شماره: 2084 / ۱۴۰۱ نهم اسفند
تعداد بازدید : 0
اخبار
دستور مخبر برای مهیا کردن سفرهای ایمن و آسان برای زوار و مسافرین نوروزی
جلسه کارگروه ملی زیارت ظهر دوشنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد و ۷۶ مسئله ملی و منطقه ای برای تسهیل سفرهای زیارتی مورد بررسی قرار گرفت.
محمد مخبر در این جلسه با تبریک اعیاد ماه شعبان با اشاره به در پیش بودن سفرهای نوروزی، همکاری و هماهنگی همه دستگاه های مرتبط را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه دستگاه ها باید تلاش کنند سفرهایی ارزان، سهل و ایمن برای مردم مهیا شود به نحوی که شاهد رضایتمندی جامعه باشیم.
معاون اول رییس جمهور از خدمت به زائران حرم مطهر رضوی به عنوان یک توفیق و افتخار یاد کرد و اظهار داشت: مقصد سفرهای نوروزی به صورت خاص به بقاع متبرکه و به خصوص مشهد مقدس از جایگاه ویژه ای برخوردار است و ضرورت دارد تصمیمات و مصوبات این جلسه برای میزبانی از زائران حرم مطهر رضوی و سایر مقاصد زیارتی به صورت کامل اجرایی شود.
مخبر بر اهمیت استفاده حداکثری از ظرفیت های مردمی در پذیرایی از مسافران نوروزی و به ویژه زائران امام رضا (ع) تأکید کرد و افزود: باید با انگیزه بخشی و جلب مشارکت مردم، فرهنگ مسافرپذیری در شهرهای مقصد مسافران نوروزی و به ویژه مقاصد زیارتی را تقویت کنیم تا خدمت رسانی به مسافران افزایش یابد.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه باید تمامی امکانات برای سفرهای ایمن برای مسافرین نوروزی و زوار فراهم شود، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد اجرای طرح های رفع نقاط حادثه خیز در مسیرهای منتهی به شهر مشهد را تسریع کند تا شاهد کاهش حوادث و تلفات در این سفرها باشیم.
مخبر ایجاد سامانه ای جامع برای اطلاع رسانی و خدمات دهی به زائران حرم مطهر رضوی را یک ضرورت دانست و گفت: لازم است سامانه ای جامع ایجاد شود تا تمامی اطلاعات لازم نظیر مسیرها، راه ها، اطلاعات مربوط به هتل ها، حمل و نقل و سایر موضوعات را به صورت متمرکز در اختیار زائران قرار دهد.
معاون اول رییس جمهور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را نیز مکلف کرد ضمن بررسی زیرساخت ها، تصمیمات لازم را برای ایجاد امکانات و راه اندازی سامانه ای جامع جهت خدمت رسانی مطلوب به زائران اتخاذ کند.
در این جلسه که آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون اجرایی رییس جمهور، استانداران خراسان رضوی، تهران و قم نیز حضور داشتند گزارشی از الزامات میزبانی زائران حرم مطهر رضوی در نوروز ۱۴۰۲ و طرح خدمات دهی نوروزی با شعار زیارت، خانواده و همدلی مورد بررسی قرار گرفت.در این جلسه همچنین با توجه به تقارن ایام نوروز با مناسبت های مذهبی و ماه مبارک رمضان، گزارشی از پیش بینی های انجام شده در خصوص تراکم جمعیت در مشهد مقدس و سایر شهرهای زیارتی ارائه شد و تصمیمات لازم جهت حل ۷۶ مسئله مهم برای تسهیل خدمات دهی از جمله تأمین نیازهای مرتبط با اسکان زائرین، تأمین ارزاق، تأمین پارکینگ، حمل و نقل، ایمنی جاده ها، خدمات فرهنگی و مسائل مرتبط با بهداشت و درمان اتخاذ شد.
