شماره: 2207 / ۱۴۰۲ بيست و هفتم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
دیدار رئیس جمهور با رهبر انقلاب
پیش از سفر به نیویورک
رئیس جمهور پیش از سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با رهبر معظم انقلاب دیدار و گفتگو کرد.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی رئیس جمهور پیش از سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بعدازظهر دیروز با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، رئیس جمهور گزارشی از برنامه سفر خود ارائه کرد و رهبر انقلاب هم توصیههای لازم را بیان و برای رئیس جمهور آرزوی موفقیت کردند.
اعلام جزئیات دستگیری عامل انتحاری در تبریز
معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی جزئیاتی از دستگیری عامل انتحاری که قصد کشته سازی در بین مردم و پلیس در تبریز را در فراخوان ضد انقلاب داشت، اعلام کرد.
سرهنگ هاشم شعفی در تشریح این خبر گفت: در۲۵ شهریور ۱۴۰۲ همزمان با فراخوانهای گسترده عناصر ضد انقلاب مبنی بر تجمع و ایجاد نامنی در کشور یکی از عوامل وابسته به جریان ضد انقلاب که قصدعملیات انتحاری با هدف کشته سازی در بین مردم و پلیس در شهر تبریز را داشت با هوشیاری ماموران اطلاعاتی و یگان ویژه دستگیر شد.جزئیات دستگیری عامل انتحاری در تبریز اعلام شد
وی افزود: این فرد که با برنامه ریزی قبلی نسبت به تهیه تعداد کپسول۱۱کیلویی و پنج کیلویی ودستکاری آنها و مخدوش نمودن پلاک خودر و با نقشه قبلی قصد ایجاد نامنی در میدان نماز تبریز را داشت که با دعای خیر مردم حزب الله و شهید پرور و با عنایات خداوند منان و با هوشیاری عوامل موجود در میدان، به اهداف خود نرسید و در این ماموریت خود ناکام ماند و یکی از هدفهای اصلی آن در کشته سازی خنثی شد.
سرهنگ شعفی با بیان اینکه از این فردتعداد چهار عددکپسول گاز ۱۱کیلویی و یک عدد کپسول گاز پنج کیلویی آماده انفجار کشف و ضبط شد، افزود: تحقیقات تکمیلی از متهم در حال انجام است.
فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی در پایان از شهروندان خواست؛ در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق پل ارتباطی ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.
نامه پزشکی قانونی درباره
مرگ نیکا شاکرمی جعلی است
در پی انتشار تصویر نامهای با محتوای خیلی محرمانه با موضوع فوت نیکا شاکرمی در فضای مجازی، روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور با صدور اطلاعیهای موارد جعل صورت گرفته در نامه را برشمرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور درباره انتشار گزارشی با محتوای محرمانه با عنوان فوت نیکا شاکرمی در فضای مجازی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو انتشار مطلبی جعلی منتسب به سازمان پزشکی قانونی کشور که در شبکههای اجتماعی به عنوان نامه این سازمان درباره مرگ مرحومه نیکا شاکرمی منتشر شده است، به اطلاع میرساند اساساً چنین نامهای وجود خارجی نداشته و صدور آن نیز قویاً تکذیب میشود.
چنانچه از محتوای این متن جعلی کاملا هویداست، فایل منتشر شده فاقد الزامات اولیه نامههای صادره اداری بوده و صرفا یک متن تایپ شده با شماره جعلی و غیرمنطبق با قالب شماره نامههای سازمان پزشکی قانونی کشور است و بدون رعایت برخی چارچوبهای محتوایی و حتی ظاهری که در مکاتبات رؤسای دستگاهها مورد توجه قرار میگیرد، تنظیم شده است. به موارد ذکر شده این نکته را نیز باید افزود که جاعل یا جاعلین زحمت مراجعه به تقویم را هم به خود نداده و روز تعطیل رسمی را برای صدور نامه برگزیدهاند!
ذکر این نکته نیز ضروری است که نامههایی با طبقه بندی مورد ادعا (خیلی محرمانه) در فایل منتشر شده، اساساً به صورت خارج از شبکه اتوماسیون مکاتبات اداری و به صورت دستی تهیه و ارسال میشود و ادعای دستیابی به فایلهای مذکور از طریق هک کردن شبکه یا طرق مشابه نیز با توجه به رویه جاری قطعاً دروغ و غیرواقعی است.
