شماره: 2199 / ۱۴۰۲ سيزدهم شهريور

تعداد بازدید : 1
اخبار
مشکل تردد زوار تبعه خارجی
با دستور رئیسجمهور برطرف شد
با دستور رئیس جمهور و پیگیری و هماهنگی استانداری خوزستان، مشکل تردد زوار اتباع خارجی اربعین برطرف شد.
به دنبال معطلی زائران اتباع غیر مقیم افغانستانی و پاکستانی در مرزهای خوزستان و وجود مشکلاتی در عبور آنان، اداره کل روابط عمومی استانداری خوزستان اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: در پی بروز مشکل تردد زائران اتباع غیر مقیم افغانستانی و پس از دستور رئیس جمهور، پیگیری برای اتخاذ تصمیم درباره این موضوع و جلب نظر دولت عراق انجام شد و با توجه به تأکید مسئولان ارشد نظام مبنی بر ضرورت ایجاد فرصت زیارت برای اتباع غیر ایرانی ساکن در ایران، بلافاصله پس از رفع مشکل در روز چهارشنبه، از روز پنجشنبه روند صدور روادید زیارتی در یادمان شهید چمران در دهلاویه آغاز شد.
در این میان، مدت یک روز زمان نیاز بود که روند خدمترسانی در دهلاویه، مشابه پایانههای چذابه و شلمچه به سامان برسد و از همین رو تا زمان استقرار مواکب مردمی و امکانات خدماتی، حدود ۲۴ ساعت روند خدمترسانی به کندی پیش رفت تا اینکه در روز جمعه با تشکیل شورای تأمین استان به ریاست استاندار در محل یادمان دهلاویه، دستور تشکیل قرارگاه خدمترسانی دهلاویه، صادر و با همکاری همه ارکان استان روند خدمترسانی آغاز شد که در روز نخست، ۵۰ محل ورودی و خروجی و روز دوم، ۱۵ محل ورودی و خروجی جدید برای صدور روادید در محل یادمان دهلاویه راهاندازی شد و با توجه به ظرفیت ایجاد شده بهطور میانگین در هر ساعت، ۵ هزار روادید صادر شد و تاکنون و با گذشت چهار روز، بیش از ۱۷۰ هزار روادید برای اتباع غیر مقیم صادر شده است.
همچنین به دستور استاندار خوزستان و ارکان انتظامی کشور، پادگان ثامنالائمه شهرستان حمیدیه نیز به عنوان مرکز معین در صدور روادید زیارتی اتباع افغانستانی به کمک آمد و با افزوده شدن ۳۵ محل ورودی و خروجی دیگر، میزان تقاضا با ظرفیت صدور روادید، برابر شد و صفهای طولانی انتظار از بین رفت و با توجه به گرمای هوا و تراکم بسیار زیاد جمعیتی، تمهیدات لازم برای استقرار دستگاهها و تجهیزات خدمترسانی، اعم از آمبولانس و خودروی آتشنشانی و همچنین، استقرار نیروهای متخصص، پیشبینی و عملیاتی شد.
رژه اقتدار شناورهای
منطقه دوم نیروی دریایی سپاه
رژه اقتدار شناورهای منطقه دوم نیروی دریایی سپاه و شناورهای بسیج دریایی بخش دلوار ، در آستانه روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس، در آبهای خلیج فارس برگزار شد.
جانشین فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در رژه اقتدار دریایی که بهمناسبت سالگرد شهادت رئیسعلی دلواری برگزار شد ۵۰ شناور منطقه دوم نیروی دریایی و بیش از ۱۰۰ شناور بسیج مردمی حضور داشتند.
سردار حیدر هنریان مجرد افزود: پیام این رژه برای مردم ایران و استان بوشهر این است که رزمندگان نیروی دریایی حافظان مرزهای دریایی این مرزوبوم و مایه آرامش ایرانیان هستند.
او اضافه کرد: این رژه برای جهانیان نیز پیام امنیت و اقتدار و مالکیت خلیج فارس برای مردم منطقه است.
