شماره: 2394 / ۱۴۰۳ بيست تير
تعداد بازدید : 0
اخبار
رئیس شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی خبر داد
بومیسازی ۵ کاتالیست باقیمانده تا پایان ۱۴۰۳
رئیس شرکت پژوهش و فناوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه هماکنون ۹۸درصد نیاز کشور به کاتالیست از داخل کشور تأمین میشود، گفت: امیدواریم تا پایان سال فرایند بومیسازی کاتالیستهای باقیمانده با مشارکت دانشبنیانهای ایرانی نهایی شود.مجید دفتری بیان کرد: هماکنون حدود ۱۵ شرکت بزرگ تولیدکننده کاتالیست مورد نیاز صنایع پتروشیمی و پالایشی در کشور فعال است.وی گفت: تا سال ۱۳۹۰، ۱۳ کاتالیست و جاذب در کشور تولید میشد که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۹۲ نوع رسید. هماکنون داخلیسازی پنج نوع کاتالیست باقی مانده است که در این زمینه با پنج دانشگاه کشور در حال کار تحقیقاتی هستیم.رئیس شرکت پژوهش و فناوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه به لحاظ ارزش، ۹۸درصد نیاز کشور به کاتالیست صنایع نفتی از داخل تأمین میشود، افزود: با امضای تفاهمنامه امروز، چهار کاتالیست جدید دیگر در داخل کشور رونمایی خواهد شد و امیدواریم برای تولید نسلهای جدید کاتالیست در داخل کشور نیز به تفاهم برسیم.دفتری با اشاره به اینکه صنعت کاتالیست ایرانی به خودش مغرور است که ۹۸درصد کاتالیست موردنیاز صنایع مختلف بومیسازی شده است، تصریح کرد: هماکنون ۴۰درصد کاتالیستهای جهان را آمریکا و کانادا، ۲۳درصد را اروپا، ۲۰درصد را آسیا و ۹درصد را خاورمیانه در اختیار دارند.وی تأکید کرد: حرکت بهسمت انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه صنایع تبدیلی باید در دستور کار سیاستهای کشور قرار گیرد.
رئیس حوزه آبریز کارون بزرگ :
رهاسازی آب سدهای برقابی
طبق برنامه انجام میشود
رئیس حوزه آبریز کارون بزرگ با بیان این که خروجی آب سدهای برقابی طبق برنامه انجام میشود، افزود: با وجود این که میزان آورد سال آبی جاری حدود 4 میلیارد مترمکعب از سال گذشته کمتر بوده است، اما با برنامهریزی دقیق و رهاسازیهای برنامهریزی شده حجم آب سدها همانند سال گذشته است. «فراز رابعی» در خصوص برنامهریزی مدیریت مخازن سدها بیان کرد: همه ساله از ابتدای سال آبی (مهرماه) برنامه مدیریت منابع و مصارف سدهای کشور از جمله سدهای حوضه کارون تدوین و ابلاغ میشود. در نتیجه مطابق برنامه، میزان خروجی سدها تنظیم میشود و بر اساس میزان بارش و آوردهایی که در نیمه اول سال رخ میدهد، ممکن است برنامهریزیها تغییر کند. رئیس حوزه آبریز کارون بزرگ در شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: سال جاری در انتهای فروردین و ابتدای اردیبهشتماه برنامه مدیریت منابع حوزه کارون بهمنظور تأمین نیاز آبی تابستان بار دیگر بهروزرسانی شد. رابعی تشریح کرد: امسال بر خلاف اینکه میزان آورد سال آبی سدهای زنجیره کارون حدود 4 میلیارد مترمکعب از سال گذشته کمتر بود، اما با برنامهریزی دقیق و رهاسازیهای مطابق برنامه، در حال حاضر ذخایر و حجم آب این سدها مطابق سال گذشته است. بر اساس برنامهریزی صورتگرفته میزان آب موجود در مخازن برای انتهای شهریورماه بهگونهای است که ضمن رفع نیاز تابستان، برای فصل پاییز نیز در پاییندست حوضه آبریز مشکلی وجود نداشته باشد. وی در پایان گفت: زنجیره کارون حدود 75 درصد از نیروگاههای برقابی کشور را شامل میشود، این مخازن بهصورت زنجیرهوار آب رهاسازی شده را تبدیل به انرژی میکنند و در سد گتوند ذخیره میشود، در نتیجه بر اساس نیاز پاییندست در تابستان آبی رهاسازی صورت میگیرد.
