شماره: 2062 / ۱۴۰۱ پنجم بهمن
تعداد بازدید : 0
اخبار
رئیسی در دیدار وزیر دفاع سوریه مطرح کرد
اعلام آمادگی ایران برای همکاریهای همه جانبه اقتصادی در دوران بازسازی سوریه
رئیس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران، دوست واقعی ملت سوریه است چرا که همانگونه که در دوران مقاومت در برابر تروریسم در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد، در دوران بازسازی نیز آماده است با تقویت همکاریهای همهجانبه اقتصادی در کنار آنان باشد.
سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز سهشنبه در دیدار سپهبد «علی محمود عباس» وزیر دفاع سوریه، روابط دو کشور را راهبردی توصیف و تصریح کرد: روابط ایران و سوریه بر پایه اعتقادات و باورهای مشترک و نیز روحیه ایستادگی و مقاومت مردم دو کشور بنا شده است.رئیس جمهوری صیانت نیروهای مسلح سوری از ملت و دولت این کشور در برابر فتنهانگیزیها را برای آینده مردم و کشور سوریه امیدبخش دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران، دوست واقعی ملت سوریه است چرا که همانگونه که در دوران مقاومت در برابر تروریسم در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد، در دوران بازسازی نیز آماده است با تقویت همکاریهای همهجانبه اقتصادی در کنار آنان باشد.
سپهبد «علی محمود عباس» وزیر دفاع سوریه نیز در این دیدار با بیان اینکه سوریه با حمایت برادران و دوستان واقعی خود در مصاف با تروریسم پیروز شد و قدرتمندتر از قبل به عنوان یکی از حلقههای محور مقاومت ایفای نقش خواهد کرد، اظهار داشت: محور مقاومت نقش مهمی در شکل دادن به جهان جدید خواهد داشت.وزیر دفاع سوریه گفت: دشمنان همواره مترصد فرصتی برای خدشه وارد کردن به روابط عمیق و برادرانه سوریه و ایران بوده و هستند، اما روابط دو کشور ریشهدارتر و مستحکمتر از آن است که کسی بتواند به آن خدشهای وارد کند و این روابط هر روز نسبت به قبل گستردهتر و عمیقتر خواهد شد.
واکنش رییس قوه قضاییه به قطع اینترنت برای جلوگیری از تقلب در کنکور
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلاتی که به واسطه تعطیلی متکثر مدارس در سال تحصیلی جاری رخ داد، مقوله دریافت وجوه از اولیاء دانشآموزان برای هزینههای مربوط به سرویس ایاب و ذهاب و تغذیه محصلان بودحجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در حاشیه نشستی در قوه قضائیه با اشاره به میزان تعطیلی مدارس طی سال تحصیلی جاری و مشکلاتی که از این ناحیه متوجه والدین و دانشآموزان شده است، گفت: به استثنای موضوعات مرتبط با مضامین آموزشی و تربیتی که در محل خود قابل بررسی است، یکی از مشکلاتی که به واسطه تعطیلی متکثر مدارس در سال تحصیلی جاری رخ داد، مقوله دریافت وجوه از اولیاء دانشآموزان برای هزینههای مربوط به سرویس ایاب و ذهاب و تغذیه محصلان بود؛ بعضا اولیاء دانشآموزان گلایه دارند که با توجه به تعطیلی زیاد مدارس در این سال تحصیلی، پول دریافتشده از آنها برای سرویس رفت و آمد و همچنین تغذیه دانشآموزان، به آنها مسترد نمیشود و حتی در مواردی مدارس برای وصول این چکهای دریافتی از والدین دانشآموزان اقدام میکنند. بر همین مبنا مطلوب است دادستان کل کشور ضمن شنیدن اظهارات مسئولان مربوطه در آموزش و پرورش و همچنین اولیا، تدابیر لازم را پیرامون رفع این مشکل اتخاذ کند.وی همچنین طی تذکر دیگری با اشاره به موضوع قطع اینترنت در برخی از مناطق همزمان با روزهای برگزاری کنکور اظهار داشت: اینکه جهت حفظ حقوق شرکت کنندگان در کنکور و جلوگیری از تقلب تمهیداتی اندیشیده شود حتما امری ضروری و لازم است اما قطع اینترنت در ساعات برگزاری کنکور برای مردم و امور روزمره و اداری آنها به صورت قابل توجهی مشکل ایجاد کرد.
