شماره: 2381 / ۱۴۰۳ چهارم تير
تعداد بازدید : 0
اخبار
ایران سیاُمین کشور دنیا
در تولید برق هستهای شد
ایران در سال میلادی گذشته ۶.۶ تراوات ساعت برق هستهای تولید کرد و سیاُمین کشور دنیا در این زمینه شد.
موسسه انرژی در «گزارش مرور آماری انرژی جهان» که جدیداً منتشر کرده از رشد یک درصدی تولید برق هستهای در ایران طی سال ۲۰۲۳ خبر داده است. ایران در این سال ۶.۶ تراوات ساعت برق هستهای تولید کرده است که این رقم نسبت به سال قبل رشد یک درصدی داشته است.
تولید برق هستهای ایران در دولت سیزدهم حدود ۵ درصد رشد داشته است. ایران در سال ۲۰۲۰ یعنی در سال آخر دولت دوازدهم ۶.۴ تراوات ساعت برق هستهای تولید کرده بود.
ایران در میان معدود کشورهایی در جهان است که از تولید برق هستهای برخوردار هستند. در سال ۲۰۲۳ تنها ۳۳ کشور جهان از جمله ایران برق هستهای تولید کردهاند.
کل برق هستهای تولید شده در جهان طی این سال برابر با ۲۷۳۷ تراوات ساعت بوده است. این رقم نسبت به سال قبل از آن رشد ۲.۲ درصدی داشته است.
ایران با تولید ۶.۶ تراوات ساعتی برق هستهای در سال میلادی گذشته در رتبه ۳۰ جهان از این نظر قرار داشته است.سهم ایران از کل برق هستهای دنیا در این سال تنها ۰.۲ درصد بوده است. آمریکا با وجود مخالفت با فعالیتهای هستهای ایران، خودش بزرگترین تولیدکننده برق هستهای در جهان است و ۲۹ درصد از کل برق هستهای دنیا در سال ۲۰۲۳ در این کشور تولید شده است. فرانسه نیز با سهم ۱۲.۴ درصدی پس از چین در رتبه سوم دنیا از این نظر قرار دارد. چین ۱۵.۹ درصد از کل برق هستهای دنیا در سال میلادی گذشته را به خود اختصاص داده و در رتبه دوم دنیا از این نظر قرار گرفته است.امارات که اخیراً به باشگاه تولیدکنندگان برق هستهای پیوسته است در سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۲ تراوات ساعت برق از انرژی هستهای تولید کرده است. این رقم نسبت به سال قبل رشد ۶۰ درصدی داشته است.
تکمیل ۵ تصفیهخانه فاضلاب
استان تهران تا پایان سال
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران از تکمیل ۵ طرح تصفیهخانه فاضلاب در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این تصفیهخانههای فاضلاب در صورت تامین منابع تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.احمدرضا محمدیدهچشمه» افزود: عملیات اجرایی هفت تصفیهخانه فاضلاب دیگر شامل تصفیهخانههای فاضلاب ورامین، قرچک، پاکدشت، خرگوشدره، شهر آفتاب، فاز جدید شهرک غرب و باغ گیاهشناسی امسال در استان تهران آغاز خواهد شد.وی مجموع ظرفیت اسمی ۳۱ تصفیهخانه فاضلاب در مدار بهرهبرداری استان تهران را حدود ۵۵۰ میلیون مترمکعب در سال عنوان و خاطرنشان کرد: در برخی تصفیهخانههای فاضلاب مانند اسلامشهر و فیروزبهرام ظرفیت خالی وجود دارد که با تکمیل شبکههای جمعآوری، این ظرفیت کامل خواهد شد ضمن آنکه با بهرهبرداری از پنج تصفیهخانه هدفگذاری شده برای سال ۱۴۰۳، مجموع ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب در سطح استان به حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب در سال خواهد رسید.محمدیدهچشمه با بیان اینکه پروژههای فاضلاب پروژههای هزینهبری هستند و پیچیدگیهای تکنولوژیک بسیاری در بخشهای تصفیه فاضلاب وجود دارد، گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده برای اجرای یک متر طول شبکه فاضلاب حدود ۱۰ میلیون تومان بوده و برای تصفیه یک مترمکعب فاضلاب نیز حدود ۴۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت مطرح کرد؛
تعداد بازدید : 0
صرفهجویی سالانه ۲۳ میلیارد دلار با اصلاح مصرف سوخت خودروها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه مصرف بنزین خودروها در کشور به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر است، گفت: با اصلاح روند مصرف سوخت خودروها و خارج کردن خودروهای فرسوده میتوان سالانه ۲۳ میلیارد دلار صرفهجویی کرد و با این پول ناوگان حمل و نقل عمومی کشور را توسعه داد.
