شماره: 2209 / ۱۴۰۲ بيست و نهم شهريور

تعداد بازدید : 2
اخبار
آمادگی ایران برای مذاکره غیرمستقیم
با آمریکا تکذیب شد
سیدابراهیم رئیسی عصر دوشنبه ۲۷ شهریور در رأس هیئت بلندپایه سیاسی برای حضور و سخنرانی در هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شده است.
او در نخستین روز این سفر علاوه بر پنج ملاقات با سران کرواسی، الجزایر، قزاقستان قرقیزستان و دبیرکل سازمان ملل، در نشستهایی با سردبیران ارشد رسانههای آمریکا و جمعی از اندیشمندان سیاست خارجی حاضر شد و به پرسشهای آنان پاسخ داد.
ماجرای تذکر رئیسجمهوری
به انتشار عکسش در حال اقامه نماز
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت انتشار تصویری از اقامه نماز رئیسجمهوری در سفر به نیویورک را بدون هماهنگی اعلام کرد.
احسان صالحی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«انتشار عکسی از رئیسجمهور در حال اقامه نماز در سفر به نیویورک، به وسیله یکی از اعضای سفر و بر اساس سلیقه شخصی و بدون هماهنگی انجام شده و پس از اطلاع رئیسجمهور منجر به ابراز ناراحتی و تذکر ایشان شد.»
معادن با تفکر دولتی فعال نمیشوند
رئیس کمیسیون صنعت ومعدن مجلس گفت:اعتماد به فکر وسرمایه بخش خصوصی بسیاری از مشکلات بخش معدن را حل خواهد کرد و اقتصاد کشور شکوفاتر میشود.
آقای اکبری تالار پشتی راهکار فعال شدن معادن کشور را تغییر نگاه دولتی و سپردن آنها به بخش خصوصی دانست وافزود: معادن حتی نیاز ارزی کشور را برآورده خواهند کرد.
وی در ادامه افزود: رهبری بارها و بارها بر فعال سازی معادن تاکید کرده اند، اما مدیریت فعلی بر معادن کشور چیزی نیست که مورد قبول رهبری باشد.
وزیر دفاع روسیه با سرلشکر باقری دیدار کرد
وزیر دفاع روسیه با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان دیدار کرد.
ارتشبد سرگئی شویگو عصر امروز (سه شنبه ۲۸ شهریور) با حضور در محل ستادکل نیروهای مسلح با سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان دیدار کرد.
توسعه دیپلماسی دفاعی، گسترش همکاریهای دو جانبه، مقابله با تهدیدات مشترک و تروریسم بین المللی از جمله محورهای اصلی این دیدار محسوب میشود.
وزیر دفاع روسیه به دعوت رسمی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، به ایران سفر کرده است، و در طول مدت سفرش با مقامات ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.
ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع فدراسیون روسیه عصر امروز در صدر هیأت بلندپایهای از مقامات نظامی این کشور وارد تهران شد.
واکنش احمدی نژاد به تحریم شدنش
از سوی دولت آمریکا
کانال خبری دولت بهار نوشت که «در پی انتشار بیانیه آقای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دایر بر انتساب یک اتهام ناصواب و غیراخلاقی به دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در دولتهای نهم و دهم، دفتر ایشان به زودی در این زمینه اطلاعیهای را منتشر خواهد کرد.»
جو بایدن روز ۲۷ شهریورماه همزمان با تبادل زندانی بین ایران و آمریکا گفته بود: همزمان با اینکه بازگشت آمریکاییها به وطن را جشن میگیریم، کسانی که بازنگشتهاند را نیز به خاطر داریم. من از ایران میخواهم که توضیحات کاملی در رابطه با آنچه که برای باب لوینسون رخ داده، ارائه دهد. خانواده لوینسون نیازمند پاسخ است.
امروز ما محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین و همچنین وزارت اطلاعات ایران را مطابق با قانون لوینسیون به دلیل دخالتهایشان در دستگیریهای غیرقانونی تحریم میکنیم. ما از بازگشت شهروندانمان استقبال میکنیم و بار دیگر تهدید جدی سفر به ایران را به تمامی آمریکاییها یادآور میشویم. دارندگان پاسپورت آمریکایی نباید به آنجا سفر کنند.