وی افزود: بر همین مبنا ضروری است رئیس سازمان بازرسی بررسیهای ناظر بر این موضوع را از این حیث که چه راههای دیگر جایگزینی وجود دارد و در سایر کشورهای دنیا چه تدابیری به منظور جلوگیری از وقوع تقلب در آزمونها بدون قطع اینترنت صورت میگیرد، انجام دهد.رئیس دستگاه قضا در همین راستا با بیان اینکه «قطع اینترنت، راه منطقی قابل قبولی برای جلوگیری از تقلب در کنکور نیست»، گفت: علیایّحال باید برای کنکورهای آتی تدبیری در این زمینه صورت گیرد.
تحریمهای جدید ایران علیه مروجان تروریسم در اتحادیه اروپا
سخنگوی وزارت امور خارجه از انتشار فهرست تحریمهای جدید کشورمان علیه ناقضان حقوق بشر و مروجان تروریسم در اتحادیه اروپا و انگلیس در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آقای ناصر کنعانی، اقدام اتحادیه اروپا و رژیم انگلیس در اعمال تحریم علیه شماری از اشخاص حقوقی و حقوقی کشورمان را به شدت محکوم کرد و آن را نشانه ناتوانی ذهنی آنان از درک درست واقعیات ایران و سردرگمی در قبال اقتدار کشورمان دانست.
وی گفت: اقدامات تحریمی اخیر اروپا و انگلیس علیه برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسؤلان قضایی، نظامی، انتظامی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حاکی از استیصال، سرخوردگی و عصبانیت از شکست فضاحت بار اخیر در ایجاد بی ثباتی در کشورمان با وجود تلاشها و هزینههای سنگین آنان است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: البته آنان بخوبی میدانند که تحریمها بر عزم و اراده ملت ایران برای مقابله با دخالت و توطئههای خارجی، خللی وارد نمیکند.آقای کنعانی یادآور شد:جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای عمل متقابل در پاسخ به این سیاستهای شکست خورده محفوظ میداند.
اتحادیه اروپا دیروز در بیانیهای با ارائه جزئیات بسته تحریمی ضدایرانی اعلام کرد که ۱۸ شخص و ۱۹ نهاد را در فهرست تحریمهایش قرار داده است.
بنا بر این بیانیه آقایان سید حمید سجادی هزاوه، سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی، حسن عسگری، حسین مدرس خیابانی، اسماعیل زارعی کوشا، محمداسمائیل کوثری، مصطفی میرسلیم، محمدتقی نقدعلی، موسی غضنفرآبادی، احمد نوروزی، یوسف پورانواری، احمد کادم، محمدنظر عظیمی، عباس نیلفروشان، مسلم معین، محمد کرمی، علی اکبر جاویدان و عباس آذرپناه در فهرست تحریمهای این اتحادیه قرار گرفتند.
زمان بازدهی انرژی
ادامه از صفحه اول
یکی از چالشهای مدیریت انرژی در کشور، مقطعی بودن برنامههای بهینهسازی و فقدان شاخص هایی برای ارزیابی عملکرد سازمان میباشد. استاندارد علاوه بر یکسانسازی الزامات سیستم مدیریت انرژی در سطوح سازمانها با تعیین شاخصهای ارزیابی عملکرد کمک به بهبود مستمر فرآیندهای بهینهسازی و اصلاح الگوی مصرف خواهد نمود. لذا انتظار میرود که استقرار و اجرای این استاندارد در شرکتها و سازمان های کشور مورد توجه سازمان دولتی مرتبط با انرژی قرار گرفته و سیاست های خاصی برای بهره برداری بیشتر از این استاندارد مهم در نظر گرفته شود.
