شماره: 2207 / ۱۴۰۲ بيست و هفتم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
واحد 320 مگاواتی نیروگاه اصفهان به مدار تولید بازگشت
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان گفت: با اتمام پروژه مشترکسازی برج خنککننده واحد دوم320 مگاواتی نیروگاه اصفهان، واحد اول بخار این نیروگاه دوباره به شبکه سراسری پیوست.حسین امنیه افزود:برج خنککن واحد شماره چهار این نیروگاه به ظرفیت تولید نامی 320 مگاوات در نیمه دوم اردیبهشتماه سالجاری به دلیل بروز اشکال فنی دچار حریق شده بود. پس از بروز این حادثه روند ترمیم آن جهت بازگشت این واحد در کوتاهترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفت و با انجام اقدامات مربوطه از توقف طولانیمدت این واحد جلوگیری به عمل آمده و واحد فوق مجدداً به شبکه سراسری بازگشت.وی تاکید کرد: از زمان آتشسوزی برج خنککننده واحد شماره چهار، این واحد نیروگاهی از مدار تولید خارج شد که با اتمام پروژه فوق و اتصال آن به شبکه سراسری، شاهد پایدار شدن شرایط واحدها و افزایش تولید در نیروگاه اصفهان خواهیم بود.امنیه گفت: این طرح باعث شد مدت زمان کافی در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم با بهترین انتخاب و با توجه به شرایط آبی منطقه و کشور، نسبت به ساخت برج خنککن واحد اقدام کنیم.نیروگاه اصفهان در جنوبغربی اصفهان واقع شده و دارای پنج واحد بخاری مولد برق با ظرفیتهای متنوع و مجموع توان اسمی تولید ۸۳۵ مگاوات است.
بازسازی اساسی شبکه آبیاری
منطقه شرق دز در شمال خوزستان
کانال آبیاری موسوم به E2L25 در منطقه شرق شبکه آبیاری دز با بکارگیری پوشش بتنی جدید، ترمیم و بازسازی اساسی شد.«محسن سعادت فر»مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان طول این کانال آبرسان را 1600 متر اعلام کرد و گفت: این کانال بیش از 400 هکتار از زمینهای کشاورزی در حوالی شهر میانرود از توابع شهرستان دزفول را آبیاری می کند.سعادت فر افزود: کار لاینینگ (پوشش بتنی) به میزان 3720 مترمربع با هماهنگی معاونت بهرهبرداری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان در مدت یک ماه به انجام رسید.وی بازسازی این کانال را در تابستان و شرایط نیاز آبی مزارع یادآور شد و افزود: با هماهنگی کشاورزان، به صورت متناوب نسبت به قطع آب اقدام و عملیات پوشش بتنی انجام گرفت تا به میزان قابل توجهی از هدر رفت آب جلوگیری شود.به گفته سعادت فر، زهکش موازی این کانال نیز به میزان 3500 مترمکعب لایروبی شد.
صادرات الانجی روسیه به چین
از مسیر راه دریایی شمال آغاز شد
شرکت دولتی گازپروم روسیه نخستین محموله گاز طبیعی مایعشده خود را از مسیر راه دریایی شمال در قطب شمال به چین صادر کرد.دادههای شرکت الاسئیجی نشان داد شرکت گازپروم روز پنجشنبه (۲۳ شهریورماه) نخستین محموله الانجی خود را از مسیر راه دریایی شمال در قطب شمال به چین صادر کرده است.روسیه مدتهاست این مسیر را بهعنوان جایگزینی برای کانال سوئز در نظر گرفته است. این مسیر از شهر مورمانسک نزدیک مرز روسیه با نروژ به سمت شرق تا تنگه برینگ در نزدیکی آلاسکا امتداد مییابد.
اگرچه این مسیر ظاهراً مسیر چالشبرانگیزی است، اما مدت زمان حملونقل دریایی بین اروپا و آسیا را کاهش میدهد. این در حالی رخ میدهد تجارت مسکو با کشورهای غربی که بهدلیل تنش بین روسیه و اوکراین، به پایینترین سطح پس از جنگ سرد رسیده است.
بر اساس دادهها، نفتکش ولیکی نووگورود روز ۱۴ اوت (دوشنبه، ۲۳ مردادماه) از واحد الانجی پورتووایا در دریای بالتیک بارگیری کرده و هماکنون نزدیک پایانه تانگشان کوفیدیان در استان هبئی چین لنگر انداخته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نفت : تولید فرآوردههای نفتی از متانول در دستور کار قرار گیرد
وزیر نفت تأکید کرد: حمایت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای تولید فرآوردههای نفتی از متانول باید در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد.