ضریب اطمینان تولید نیروگاههای حرارتی به ۹۸.۵ درصد رسید
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: ضریب اطمینان تولید نیروگاههای حرارتی در پیک مصرف برق تابستان امسال با روند افزایشی نسبت به سال گذشته به رقم ۹۸.۵ درصد رسیده است.ساناز جعفرزاده با اشاره به اینکه برق کشور توسط واحدهای نیروگاهی برقابی، اتمی، تجدیدپذیر و حرارتی در حال تولید است، افزود: از دیرباز تاکنون بهمنظور تأمین حداکثر پایداری قابلیت تولید، سهم عمده تولید برق بر عهده نیروگاههای حرارتی است.مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی ادامه داد: بهطوریکه در حال حاضر بالغ بر ۹۴ درصد برق تولیدی تجمیعی سال توسط نیروگاههای حرارتی کشور تأمین میشود.وی با تأکید بر اینکه ظرفیت نیروگاههای حرارتی با انجام پروژههای توسعهای به ۷۶ هزار مگاوات رسیده است، ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون میزان تولید این واحدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر سه درصد افزایشیافته است.جعفرزاده خاطرنشان کرد: از نیمه دوم سال گذشته تا پایان اردیبهشت امسال بالغ بر ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی برای افزایش آمادگی و پایداری تولید در نیروگاههای حرارتی انجام شده است.این مقام مسئول گفت: انجام بهموقع و باکیفیت تعمیرات پیشگیرانه در تابستان سال گذشته موجب شده بود پایداری و ضریب اطمینان تولید نیروگاههای حرارتی به ۹۸ درصد برسد که امسال این رقم با سیر صعودی به ۹۸.۵ درصد رسیده است.وی خاطرنشان کرد: دستیابی به این رقم در حالی است که میانگین جهانی آمادگی نیروگاههای حرارتی در حدود ۹۵ درصد است، اما همکاران صنعت نیروگاهی با وجود سن بالای نیروگاههای کشورمان توانستهاند از طریق انجام بهینه تعمیرات و بهرهبرداری مناسب از ظرفیت واحدهای تولید حرارتی ضریب آمادگی تولید این واحدها را به بالاتر از میانگینهای جهانی برسانند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: ظرفیتی که تابستان امسال بهعنوان تولید نیروگاههای حرارتی هدفگذاری شده است در حدود ۵۱ هزار مگاوات ظرفیت عملی است که باتوجهبه آمادگی ۹۸ درصدی این واحدها در تلاشیم بتوانیم روزانه ۵۰ هزار مگاوات و در برخی از روزها بیش از این میزان تولید داشته باشیم.
بهره برداری از 91 عنوان پروژه با اعتباری بالغ بر 5174 میلیارد ریال در دولت سیزدهم
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در تشریح عملکرد شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در دولت سیزدهم گفت: در دولت مردمی سیزدهم 91 عنوان پروژه با اعتباری بالغ بر 5174 میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفت.
حمیدرضا کریمی فرد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیس جمهور آیت الله دکتر رئیسی و شهدای خدمت بیان داشت: از ویژگی های برجسته و اولویت دولت مردمی سیزدهم خدمت رسانی به مناطق محروم و محرومیت زدایی بود. وی ادامه داد: در همین راستا، طرح ها و پروژه های متعددی مورد بهره برداری قرارگرفت که سهم به سزایی در محرومیت زدایی و تامین برق مطمئن و پایدار برای مناطق محروم و کمتر برخوردار استان داشت.
کریمی فرد، برق رسانی به 22 روستای بدون برق با اعتبار 142 میلیارد و 360 میلیون ریال و اصلاح شبکه های برق 660روستای استان فارس در قالب طرح بهارستان با اعتبار 2700 میلیارد ریال را از دیگر پروژه های انجام شده در دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: در طی این مدت، توسعه فیدرهای خروجی مولدها و پست های فوق توزیع با اعتبار 1620 میلیارد ریال و توسعه شبکه های روشنایی معابر با اعتبار 712 میلیارد ریال نیز انجام پذیرفته اند. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، هوشمندسازی و نصب بیش از 39167 کنتور جهت مشترکان برق در دولت سیزدهم را از دیگر عملکردهای این شرکت در دولت مردمی سیزدهم عنوان کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نیرو: قطع برق به رفتار مشترکان بستگی دارد
وزیر نیرو گفت: خاموشی برق بهویژه بخش خانگی به همکاری مصرفکنندگان بستگی دارد، در صورتی که مردم همانند سالهای قبل همکاری کنند، بدون هیچ دغدغهای برق را تامین می کنیم.
