شماره: 2209 / ۱۴۰۲ بيست و نهم شهريور

تعداد بازدید : 0
اخبار
شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی
۶ سند همکاری امضا کرد
۶ سند همکاری میان شرکت پژوهش وفناوری پتروشیمی و شرکتهای داخلی با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه سومین روز از هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست به امضا رسید.
دو قرارداد ارائه لیسانس تولید پروپیلن از متانول به ظرفیت سالانه ۱۲۰ هزار تن و تولید پلیپروپیلن با ظرفیت سالانه ۱۲۰ هزار تن به امضای مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت پتروکیمیای قشم رسید.
سه تفاهمنامه ارائه دانشفنی و بسته طراحی فرآیندی و مهندسی فرآیند (PDP) دو واحد تولید پلیپروپیلن از پروپان با ظرفیت سالانه ۶۰۰ هزار تن با شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، توسعه کاتالیستهای همرسوبی مانند متاناسیون، شیفت دما پایین و سنتزمتانول با شرکت مواد پژوهان گوهرفام و تولید گریدها و آزمون کاتالیستهای تازه تولید پلیپروپیلن با شرکت جمپیلن امضا شد.در این مراسم، موافقتنامه همکاری در زمینه توسعه، تکمیل و ثبت دانش فنی فرآیندهای تولید آروماتیکها و محصولات مرتبط بین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت مهندسان مشاور گسترش فرآیند شریف امضا شد.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست که از روز یکشنبه (۶ شهریورماه) با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بهکار کرد، بهمدت چهار روز دایر است.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان خبر داد:
گازرسانی به ۴۸۸ روستای خرمآباد
مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: از مجموع ۷۶۳ روستا در شهرستان خرمآباد، ۵۰۷ روستا واجد شرایط گازرسانی هستند که هماکنون ۴۸۸ روستا گازرسانی شدند.
کرم گودرزی اظهار کرد: یکی از شاخصهای گازرسانی به روستاهای لرستان، سرانه گازرسانی است.
وی اضافه کرد: سال گذشته سرانه گازرسانی ۴۵ میلیون تومان بود و این درحالیست که برخی از محورها چنانچهها محور جایگزین برای آنها تعریف نشود ممکن است در آنها سرانه گاز رسانی به ۲۰۰ میلیون تومان هم برسد.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان بیان کرد: به لحاظ سرانه گازرسانی روستایی یکی از استانهای شاخص کشور هستیم و در ضریب گازرسانی در بخش روستایی نسبت به استان اصفهان بالاتر هستیم.گودرزی درخصوص تعداد روستاهای واجد شرایط گازرسانی در استان گفت: خرمآباد یکی از شهرستانهای پرجمعیت استان به لحاظ تعداد روستاست.
وی افزود: از مجموع ۷۶۳ روستا در شهرستان خرمآباد، ۵۰۷ روستا واجد شرایط گازرسانی هستند که هماکنون ۴۸۸ روستا گازرسانی شدند.مدیرعامل شرکت گاز لرستان بیان کرد: گازرسانی در بخشهای صعبالعبور استان بسیار سخت است اما به منظور رفاه حال مردم این مناطق و جلوگیری از قطع درختان کهنسال بلوط ظرف دو سال اخیر گازرسانی به دو بخش پاپی و شولآباد انجام شده است.گودرزی اضافه کرد: هدف شرکت توزیع گاز افزایش میزان رضایتمندی مردم است.
صادرات نفت عربستان
به پایینترین رکورد دو ساله رسید
صادرات نفت عربستان سعودی در ژوئیه، به پایینترین حد خود در بیش از دو سال گذشته نزول کرد.
آمار سازمان ابتکار داده (JODI) نشان داد صادرات نفت بزرگترین صادرکننده نفت جهان به ۶.۰۱ میلیون بشکه در روز در ژوئیه رسید که ۱۱.۶ درصد در مقایسه با صادرات ۶.۸ میلیون بشکه در روز در ژوئن کاهش داشت و پایینترین میزان صادرات از ژوئن سال ۲۰۲۱ بود.
