شماره: 2204 / ۱۴۰۲ بيست و يکم شهريور

تعداد بازدید : 0
اخبار
پتروشیمی نوری فینالیست جایزه تعالی کنگره ۲۴ جهانی نفت
شرکت پتروشیمی نوری با رویکرد فناورانه در حوزه محیط زیست و معرفی پروژه شیرینسازی گازهای مشعل، توانست با درخشش در میان ۴۰۰ پروژه فناورانه از کشورهای مختلف جهان بهعنوان یکی از سه فینالیست بخش توسعه فناوری در کنار دو شرکت بزرگ دیگر از کشورهای آمریکا و کانادا قرار گیرد.
جایزه تعالی شورای جهانی نفت (WPC Excellence Awards) بزرگترین رویداد صنعت نفت و انرژی در سطح بینالمللی است که به المپیک صنایع نفتی جهان شهرت دارد و هر سه سال یک بار از سوی این شورای معتبر بینالمللی برگزار میشود.این رویداد بینالمللی با حضور نمایندگان تمامی شرکتهای بزرگ و غولهای نفتی و تکنولوژیکی دنیا برگزار میشود و افزون بر بازدید از نمایشگاه تخصصی، نشستهای تخصصی متعددی را در سطح رؤسای جمهور، وزرای نفت و انرژی، مدیران عامل شرکتهای بزرگ و نمایندگان صنعت نفت کشورها ارائه میکند که در آن فرصت بیسابقهای برای کسب اطلاعات، آشنایی با فناوریهای نوین و بهاشتراکگذاری تجربه برای سایر شرکتکنندگان فراهم است.
بنا بر این گزارش، در آوردگاه معتبر WPC که باهدف شناسایی و معرفی شرکتهای فعال با عالیترین درجه و سطح استاندارد شکل گرفته، برجستهترین پروژهها و نوآوریهای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در سه محور توسعه فناوری، مسئولیت اجتماعی و تعالی جوانان، در قالب جایزه تعالی به رقابت میپردازند.
بر این اساس شرکت پتروشیمی نوری با رویکرد فناورانه در حوزه محیطزیست و معرفی پروژه شیرینسازی گازهای مشعل، پای در این جایزه جهانی نهاد و توانست با درخشش در میان ۴۰۰ پروژه فناورانه از کشورهای مختلف جهان، و متقاعد ساختن داوران برجسته بینالمللی، افتخاری بیسابقه را رقم بزند و بهعنوان یکی از سه فینالیست بخش توسعه فناوری در کنار دو شرکت بزرگ دیگر از کشورهای آمریکا و کانادا قرار گیرد.
گفتنی است شرکت پتروشیمی نوری با دریافت این عنوان ارزشمند بینالمللی در کنار رتبه دوم جایزه بزرگ نوآوری در فرآیند ICIS و جوایز پنج و ۶ ستاره رقابت بینالمللی تجربه برتر برای «فرآیندها» و «مدیریت دانش» که پیش از این دریافت کرده بود توانست با اقتدار سهگانه بینالمللی خود را کامل کند و بدین ترتیب بار دیگر نام خود و هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس را در عرصه جهانی و در سطح بهترینها مطرح کند.
ساخت نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی در فولاد شادگان در دستور کار است
شرکت فولاد شادگان ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت اسمی ۳۶۰ مگاوات را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا اسناد مناقصه آن منتشر شده است.
مدیرعامل فولاد شادگان با اعلام این مطلب افزود: پروژه ساخت نیروگاه ۳۶۰ مگاوات شادگان در راستای اجرای تفاهم نامه بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه قرار دارد.
«حسین کهزاد» گفت: قرارداد احداث این نیروگاه به صورت ساخت، بهره برداری و واگذاری (BOT) است.
فولاد شادگان از تولیدکنندگان آهن اسفنجی است که در استان خوزستان قرار دارد. ایمیدرو در این پروژه به عنوان سهامدار و ناظر عالی حضور دارد.
استراتژی ساخت نیروگاه برق صنایع و معادن در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه امضا شده بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیرو (مهرماه سال ۱۴۰۰) است. اکنون برنامه ساخت نیروگاه برق صنایع و معادن با مشارکت شرکتها و راهبری ایمیدرو به ۱۵هزار و ۴۷۶ مگاوات رسیده است.
از شرکتهای فعال معدن و صنایع معدنی در ساخت نیروگاه که راهبری آن را ایمیدرو بر عهده دارد، میتوان به فولاد مباکه، ملی مس، گل گهر، چادرملو، فولاد خوزستان، آلومینا ایران، آلومینیوم جنوب و فولاد شادگان اشاره کرد.