بیشتر کارخانه ها و فرآیندها تاکنون با احتساب هزینه های تجهیزات و امکانات به بهره برداری می رسیدند. با این حال، به دلیل تغییراتی که به دنبال افزایش قیمت حاملهای انرژی روی می دهد، بهینه سازی انرژی باید به یکی از اصلی ترین شاخصها برای احتساب هزینه ها تبدیل شود. برای دست یابی به این بهینه سازی، شرایط انرژی باید در سطح منطقه ای و تقریبا در زمان واقعی مورد بررسی قرار گیرد، در حالی که فعالیتهای کنترلی کارخانه ها نیز باید نسبت به انرژیهای مصرفی آگاه باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سرلشکر سلامی در دیدار با وزیر دفاع سوریه مطرح کرد
تعداد بازدید : 0
اعلام آمادگی سپاه برای کمک به نیروهای مسلح سوریه
سپهبد عماد علی محمود عباس وزیر دفاع سوریه و هیئت همراه با حضور در ستاد فرماندهی کل سپاه با سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد .
به گزارش سپاه نیوز؛ سرلشکر حسین سلامی در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور وزیر دفاع سوریه و هیئت همراه در تهران و نیز اشاره به فداکاری های دو ملت برابر توطئه بزرگ سال های اخیر نظام سلطه و صهیونیسم و جانفشانی های شهدای مدافع حرم در مبارزه با تروریسم تکفیری و عجین شدن خون آنان با شهدای دیگر در خاک سوریه اظهارکرد: جایی که برای آن خون می دهیم را مثل وطن خودمان حس می کنیم ؛ شهدای ما داوطلبانه و مشتاقانه پای به میدان های دفاع از حرم در کنار رزمندگان جبهه مقاومت در سوریه گذاردند، هرچند جغرافیایی ظاهری ایران و سوریه متصل نیستند اما بین جغرافیای قلب های دو ملت به هم پیوستگی وجود دارد.
وی افزود : آنچه نسبت ما و شما را شکل میدهد مفهوم رایج منافع ملی در ادبیات نیست؛ بلکه اسلام و عزت مسلمانان است . هرچند که حمایت از مردم مظلوم فلسطین و احقاق حق غصب شده آنان منافاتی با منافع ملی ما ندارد.
فرمانده کل سپاه با اشاره به روابط منحصر به فرد دو کشور و مقایسه این رابطه با سایر کشورهای اسلامی, تغییرات مثبت پدید آمده در منطقه و جهان را برای ملت های منطقه امیدبخش توصیف و تصریح کرد: زیباترین بشارت این تغییرات ، استحکام اتحاد و برادری ملتهای مسلمان است .
سرلشکر سلامی وقوع ناامنی ها و اتفاقات اخیر در سرزمین های تحت اشغال صهیونیستها و کرانه باختری ، جنین و غزه دیگر مناطق را از نشانه های زوال رژیم صهیونیستی دانست و تصریح کرد : آنهایی که روزی با هجوم جهانی در پی نابودی سوریه بودند، امروز خود مسیر زوال و نابودی را طی میکند.
فرمانده کل سپاه تاکید کرد: احساس می کنیم منطقه بر اساس اراده الهی، فداکاری شهیدان و بصیرت و استقامت ملت ها در انتظار فضای جدیدی است و ما باید قوی و مستحکم در صحنه باشیم و از دستاوردها و موفقیت های مهم پدیدآمده صیانت کنیم؛ این فلسفه استمرار حضور ما در سوریه است تا زمانی که شما خواهان آن هستید.