توضیح دادستان کل کشور
درباره مسمومیت دانش آموزان
دادستان کل کشور گفت: دادستانی کل کشور از لحظه نخست در مسئله مسمومیت دانشآموزان قم ورود کرده و با جدیت هر چه تمامتر این موضوع را پیگیری میکند.«محمدجعفر منتظری» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در شهر ساوه، افزود: کارهای کارشناسی گستردهای در این خصوص انجام شده و مسئولان مربوطه در حوزههای مختلف اطلاعاتی، امنیتی، بهداشتی، درمانی و آموزشی کارهای جمعی را شروع کردند و آزمایشهای فراوانی انجام شده اما هنوز نتوانستهاند به سرنخ های مشخصی برسند.وی ادامه داد: احتمالاتی داده میشود ولی با احتمال نمیتوان نظر قطعی داد و منتظریم کارهای کارشناسی و سم شناسی به نتیجه نهایی برسد که ببینیم این حادثه تعمدی و یا غیر عمدی بوده است.دادستان کل کشور با یادآوری بازدید از واحدهای صنعتی شهرستان ساوه خاطر نشان کرد: در بازدید از شهرک صنعتی کاوه ساوه برخی صنعتگران مشکلات واحدهای صنعتی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.منتظری گفت: امروز که کشور نیازمند تولید اشتغال و کار آفرینی است مهندسان و کارگران متعهد در واحدهای صنعتی خوب کار می کنند، برخی از واحدها مشکلات حقوقی دارند که رسیدگی میشود.دادستان کل کشور افزود: دادستانی کل کشور در راستای تولید و اشتغال در هرکجای کشور در خدمت مدیران صنعت و تولید بوده و امید است مسئولان فعالان اقتصادی را حمایت کنند تا در این جنگ اقتصادی بر دشمن قالب شویم.منتظری با یادآوری برخی مشکلات مسکن ملی شهرستان ساوه اظهار کرد: این مشکل در دادستانی پیگیری می شود.وی ادامه داد: آنچه از اظهارات مردم و مسئولان شنیده شد، عدهای قول هایی به مردم دادند که در عمل نتوانسته اند این تعهدات را آنگونه که باید و شاید انجام دهند.دادستان کل کشور افزود: شاید به علت نوسانات نرخ مصالح ساختمانی باشد که این مشکلات ایجاد شده، مردم توقع دارند مسئولان آنچه را که گفته اند به مرحله اجرا درآورند.منتظری افزود: ساوه قطب صنعتی کشور محسوب میشود و باید مشکلات صنعتگران این شهرستان رسیدگی و فضای کارآفرینی و اشتغال تقویت شود.
سفر قریبالوقوع «رافائل گروسی» به ایران
سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: در روزهای گذشته گفتوگوهای سازنده و امیدوارکنندهای با هیات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ریاست «ماسیمو آپارو»، معاون پادمانی آژانس داشتیم و درباره سفر مدیرکل آژانس به ایران مذاکره انجام شد.بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با اعلام این خبر گفت: در روزهای گذشته گفتوگوهای سازنده و امیدوارکنندهای با هیات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ریاست «ماسیمو آپارو»، معاون پادمانی آژانس داشتیم و بر همین اساس مهندس اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران بهطور رسمی از آقای «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس دعوت کرد تا به ایران سفر کند.وی تصریح کرد: این سفر در روزهای آینده انجام خواهد شد.کمالوندی بیان کرد: اطلاعات تکمیلی این برنامه بهزودی در اختیار رسانهها قرار میگیرد.سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: امید است این سفر، زمینهساز همکاریهای بیشتر و افق روشنتر میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد.
سفارت انگلیس در تهران تعطیل نمیشود
مهدی حسینی متین در توییتی گزارش ادعایی تحریک آمیز یک نشریه صهیونیستی مستقر در لندن درباره برنامه ایران برای بسته شدن سفارت انگلیس در تهران را رد کرد.کاردار سفارت ایران در لندن در این توییت ادعای مطرح شده در گزارش یک نشریه صهیونیستی مستقر در لندن، مبنی بر اینکه تهران آماده بستن سفارت انگلیس در تهران است را رد کرد.