ضمن یادآوری این مورد که تاکنون افراد یا جریاناتی در فضای مجازی چندین بار کوشیدهاند با جعل ناشیانه متونی تحت عنوان گواهیهای فوت و یا نامههای رسمی منتسب به سازمان پزشکی قانونی کشور، در جریان حوادث مختلف طی سالهای گذشته، مطالب کذب و غیرواقعی خود را برای مخاطبان باورپذیر کنند، تأکید میکند سازمان پزشکی قانونی در تمامی پروندههای ارجاعی با رعایت موازین دقیق علمی و اخلاقی نسبت به بررسی و اظهارنظر دقیق کارشناسی اقدام و نتایج را به مقامات قضایی اعلام میکند.
آتش زدن مجسمه بن گوریون در تل آویو
پلیس اسرائیل یک شهروند ۳۴ ساله را به اتهام سوزاندن مجسمه دیوید بن گوریون اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی واقع در یکی از سواحل تل آویو دستگیر کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک عربی؛ ران حولدای، شهردار تل آویو، در حساب کاربری خود در پلتفرم X (توئیتر سابق) نوشت: «بسیار غم انگیز است که در آغاز سال عبری، شخصی تصمیم گرفت یکی از محبوبترین مجسمههای شهر یعنی مجسمه نماد اسرائیل - دیوید بن گوریون - را تخریب کند».
در همین زمینه، رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که دوربینهای مداربسته تصاویر یک نفر را که حدود ساعت ۵ و ۲۵ دقیقه دیروز شنبه به وقت محلی به محل مجسمه رسیده بود، ثبت کرده اند.
این مرد ۳۴ ساله که گمان میرود بی خانمان باشد، پس از سوزاندن مجسمه دستگیر شده است.
این رسانهها افزودند که شهرداری تل آویو مجسمه در حال سوختن را از ساحل خارج کرده و اعلام کرده است پلیس تحقیقات خود را برای تعیین علل و انگیزههای این شخص آغاز کرده است.
همچنین تدابیر امنیتی نیز در اطراف خانه سابق بن گوریون در نزدیکی محل حادثه که به موزه تبدیل شده است، تشدید شد.
اتحادیه اروپا بهدنبال جدایی از ترکیه
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در نشست خبری دیروز خود پیش از سفر به آمریکا برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به گفتگویش با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان گفت: اولویت ما برگزاری نشست ۳ جانبه بین ترکیه، آذربایجان و ارمنستان است.
وی افزود: من همچنین به وی پیشنهاد برگزاری نشست ۴ جانبه با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را دادم که پاسخی، چه مثبت و چه منفی هنوز نیامده است.
مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در این خصوص اعلام کرده بود که در این تماس تلفنی روابط ترکیه و ارمنستان و مسائل منطقهای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در تماس تلفنی اردوغان با پاشینیان تاکید شد که برقراری صلح و ثبات دائمی در منطقه به توسعه و رفاه همه کشورهای منطقه کمک خواهد کرد.
سران دو کشور همچنین تصریح کردند که به تلاشهای دیپلماتیک خود در این راستا ادامه خواهند داد.
رئیس جمهور ترکیه در خصوص روابط اتحادیه اروپا و ترکیه و روند پیوستن آنکارا به این نهاد نیز گفت: اگر میخواهید ارزیابی من را خیلی واضح بدانید، اتحادیه اروپا در تلاش است تا از ترکیه جدا شود. در صورت لزوم میتوانیم راه خود را از اتحادیه جدا کنیم.
اردوغان بعد از انتخابات ریاست جمهوری تلاش مجدد برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را از سر گرفته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
رئیسی: حقالزحمه معلمان بهموقع پرداخت شود
رئیس جمهور گفت: در رتبهبندی معلمان بیشتر به بخش معیشتی توجه شده اما این رتبهبندی مقدمهای برای تقویت منزلت و جایگاه معلم است و اساس آن نه فقط امور معیشتی که دانشافزایی معلمان است.