زلزله زده مغربی کمک صهیونیستها را نپذیرفت
حساب کاربری به سوی آزادی با انتشار ویدئویی نوشت: شهروند زلزله زده مغربی زمانی که متوجه شد طرف کمک کننده اسرائیلی است، نپذیرفت و گفت: «من مسلمانم.. من مغربی ام و با عادی سازی روابط مخالفم».
حساب کاربری نحو الحریه (به سوی آزادی) با انتشار ویدئویی نوشت: شهروند زلزله زده مغربی زمانی که متوجه شد طرف کمک کننده اسرائیلی است، نپذیرفت و گفت: «من مسلمانم.. من مغربی ام و با عادی سازی روابط مخالفم».
تبادل ۶ زندانی میان ایران و ترکیه
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری از تبادل ۶ زندانی ایرانی و ترکیهای بین ۲ کشور خبر داد.
عسکر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری گفت: تبادل سه تبعه ایرانی و سه تبعه ترکیهای در مرز بازرگان ماحصل سفر اخیر هیئت وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران به آنکارا و رایزنیهای با مقامات وزارت دادگستری ترکیه بود.
وی گفت: تلاش میکنیم در اجرای موافقتنامههای حقوق بشری انتقال محکومان به حبس، اتباع خارجی محبوس در کشورمان را در صورت احراز شرایط و رضایت آنها به کشورشان منتقل کرده و در مقابل نیز چنین توقع و انتظاری از طرفین معاهدات داریم.
جلالیان با اشاره به اینکه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری و سفر هموطنانمان است، گفت: تعداد زندانیان ایرانی در این کشور در حال افزایش است؛ از هموطنان درخواست میکنیم قبل از سفر، قوانین و محدودیتهای کشور مقصد سفر را مطالعه کنند.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری در پایان گفت: در برخی کشورها مانند ترکیه برخورد با جرایم مواد مخدر شدید است؛ علاوه بر دستگیری و محکومیت عامل جرم، همراهان و کسانی که با متهم ارتباطات تلفنی هم داشته باشند، تحت تعقیب قرار گرفته و مجازاتهای سنگینی در انتظار آنهاست.
آغاز حملات جمهوری آذربایجان به ارمنستان
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد هدف از این عملیات نظامی، بیرون راندن واحدهای مسلح ارمنستان از خاک جمهوری آذربایجان است.
به گزارش تلویزیون الجزیره، در پی حملات جمهوری آذربایجان، آژیرهای خطر در اِستِپاناکِرت مرکز قره باغ به صدا در آمد.
وزارت دفاع آذربایجان گزارش داد هدف از این عملیات نظامی، بیرون راندن واحدهای مسلح ارمنستان از خاک جمهوری آذربایجان است.
وزارت دفاع آذربایجان افزود فعالیتهایی را که انجام میدهیم به فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه و اداره مرکز پایش اطلاع داده ایم.
این وزارتخانه ادامه داد، هدف از عملیات نظامی نابود کردن زیرساختهای نظامی ارمنستان در جمهوری آذربایجان است تا به اقدامات تحریک آمیز ارمنستان پایان داده شود و حمایت لازم از کسانی که به مناطق آزادشده بر میگردند، فراهم شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
تغییر رفتار زورگویانه موجب جلب اعتماد ایران خواهد شد
رئیس جمهور گفت: آنچه میتواند موجب جلب اعتماد ما شود، تغییر رفتار زورگویانه و عمل بر اساس تعهدات خواهد بود که آمریکا تاکنون در این زمینه موفق نبوده است.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور که به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، عصر روز دوشنبه به وقت محلی با جمعی از اندیشمندان سیاست خارجی آمریکا دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار در پاسخ به سؤالی درباره توافق هستهای و چشمانداز روابط ایران و آمریکا با برشمردن سابقه نقض پیمان دولت آمریکا در قضیه برجام با وجود اجرای کامل تعهدات از طرف جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: با تغییر دولت در آمریکا و اعلام آمادگی دولت جدید برای بازگشت به تعهدات خود، جمهوری اسلامی ایران نیز برای توافق خوب اعلام آمادگی و مذاکرات را به صورت جدی دنبال کرد، اما پس از مدتی مشخص شد طرفهای مقابل به تعهدات خود پایبند نیستند.
آقای رئیسی با اشاره به اشتباه محاسباتی آمریکاییها در قضیه اغتشاشات گفت: دولت آمریکا بر اثر مشورتهای غلط برخی عناصر مزدور به ظاهر ایرانی و همچنین برآوردهای غلط سرویسهای جاسوسی، با ترک مذاکرات، دل به نتیجهبخشی اغتشاشات بست در حالی که جمهوری اسلامی ایران امروز درخت تناوری است که این تکانهها اثری بر پایداری آن ندارد.
