شماره: 2205 / ۱۴۰۲ بيست و دوم شهريور

تعداد بازدید : 0
اخبار
نگاه ویژه دولت سیزدهم بر تقویت صنایع تکمیلی با هدف رونق تولید و اشتغالزایی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه رونق تولید و افزایش اشتغالزایی از مهمترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است، تأکید کرد: دولت نگاه ویژهای به تقویت، رفع موانع و مقرراتزدایی این بخش از صنعت پتروشیمی در کشور دارد.
مرتضی شاهمیرزایی در آستانه برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست، ضمن تأکید بر ایجاد ارزش افزوده و رونق کسبوکار از طریق توسعه صنایع تکمیلی یادآور شد: رونق تولید و افزایش اشتغالزایی از مهمترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است که بهمنظور تحقق آن، دولت نگاه ویژهای به تقویت، رفع موانع و مقرراتزدایی این بخش از صنعت پتروشیمی در کشور دارد.
وی ادامه داد: تکمیل زنجیره ارزش با جلوگیری از خامفروشی محصولات پتروشیمی از طریق توسعه صنعت پاییندستی، از اهم برنامههای دولت مردمی سیزدهم است.
معاون وزیر نفت، مهمترین بخش از راهبردهای دولت در صنعت پتروشیمی را تکمیل و توسعه زنجیره ارزش و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ساخت داخل و بومیسازی کاتالیستها عنوان کرد و افزود: سیاست اجرایی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حوزه تولید، حداکثر استفاده از ظرفیت نصبشده با بهرهگیری از دانش و ساخت داخل است.
شاهمیرزایی یکی از خاستگاههای توسعه زنجیره ارزش در حوزه صنایع پاییندستی را نمایشگاه ایرانپلاست خواند و اظهار کرد: نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در طول ۱۶ دوره قبل، بستر توسعه صنعت پاییندست پتروشیمی بوده است؛ رویدادی که بدون تردید جایگاه ممتازی در صنعت پتروشیمی منطقه داشته و نگاه بازار منطقه و جهان به صنعت پتروشیمی ایران را متحول کرده است.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل از ۲۶ تا ۲۹ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
ابلاغ نحوه ایفای تعهدات ارزی پتروشیمی، پالایشی و فرآوردههای نفتی
سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامهای نحوه ایفای تعهدات ارزی محصولات پتروشیمی، پالایشی و فرآوردههای نفتی را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است: در راستای اجرای ماده (۸) آئین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ج) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به پیوست فهرست صادرکنندگان و محصولات پتروشیمی پالایشی و فرآوردههای نفتی به شرح توضیحات زیر ایفاد میگردد:
۱. شناسه ملی ۵۱۹ واحد تولیدی پتروشیمی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنان مشمول بند (۲) ذیل ماده (۸) آئین نامه اجرایی (بازگشت ارز حاصل از صادرات به میزان ۹۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی به یک یا ترکیبی از روشهای مندرج در بند (۱۳) ماده (۱) آئین نامه فوق الاشاره با سررسید ۴ ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی) است.
۲. ۱۰ صادر کننده محصولات پالایشی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنان مشمول بند (۱) ذیل ماده (۸) آئین نامه اجرایی بازگشت ارز حاصل از صادرات به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفاً به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی است.
۳. ۵۵ صادر کننده محصولات پتروشیمی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنان مشمول بند (۱) ذیل ماده (۸) آئین نامه اجرایی بازگشت ارز حاصل از صادرات به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفاً به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی) است.
۴. کد تعرفههای ۱۱۵ قلم کالای پتروشیمی که به استثنای واحدهای تولیدی پتروشیمی موضوع بند اول این مکاتبه کلیه صادر کنندگان این اقلام ملزم به بازگشت ارز حاصل از صادرات این کالاها به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفاً به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی هستند. خواهشمند است دستور فرمائید مراتب به نحو مقتضی به ذینفعان استان اطلاع رسانی نمائید.
