست و پنجم دي

تعداد بازدید : 0
اخبار
دکتر علی عسگری، مدیرعامل
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس شد
با تصویب هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، دکتر عبدالعلی علی عسگری به عنوان مدیرعامل جدید این گروه انتخاب شد.علی عسگری که پیش از این ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت، دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر، کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه تهران و دکترای مهندسی صنایع با گرایش سیستم و بهرهوری از دانشگاه علم و صنعت است.در سوابق کاری علی عسگری علاوه بر حضور در سازمان صدا و سیما در قامت رئیس، معاون و مشاور، فعالیت در سطوح مدیریتی در وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمینه تحقیق و راهاندازی خطوط تولید نیازهای دفاعی در حوزههای مختلف، معاون سیاحتی و زیارتی وزیر ارشاد(1371)، مشاور رئیس جمهور (1373)، رییس سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی(1376)، مدیرعاملی بنیاد فرهنگی پژوهشی غربشناسی و مشاور رئیس قوه قضائیه به چشم میخورد.
از اقدامات شاخص و شناخته شده علی عسگری در حوزه اقتصادی میتوان به پایهگذاری فروشگاههای رفاه در کشور در اوایل دهه هفتاد و همچنین مدیر عاملی بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1376)اشاره کرد.
همچنین شب گذشته جواد اوجی در نشستی با عبدالعلی علیعسگری، مدیرعامل جدید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ضمن آرزوی موفقیت برای او، اظهار داشت: پروژههای بزرگی در صنعت نفت وجود دارد که افزایش همکاری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و صندوق بازنشستگی صنعت نفت در اجرای این پروژهها بسیار مثمر ثمر خواهد بود.گفتنی است، پیش از این جعفر ربیعی از اسفند 1396 مدیرعاملی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را برعهده داشت و هیات مدیره این شرکت بعد از انتخاب مدیرعامل جدید، از خدمات ارزشمند ربیعی در مدت تصدی مسئولیت، تقدیر و تشکر کردند.
برای اولین بار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور صورت گرفت:
ممیزی الکترواستاتیک و ارزیابی خطرات تخلیه بار ساکن در پتروشیمی زاگرس
برای اولین بار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور ممیزی الکترواستاتیک و ارزیابی خطرات تخلیه بار ساکن در مجتمع پتروشیمی زاگرس انجام شد.بر اساس آنالیز آماری حوادث فرآیندی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در دنیا، بین 22 تا 36 درصد حوادث در دورههای زمانی مختلف، مرتبط با تخلیه الکترواستاتیک میباشد که با توجه به حجم مواد قابل اشتعال در مجتمع پتروشیمی زاگرس، شناسایی و ارزیابی منابع تولید و تجمع الکتریسیته ساکن و ممیزی وضعیت کنترلهای موجود با هدف ارتقاء سطح ایمنی فرآیند در این مجتمع صورت پذیرفت.بنا بر این گزارش طی این ارزیابی ضمن اندازه گیری آزمایشگاهی بارپذیری و کمینه انرژی آتشگیری متانول، منابع تولید و تجمع بار الکترواستاتیک در انواع فرآیندهای جاری و حساس مجتمع پتروشیمی زاگرس مورد شناسایی، تجزیه و تحلیل و ارزیابی ریسک قرار گرفت.در این ارزیابی ضمن اندازهگیری میدانی تجمع بار ساکن در واحدهای اول و دوم فرآیندی، محوطه مخازن، تراک لودینگ و تانکرهای حمل بار، کفایت و کارایی کنترلهای مهندسی موجود مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
افزودنی است پروژه ارزیابی خطرات الکترواستاتیک پیش از این فقط در صنایع حساس دفاعی کشور صورت پذیرفته و برای اولین بار در سطح صنایع فرآیندی کشور در مجتمع پتروشیمی زاگرس و به مدت 6 ماه اجرا گردیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
وزیر نفت اعلام کرد هزمرگان قطب پالایشگاهی نفت است
وزیر نفت گفت: 20 میلیارد تومان بهجز 1060 میلیارد تومان سهم هرمزگان طبق صلاحدید فرمانداری بهصورت اختصاصی و بهمنظور رفع مشکلات قشم به این شهرستان اختصاص یافت.