نتایج صحتسنجی مدارک داوطلبان انتخابات مجلس تا ۲۳ شهریور اعلام میشود
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به پیشثبتنام از کاندیداهای انتخابات مجلس، گفت: صحتسنجی مدارک بارگذاری شده متقاضیان از 23 مرداد آغاز شده و نهادهای ذیربط براساس قانون یک ماه فرصت دارند آنها را بررسی و نتیجه آن را نهایتاً تا 23 شهریور به ما اعلام کنند.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به آخرین مهلت پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم از 16 مرداد لغایت 22 مرداد سالجاری، اظهار کرد: در مرحله پیشثبتنام حدود 49 هزار نفر متقاضی دواطلبی ثبتنام کردند که طبق قانون، مدارک آنها را برای 6 نهاد، یعنی ثبت احوال، فراجا، دادستانی کل کشور، وزارت امور خارجه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت علوم (مجموعه وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و حوزههای علمیه) ارسال کردیم.
وی اضافه کرد: صحتسنجی مدارک بارگذاری شده متقاضیان از 23 مرداد آغاز شده و نهادهای ذیربط براساس قانون یک ماه فرصت دارند آنها را بررسی و نتیجه آن را نهایتاً تا 23 شهریور به ما اعلام کنند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: در صورت تأیید کلیه مدارک توسط این نهادها، یک کد رهگیری در اختیار متقاضیان داوطلبی مجلس قرار خواهد گرفت تا بتوانند از 27 مهر لغایت 3 آبان بهصورت الکترونیکی برای کاندیداتوری ثبتنام کنند؛ چنانچه یک یا برخی از این نهادها گواهی متقاضیان را تأیید نکنند، متقاضیان تا 26 مهر فرصت اعتراض به نتیجه اعلامی را دارند.
اسلامی با بیان اینکه 281 نفر از نمایندگان مجلس یازدهم در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی پیشثبتنام کردهاند، ادامه داد: 14 درصد از متقاضیان را زنان تشکیل میدهند که به ترتیب مربوط به استانهای البرز، تهران، قزوین، خراسان شمالی و خراسان رضوی هستند؛ این میزان نسبت به سال 1398 (انتخابات مجلس یازدهم ) بیش از 2 درصد افزایش یافته است.
وی همچنین اظهار کرد: هزار و 824 نفر از متقاضیان داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس را هموطنان اهل سُنّت تشکیل میدهند که نسبت به سال 1398 (935 نفر)، افزایش حدوداً دو برابری داشته است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در پیگیریهای حضوری و غیرحضوری مشخص شد که نهادهای نامبرده، در حال صحتسنجی هستند و بخش اعظم کار صورت گرفته که امیدواریم نتایج در زمان مقرر اعلام شود تا بهموقع به متقاضیان داوطلبی ابلاغ کنیم.
هفت کشته در حمله افراد مسلح
به مسجدی در نیجریه
پلیس ایالت کادونا در نیجریه اعلام کرد افراد مسلح شرور هفت نمازگزار را که در دو مسجد در شمال ناآرام نیجریه مشغول نماز بودند کشتند.
پلیس ایالت کادونا در نیجریه اعلام کرد افراد مسلح شرور هفت نمازگزار را که در دو مسجد در شمال ناآرام نیجریه مشغول نماز بودند کشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کانو منصیر حسن سخنگوی پلیس ایالتی با انتشار بیانیهای گفت که اوایل عصر روز جمعه در منطقه ایکارا، ۱۲ نفر از اعضای باندهای جنایتکار سوار بر موتورسیکلت وارد روستا شدند و به نمازگزاران جامعه سایا-سایا که در مسجدی مشغول نماز بودند تیراندازی کردند و شش نفر از آنها را کشتند.
وی افزود مهاجمان سپس به مسجد دیگری در روستای مجاور حمله کردند که در آن یک نفر را کشتند و سه نفر دیگر را زخمی کردند، سپس چهار موتور سیکلت را دزدیدند و فرار کردند.
کادونا یکی از ایالتهای مرکزی و شمال غربی نیجریه است که به طور مرتب هدف حمله گروههای تبهکار قرار میگیرد. آنها به روستاها حمله میکنند، ساکنان را میکشند و میربایند و پس از غارت، خانههای آنها را به آتش میکشند.
جنایتکاران به طور مرتب مساجد و کلیساهایی را هدف قرار میدهند که در آن نمازگزاران را برای باج گیری در آینده یا انتقام از همرزمان خود که توسط گروههای محلی دفاع از خود کشته یا دستگیر شده اند، میربایند.