سرلشکر سلامی در ادامه با تاکید بر اهمیت توسعه همکاری های دفاعی و نظامی سوریه و ایران گفت: آماده هستیم در ابعاد و زمینه های مورد نیاز به نیروهای مسلح سوریه کمک کنیم .
وی همراهی و حمایت دولت و ملت سوریه به ویژه رئیس جمهور فقید حافظ اسد از ایران اسلامی در جنگ تحمیلی استکبار جهانی و رژیم بعثی عراق علیه ملت ایران را فراموش ناپذیر توصیف و خاطرنشان کرد: ما برادران روزهای سخت یکدیگر هستیم و تاریخ زیبای اخوت و برادری دو ملت ایران و سوریه الهام بخش بوده و نشان می دهد برابر توطئه دشمنان اسلام میدان را ترک نخواهند کرد.
فرمانده کل سپاه تبادل تجارب در عرصه های مختلف به ویژه در حوزه های جنگ سایبری ، نبرد اطلاعاتی و جنگ الکترونیک را موضوعی مهم و حساس تلقی و تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آماده است همکاری های آموزشی با نیروهای مسلح سوریه از جمله در دوره های فرماندهی و ستاد و دوره های عالی جنگ و عالی رستهای و دیگر بخش های تخصصی را ضمن پای بندی به توافقات گذشته را ارتقا بخشد .
در ادامه سپهبد السید العماد علی محمود عباس وزیر دفاع سوریه، با قدردانی از حمایت ها و همراهی های جمهوری اسلامی ایران از سوریه در مبارزه با داعش و جنگ تروریستی گفت : خون شهدای ایرانی و سوری باهم ممزوج و خاک سوریه را معطر کرد و ملت سوریه حمایت ها و کمک های ارزشمند ایران و در راس آن شهید حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با این توطئه خطرناک را هرگز فراموش نخواهد کرد و کمک های شما به جنبش های مقاومت منطقه از جمله فلسطین نیز واقعیتی غیرقابل انکار بوده و موجب شکست و عصبانیت دشمنان امت اسلامی شده است.
وی افزود: امروز برخی کشورهای اسلامی هم دست و کمک کننده رژیم صهیونیستی شده اند و برای قرار گرفتن در آغوش صهیونیستها مسابقه گذاردهاند!
سپهبد علی محمود عباس با تاکید بر اینکه با مقاومت و ایستادگی مردم سوریه و حمایت های بی دریغ جمهوری اسلامی ایران و حزب الله به دشمن درس عبرت آموزی خواهیم داد ، تاکید کرد : به یاری خداوند با وارد ساختن ضربات مهلک به دشمن، پیروزی بزرگ یعنی پاکسازی خاک سوریه از اشغالگران را خواهیم دید.
وزیر دفاع سوریه خاطرنشان کرد: به واسطه مقاومت، هرروز دشمن در حال عقبنشینی است و تاکید می کنیم سیاستهای آمریکا در منطقه رو به زوال و موجب شکست های دیگر آنان در مناطق دیگر شده است.
وی ایستادگی و مقاومت سوریه با حمایت ایران و محور مقاومت را موجب شکلگیری نظم جدید منطقهای و خروج تدریجی کشورها از سلطه و سیطره امریکا دانست و با اشاره به توطئه اخیر دشمنان ایران گفت : دشمن تلاش کرد سناریوی سوریه را در ایران نیز اجرا کند ؛ اما شکست خورد وایران قوی ، مانند قلعه ای تسخیر ناپذیر است.
سپهبد علی محمود عباس در واکنش به اقدام اخیر پارلمان اروپا مبنی بر درخواست قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی گفت: دولت هایی که خود مبدا و منشا تروریسم هستند دیگران را متهم به تروریست می کنند! آنها به سوریه هم که از حزبالله و حماس حمایت میکند تروریست می گویند .