جواد اوجی ظهر دیروز (یکشنبه، ۲۶ شهریورماه) در حاشیه بازدید از غرفههای واقع در سالن ۸ و ۹ نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در جمع فعالان صنعت بالادستی و پاییندستی پتروشیمی گفت: وزارت نفت همواره تلاش کرده گاز مورد نیاز واحدهای پتروشیمی کشور را بهموقع تأمین کند، در همین زمینه امسال با عباس علیآبادی، وزیر صمت برای تأمین سوخت و خوراک واحدهای صنعتی و پتروشیمی توافقهای خوبی انجام شد.
وی ادامه داد: بر این اساس هر صنعتی که زیرساختهای لازم برای ذخیرهسازی گاز بهصورت سیانجی و الپیجی را در مجاورت خود ایجاد کند، وزارت نفت متعهد به تأمین گاز این صنایع خواهد بود. با ادامه جمعآوری گازهای همراه نفت در منطقه شرق کارون و فرآورش آن در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، مشکلات خوراک آن دست از پتروشیمیهایی که کمبود اتان و پروپان دارند حل خواهد شد.
وزیر نفت در بازدید از غرفه شرکت هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه این مجموعه تا امروز نسبت به پارسال یک میلیون تن محصول بیشتر تولید کرده است، افزود: بیانات مقام معظم رهبری در مورد رشد تولید بهخوبی در هلدینگ خلیج فارس محقق شده است.
اوجی با بیان اینکه امسال ۶ طرح پاییندستی در زیرمجموعههای هلدینگ خلیج فارس افتتاح میشود، تأکید کرد: هر چقدر بتوانیم در زمینه توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی کار کنیم چند برابر آن در زمینه ارزآوری، اشتغال و ارزش افزوده به دستاوردهای بزرگی دست مییابیم.
وی در بازدید از غرفه پتروشیمی مسجدسلیمان نیز در جریان تولید محصول جدید این پتروشیمی (سولفات آمونیوم) قرار گرفت و گفت: با توجه به قرارگیری پتروشیمی مسجدسلیمان در منطقه کمتر برخوردار، یکی از پتروشیمیهای تأثیرگذار از لحاظ اشتغال و ارزآوری در کشور است. وزارت نفت در زمینه تأمین زیر ساخت توسعه و خوراک از این مجموعه حمایت خواهد کرد.
وزیر نفت به بحث ناترازی گاز در فصل سرد سال اشاره و تصریح کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید میکردیم، این در حالی است که به علت سرمایهگذاری نکردن دولت قبل این اتفاق رخ نداد.
اوجی با یادآوری اینکه برخی واحدهای تولیدکننده متانول کشور مدعی متضرر شدن هستند، ادامه داد: امروزه این واحدهای تولیدی در دنیا به سمت تولید امتیجی MTG (متانول به بنزین) روی آوردهاند، از این رو واحدهای متانولی نیز خواستار سرمایهگذاری در این حوزه هستند، از این رو شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با وجود آنکه بار مسئولیتش بیشتر میشود، اما باید از این واحدهای پتروشیمی حمایت کند تا رفته رفته به جای صادرات متانول، مجتمعهای پتروشیمی به سمت راهاندازی واحدهای امتیجی بروند. وزارت نفت در این زمینه آماده حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران است.
وزیر نفت تأکید کرد: حمایت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای تولید فرآوردههای نفتی از متانول باید در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
تاکید محرابیان بر لزوم بیشترین بهرهبرداری از بارشهای پاییزی
وزیر نیرو با بیان اینکه باید به گونهای عمل کنیم که از بارشهای پاییزی بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم، گفت: پروژههای اولویتدار آب استانها مطابق جدول زمانبندی پیگیری میشود.
«علیاکبر محرابیان» دیروز در نشست سراسری مدیران ستادی و مدیران عامل آب منطقهای کشور به منظور ادامه بررسی آخرین وضعیت و زمان بهرهبرداری پروژههای اولویتدار و اضطراری بخش آب، به پیشبینیهای انجام شده مبنی بر افزایش بارشها در پاییز امسال اشاره کرد.
وی افزود: این امر در چنین شرایطی در کنار امیدبخشی در افزایش منابع آبی کشور، زنگ خطری برای ما محسوب میشود و لازم است اقدامات و برنامهریزیهای لازم برای مهار سیلاب بهویژه در بستر رودخانهها و نیز اجرای پروژههای اضطراری، رفع انسداد و لایروبی رودخانهها در دستور کار باشد.