هدر رفت واقعی ۱۵.۷ درصدی
آب شرب در کشور
یک مقام مسئول با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ کیلومتر از خطوط آبرسانی درشبکه آب وفاضلاب کشور اصلاح ونوسازی میشود گفت: میزان واقعی هدر رفت آب ناشی ازفرسودگی شبکه آبرسانی ۱۵.۷ درصد است.«هاشم امینی» با اشاره به مفهوم آب بدون درآمد در صنعت آب و فاضلاب کشور و میزان واقعی هدر رفت آب در شبکههای آب شرب کشور گفت: در صنعت آب و فاضلاب اصطلاحی تحت عنوان آب بدون درآمد داریم که معنای آن آب قابل شرب و تصفیه شدهای است که استحصال میشود، اما بابت آن پولی به صنعت آب و فاضلاب کشور پرداخت نمیشود.
وی در ادامه افزود: از آب بدون در آمد در جامعه به عنوان اتلاف آب شرب یاد میشود که اصطلاح دقیقی نیست. آب بدون درآمد که در کل ۳۱.۴ درصد است شامل سه بخش هدر رفت واقعی، هدر رفت ظاهری و مصارف غیرمجاز میشود.
امینی همچنین در مورد بخش دیگری از آب بدون درآمد که در صنعت آب و فاضلاب وجود دارد و علی رغم مصرف، پولی بابت آن دریافت نمیشود، گفت: میزان ۱.۴ درصد از آب شرب در شبکه نیز به صورت کلی توسط بخشهای غیرمجاز مصرف میشود که همواره همکاران ما در تلاش هستند تا ضمن شناسایی این موارد نسبت به جلوگیری از اینگونه برداشتها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در مجموع، آب بدون درآمد موجود در صنعت آب و فاضلاب کشور رقمی معادل ۳۱.۴ درصد است، اظهار داشت: با طراحی و تنظیم بیش از ۸۰ پروژه عملیاتی در تلاش هستیم تا میزان آب بدون درآمد مصرف شده در شبکههای آبرسانی کشور را تا حد امکان کاهش دهیم.وی ضمن اشاره به اینکه در راستای تحقق همین هدف سالانه بیش از ۳۰۰ کیلومتر از خطوط شبکههای آبرسانی شرب کشور اصلاح و نوسازی میشود، ادامه داد: البته این نکته را هم باید متذکر شویم که میزان استحصال آب بدون درآمد در همه استانهای کشور یکسان نیست و در برخی استانها مانند یزد، قزوین، قم و اصفهان زیر ۱۸ درصد است.
استفاده از ظرفیت خط لوله گوره -جاسک برای تأمین خوراک پالایشگاهها
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: در حال اجرای طرحهایی برای استفاده از ظرفیت خط لوله گوره - جاسک بهمنظور تأمین خوراک پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها هستیم.
ارسلان رحیمی درباره وضع خط لوله انتقال نفت خام از گوره - جاسک گفت: طراحی اولیه خط لوله گوره - جاسک برای انتقال نفت خام بود، اما ظرفیت این خط لوله میتواند برای تأمین خوراک پالایشگاهها و پتروپالایشگاههایی که قرار است در منطقه جاسک احداث شود، مورد استفاده قرار گیرد.وی افزود: در حال گرفتن یک انشعاب از آن به سمت پالایشگاه بندرعباس و پالایشگاه شهیدسلیمانی هستیم.مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تأکید کرد: خط لوله انشعابی از خط لوله گوره - جاسک ظرف یک سال آینده تکمیل و بهرهبرداری خواهد شد تا خوراک پالایشگاه بندرعباس را تأمین کند.
رحیمی تصریح کرد: عملیات اجرایی این خط آغاز شده است و امیدواریم تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد و در سال ۱۴۰۳ عملیات انتقال خوراک نفتخام پالایشگاه بندرعباس از این خط را آغاز خواهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
معاون وزیر نیرو: بیش از ۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا تابستان آینده وارد مدار میشود
معاون وزیر نیرو گفت: برنامهریزی شده تا اوج مصرف برق سال آینده، بیش از ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود و به رفع ناترازی کمک کند.
محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی تجدیدپذیر و بهره وری انرژی گفت: اهمیت توسعه انرژی تجدید پذیر برای ما واضح است چرا که در حوزه برق ناترازی ویژهای داریم و یک ناترازی دیگر هم در حوزه تامین سوخت نیروگاههای برق داریم.