وزیر دفاع سوریه در پایان با اشاره به اراده رهبرانقلاب اسلامی و روسای جمهور دو کشور سوریه و ایران برای گسترش همکاریها تصریح کرد : بر این اساس ، تقویت همکاریها در زمینههای گوناگون نظامی و آموزشی مورد تاکید است و برای ایستادگی برابر دشمنان و شکست آنان به این همکاری ها نیاز داریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مخبر در بازدید میدانی از ذخائر آبی و چاه نیمه های منطقه سیستان:
افغانستان باید به حقابه هیرمند
متعهد باشد
معاون اول رییس جمهور صبح سهشنبه و پس از ورود به استان سیستان و بلوچستان بصورت میدانی از ذخائر آبی و چاه نیمه های استان بازدید کرد.
محمد مخبر در این بازدید که با حضور وزیر نیرو، نفت، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی انجام شد، با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان وضعیت ذخایر آبی استان و همچنین انتقال آب از چاه نیمه ها برای جلوگیری از تبخیر آب و تصفیه خانه های این مرکز برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی مردم منطقه قرار گرفت.
وی در این بازدید با تاکید بر اینکه دولت متعهد به تامین آب شرب برای مردم سیستان و بلوچستان است، تصریح کرد: دولت سیزدهم با جدیت طرح انتقال آب از دریا و استخراج آب های زیرزمینی به استان سیستان و بلوچستان را پیگیری می کند تا مشکلات کم آبی و خشکسالی مردم این منطقه بطور ریشه ای حل شود.
وی همچنین به برنامه های دولت سیزدهم و وزارت نیرو برای حل مشکلات آب استان اشاره کرد و افزود: تامین آب از طریق چاه ها و آب های سطحی تا بهار سال آینده از برنامه های کوتاه مدت و همچنین بهره برداری از پروژه های انتقال آب استانی حداکثر تا دو سال آینده از برنامه های میان مدت دولت است.
معاون اول رییس جمهور در خصوص برنامه های بلند مدت حل مشکلات کم آبی استان سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم پروژه انتقال آب از دریای عمان به سرتاسر این استان تا پایان دولت سیزدهم نهایی شود.
مخبر همچنین با اشاره به پیگیری های دستگاه دیپلماسی برای احیای حقابه هیرمند تاکید کرد: افغانستان باید به حقابه هیرمند متعهد باشد و دولت جمهوری اسلامی ایران این موضوع را از مجاری بین المللی پیگیری می کند.
آمریکا: به صراحت گفتیم برجام دیگر در دستور کار نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری، به سوالاتی درباره مواضع اتحادیه اروپا در قبال قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اروپا و رویکرد آمریکا نسبت به این مواضع پاسخ داد.
او در ادامه با اشاره به اینکه تحریمهای جدید اعمال شده از سوی آمریکا با رایزنی دقیق با متحدان این کشور انجام شده است، گفت که این تحریمها افراد و نهادهای ایرانی را که در برابر معترضان بودهاند را هدف قرار داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: امروز، ما در نیاز به مقابله با حاکمیت ایران با متحدان و شرکایمان یکی شدهایم.
اظهارات پرایس درباره این اقدامات تحریمی در پی این مطرح میشود که روز گذشته، اتحادیه اروپا در بیانیهای با ارائه جزئیات بسته تحریمی ضدایرانی خود، اعلام کرد که ۱۸ شخص و ۱۹ نهاد را در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
همچنین، وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه با صدور بیانیهای با حمایت از ناآرامیهای ایران اعلام کرد که موسسه تعاونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
آمریکا همچنین علی عسگر نوروزی، سید امین الله نوروزی طباطبایی، احمد کریمی، یحی علاءالدینی، جمال بابامرادی، محمدنظر عظیمی، کوروش آسیابانی، مجتبی فدا، حسین تناور و ناصر راشدی را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.
دولت انگلیس نیز روز گذشته تحریمهایی را علیه چند ۷ فرد و نهاد ایرانی اعمال کرد.