وزیر نیرو در همین زمینه گفت: به واسطه برنامهریزی و مدیریت کارآمد تلاش داریم از بارشهای پاییزی با کمترین خسارت، بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم. در چنین شرایطی باید نقاط گلوگاهی و حادثه خیز مناطق مختلف کشور مد نظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت تسریع در پیشبرد و بهرهبرداری از پروژههای صنعت آب کشور، ادامهداد: قرار است به نحوی مدیران صنعت آب کشور مدیریت کنند که در زمانهای معین و طبق جدول، پروژهها به سرانجام برسند و افتتاح شوند.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه در برخی از استانهای کشور حدود ۱۳ تا ۱۵ پروژه اولویتدار در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: بر این اساس انتظار میرود به نحوی مدیریت شود که همه پروژهها به ویژه پروژههای اولویتدار مطابق جدول زمانبندی پیگیری شود.
به گفته وزیر نیرو، مهمترین پارامتر و شاخص ارزیابی مدیران توسط دولت، ملت و نظام اجرای به موقع و کیفی این پروژهها است.
محرابیان در پایان خاطرنشانکرد: اکنون در آستانه بارشها هستیم و برنامه منابع و مصارف از دو هفته دیگر آغاز میشود، بر این اساس لازم است مدیران حوضه آبریز، جداول منابع و مصارف را آماده و برای تصویب ارائه دهند تا مدیریت منابع آب کشور بر اساس این برنامه انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
تحریمها جایی در صنعت پتروشیمی ایران ندارند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه افزایش ۲۰ برابری مهمانان خارجی هفدهمین نمایشگاه ایرانپلاست به این معناست که تهدیدها و تحریمهای اقتصادی در این صنعت جایی ندارد و از این مرزها عبور کردهایم، گفت: صنعت ارزشآفرین، اشتغالزا و ارزآور پتروشیمی حرکت جهنده و تحولی را آغاز کرده است.
مرتضی شاهمیرزایی در آیین گشایش هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست ضمن خوشآمدگویی به معاون رئیسجمهوری، وزیران نفت و صنعت، معدن و تجارت (صمت)، سفرا و نمایندگان مجلس، مدیرانعامل هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی و همه فعالان صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ایران در ۴۴ سال گذشته، صنعتی وابسته در تأمین کالا و تجهیزات، موادشیمیایی و کاتالیست و حتی بهرهبرداری از واحدها بود.
وی افزود: تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال ۵۶ حدود ۱.۵ میلیون تن بود که امروز با وجودی که کشور حدود ۱۵ سال درگیر جنگ و بازسازی واحدهای پتروشیمی بود، ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی به بالای ۹۲ میلیون تن در سال رسیده و روزانه معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه خوراک مجتمعهای پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به فعالیت ۶۷ مجتمع تولیدی و سه مجتمع سرویسهای جانبی در کشور اشاره کرد و گفت: چشمانداز ما برای آینده صنعت پتروشیمی بسیار خیرهکننده و جذاب است و برنامههای توسعهای هفتم توسعه پارسال آماده شد و برنامه هشتم توسعه نیز هماکنون نهایی شده و آماده است.
شاهمیرزایی از ۱۵۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران در افق پایان برنامه هشتم توسعه خبر داد و تصریح کرد: این فرصتها بخشهای مختلف صنعت از بالادست تا میاندست و پاییندست را شامل میشود.
وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ برابری مهمانان خارجی در هفدهمین نمایشگاه ایرانپلاست نسبت به سال گذشته به این معناست که تهدیدها و تحریمهای اقتصادی در این صنعت جایی ندارد و از این مرزها عبور کردهایم، اظهار کرد: بسیاری از مهمانان خارجی این نمایشگاه بهمنظور برنامهریزی برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران در این نمایشگاه حضور یافتهاند.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، بخشی از فضای نمایشگاهی نمایشگاه دائمی بینالمللی تهران به نمایشگاه ایرانپلاست اختصاص مییافت اما امروز کل فضای نمایشگاهی به هفدهمین دوره این نمایشگاه تخصیص داده شده است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با کمک هلدینگها و انجمنهای پتروشیمی بر آن است که با رویکرد دولت سیزدهم و با اتخاذ سیاستهای ابلاغی وزیر نفت به تکمیل زنجیره ارزش دست یابد.
وی با اشاره به اینکه تا پایان دولت سیزدهم در تولید کاتالیستهای صنعت خودکفا میشویم، افزود: بر اساس برنامهریزی انجامشده همه کالا و تجهیزات این صنعت نیز بومیسازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، شرکتهای پتروشیمی فروش اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا را برای واحدهای پاییندست آغاز کردند، بهطوری که در پنج ماه اخیر ۲۸ هزار میلیارد تومان فروش اعتباری انجام شده است که اگر این واحدها میخواستند تسهیلات در این زمینه دریافت کنند بسیار زمانبر بود.