جلیل سالاری با اشاره به میزان بالای مصرف بنزین و تمرکز دولت سیزدهم بر راهکارهای غیرقیمتی، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ برنامهریزی تولید بنزین ۱۰۵ میلیون لیتر در روز بود که ۹۴ میلیون لیتر تولید شد. مصرف بنزین نیز برای ۱۰۵ میلیون لیتر در روز برنامهریزی شده بود که ۷۵ میلیون لیتر روزانه نیز مصرف داشتیم؛ اگر همین روند ادامه پیدا میکرد شاهد افزایش مصرف و ناترازی بنزین میبودیم، اما شیوع کرونا باعث شد تا میزان مصرف بنزین کم شود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ مصرف بنزین به ۹۱ میلیون لیتر، در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ میلیون لیتر و در سال ۱۴۰۲ نیز به ۱۱۱ میلیون لیتر رسید که این روند افزایشی مصرف سبب شد تا سیاستهای غیرقیمتی با تمرکز بر مدیریت مصرف سوخت در دستور کار دولت خدمتگزار سیزدهم قرار گیرد؛ همچنین در سه سال گذشته ۳ میلیون لیتر کارت سوخت توزیع و عملاً ۵ میلیون لیتر بنزین روزانه به ظرفیت کشور اضافه شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در حوزه انرژی سرمایهگذاری سخت و منابع محدود است، تصریح کرد: طرحهای سرمایهای در حوزه انرژی زودبازده نیست و مصرف انرژی با تولید ناخالص داخلی تناسب ندارد. برای تامین نقدینگی باید به سمت بهینهسازی مصرف حرکت کنیم و در حوزه سرمایهگذاری و تامین نقدینگی، میتوان به منابع داخلی اتکا کرد.
سالاری تاکید کرد: ناوگان فرسوده و انحراف سوخت یکی از دلایل افزایش مصرف است که در صورت اصلاح این روند شاهد کاهش مصرف سوخت خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه باید در چرخه مصرف تحول ایجاد شود، گفت: برای تولید ۵ میلیون لیتر باید پالایشگاهی با سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری احداث شود که رقم قابلتوجهی است. در صورتی که با مدیریت مصرف و بعضی اقدامات دیگر میتوان شاهد کاهش مصرف با حداقل هزینههای تحمیلی به کشور بود.
وی با اشاره به تردد خودروهای فرسوده در ناوگان حمل و نقل کشور و مصرف بالای این خودروها، بیان کرد: سال ۱۳۸۶ خودروهای فرسوده از چرخه خارج شد که نتیجه خوبی داشت. اگر خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقلی کشور خارج شوند ۹۰ میلیون لیتر سوخت (گازوئیل و بنزین) در روز معادل سالانه ۲۳ میلیارد دلار صرفهجویی صورت میگیرد که نشان از اهمیت توجه به موضوع خودروهای فرسوده دارد.
سالاری ادامه داد: در صورت جایگزینی خودروهای فرسوده ضمن صرفهجویی ریالی، شاهد تثبیت کرایههای حمل و نقل، توسعه ناوگان حمل و نقل و تامین خوراک پتروشیمیها که صرف سوخت میشود، خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران یکی دیگر از راههای بهینهسازی مصرف سوخت را توجه به موضوع فلرسوزی عنوان کرد و گفت: در صورت پایان فلرسوزی معادل ۵ میلیارد دلار صرفهجویی صورت میگیرد.