در ادامه نشست خبری وزارت امور خارجه آمریکا، پرایس در پاسخ به این که آیا رزمایش نظامی مشترک اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به معنای این است که گزینه دیپلماسی با ایران کنار رفته است، گفت: نه، به این معناست که تعهد امنیتی ما نسبت به اسراییل راسخ است. رزمایشها، از جمله رزمایشهای نظامی کاری هستند که در گذشته هم به طور مرتب با شرکای اسراییلیمان انجام دادهایم. من شما را به وزارت دفاع ارجاع میدهم تا در این باره توضیح بدهد. اما این بازتاب همکاری امنیتی فعالانه ما با شرکای اسراییلیمان و تعهد امنتیمان نسبت به آنهاست.
او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره روند قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی این نهاد اروپایی و این که وزیر امور خارجه ایران گفته است که بورل به او اطمینان داده است نام سپاه در این فهرست قرار نگرفت، گفت: ما شاهد اظهاراتی از سوی وزیر امور خارجه ایران بودهایم که حداقل جای تردید دارد.
پرایس ادامه داد: ما درباره متحدان اروپاییمان از موضع قوی و اصولی اروپا در قبال سپاه پاسداران استقبال میکنیم.
او با اشاره به این که آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستیاش قرار داده است، مدعی شد: متحدان اروپایی ما به تهدید و چالشهای ناشی از سپاه پاسداران و ایران پی بردهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا مردد بودن بورل در این زمینه، به دلیل امید او به احیای برجام (توافق هستهای) است، بیان کرد: من نمیتوانم چیزی درباره اظهارات بورل بگویم، بهتر است این سوال از اتحادیه اروپا پرسیده شود و این سوال مربوط به متحدان اروپایی است. چیزی که جای سوال ندارد، برجام است. ما به وضوح گفتهایم که برجام چند ماه است که در دستور کار نیست. ما در در مورد ایران روی انتقال این پیام صریح تمرکز کردهایم که از در برابر مردم نباش، عرضه پهپادها به روسیه را متوقف کن و شهروندان آمریکایی را که زندانی کردهای، آزاد کن.
در ادامه این نشست، او در پاسخ به این که آیا آمریکا مشاورهای در زمینه قرار دادن نام سپاه در این فهرست به اتحادیه اروپا ارائه داده است یا نه و آیا این اقدام در صورت انجام شدن، با استقبال آمریکا روبهرو خواهد شد، توضیح داد: این سوالی است که به اتحادیه اروپا ربط دارد، اما ما به طور منظم درباره چالشها و تهدیدهای ناشی از سپاه پاسداران با شرکا و متحدانمان گفتگو میکنیم. مسلما این گفتگوها به طور دوجانبه هم میان ما و اتحادیه اروپا جریان دارند. در اروپا هیچ ابهامی درباره چالشها و تهدیدهای ناشی از سپاه پاسداران وجود ندارد. ما همیشه دنبال راهی هستیم که بتوانیم به همراه متحدان اروپاییمان با فعالیتهای مخرب سپاه پاسداران و گروههای نیابتی تحت حمایت ایران مقابله کنیم.
پرایس در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به تحریمهای حقوق بشری آمریکا علیه ایران، گفت: اگر ایران اقداماتش را ادامه دهد، فشار بیشتری بر ایران اعمال خواهیم کرد.
نماینده همدان در گفت و گو با اخبار صنعت مطرح کرد؛
رشد چشم گیر درآمدهای مالیاتی در بودجه
اخبار صنعت-فاطمه اصلان زاده: فتح اله توسلی ، نماینده بهار و کبودرآهنگ با اشاره به ضرورت تغییر روش بودجه ریزی کشور و جایگزینی نظام بودجه ریزی عملیاتی به جای بودجه ریزی فعلی، بیان داشت: در بودجه سال 1402وزن سنگین مالیات را شاهدیم.