عربستان سعودی در ژوئیه کاهش تولید چشمگیری را اعمال کرد که بزرگترین کاهش تولید در سالهای اخیر و علاوه بر کاهش تولید توافق شده تحت پیمان اوپک پلاس بود.
تولید نفت عربستان سعودی در ژوئیه، به ۹.۰۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۹۴۳ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژوئن کاهش داشت و میزان ذخایر هم ۲.۹۶ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۱۴۶.۷۳ میلیون بشکه رسید.
آمار صادرات ماهانه از سوی ریاض و سایر اعضای اوپک به سازمان ابتکار داده ارائه شده و در وب سایت این سازمان منتشر میشود.
پالایشگاههای نفت عربستان سعودی در ژوئیه، سه هزار بشکه در روز نفت کمتری پالایش کردند و میزان آن به ۲.۵۶ میلیون بشکه در روز رسید. مصرف مستقیم نفت به میزان ۴۹ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۵۹۲ هزار بشکه در روز رسید. صادرات محصولات نفتی این کشور در ژوئیه، ۲۰۳ هزار بشکه در روز کاهش داشت و به ۱.۱۴ میلیون بشکه در روز بالغ شد.
عربستان سعودی و روسیه با وجود روند صعودی بازار نفت، ماه میلادی جاری اعلام کردند کاهش تولید داوطلبانه نفت خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید خواهند کرد.
آژانس بین المللی انرژی (IEA) هفته گذشته اعلام کرد تمدید کاهش تولید این دو کشور به معنای کمبود شدید عرضه در بازار نفت تا پایان سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ است.
در این بین، عربستان سعودی قیمت فروش رسمی گرید نفتی عرب لایت به خریداران آسیایی را در اکتبر افزایش داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی شعار نیست، بلکه تکلیف، برنامه و وظیفه است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به توسعه سریع صنعت پتروشیمی از محصولات پایه به سمت انتهای زنجیره ارزش در دولت سیزدهم گفت: تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی شعار نیست؛ بهعنوان راهبردی تخلفناپذیر یک تکلیف، برنامه و وظیفه است که همکارانم با همه توان بر تحقق آن متمرکز شدهاند.
مرتضی شاهمیرزایی روز (سهشنبه، ۲۸ شهریورماه) در نشست خبری در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست از همه پیشکسوتان که برای اعتلای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تلاش کردند، قدردانی کرد.
وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی بالندهترین صنعت دنیاست و در رتبه نخست قرار دارد، افزود: ظرفیت تولید این صنعت به همت متخصصان داخلی از مقدار بسیار کم در ابتدای انقلاب هماکنون به بیش از سالانه ۹۲ میلیون تن افزایش یافته است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی صنعت پتروشیمی ۱۰۰ درصد وابسته بود، اما امروز در بیشتر موارد از جمله کاتالیستها، کالا و تجهیزات و مراحل راهاندازی و بهرهبرداری خودکفا هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: از سیاستهای دولت مردمی امضای بیش از دهها میلیارد دلار تفاهمنامه سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعت نفت بوده که بخشی از آن انجام شده و بخشی در حال انجام است. این سیاست در صنعت پتروشیمی هم دنبال و سرمایهگذاریهای مطلوبی در این بخش میشود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه در حوزه پتروشیمی از پیشتر آماده بود و برنامه هشتم توسعه نیز تدوین شده است، ادامه داد: طرحهای توسعهای برای تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد واحدهای جدید برای متنوع کردن سبد محصولات پتروشیمی ایران برنامهریزی شده است.
