شماره: 2355 / ۱۴۰۳ بيست و پنجم ارديبهشت
تعداد بازدید : 0
اخبار
پتروشیمی شیراز، جزو خوشحسابترین شرکتهای پتروشیمی کشور
در دیداری که بین مهندس حیدرنیا، مدیرعامل پتروشیمی شیراز و مهندس وحید بهفر، مدیرعامل شرکت ملی گاز فارس برگزار شد، طرفین در خصوص تقویت همکاریهای دو مجموعه و نقشآفرینی موثر در مسیر توسعه صنعتی استان فارس بحث و تبادل نظر نمودند.
این دیدار که در فضایی صمیمی برگزار شد، با ارائه گزارشی از سوی مهندس حیدرنیا در خصوص عملکرد شرکت پتروشیمی شیراز آغاز گردید. ایشان ضمن تشریح دستاوردها و برنامههای آتی این مجموعه، بر تعهد خود به ایفای نقش موثر در ارتقای جایگاه صنعت پتروشیمی در استان و کشور تاکید نمودند.
در ادامه، مهندس بهفر با ابراز خرسندی از عملکرد مطلوب پتروشیمی شیراز تحت مدیریت مهندس حیدرنیا، این شرکت را به عنوان قطب بزرگ صنعتی استان فارس دانسته و از تعهد این شرکت به پرداخت به موقع تعهدات خود به عنوان یکی از خوشحسابترین شرکتهای کشور در زمان مدیریت مهندس حیدرنیا تقدیر و تشکر نمودند.
مهندس بهفر در ادامه این دیدار با اشاره به اهمیت همافزایی و همکاری بین شرکتهای مختلف در مسیر توسعه پایدار، آمادگی شرکت ملی گاز فارس را برای ارائه حمایتهای لازم از پتروشیمی شیراز در راستای اجرای طرحهای توسعهای و افزایش تولید این مجموعه اعلام کرد.
در پایان این دیدار، طرفین بر ضرورت ادامه همکاریهای دو مجموعه و برگزاری جلسات مشترک در سطوح مختلف به منظور بررسی راهکارهای ارتقای سطح تعاملات و همافزایی تاکید نمودند.
حاصل این دیدار که در فضایی سازنده و مثبت برگزار شد، نویدبخش همکاریهای مثمر ثمر و توسعهای در آینده بین شرکت پتروشیمی شیراز و شرکت ملی گاز فارس و در نهایت، رونق و شکوفایی روزافزون صنعت استان فارس خواهد بود.
کاهش ۲۰ درصدی آبرسانی سیار
به روستاهای لرستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با اشاره به اینکه فروردین ماه سال جاری آبرسانی سیار به ۱۱۹ روستا با ۱۳ هزار خانوار انجام شد، گفت: با اجرای طرح جهاد آبرسانی در استان شاهد کاهش ۲۰ درصدی آبرسانی سیار به روستاهای لرستان هستیم.
یاسر اکبریان با اشاره به اینکه فروردین ماه سال جاری آبرسانی سیار به ۱۱۹ روستا در لرستان انجام شد، عنوان کرد: این تعداد روستا که عمده آنها تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار ندارند با ۲۸ تانکر آبرسانی شدهاند.
وی افزود: با اجرای طرح جهاد آبرسانی در استان شاهد کاهش ۲۰ درصدی آبرسانی سیار به روستاهای لرستان هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بیان کرد: در حالی که این روستاها تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب نبودند اما بر مبنای رسالت ذاتی و درخواست مسئولان آبرسانی به این روستاها انجام شد.
اکبریان با اشاره به اینکه بیشترین آبرسانی سیار مربوط به روستاهای پلدختر و دلفان بود، گفت: ۱۰۵ هزار متر مکعب آب سالم و بهداشتی بین ۱۳ هزار خانوار روستایی توزیع شد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که تامین آب آشامیدنی مورد نیاز روستاییان با مشکل مواجه نشود، گفت: شرکت آب و فاضلاب استان این آمادگی را دارد که با فرا رسیدن فصل گرما نسبت به تامین آب آشامیدنی خانوارهای روستایی اقدام کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نیرو اعلام کرد؛ ایجاد تقاضا برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر با راهاندازی تابلوی سبز بورس
وزیر نیرو گفت: مهمترین کاری که در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر باید انجام میدادیم، ایجاد تقاضا برای ساخت نیروگاه بود که با تعیین نرخ و ایجاد تابلوی سبز، انجام شد.
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو در خصوص توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر کشور ادامه داد: قانونگذار پیشبینی کرده است که بخشی از مصارف صنایع باید از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر باشد.