رئیس جمهور پیروزی ملت ایران در مقابل جنگ ترکیبی را ادامه پیروزیهای ملی در مقابل انواع دشمنیهای گذشته مانند پیروزی در دفاع مقدس و همچنین غلبه بر تحریمهای ظالمانه دانست و افزود: بدخواهان ملت ایران به دنبال تکرار مدل سوریه در ایران بودند، اما اشتباه کردند چون هنوز ملت ایران و انقلاب اسلامی را نشناختهاند.
آقای رئیسی با اشاره به ابراز تمایل مجدد آمریکا برای از سرگیری مذاکرات پس از شکست پروژه اغتشاشات، خاطرنشان کرد: مذاکراتی بهواسطه برخی کشورها انجام شد که تبادل اخیر زندانیان نیز یکی از آثار آن بود.
رئیس جمهوردر پاسخ به سؤالی درباره جنایت ترامپ در ترور شهید سلیمانی، آن سردار شجاع را فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه و ترور او را ترور مبارزه با تروریسم خواند و افزود: شهید سلیمانی فرمانده مبارزه با تروریسم و داعش بود و اگر او جلوی داعش را نگرفته بود، تروریسم سراسر اروپا را فرامیگرفت؛ داعشی که البته در آمریکا به صراحت گفته شد که دستساز آمریکا است.
رئیس جمهور ترور شهید سلیمانی را مصداق تروریسم دولتی دانست و بر محاکمه عاملان این جنایت هولناک تأکید کرد.
آقای رئیسی در بخش دیگری از این نشست، امنیت آبراههای بینالمللی را مورد تأکید قرار داد و گفت: حضور آمریکاییها در خلیج فارس و دستاندازی به کشتیها و توقیف آنها موجب ناامنی منطقه است.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره آثار پیوستن ایران به بریکس، با برشمردن نقش برجسته کشورهای عضو در اقتصاد و تولید ناخالص در جهان، گفت: با توجه به ظرفیتها و موقعیت برجسته ایران در منطقه، پیوستن ایران به این گروه باعث قدرتمندتر شدن آن میشود.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در خصوص تحریمها، بایدن در ابتدای کار گفت که روش ترامپ در خارج شدن از برجام را قبول ندارد که با این سخن توقع میرفت آمریکا به تعهدات خود پایبندی نشان دهد، ولی با گذشت زمان، تاکنون در عمل اقدام متفاوتی مشاهده نکردهایم. انتظار این است که اگر دولت آمریکا در حرف میگوید به تعهدات پایبند است، در عمل هم پایبندی خود را نشان دهد.
رئیس جمهور، تصریح آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را دلیل روشنی بر ظالمانه بودن تحریمها علیه ایران دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قبل از هر قانون و مقررات و نظارتی، به حکم فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هرگونه تولید و کاربرد سلاح هستهای را ممنوع میداند.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت زنان در ایران، با برشمردن موفقیتهای زنان در عرصههای مختلف علمی و ورزشی و همچنین حضور مؤثر و نقشآفرین آنان در بخشهای سیاسی، مدیریتی و اجتماعی، سوءاستفاده غرب از حوادث سال گذشته را پوششی فریبکارانه برای دفاع از زن خواند و گفت: در حادثه سال قبل که دختر خانمی دچار حادثه شد، همه تحقیقات قطعی پزشکی نشان داد که هیچ گونه ضربهای به او از ناحیه پلیس وارد نشده، اما آیا رسانههای غربی و آمریکایی حاضر شدند این واقعیت را بازتاب دهند؟
آقای رئیسی با بیان اینکه بیشترین میزان زندانی زن در دنیا متعلق به آمریکا است، افزود: اخیراً در آمریکا یک خانم جوان و باردار به ظنّ سرقت از یک فروشگاه به دست پلیس آمریکا کشته شد که این یکی از 1200 نمونهای است که در سال میلادی گذشته به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده، اما چرا رسانههای آمریکایی به دنبال ریشهیابی و روشنگری درباره جزئیات اینگونه قتلها نمیروند؟
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره جنگ اوکراین تصریح کرد: ما با جنگ مخالفیم و برای میانجیگری به منظور پایان دادن به آن نیز اعلام آمادگی کردهایم، اما مالیات مردم آمریکا خرج جنگافروزی و پر کردن جیب کارخانجات اسلحهسازی از محل فروش اسلحه در این زمینه میشود.