او با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: برای رهایی از این وضعیت چارهای نداریم جز اینکه به سمت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برویم. دولت در شروع به کار اعلام کرد که برنامه ۱۰ هزار مگاواتی در توسعه تجدیدپذیرها دارد که به این جمع بندی رسیدیم اهداف بزرگی را برای این کار باید مشخص کنیم.
او با اشاره به مصوبات جدید در حوزه توسعه نبروگاههای تجدیدپذیر گفت: مصوبهای برای احداث ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تصویب شده و به زودی مصوبه شورای انرژی برای تعیین تکلیف بخشی از آن اعلام خواهد شد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: برای نیروگاههای خود تامین صنایع نیز ۲۸۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است. امیدواریم با احتساب سهم صنایع در ایجاد نیروگاهها در پیک سال آینده بیش از ۴ هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار کنیم. امیدوار هستیم فضا برای شرکتهای خصوصی در تجدید پذیرها تسهیل شود و به سمت توسعه در این عرصه پیش برویم.
توکلی مدیرکل دفتر امور حقوقی و قراردادهای ساتبا در خصوص روند برگزاری مناقصه نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: پیرو مصوبه شورای اقتصاد که به ساتبا ابلاغ شد تا با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ برای توسعه تجدیدپذیرها تلاش شود، در سفرهای استانی مشخص شد که استاندارها باید ساختگاهها برای ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر را مشخص کنند.
او ادامه داد: تاکنون برای ۸۰ هزار مگاوات ساختگاه معرفی و به منظور اولویت بندی پالایش شده و بر اساس این پالایش، ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار مگاوات ساختگاه را نهایی کردیم که برگزاری مناقصات در همین راستا است. ۴ مرحله مناقصه برگزار شده و بخشی از این ۴ هزار مگاوات تعیین تکلیف شده است. ۹۵۰ مگاوات از ۴هزار مگاوات باقی مانده و مناقصه آن به زودی برگزار میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
۴ خودرو و ۲ جایگاه سیار سوخترسان آماده سوخترسانی به زائران حرم رضوی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان رضوی از آمادگی کامل مراکز عرضه منطقه خراسان رضوی برای سوخترسانی مطلوب به زائران مشهد مقدس و اعزام چهار خودرو سوخترسان سیار و استقرار ۲ جایگاه سیار سوخت خبر داد و گفت: بهطور میانگین روزانه ۵.۹ میلیون لیتر بنزین در منطقه خراسان رضوی توزیع میشود که پیشبینی میکنیم در روزهای پایانی تعطیلات پیش رو به حدود ۷ میلیون لیتر افزایش یابد.
علیاصغر اصغری در این باره افزود: از روز سهشنبه (۱۴ شهریور) قرارگاه سوخترسانی دهه پایانی صفر را در مشهد مقدس برپا کردیم که وظیفه دارد بهطور مرتب جایگاهها و خدماترسانی آنها پایش کند و امیدواریم بتوانیم تلاش مؤثری در جهت سوخترسانی به زائران ایام شهادت امام رضا (ع) داشته باشیم.
اعزام ۴ خودروی و ۲ جایگاه سیار سوخترسان
وی با تأکید بر اینکه ۱۰۵ جایگاه عرضه فرآورده نفتی و ۱۴۰ جایگاه سیانجی با آمادگی کامل بهصورت شبانهروزی آماده ارائه خدمات به زائران خواهند بود، بیان کرد: چهار دستگاه خودروی سوخترسان سیار و دو دستگاه جایگاه سیار نیز تدارک دیده شده است تا در صورت نیاز به نقاط پرمصرف و پرتردد اعزام و مستقر شود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه شرایط مساعد است و همکاران در تلاش هستند زائران با آرامش خاطر مشرف شوند، تأکید کرد: سه جایگاه آماده بهرهبرداری داریم که دو باب آن در شهر مشهد در هفته جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. یک جایگاه نیز در نیشابور آماده بهرهبرداری است که امیدواریم در روزهای آینده به بهرهبرداری برسد.