علی اکبر محرابیان درباره آخرین وضعیت مصرف برق کشور گفت: در روزهای اخیر متوسط دمای کشور به شدت افزایش یافته و به رقم ۳۹.۹ درجه سانتی گراد رسیده است که همین موضوع سبب شده تا تقاضای مصرف برق کشور به شدت افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه هر یک درجه افزایش دما میزان مصرف برق کشور را تا ۱۸۰۰ مگاوات افزایش میدهد، افزود: مصرف برق کشور در روزهای گذشته به بالای ۷۶ هزار مگاوات رسید و این در حالی است که در روزهای مشابه سال قبل میزان مصرف برق کشور ۷۱ هزار مگاوات بود که نشان دهنده افزایش ۵ هزار مگاواتی در مصرف برق است.
وزیر نیرو با تاکید بر لزوم همکاری مشترکان همه بخشها به ویژه بخش خانگی با صنعت برق به منظور عبور موفق از اوج بار سال جاری اضافه کرد: با توجه به افزایش شدید نیاز مصرف برق کشور ضرورت دارد مشترکان با انجام صرفهجویی و چشمپوشی از مصارف مازاد، صنعت برق کشور را در تأمین برق پایدار برای همه بخشها یاری دهند.
محرابیان با اشاره به تجربه موفق همکاری مشترکان بخش خانگی در دو سال گذشته که سبب عبور از اوج بار مصرف برق با کمترین چالش شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نسبت به سال گذشته میزان مصرف برق کشور ۷ درصد افزایش یافته است که عدد بسیار بالایی است.
وی در ادامه اظهار کرد: در سال جاری برق صنایع کوچک که عمدتاً در نواحی شهری قرار دارند بدون هیچ محدودیتی تأمین میشود و صنایع داخل شهرکهای صنعتی نیز ۶ روز هفته مطابق با قانون کار برق تحویل میگیرند.
وزیر نیرو در ارتباط با نحوه تأمین برق صنایع بزرگ نیز بیان کرد: برق صنایع بزرگ مطابق جدولی که با همکاری سندیکای صنایع و نیز وزارت صمت طراحی و تنظیم شده است، از طریق جابجایی بار در ساعات شبانه روز تأمین میشود.
وی افزود: مطابق ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع بزرگ مکلف به تأمین نیروگاه خود تأمین هستند و آن دسته از صنایعی که اقدام به تأسیس نیروگاه خود تأمین نکردهاند، در اولویت تأمین برق قرار نخواهند گرفت.
محرابیان گفت: صنایع بزرگ علاوه بر امکان احداث نیروگاه حرارتی، امکان احداث نیروگاه تجدیدپذیر نیز دارند و وزارت نیرو متعهد است برق تجدیدپذیر این صنایع را که انرژی پایداری نیست به صورت غیرخطی از آنها خریداری کرده و به صورت خطی و پایدار به این صنایع تحویل دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
تفاهمنامه دوجانبه بومیسازی کاتالیستهای مورد نیاز صنایع نفتی امضا شد
تفاهمنامه دوجانبه بومیسازی کاتالیستهای مورد نیاز صنایع نفتی بین شرکت دانشبنیان ایرانی «پیشروکاتالیست الماس» و شرکت «آنتارکس» روسیه با هدف انتقال فناوری و بومیسازی کاتالیستهای مورد نیاز صنعت نفت امضا شد.
تفاهمنامه دوجانبه همکاری علمی - فناوری و تولید بومی کاتالیستهای صنایع پالایشی، پتروشیمی و گاز ظهر روز (سهشنبه، ۱۹ تیر) در حاشیه همایش «انتقال فناوری و تولید بومی کاتالیستهای پالایشی، پتروشیمی و گازی»، بین شرکت ایرانی «پیشروکاتالیست الماس» و شرکت «آنتارکس» روسیه با هدف بومیسازی و داخلیسازی کاتالیستهای گروه ایزومریزاسیون، ریفورمینگ، هیدروتریتینگ و سوپرکلاس امضا شد.