آقای رئیسی ادعای در اختیار قرار دادن سلاح از طرف ایران به روسیه را عاری از حقیقت دانست و افزود: توصیه ما به دولت آمریکا دست برداشتن از جنگ و تحریم ملتها است؛ یافتههای تاریخی نشان میدهد آمریکا در 250 سال اخیر، فقط 20 سال را در جنگ نبوده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی هرگز میز مذاکره را ترک نکرده است چرا که از منطق روشن و استواری برای رویکردها و اقدامات خود برخوردار است، گفت: منابع آزاد شده ایران در کره جنوبی، حق ایران بود و آمریکا باید جواب دهد که چرا به صورت ظالمانه جلوی احقاق حق ملت ما را گرفته بود.
آقای رئیسی گفت: آمریکا باید تاکنون فهمیده باشد که استفاده از زبان زور چه در قالب تحریم چه به صورت تهدید علیه ملت ایران، ابزاری کارآمد نیست، البته قضاوت ما بر اساس اقدامات خواهد بود و آنچه میتواند موجب جلب اعتماد ما شود، تغییر این رفتار زورگویانه و عمل بر اساس تعهدات خواهد بود که آمریکا تاکنون در این زمینه موفق نبوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
اخبار
فواد حسین:
اجازه تعدی از عراق به ایران را نمیدهیم
فواد حسین وزیر خارجه عراق نتایج سفر چند روز پیش خود به تهران را ثمربخش توصیف کرد و از روند انتقال گروههای مسلحِ تجزیهطلب ضد ایرانی از نوار مرزی عراق با ایران به پنج اردوگاه در داخل خاک کشورش خبر داد.
فواد حسین: اجازه تعدی از عراق به ایران را نمیدهیم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،فواد حسین وزیر خارجه عراق در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی در جریان حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد: نشست های طولانی و ثمربخشی چند روز پیش با حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران در تهران داشتم.
وزیر خارجه عراق درباره برچیده شدن مقرهای گروههای مسلح و تروریست تجزیه طلب ضد ایرانی از نوار مرزی عراق با ایران گفت: در جریان مذاکرات با مقامات ایرانی، درباره دوره زمانی معین و چگونگی برخوردمان با این گروهها در کردستان در شمال عراق بحث و گفت وگو شد. یک توافقنامه امنیتی بین بغداد و تهران وجود دارد.
فواد حسین افزود: همکاری بین بغداد و اربیل درباره چگونگی برخورد با این گروهها وجود دارد. دولت محلی اقلیم کردستان در شمال عراق با همکاری دولت فدرال عراق توانست بعضی از گروههای فعال در مرز را متقاعد و آنها را به پنج اردوگاه پناهجویان که به این منظور احداث شده، منتقل کند. ما با آنها به عنوان پناهجو برخورد می کنیم.
وی گفت: متعهد به قانون اساسی عراق هستیم. قانون اساسی ما به هیچ سازمان یا گروهی اجازه حمله به کشورهای همجوار از خاک عراق را نمی دهد. ما همچنین با این گروهها در چارچوب قانون اساسی مبارزه می کنیم. خوشبختانه، توانستیم حملات را از طریق گفت وگوی مثبتی که با طرف ایرانی داشتیم متوقف کنیم.
فواد حسین دوشنبه شب به وقت محلی در نیویورک و در محل اقامت وزیر خارجه ایران با وی دیدار و تاکید کرد که هیچ تهدیدی از خاک و اقلیم کردستان عراق علیه ایران انجام نخواهد شد.
در همین راستا، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق دیروز دوشنبه در راس یک هیات بلندپایه امنیتی به اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق سفر کرد.
بر اساس بیانیه دفتر رسانه ای مشاور امنیت ملی عراقُپ، این سفر تحت مدیریت محمد شیاع السودانی فرمانده کل نیروهای مسلح با هدف پیگیری اجرای توافقنامه امنیتی بین تهران و بغداد انجام شد.
بر اساس توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق، تمامی گروه های تروریستی و تجزیه طلب مورد حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا مستقر در اقلیم کردستان عراق باید از مناطق مرزی دو کشور دور و پایگاه های آنها تحویل نیروهای دولت مرکزی عراق شود.