وی اجرای طرح پایش خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی را از دیگر اقدامات در دولت سیزدهم برای مبارزه با قاچاق سوخت دانست و اظهار داشت: به هر خودرویی که در مسیر نباشد هشدار داده خواهد شد و پیمایش آن پایش میشود. این طرح از ابتدای ماه جاری آغاز شده که انتظار میرود باعث صرفهجویی ۵ میلیون لیتری در روز میشود.
سالاری ادامه داد: با پایش بخش حمل و نقل و همچنین الکترونیکی شدن بارنامهها، روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین صرفهجویی محقق میشود. بر اساس گزارشها قاچاق سوخت به گونهای است که گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان با عدد لیتری ۱۳ هزار تومان در مرز کشورهای همسایه معامله میشود که این اختلاف قیمت سود قابل توجهی را متوجه سودجویان و قاچاقچیان سوخت مینماید.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با اجرای بهینهسازی مصرف سوخت معادل ۸۰درصد درآمد صادرات نفت خام نقدینگی جذب میشود، با اشاره به مصرف بالای سوخت نیروگاهی، تصریح کرد: نیروگاههای کشور در سه سال گذشته به ترتیب ۴۳، ۵۰ و ۵۵ میلیون لیتر سوخت مصرف کردهاند که رشد قابل توجهی در حوزه نیروگاهی است.
وی بیان داشت: راندمان نیروگاهها ۳۲درصد است که عدد بسیار پایینی بوده و در صورتی که بهینهسازی اتفاق بیفتد حجم قابل توجهی صرفهجویی محقق میشود.
سالاری با اشاره به اینکه سوخت نیروگاهها را بر اساس راندمان تحویل میدهیم، گفت: انگیزه برای بهینهسازی در نیروگاهها باید ایجاد شود و راندمان به ۷۰درصد برسد. نیروگاههایی که راندمان پایینی دارند باید از چرخه عملکردی خارج شوند. تلفات در شبکه نیروگاهی ۸درصد است که باید کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه مصرف بخش نیروگاهی در سال ۱۴۰۱ معادل ۲۴۰ میلیون لیتر در روز مجموع سوخت مایع بوده که امسال این مقدار به ۲۶۸ میلیون لیتر در روز رسیده است، اعلام کرد: ما در کشور سوخت را میسوزانیم در صورتی که اگر ۱۰ درصد صرفهجویی شود شاهد اتفاقات مثبتی در این حوزه خواهیم بود.
وی ادامه داد: بهینهسازی مصرف انرژی، در دسترس ترین اقدامی است که میتوان در این حوزه انجام داد و الگوهای خوبی نیز برای اجرای آن وجود دارد.
سالاری تاکید کرد: سال گذشته ۹۳ میلیارد لیتر سوخت از طریق حمل زمینی توزیع شده که انتظار میرود این مقدار در سال جاری نیز رشد داشته باشد.
معاون وزیر نفت با اشاره به مقرون به صرفه بودن انتقال فرآوردههای نفتی از طریق خطوط لوله، گفت: اگر ۱۰ درصد جابهجایی با خطوط لوله صورت پذیرد، شاهد مقدار قابل توجهی صرفهجویی در این حوزه خواهیم بود. اختلاف سرمایهگذاری در این حوزه نسبت به حمل و نقل جادهای ۶/۱ است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران میتواند به موضوع خودروهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل ورود پیدا کرده و آمادگیهای لازم در این خصوص را دارد، عنوان کرد: باید خودروهای استاندارد و با مصرف سوخت مناسب وارد چرخه تولید شود که اولویت با حمل و نقل عمومی است. در صورت کاهش مصرف سوخت با استفاده از شیوههای مدیریت مصرف و بهینهسازی آن، منابع تامین نقدینگی برای خرید خودروهای جدید تحقق مییابد.