هدف از امضای این تفاهمنامه، انتقال دانش فنی در چهار گروه کاتالیستهای مورد نیاز صنعت نفت است که با مشارکت شرکت روسی و شرکت دانشبنیان ایرانی پیشروکاتالیست الماس، بومیسازی خواهد شد.
هماکنون حدود ۹۲ نوع از انواع کاتالیست مورد نیاز صنایع نفت در داخل کشور داخلیسازی شده و فقط پنج نوع کاتالیست باقی مانده است که با اجراییشدن و بهسرانجامرسیدن این تفاهمنامه، چهار نوع آن داخلیسازی خواهد شد.
همایش «انتقال فناوری و بومیسازی کاتالیستهای صنایع پالایشی، پتروشیمی و گاز» صبح امروز به همت واحد پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با هدف انتقال فناوری، بومیسازی و تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنایع نفتی برگزار شد.
هدف از برگزاری این همایش که با مشارکت و حضور نمایندگان معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، شرکتهای پالایشی و پتروشیمی، دانشگاه و پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت ملی گاز ایران، دانشگاههای برتر ایران در حوزه مهندسی شیمی، پارک علم و فناوری صنعت نفت، مؤسسه بینالمللی مطالعات انرژی و شرکتهای دانشبنیان و تولیدکننده کاتالیست ایرانی برگزار شد، انتقال فناوری، بومیسازی و سرمایهگذاری در تولید کاتالیست با همکاری شرکتی روس است..
معاون وزیر نفت اعلام کرد
حمایت ۸ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز ایران از نیروگاههای تجدیدپذیر
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: شرکت ملی گاز ایران بهمنظور حمایت از سرمایهگذاری در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۸ هزار میلیارد تومان حواله صرفهجویی گاز طبیعی صادر کرده است.
مجید چگنی با اشاره به اقدامهای این شرکت بهمنظور انجام تکالیف قانونی ذیل قوانین بودجه سنواتی، در تشریح شیوه صدور این حوالهها توضیح داد: از ۸ هزار میلیارد تومان حواله صادرشده، ۲.۵ هزار میلیارد تومان، سوخت صرفهجوییشده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۰ و ۳ هزار میلیارد تومان برای سوخت صرفهجویی شده این نیروگاهها در سال ۱۴۰۱ هزینه شده است.
وی ادامه داد: براساس بودجه سال ۱۴۰۲ کشور، باید ۳ هزار میلیارد تومان حواله صرفهجویی برای نیروگاههای تجدیدپذیر صادر میشد که با توجه به اطلاعات دریافتی از ساتبا، در تیر امسال نسبت به صدور بیش از ۱.۸ هزار میلیارد تومان حواله سوخت صرفهجوییشده برای ۵۷ نیروگاه تجدیدپذیر اقدام شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه متنوعسازی سبد انرژی یک کشور برای ارتقای نرخ رشد اقتصادی، اطمینان از امنیت انرژی، کاهش خطرات محیط زیستی و بهینهسازی سبدهای مالی، امری ضروری است، گفت: تنوعبخشی به سبد انرژی، امنیت انرژی را که جزو حیاتی امنیت ملی است، از طریق کاهش خطرات مرتبط با اختلالات عرضه و نوسانات قیمت، افزایش میدهد.
چگنی افزود: این اقدام مهم همچنین میتواند با انتقال از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر، هماهنگ با اهداف توسعه پایدار و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی، منافع محیط زیستی قابل توجهی را تأمین کند.
وی با اشاره به محدودیتهای منابع گازی، هزینه بالای استخراج، پالایش و انتقال این حامل انرژی و مشکلات زیستمحیطی، حرکت کشور به سوی استفاده از منابع تجدیدپذیر را ضرورتی انکارناپذیر دانست و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بسیار بالای کشور، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق، میتواند راه حلی مطمئن برای پایداری جریان انرژی در کشور باشد.
معاون وزیر نفت در امور گاز تأکید کرد: شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی ایران، فرصتهای فراوانی برای استفاده از انرژیهای خورشیدی، بادی، زمینگرمایی، زیستتوده و دیگر انرژیهای نو و تجدیدپذیر را فراهم میآورد که در صورت سرمایهگذاری در این حوزه، میتوان از این نعمتهای خدادادی به بهترین شکل بهرهمند شد.
به گفته چگنی، ایران در منطقهای واقع شده است که با داشتن حدود ٣٠٠ روز آفتابی، از نظر دریافت انرژی خورشیدی وضع بسیار مطلوبی دارد.