وی با بیان این مطلب که بیش از 84 درصد بودجه به بخش مالیات تمرکز دارد، افزود: این امر فشار به اقشار حقوق بگیر را افزایش می دهد، بنابراین باید اقدام و تدابیری صورت گیرد که آسیب کمتری به مردم وارد شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس دادههای موثق ما میتوانیم بر سه هزار خانه خالی مالیات ببندیم در حالی که میزان خانههای خالی خیلی بیشتر از این میزان است، تصریح کرد: گرفتن مالیات در هر پایه ای، اخذ و داشتن اطلاعات قابل اتکا و به موقع است و جمع آوری اطلاعات خانههای خالی، به درستی و با دقتصورت نگرفته است.
توسلی با بیان این مطلب که دشوارترین قسمت درباره مالیات بر خانههای خالی، شناسایی اطلاعات ملک و مالک است، وی افزود: هدف این قانون مبارزه با سوداگری مسکن است، لذا سامانههای ثبت نامی در این سامانه باید طوری باشد که شهروندان بتوانند به راحتی اطلاعات خود را ارائه کنند.این نماینده مجلس به حذف بخشی از احکام در لایحه بودجه اشاره و خاطر نشان کرد: در بودجه 15 هزار میلیارد تومان برای صندوق ثبت بازار در نظر گرفته شده اما اصلاً عملکرد و وظیفه این صندوق مشخص نیست.
وی به اعتبارات کم بخش عمرانی بودجه اشاره کرد و افزود: این در حالی است که اشتغال زایی و اقتصاد مولد در گروی توسعه زیر ساخت های عمرانی است.
به گفته این نماینده مجلس بودجه ارایه شده شاخص های بودجه علمی و واقعی را ندارد و بیش از 3هزار میلیارد تومان اعتبار برای شرکت های دولتی در نظر گرفته است و این در حالی است که بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید این شرکت ها واگذار می شد که نه تنها واگذاری صورت نگرفته بلکه نقش آنها در اقتصاد کشور نا مشخص است.
توسلی جلوگیری از فرار مالیاتی در اصناف و اقشاری از جمله پزشکان را نکته قوت بودجه برشمرد و گفت: این امر از ضربه به اقتصاد کشور ممانعت می کند.
ضرورت تشکیل کمیته رگولاتوری برای نظارت بر کیفیت قیر
دکتر مسعود اسفندیار-مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی: صنعت قیر یکی از منابع درآمدزای ارزی کشور در شرایط تحریم و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین است که رشد و شکوفایی آن میتواند به پیشرفت اقتصادی کشور کمک شایانی کند. مجموع ظرفیت تولید سالانه وکیوم باتوم ایران ۱۲ میلیون تن است که حدود ۶ میلیون تن به تولید نفت کوره و بیش از ۶ میلیون دیگر هم به تولید قیر اختصاص دارد که در این میان، ۴ میلیون تن برای تولید قیر صادراتی و ۲ میلیون تن هم جهت مصرف داخلی است. به عبارتی، از ۱۰۰ درصد قیر تولیدی کشور، ۷۰ درصد به صادرات اختصاص دارد و ۳۰ درصد هم به تامین تقاضای داخلی می رسد. جمهوری اسلامی ایران از نظر تولید و صادرات قیر، به ترتیب، رتبه هفتم و چهارم جهانی را در دست داشته و سهم هشت درصدی از بازار جهانی قیر را در اختیار دارد که این رقم بنا به مزیت نسبی ایران در فرآیند تولید، امکان ۲ برابر شدن را دارد. بر اساس اعلام دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن قیر طی هفت ماه سالجاری از کشور به نقاط مختلف دنیا صادر شده است. یکی از چالشهای مهم صنعت قیر کشور بحث کثرت مجوزهای اعطایی