سالاری اظهار کرد: مصرف بنزین خودروهایی که در کشور در حال تردد هستند به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر است که این عدد باید به ۴ لیتر بهازای هر ۱۰۰ کیلومتر که استاندارد جهانی است، برسد. یکی از شیوههای کاهش مصرف سوخت، تغییر سبد خودرویی کشور با استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به تجربه موفق استفاده از سوخت CNG در سالهای گذشته، گفت: در سال ۱۳۸۲ مقرر شده بود که ۲۰درصد از سبد بنزینی به CNG اختصاص یابد که این موضوع محقق شود که تاثیر بسزایی در مصرف سوخت کشور داشت.
وی تاکید کرد: بهینهسازی مصرف و سیاست جایگزینی سوخت از روشهای غیرقیمتی برای کنترل مصرف سوخت در کشور است که باید با جدیت و اولویت دنبال شود.
سالاری با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران یک مجموعه کارمزدی است و منابع مالی ندارد، اظهار داشت: به عنوان اولین مجموعه در وزارت نفت هستیم که حسابهای خود را به خزانه متصل کردهایم. اکنون در تامین نقدینگی خود دچار چالش هستیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به نحوه قاچاق سوخت در کشور گفت: کامیوندارها در برخی شهرها سوخت خود با قیمت ۳۰۰ تومان خریده و آن را با قیمت ۸۰۰۰ تومان به وانتها میفروشند و وانتها نیز آن با قیمت ۱۰ هزار تومان به نفر بعد و نفر بعدی نیز با قیمت ۱۱ هزار تومان به خریداران صاحب تریلی جهت انتقال به مرز میفروشند؛ در آخر نیز خریدار نهایی با قیمت ۱۳ هزار تومان سوخت را خریده و به کشورهای همجوار صادر میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:
افزایش بهرهوری در صنعت نفت و گاز سبب شکوفایی اقتصاد میشود
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که افزایش بهرهوری در صنعت نفت و گاز، میتواند شکوفایی عظیمی در اقتصاد و دیگر بخشهای کشور بهوجود آورد.
مجید چگنی در نخستین نشست کمیسیون بهرهوری این شرکت در سال ۱۴۰۳ که با حضور رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت در ساختمان ستاد شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، گفت: یکی از شاخصهای بسیار مهم در توسعه کشور، بحث بهرهوری است که از روی آن، میتوان به رشد و تحقق اهداف ملی سازمان دست یافت.
وی افزود: این شاخصها که بعضاً بسیار هم مهم هستند، پس از ساعتها کار کارشناسی تصویب شدند و تکالیف قانونی ما را در برنامههای سالانه بهطور برجسته متذکر میشوند.
معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: صنعت نفت و گاز یکی از بزرگترین مزیتهای نسبی کشورمان بهشمار میآید و افزایش بهرهوری در این صنعت، میتواند شکوفایی عظیمی در اقتصاد و دیگر بخشهای کشور بهوجود آورد.
چگنی تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران اکنون به بیش از ۳۱ میلیون واحد؛ اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و … گازرسانی میکند و این موضوع به این معناست که همه ارکان مولد کشور از این نعمت خدادادی بهره میبرند.
وی افزود: از این رو این شرکت باید همواره و در همه حال، گاز پایدار را به اقصی نقاط کشور و همه صنایع مولد برساند تا آنها بتوانند تولید، اشتغال و ارزش افزوده داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران برگزاری این نشست را با هدف ارتقای بهرهوری در این شرکت و شرکتهای تابع اعلام کرد و گفت: افزایش گازرسانی در بخشهای نیروگاهی، صنایع عمده، خانگی، داخلی و ذخیرهسازی طی سال ۱۴۰۲، نشان از رشد بهرهوری در این شرکت دارد.