آقای رئیسی، روز یکشنبه در همایش سراسری مدیران مدارس سراسر کشور، ضمن تبریک ماه ربیعالاول و نیز نزدیک شدن موسم بازگشایی مدارس و مراکز علمی و آموزشی، نقش اصلی و نخست در ایجاد تحول در جامعه را بر عهده مدارس و مدیران دانست.
رئیس جمهور، نقش مدیران در شکلگیری شخصیت دانشآموزان و تعلیم و تربیت را بیبدیل توصیف و تصریح کرد: با توجه به مراحل سهگانه تحول، شامل تحولات شناختی، فرایندی و نهادی، نخستین شرط تحقق تحول، باور به آن است و در اینباره، نگاه مدیران به اهمیت ایجاد تحول، بسیار اهمیت مییابد.
آقای رئیسی با تعریف مسیر تحول، شرط مدیریت موفق در فرایند تحول را هدفدار بودن، کنترل و نظارت بر این فرایند و بهکارگیری همه ظرفیتها برای رسیدن به هدف دانست و گفت: برای تحقق تحول، باید همه ظرفیتهای انسانی، ابزاری و سازمانی را در جهت هدف نهایی به کار گرفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه میان مدیریت در نگاه دینی ما در نظام جمهوری اسلامی با دیگر نظامهای سیاسی، در کنار اشتراکات فراوان، تفاوتهای اساسی نیز وجود دارد، اظهار داشت: پاسخگویی به خداوند، شهروندان، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری، ۴ مرحله پایش و کنترل مدیریتی است، اما در نگاه دینی ما خودکنترلی مبتنی بر باور به اینکه خداوند در هر حال، شاهد و ناظر ما است، مهمترین عنصر و مؤلفه کنترل و پایش مدیریتی است.
آقای رئیسی، اضافه کرد: در نظام خودکنترلی، یک مدیر و مسئول، خود را موظف به اجرای وظیفه، قانون، توجه به اخلاق فردی و حرفهای میداند و همواره در مسیر اجرای مأموریتهای محوله به خود تلاش میکند و این کارآمدترین نظام کنترلی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه نماد و نمود تعلیم و تربیت، آموختن اخلاق است و در این مسیر، همه گفتار و کردار و رفتار افراد، جنبه تربیتی و آموزشی دارد، تصریح کرد: آموزش، منحصر در مدرسه نیست، اما تعلیم و تربیت در مدارس، محور تعالی و رسیدن به الگوی انسان تراز به عنوان هدف عالی خلقت و نهضت و انقلاب اسلامی است.
آقای رئیسی با توجه به اینکه انسانسازی، جامعهسازی و تمدنسازی قرآنی، مهمترین مأموریت و هدف نظام اسلامی است که بر پایه تعلیم و تربیت در مدارس، اجرایی و محقق میشود، گفت: یک زمانی در کشوری، دولت رفاه بر سر کار است و یک زمانی دولتی بر سر کار است که مهمترین مأموریت خود را تعالی بر مبنای اصل عدالت میداند؛ در نظام متکی بر اصل عدالت، مهمترین مأموریت دولت، تعالی تعلیم و تربیت است، زیرا عدالت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در پرتو تعلیم و تربیت انسانهای حقخواه و عدالتخواه محقق خواهد شد.
رئیس جمهور با تأکید دوباره بر این نکته که محور تحول، مدارس هستند که باید این تحول را مستند به سند تحول در آموزش و پرورش به پیش ببرند، افزود: پیشبرد هماهنگ و منسجم تحول در عرصه تعلیم و تربیت، در گرو تکیه بر این سند است و رهبر معظم انقلاب به همین علت بر اجرای کامل این سند تأکید دارند.
آقای رئیسی با بیان اینکه جامعه از مدیران انتظار دارد که مدارسی در تراز انقلاب اسلامی شکل گیرند و اداره شوند، اظهار داشت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، کارهای بسیاری در کشور انجام شده و تجربیات مهمی اندوخته شده است و امروز باید با اتکا به این اندوختههای ارزشمند، گامی بلند برای تربیت نیروهای مؤمن، انقلابی و اثرگذار، برداشته شود.