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه صنعت ارزشآفرین، اشتغالزا، ارزآور پتروشیمی حرکت جهنده و تحولی را آغاز کرده است، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی، صنعتی سبز است و ۳۵ درصد فضای صنعتی پتروشیمی را فضای سبز تشکیل میدهد. انتظار داریم دیگر دستگاهها از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت و... در این راه ما را یاری کنند تا طرحهای پتروشیمی با سرعت بالاتری نهایی شوند.
افزایش مصرف جهانی پلیپروپیلن در ۵۰ سال آینده
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اشاره به افزایش مصرف پلیپروپیلن در صنایع پاییندستی جهان در ۵۰ سال آینده، بر ضرورت توسعه و تکمیل زنجیره صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
محمود امیننژاد با اشاره به نقش مهم پالایشگاه گاز بیدبلند خلج فارس در فرآورش گازهای همراه نفت، ایجاد ارزش افزوده و کاهش آلایندههای زیست محیطی در کشور گفت: این شرکت در مسیر توسعه صنعت، تکمیل زنجیره ارزش بیدبلند خلیج فارس را با رعایت تمام الزامات زیستمحیطی به جد در دستور کار دارد.
وی افزود: شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس از سال گذشته اقدامهای اولیه برای احداث طرح توسعهای PDH/PP با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن پروپیلن و در ادامه زنجیره ۶۰۰ هزار تن پلیپروپیلن را بهمنظور تکمیل زنجیره پروپان آغاز کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اشاره به اینکه این طرح در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار با سرمایه ۱.۲ میلیارد یورو به شکل پیوسته به مجتمع بیدبلند خلیج فارس احداث میشود، تأکید کرد: اجرای این طرحها و توسعه صنایع پاییندستی آن نقش مؤثری در اشتغالزایی منطقه بهبهان خواهد داشت.
امیننژاد درباره برنامهریزی دولت سیزدهم برای توسعه واحدهای تولید پروپیلن و پلیپروپیلن از پروپان (PDH/PP) در ایران گفت: احداث واحدهای PDH/PP برای شرکتهایی که بهمنظور تکمیل زنجیره تولید خود این واحدها را ایجاد میکنند، اقدام بسیار ارزشمندی است و از خامفروشی جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده حاصل از فروش پلیپروپیلن بسیار بالاتر از صادرات پروپان است، افزود: در مجموعههایی مانند پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، پتروپالایش کنگان و پتروشیمی پارس که خود منبع تولیدکننده پروپان هستند، این موضوع ضروری است که پروپان را به محصولی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنند.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به کاربردهای فراوان پلیپروپیلن در صنایع مختلف پاییندستی اشاره کرد و گفت: احداث واحدهای پاییندستی توسط بخش خصوصی با توجه به اینکه به سرمایهگذاری پایینی نسبت به واحدهای بالادستی پتروشیمی نیاز دارند، بهراحتی امکانپذیر است.
امیننژاد تأکید کرد: مطالعات بازار جهانی نشان میدهد رشد مصرف پلیپروپیلن در ۵۰ سال آینده در دنیا برای صنایع پاییندستی رو به افزایش است، بنابراین توسعه این صنعت اهمیت بسیاری دارد.
مصرف برق و گاز در ایران
۲ برابر ترکیه و عربستان است
مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو با اعلام اینکه مصرف برق و گاز در ایران ۲ برابر ترکیه و عربستان است، گفت: سرانه مصرف انرژی در ایران بالاتر از همه کشورها بوده و علت اصلی آن هم عدم توجه به بهینهسازی محصولات صنعتی مورد استفاده در بخش خانگی است.
عبدالصاحب ارجمند اظهار داشت: انرژی به دلیل تاثیر آن در تمام شئونات زندگی اجتماعی، اقتصادی و امنیتی موضوعی چند وجهی است.
مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو افزود: در همه جوامع از ابزار قیمتی و غیر قیمتی برای کاهش شدت مصرف انرژی و بهینه سازی آن بدون کاهش در تولید و رفاه اجتماعی استفاده میکنند.
وی با اشاره به مصرف انرژی در بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعتی گفت: در هر بخش با توجه به وسعت، موقعیت جغرافیایی و بررسی عوامل دیگر باید شاخصهای مصرف را ارزیابی و بررسی کرد.
