شماره: 2406 / ۱۴۰۳ دهم مرداد
تعداد بازدید : 0
اخبار
فروش ۱۵.۷ میلیارد دلار نفت ایران
در ۴ ماه نخست ۱۴۰۳
رئیسکل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رشد ۸درصدی صادرات کشور در چهار ماه نخست امسال گفت: با لحاظکردن ۱۵.۷ میلیارد دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱ میلیارد دلار است.محمد رضوانیفر دراینباره توضیح داد: از ابتدای امسال تا پایان تیر، ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۶درصد کاهش داشته است؛ بر این اساس، تراز تجاری کشور بدون نفت یکمیلیارد دلار منفی است.وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که تا تیر امسال ۸۰۰ میلیون دلار شمش طلا وارد شده است که با لحاظکردن ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱ میلیارد دلار است؛ براین اساس، تراز تجاری با احتساب نفت، ۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار مثبت است.معاون وزارت امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: در این مدت ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار محصولات پتروشیمی نیز صادر شده است.رضوانیفر با اشاره به کشورهای هدف واردات، گفت: در چهار ماه نخست امسال کشورهای امارات، چین، ترکیه، آلمان و هند بزرگترین مبادی واردات کشور بودند که تاکنون ۷۱هزار میلیارد تومان درآمد در گمرک وصول شده است.وی اضافه کرد: در همین مدت ترانزیت نیز ۵۹درصد رشد کرده است.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور خبر داد:
تأمین ۹۳ درصد سوخت نیروگاهها و مولدهای برق کشور با گاز طبیعی
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور با بیان اینکه ۹۳درصد سوخت نیروگاهها و مولدهای برق با گاز طبیعی تأمین میشود، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۰۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز به نیروگاهها ی برق تحویل داده شده که در نوع خود، رکورد بی نظیری است.
سعید عقلی اظهار داشت: امسال با توجه به وضع خاص آبوهوایی، وجود رطوبت شدید و دمای بالای ۵۰ درجه بهویژه در مناطق جنوبی کشور، مصرف برق و به تبع آن نیاز به سوخت افزایش یافته و بیش از ۹۳درصد سوخت نیروگاهها و مولدهای برق کشور از گاز طبیعی تأمین میشود.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور افزود: این مهم با تلاش شبانهروزی همکارا خدوم شرکت و مسئولیتپذیری آنان علیرغم شدت گرمای بیش از حد در مناطق عملیاتی میسر گردیده و شایسته میدانم از یکایک این عزیزان که در راستای منافع ملی و خدمت صادقانه به مردم، فداکاری مینمایند تقدیر کنم.
وی تأکید کرد: ادارهها و مراکز دولتی در برخی از شهرهای کشور در این روزها تعطیل بودند یا ساعت کاری آنها کاهش یافته، اما این موضوع شامل حال کارکنان عملیاتی صنعت نفت نمیشود و مجموع همکاران ما در شرکت ملی نفت، پالایشگاههای گازی، شرکت انتقال گاز و مجموعه شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزون بر انجام تعمیرات اساسی بهمنظور آمادگی برای روزهای سرد سال، برای تأمین پایدار سوخت نیروگاهها نیز بی وقفه در تلاش هستند.مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور ادامه داد: : اکنون بهطور میانگین نسبت به پارسال ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب/لیتر سوخت بیشتر (شامل گاز طبیعی و سوخت مایع) به نیروگاه ها تخصیص داده شده است.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور در پایان، یادآور شد: همه تلاش کارکنان صنعت نفت، گاز، پالایش و پخش این است که هیچ وقفهای در توزیع انتقال سوخت به وجود نیاید؛ در این راستا، شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت از نیروگاههای داخلی خود نیز به شبکه سراسری، برق تحویل میدهند.
نقش مهم نفت و گاز اروندان
در پایداری برق خوزستان
شرکت نفت و گاز اروندان با اقدامهای جهادی در روزهای گرم و کمبود برق، با انتقال توان بیش از ۳۰۰ مگاوات برق به شبکه سراسری خوزستان، سهم بسیاری در پایداری این انرژی مهم در این استان داشته است.این شرکت همزمان با افزایش دما و کمبود برق در کشور و استان خوزستان با همه ظرفیت وارد عمل شد و با انتقال توان بیش از ۱۵ مگاوات برق به شبکه توزیع اهواز، مشکل افت ولتاژ و خاموشیهای مکرر در بسیاری از مناطق، بهویژه بخش اسماعیلیه تا روستاهای مسیر خرمشهر را برطرف کرد.
همچنین این شرکت با انتقال توان بیش از ۳۰۰ مگاوات برق به شبکه سراسری خوزستان، سهم بسزایی در تأمین و پایداری برق مورد نیاز استان داشته است.شرکت نفت و گاز اروندان با توجه به این اقدامها، تنها به فکر تولید نفت و گاز نیست، بلکه نقش مسئولیت اجتماعی خود را نیز بهخوبی ایفا میکند.