وی افزود: دولت نیز در شورایعالی انرژی مصوب کرده است که ۲۰ درصد مصارف آتی ادارات باید از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تابع این تقاضا، بر اساس مصوبات شورایعالی اقتصاد مجوز ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صادر شده و قرارداد آنها منعقد شده است که بخش اندکی از آن به بهرهبرداری رسیده و بخش دیگر نیز در مسیر اجرا و بهرهبرداری است.
سال گذشته خردادماه تابلوی سبز برق در بورس انرژی راهاندازی شد.
با راهاندازی تابلوی معاملات برق سبز در بورس انرژی از ابتدای خرداد ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه ۱۴۰۲ در مجموع بیش از ۲۶۸ میلیون کیلوواتساعت انرژی تولیدی برق نیروگاههای تجدیدپذیر باارزش حدود ۶۲۸ میلیارد تومان معامله شده است.
همچنین امسال بر اساس گزارش مدیریت شبکه برق ایران ارزش معاملات برق در بورس انرژی در پایان هفته سوم اردیبهشت از زمان آغاز فعالیت شرکتهای توزیع برق در این بازار، به ۹۱۰۶ میلیارد ریال رسید.
بیست بهمن سال گذشته نیز در همین رابطه محرابیان گفت: در حال حاضر با راهاندازی تابلوی سبز بورس و ایجاد جذابیت لازم در حوزه تولید برق انرژیهای تجدیدپذیر شاهد این هستیم که تولیدکنندگان و مصرفکنندگان برق تجدیدپذیر در یک فضای عادلانه با هم دادوستد میکنند و در همین راستا جذابیتهای لازم برای سرمایهگذاری در این حوزه فراهم شده است.
وزیر نیرو درباره برنامههای وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و توانمندیهای ایران در این حوزه ادامه داد: وزارت نیرو در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر برنامه جامع و کاملی دارد که باهدف توسعه این نوع انرژی در کشور و رفع ناترازی برق طراحی شده است.
محرابیان خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه ظرفیتهای زیستمحیطی کشور اجازه توسعه بیش از حد نیروگاههای فسیلی را به ما نمیدهد، حرکت به سمت انرژیهای پاک آن هم با استفاده از توان مهندسی داخلی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: در حال حاضر همهدانش فنی ساخت نیروگاههای خورشیدی از صفر تا صد بومیسازی شده است و بهعنوان نمونه اکنون کارخانهای در شهرستان خمین داریم که از مواد اولیه تا نیروگاه خورشیدی را در داخل تولید میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
بزرگترین سد مرزی ایران و آذربایجان به زودی به بهره برداری میرسد
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: پس از نیم قرن از احداث سد ارس، اجرای سد قیزقلعهسی و سپری شدن نزدیک به ۲۰ سال از آغاز عملیات اجرایی این سد، بزودی با حضور مقامات دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان از این طرح بهرهبرداری میشود.
یوسف غفارزاده دیروز در نشست خبری با بیان اینکه سد قیزقلعهسی در قالب طرحی عظیم با توان فنی مهندسان ایرانی بازطراحی و اجرا شده و عملیات عمرانی آن به طور کامل به پایان رسیده و روزشمار بهرهبرداری از آن آغاز شده است، اظهار کرد: احداث و بهرهبرداری از این سد علاوه بر تامین آب اراضی شبکه پائین دست و رونق کشاورزی، موجب توسعه اقتصادی منطقه، افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری بوده و توان مهندسی، تخصص و دانش داخلی را به نمایش گذاشته است.
وی افزود: استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی و حق آبههای مرزی، جایگزین شدن شیوههای سنتی کشاورزی با شیوههای مدرن و صنعتی و ساماندهی عشایر با افزایش درآمد خانوارها و جلوگیری از مهاجرت و توسعه فعالیت صنایع جانبی و تبدیلی، از جمله دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای آبیاری تحت فشار در منطقه به شمار میآید.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی با بیان اینکه حجم مخزن این سد ۶۲ میلیون متر مکعب بوده و سالانه از طریق سد خداآفرین ۲ میلیارد متر مکعب آب را برای طرفین تنظیم میکند، گفت: سد قیزقلعهسی دارای دو واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی به ظرفیت تولید ۲۷۰ گیگاوات ساعت انرژی قابل بهرهبرداری سالیانه است و احداث و بهرهبرداری از آن، موجبات توسعه اقتصادی منطقه و اشتغال زایی برای حدود ۴۰ هزار نفر را فراهم میکند.
غفارزاده با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص طرح، انحراف آب رودخانه ارس در دو مرحله صورت گرفته و اکنون با تکمیل سد قیز قلعهسی، بهرهبرداری از طرح عظیم آبرسانی خداآفرین از رود ارس آغاز میشود، گفت: از دیگر دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای آبیاری تحت فشار در منطقه میتوان به استفاده بهینه از منابع آب و خاک، کشاورزی نوین و تحقق حقابههای مرزی اشاره کرد.