مقامات کادونا نگران نزدیکی فزاینده بین این باندها و گروههای جهادی هستند که نزدیک به ۱۵ سال است برای کنترل شمال شرق نیجریه با دولت میجنگند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
امیرعبداللهیان: هرگونه تغییرات ژئوپلتیک در منطقه را برنمیتابیم
وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت عدم تغییر ژئوپلوتیک در منطقه گفت: هرگونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه و یا اقدام برای مسدود کردن یا محدود کردن مسیرهای تاریخی ترانزیتی را بر نخواهیم تافت.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه که به تهران سفر کرده است، گفت: در حوزه حمل و نقل و ترانزیت با ترکیه دارای اتفاق نظر هستیم و معتقدیم مسیرهای ترانزیت بین ایران و ترکیه مسیرهای مکمل یکدیگر است و این مسیرها عامل رقابت نیست بلکه عامل تکمیل همکاریها بین تهران و آنکارا میباشد.
وی افزود: در توسعه همکاریها در علم و فناوری، بهداشت، درمان، صنعت، تبادل استاد و دانشجو، گردشگری و تبادل هرچه بیشتر تیمهای ورزشی از سوی هر دو طرف تاکید شده است.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: معتقد هستیم که علاوه بر موضوع افزایش همکاریهای کنسولی به دلیل تردد زیاد اتباع دو کشور ضروری است لذا پس از گذشت ۵ سال نشست کمیته انتقال محکومان به صورت مشترک در تهران و آنکارا برگزار خواهد شد که البته امیدواریم اتباع دو کشور در تردد میان دو کشور، قوانین ایران و ترکیه را رعایت کنند و البته ما هم بتوانیم در چارچوب روابط انسانی بهتر عمل کنیم.
امیر عبداللهیان گفت: مسئله تصحیح همکاریهای گمرکی مورد نظر هر دو کشور است. در بخش کشاورزی همکاری تاریخی دو کشور به گونهای بوده است که ما کمیته مشترک راهبردی کشاورزی را در فرمتهای بین دو کشور خواهیم داشت و در این چهارچوب نشستهای این کمیته مورد توجه ما قرار دارد. همچنین در خصوص توسعه منطقه آزاد در مرز مشترک و اتصال آن به اوراسیا اقدام کنیم که این امر در افزایش حجم تجاری دو کشور و دستیابی و هر چه نزدیکتر به هدف گذاری تبادل ۳۰ میلیارد یورویی مورد نظر رؤسای جمهور دوکشور برسیم.
ترکیه هیچ برنامهای برای کاهش آب استانهای شمالی غربی ایران ندارد
وی در ادامه این نشست خبری تصریح کرد: ما از برادرانمان در ترکیه اطمینان یافتیم که هیچ برنامهای در ترکیه برای محروم کردن و یا کاهش آب استانهای شمالی غربی ایران وجود ندارند.
وزیر خارجه در ادامه این نشست خبری تاکید کرد: در خصوص افتتاح گذرگاههای مرزی جدید ما از سال گذشته با همکاران ترکیهای خود گفتگو کردیم که علاوه بر بازارچههای مرزی در دستور کار قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: پیشنهاداتی نیز برای افزایش همکاریها از سوی ترکیه دریافت کردیم و همکاران ما در وزارت کشور این موضوعات را در دستور جدی کار خود قرار دادند.
امیر عبداللهیان با اشاره به موضوع آب اذعان داشت: در این دور از مذاکرات مذاکرات بر مسئله آب و کم آبی و حساسیتهای ایجاد شده تاکید کردیم و اتفاق نظر داشتیم که کمیته فنی مشترک تشکیل شده از سال گذشته در آینده نزدیک به تهران سفر کند و دور جدید مذاکرات فنی در خصوص آب مورد توجه جدی قرار گیرد.
ویادامهداد: معتقد هستیم استفاده منصفانه از آب ارس و حقابه تاریخی عرفی و زیست محیطی مناطق پایین دست ارس باید مورد رعایت کامل قرار بگیرد و برادرم آقای هاکان فیدان در مسیر گفتگوها مذاکرات و عملیاتی شدن این موضوع که باعث نگرانی هموطنان غرب کشورمان شده است، دستورات لازم را صادر خواهد کرد.