تحریمهای جدید کانادا علیه ایران
دولت کانادا از اعمال تحریمهای جدید علیه ۱۲ شخص ایرانی به دلیل «نقض حقوق بشر» خبر داد.دولت کانادا روز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که مرتضی میرآقایی، اسماعیل زارعی کوشا، سید صادق حسینی، رحیم جهانبحش، حسین رجبپور، محمد توحیدی، حبیب شهسواری، محمدنظر عظیمی، بهمن ریحانی، هدایتالله فرزادی، مراد فتحی و سیدسعید رضا عاملی رنانی را به دلایل حقوق بشری در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اظهارات رئیس جمهور درباره دلایل جهش قیمت ارز
رئیس جمهور با اشاره به افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل که هیچ کسب و کار و تجارتی جریان ندارد، افزود: معلوم میشود که جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است.
سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دوشنبه در دیدار نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه مراکز استانها، تحقق گفتمان انقلاب یعنی اجرای ارزشها و برقراری عدالت اسلامی را پیام و خواست مردم در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری دانست و اظهار داشت: دولت مردمی در ابتدای کار خود با ۲ مسئله مواجه بود، یکی انتظار دلدادگان به انقلاب اسلامی برای تحقق آرمانهای انقلاب و دیگری شرایط خاصی که کشور داشت.
رئیس جمهور در تشریح شرایط خاص کشور به گزارشهای منابع رسمی از شاخصهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در دهه ۹۰ اشاره کرد و گفت: کاهش مجموع نرخ رشد کشور به حدود ۰,۴ درصد، کاهش شدید فروش نفت و بازگشت درآمدهای آن، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، داغدار شدن روزانه حدود ۷۰۰ خانواده به دلیل شیوع کرونا و امثال آن از جمله مصادیق مشکلات پیش روی دولت مردمی در آغاز فعالیت بود که دولت سیزدهم با عزم به حل این مشکلات شروع به کار کرد.
رئیس جمهور با اشاره به رسیدن نرخ رشد اقتصادی در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ به رقمی نزدیک به ۵ درصد خاطرنشان کرد: دولت مردمی توانست در این مدت نرخ تورم را از ۵۹.۳ درصد به زیر ۴۰ درصد برساند، اما اجرای طرح عادلانه کردن پرداخت یارانهها و حذف ارز ترجیحی که تکلیف قانونی بودجه ۱۴۰۱ بود، باعث افزایش دوباره نرخ تورم شد.
رئیسی اضافه کرد: دولت با تداوم سیاست کنترل مصارف و هزینهها که از شهریور ۱۴۰۰ آغاز کرده بود، توانست هزینهها و منابع درآمدی خود را تراز کرده و در نتیجه افزایش نقدینگی را نیز تا حدود زیادی کنترل کند و امسال اولین سالی است که تا ماه پایانی سال به احتمال قوی کسری بودجه نداریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با جلوگیری از کسری بودجه و کنترل افزایش نقدینگی، عوامل اصلی ایجاد تورم را مهار کرده است، گفت: دولت مردمی در مدت کوتاهی توانست فروش نفت را به سطح پیش از تحریمها رسانده، روابط و تجارت خارجی را احیا کند و در عرصه داخلی نیز برای رفع ناترازیها در زیرساختهای آب، برق و گاز قدمهای جدی بردارد.
رئیسی افزود: با وجود انبوه مشکلات و کاستیها در تامین منابع که به دولت مردمی به ارث رسیده بود و نیز هزینههایی که از محل رفع ناترازیها در زیرساختهای کشور به دولت تحمیل شد، قیمت ارز تا آبان ماه افزایش بسیار اندکی داشت، اما حالا سوال اینجاست که با این وجود، جهش یکباره قیمت چگونه بوجود آمد؟!