وی افزود: در آغاز انقلاب اسلامی محصولات انگشتشماری در صنعت پتروشیمی تولید میشد اما امروز ۵۵۰ گرید انواع محصول پتروشیمی در کشور تولید و به خریداران و مشتریان داخل و خارج عرضه میشود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه پارسال عمده نیاز صنایع داخلی به محصولات پتروشیمی معادل ۱۰ میلیارد دلار تأمین شد، اظهار کرد: حرکت سریع و عمودی از محصولات پایه به سمت انتهای زنجیره ارزش صنعت شعار نیست؛ یک تکلیف، برنامه و وظیفه است و راهبردی تخلفناپذیر است و همه همکارهای من با همه توان برای دست یافتن به این راهبرد متمرکز شدهاند.
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه تولید محصولات متنوع مورد نیاز صنایع مختلف در کشور در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت: بر اساس بررسیها، ۶۳ درصد واحدهای صنایع تکمیلی مشکل تأمین سرمایه در گردش داشتند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از سیاست فروش اعتباری محصولات به این شرکتها کمک کرد و دهها هزار میلیارد تومان از این طریق برای این صنایع تأمین شد.
وی افزود: بر این اساس، ۲۸ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی بهصورت اعتباری هدیه شرکتهای پتروشیمی بر اساس تکلیف شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پنج ماه اخیر بوده است که تحول بزرگی را در واحدهای تکمیلی ایجاد کرده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در این مسیر، صنعت پتروشیمی شاگرد اول صنایع دیگر شد و قرار است این شیوه در دیگر صنایع الگو شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش بهعنوان برنامهمحوری و اصل تخلفناپذیر در دستور کار قرار دارد و همه بخشها ملزم برای پیگیری آن هستند، اظهار کرد: باید در همه بخشهای صنعت پتروشیمی از کاتالیست، آغازگر و جاذبها تا کالا و تجهیزات و مراحل بهرهبرداری برای داشتن صنعتی پویا و چرخه کامل صنعت، خودکفا باشیم.
وی به توسعه دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: برنامه فعالیت در پتروشیمیهای فراسرزمینی به جد پیگیری میشود و موفقیتهای خوبی در این باره ثبت شده است. با گسترش روابط با کشورهای همسایه و همسو، دیگر کشورها خواستار تأمین کاتالیستها و تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز از ایران شدهاند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاموشی فلرهای اندک در پتروشیمیها و مدیریت کربن را از جمله برنامههای زیست محیطی که در دستور کار است، عنوان کرد و افزود: بیش از نیمی از فضای صنعت پتروشیمی به فضای سبز اختصاص داده شده است و پسابها در مجتمعهای پتروشیمی بازیافت و بهعنوان آب صنعتی در واحدها استفاده میشود.
شاهمیرزایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره جایگاه صنعت پتروشیمی در منطقه و جهان اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ایران ۲۸ درصد ظرفیت پتروشیمی منطقه و ۲.۷ درصد ظرفیت پتروشیمی جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته صنعت پتروشیمی ایران بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار محصول پتروشیمی را به بازارهای جهانی صادر کرده است، افزود: محصولات عرضهشده به بازارهای جهانی مازاد بر نیاز داخل است، چراکه اولویت صنعت پتروشیمی تأمین نیاز داخلی بهمنظور تکمیل زنجیره ارزش است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم ۱۴.۵۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه کنیم، همچنین ۱.۵ میلیارد دلار نیز به تأمین کالا و تجهیزاتی که در داخل کشور قادر به تولید آن نبودیم، اختصاص داده شد.
شاهمیرزایی با بیان اینکه امکان دارد امسال صادرات محصولات پتروشیمی بهدلیل اولویت عرضه اعتباری محصولات به بنگاههای داخلی کاهش یابد، تصریح کرد: بنابراین درست است که از نظر آماری صادرات محصولات پتروشیمی امسال افزایشی نخواهد بود، اما اثر عرضه اعتباری محصولات در تولید صنایع تکمیلی و صادرات آنها نمایان میشود.