رئیس جمهور با توجه به اینکه جایگاه شورای عالی آموزش و پرورش از ابتدای آغاز به کار دولت به علت مأموریت بسیار مهم آن نسبت به دیگر شوراهای عالی متمایز بوده است، افزود: در همه عرصهها، مدیریت و جایگاه مدیر بسیار مهم و با اهمیت است، اما مدیریت در ساختار آموزش و پرورش و بهویژه در مدارس بهعنوان مجموعهای انسانساز، جامعهساز و شکلدهنده شخصیت کسانی که میخواهند در جامعه ایفای نقش مؤثر داشته باشند، با مدیریت در دیگر عرصهها قابل قیاس نیست.
آقای رئیسی، مدیران، مربیان و معلمان را عهدهدار حفظ شأن و جایگاه انبیایی معلمی در جامعه دانست و با توجه به وظیفه دولتمردان در این زمینه گفت: اجرای طرح رتبهبندی معلمان، کف و هدفگذاری در ارتقای جایگاه معلمان بوده است، نه سقف آن، زیرا در اجرای آن به بخش مالی و معیشتی معلمان توجه شده و این قانون، مقدمهای برای ارتقای شأن و منزلت معلمان بوده است.
رئیس جمهور، دانشافزایی و بهروز شدن دانش معلمان و استفاده از آن در پرورش انسان تراز در جامعه را اساس و هدف اصلی طرح رتبهبندی معلمان دانست و تصریح کرد: در این طرح به جایگاه علمی، بینشی، گرایشی و هویتی معلم که قرار است هویتسازی کند و با منزلت خود به جامعه منزلت دهد، توجه شده که بسیار با اهمیت است.
آقای رئیسی با بیان اینکه امروز مدارس و دستاندرکاران آموزش، عهدهدار مسئولیت خطیر هدایت، انسانسازی و تعلیم و تربیت در جامعه هستند، افزود: آنچه امروز از پیشرفتهای کشور، پیش روی ما است، محصول آموزش و پرورش و دانشگاه بوده و تحقق چشمانداز پیشرفت کشور نیز منوط به توجه به این دو نهاد بسیار با اهمیت است، زیرا آینده کشور با تربیت نیروهای کارآمد، متعهد و با انگیزه در این دو نهاد و بهدست معلمان و مربیان گرانقدر رقم میخورد.
رئیس جمهور، اظهار داشت: هدف بنده از شرکت در این مراسم، عرض سلام، احترام و خدا قوت گفتن به همه معلمان، مربیان و مدیران آموزش و پرورش است، به این امید که سال تحصیلی جدید و متفاوتی با نزدیک شدن به اهداف عالی این وزارتخانه داشته باشیم.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در موضوع تعلیم و تربیت در کنار نقش مدیران و معلمان، نقش والدین نیز باید بسیار مهم تلقی شود، افزود: ساز و کارهایی مانند انجمنهای اولیا و مربیان در این زمینه بسیار خوب است، اما نباید به آن بسنده کرد و باید با اشتراک مساعی و ارتباط خانواده، مدرسه و مسجد، سطح تعلیم و تربیت را ارتقا داد.
رئیس جمهور، ساخت و تجهیز مدارس در حرفهآموزی و مهارتآموزی دانشآموزان را بسیار با اهمیت خواند و ضمن تجلیل از خیرین مدرسهساز گفت: اگر امروز ۵ هزار طرح آموزشی، تحویل شده و ۲ هزار طرح دیگر در حال آمادهسازی است، به برکت تلاش خیّرین مدرسهساز و همچنین مدیران دلسوز، با کفایت و با انگیزه بوده است.
آقای رئیسی، عدالت آموزشی را از جمله مسائل مهم و محوری در دولت مردمی دانست و با تأکید بر ضرورت تلاش برای اجرای این هدف، تصریح کرد: البته باید توجه داشت عدالت به معنای تساوی نیست، بلکه به این معنا است که به هر منطقهای متناسب با ظرفیت، اقلیم و فرهنگ خود در شهرها و روستاهای کشور، توجه شود.
رئیس جمهور، هرگونه هزینه برای جامعه فرهنگیان و آموزش و پرورش را سرمایهگذاری برای کشور دانست و گفت: نباید برای هزینه کردن در این بخش نگران بود، بلکه آنچه باید درباره آن نگرانی داشت، موضوع مهم بهرهوری است.