جواد اوجی در نشست شورای اداری شهرستان قشم بیان کرد: در کل استان 1060 میلیارد تومان پروژه درمانی، عمرانی، بهداشتی، آموزشی، ورزشی و ... تعریف شده است و در اختیار استاندار و دوایر دولتی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه حدود چهار درصد از اعتبارات توسعه میدانهای نفتی به عنوان مسئولیت اجتماعی به همان منطقه اختصاص مییابد، افزود: برای نمونه در میدانهای رشادت، سیوند و رسالت این مبلغ 580 میلیون دلار بوده است.
وزیر نفت اظهار کرد: پل خلیج فارس از آرزوهای دیرین مردم قشم است و از آخرین بازدید ما در 11 سال پیش تاکنون تغییر چندانی نکرده و نیاز است که در این زمینه اقدامهای عاجلی انجام شود.
اوجی همچنین با بیان اینکه هرمزگان 39 میدان نفتی و گازی دارد، افزود: هنوز هم بخش قابلتوجهی از این میدانها توسعه نیافته است و ظرفیت افزایش آنها وجود دارد که در دولت سیزدهم عملیاتی خواهد شد.
وی اعتبار تخصیص یافته برای انتقال گاز را 10 هزار میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: از همین تریبون قول میدهم از خط لوله هفتم سراسری انتقال گاز، گاز بندرعباس به قشم عملیاتی شود تا افزون بر تأمین نیاز مورد نیاز شهرستان، صنایع نیز بتوانند از مزیتهای این نعمت استفاده کنند.
وزیر نفت توسعه میدانهای گازی را در دستور کار دولت دانست و گفت: هزمرگان قطب پالایشگاهی نفت است و از یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت تولیدی در روز، 850 هزار بشکه در این استان تولید میشود که امیدواریم تا چهار سال آینده این رقم حدود دو برابر افزایش یابد.
اوجی یکی از مشکلات اصلی کشور را خامفروشی اعلام و تصریح کرد: باید با توسعه پالایشگاهها، تولیدات با قیمت و ارزش افزوده بالا مانند بنزین سوپر و الپیجی (گاز مایع) را افزایش دهیم تا افزون بر رفع تحریمها، زمینه فروش سادهتر و ارزآوری بالاتری را عاید کشور کنیم.
وی همچنین رفع مشکل مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، واردات خودروی خارجی به مناطق آزاد، رفع تنش آبی در جزیره، احداث بیمارستان و کمک به ایجاد و توسعه مراکز درمانی، احداث و توسعه بزرگراههای درگهان لافت - قشم و ساحل جنوبی و احداث یک باب هنرستان در قشم بهمنظور هنرآموزی را از دیگر اهداف اجرایی در جزیره قشم دانست که برای حل و انتقال به هیئت دولت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
براساس این گزارش، در این نشست احمد مرادی، نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی و حجتالاسلام غلامرضا حاجبی، امام جمعه قشم نیز در سخنانی به بیان مشکلات موجود در این شهرستان پرداختند و بر بهرهگیری از نیروهای متخصص هرمزگان در سطوح عالی دولت و ایفای نقش مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در این منطقه تاکید کردند.
وزیر نفت صبح دیروز در جریان چهاردهمین سفر استانی سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، وارد استان هرمزگان و جزیره قشم شد و در بد ورود با حضور بر سر مزار شهدای گمنام به قرائت فاتحه پرداخت و در ادامه به ملاقات خانواده معظم شهید حسن ذاکری رفت.