توسعه زیرساختها متمرکز بر تامین برق پایدار برای صنایع و معادن، هدف اصلی اجرای این پروژه ملی است که ایمیدرو راهبری آن را در راستای تامین برق صنایع و معادن و کاهش فشار به شبکه سراسری برق بر عهده دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
شمار جایگاههای سیانجی کشور به ۳ هزار باب میرسد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از توسعه زیرساختهای صنعت سیانجی و افزایش تعداد جایگاههای سیانجی کشور به ۳ هزار باب خبر داد و گفت: با راهاندازی ۴۰۰ جایگاه جدید، از محل جایگزینی سیانجی با بنزین، در مصرف روزانه ۶ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفهجویی خواهد شد که این موضوع نقش مهمی در دستیابی به تراز تولید و مصرف بنزین در کشور خواهد داشت.
جلیل سالاری در آیین امضای تفاهمنامه سهجانبه تجهیز ۴۰۰ باب جایگاه سیانجی که صبح روز (دوشنبه، ۲۰ شهریورماه) در محل کارخانه هسا بین جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، نصرالله ناظریان، رئیس قرارگاه سازندگی خاتمالاوصیا و افشین خواجهفرد، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) امضا شد، گفت: با راهاندازی ۴۰۰ جایگاه جدید در قالب این تفاهمنامه و با همکاری وزارت نفت و وزارت دفاع، تعداد جایگاههای سیانجی کشور به ۳ هزار باب افزایش خواهد یافت.
وی با تأکید بر این که با ساخت ۴۰۰ جایگاه جدید سیانجی با همکاری وزارت دفاع در مصرف روزانه ۵ تا ۶ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفهجویی خواهد شد، گفت: امیدواریم با توسعه این صنعت گام مهمی در جهت صرفهجویی در مصرف انرژی و جایگزینی سوخت پاک سیانجی با بنزین در سبد سوخت برداریم.
معاون وزیر نفت با اشاره به توسعه شبکه سراسری گاز در شرق کشور افزود: با توسعه شبکه گازرسانی، ظرفیتهایی برای توسعه صنعت سیانجی در شرق کشور ایجاد شده و مکانیابی احداث جایگاههای جدید نیز انجام شده است.
سالاری با اشاره به همکاری مجموعه وزارت نفت با مجموعه شرکت هسا و خاتمالاوصیا از گذشته دور بیان کرد: خوشبختانه این دو مجموعه توانستند ظرفیت بومیسازی در کشور را با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان عملی سازند و امروز با محوریت این دو مجموعه و شرکتهای دانشبنیان در حوزه سیانجی، استانداردهای کیفی تجهیزات تولیدی این دو مجموعه ارتقا یافته و استانداردهای وزارت نفت را زیرپوشش قرار داده است.
وی با تأکید بر لزوم پیگیری تبدیل کارگاهی و تولید کارخانهای خودروهای گازسوز گفت: توافقهایی با مجموعههای خودروساز انجام شده است که این جایگزینی انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: امروز ۲۵۱۵ جایگاه عرضه سیانجی در کشور فعال است که ۶۰ درصد این ظرفیت (معادل مصرف ۲۳ میلیون لیتر بنزین در روز) استفاده میشود که با توسعه این صنعت، امکان افزایش آن تا معادل ۳۴ میلیون لیتر بنزین وجود دارد.
سالاری با ابراز امیدواری به استفاده از ظرفیتهای وزارت دفاع در بخشهای پاییندستی صنعت نفت بهمنظور تأمین امنیت انرژی کشور تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه به مذاکرات بخش دیپلماسی انژری بتوانیم از ظرفیت ایجادشده در داخل کشور، برای صدور خدمات فنی - مهندسی به دیگر کشورها استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم با اخذ مجوز شورای اقتصاد بهزودی این تفاهمنامه اجرایی شود و بتوانیم در برخی نقاط با ارائه تجهیز بلاعوض مانند سنوات گذشته، این صنعت را توسعه دهیم و ظرفیت جدیدی در سبد سوخت کشور و صرفهجویی در مصرف بنزین را تحقق ببخشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: هماکنون ۲ هزار و ۵۱۵ جایگاه سیانجی در کشور وجود دارد که با اجرایی شدن این تفاهمنامه گام مهمی در جهت توسعه زیرساختهای صنعت سیانجی و افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت خودروها در کشور برداشته خواهد شد.
سالاری افزود امیدواریم با استفاده از توانایی هسا و شرکتهای دانشبنیان در زمینه سوخت سیانجی، سطح کیفی این حوزه را افزایش دهیم.
توسعه صنعت سیانجی، پیرو سیاستهای توسعهای دولتهای گذشته در دستور کار دولت سیزدهم نیز قرار گرفته است. معاونت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نخستین گام را در دولت سیزدهم با امضای قرارداد تولید ۴۵ هزار خودرو دوگانهسوز آذرماه سال ۱۴۰۰ بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و گروه صنعتی ایرانخودرو برداشت.
بر پایه این قرارداد همکاری به ارزش حدود ۲۰ میلیون دلار، ۴۵ هزار خودرو پایه گازسوز در شرکت ایرانخودرو تولید میشود که از این تعداد ۴۰ هزار خودرو تولیدی تاکسی و ۵ هزار خودرو نیز وانت خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اختصاص ۳درصد از بودجه عمرانی برای مقابله با تنش آبی
مرکز پژوهشهای مجلس درگزارش اعلام کرد: میزان بارشها از ابتدای سال آبی تا انتهای خرداد امسال نسبت به دوره مشابه بلند مدت ۱۴ درصد کاهش یافته است.