امیر عبداللهیان گفت: مسئله تصحیح همکاریهای گمرکی مورد نظر هر دو کشور است. در بخش کشاورزی همکاری تاریخی دو کشور به گونهای بوده است که ما کمیته مشترک راهبردی کشاورزی را در فرمتهای بین دو کشور خواهیم داشت و در این چهارچوب نشستهای این کمیته مورد توجه ما قرار دارد. همچنین در خصوص توسعه منطقه آزاد در مرز مشترک و اتصال آن به اوراسیا اقدام کنیم که این امر در افزایش حجم تجاری دو کشور و دستیابی و هر چه نزدیکتر به هدف گذاری تبادل ۳۰ میلیارد یورویی مورد نظر رؤسای جمهور دوکشور برسیم.
وزیر خارج کشورمان با اشاره به سایر محورهای مورد مذاکره با وزیر خارجه ترکیه متذکر شد: در خصوص مسائل منطقهای به مذاکره نشستیم. در خصوص اقدامات فعالتر برای مقابله با اسلام هراسی و جلوگیری از اهانت به کتب آسمانی از جمله قرآن کریم مذاکره کردیم.
وی ادامه داد: مسئله فلسطین به عنوان موضوع مهم جهان اسلام و موضوع قدس به عنوان اولویت کشورهای اسلامی مورد بحث و مذاکره قرار گرفت همچنین تاکید کردیم حضور رژیم صهیونسیتی در منطقه چیزی جز ایجاد تفرقه بین کشورهای مسلمان و دامن زدن به ناامنیها را در پی نداشته است.
وزیر خارجه با اشاره به موضوع قفقاز تصریح کرد: در موضوع قفقاز قویاً معتقد هستیم که زمان عبور از مسئله تنش به دوره صلح و همکاری فرا رسیده است و در گفتگوهایی که با رئیس جمهور محترم آذربایجان در هفتههای گذشته داشتیم توافقات خوبی بین ما صورت گرفت. ما از گفتگوها و توافقات ایروان و باکو در این رابطه استقبال میکنیم.
امیرعبداللهیان با اشاره به اهمیت عدم تغییر ژئوپلوتیک در منطقه گفت: هرگونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه و یا اقدام برای مسدود کردن یا محدود کردن مسیرهای تاریخی ترانزیتی موجود در منطقه را هرگز بر نخواهیم تافت.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به موضوع سوریه ادامه داد: در خصوص موضوع سوریه و نگرانیهای ترکیه در مرزهای مشترکش با این کشور به گفتگو پرداختیم. بایستی تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها حفظ شود و نگرانیهای ترکیه و سوریه از مسیر دیپلماسی و گفتگو در خصوص موضوع تروریسم آوارگان برطرف شود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت روابط دوستانه خود با آنکارا و دمشق و نیز در چهارچوب نشست چهار جانبه ایران سوریه ترکیه و سوریه برای رفع نگرانی برادرانمان در ترکیه و همچنین با احترام به تمامیت ارضی سوریه به تلاشهای خود ادامه خواهیم داد. همچنین شاهد پیشنهادات سازنده از طرف برادرم هاکان فیدال در خصوص امنیت مرزها و بازگشت آوارگان بودم که لازم است از ایشان قدردانی کنم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: در خصوص وضعیت در اوکراین افغانستان نیز گفتگو داشتیم.
وی افزود: در پی عادی سازی روابط ایران و عربستان و نیز ابراز تمایل ریاض برای همکاریهای سه جانبه، با ترکیه مذاکره کردیم تا فرمت های سه جانبه بین ایران ترکیه و عربستان شکل بگیرد و در پی آن تمرکز برای گسترش همکاریهای تجاری اقتصادی و سرمایه گذاری میان سه کشور فراهم شود.