چگنی بیان کرد: همچنین ارسال روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب گاز بیشتر به نیروگاهها طی سال ۱۴۰۲ نشان از آن دارد که رشد بهرهوری در دولت سیزدهم مانند رشد اقتصادی که در این دولت ثبت شده، بیش از هر بخشی، وامدار صنعت نفت و تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی در این عرصه است.
وی در پایان با اشاره به اینکه پایدارسازی نتایج بهرهوری و حفظ روند رو به رشد آن، مهمتر از خود نتایج است، تصریح کرد: این موضوع در طول سال از سوی نیروی انسانی شرکت ملی گاز ایران و شرکتهای تابع با جان و دل انجام میشود. با وجود همه سختیها، استرسها و متفاوت بودن کار امیدواریم این خدمترسانی همانطور که از طرف مردم دیده میشود، از سوی مسئولان نیز دیده شود.
علی غرایاقزندی، مدیرکل تشکیلات، روشها و تعالی سازمانی و دبیر شورای مدیریت بهرهوری صنعت نفت، ضمن مغتنم شمردن حضور رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در کمیسیون مدیریت بهرهوری صنعت نفت، از همراهی و همکاری مناسب این سازمان با مجموعه صنعت نفت قدردانی و بر حفظ این تعامل دوسویه بهمنظور تحقق اهداف و تکالیف تعیینشده در این حوزه تأکید کرد.
وی با اشاره به رشد و بلوغ مطلوب بهرهوری مجموعه شرکت ملی گاز ایران در قالب برنامه ششم توسعه کشور افزود: بیشک حفظ روند این رشد در سالهای آینده بسیار دشوار است.
دبیر شورای مدیریت بهرهوری صنعت نفت در پایان خواستار تدوین الگوهای ارزیابی متناسب با شرایط صنعت نفت و گاز که در زمره بنگاههای اقتصادی صرف بهشمار نمیروند، شد.
آرین نصیری، مدیر مهندسی ساختار و دبیر کمیسیون بهرهوری شرکت ملی گاز ایران نیز با ارائه گزارش کاملی از اقدامهای انجامشده در زمینه استقرار چرخه مدیریت بهرهوری مبتنی بر الزامهای قانونی و مستندات ابلاغی و نتایج کارنامههای بهرهوری در سال ۱۴۰۲، به طرح نتایج و تشریح گزارشهای تحلیلی مربوطه و پیشنهاد راهکارها بهمنظور بهبود نتایج پرداخت.
امضای قرارداد پیمانکار طرح پتروشیمی گلستان
قرارداد پیمانکار EPCC طرح پتروشیمی گلستان با حضور مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بین شرکت صنایع پتروشیمی گلستان و شرکت مهندسی توسعه پتروسازه مبین امضا شد.
قرارداد پیمانکار EPCC (مهندسی و طراحی، تأمین و تدارکات، ساخت و اجرا و راهاندازی) طرح پتروشیمی گلستان امروز (یکشنبه، سوم تیر) با حضور عبدالعلی علیعسکری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، علیمحمد زنگانه، استاندار گلستان و رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مجلس شورای اسلامی به امضای محمدرضا یزدانی کاشانی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی گلستان و غلامرضا حمیدی، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی توسعه پتروسازه مبین رسید.
عبدالعلی علیعسکری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در آیین امضای این قرارداد با گرامیداشت یاد شهید جمهور بیان کرد: طرح پتروشیمی گلستان به یاد رئیسجمهوری شهید ادامه مییابد و امیدواریم این طرح ارزشمند، نقطه عطفی در تاریخ تحولات صنعتی و اقتصادی استان گلستان شود.
وی افزود: بیشک اجرای طرح پتروشیمی گلستان قلهای برای توسعه دانش و مدیریت استان خواهد بود، زیرا اینچهبرون، منطقه کلیدی در کشور است و هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است و امیدواریم این طرح نقطه عطفی برای خیزش این منطقه از نظر صنعتی، تجاری و اقتصادی باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با قدردانی از پیگیریهای وزیر نفت برای اجرای این طرح گفت: اجرای طرح پتروشیمی گلستان با بدهی ارزی ۲۰ درصد سود پیچیدگیهای بسیاری داشت و به همین دلیل پروژه غیرفعال بود.