بر اساس جدیدترین گزارش فصلی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص «بررسی و تحلیل شاخصهای کلان بخش آب در سه ماهه نخست سالجاری» به منظور بررسی چالشهای پیشرو و اتخاذ راهکارهای مناسب جهت مرتفع کردن این چالش به اهم شاخصهای بخش آب در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲و وضعیت کلان این بخش در موضوعات مختلف پرداخته شد.
همچنین در این گزارش با استفاده از شاخصهای مهم آب و هوایی در ۹ ماهه منتهی به خرداد ماه سال ۱۴۰۲ وضعیت خشکسالی مورد تحلیل قرار گرفت و شرایط منابع آب سطحی کشور طی این بازه زمانی، ارائه و نقش آن در مدیریت کلان بخش آب کشور و آثار آن در مناطق مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، میزان بارشها از ابتدای سال آبی تا انتهای خرداد امسال نسبت به دوره مشابه بلند مدت ۱۴ درصد کاهش یافته است، این در حالی است که دمای هوا ۰.۷ درجه سلسیوس نسبت به متوسط دوره مشابه بلند مدت افزایش داشته است.
با در نظر گرفتن اینکه میزان بارشها در بازه زمانی یاد شده نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۱ درصد رشد را نشان میدهد، اما در زاگرس شمالی، حاشیه دریای خزر، دامنههای جنوبی البرز و شرق کشور با پدیده خشکسالی و به صورت پراکنده در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس، جنوب اصفهان، غرب کرمان و کردستان با پدیده ترسالی روبرو بودهایم.
این گزارش اضافه میکند: در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲، حجم مصرف آب شرب و صنعت ۱.۶ میلیارد مترمکعب است و ۴۷۶ شهر در معرض تنش آبی قرار دارند.
بر اساس گزارش فصلی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، تا انتهای خرداد ماه سالجاری، ذخایر سدهای کشور ۳۱ میلیارد مترمکعب بوده است که ۲۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته افزایش یافته است؛ همچنین ۷۵۲۰ مگاوات ساعت معادل ۸ درصد کل تولید برق کشور، انرژی برقابی تولید شده است.
تخصیص بودجه بخش آب در سال ۱۴۰۲ معادل ۳ درصد از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای است و بنابراین برای ۳۲۴ طرح مقابله با تنش آبی تأمین اعتبار شده است.
با توجه به شاخصهای مهم آب و هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری تا اواخر خردادماه سال ۱۴۰۲، به رغم وقوع ترسالی در مناطقی از کشور به ویژه استانهای واقع در جنوب غرب، پهنههای بیشتری از سطح کشور با
خشکسالی مواجه شدهاند. شدت خشکسالی در شرق کشور بیشتر از سایر مناطق بوده و در غرب کشور نیز خشکسالی خفیف رخ داده است.
بررسی شاخصهای مهم آب و هواشناسی کشور نشان میدهد از مجموع ۳۱ استان کشور، ۲۲ استان دچار کاهش بارش شدهاند. بنابراین کشور با وجود بهبود میانگین نزولات آسمانی، برای سومین سال پیاپی دچار خشکسالی و کم بارشی بوده است.
سدهای واقع در جنوب غرب کشور و حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۶۰ درصد و بالاتر پرشدگی داشتهاند، اما شرق کشور که با بیشترین افت بارشها نیز مواجه است، در استان سیستان و بلوچستان، میزان ذخیره آب چاهنیمهها که به طور کامل به منابع آب ورودی رودخانه مرزی و مشترک هیرمند وابسته هستند به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و در شرایط بسیار بحرانی قرار گرفته است.
به دلیل افت محسوس حجم ذخایر سدهای واقع در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و جنوب استان فارس، سهم منابع آب سطحی در تأمین مصارف کاهش یافته، همچنین افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی و تنش آب شرب در این مناطق به وقوع پیوسته است. در نوار شمالی کشور نیز به دلیل افت بارشها، افت تولید محصولات کشاورزی و چالش در تأمین نیازهای این بخش بسیار محتمل بوده و در استان گلستان هم به سبب حجم اندک ذخایر سدهای استان و عملاً خشک شدن آنها، وقوع تنش آب شرب نیز مورد انتظار است.
اما در فصل بهار میزان تولید انرژی برقابی کشور کاهشی بوده و از ۸.۷ درصد در فروردین ماه به ۷.۴ درصد در خردادماه رسیده است. به عبارت دیگر در فصل بهار نرخ رشد کل تولید برق کشور از نرخ رشد تولید برقابی بیشتر بوده و از این رو سهم برقابی از کل تولید کمتر شده است، همین امر بیانگر رشد قابل توجه نرخ مصرف برق کل کشور است. این وضعیت متأثر از روند افزایشی متوسط دمای کشور طی سه ماهه فصل بهار و رشد تقاضا برای مصرف برق بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.