فیدان: ایران، عربستان و ترکیه کشورهای مسئولیت پذیر منطقه هستند
وزیر خارجه ترکیه نیز در این نشست خبری گفت: امروز به عنوان وزیر خارجه ترکیه اولین بار به ایران سفر میکنم. از آقای امیرعبداللهیان به خاطر میهمان نوازیشان تشکر میکنم. بین ایران و ترکیه پیوندهای تاریخی وجود دارد، دو کشور در کمال صلح با یکدیگر زندگی میکنند. در زلزله ترکیه ما همبستگی خود را مجدد نشان دادیم و از ایران تشکر میکنیم. تحولات و بحرانهای اجتماعی بر اهمیت روابط ما میافزاید.
وی ادامه داد: در چارچوب هشتمین نشست شورای راهبردی ایران و ترکیه در روزهای آتی پذیرای آقای رئیسی در ترکیه خواهیم بود.
وزیر خارجه ترکیه گفت: امنیت مرز مشترک، مبارزه با تروریسم، حمل و نقل و غیره را مورد تبادل نظر قرار دادیم. در خصوص تروریسم حساسیتهای خود را مطرح کردیم. همچنین در خصوص گامها برای افزایش حجم تجارت گفتگو کردیم. در تجارت مرزی، کشاورزی و حمل و نقل موقعیت کشورهای خودمان را مطرح کردیم. در خصوص همکاریها در موضوع انرژی نیز گفتگو کردیم و امیدوارم که مسائل را از طریق درک مشترک حل کنیم.
فیدان افزود: ایران و ترکیه دو کشور قدرتمند منطقه هستند و این مسئولیت ما را بیشتر میکند. در رابطه با موضوع سوریه ما بررسی کردیم که عمیقتر چه کارهایی را میتوان انجام داد. ما انتظاراتمان از سوریه به شکل کامل مشخص است، ما میخواهیم شهروندان سوریه را در امنیت کامل به کشورشان بازگردانیم. در مبارزه با تروریسم و پکک میخواهیم همکاری بیشتری داشته باشیم و دولت سوریه همکاری بیشتری کند، مطمئنم که از ملزومات سوریه هم است. در مورد امنیت، ثبات و توسعه عراق، در خصوص مبارزه با تروریسم و اسلام هراسی صحبت کردیم.
وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: در اروپا علیه ارزشهای اسلامی حملاتی تعمدی صورت میگیرد. با یکدیگر در این خصوص تبادل نظر کردیم. همچنین از حصول توافق بین ایران و عربستان خشنودیم. ایران، عربستان و ترکیه کشورهای مسئولیت پذیر منطقه هستند. همچنین در خصوص برجام هم گفتگو کردیم و اطلاعات لازم را گرفتیم.
فیدان در پاسخ به سوالی در خصوص تحولات در کرکوک گفت: کرکوک از نظر قومی و مذهبی یک مدل کوچک عراق است و ثبات در این منطقه به منزله ثبات در عراق است. در عراق دولتی که تأسیس شده باعث ایجاد ثبات در کشور شده و همچنین ما از اقدامات نخست وزیر عراق حمایت میکنیم. در چنین دورهای در کرکوک حوادثی وقوع یافته که باعث نگرانی ماست. ما نظرات خودمان را با مقامات عراق مطرح کردیم. موجودیت پکک هم افزایش پیدا کرده و ما میخواهیم که عراق به وجود آنان در کرکوک پایان دهد. حفظ منافع هموطنان ترک ما در این منطقه از اولویتهای سیاست خارجی ما است و ما همواره از حقوق آنان دفاع خواهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
دهقان:
در دعوای حقوقی وزارت دفاع با آمریکا وضعیت به نفع ایران است
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: دعوای حقوقی وزارت دفاع با آمریکا بزرگترین پرونده حقوقی ما با آمریکاییها بعد از انقلاب است که وضعیت در آن به نفع ما است.
محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در برنامه «صف اول» با اشاره به آخرین وضعیت پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: پرونده ترور شهید سلیمانی از مهمترین پروندههایی است که مسئولیت آن به عهده مرکز امور حقوقی بین المللی معاونت حقوقی رئیسجمهور است. در ابتدای دولت روند رسیدگی به این پرونده متوقف بود. بعد از ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی مدتی در کشور اختلاف بر سر این بود که چگونه با این پرونده مواجه باشیم. خوشبختانه در دولت آیت الله رئیسی این کار به صورت تخصصی انجام گرفت و نظرات وکلای بین المللی برای رسیدگی به پرونده اخذ شد.