عبدالله عذاریاهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، با قدردانی از تلاشهای همکاران این شرکت برای تأمین برق پایدار شبکه سراسری و توزیع برق اهواز، بر تداوم این اقدامها تا پایان فصل گرما تأکید کرد.وی همچنین با اشاره به اهمیت تأمین برق پایدار برای ساکنان مناطق اطراف تأسیسات شرکت، از برنامهریزی برای بهبود هرچه بیشتر وضع برق در آینده خبر داد و گفت: این اقدام نشانهای از تعهد این شرکت به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی است.بسیاری از صنایع تولیدی در استان خوزستان بهعنوان مصرفکننده برق شهری، سهمی از مصرف برق استان را به خود اختصاص میدهند که در پی آن بخش مصارف خانگی همیشه با مشکلاتی روبهروست، ازاینرو شرکت نفت و گاز اروندان از طریق پُست برق غرب کارون با تأمین برق تأسیسات نفتی خود، برای کمکرسانی و تأمین برق شبکه سراسری و شهرهای همجوار اقدام کرده است.
اعمال قانون خودروهای فاقد معاینه فنی
با کنترل مکانیزه
سرپرست سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان با اشاره به اینکه طرح نظارت مکانیزه معاینه فنی خودروها از ابتدای شهریور آغاز خواهد شد، گفت: رانندگانی که خودرویشان فاقد معاینه فنی باشد در جریان کنترل مکانیزه، روزانه اعمال قانون میشوند.
امیر بهرامی شرافت با بیان اینکه تاثیر خودروهای دودزا در افزایش آلودگی هوای شهر، بحث جدید و پدیده نوظهوری نیست و چندین سال است شهرهای بزرگ درگیر آن هستند و بخش قابل توجهی از آلودگی هوا متعلق به منابع آلاینده متحرک هستند، اظهارکرد: خودروهای فاقد معاینه فنی نقش پررنگتری در آلودگی هوا دارند.وی تصریح کرد: با ثبت پلاک خودروهای دارای برگ معاینه فنی در سیستم یکپارچه کشوری، دوربینهای سطح شهر (دوربینهای ثبت تردد و تخلف سرعت، دوربینهای طرح ترافیک، دوربینهای محدوده اجرای طرح زوج یا فرد) امکان شناسایی خودورهای فاقد معاینه فنی وجود دارد.
سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان با اشاره به آغاز طرح نظارت مکانیزه معاینه فنی خودروها در همدان، خاطرنشان کرد: این طرح با توجه به مجوزات اخذ شده از شورای همتای استان، حمایت شورای شهر و مدیریت شهری و تجهیزاتی که نصب و راهاندازی شده، به صورت مکانیزه از ابتدای شهریور ماه سال جاری اجرایی خواهد شد.
بهرامی شرافت با تأکید براینکه این طرح در راستای اجرای ارتقای ایمنی تردد خودروهای عبوری و اجرای قوانین هوای پاک پیگیری و اجرایی میشود، افزود: برابر قوانین، تردد با وسیله نقلیه ای که برگه معاینه فنی معتبر نداشته باشد ممنوع است و رانندگانی که خودرویشان فاقد معاینه فنی باشد در جریان کنترل مکانیزه، روزانه اعمال قانون میشوند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد
تعداد بازدید : 0
«همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران» راهبردی مؤثر در تحقق جهش تولید
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، برگزاری پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران را راهبردی مؤثر بهمنظور تحقق شعار سال برای افزایش تولید با حداکثر جذب مشارکت مردمی و ارتقای هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی ایران دانست.
مرتضی شاهمیرزایی پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) را لنگرگاه مطمئنی برای تبادل دانش، تخصص و تجارب داخلی و ارتباطات بینالمللی برشمرد و تصریح کرد: پاسخ به پرسشهایی در زمینه چشماندازهای اقتصادی، فناوری و دیپلماسی پیش روی صنعت پتروشیمی ایران از مهمترین محورهای اصلی است که در این دوره از همایش پیگیری میشود.
وی توسعه زنجیره ارزش و مدیریت کربن در صنعت پتروشیمی را از مهمترین رویکردهای همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران دانست و ادامه داد: برگزاری این رویداد در جهتگیریهای صنعت پتروشیمی و کلانروندهایی که باید در پیش گیرد تا سوگیریهای صحیحی در آینده اقتصاد ایران و جهان داشته باشد، مؤثر است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: استفاده از فناوریهای دیجیتال و فرصتها و چالشهای بهکارگیری هوش مصنوعی از دیگر محورهای قابل بحث در این رویداد بینالمللی است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: ظرفیتهای دیپلماسی و فرصتهای منطقهای و بینالمللی که میتواند در خدمت صنایع پتروشیمی جهان و بهویژه صنعت پتروشیمی ایران قرار گیرد، باید در همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران مطرح و بررسی شده درباره آن تبادلنظر شود.