وی در پایان، با بیان اینکه اکنون بیش از ۷۰درصد از سبد انرژی کشور به گاز طبیعی وابسته و تنوع بخشی به سبد انرژی یک کشور به دلایل مختلف، بسیار حائز اهمیت است، یادآور شد: از این رو، شرکت ملی گاز ایران آماده است تا در صورت دریافت باقی اطلاعات سال ۱۴۰۲ نیروگاههای تجدیدپذیر از ساتبا، در اسرع وقت نسبت به صدور ماقی ۱.۲ هزار میلیارد تومان حواله سوخت صرفهجوییشده، اقدام کند.
روند بومیسازی کاتالیست صنایع پتروشیمی در دولت سیزدهم شتاب گرفت:
راهاندازی پنجمین مرکز پژوهش و فناوری صنایع پتروشیمی در سواحل مکران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از راهاندازی پنجمین مرکز پژوهش و فناوری این شرکت در مکران پس از مراکز مهم تهران، اراک، شازند و عسلویه خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم با تمرکز بر توسعه صنعت کاتالیست موردنیاز صنایع پتروشیمی، روند بومیسازی در این صنعت به مقدار قابل توجهی شتاب گرفت.
مرتضی شاهمیرزایی دراینباره گفت: طی دو سال اخیر همکاری خوبی بین شرکتهای ایرانی و روس وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعهای مهم پیگیریشده در دولت سیزدهم پرهیز از خامفروشی و استفاده حداکثری از منابع ملی بود، افزود: در صنایع نفت و گاز به مقوله کاتالیست بهعنوان پیشران واحدها نگریسته میشود و در صنایع پتروشیمی نیز در همه واحدها، به انواع کاتالیست نیاز داریم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر نقش کلیدی کاتالیست در صنعت پتروشیمی بیان کرد: تلاش کردیم برای بومیسازی کاتالیستهای مورد نیاز این صنعت در چند سال گذشته بهصورت جهشی حرکت کنیم و با تعریف مأموریت در این زمینه، در چند محور مختلف کار جهادی خود را آغاز و رویکردها و سمتوسوی حرکتها را معین کردیم.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه در بخشی از کاتالیستها بهدلیل مانعتراشی غربیها مشکلاتی داشتیم، افزود: برای بومیسازی کاتالیستهای صنعت پتروشیمی با مشارکت صنعتگران این حوزه برنامهریزی شد تا در شرکتهای تولیدی حوزه این صنعت، زمینه بومیسازی و تولید فراهم شود. در همین مسیر، سند جامع کاتالیست آماده شد که در این سند وضعیت کشور ما در منطقه و آسیا و ظرفیت این صنعت در کشورمان بهدقت بررسی، و مشخص شد در کدام بخشها باید سرمایهگذاری کنیم.وی بیان کرد: برای نخستین بار در سال ۱۴۰۱ نخستین نمایشگاه کاتالیست را در صنعت پتروشیمی برگزار کردیم و باعث شد فعالان این بخش در پژوهشگاهها و دانشگاهها با یکدیگر آشنا شوند و در این زمینه تبادل نظر شود و همافزایی دانش فنی تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پس از آن برخی کاتالیستسازهای خوشنام وارد عمل شدند و همکاری تنگاتنگی شکل گرفت و نخستین مرکز کاتالیست با مشارکت دانشگاه امیرکبیر تأسیس شد.
شاهمیرزایی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی تا قبل از انقلاب درمجموع حرکت کندی داشت، درحالیکه بهعنوان صاحب منابع هیدروکربوری باید حداکثر استفاده را از منابع هیدروکربوری به عمل میآوردیم، اما امروز با وجود همه تحریمها، ۱۸ مجتمع پتروشیمی داریم و ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ما در حال عبور از ۱۰۰ میلیون تن است.
وی تصریح کرد: از فروردین ۱۴۰۱ دیپلماسی مذاکراتی ما با روسیه به نتیجه رسید و در سالی که گذشت، ۵۰۰ تن کاتالیست به روسیه صادر کردیم.
سخنگوی صنعت برق اعلام کرد؛
تقاضای مصرف برق از ۷۷ هزار مگاوات گذشت
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: با توجه به گرمای شدید هوا در بیشتر مناطق کشور نصاب اوج مصرف برق از ۷۷ هزار مگاوات عبور کرد.