رئیس جمهور اظهار داشت: این اتفاق علل مختلفی میتواند داشته باشد که مهترین آن حاصل نقشآفرینی دستهای بیگانه است. دشمن وقتی دید سدهایی که مقابل پیشرفت ملت ایران ایجاد کرده بود در حال شکستن هستند، ابتدا بلوا و اغتشاش خیابانی به راه انداخت و وقتی با آگاهی و بصیرت مردمی در این فتنه نیز ناکام ماند، تلاش کرد با افزایش بیاعتمادی و ایجاد نارضایتی و کشاندن آن به سفره مردم اهداف خود را دنبال کند.
رئیسی با اشاره به افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل که هیچ کسب و کار و تجارتی جریان ندارد، افزود: معلوم میشود که جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود و متاسفانه برخی نیز در داخل در آتش آن میدمند.
رئیس جمهور تصریح کرد: البته دولت وظیفه خود میداند که در مقابل این التهابآفرینی ایستاده و تلاطمها را کنترل و آرامش و ثبات را بر بازار حاکم کند.
رئیسی از آغاز طراحی و اجرای راهکارهای موثر برای مدیریت بازار ارز و کنترل و تثبیت آن خبر داد و افزود: دولت با تمام توان برای تداوم رشد اقتصادی کشور تلاش خواهد کرد.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه مراکز استانها دیدگاههای خود را درباره برخی مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین منطقه محل ماموریت خود بیان کردند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 8
اخبار
قالیباف در تذکر به
یک نماینده مجلس:
افتخار مجلس این است که وضعیت ارز را پیشبینی کردیم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس از ۴۰ روز قبل پیش بینی شرایط ارزی کشور را کرده بود و بسته پیشنهادی خود را به دولت و رئیس جمهور ارائه کرد، اکنون هم دولت هر همفکری بخواهد ما انجام میدهیم.
محمد باقر قالیباف در جلسه علنی نوبت صبح دوشنبه در پاسخ به تذکر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در انتقاد از وضعیت ارزی کشور اظهار کرد: کسی مانع نظارت مجلس شورای اسلامی به دولت در بحث مربوط به ارز نیست و افتخار مجلس این است که از یک ماه و نیم پیش شرایط را پیش بینی کرد و ۴۰ روز قبل بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی درباره کنترل بازار ارز به دولت و رئیس جمهور منتقل شد ما کارمان را انجام دادهایم و اکنون هم انجام میدهیم.
وی ادامه داد: موضوعی که نمایندگان مطرح میکنند آن است که در جلسه غیرعلنی بحث شد گروه مشترکی برای همفکری تشکیل دهند من هم توضیح دادم که اشکالی ندارد دولت هر همفکری که بخواهد ما انجام میدهیم ما کار نظارتیمان را از ۴۰ روز قبل انجام دادیم و نظرات را منعکس کردیم.
قالیباف اضافه کرد: روز یکشنبه هم آقای پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی موضوعات لازم را متذکر شد ما پیگیر هستیم.
ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: امام، مجلس را در راس امور خواند؛ حرمت امامزاده را باید متولی نگه دارد. رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز گفت که دولت باید کمیتهای برای بحث ارز تشکیل دهد پس قرار است این کمیته کی تشکیل شود؟ چرا ما نباید حرمت خود را نگه داریم؟
نماینده مردم فلاورجان اضافه کرد: وضعیت به گونهای شده که مردم حتی نمیتوانند نان بخرند و همه قیمتها لحظهای افزایش پیدا میکند، از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که به این موضوع ورود کند.