وی در زمینه ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی و ظرفیت تولید پلیمر تا پایان دولت سیزدهم اظهار کرد: ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی هماکنون سالانه ۹۲ میلیون تن و تولید واقعی ۷۲ میلیون تن است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه عملکرد تولید صنعت پتروشیمی با ظرفیت نصبشده به دلایل گستردگی صنعت پتروشیمی ایران و بروز مشکلاتی از جمله تأمین خوراک، برخی نوسانات اقتصادی، تعمیرات اساسی، متفاوت است، افزود: صنعت پتروشیمی ایران در سال ۱۴۰۰ تولید ۶۵.۴ میلیون تن را ثبت کرد و سال ۱۴۰۱ با ظرفیت نصبشده نزدیک به ۹۰ میلیون تن، ۷۰ میلیون تن تولید واقعی بود که فاصله میان ظرفیت نصبشده و تولید واقعی به دلیل تعمیرات اساسی، تأمین خوراک در فصل زمستان و درگیر بودن بیش از ۲۲ استان کشور با برودت هوا بود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه هماکنون نزدیک به ۸.۸ میلیون تن انواع پلیمر در کشور تولید میشود، اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار است ظرفیت تولید پلیمر به ۱۹ میلیون تن افزایش یابد که تمام این ظرفیت از سوی بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی انجامشده تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت تولید پلیمر به ۱۱ میلیون تن میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مذاکرات انجام شده با سفرای عربستان و ژاپن در طول برگزاری نمایشگاه ایرانپلاست، اظهار کرد: سیاست دولت سیزدهم توسعه دیپلماسی با کشورهای همپیمان بهویژه کشورهای اسلامی، دوست و همسایه است. از این رو پیمانهای منطقهای که در این دولت منعقد شده است میتواند بهسرعت در بازارسازی صنعت پتروشیمی ایران مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه به تشویق سرمایهگذارانی میپردازد که تمایل به حضور در ایران دارند.
شاهمیرزایی با اشاره به حضور ۲۰ سفیر در آیین افتتاح هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست ادامه داد: طی دو روز گذشته سفیر عربستان از نمایشگاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان تحولات صنعت پتروشیمی قرار گرفت، ضمن اینکه مذاکرات خوبی میان ایران و طرف عربستانی انجام شد که نتایج آن بهزودی مشخص میشود.
وی همچنین به بازدیدهایی که تعدادی از سفرای اروپایی نیز از نمایشگاه ایرانپلاست داشتند، اشاره کرد و افزود: محور مذاکرات انجامشده مبنی بر زمینهسازی صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشورها، تبادل خدمات فنی و مهندسی و صدور کاتالیست ایرانی بوده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بازدید سفرا از نمایشگاه ایرانپلاست حاکی از این است که ایجاد فضای ارعاب تحریم علیه ایران دیگر خریداری ندارد، گفت: دو کشور ایران و عربستان از ظرفیتهای بالایی در بخش پتروشیمی و نفت برخوردارند و انتظار توسعه روابط دو کشور را داریم، زیرا هر دو کشور از قدرتهای منطقه هستند و ما نیز یاد گرفتیم دوستانه در کنار یکدیگر باشیم.
شاهمیرزایی درباره همکاری صنعت پتروشیمی ایران با روسها نیز گفت: ما اعلام کردهایم سیاست ما این است که برای هر کشوری که بخواهد برای صنعت پتروشیمی ایران سرمایه بیاورد، فرش قرمز پهن کردهایم؛ چه عربستانیها، چینیها، اروپاییها یا روسها باشند. در شرایط کنونی نیز نشان دادیم میتوانیم با کمک یکدیگر مشکلات هم را رفع کنیم.