اصغری با تأکید بر آمادگی کامل ناوگان حملونقل فرآورده بیان کرد: از زمان راهاندازی قرارگاه، حدود ۲۵۰ فقره بازدید بهویژه از جایگاههای نزدیک به شهر مشهد انجام و نواقص، موارد ایمنی و خرابی نازلها بهدقت بررسی شده و خوشبختانه میزان خرابی نازلها در منطقه خراسان رضوی به کمتر از یک درصد رسیده و شرایط برای سوخترسانی بسیار مطلوب است.
وی همچنین از توزیع روزانه ۱۰۰ تن گاز مایع در ایام عادی سال در منطقه خراسان رضوی خبر داد و افزود: از روز چهاردهم شهریور تاکنون، حدود ۲۵ تن گاز مایع موردنیاز موکبها نیز بهصورت ویژه ارسال شده است. حدود ۳۰۰ موکب در استان فعال شدهاند و این روند سوخترسانی به موکبها، تانکرهای آبرسان و نانواییهای سیار در روزهای آینده ادامه خواهد یافت. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان رضوی نیز موکبی را در جوار انبار نفت مستقر کرده است که از محل خودیاری شرکتهای حملونقل و کارکنان منطقه خدماترسانی به زائران را انجام میدهد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان رضوی از رشد ۵ درصدی میزان مصرف بنزین منطقه در روزهای گذشته بهدنبال افزایش ترددها و سفرهای درون و برونشهری همزمان با سالگرد شهادت امام رضا (ع) خبر داد و گفت: بهطور میانگین در ایام عادی سال ۵.۹ میلیون لیتر بنزین در استان خراسان رضوی توزیع میشود که این مقدار در روزهای گذشته به ۶.۲ میلیون لیتر رسیده است و پیشبینی میکنیم در روزهای چهارشنبه (۲۳ شهریور) و شنبه (۲۵ شهریور) تعطیلات پیشرو به ۷ میلیون لیتر افزایش یابد.اصغری همچنین با اشاره به تأمین مطلوب و موجودی مناسب ذخایر سوخت هواپیمایی برای ناوگان هوایی حملونقل مسافران خبر داد و گفت: بهطور میانگین در ایام عادی سال روزانه ۶۰۰ هزار لیتر در منطقه خراسان رضوی سوخت هوایی توزیع میشود که با افزایش ترددها، با ۱۵ درصد افزایش در روزهای گذشته به حدود ۸۰۰ هزار لیتر افزایش یافته است که البته پیشبینی میکنیم این رقم در روزهای آینده افزایش یابد.
وی تأکید کرد: برای تردد خودروها و اتوبوسهای کشورهای خارجی نیز آماده سوخترسانی هستیم و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
اجرای ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در نیروگاههای کشور
معاون شرکت برق حرارتی گفت: فصل تعمیرات نیروگاههای حرارتی از ابتدای مهر با انجام ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی به منظور افزایش آمادگی نیروگاهها برای تولید برق پایدار در پیک تابستان سال آینده آغاز میشود. ناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی آمادگی کامل نیروگاهها برای تولید برق پایدار را هدف اصلی این شرکت برشمرد و گفت: از این رو همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز شده و بایستی تا خردادماه سال بعد به پایان برسد؛ چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی بتوانیم همه واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.
وی ادامه داد: بسته به نوع و عملکرد، قدمت و تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیشبینی میشود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دورهای واحدهای بخار در دستور کار قرار میگیرد.اسکندری تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای حرارتی تامین میشود؛ بدین منظور آمادگی کامل این واحدها برای تولید انرژی پایدار در طول فصول گرم سال از اهمیت ویژهای برخوردار است. در همین راستا از ابتدای مهرماه برنامه ۱۱۰ هزار و ۸۶۲ مگاواتی تعمیرات نیروگاههای حرارتی برای افزایش آمادگی تولید این واحدها آغاز میشود.معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه این تعمیرات در ۷۶۴ واحد تولید برق حرارتی انجام خواهد شد، گفت: این برنامه شامل ۶ هزار و ۸۳۵ مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای بخار، هشت هزار و ۲۸۰ مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۵۷ هزار و ۲۷ مگاوات بازدید احتراق، ۳۵ هزار و ۹۴۹ مگاوات تعمیرات دورهای بخار و دو هزار و ۷۷۱ مگاوات بازدید مسیر داغ خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.