وی یادآور شد: صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی که هر دو در زمینه صنعت پتروشیمی حرفهای بسیاری برای مطرحکردن دارند و تشریح فرصتهای توسعهای که برای صنعت پتروشیمی ایران وجود دارد، از دیگر اهداف اصلی برگزاری دوره پانزدهم همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران است.
معاون وزیر نفت افزود: مناطق توسعهای صنعت پتروشیمی و مناطق تازهای که بهعنوان پایگاههای علم و فناوری و شیمیشهرها در حال بررسی است، در همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران امسال بحث و بررسی خواهند شد.
به گفته شاهمیرزایی، فناوریهای توسعهیافته تازهای که در صنعت پتروشیمی کاربرد دارند و خوراکهایی متنوع که میتواند بهجای خوراک قدیمی، در دسترس صنعت پتروشیمی قرار گیرند، فرصتهای سرمایهگذاری و روشهای تأمین مالی طرحها و استفاده از دانشهای موجود در داخل کشور برای خدمت به محیطزیست و مدیریت کربن، از موضوعهای مهمی است که در صنعت پتروشیمی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه مدیریت مصرف انرژی و بهینهسازی فرایندهای مصرف انرژی در صنعت پتروشیمی از دیگر موضوعهای اساسی است که در پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی مطرح و بررسی میشود، گفت: موضوع مهم مدیریت انرژی همسو با حفظ محیطزیست ازجمله جمعآوری گازهای همراه که موفقیتهایی در چند سال اخیر در این زمینه محقق شده، از سوی صاحبنظران در این همایش تبیین و تشریح میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بررسی فرایندهایی که میتوانند در اقتصادیکردن واحدهای صنعت پتروشیمی از طریق بهکارگیری دانش روز و فناوریهای نو و یا تجارب ارزشمند فعالان این صنعت مؤثر باشند و مدیریت مصرف آب و برق در صنعت پتروشیمی و ارائه راهکارهایی از سوی نخبگان برای رفع چالشها و مشکلاتی را که در این بخش متوجه این صنعت است، از دیگر اهداف برگزاری این همایش برشمرد.
شاهمیرزایی یادآور شد: زنجیره تأمین و لجستیک صنعت پتروشیمی افزون بر تأمین کالا و تجهیزات برای بازاریابی و صادرات محصولات نیز از موضوعات راهبردی است که در همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۳ با تدبیر مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، تصریح کرد: تلاش میشود راهکارهای نیل به این راهبرد ملی یکی از خروجیها و نتایج برگزاری پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران، با مشارکت صاحبنظران و فعالان این صنعت باشد تا مشخص شود که چگونه میتوان بیشترین تولید را با حداکثر جذب مشارکت مردمی با ظرفیتهای کنونی در سال ۱۴۰۳ رقم زد.
معاون وزیر نفت رویکرد همایش پانزدهم بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران را علمی و کارشناسی دانست و گفت: تلاش میکنیم در فضایی علمی و تخصصی چالشها و ظرفیتهای صنعت پتروشیمی از ابعاد مختلف بررسی شود تا فضایی برای ارتقای هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی کشور فراهم شود.
پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور «فناوری پاک» ۱۴ و ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ در سالن همایشهای صداوسیما برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
افزایش ۳۰درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاهها در تابستان ۱۴۰۳
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به نقش محوری این شرکت و وزارت نفت برای تأمین سوخت نیروگاهی در تابستان گرم و پرمصرف امسال گفت: تحویل سوخت نیروگاهی از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۰درصد افزایش یافته است.مرتضی عابدینی دراینباره توضیح داد: از ابتدای فروردین تاکنون (پایان روز یکشنبه، هفتم مرداد) درمجموع بیش از ۳۰درصد فرآورده نفتی مایع بیشتر تحویل نیروگاههای کشور شده است.وی با اشاره به برگزاری نشستهای متعدد هماهنگی و برنامهریزی برای تأمین سوخت نیروگاهی با شرکت ملی گاز ایران و وزارت نیرو افزود: با توجه به شرایط کنونی و افزایش مصرف برق، با تعامل مثبت با همکاران شرکت ملی گاز ایران، تلاش مجموعه وزارت نفت این است که حداکثر مصرف سوخت نیروگاهی از گاز طبیعی تأمین شود تا بتوانیم حجم ذخیرهسازی سوخت مایع را در نیروگاهها افزایش دهیم.