وی ادامه داد: ما هم گیرنده خدمات هستیم، هم صادرکننده آن، فعالان صنعت شیمیایی روس نیز تمایل به همکاری با ایران دارند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره پتروشیمی میانکاله نیز اظهار کرد: مجوزی که از ابتدا برای این مجتمع صادر شده بود با عنوان امیآباد بود نه میانکاله. سازمان محیط زیست باید فرآیندهای مربوط به احداث مجتمع را صادر کند و ما بهعنوان شرکت ملی صنایع پتروشیمی ملزم هستیم درصورتی که دیگر مجوزها را دریافت کنند، تسهیلات لازم را به این مجتمعها ارائه کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اخبار
رشد ۳۰۰درصدی اعتبارات عمرانی در آبفای استان تهران
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایهگذاری شرکت آب و فاضلاب استان تهران از رشد افزون بر ۳۰۰ درصدی اعتبار پروژههای سرمایهای این شرکت در سال گذشته و تداوم این روند در سال جاری خبر داد.
سید هادی حسینی بیدار اظهار کرد: مجموع اعتبار مصوب در سال ۱۴۰۱ برای اجرای پروژههای شرکت آب و فاضلاب استان تهران در بخشهای تامین آب، مقابله با تنش آبی، محرومیتزدایی روستایی و ایجاد تاسیسات فاضلاب ۲۸۰۰ میلیارد تومان بوده است که بیش از ۳۰۰ درصد در مقایسه با اعتبار سال ۱۴۰۰ افزایش داشت و با پیگیریهای ویژه، تخصیص اعتبار با ۳۰۶ درصد افزایش از ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید.
معاون آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در دو سال اخیر سرمایهگذاریهای خوبی برای اجرای پروژههای شرکت آب و فاضلاب استان تهران صورت گرفته است، افزود: با رشد جهشی اعتبارات عمرانی پروژهها، هماکنون بسیاری از شهرهای استان تهران به کارگاه فعالیتهای عمرانی پروژههای آب و فاضلاب تبدیل شده است.
وی به بازدید مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی از تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران اشاره و افزود: امسال ۵۰۰ میلیارد تومان مصوبه از محل ماده ۵۶ برای تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران اخذ شده است و این پروژه که در طول ۱۲ سال فقط پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشت، هماکنون در مدتی کوتاه و چند ماهه به ۲۵ درصد پیشرفت رسیده است و با توجه به قولهای داده شده در صورت تخصیص اعتبار لازم، تا پایان امسال بخش مایع این پروژه وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد.
حسینی بیدار با بیان اینکه برای پایداری تامین آب کلانشهر تهران و مقابله با تنش آبی تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است، افزود: بهتازگی نیز برای آبرسانی به شهر تهران از سد ماملو و احداث خط تکمیلی پیرامونی انتقال آب شرب تهران ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
معاون آب و فاضلاب استان تهران فروش پساب به صنایع را یکی دیگر از منابع مالی شرکت آبفای استان تهران نام برد و افزود: بر اساس الزام بند «ع» تبصره ۸ در مناطقی که صنایع در پاییندست تاسیسات فاضلاب شرکتهای آب و فاضلاب قرار گرفتهاند، آب خام این صنایع قطع و پساب در اختیار واحدهای صنعتی قرار میگیرد که بر اساس برآورد صورت گرفته و با شناسایی واحدهای صنعتی، امکان فروش حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب پساب به این واحدها وجود دارد که قراردادهایی در این زمینه منعقد شده است.
وی از تلاش برای استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی جذب اعتبار عمرانی و منابع مالی برای اجرای پروژههای این شرکت در سال جاری خبر داد و پیشبینی کرد: اعتبارات عمرانی با افزایش قابل توجه در مقایسه با سال گذشته، از ۳ هزار میلیارد تومان فراتر رود و شرکتهای تابعه آبفای استان تهران با تعیین منابع و مصارف تامین آب، پروژههای خود را بهگونهای تعریف کنند که با استفاده از اعتبارات عمرانی به لحاظ تامین آب از ضریب اطمینان بالاتری در شرایط تنش آبی برخوردار شوند.
سالانه ۴۰ هزار کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی کشور نصب میشود
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به لزوم نصب کنتورهای هوشمند بر روی تمامی چاههای آب ایران گفت: براساس برنامه هفتم توسعه کشور قرار است سالانه ۴۰ هزار کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی نصب شود.
