شماره: 2062 / ۱۴۰۱ پنجم بهمن
تعداد بازدید : 0
اخبار
فجر انرژی خود را برای ارزیابی
مدل تعالی سازمانی آماده می کند
شرکت فجر انرژی خلیج فارس از 9 الی 12 بهمن ماه سال جاری میزبان ارزیابان نهمین جایزه تعالی صنعت پتروشیمی است.
به گزارش از روابط عمومی، فجر انرژی از 9 الی 12 بهمن ماه سال جاری میزبان ارزیابان نهمین جایزه تعالی صنعت پتروشیمی است. فجر انرژی برای افزایش توانمندی های مدیریتی و فرایندی خود اقدامات گوناگونی انجام داده و پروژه های متعددی اجرا کرده است. تشکیل تیم تعالی و برگزاری دوره های آموزشی برای این تیم، آموزش تیم ارزیاب داخلی و تدوین اظهارنامه و ارسال آن به دبیرخانه و همچنین آماده سازی و هماهنگی برای برگزاری ارزیابی جایزه تعالی بخشی از اقدامات انجام شده در فجر انرژی برای ارایه مدل های مدیریتی و بررسی های فرآیندی بوده است. جایزه تعالی صنعت پتروشیمی از سال 1389 به همت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و به منظور توسعه و ارتقا سطح کیفیت مدیریت در صنعت پتروشیمی آغاز شد. این ارزیابی براساس مدل و الگوی بنیاد مدیریت کیفیت اروپا EFQM طراحی شده و شرکت ها براساس سطح بلوغ و حضور در این ارزیابی به سه جایزه اهتمام، تقدیرنامه و تندیس دست پیدا می کنند. پس از آمادگی و سطح بندی شرکت ها، اظهارنامه ای برای دبیرخانه این جایزه ارسال کرده تا در ادامه تیم ارزیاب از سوی دبیرخانه در مجتمع حاضر شده و فرآیند ارزیابی را آغاز کنند.پیش از این شرکت فجر موفق به کسب تندیس سه دوره جایزه صنعت شده است. پس از جمع آوری اطلاعات توسط ارزیابان، مطالب ارائه شده مطابق با منطق RADAR با محاسبه و امتیاز بندی شده و به دبیرخانه جایزه تعالی صنعت پتروشیمی ارسال می شود؛ دبیرخانه جایزه تعالی صنعت پتروشیمی پس از بررسی گزارش بازخورد و نتیجه حاصل در کمیته داوران، نتیجه نهایی را در روز اختتامیه اعلام می کند. جایزه تعالی صنعت پتروشیمی هر ساله برگزار شده که تاکنون 8 دوره آن اجرا شده است؛ امسال نیز پس از وقفه 4 ساله، نهمین دوره این جایزه تعالی بهمن ماه برگزار می شود. شرکت فجر انرژی خلیج فارس از 8 دوره برگزار شده، توانسته 3 تندیس بلورین در دوره های ششم، هفتم و هشتم کسب کند. همچنین لازم به ذکر است که 6 نفر از کارکنان شرکت فجر انرژی خلیج فارس در قالب ارزیاب در کمیته ارزیابان جایزه تعالی صنعت پتروشیمی حضور یافته و وظیفه ارزیابی دیگر شرکت ها را بر عهده دارند.