آقای رئیسی، خطاب به مدیران آموزش و پرورش در سراسر کشور، اظهار داشت: خواسته من از همه شما تلاش برای افزایش بهرهوری متناسب با نیروی انسانی و امکانات و ظرفیتهای در اختیار شما است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ارتقای سطح نمره دانشآموزان، یکی از جلوههای افزایش بهرهوری در آموزش و پرورش است، تصریح کرد: قطعاً برای یک متعلم و دانشآموز، ارتقای نمره بسیار اهمیت دارد، بهویژه اینکه امروز نقش نمرات در آینده تحصیلی دانشآموزان، بسیار پررنگتر شده است.
آقای رئیسی، عزم و همت مدیران مدارس سراسر کشور در اجرا و برگزاری شیوه جدید کنکور را شایسته قدردانی دانست و گفت: قطعاً این روش جدید که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، بدون اشکال نیست و لازم است بهطور جدی از طرف شما که در این زمینه متخصص و متعهد نیز هستید، ارزیابی شود.
رئیس جمهور، مطالبات فرهنگیان، بهویژه معلمان، در پرداخت بهموقع حقالزحمه و مسکن را خواستهای بهحق خواند و از وزیر آموزش و پرورش خواست با هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه، این مطالبات و خواستهها را پیگیری و به نتیجه برسانند.
آقای رئیسی، اعتماد مردم به نهاد مدرسه را بزرگترین سرمایه آموزش و پرورش دانست و بر ضرورت ارتقای این اعتماد عمومی از طرف مدیران و معلمان، تأکید کرد.
رئیس جمهور بر توجه به مهارتآموزی با تقویت هنرستانها نیز تأکید کرد و گفت: توجه دولت به مهارتآموزی و مهارتافزایی دانشآموزان با تقویت هنرستانها و بهروزرسانی تجهیزات آموزشی لازم است که باید بهطور جدی دنبال شود.
آقای رئیسی، خواسته و پیام ۴۰ هزار شهید آموزش و پرورش از دولت و مدیران آموزش و پرورش را ایجاد مدارس در تراز انقلاب اسلامی و پرورش نیروهای کارآمد و متعهد، عنوان و تصریح کرد: تلاش شما مدیران مدارس سراسر کشور در تعلیم و تربیت دانشآموزان، تضمینکننده آینده کشور است.
رئیس جمهور با ابراز علاقه به سخن گفتن بیواسطه و مستقیم با بدنه دستگاههای اجرایی کشور، بهویژه وزارت آموزش و پرورش، گفت: امروز انتظار جامعه از بنده بهعنوان رئیس جمهور و شما بهعنوان مدیر مدرسه، حفظ اعتماد عمومی به این مجموعه انسانساز است که امیدواریم روز به روز افزایش یابد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
واکنش اتحادیه اروپا بهتصمیم ایران در لغو اعتبار بازرسان آژانس
اتحادیه اروپا در واکنشی یکجانبه، تصمیم ایران در لغو اعتبار چند بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «نگرانکننده» توصیف کرد!
«پیتر استانو» سخنگوی کمیسیون اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی بعدازظهر یکشنبه با ارسال پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) اعلام کرد: اتحادیه اروپا از ایران میخواهد تا بدون تاخیر در لغو اعتبار چند بازرس آژانس انرژی اتمی تجدید نظر کند!
سخنگوی کمیسیون اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی بی آنکه به سیاستهای مخرب بروکسل در قبال تعهداتش پیرامون قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اشارهای داشته باشد، در این خصوص نوشت: بروکسل از تصمیم تهران برای لغو فعالیت رسمی چند بازرس باتجربه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت و راستی آزمایی برنامه هستهای خود بسیار نگران است!
این در حالیست که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیروز در بیانیهای که در تارنمای این نهاد منتشر شد، ادعا کرد که تهران او را از تصمیم خود برای لغو اعتبار چندین تَن از بازرسان مجرب و منصوب آژانس جهت فعالیتهای راستیآزمایی مطلع کرده است.