به گفته وی احداث و بهره برداری از سد قیزقلعه سی علاوه بر تامین آب اراضی شبکه پائین دست و رونق کشاورزی، موجبات توسعه اقتصادی منطقه و همچنین افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری را فراهم خواهد آورد.مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی با بیان اینکه این در حالی است که سد قیزقلعهسی، تجربهای کم نظیر در حوزه دیپلماسی آب بوده و نمادی از اتحاد و همدلی دو کشور به ویژه در صیانت و نگهداری از دو پل تاریخی واقع شده در این منطقه محسوب میشود، گفت: این سد تنظیمی جایگاه استراتژیکی بسیار مهمی داشته و مقرر شده است به زودی با حضور رؤسای جمهور دو کشور به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: با توجه به مستغرق شدن بخشی از جاده مواصلاتی موجود اصلاندوز به جلفا، راه اصلی جایگزین با مشخصات فنی از نوع درجه یک به طول ۷.۴ کیلومتر احداث و در حال حاضر بهربرداری از آن در حال انجام است که با احداث این جاده علاوه بر کاهش خطرات جادهای، توسعه گردشگری منطقه به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی بر این اساس، موقعیت این سد در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در ۱۲ کیلومتری پائین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در حدفاصل مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان جهت بهرهبرداری مشترک، با بهرهگیری از توان شرکتهای توانمند و کارگران تلاشگر و با استفاده از دانش و توان فنی داخلی با هدف تامین آب شبکه آبیاری خداآفرین در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل احداث شده است.
غفارزاده اظهار کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی به طول تاج ۸۳۴ متر و ارتفاع ۳۷ متر بوده است، طراحی این سد بر اساس سیلاب ۱۰ هزار ساله معادل ۳۴۴۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که از طریق مجاری تخلیه کننده تحتانی و سرریزهای رادیال گیت در طرفین در نظر گرفته شده است.
هلدینگ خلیجفارس و دانشگاه شهید بهشتی برای تولید خوراک از هیدروژن همکاری میکنند
بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور با امضای تفاهمنامهای در روز پایانی نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، گام عملیاتی مهمی بهسوی هدف تعیینشده تولید خوراک از هیدروژن برمیدارد.
عبدالعلی علیعسکری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس و سیدمحمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی، در روز پایانی بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تفاهمنامهای امضا کردند.
انجام پروژههای پژوهشی راهبردی ازجمله حوزه دستیابی به راهکارهای نوین در تولید خوراک از هیدروژن، همچنین ساخت پایلوت آزمایشگاهی نیمهصنعتی و عملیاتی هیدروژن نارنجی از محل پسماند، از بندهای این تفاهمنامه است.
دو طرف همچنین برای ایجاد رصدخانه، فناوری و کسبوکار مشترک با بهرهگیری از ظرفیتهای خبرگان شرکت و توانمندی علمی و فنی موجود در دانشگاه، تفاهم کردند.
دراختیار گذاشتن نخبگان دانشگاهی در اتاقهای فکر مدیریت فناوری و نوآوری هلدینگ خلیجفارس، از دیگر مفاد این تفاهمنامه مشترک است.
خبر خوب آبی برای مردم سیستان و بلوچستان
سخنگوی صنعت آب گفت: علاوه بر آغاز بهرهبرداری از سد قیزقلعه سی در آذربایجان شرقی، خبرهای خوبی در خصوص استان سیستان و بلوچستان در روزهای آینده به استحضار مردم خواهد رسید.
عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور به منظور تشریح طرح بزرگ سد قیزقلعه سی و بهرهبرداری رسمی از سد خداآفرین با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار داشت: سالی که پیش رو است، از نظر اجرای پروژههای آبی سال ویژهای خواهد بود.
وی افزود: علاوه بر آغاز بهرهبرداری از سد قیزقلعه سی در آذربایجان شرقی، خبرهای خوبی در خصوص استان سیستان و بلوچستان در روزهای آینده به استحضار مردم خواهد رسید که موجبات شادی و رونق کار و گشایش زندگی مردم این منطقه را در پی خواهد داشت.
بزرگزاده گفت: پروژههای سد قیز قلعه سی، طرحی براساس دیپلماسی دوستی آب است چرا که ارتباطات و دوستی کشورها را تقویت میکند. ارس مانند یک رگ، بافتهای دوستی را در دو طرف این رودخانه تغذیه کرده است.
سخنگوی صنعت آب کشور بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به دوستی با کشورهای منطقه علیرغم وجود مسائل مختلف و همچنین با اتکاء به توانمندی فنی خود در طول زمان و با وجود مناقشات منطقه، پروژه احداث سد قیزقلعه سی را پیش برده است.