اوجی در ادمه سفرش به جزیره قشم ضمن بازدید از طرح نیمهکاره مجموعه ورزشی روستای هلر جزیره قشم ضمن پیگیری برای تکمیل آن خواستار به سرانجام رسیدن این طرح ورزشی شد، ملاقات مردمی و حضور در نشست شورای اداری جزیره قشم پایان بخش برنامههای دیروز وزیر نفت بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
دعوت از بانکها و هلدینگهای پتروشیمی برای سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برنامههای متعدد سرمایهگذاری برای توسعه طرحهای نفت پیشبینی شده است، از مذاکره با بانکها و هلدینگهای پتروشیمی برای سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد.
به گزارش شرکت ملی نفت ایران، محسن خجستهمهر در بخش پایانی و جمعبندی نشست هماندیشی مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران که روز چهارشنبه (22 دی ماه) در مرکز همایشهای کوشک برگزار شد، ضمن تشریح رویکردهای شرکت ملی نفت ایران در بخشهای مختلف، گفت: در بخش منابع انسانی رویکرد ما جذب نیروی انسانی نخبه از دانشگاه صنعت نفت و دیگر دانشگاهها است.
وی افزود: نگهداشت منابع انسانی موجود نیز بسیار مهم است و در این باره نشستهای متعددی برگزار شده و سازوکارهایی در نظر گرفته شده است تا چالشهای موجود در این زمینه رفع شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: بحث آموزش منابع انسانی در گذشته متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است؛ امروز نیروهای شاغل در بسیاری از بخشها از جمله بخشهای مهم عملیاتی ما نیروهای مدتموقت هستند که نیاز است آموزش این نیروها را در نظر بگیریم. در این باره هم تصمیمهای لازم گرفته شده و مقرر شده است برنامه پنج سالهای برای آموزش و انسجامبخشی به نیروی انسانی تهیه و تدوین شود.
خجستهمهر تاکید کرد: در بخش فناوری حرکت بسیار جدی آغازشده است و این بخش را از حضور روی کاغذ و قوانین، خارج و زنده کردهایم. برای آن با جهاد دانشگاهی حدود 275 میلیون دلار و 16 میلیارد تومان قرارداد و تفاهمنامه امضا شده است که حدود 75 میلیون دلار و 16 میلیارد تومان آن قرارداد قطعی و مابقی در قالب تفاهمنامه است.
وی ادامه داد: حدود 750 حلقه چاه کمبازده نیز به زودی فراخوان همکاری آن اعلام خواهد شد تا با شرکتهای فناور قرارداد امضا شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: میدان گازی پارس جنوبی و گنبد شمالی بزرگترین میدان در دنیا است که گاز هلیوم دارد و ما اکنون واردکننده هستیم در حالی که این گاز در صنایع مختلف مصارف بسیاری دارد.
خجستهمهر همچنین گفت: با تولید این گاز افزون بر رفع نیاز داخل حتی میتوانیم به صادرکننده این گاز تبدیل شویم که این موضوع امروز اهمیت بسیار بالایی دارد و در این زمینه از طریق شرکتهای فناور و دانشبنیان آغاز کردیم و بهزودی طرح آن تصویب میشود.
وی افزود: در بخش سرمایهگذاری میدانیم که منابع داخلی ما کفاف نمیدهد و 14.5 درصدی که در قانون بودجه برای شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفته شده تقریبا معادل هزینههای جاری شرکت ملی نفت ایران است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: باید از داشتههای داخل کشور به خوبی استفاده کنیم زیرا ما معتقدیم حتی در شرایط تحریم اگر از ظرفیت داخلی به معنای واقعی استفاده شود، در این شرایط هم میشود نیازها را رفع کرد.
خجستهمهر اظهار کرد: ما محدودیتهای متعددی داریم اما انگیزههای زیادی نیز داریم و برای آن با بانکها مذاکره شده که به صورت کنسرسیوم برای توسعه صنعت نفت وارد شوند و همه بانکهای کشور در این موضوع سهیم خواهند بود.