ارجمند با اشاره به مصرف بالای انرژی در ایران بیان داشت: ما ۲برابر کشور ترکیه و عربستان و دیگر کشورهای خاورمیانه در برق و گاز مصرف میکنیم.
مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو بهترین و سهلالوصولترین راه را بهینه سازی مصرف دانست و گفت: بیشترین مصرف ما در بخش خانگی از بهینه نبودن محصولات صنعتی است که باید در این خصوص تلاش بیشتری داشته باشیم.
تشکیل زیستبوم دانش بنیان
در وزارت نیرو
رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: زیستبوم دانشبنیان با هدف کمک به رفع مشکلات صنعت آب و برق کشور در وزارت نیرو تشکیل شده است.
«مجید عمیدپور» افزود: وزارت نیرو در دو سال گذشته به دلیل آنکه مشکلات آب و برق در کشور زیاد است، یک فضای دانش بنیان برای رفع این مشکلات ایجاد کند.
وی ادامه داد: بر این اساس ضرورت ایجاد یک فضای دانشبنیان برای غلبه بر مشکلاتی مانند خشک بودن کشور و نیز مصرف روزافزون برق احساس و پیگیری در این زمینه انجام شد.
رئیس پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: گرچه این پژوهشگاه از سالهای گذشته اقدامات پژوهشی زیادی در این خصوص انجام داده، اما در این دو سال به فکر استقرار زیستبوم دانشبنیان بود.
عمیدپور از استقرار زیستبوم دانشبنیان در وزارت نیرو خبر داد و گفت: ایجاد پلت فرم پارک علم و فناوری، تقویت صندوق نیرو با افزایش سرمایه آن توسط شرکت توانیر و نیز خود پژوهشگاه از جمله زیرساختهای این زیستبوم است.
وی کارکرد پارک علم و فناوری نیرو را حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در صنعت آب و برق در سراسر کشور دانست و ادامه داد: پارک علم و فناوری نیرو برای یک هزار و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان فعال در صنعت آب و برق بازارسازی میکند تا آنها بتوانند محصولات خود را بهراحتی عرضه کنند.
پیشتر رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: پارک علم و فناوری نیرو به صورت یک پلتفرم دانشی برای کمک به توسعه فعالیتهای دانش بنیان در صنعت آب و برق فعالیت خود را آغاز کرده تا شرایط این صنعت بهتر شود.
تلاش ترکیه برای تبدیل شدن به
قطب گازی منطقه
وزیر انرژی ترکیه از برنامه این کشور برای توسعه زیرساختها بهمنظور تبدیل شدن به قطب گازی منطقه خبر داد.
آلپ ارسلان بایراکتار اعلام کرد که ترکیه در نظر دارد زیرساختهای گازی خود را گسترش دهد تا زمینه ایجاد تبادل گاز را برای تأمین گاز موردنیاز کشورهای جنوب شرقی اروپا فراهم کند.
روسیه سال گذشته پیشنهاد کرد بهمنظور جایگزین کردن فروش از دسترفته گاز خود به اروپا، یک قطب گازی در ترکیه ایجاد شود که این پیشنهاد تمایل دیرینه آنکارا برای ایفای نقشی در زمینه مبادله گاز با کشورهای محروم از انرژی را تقویت کرد.
اما با وقوع زمینلرزه ویرانگر ترکیه در ماه فوریه، همچنین تمرکز این کشور بر انتخابات ماه مه، مذاکرات پیشرفت چندانی نکرد.
دو منبع آگاه به این پروژه در گفتوگو با رویترز اعلام کردند که اختلافنظر درباره اینکه کدام کشور کنترل این قطب گازی را به دست گیرد نیز مذاکرات را به تأخیر انداخت.
بر اساس این گزارش، ترکیه در نظر دارد زیرساختهای گازی خود را در منطقه تراکیه واقع در شمال غربی ترکیه گسترش دهد و پایانههای الانجی و تأسیسات ارتقایافته ذخیرهسازی را در بخش «سیلیوری» به یکدیگر متصل کند.بایراکتار روز پنجشنبه (۲۳ شهریورماه) در نشستی مطبوعاتی گفت: گازی که از آذربایجان، ایران و روسیه با خطوط لوله میآید نیز میتواند وارد این قطب گازی شده و در بورس گاز منطقهای قیمتگذاری شود.وی همچنین با اشاره به اینکه آنکارا تمایل دارد ظرف چند ماه آینده برای ساخت یک نیروگاه هستهای در تراکیه با چین به توافق برسد، اظهار کرد: مدت زیادی است که با یک شرکت چینی در حال مذاکره هستیم و توافق تقریباً نزدیک است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.