علیعسکری افزود: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای اخذ سهامداری اصلی طرح پتروشیمی گلستان، برنامهریزیها و اقدامهای لازم برای اقتصادی کردن طرح پتروشیمی گلستان را انجام داده است.
وی با بیان اینکه کار ارزشمندی برای فعال کردن طرح پتروشیمی گلستان انجام شده است، تصریح کرد: استان گلستان منطقه زرخیزی است و ظرفیتهای بسیاری دارد و میتوان این استان را از محرومیت خارج کرد و خلق ثروت در این منطقه داشت.
محمدرضا یزدانی کاشانی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی گلستان نیز در این آیین با اشاره به اینکه مناقصه عمومی دومرحلهای و ارزیابی کیفی برای انتخاب پیمانکار طرح پتروشیمی گلستان در حدود سهماهونیم به نتیجه رسید، گفت: در این قرارداد زمانبندی اجرای طرح ۳۶ ماهه پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت مهندسی توسعه پتروسازه مبین با همکاری سه شرکت همکار، توانایی تأمین مالی ۶ ماهه نخست این طرح از محل منابع خود را دارد، ادامه داد: بلافاصله پس از این قرارداد، اقدامهای لازم برای اجرای طرح آغاز میشود و امیدواریم هرچه زودتر منابع اصلی از صندوق توسعه ملی تأمین شود.
در ادامه علیمحمد زنگانه، استاندار گلستان با بیان اینکه طرح پتروشیمی گلستان با بیش از ۹۰ هزار سهامدار از سال ۱۳۸۵ بلاتکلیف بود، اظهار کرد: امروز پس از حدود ۳۰ ماه تلاش شبانهروزی دولت سیزدهم با راهبری رئیسجمهور شهید، حمایتهای ریاست قوه قضائیه، همکاریهای وزارتخانههای نفت، اقتصاد و کشور و توجه ویژه مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به نقطه نتیجهبخشی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه با ورود شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در بهمن ۱۴۰۱ به این طرح و افزایش سرمایه پتروشیمی گلستان، طرح وارد مراحل جدیدی شد، افزود: در این مدت اقدامهای مهمی در این طرح از جمله رفع موانع حقوقی، انجام بخش مهندسی و رفع مطالبات قراردادی گذشته انجام شده است.
استاندار گلستان گفت: پس از حل مسائل سرمایهگذار جدید از جمله تأمین خوراک و زیرساختهای لازم، مقدمات لازم برای اجرای فاز بعدی فراهم شده است و تأمین منابع مالی به مبلغ ۴۸۰ میلیون یورو با عاملیت بانک تجارت از محل صندوق توسعه ملی انجام میشود.
زنگانه با قدردانی از بنبستشکنی رئیسجمهور شهید در اجرای طرح پتروشیمی گلستان تصریح کرد: امیدواریم این طرح براساس زمانبندی پیشبینیشده تکمیل شود. رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به همت رئیسجمهوری شهید برای اجرای طرح پتروشیمی گلستان گفت: اقدامهای مطلوب انجامشده برای اجرای این طرح سبب امیدآفرینی برای مردم استان شده است.
وی تأکید کرد: از آنجا که این طرح در منطقه آزاد اینچهبرون قرار دارد و عواید بسیار مطلوبی میتواند برای مردم منطقه داشته باشد، امیدواریم در موعد مقرر تکمیل شود و به بهرهبرداری برسد.
عبدالجلال ایری، رئیس مجمع نمایندگان استان گلستان نیز در ادامه با قدردانی از تلاش همه دستاندرکاران برای اجرای طرح پتروشیمی گلستان بیان کرد: مسائل حقوقی این طرح بسیار فراتر از مسائل فنی بوده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.