وی در ادامه با بیاناینکه آماده اقامه دعوی درپرونده ترور شهید سلیمانی هستیم، تاکید کرد: در شهریور ۱۴۰۲ و طی روزهای پیش رو اخطار لازم به آمریکا داده میشود. بعد از ارائه زمان شش ماهه برای داوری، طبق مقررات دیوان بین المللی دادگستری باید آنها را دعوت به داوری کنیم. اگر آنها داوری را قبول نکردند در بهار ۱۴۰۳ ایران دعوی خود در پرونده ترور شهید سلیمانی را در سازمان بین المللی دادگستری ثبت می کند. براین اساس روند دعوی حقوقی شروع شده و دعوت به مذاکره است که حدود دو ماه زمان نیاز دارد.دهقان با اشاره به ماجرای محکومیت حقوقی آمریکا توسط معاونت حقوقی رئیس جمهور، عنوان کرد: معاونت حقوقی یک سلسله دعوای بین المللی دارد که در این مورد کمتر با مردم صحبت شده است.همانطور که جنگ اقتصادی، فرهنگی علیه کشور وجود داشته، یک جنگ حقوقی تمام عیاری هم علیه ایران شکل گرفته است.
دهقان گفت: در همین رابطه چندین دعوی حقوقی با آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری و دیوان داوری ایران و آمریکا مطرح شده است. دیوان بین المللی دادگستری موارد کلان میان دولتها را رسیدگی می کند.
معاون حقوقی رییس جمهور خاطر نشان کرد: در دهم فروردین امسال در خصوص یکی از دعوی ها که مربوط به اموال جمهوری اسلامی ایران بود، رای صادر شد. در این پرونده آمریکا عهدنامه مودت را نقض و برخی اموال جمهوری اسلامی توسط آنها توقیف شده بود. در این مورد در دولت گذشته شکایت اقامه شد اما پیگیری لازم صورت نگرفت و در نهایت در دولت سیزدهم اقدامات لازم انجام و عملیات حقوقی خوبی طراحی شد و دولت آمریکا برای اولین بار در این سطح محکوم شد.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دیوان بین المللی دادگستری از ۵ قاره جهان قضاتی دارد که رای به نفع جمهوری اسلامی ایران صادر کردند و در زمینه خساراتی که به جمهوری اسلامی ایران وارد شده دو سال به ایران مهلت داده شد تا خسارت توسط آمریکا پرداخت شود. البته باید با آنها درباره خسارت توافق کنیم و اگر نتوانیم به تفاهم برسیم، دیوان بین المللی دادگستری در رای آورده که راساً میزان خسارت را تعیین خواهد کرد.
معاون حقوقی رئیسجمهور در پایان گفت: دعوای حقوقی وزارت دفاع با آمریکا بزرگترین پرونده حقوقی ما با آمریکاییها بعد از انقلاب است که وضعیت در آن به نفع ما است.
سخنگوی دولت: بیش از ۵ هزار مجموعه نیمهفعال و تعطیل اقتصادی، در دو سال اخیر فعال شده است
بهادری جهرمی گفت: بیش از ۵ هزار مجموعه نیمه فعال و غیرفعال و مشکلدار، در این دو سال فعال شده است، آن بخشی که دولت میتواند کمک کند وارد شده و حمایت کرده است.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم، در گفت و گویی تلویزیونی در مورد تصمیم دولت در خصوص برجام، گفت: در حوزه برجام ما توافق را برای توافق دنبال نمیکنیم، بلکه ما توافق را برای رسیدن به هدف از بین رفتن مؤثر تحریمها دنبال میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۰۰ شبکه با ابزارهای رسانهای مختلف آن قدر به شیوههای مختلف اخبار منفی منتشر میکنند که نکند اخبار خوب به گوش مردم برسد، گفت: مثلاً در این ۲ سال ماهواره خیام در اختیار ما قرار گرفت که به این وسیله ما توان تصویربرداری زیر یک متر در تمام نقاط را داریم و میتوانیم سطح زیر کشت کالاهای اساسی، میزان ذخایر و منابع آبی را ارزیابی کنیم و حتی برای امدادرسانی از آن استفاده کنیم، در این مدت به تواتر اخبار خوب داشتیم از موفقیتهای نوجوانانمان در المپیادهای مختلف گرفته تا دستاوردهای دولت اما این رسانهها هیچ کدام را منتشر نکردند.