تاکید محسنی اژه ای بر مبارزه بدون تبعیض با فساد
رئیس قوه قضائیه گفت: مبارزه همه جانبه و بدون تبعیض با همه مظاهر فساد وظیفه کل نظام و قوه قضاییه است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای دوشنبه ( ۸ اسفند) در نشست با نمایندگان اقشار مختلف مردم استان مرکزی در محل استانداری اظهار کرد: استان مرکزی دارای ظرفیت بالایی است و حقیقتا ماهیت این استان برای کشور و بسیاری از مسئولین شناخته شده نیست. این استان دارای سوابق دیرینه است و شخصیتی مثل حضرت امام را در عصر حاضر پرورش داده است.وی افزود: امروز افراد نخبه و دارای توانمندی های بالا از جمله توانمندی های این استان هستند، لذا باید تلاش شود استان از این موهبت های مادی و معنوی که دارد بهره بیشتری ببرد، باید از نخبگان در استان و خارج استان بهره کافی را برد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه مسئولیت سنگینی بر دوش بنده است، تصریح کرد: بخشی از خواسته های بیان شده در این جلسه مستقیما مربوط به قوه قضاییه می شود و بخشی از خواسته ها مربوط به سایر قواست. این انتظارات بجا هستند و باید در زمینه رفع این مشکلات به عنوان رئیس قوه قضائیه و یکی از سران سه قوه تمام توان خود را بکار بگیرم و تلاش لازم را انجام دهم، باید دغدغه ها و مطالب و نقطه نظرات را بدانم و منعکس و پیگیری کنم.وی با تاکید بر اینکه نمی توانم به همه قول های خود جامه عمل بپوشانم، گفت: نزد خدا شهادت می دهم تمام توان خود را به کار گیرم و در حد توان و وسع خود، اقدامات و تلاش لازم را انجام دهم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف سازمان بازرسی کشور بررسی اجرا شدن یا نشدن و صحت اجرا شدن قوانین است. این سازمان در صورت لزوم و در صورت وجود نقص می تواند تذکر و پیشنهاد خود را ارائه دهد.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر پیشگیری از وقوع جرم و مبارزه با مفاسد در حوزه های مختلف از جمله اقتصادی و فرهنگی و... گفت: برخی مفاسد ممکن است ضرر و خسارت زیادی به ارزش های کشور و مردم وارد کند لذا مبارزه همه جانبه و بدون تبعیض با همه مظاهر فساد وظیفه کل نظام و قوه قضاییه است. برخی اوقات مفاسدی در حوزه فرهنگ انجام می شود که کمتر از مفاسد اقتصادی نیست. تحقق عدالت اجتماعی یکی از وظایف کل نظام و قوه قضاییه است.محسنی اژه ای بیان کرد: یکی از اولویت ها این است که در راستای کاهش مفاسد اقتصادی، آسیب شیوه های به کار گرفته شده بررسی شود که آیا آسیب داشته یا خیر یا اینکه مقابله بدون تبعیض بوده یا خیر؟ اگر بخواهیم با همه مفاسد اقتصادی به صورت همزمان برخورد کنیم شاید نتوان یکجا کار را انجام داد، لذا آسیب ها باید اولویت بندی شود تا دریابیم در کدام بخش از آسیب ها مقابله ضرورت دارد، باید روش ها و نحوه مبارزه با فساد نیز در این خصوص بررسی شود.رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه در مبارزه با فساد نباید گلوگاه و سرچشمه رها شود خاطرنشان کرد: باید گلوگاه ها و بسترها شناسایی شوند، بر این اساس بخشی از کاری که باید انجام شود در حوزه مسائل موجود و بخشی در حوزه مبارزه با گلوگاه هاست.
محسنی اژهای ادامه داد: پیشگیری از وقوع جرم، مراحل و مقدماتی دارد. اگر فرض بر این باشد که شغل در کشور نباشد و فقر و گرانی و اعتیاد در کشور باشد به طور طبیعی جرم بیشتری اتفاق می افتد و قوه قضاییه نمی تواند مستقیما شغل ایجاد کند.
محسنی اژه ای افزود: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، امروز دشمن بر روی مسائل اقتصادی دست گذاشته و درگیر جنگ اقتصادی هستیم. دشمن به لحاظ برخی ضعف ها طمع کرده و اغتشاشات را به وجود می آورد.