وی ادامه داد: ما با هلدینگهای مهم پتروشیمی کشور نشستهایی داریم که بخش پاییندستی در بخش بالادستی صنعت نفت وارد سرمایهگذاری شود. هلدینگهای پتروشیمی میتوانند در بخش توسعه میدانهای نفت و گاز سرمایهگذاری کنند و شرکت نفت هم برای ایجاد جذابیت بیشتر میتواند در یک بازه زمانی طولانی خوراک مورد نیاز را به آنها تحویل دهد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه این سرمایهگذاری برد-برد است، افزود: این رویکرد برای نخستینبار مطرح شده و در مناطق نفتخیز جنوب نیز میدانهایی برای سرمایهگذاری مطرح هستند؛ بر این اساس به زودی از روشهای مختلف پروژههایی که به سرمایهگذاری نیاز دارند اعلام میشود و از هر توانی که در کشور وجود داشته باشد استفاده خواهیم کرد.
خجستهمهر درباره فعالیتهای انجامشده در بخش تولید بیان کرد: همکاران ما روزانه به صورت جدی تلاش میکنند تا ظرفیت تولید ما را به پیش از تحریمها بازگردانند که مستلزم انجام یک سری پروژهها و آمادگیها بوده است و بخش زیادی از ظرفیت تولید پیش از تحریمها بازگردانی شده است.
وی تاکید کرد: برای نخستینبار تولید گاز از پارس جنوبی به روزانه حدود 705 میلیون مترمکعب رسید و این بیشتر از برنامه بوده است، همکاران من به دلیل نیاز کشور تلاش کردند تا حداکثر تولید را این میدان مشترک داشته باشیم. همان طور که میدانیم همه فازهای پارس جنوبی کامل نشدهاند و برخی فازها 90 درصد پیشرفت داشتهاند، در این بخش افزایش ظرفیت به وجود خواهد آمد و این جزو اولویتهای ماست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین اظهار کرد: همه طرحهای توسعهای مورد نیاز اجرا میشوند اما بعضی طرحها که میتوانند زودتر ما را به تولید گاز برسانند در اولویت قرار دارند و برخی منابع مالی برای اجرای این طرحها اختصاص داده میشوند؛ همچنین به شرکتها تاکید شده است که برای اجرای این طرحها هیچ محدودیت مالی ندارند و همه توان اجرایی خود را باید یه کار گیرند.
خجستهمهر گفت: در زمینه فروش نفت نیز با توفیق الهی موفق شدیم که بودجه دولت را مطابق با برنامه محقق کنیم و این توفیق حاصل کار همه دستاندرکاران صنعت نفت است.
وی در پایان تصریح کرد: با زحمات کارکنان، نفت و گاز تولید میشود و با فروش آن نیازهای مردم کشورمان برطرف می شود؛ موفقیت در ماموریت شرکت ملی نفت مربوط به یک قشر خاص نیست و همه ما باید با هم همدلی داشته باشیم و برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران تلاش کنیم.
بر اساس این گزارش، در نخستین نشست هماندیشی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که با حضور معاونان مدیرعامل، مدیران عامل شرکتهای تابعه، مدیران و روسای ستادی در مرکز همایشهای کوشک برگزار شد، برنامههای شرکت ملی نفت ایران در افق بلندمدت تشریح و بررسی شد و مدیران عامل شرکتهای تابعه نیز گزارشی از آخرین دستاوردها به همراه برنامهها و چالشها ارائه کردند.
پیش بینی رشد 10هزار تنی صادراتLPG
منابع بازرگانی پیش بینی می کنند صادرات LPG ایران از 5.5 میلیون تن در سال 2021 به 5.6 میلیون تن در سال 2022 خواهد رسید.
پیش بینی می شود صادرات LPG تولیدکنندگان خاورمیانه در سال 2022 همزمان با تشدید رقابت برای بازارهای آسیایی رو به رشد و افزایش عرضه رقیبان دیگر نظیر آمریکا، به میزان 6.6 درصد در مقایسه با سال 2021 رشد کند.