گروسی مدعی شد: این بازرسان جزو مجربترین بازرسان آژانس با دانش کافی در حوزه فناوری غنیسازی هستند. آنها اقدامات راستیآزمایی ضروری را در تاسیسات غنیسازی ایران تحت پادمانهای آژانس انجام دادهاند. با تصمیم امروز، ایران عملا حدود یک سوم گروه اصلی بازرسان مجرب آژانس که برای تهران منصوب شده بودند را حذف کرد. این اقدام ایران توانایی آژانس در انجام موثر بازرسیهایش در این کشور را به طور مستقیم و جدی تحتالشعاع قرار میدهد.
این ادعا در حالی مطرح شده است که سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه بهتازگی اعلام کردند که قصد دارند تا مجموعهای از تحریمها علیه ایران که قرار بود مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ماه آینده منقضی شود را همچنان حفظ کنند. در همین ارتباط، دولت انگلیس پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد که تصمیم سه کشور اروپایی امضاکننده برجام (آلمان، انگلیس و فرانسه) برای حفظ تحریمها علیه ایران، پاسخی «مشروع و متناسب» به اقدامات ایران برای پیشبرد برنامه هستهای خود «فراتر از همه توجیهات غیرنظامی» است!
در زمان امضای توافق برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام در سال ۲۰۱۵، مقرر شده بود که طیفی از تحریمهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا و انگلیس در مدت زمان ۸ سال پس از امضای توافق برداشته شوند. این ضربالاجل تا ماه اکتبر یعنی کمتر از یک ماه دیگر پایان مییابد. این تحریمها شامل تحریم علیه افراد و نهادهای مرتبط با برنامههای موشکی، هستهای و سایر تحریمهای تسلیحاتی ضدایران میشود.
امیرعبداللهیان:جهان عرب جایگاه سوریه را درک کرده است
وزیر امور خارجه گفت: توجه به محور مقاومت سیاست اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران است و این موضوع در راستای دفاع از مظلومین، مستضعفین و کمک به ثبات و امنیت منطقه همواره مورد تایید ما هست.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه الوفاق در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سیاست خارجی ایران در منطقه و عرصه بینالمللی، اظهار داشت: در موضوع سوریه ما امروز با دو پدیده مواجه هستیم؛ یک پدیده اینکه جهان عرب با یک نگرش جدید در سوریه مشغول باز کردن درها، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، بازگشایی سفارتخانهها و برقراری همکاریها در سطوح مختلف با کشور سوریه است.
وی گفت: رهبران جهان عرب، کشورهای اسلامی و منطقه به خوبی جایگاه سوریه را درک میکنند، آنها میدانند که سوریه کشوری نیست که بتوانند آن را از معادلات منطقهای حذف کنند، اما به همین نسبتی که این پدیده مثبت در سوریه شتاب گرفته، کنشگران خارجی و دشمنان سوریه از جمله آمریکاییها اعمال فشارهای خود را بر مردم و دولت سوریه افزایش میدهند.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: من از مقامات سوریه در سفر اخیرم شنیدم که به طور مثال در حوزه شرق فرات در حوزه ادلب نیروهای خارجی و سرویسهای امنیتی بیگانه به دنبال بازسازی گروههای تروریستی جهت اعمال فشار بیشتر بر سوریه هستند. در حوزه تحریمهای موسوم به سزار یا قیصر طرف آمریکایی به دنبال تشدید تحریمها هست.
ایده ایران برای امنیت مرزهای مشترک سوریه و عراق
امیرعبداللهیان افزود: بنابراین به نظر میآید که این یک اتفاقی است که در مقابل با روند عادی سازی روابط جهان عرب و کشورهای منطقه با سوریه توسط دشمنان این کشور طراحی شده است.
وی ادامه داد: موضوع دیگری که در ارتباط با سوریه وجود دارد بحث مرز و امنیت مرزهای مشترک ترکیه و سوریه است، مقامات سوریه به ما گفتند از توانمندی و آمادگی لازم برخوردار هستند و تا بتوانند امنیت مرز مشترک با ترکیه را از داخل اراضی سوریه تامین کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: ما در نشستی که آخرین دور از نشست وزرای امور خارجه چهار کشور ایران، سوریه، روسیه و ترکیه در مسکو بود، ایدهای را مطرح کردیم و آن این بود که ترکیه و سوریه جهت خروج نیروهای نظامی ترکیه از خاک سوریه با یکدیگر توافق کنند، اما به هر حال این معادله دو طرف دارد.