وی با تأکید بر اینکه طراحی و اجرای این طرح بزرگ توسط مهندسان توانمند ایرانی صورت گرفته، ادامه داد: سد قیزقلعه سی در پاسخ به فقر و کم توسعهیافتگی دو استان آذربایجان شرقی و اردبیل و به منظور ایجاد رفاه اجتماعی و اقتصادی و حفظ منافع آبی و خاکی احداث شده و در بهرهبرداری از آن، تأمین نیازهای محیط زیست در اولویت قرار دارد.
بزرگزاده بیان داشت: مناطق مرزی ما گاهی با ضعف برقرسانی و انرژیرسانی مواجه میشود که به همین دلیل مجبور به ایجاد پروژههای مرزی هستیم تا با کمک آنها درآمد خانوارهای منطقه افزایش یابد و باعث رشد فرهنگی و اقتصادی منطقه شود.
سخنگوی صنعت آب، نحوه بهرهبرداری از منافع این سد را اینگونه تشریح کرد: هر ساله نمایندگانی از دو کشور حداقل یکبار در محل پروژه، در خصوص سناریوهای مربوط به بهرهبرداری توافق خواهند کرد.
بزرگزاده در خصوص نحوه بازپرداخت سهم سرمایه طرف مقابل در این پروژه بیان داشت: طبق قانون احداث سدها، بازگشت سرمایه در مجالس دو کشور به امضا رسیده و مراحل نهایی کردن قیمت و بازپرداخت سرمایه منطبق بر قانون پیش خواهد رفت.
توسعه همکاریهای مشترک ایران و روسیه در فناوریهای نوین صنعت گاز
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در دیدار با مقامات فدراسیون انرژی روسیه با تاکید بر اهمیت همکاریهای دوجانبه بین دو کشور در صنعت گاز، بر لزوم تحلیل دقیق و شناسایی ظرفیتها و فرصتهای همکاری و هماهنگی بیشتر فیمابین تأکید کرد.
حسینعلی محمدحسینی در نشست مشترک شرکت ملی گاز ایران و فدراسیون انرژی روسیه ضمن اشاره به علاقهمندی ایران جهت توسعه روابط میان این شرکت و خانه گاز با روسیه، بر شروع فرآیند هوشمندسازی در زنجیره گاز در ایران اشاره کرد.
وی ضمن استقبال از پیشنهاد فدراسیون انرژی روسیه مبنی بر ایجاد میزگرد و پنلهای تخصصی در حوزههای دیجیتال سازی، هوشمندسازی و رصد و تحلیل دادهها در هفته انرژی روسیه و همچنین در کنگره انرژی در سن پترزبورگ روسیه، بر ضرورت شکلگیری فعالیتها و اقدامات مشترک تأکید کرد.
محمدحسینی با تأکید بر ضرورت رصد، مطالعه و سیاستگذاری بازارهای انرژی جهان در یک مرکز مشترک، بر انتقال تجربیات مشترک در حوزههایی همچون کاهش میزان هدررفت گاز، هوشمندسازی سیستمهای اندازهگیری و ارتقای مقاومسازی تأسیسات گاز در برابر حملات تروریستی و خرابکارانه تأکید کرد.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در پایان، به وجود ظرفیتهای قابل توجه در صنعت گاز ایران جهت صادرات، واردات، پالایش، انتقال گاز و تبیین فعالیتهای مشترک در این حوزه اشاره و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارایه تعریفی درخصوص زمینه همکاری مشترک در این حوزهها را اعلام کرد.
در ادامه این نشست، نمایندگان و مقامات فدراسیون روسیه ضمن ابراز خرسندی از امضای تفاهمنامه فیمابین با شرکت ملی گاز ایران به عنوان سندی پایه و راهنما، بر لزوم تحلیل دقیق و شناسایی ظرفیتها و فرصتهای همکاری و هماهنگی بیشتر جهت ایجاد فضاهای همکاری مشترک تأکید کردند.
بنا بر این گزارش، طرف روسی ضمن ابراز علاقمندی جهت تعریف فعالیت مشترک و انتقال تجربیات در حوزه هوشمندسازی سیستمهای اندازهگیری و دیجیتالسازی، گفت: با توجه به اینکه زمینه همکاری مناسبی جهت استفاده از فناوریهای مرتبط در حوزه هوشمندسازی میان دو کشور وجود دارد، روسیه درصدد است تا از طریق هوشمندسازی نسبت به کاهش میزان گاز هدررفت در شبکه انتقال و توزیع بپردازد.
ایجاد یک مرکز تحقیقات و مطالعه مشترک در حوزه گاز، ایجاد هاب گازی در شمال ایران و سوآپ گازی و همچنین تجارت گاز و برق از دیگر محورهای این نشست بود.
در این نشست، طرفین بر ادامه مذاکرات از طریق تشکیل کارگروه تخصصی، قبل از کنگره سن پترزبورگ در روسیه، برای نهایی کردن حوزههای هدف همکاری تصریح کردند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.