مصطفی رجبی مشهدی از احتمال ثبت نصاب جدید نیاز مصرف برق کشور خبر داد و اظهار داشت: در دو روز گذشته تقاضای مصرف برق از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرده است.
وی با بیان اینکه روزهای بسیار گرمی را سپری میکنیم و اوج تقاضای مصرف برق به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسید، ادامه داد: در روزهای آینده استمرار روند افزایش دما را خواهیم داشت که با توجه به برگزاری کنکور سراسری، در این شرایط همکاری و همراهی مشترکان میتواند در تأمین پایدار برق کمک شایانی داشته باشد.
مدیرعامل توانیر با اشاره به ارسال پیامکهایی به مشترکان در خصوص افزایش شدید مصرف برق در برخی مناطق افزود: شبکه برق کشور پایدار است و ارسال پیامکها صرفاً باهدف اطلاع مردم از روند افزایشی مصرف برق و درخواست همکاری بیشتر مردم در مصرف بهینه برق صورتگرفته است.
تداوم مصرف شدید برق که رشدی ۸ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد شرکت توانیر را مجبور کرد با هدف تشویق مردم بهصرفه جویی پیامکهای هشداری برای مشترکان ارسال کند.
در این پیامکها آمده است مصرف برق در منطقه شما افزایش شدیدی داشته است.
توانیر تاکید کرد: با استفاده از دور کند کولرها و استفاده نکردن از وسایل پرمصرف و غیرضروری امکان برقرسانی به تمام مشترکان منطقه فراهم خواهد شد.
امسال شرکت توانیر همچنین باهدف تشویق مردم به مدیریت مصرف برق پویشی با نام باانرژی راهاندازی کرده است.
مشترکان میتوانند با پیوستن به این پویش و انجام اقدامهای قید شده در آن علاوه بر رایگان شده قبض برق خود از هزار جایزه منجمله خودرو برخوردار شوند.
مشترکان کافی است با ۱۵ درصد صرفهجویی احتمال برندهشدن خود را افزایش دهند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران:
ظرفیت ورود ایران به عرصه صادرات کاتالیست صنایع نفتی به کشورهای همسایه فراهم است
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با داخلیسازی بخش زیادی از کاتالیستهای صنایع نفتی، امروز ظرفیت ورود ایران به عرصه صادرات کاتالیست صنایع نفتی و تأمین نیاز کشورهای همسایه فراهم است.مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در گذشته و در دهه ۷۰، به انواع کاتالیست نیاز داشتیم و زمان تحریمها نیز در موضوع کاتالیست دچار مشکل بودیم و به شرکتهای هندی مراجعه میکردیم، اما گامبهگام حرکت کردیم و توانستیم به دانش فنی آن دست یابیم و برای نخستین بار از کاتالیست تولید داخل در واحد ایزومریزاسیون شرکت پالایش نفت اراک استفاده کردیم.وی با اشاره به اینکه توانستیم چالش گروه کاتالیست خارجی را حل و بنزین تولید کنیم، افزود: امروز میتوانیم کاتالیست تولید داخلی را به دیگر کشورها صادر کنیم و در پروژه فراسرزمینی الپالیتو نیز از کاتالیست ایرانی استفاده کردیم.معاون وزیر نفت در امور پالایش با تأکید بر اینکه با اتکا به توان داخلی و پذیرش ریسک، توانستیم در این زمینه به توان داخل متکی شویم، بیان کرد: مصرف کنونی کاتالیست صنایع نفتی حدود ۲۶ هزار تن است، اما با توجه به راهاندازی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاههای نفت، این نیاز رو به فزونی است و میتواند زمینه همکاری بیش از پیش شرکتهای دانشبنیان ایرانی با شرکتهای خارجی را فراهم کند.سالاری گفت: امیدواریم بتوانیم از این طریق در یک فرایند رقابتی، امکانات داخلی را برای تولید دیگر کاتالیستها فراهم کنیم و افزون بر آن در زمینه صادرات کاتالیست تولید داخلی بهویژه به کشورهای همسایه ورود کنیم.وی با اشاره به اینکه در زمینه مبادلات ارزی نیز مشکلی نداریم، تصریح کرد: امیدواریم با نهاییشدن این تفاهمنامه و بهسرانجامرسیدن آن، زمینه بومیسازی گروههای کاتالیستی ۵ و ۶ را نیز مهیا کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.