وی گفت: امروز برخی مسائل اقتصادی و روش هایی که در رابطه با مسائل اقتصادی داریم، موجب فرار مغزها می شود، لذا تصمیم بر این است که ضمن مقابله جدی بدون تبعیض با فساد، از فعالین اقتصادی که با سلامت کار می کنند حمایت کنیم و اجازه ندهیم کارگاه های کوچک و بزرگ تعطیل شود و کمک لازم برای احیای واحدهای نیمه تعطیل نیز انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه امنیت سرمایه گذاری درازمدت باید تامین شود، گفت: اگر کارگر و کارفرما امنیت شغلی و سرمایه گذار امنیت سرمایه گذاری نداشته باشد بدیهی است که ممکن است تولید داخلی انجام نشود. توجه به این موارد به عنوان حقوق عامه در دستور کار قرار گرفته و مسائل به صورت جامع دیده شده است.رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: بخش عمده ای از مشکلات امروز توسط دشمن ایجاد شده و بخشی به سبب ناهماهنگی ها و ضعف در مدیریت ها اتفاق افتاده است. به عنوان مثال فضای مجازی را از یک بعد نگاه می کنیم و به ابعاد دیگر آن توجه نمی شود لذا آنگونه که می خواهیم پیش نمی رویم.وی افزود: از دیگر مسائل اولویت دار نیز استفاده حداکثری از ظرفیت های مردم در موضوعات مختلف از جمله برای حل مشکلات است، بسیاری از مشکلات اگر با همراهی مردم و خیرخواهان رفع شود هزینه کمتری از مراجعه به دادگستری دارد.
محسنی اژه ای در پایان بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی در راستای حل و فصل دعاوی و همچنین تقویت ارتباط دستگاه قضایی با دانشگاه، صنعت و صنوف مختلف تاکید کرد.
درخواست غریب آبادی برای تعقیب قضایی پرویز ثابتی
معاون امور بینالملل قوه قضاییه در نامهای به دادستان کل کشور خواستار تعقیب قضایی پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران شد.
معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر اعلام کرد:
«کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامهای به دادستان کل کشور، خواستار گردآوری مستندات جرایم ارتکاب یافته از سوی پرویز ثابتی و شناسایی قربانیان این جرائم و اقدامات لازم جهت طرح شکایت و تعقیب قضائی وی در پرتو مفاد قانون آئین دادرسی کیفری شد.
غریب آبادی تاکید کرد: ثابتی با سابقه سراسر ظالمانه و نفرتانگیز خود و ارتکاب جنایات و نقض های فاحش حقوق بشری از جمله شکنجه مبارزان، انقلابیون و آزادی خواهان، پس از ۴۴ سال به بهانه آزادی خواهی در تجمعات سلطنت طلبان آمریکانشین ضد آزادی و ضد مردم سالاری که سعی در مطرح کردن او و سرپوش گذاشتن بر جنایاتش را دارند، شرکت کرد. از این رو، این موضوع منجر به مطالبهگری افکار عمومی از دستگاه قضایی شده است.
لازم به توضیح است پرویز ثابتی یکی از مرموزترین چهرههای امنیتی تاریخ معاصر ایران به شمار میرود که در زمان رژیم شاه به عنوان رئیس اداره سوم ساواک و رئیس ساواک تهران منصوب شد. اختیارات او به قدری گسترده بود که چشم و گوش محمدرضا شاه لقب گرفت و وظیفه اصلی او حمایت از شاه از طریق کشف و ریشهکن ساختن افرادی بود که با حکومت مخالف بودند.
وی در دوره فعالیت خود، بدترین شکنجهها و جنایت بارترین اقدامات را علیه مردم بیگناه ایران به کار گرفت.»
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
چالش حاشیه سود از سوی مسوولین جدی گرفته نمی شود
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: حداقل حاشیه سود تولید باید بالاتر از نرخ تورم باشد.