صنـایع پتـروشیمی خلیـج فـارس،
شرکت برتر ایران شد
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با کسب رتبه اول در سه شاخص «میزان فروش»، «صادرات» و «بالاترین ارزش بازار»، برترین شرکت در بین 500 شرکت پیشرو کشور شد.به گزارش از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در همایش شرکتهای برتر ایران که در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، هلدینگ خلیج فارس همچنین عنوان «رتبه اول شاخص فروش در گروه پتروشیمی» و «رتبه دوم از نظر شاخص ارزش افزوده» را به خود اختصاص داد.بنا بر این گزارش، میزان فروش شـرکت صنـایع پتـروشیمی خلیـج فـارس، بیش از 270 هزار میلیارد تومان بوده است و توانست عنوان با ارزشترین شرکت ایران در بازار سرمایه را از آن خود کند.این گروه که هفته گذشته ارزش آن در بازار سرمایه از مرز هزارهزار میلیارد تومان گذشت، بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران، دومین شرکت پتروشیمیایی خاورمیانه و بیست و سومین شرکت پتروشیمی دنیا (در بین 100 شرکت برتر) است.همایش امسال، بیست و پنجمین دوره انتخاب شرکتهای برتر و پیشرو ایران موسوم به IMI-100 است که هرسال با شاخصهای مختلف کارشناسی، اقدام به انتخاب شرکتهای برتر ایران در زمینههای مختلف میکند. هدف از برگزاری همایش IMI-100، شفاف سازی فضای کسب و کار و ایجاد فضای رقابتی بین شرکتهای برتر ایران است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
قبضهای جدید گاز با هدف مدیریت مصرف منتشر شد
تعداد بازدید : 0
پرمصرفها نقره داغ شدند، خوش مصرفها پاداش گرفتند
از ماههای گذشته زمزمه افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف گاز در دولت آغاز و در نهایت قبوض جدید با رقمهای شوکه کننده برای مشترکان بدمصرف صادر شد و همانطور که وزیر نفت نیز اخطار داده بود، پرمصرفها نقرهداغ شدند. البته قبوض جدید برای خوش مصرفها نیز لبخند رضایت را به همراه داشت.ایران با در اختیار داشتن حدود 33 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز، در کنار کشور روسیه بزرگترین دارنده گاز طبیعی در جهان است. بهلحاظ تولید نیز ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز در جهان بوده، با این حال طی سالهای اخیر کشورمان از نظر مصرف گاز در فصل سرد در وضعیت هشدار قرار گرفته است. این وضعیت موجبشده دولت بالاخره به سمت افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف و تشویق خوش مصرفها برود و با سیاست تنبیه و تشویق مشترکان، برای واقعیتر شدن مصرف گاز در کشور و نزدیکشدن به استانداردهای جهانی تلاش کند.
مصوبهای در همین راستا در دولت تصویب شد که از آذرماه نیز در مرحله اجرا قرار گرفت، از همان زمان مسوولان اخطارهایی را نسبت به ارقام بالای قبوض به مشترکان پرمصرف دادند، موضوعی که چندان جدی گرفته نشد و اکنون موجب شگفتی برخی از آنها شده است، مسلم رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اخیرا اعلام کرد که وضع برای مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف بههیچوجه خوشایند نخواهد بود و با توجه به اعمال تعرفههای جدید برای پلکانهای 4 تا 12، این مشترکان پرمصرف هستند که باید بهصورت جدی نگران گازبهای صادره در قبضهای جدید باشند، از این رو ضرورت دارد که درباره اصلاح الگوی مصرف گاز طبیعی و حرکت در مسیر مصرف بهینه گاز، دقت بیشتری داشته باشند.
پرمصرفها از دولت گلهمند نشوند
پیش از این نیز جواد اوجی وزیر نفت، صراحتا اعلام کرد: امسال هوا سردتر از سال قبل خواهد بود و کاهش شدید دما را داریم، بنابراین تدابیر خوبی از سوی صنعت نفت و گاز انجام شده و در حال مدیریت مصرف هستیم. تعرفه گاز مشترکینی که خارج از الگو، مصرف می کنند افزایش یافته است. 12 پله برای مصرف گاز تعیین شده که پله اول تا سوم افزایش قیمت نداشته است که این سه پله حدود 60 تا70 درصد مصرف کنندگان را شامل می شوند، اما از پله چهار افزایش قیمت را داریم. تعرفه کسانی که خیلی بیشتر از الگو مصرف می کنند، افزایش می یابد و این مشترکین نقره داغ می شوند و آنها از دولت گله مند نشوند چون عدالت نیست کسانی الگوی مصرف را رعایت میکنند، بهای کسانی را بدهند که در منزل سونا دارند.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه روی صحبت ما با کسانی است که مصرف آنها بیشتر از الگوی مصرف است و در پلکان های آخری هستند که تعرفه آنها همان قیمتی است که گاز تهیه می شود، اظهار کرد: تمامی خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی اگر الگوی مصرف را رعایت کنند، تعرفه گاز آنها رایگان میشود.