جمعه گذشته (۲۴ شهریور) نیروهای مرزبانی عراق پیرو توافق تهران - بغداد، نقاط مرزی مشترک با ایران از گروههای تروریستی کومله و دموکرات را پاکسازی کردند.
گروه های تروریستی دموکرات و کومله در سال های اخیر با استقرار در این منطقه، علیه جمهوری اسلامی و مردم ایران اقدامات تروریستی خود را هدایت می کردند.
کارشناس بازار کار و کارگری در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
نمایندگان کارگران، نماینده دولت هستند تا جامعه کارگری
کارشناس بازار کار و کارگری گفت: نهادهای کارگری ایران از توانایی و قدرت لازم برای پیگیری مسائل مرتبط با کارگران برخوردار نیستند وشبیه به قلعه های پوشالی هستند که نمی توانند پشتوانه درست و مطمئنی برای کارگران باشند.
حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار و کارگری در گفت و گو با اخبار صنعت به مهمترین مولفه های تاثیر گذار در عدم به نتیجه رسیدن مطالبات کارگران و شکست تامین معیشت خانوارهای کارگری گفت: یکی از مهمترین دلایل ضعف در تعیین درست دستمزد کارگران و عدم امکان مطالبه گری کارگران برای دست یابی به حق و حقوق اساسی خود را می توان به ضعف نهادهای کارگری در ایران ارتباط داد، چرا که نهادهای کارگری ایران از توانایی و قدرت لازم برای پیگیری مسائل مرتبط با کارگران برخوردار نیستند وشبیه به قلعه های پوشالی هستند که نمی توانند پشتوانه درست و مطمئنی برای کارگران باشند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در واقع ستون های سازمان های کارگری کاغذی است و جز شکل و صورت ظاهری بنیان واساس درستی ندارند و از استحکامی برای تکیه زدن کارگران برخوردار نیستند. وقتی ستون های کاغذی امکان حمایت جامعه کارگری را ندارند نباید انتظاری برای نمایندگی حل و پیگیری مشکلات جامعه کارگری داشت.
کارشناس بازار کار و کارگری در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: تشکل های کارگری در ایران براساس ارزیابی های همه کارشناسان و منتقدین جزء تشکل های زرد در دنیا به شمار می روند به این دلیل که علاوه بر ناتوانی و عدم بلوغ و تکامل آنها متاسفانه وابستگی زیادی به دولت، حاکمیت و جریان های قدرت دارند همین موضوع باعث شده سازمان های کارگری از تشکیلات علمی منسجم و قدرتمند صنفی برخوردار نباشند.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر به نظر می رسد اتحادیه و تشکل هایی که قرار است نماینده کارگران باشند بیشتر در اختیار نهادهای وابسته به قدرت هستند که نهادهای امنیتی بخش اصلی آن را کنترل و نمایندگی می کنند، شاید آنها براساس ذات تکالیفی که به عنوان نهادهای امنیتی و دغدغه ها و نگرانی هایی که برای تامین امنیت کشور دارند در این موضوعات دخالت می کنند اما مساله مهم میزان حضور، نفوذ و مهندسی انها درتشکل های کارگری است که نمایندگان کارگری را ناکارآمد و وابسته کرده است.
حمید حاج اسماعیلی تصریح نمود: اختیارات آنها به قدری زیاد است که نهادها و نمایندگان کارگری اختیار چندانی برای تصمیم گیری ندارند، مشاهدات حاکی از آن است که طی چند ماهی که بحث اعتراضات و انتقادات جامعه کارگری نسبت به گرانی ها و تورم درکشور مطرح بوده اما صدایی از نمایندگان کارگری درنیامده است، در واقع به نظر می رسد در کما هستند یا وابسته هستند یا اینکه نگران عواقب بعدی اعتراضات خود هستند.
حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار و کارگری معتقد است: برای تعیین درست دستمزد و تحقق مطالبات جامعه کارگری نیازمند نهادهای قوی صنفی هستیم به لحاظ سازمانی با حضور افراد شریفی که فارغ از منافع وابستگی ها و دیدگاه های محدود مذهبی ایدئولوژیک و سیاسی صرفا در حوزه حقوق کار و نمایندگی کارگران برای جامعه کارگری فعالیت کنند این ها واقعا مشکلات جدی است که به عنوان سه مولفه تاثیر گذار در تعیین دستمزد کارگران تاثیر گذار است چرا که نهادهای نمایندگی کارگری متاسفانه نتوانسته اند اقدامات لازم را برای ارتقای وضعیت جامعه کارگری و بهبود وضعیت معیشتی آنها انجام دهند.