به گزارش اخبار صنعت، حسین محمودی اصل کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت در پاسخ به این سوال که علی رغم اینکه شعار جهش و رشد تولید در سال های گذشته بسیار پررنگ بوده و امسال نیز شعار سال تولید و حمایت از تولید دانش بنیان نام گرفت، چرا تولید کشور آنگونه که انتظار می رود رشد نمی کند، وی در این باره گفت: به این خاطر که بزرگترین موضوعی که در تولید رعایت نمی کند حفظ حاشیه سود تولید است. متاسفانه مسوولین برای تحقق این روند درست که منجر به هدایت سرمایه ها به بخش تولید می شود تلاشی نکرده اند، ضمن اینکه بی ثباتی اقتصاد وتلاطماتی که دائما در نرخ ارز و نرخ تورم اتفاق می افتد مانع بزرگ و نگرانی عظیمی است که مانع از سرمایه گذاری در بخش تولید می شود.
وی در این باره توضیح داد: وقتی حاشیه سود تولید بالاتر از نرخ تورم باشد یعنی شرایط برای زنده ماندن تولید ایجاد شده در چنین وضعیتی سرمایه ها ترغیب می شوند که به سمت تولید بروند لذا در چنین وضعیتی است که تولید می تواند برای حیات میان مدت و بلند مدت خود برنامه ریزی کند.
حسین محمودی اصل کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: مساله مهم این است که حاشیه سود تولید، موضوعی بسیار محوری است که به هیچ وجه نباید آن را دست کم گرفت یا از کنار آن به سادگی عبور کرد چرا که عدم توجه به این مقوله به معنای از دست دادن فرصت جذب وجلب سرمایه ها به سمت تولید است. متاسفانه امروز حاشیه سود با احتساب ارزش جایگزینی زیر 2 درصد است که اصلا قابل اعتنا نیست.
وی در این باره توضیح داد: به عنوان مثال اگر سرمایه داری اینک مایل به راه اندازی و تاسیس کارخانه ای با قیمت های کنونی باشد در ارزیابی های اولیه متوجه می شود حاشیه سود 2 درصدی خواهد داشت، این رقم بسیار ناچیز کمترین میلی به سرمایه گذاری در بخش تولید ایجاد نمی کند در حالی که به دلیل افزایش قیمت خودرو و قطعات و خدمات خودرو حتی نرخ تاکسی های کرایه ای مثل اسنپ دو برابر شده؛ درست است نرخ بنزین افزایش نیافته اما تعیین قیمت نهایی وابسته به یک فاکتور نیست، بلکه عوامل مختلفی در تعیین قیمت نهایی اثر گذارند.
حسین محمودی اصل خاطر نشان کرد: وقتی اسنپ هزینه استهلاک و قیمت بالا رفته قطعات و روغن و سایر موارد را در تعیین قیمت نهایی که از مسافر دریافت می کند لحاظ می کند چگونه می توان انتظار داشت هزینه ها در تولید لحاظ نشوند. امروز اگر برآوردی از حاشیه سود تولید داشته باشیم و این موضوع را بر مبنای ارزش جایگزینی حاشیه سود بررسی کنیم متوجه می شویم حاشیه سود زیر 2 درصدی است، درصد و میزانی که هیچ انگیزه ای برای سرمایهگذاری و تولید باقی نمی گذارد بنابراین مشخص است شعار سال های گذشته و سال جاری نیز به منصه ظهور نمی رسد و تولید رمق و رونق نمی گیرد.