پاداش و جریمه چگونه اعمال میشود؟
برمبنای آییننامه اجرایی بند «ک» تبصره 15 بودجه 1401 درباره افزایش تعرفه گازبها، مشترکان خانگی پرمصرف و بسیار پرمصرف در قبضهای جدید شاهد افزایش تعرفه بودند. طبق این آییننامه تعرفه مشترکان با مصرف متعارف که در سه پله نخست قرار دارند، نسبت به پارسال افزایشی نداشته و صورتحساب آنها مشابه سالهای گذشته است. آن دسته از مشترکان خانگی که مصرف گاز آنها در ماههای سرد سال نسبت به دوره مشابه سال پیش کمتر شود، به ازای هر یک درصد کاهش، مشمول تخفیف پاداش صرفهجویی معادل سه درصد در گازبهای صورتحساب همان دوره نیز شدند که این تخفیف تا سقف 45 درصد گازبها در صورتحساب آنها قابل اعمال است.
قبض رایگان به چه کسانی رسید؟
همچنین گازبهای مشترکانی که در ماههای بسیار سرد سال، مصرفشان حداکثر 70 درصد الگوی متعارف (سقف پله 3 جدول پلکانی) باشد، مشمول 100 درصد تخفیف و مصرف آن دوره برای مشترک بدون هزینه (رایگان) خواهد بود. در مقابل، تعرفه مشترکان پرمصرف بخش خانگی، یعنی از پلکان 4 به بعد افزایش یافته است.
بر اساس بند (ک) تبصره 15 بودجه سال 1401، گازبهای مشترکانی که زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی قرار دارند و مصرف آنها در حد متعارف است نیز، رایگان خواهد بود. براین اساس، 4 میلیون نفر از جمعیت زیر پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، در قالب یک میلیون و 259 هزار اشتراک (خانوار) میتوانند با رعایت الگوی مصرف، از امتیاز رایگان شدن گازبهای خود برخوردار شوند.
با توجه به ثابت ماندن سه پلکان نخست جدول تعرفههای گاز و قرار گرفتن 64 درصد از مشترکان در این سه پلکان، میتوان گفت بیش از 60 درصد مشترکان بخش خانگی، شاهد افزایش تعرفه در قبضهای جدید نخواهند بود و حتی با رعایت برخی دستورعملها مشمول تخفیف در پرداخت گازبها تا سقف 45 درصد نیز میشوند.
قبض گاز 4 درصد از مشترکان پرمصرف 4 برابر شد
آنطور که اعلام شده قبض گاز 4 درصد مشترکان پرمصرف چهار برابر شده است، جدول 1 تعرفه جدید گازبهای بخش خانگی در ماههای سرد سال را نشان میدهد. طبق این جدول گازبهای سه پله اول مصرفی هیچ تغییری نکرده است. از پله چهارم به بعد تعرفه پله بعدی، 40 درصد نسبت به تعرفه پله قبلی افزایش مییابد تا اینکه در پله آخر که شامل مشترکان پرمصرفِ پردرآمد میشود، تعرفه گاز نسبت به تعرفههای قبلی چهار برابر میشود.