میباشد که این امر در فرآیند و عرضه و تقاضای بازار نیز تاثیراتی داشته است. در واقع کیفیت، به عنوان مشخصه اصلی قیر کشور در مقایسه با رقبای منطقهای، برگ برنده کارآفرینان و فعالان صنعت قیر ایران در بازارهای داخلی و خارجی محسوب می شود. افزایش قارچ گونه تولیدکنندگان قیر با فروشندگان بیشمار، باعث بالا رفتن قدرت چانهزنی در قیمت فروش شده و در نتیجه بازار نیز دستخوش نوسانات پی در پی شده که این امر لزوم نظارت بیشتر بر تولیدکنندگان را دو چندان می کند. نگاهی گذرا به تاریخچه صنایع قیر ایران نشان میدهد که کنترل کیفی، همواره مولفه اصلی رقابتپذیری در بازار بوده اما افزایش شمار واحدهای تولید کننده آن هم در مقیاس کوچک، بیشک در فرآیند کیفی تولید، تاثیراتی به همراه داشته است. به نظر میرسد سازمانهای متولی ناظر بر تولید قیر، از جمله سازمان ملی استاندارد میتوانند ادعای برخی تولیدکنندگان قیر را در تولید محصول مرغوب مورد راستیآزمایی قرار دهند که آیا بستر تولید قیر باکیفیت را دارند یا خیر. آنچه این روزها از سوی کارآفرینان و فعالان عرصه تولید قیر مطرح می شود این است که صدور پروانههای تولید و بهره برداری باید متناسب با نیاز بازار باشد. برکسی پوشیده نیست که تولید و صادرات قیر بیکیفیت، قدرت رقابت صادراتی را از تولیدکنندگان واقعی سلب خواهد کرد و اگر برنامههای راهبردی کوتاهمدت و بلند مدت افزایش کیفیت در واحدهای تولیدی دچار خدشه شود، به برند قیر ایران در بازارهای خارجی نیز آسیب میرسد. از آنجا که تولید قیر در بیرون از محیط پالایشگاهی هزینهبر بوده و صرفه و توجیه اقتصادی ندارد، باعث شده برخی تولیدکنندگان کوچک، حداقل کیفیت را لحاظ نمایند. شمار واحدهای تولیدکننده دارای استاندارد قیر در کشور مشخص است و سازمان ملی استاندارد با تدوین شاخصهای کیفی و الزامات لازم برای تولیدکنندگان به ویژه واحدهای صادراتی می تواند در ورود قیر با کیفیت ایران در سبد بازارهای جهانی نقش اساسی ایفا کند. موضوع قابل توجه دیگر در حوزه بازار قیر، رقابت شرکتهای دارای مقیاس کوچک برای خرید وکیومباتوم در بورس کالاست که باعث افزایش بهای مواد اولیه تولید قیر شده است. از طرفی، بهای پایین قیرهای بیکیفیت از جمله قیر عراق، باعث شده برخی از مشتریان سراغ قیر سایر کشورها بروند و یا اینکه مشتریان خارجی، این قیرها را زیر قیمت بخرند و با سود بالاتر بفروشند. پیشنهاد میشود کمیتهای توسط شرکتهای ذیصلاح و عمده تولیدکننده قیر با عضویت نمایندگان بورس کالا، وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی (خصوصا مرکز تحقیقات این وزارتخانه)، شرکت پالایش و پخش و سازمان ملی استاندارد برای سر و سامان دادن به واحدهای تولید کننده و صادرکننده قیر تشکیل شود تا با کنترل و نظارت لازم واحدهای تولید کننده قیر بیکیفیت را شناسایی نمایند. البته بایستی به این کمیته قدرت و اختیار لازم داده شود تا تصمیماتش از ضمانت اجرایی برخوردار باشد. همچنین، ایجاد مکانیزمی برای اعطای درجه کنترل کیفیت و شناسنامهدار کردن قیر تولیدی میتواند در درجه اول در دستور کار این کمیته قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.