حسین محمودی اصل کارشناس و تحلیلگر اقتصادی خاطر نشان کرد: مسائل بسیار زیادی در اقتصاد ایران تاثیر گذارند که آنها به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی تولید و افزایش نرخ تورم وانتظارات تورمی اثر می گذارند. به عنوان مثال، مسوولین اعم از دولت و مجلس برای تامین کسری بودجه نباید به هر اقدامی متوسل شوند. علی رغم اینکه گفته می شود 2 درصد مالیات تولید کاهش داده شده اما با بررسی دقیق متوجه می شویم این 2 درصد در سود کل چهار دهم درصد می شود یعنی کمتر از نیم درصد اما از آن سمت نرخ گاز را دو برابر جهانی حساب می کنند و عوارض مختلف و قیمت گذاری دستوری همه و همه موجب می شود کالای تولید شده با ضرر و زیان فروخته شود؛ روندی که زمینه ساز نابودی تولید است.
حسین محمودی اصل معتقد است: بسیاری از سیاست گذاری های اقتصادی مرتبط با تولید در سال های گذشته غلط بوده است. سیاست هایی که تیشه بر ریشه تولید زده، تصمیم گیرهای غیر کارشناسی و خلق الساعه ای که نگاهی به میان مدت و آینده تولید ندارد همه و همه نشان می دهد دشمن تولید در داخل است، دشمنی که دائما در حال زدن گل به خودی است نه تقویت بدنه تولید کشور.
نرخ تورم مانع لطمه دیدن بورس از افزایش بهره بانکی شد
فردین آقا بزرگی-کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه: عوامل مختلفی روی رشد یا سقوط و قرمز پوش شدن بورس تاثیر گذارند، عواملی مثل نرخ ارز، نرخ تورم و نرخ بهره و سیاست های غلط و دستوری همه و همه به نوعی بورس را تحت تاثیرات مختلفی قرار می دهند.
افزایش نرخ بهره بانکی به دلیل فاصله گرفتن پرمعنای نرخ تورم از نرخ بهره بانکی از جمله موضوعاتی بود که طی ماه های گذشته بر سر آن بحث های زیادی صورت گرفت تا اینکه نرخ بههر بانکی از 18درصد به 23 درصد افزایش یافت.
با اینکه در ابتدای امر افزایش نرخ بهره بانکی یک موضوع نگران کننده برای بورس و اهالی بازار سرمایه به شمار می رفت اما بالا رفتن نرخ تورم و عدم رقابت نرخ بهره بانکی اتخاذ شده با نرخ تورم منجر به کاهش نگرانی بورسی ها و فعالان حاضر در بازار سرمایه شد.
قطع به یقین می توان گفت افزایش نرخ بهره بانکی یکی از سیاست های متضاد با بازار سرمایه به شمار می رود اما در حال حاضر خوشبختانه علی رغم تصمیم ناسازگار اتخاذ شده و اثرات منفی که به تبع روی بازار سرمایه به جا می گذارد و شورای پول و اعتبار نیز به این موضوع واقف است، اما به دلیل اختلاف زیاد بین نرخ تورم واقعی و نرخ بهره واقعی و نرخ بهره اسمی که اینک حداکثربه 23 درصد رسیده، افزایش صورت گرفته نتوانسته تاثیر بسزایی در فضای کسب و کار شرکت های بورسی و بازار سرمایه ایجاد کند.
با اینکه افزایش بهره بانکی آیتم منفی برای بازار سرمایه به شمار می رود و نگرانی بابت خروج سرمایه از بورس را افزایش می دهد اما این آیتم در حال حاضر نتوانسته چندان اثر گذار باشد چرا که افزایش نرخ ارز و انتظارات تورمی که نهایتا در سال آینده تورم های بیشتری ایجاد می کند بورس را از طرف افزایش نرخ بهره دچار بی تعادلی نکرده است.
مساله مهم این است که نرخ موثر بهره اوراق در ماه های گذشته به قدری بالا بوده وحتی نرخ های 30 درصدی را تجربه کرده و بازار این مسائل را از سر گذرانیده تغییر بهره بانکی از نرخ 18 درصد به 23 درصد تا کنون نتوانسته تاثیر بسزایی در فضای کسب و کار و بازار سرمایه از خود
به جا بگذارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.