جریمه و پاداش مشترکان بدمصرف و خوش مصرف قطعا میتواند در روند نادرست پیشین مصرف گاز نقش داشته باشد اما باید توجه داشت که دولت نیز باید برای گذر از ناترازی تولید و مصرف دست به کار شود، طبق برآوردهای صورت گرفته برای افزایش تولید باید 80 میلیارد دلار در طول هشت سال آینده سرمایهگذاری در حوزه گاز انجام گیرد تا تولید گاز از رکورد یک میلیارد مترمکعبی فعلی به آستانه 1.5 میلیارد مترمکعب در روز برسد. برای این منظور باید سرمایه داخلی و خارجی به میدان آید. برای مثال اکنون بخشهای زیادی از سرمایهگذاریها به هلدینگهای بزرگ اقتصادی واگذار شده و برآورد میشود در طول پنج سال آینده با افزایش تولید گاز مواجه شویم. هماکنون 100 میلیارد دلار عقد قرارداد با شرکتهای داخلی و خارجی برنامهریزی شده و در بخش خارجی 40 میلیارد دلار تفاهمنامه امضا شده که بیش از 5 میلیارد دلار آن به عقد قرارداد رسیده است.
با این وجود اما در شرایط فعلی چارهای جز مدیریت مصرف وجود ندارد، مشترکان باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند تا بتوان بدون مشکل روزهای سرد را پشت سر گذاشت و بعد از آن به فکر توسعه طرحها و افزایش تولید گاز بود. در حال حاضر بیش از 200 پروژه مهم و اساسی صنعت گاز در کشور در حال اجراست که پس از گذر از ناترازی فعلی میتوان با اهتمام بیشتری به آنها پرداخت.ط
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
سرمایهگذاریها در صنعت خط قرمز شرکت ملی صنایع پتروشیمی است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه مجتمعهای در حال اجرا یا تولیدی پتروشیمی خط قرمز این شرکت هستند، گفت: خدشه در این سرمایهگذاریها، ضربه به تولید، اقتصاد، اشتغال و منابع کشور است و ایدههای کارشناسی باید برای طرحهای جدید و تکمیل زنجیره محصولات ارائه شود.
مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سهشنبه، چهارم بهمنماه) در حاشیه دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری توسعه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران درباره برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای توسعه ساحلمحور و دریامحور صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنایع پتروشیمی آببر هستند که با شرایط اقلیمی داخل کشور سازگاری ندارد، بنابراین مجوزهایی که پیش از داده شده بود مورد بازنگری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه عمده توسعه صنعت پتروشیمی با شرایط سواحل جنوبی کشور سازگار است، افزود: افزون بر منابع غنی نفت و گاز در این مناطق، ظرفیتهای صادراتی نیز برای تولید فراهم است و سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این مناطق تمایل دارند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه مجوزهایی برای توسعه صنعت پتروشیمی در گذشته در منطقه قشم داده شده که لازمه آن این است سازمان حفاظت محیط زیست نظر قطعی برای اجرای این طرحها را اعلام کند، ادامه داد: چند طرح پتروشیمی در این منطقه تعریف شده است که منتظر اعلام سازمان محیط زیست هستیم که پس از آن باید پارکهای پتروشیمیایی را برای ادامه زنجیره نیز ایجاد کنیم.
شاهمیرزایی به ظرفیت نصبشده 90 میلیون تنی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: طرحهای آرتاانرژی، آریامتانول، پارس گلایکول و براساس قولی که هلدینگ خلیجفارس داده است، الفین گچساران و به احتمال زیاد یادآوران خلیج فارس تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید که 4 میلیون تن به ظرفیت این صنعت افزوده میشود.
وی درباره صحبتهایی مبنی بر صادرات گازی که بهعنوان خوراک به متانولسازان اختصاص مییابد، اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اظهارنظرهای کارشناسی استقبال میکند، اما اگر طرحی مجوز اخذ کرده یا در حین اجراست یا به بهرهبرداری رسیده است، اگر خدشهای در این سرمایهگذاری صورت گیرد، ضربه به تولید، اقتصاد، اشتغال و منابع کشور است، بنابراین خواهشم این است که چنین ایدههایی را برای طرحهای جدید ارائه کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: مجتمعهای در حال اجرا یا تولیدی پتروشیمی خط قرمز شرکت ملی صنایع پتروشیمی هستند و باید مسیرشان را طی کنند و کارشناسان و متخصصان میتوانند پیشنهادهای خود را در زمینه تکمیل زنجیره محصولاتی مانند متانول ارائه کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.