امیرعبداللهیان گفت: طرف دوم معادله این هست که برای ترکیه امنیت مرزهایش از خاک سوریه مهم است که از جانب جریانات ناامن کننده منطقه تهدید نشود و این سخن درستی هست که ترکیه مطرح میکند.
وی افزود: بنابراین بر اساس ایدهای که ما در نشست چهارجانبه مطرح کردیم سوریه و ترکیه با یکدیگر توافق کردند که اولاً ترکیه متعهد میشود نیروهای نظامی خود را از خاک سوریه خارج کند و دوم اینکه سوریه متعهد میشود با استقرار نیروهای نظامی خود در مرز مانع از هرگونه تعرض علیه امنیت اراضی ترکیه شود و ایران و روسیه هم به عنوان ضامن در این موضوع بتوانند به ایفای نقش بپردازند.رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که با مشورت با برادران ترکیهای خود ببینیم که چه راههایی وجود دارد که در راستای رفع نگرانی ترکیه و حفظ تمامیت ارضی سوریه بتوانیم به مرزهای آرام بین ترکیه و سوریه دست پیدا کنیم.
توجه به محور مقاومت؛ سیاست اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران
امیرعبداللهیان اظهارکرد: برخی رسانهها به این موضوع پرداختند که آمریکا به دنبال اقدام نظامی برای بستن مرز بوکمال هست، بررسیهایی که ما انجام دادیم حاکی از این است که روی زمین نقل و انتقال و اتفاقاتی نیفتاده که بخواهد تحقق این دیدگاه را تایید کند.
وی ادامه داد: اما اینکه آیا واقعاً آمریکاییها به دنبال قطع خطوط مواصلاتی در این منطقه هستند یا نیستند باید گفت که آمریکا از گذشته به دنبال قطع این خطوط مواصلاتی بود، فراموش نمیکنیم زمانی که عراق و سوریه در عملیات مبارزه با داعش بودند، ابزار داعش در اختیار سرویسهای امنیتی آمریکا جهت بستن بوکمال قرار داشت.
وزیر امور خارجه ایران بیان کرد: در واقع یک زمانی نیروهای آمریکایی فشار زیادی آوردند تا این مرز بسته بماند، اما با طراحی که در راستای منافع مشترک سوریه و عراق انجام شد این مرز بازگشایی شد. این مرز به معنای واقعی مرز دوستی و همکاریهای اقتصادی میان دو طرف است.
امیرعبداللهیان افزود: امروز زمانی نیست که یک طرفی بتواند مرزها و مسیرهای مواصلاتی بین کشورها را مسدود کند. این بحث هم در خصوص کریدور زنگزور مطرح شد، در آن موضوع ما به یک مرحلهای رسیدیم که احساس کردیم طراحیهای در منطقه قفقاز در حال شکل گیری است که مسیر تاریخی ایران به سمت ارمنستان و بالعکس در حال مسدود شدن است و اعلام کردیم که اجازه نخواهیم داد که مسیر تاریخی ایران با این منطقه از قفقاز بخواهد تحت تاثیر طرحهای دیگر مسدود یا دچار محدودیتهایی شود.
وی با بیان اینکه این موضوع در خصوص سوریه و عراق هم صدق پیدا میکند، گفت: تا این لحظه ما تاییدی مبنی بر نقل و انتقالات فیزیکی با هدف بستن مرز بوکمال از سوی طرف آمریکایی را مشاهده نکردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران اظهار داشت: اما اینکه آیا آمریکاییها چنین نیتی دارند، بله آنها قبلاً همچنین اقدامی را انجام دادند و اینکه آیا اگر آنها چنین فرصتی را داشته باشند این کار را انجام خواهند داد یا خیر باید منتظر تحولات بعدی ماند، اما عراق و سوریه چنین اجازهای را به هیچ طرفی نخواهند داد.
امیرعبداللهیان گفت: توجه به محور مقاومت سیاست اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران است و این موضوع در راستای دفاع از مظلومین، مستضعفین و کمک به ثبات و امنیت منطقه همواره مورد تایید ما هست.