وی در پاسخ به این سوال که در این دو سال چقدر شغل ایجاد کردید، عنوان کرد: یکی از اولویتهای مهم دولت ایجاد شغل بوده، یکی اینکه رشد اقتصادی را ایجاد کنیم و یکی هم به طور خاص مشکل کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل را حل کنیم، بیش از ۵ هزار مجموعه نیمه فعال و غیرفعال و مشکلدار، در این دو سال فعال شده است، آن بخشی که دولت میتواند کمک کند وارد شده و حمایت کرده است. مثلاً ما امسال توانستیم تمام کاغذ کتابهای مورد نیاز کتابهای درسی را برای اولین بار از داخل تأمین کنیم. همچنین نرخ بیکاری ما که دو رقمی بوده در این دو سال یک رقمی شده و به ۹ درصد رسید. در این دو سال از حدود ۷۶۰ هزار تا بالای یک میلیون شغل در سال ایجاد شده است.
سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به اینکه ما دوگانگی بین بخش خصوصی و دولت نداریم، اظهار کرد: ما چهار میلیون شغل نیاز داریم، دولت در این راستا دو اقدام کلان انجام داد، یکی اینکه فعالیت کسب و کارها را سهلتر کرد و درگاه مجوزها فعال شد، اینکه ۹۷ درصد مجوزها از طریق سامانه اعطا میشود جهشی اساسی در حوزه کسب و کارهای بخش خصوصی است، دولت در این مسیر هم حمایتگری هایی گذاشت تا این امر با سهولت بیشتری انجام شود. در سال ۱۴۰۱ تسهیلات بانکی را ۴۵ درصد افزایش داد که از این میزان ۸۴ درصدش هدایت نقدینگی به سمت توسعه کسب و کارها رفت.
بهادری با اذعان به اینکه نظام بانکی ما سالم و بدون ایراد نیست، گفت: خیلی از بانکهای ما زیانده هستند، خلق نقدینگی و هدایت به سمت بخش مولد ندارند، دولت برای همه اینها برنامه دارد، اغلب بانکهای دولتی ما زیانده بودند، اما با جلوگیری از ریخت و پاشها، بدهیهای بزرگ دولت به بانکها را تسویه کردیم در حال حاضر جز بانک سپه همه از زیاندهی خارج شدند، همچنین بانک مرکزی برای ناترازی بانکها که موجب خلق پول میشد برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد: همه بانکها ماه به ماه ارزیابی میشوند و متناسب با آن اجازه داده میشود تسهیلات برای ماه بعد بدهد، یعنی طراحی صورت گرفت که بانک بتواند به سمت اقدامات مولد حرکت کند و اگر به سمت اقدامات ناسالم برود خودش محدودیت بیشتری خواهد داشت، به همین شکل در حوزههای مختلف بانک مرکزی برنامههای مختلفی برای سالمسازی بانکها دارد. اصلاح ناترازی شبکه بانکی جز اصلاحات ناترازی است.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه وامهای خرد زیر ۱۰۰ میلیون نیاز به ضامن ندارد، گفت: اگر برای چنین وامهای بانکها ضامن خواستند، مشکل را به معاونت نظارت بانک مرکزی گزارش دهید، اگر وام قانونا به شما تعلق میگیرد و در نحوه پرداخت سختگیری میکنند حتماً باید به بانک مرکزی گزارش کنید.
سخنگوی دولت در خصوص مشکلات حوزه مسکن نیز توضیح داد: ما در حال حاضر به حدود چهار میلیون مسکن نیاز داریم که از این میان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مسکن تأمین زمین شده، که قرار است در همین دولت تحویل داده شود. همچنین در همین هفته دولت ۱۰۰ هزار واحد تحویل داده میشود. ۴۵۰ هزار واحد نیز در دست سازنده است.