حاج اسماعیلی معتقد است: دلیل عدم بازنگری دستمزد در سه موضوع خلاصه می شود. اول اینکه شاخصه های دقیق و مرجع درستی برای تعیین و تولید آمار و ارقام در کشور وجود ندارد. دوم اینکه دولت اعتقادی به مشارکت و همکاری با گروه های کارگری و کارفرمایی ندارد و خود را تعیین کننده و سکاندار اصلی موضوعات در بخش روابط کار و بازار کار کشور می داند و توجهی به نظرات و مشورت گروه های کارگری نمی بیند و اعتقادی به چانه زنی، صحبت و گفتگو با آنها ندارد.
وی در ادامه توضیح داد: مورد سوم این است که تشکل ها ناکارامد هستند یعنی به دلیل مهندسی دستگاه های حاکمیتی و امنیتی مدیریت و تشکلی انها ضعف اشکاری دارند این افراد ضعیف و ناتوان با دانش پایین وابسته به دولت هستند لذا نمی توانند نماینده جامعه کارگری باشند، بی تردید تا سه موضوع یاد شده در کشور و در جامعه کارگری و بازار کار کشور مرتفع نشود همچنان مشکلات تعیین دستمزد و بازنگری در تعیین دستمزد وجود خواهد داشت.
تخصیص ارز اربعین تجربه موفقی که باید تکرار شود
ایمان زنگنه-اقتصاددان: یکی از موضوعاتی که بر روی نرخ تورم یا به عبارت دیگر افزایش قیمت ها در بازار کالا و خدمات تاثیر می گذارد افزایش نرخ ارز است، به عبارت دیگر می توان گفت نرخ ارز ونرخ تورم از هم تاثیر می پذیرند وروی هم تاثیر گذارند به این خاطر بانک مرکزی در دوره مدیریت دکتر فرزین تلاش می کند تا تورم را از این ناحیه مصون بدارد و مانع افزایش نرخ ارز شود.
بی تردید ثبات در بازار ارز و جلوگیری از حضور دلالان و تنش آفرینی در بازار ارز راهبرد بسیار خوبی است که بانک مرکزی طی ماه های اخیر به دنبال اجرا و تحقق آن بوده است که نمونه این مدیریت را اخیرا در سفر زائران حسینی به کربلای معلی به نظاره نشستیم، متعاقب تخصیص دینار ارز به زائران اربعین حسینی برای جلوگیری از فشار تقاضا به بازار ارز، رئیس بانک مرکزی از ادامه این راهبرد یعنی اعطای ارز کشورهای منطقه و همسایه به منظور فعالیت های سیاحتی، تفریحی و زیارتی با تاکید بر کاهش فشار تقاضا بر بازار دلار و یورو به عنوان ارزهای جهان نما عنوان کرد.
در این موضوع تردیدی وجود ندارد که تخصیص دینار به زائران اربعین حسینی و تخصیص ارز کشورهای همسایه مثل ترکیه یا کشورهای عربی منطقه برای سفرهای سیاحتی از سوی بانک مرکزی تجربه نوپا وموفقی است که باید ادامه بیابد و به سفرها و نیازهای ارزی مسافران در ماه های آینده تعمیم داده شود، چرا که تجربه این راهبرد درست در زمان برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی نشان داد بازار ارز با مدیریت درست می تواند آرام بماند.
اگر بانک مرکزی این تجربه ارزنده را در تجارت خارجی در انجام فعالیت های تجاری با ارزهای محلی کشورها به کار بگیرد و برای تحقق این موضوع بیش از پیش رایزنی های لازم صورت بگیرد بی کمترین تردیدی با اطمینان خاطر می توان گفت در نقطه شروع گره از کار تجارت خارجی کشور باز می شود و می توانیم تجربیات مدیریت بازار ارز در راهپیمایی اربعین حسینی را در موضوع تعاملات و توافقات بازرگانی و تجاری با کشورهای دوست و همسایه و طرف تجاری خود تکرار کنیم.