هیچ پهپادی برای به کارگیری در جنگ به روسها ندادهایم
وی افزود: در آخرین تماسم با آقای جوزف بورل، ایشان ادعا کرد که میگویند روسیه از پهپادهای ایران در اوکراین استفاده میکند و من به ایشان گفتم که این حرف بی اساس را آنقدر تکرار نکنید، مواضع ما در این خصوص کاملاً روشن است و با هیچ طرفی در اعلام مواضع و اعمال سیاست خارجی خود تعارف نداریم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: ما در موضوع اوکراین از ابتدا گفتیم که هیچ پهپادی را برای به کارگیری در جنگ به روسها ندادهایم، اما در موضوع مقاومت فلسطینی و لبنانی علی رغم پیامدها و تبعاتی که برای ما دارد به صراحت اعلام کرده و میکنیم که ما در کنار مقاومت قرار داریم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: تعامل با شرق و غرب عالم را با نگاه تامین منافع ملی و نه شرقی و نه غربی را با نگاه به استقلال سیاسی خود در دستور کار قرار داریم و مقاومت از ابعاد مهم در سیاست خارجی ما به حساب میآید.
وی بیان کرد: وقتی از مقاومت صحبت میکنیم یعنی مقاومت در مقابل جاه طلبیها و تجاوزات رژیم صهیونیستی، مقاومت در مقابل طراحیهای گروهکهای تروریستی در منطقه و حمایت از مقاومت یعنی حمایت از امنیت ثبات و صلح در منطقه.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: در سفر اخیراً به لبنان این فرصت را داشتیم که دیداری هم به صورت سه جانبه با رهبران هسته مقاومت داشته باشیم و هم دیداری را جداگانه با جناب سید حسن نصرالله داشتیم.
هیاهوی رژیم صهیونیستی از ترس و استیصال است
امیرعبداللهیان ادامه داد: نکته جالبی که هم از زبان رهبران مقاومت فلسطین و هم از بیان دبیرکل حزب الله لبنان شنیدم این بود که در بهترین وضعیت به لحاظ روحیه، توانمندی و پاسخگویی قرار دارند، لذا این هیاهوهایی که مقامات رژیم صهیونیستی دارند بیش از آن چه که از سر و توانمندی باشد از سر ترس ضعف و نگرانی صهیونیستها هست.
وی افزود: همه دیدند که مردم لیبی در خصوص یک ملاقات چه واکنشی نشان دادند، این واقعیت مقاومت در مقابل صهیونیستها در منطقه است.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهارکرد: در همین حد که برخی اندک کشورها تلاش کردند که روابط خود با رژیم صهیونیستی را عادی کنند شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی حاکمیت آن کشورها را نادیده گرفته است. دستگاههای امنیتی ما مستندات دقیقی دارند که رژیم صهیونیستی حاکمیت این کشورها را نادیده گرفته و بدون اطلاع آنها اقداماتی را علیه امنیت منطقه انجام میدهند.
امیرعبداللهیان گفت: مستنداتی را در این خصوص دستگاههای امنیتی ما به برخی مقامات ذیربط از کشورهای منطقه ارائه دادند. بنابراین اینکه تصور بشود عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی آوردهای برای جهان اسلام و کشورهای منطقه به همراه دارد چنین چیزی به دور از حقیقت است.
ایده سلطان عمان را مد نظر قرار داریم
وی بیان کرد: اگر به فرض محال روزی همه کشورهای عربی و اسلامی هم بخواهند به سمت عادیسازی با رژیم جعلی و تجاوزگر صهیونیستی بروند، جمهوری اسلامی ایران با قدرت از اصول خودش در دفاع از مقاومت در منطقه دست بر نخواهد داشت. حمایت از مقاومت یعنی تضمین منطقهای که ما هم به عنوان ایران در این منطقه زندگی میکنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: ایدهای که سلطان عمان مطرح کرده است این بود که چگونه همه طرفها میتوانند به تعهداتشان در برجام برگردند، ما در مسیر دیپلماسی ایدهای سلطان را مورد توجه قرار دادیم و اگر به نقطهای برسیم که قابل نتیجهگیری و جمعبندی باشد حتماً اطلاع رسانی خواهیم کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.