وی ادامه داد: چون دولت میداند موضوع مسکن موضوع مهمی است، دو کار ساختاریِ جدی کرده یکی اینکه کمیسیون ویژه مسکن در دولت راهاندازی کردیم که هفتگی جلسه دارند و در مورد نهضت ملی مسکن تصمیمگیری کرده و بررسیهای لازم را انجام میدهند. دیگر اینکه برای کوتاه مدت نظام پرداخت اتحادیههای املاک را اصلاح و اتحادیههای مسکن را ساماندهی کردیم، همچنین سامانهای فعال کردیم تا موجر و مستأجر قرارداد خود را در آنجا ثبت کنند. این اقداماتی است که دولت برای کوتاه مدت در حوزه مسکن انجام داد تا مشکل اجارهنشینان نیز تا زمانی که مشکل اساسی در حوزه ساخت مسکن رفع شود، به صورت مقطعی کاهش پیدا کند.
عضو هیات رییسه مجلس: رئیسی پای درد دل مردم مینشیند
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: رئیسی در سفر های استانی پای درد دل مردم مینشیند و از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار می گیرد.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رییس جمهور و اعضای هیات دولت با ایشان گفت: مقام معظم رهبری به درستی در این دیدار از عملکرد دولت سیزدهم تمجید کردند. چرا که دولت در دو سال گذشته تلاشهای فراوانی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و ارتقاء روابط با کشورهای همسایه، منطقه و سایر کشورهای جهان انجام داده است.
عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی در گروههای اقتصادی بریکس و شانگهای افزود: عضویت ایران در گروههای مهم و مطرح اقتصاد جهان، نشان از برنامهریزی دقیق دولت در خنثیسازی تحریمها و بهبود معیشت مردم و اقتصاد کشور دارد.
نماینده مردم محلات در مجلس درباره تفاوت عمده این دولت با دولتهای قبل که سبب تمجید رهبر معظم انقلاب شد، تصریح کرد: دولت قبل با دیپلماسی التماسی سعی داشت روابط کشور با غرب را بهبود بخشد که در عمل با این شعار توخالی شکست خورد. از طرفی کم کاری رییس دولت قبل سبب تاخیر در روند اجرایی امور کشور شده بود.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس، منفعت طلبی شخصی و سیاسی را یکی از شاخصهای مهم دولت قبل برشمرد و یادآور شد: دولت قبل در برجام بسیار ساده لوحانه برخورد کرد تا آنجا که رییس جمهور و وزیرامورخارجه آن مدعی عدم خروج آمریکا از برجام شدند. اما همگان دیدند که ترامپ از برجام خارج شد و به سیاستهای آن دولت پوزخند هم زد.
وی دیپلماسی دولت سیزدهم را عزتمند و از جایگاه قدرت عنوان کرد و گفت: بر خلاف سیاستهای سادهلوحانه دولت قبل که وزیر امورخارجه(محمدجوادظریف) در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به این ساده لوحی و فریب خوردن از طرف آمریکایی اذعان داشت، دولت سیزدهم توانست بدون استفاده از دیپلماسی التماسی، حقوق ملت ایران را عزتمندانه در جامعه بین الملل احیاء کند.
سلیمی علاوه بر پرکاری، ساده زیستی و ذکاوت توجه به محرومین را از شاخصهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: دولت قبل اعتقادی به حضور در بین مردم نداشت و حسن روحانی مدعی بود که از پشت شیشه ماشین هم امکان ارزیابی شرایط کشور و مردم وجود دارد. ولی آیت الله رییسی در سفرهای استانی از نزدیک پای درد دل مردم نشست و با مشکلات آشنا شد تا برای رفع آنها در جلسات هیات دولت، تصمیمات دقیق و حساب شدهای اتخاذ و مصوب شود.
وی با بیان اینکه دولت قبل منابع صندوقهای ارزی و ریالی کشور را نزدیک به تهی تحویل دولت سیزدهم داد، افزود: خالی کردن صندوقها سبب ضربه به کشور در دولت سیزدهم شد و عدم فعالیت دولت قبل در حوزه مسکن، امروز به چالش این دولت تبدیل شده است.
عضو هیات رییسه مجلس خاطرنشان کرد: سیاستهای دولت قبل و عدم توجه به حوزه مسکن سبب شد ۲۷ درصد مردم کشور مستاجر شوند که این ضربه بزرگی به رفاه مردم وارد کرد. ولی دولت سیزدهم در بخش مسکن گامهای مهمی را برداشته که ثمرات آن به زودی در بهبود این بخش مشخص میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.