راه تابآوری اقتصادی ایران
ادامه از صفحه اول
به طور کل کارشناسان معتقدند که در پنجاه سال گذشته در ایران، ابتدا بخشهای وابسته به منابع زیرزمینی سپس بخش صنعت و به تدریج بخش خدمات نقش پیشران رشد را ایفا کردهاند. آنها بر این باورند که چنین سیر تحولی در اغلب کشورهای جهان نیز دیده میشود. در واقع میتوان گفت به عنوان یک قاعده کلی، در اغلب کشورها بخشهای خدماتی به تدریج نقش پیشران رشد را برعهده میگیرند و در ایران نیز چنین بوده است. البته لازم به توضیح است که اساساً بخش خدمات و رشد قابل توجه این بخش در اقتصاد کشورهای درحال توسعه با کشورهای توسعه یافته متفاوت است. در کشورهای توسعه یافته رشد بخش خدمات در یک سیر تکاملی روی داده است و تولید ناخالص داخلی در این بخش خیلی به بخش های دیگر وابسته نیست اما در کشورهای درحال توسعه رشد بخش خدمات، اغلب ناشی از درآمدهای نفتی و یا دلارهای حاصل از فروش سایر مواد خام طبیعی است.
بدون شک، پیشران بودن یک بخش، بستگی به شرایط عمومی اقتصاد کشور دارد و در هر دورهای هر کدام از بخش های کشاورزی، صنعت، نفت و یا خدمات می توانند این نقش را به عهده بگیرند. با وجود این، تسلط چندین دههای نفت بر اقتصاد کشور سایر بخشها را تحت الشعاع قرار داده است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، بخش حمل و نقل قابلیت آن را دارد که سهم بیشتری در رشد اقتصادی ایران ایفا کند.
این ظرفیت ناشی از موقیعت جغرافیایی مناسب ایران به عنوان یک شاه راه جهانی برای پیوند میان شرق و غرب است. بنابر این، با ایجاد زیرساختهای مناسب حمل و نقل، میتوان انتظار داشت که بتوان در آینده و در صورت فراهم شدن سایر شرایط سهم عمدهیی از بازار بزرگ ترانزیت کالا، انرژی و مسافر را در منطقه به دست آوریم.
طبق گفته صاحبنظران، با توسعه زیرساختهای حمل و نقل با اتکا بر منابع بخش خصوصی و مشارکت سرمایهگذاران خارجی، هم زمینه توسعه سایر بخشهای اقتصادی فراهم میشود و هم بخش حمل و نقل، با بازده بالایی که دارد، میتواند به عنوان یک بخش پیشران رشد، سهم عمدهیی در افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا کند.
علاوه بر موارد فوق تمرکز بر توسعه پایدار توجه ها به سمت «گردشگری» به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی افزایش داده است. این در حالی است که ایران از نظر جاذبه های گردشگری جزو 10 کشور اول دنیا است. بنابر این، کارشناسان امدیوارند که با توجه به ظرفیتهای فراوان موجود در کشور، با توسعه زیرساختهای لازم و برنامهریزیهای مناسب، امکان فعالکردن گردشگری سلامت، گردشگری طبیعی، گردشگری فرهنگی و نظایر آن در کشور فراهم شود.
بررسی نحوه تعامل دولتها با پیشرانهای اقتصادی نشان میدهد که در هر دو بعد شناخت و حمایت مساله جدی وجود داشته و یکی از عوامل اصلی عدم کارآمدی پیشرانهای اقتصادی در کشور به همین موضوع بر میگردد. بازنگری و تغییر اساسی در رویکردهای دولت که نیازمند یک اصل اساسی یعنی «کاهش دخالت خود در اقتصاد» است، پیش و بیش از هر عامل دیگری در تغییر این شرایط ضروری به نظر میرسد. مسالهای که قبل از هر چیز به اصلاح ساختار دولت و کاهش تصدیگری و بنگاهداری آن در فضای اقتصادی کشور برمیگردد.
دولت تا زمانی که خود بخواهد بهجای سیاستگذاری و رفع موانع و مشکلات در تمامی سطوح و ابعاد اقتصادی دخالت کند، تمامی قیمتها را خود تعیین کند (که هیچ گاه موفق به انجام آن نبوده و نخواهد بود)، با بنگاهداری اکثر کالاها و خدمات را خود تولید و ارائه دهد (که در پایینترین سطوح کارایی و بهرهوری خواهد بود) و مبتنی بر آمار و اطلاعات و رویکردهای ناصحیح با پدیدههای اقتصادی برخورد کند موفق به حمایت از پیشرانهای اقتصادی نخواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.