فیروز قاسمزاده روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران در شهرکرد به وجود ۳۵۰ هزار حلقه چاه آب مجاز در کشور اشاره و تصریح کرد: از این تعداد تاکنون کنتور هوشمند بر روی ۱۱۰ هزار حلقه چاه نصب شده است.
وی یادآور شد: هماکنون بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در کشور وجود دارد که ۱۹ درصد آب مصرفی کشور در بخشهای مختلف، از چاههای غیرمجاز برداشت میشود.
وی با اشاره به انسداد ۱۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور از سال ۱۳۹۴ تاکنون افزود: از این تعداد ۲۳ هزار حلقه چاه در ۲ سال اخیر ایجاد شده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به اولویتهای دولت سیزدهم در بخش آب اظهار داشت: در این راستا نخستین مصوبههای سفر رییسجمهور به استانها مختص مسائل و طرحهای آب بود.
وی با اشاره به شرایط تغییر اقلیم دنیا و ایران گفت: ۵۰ درصد آورد آبی کشور مختص حوضه کارون است، اما با کاهش بارشها آبخوانها در شرایط تحلیل قرار دارد.
قاسمزاده به تدوین برنامه سازگاری با کمآبی برای استانهای کشور اشاره و تاکید کرد: دولت سیزدهم ضعفهای این طرح را حین اجرا شناسایی کرد.
وی با اشاره به بررسی هفتگی برنامه منابع و مصارف آب حوضههای مختلف کشور افزود: برخی حوضههای آبریز ایران چالش داشت که در دولت سیزدهم سند جامع حوضه زایندهرود تهیه شد تا مصارف آشامیدنی، کشاورزی و صنعت به همراه بُعد اجتماعی آن مدیریت شود.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران به پیگیری مستمر هفتگی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام وزارت نیرو اشاره و تصریح کرد: در این زمینه تکمیل ۸۰ طرح اضطراری و ۲۵۰ طرح اولویتدار آبی در دستور کار قرار گرفته است.
وی مدیریت مصرف منابع آب را از مهمترین برنامههای وزارت نیرو در دولت سیزدهم دانست و یادآور شد: در مدیریت مصرف آبهای زیرزمینی جلوگیری از برداشتهای بیرویه بهطور جدی در دستور کار قرار دارد.
قاسمزاده اظهار داشت: از یکم مهرماه سالجاری طرح مقابله با برداشتهای مازاد و غیرمجاز در بخش آب عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۶ حوضه آبریز خلیجفارس، دریای خزر، فلات مرکزی، دریاچه ارومیه، مرزی شرق و قرهقوم در کشور گفت: از این حوضهها خلیجفارس و دریای خزر میتوانند در مسیر توسعه پایدار باشند اما چهار حوضه دیگر پایدار نیستند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران به وجود محدودیت آبی در ۶ حوضه آبریز کشور اشاره و تاکید کرد: بازچرخانی آب بهویژه در صنعت، استفاده از آب دریا پس از شیرینسازی برای صنعت و آشامیدن و بهرهمندی از پساب در صنعت ضروری است.
وی افزود: بههمین منظور دولت سیزدهم استفاده از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب پساب و بازچرخانی آن در صنعت را در دستور کار قرار داد.
قاسمزاده تصریح کرد: در این راستا ۵۰ طرح برای استفاده از ۳۳۰ میلیون مترمکعب پساب به سمتوسوی سرمایهگذاری هدایت شده است و این میزان تا پایان سالجاری به ۲ برابر میرسد.
وی یادآور شد: دولت سیزدهم رفع مشکل آب آشامیدنی در کشور و پایداری منابع آب برای کشاورزی و صنعت را در دستور کار قرار داده است که تحقق این مهم به کمک جدی مردم نیاز دارد.
بنا بر این گزارش برای رفع مشکلات آب آشامیدنی حدود ۶۰۰ هزار نفر از مردم چهارمحال و بختیاری ۲ طرح آبرسانی در حال اجرا است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.