منابع آگاه به پلاتس گفتند: برآورد می شود مجموع صادرات قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، کویت و ایران از 36.5 میلیون تن در سال 2021 به 38.9 میلیون تن در سال 2022 رشد کرده است. عمده این صادرات بر مبنای قراردادهای بلندمدت بوده است با این حال قطر در مواقعی LPG برای تحویل فوری عرضه کرده است.
از میان این تولیدکنندگان، انتظار می رود صادرات قطر در سال میلادی جاری ثابت بماند و حدود 10 میلیون تن باشد در حالی که صادرات امارات متحده عربی از 9.4 میلیون تن در سال 2021 به 9.9 میلیون تن رشد می کند و صادرات عربستان سعودی از هفت میلیون تن به 8.6 میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
یک منبع آگاه گفت: صادرات LPG کویت امسال به پنج میلیون تن می رسد که بالاتر از حدود 4.6 میلیون تن در سال 2021 است. تولید کویت حدود 5.2 تا 5.3 میلیون تن در سال 2022 است و صادرات این کشور حدود پنج میلیون تن خواهد بود در حالی که تقاضای داخلی بین 250 تا 300 هزار تن است. این منبع آگاه خاطرنشان کرد امسال برخلاف سال 2021 فروش نقدی LPG پیش بینی نمی شود.
یک تحلیلگر صنعت پیش بینی کرد عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و عمان صادراتشان را امسال به میزان 1.5 میلیون تن افزایش می دهند و عربستان سعودی در چهار تا پنج ماه نخست سال حجم بیشتری صادر می کند.
به گفته منابع بازرگانی، هند بزرگترین خریدار محمولههای خاورمیانه خواهد بود تا رشد مستمر تقاضای تجاری و مصرفی را تامین کند.
«اس اند پی گلوبال پلاتس آنالیتیکس» برآورد کرد که تقاضای هند برای LPG در سال میلادی جاری 1.93 درصد رشد کرده و به بیش از 28 میلیون تن می رسد.
منابع بازرگانی پیش بینی می کنند صادرات LPG ایران از 5.5 میلیون تن در سال 2021 به 5.6 میلیون تن در سال 2022 رشد خواهد کرد. تحلیلگران می گویند انتظار می رود ایران صادراتش را امسال به میزان 1.9 میلیون تن افزایش دهد.
ایران که از سال 2018 از سوی دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور وقت آمریکا هدف تحریم قرار گرفت، قصد دارد 130 میلیون متر مکعب در روز به ظرفیت تولید گاز در سال 2022 اضافه کند.
در فاصله سال 2018 تا 2020 ایران 3.2 میلیون تن به ظرفیت تولید LPG اضافه کرد که عمدتا از میدان گازی پارس جنوبی بود و پیش بینی شد که 2.2 میلیون تن دیگر تا سپتامبر سال 2021 اضافه می کند.
طبق آمار صنعتی، چین بزرگترین خریدار LPG ایران بوده و 4.94 میلیون تن در سال 2019، حدود 3.85 میلیون تن در سال 2020 و 1.965 میلیون تن در فاصله ژانویه تا مه سال 2021 وارد کرد.
بعضی از منابع بازرگانی می گویند محموله های ایران با تخفیف های چشمگیر بیش از 100 دلار در هر تن در مقایسه با قیمت قرارداد عربستان، برای خریداران چینی جذاب بودهاند.
در دور قبلی تحریمهای غربی در سال 2012، خریداران چینی LPG ایران را با تخفیف 40 تا 50 دلار در هر تن خریداری می کردند.
بر اساس آمار پلاتس، میانگین قیمت پروپان فوب خاورمیانه از 371.06 دلار در هر تن در سال 2020 به 645.72 دلار در هر تن در سال 2021 صعود کرد و میانگین قیمت بوتان فوب خاورمیانه 376.63 دلار در هر تن در سال 2020 و 627.79 دلار در هر تن در سال 2021 بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.