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به عملیات فشرده کارکنان این شرکت برای تأمین سوخت کشور در همه بخشها تأکید کرد: تأمین سوخت نفتگاز و نفتکوره طبق برنامه ابلاغی در حال انجام است.عابدینی تصریح کرد: در ۱۳۱ روز ابتدایی امسال (یکم فروردین تا هفتم مرداد)، درمجموع ۵ میلیارد و ۹۵۳ میلیون لیتر سوخت مایع تحویل نیروگاهها شده که این عدد شامل ۳ میلیارد و ۲۲۳ میلیون لیتر نفتگاز و ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر نفتکوره است.
وی بیان کرد: حجم تحویل دو فرآورده نفتگاز و نفتکوره به نیروگاههای کشور بهصورت میانگین در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ (یکم فروردین تا هفتم مرداد) درمجموع ۳۰درصد رشد نشان میدهد که این موضوع نیازمند مدیریت مصرف صحیح با توجه به گرمای بیسابقه هوا و لزوم ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاههاست.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
هدفگذاری تولید یک میلیون بشکهای نفت در غرب کارون
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) با بیان اینکه همه پروژههای میدانهای غرب کارون تعیینتکلیف شدهاند، گفت: با تأمین مالی و انجام فازهای آتی توسعه میدانهای غرب کارون، در روندی تدریجی به افق تولید روزانه یکمیلیون بشکه در این منطقه دست خواهیم یافت.
ابوذر شریفی در حاشیه بازدید اهالی رسانه از طرح حفاظت مشارکتی لاکپشت فراتی در تالاب هورالعظیم در گفتوگویی با رسانههای روابط عمومی وزارت نفت ضمن اشاره به توجه جدی شرکت متن به حفظ محیطزیست این منطقه، وضع توسعه میدانهای مشترک غرب کارون را هم تشریح کرد.
وی با بیان اینکه واحد فرآورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی (CTEP)، در زمان آغازبهکار تنها یک زمین مسطح بود، گفت: هماکنون پیشرفت فیزیکی این مجموعه حدود ۷۰درصد است و تا شهریور سال آینده به ظرفیت بهرهبرداری کامل فرآورش نفت خام به ۳۲۰ هزار بشکه در روز میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت افزود: ساخت و نصب کمپرسور واحد گازی این طرح نیز که به شرکت توربوکمپرسور نفت (اوتیسی) واگذار شده است تا پایان ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.
شریفی ادامه داد: تغییرات چندباره مدیریت و نوسان قیمتها، اجرا و بهرهبرداری از واحد فرآورش مرکزی آزادگان جنوبی را با تأخیر روبهرو کرد، اما با همت کارکنان شرکت متن و انجام اقدامهای جایگزین، اجازه ندادیم تولید نفت متوقف شود.
وی تأکید کرد: در سالهای پیش، حدود ۱۵ قرارداد بلاتکلیف داشتیم که پس از برگزاری نشستهای مشترک با پتروپارس به این نتیجه رسیدیم که با اتکا به توان مدیریتی شرکت متن کار را جلو ببریم و در بازهای کوتاه مشکلات فنی، قراردادی، مالی و مالیاتی این قراردادهای سنواتی را حلوفصل کردیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه طی سه سال گذشته ۶۷ حلقه چاه در میدان مشترک آزادگان جنوبی عملیاتی شده است، گفت: با عملیاتی شدن این تعداد چاه، ظرفیت تولید در این میدان روزانه ۷۰ هزار بشکه افزایش یافت و تولید این میدان با وجود کاهش طبیعی ناشی از شرایط خاص مخزن، اکنون به ۱۴۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
شریفی افزود: همچنین ۱۳ کیلومتر خط لوله انتقال گاز ۲۴ اینچ از واحد فرآورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی به کارخانه انجیال ۳۲۰۰ نیز در این مدت اجرایی شد، درحالیکه تا پیشازاین پیشرفت قرارداد تنها حدود ۱۰درصد بود.
وی با اشاره به اینکه هفت شبکه جمعآوری نفت (منیفولد) در میدان آزادگان جنوبی در این مدت تکمیل شد، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ پنج دستگاه حفاری در این میدان وجود داشت که تنها دو دستگاه از آنها فعال و آمادهبهکار بود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: این تعداد به ۱۲ دستگاه حفاری فعال افزایش یافت. در سال ۱۴۰۱، ۲۸ حلقه چاه جدید بهعنوان یک رکورد در این میدان حفاری شد. هماکنون نیز از ۲۰۳ حلقه چاه این میدان، تنها یک حلقه چاه حفاری نشده، ۳ حلقه چاه در حال حفاری و ۷ حلقه چاه در حال راندن رشته تکمیلی است که با تکمیل این فعالیتها، پرونده حفاری چاههای این میدان بسته میشود.
شریفی افزود: برای راهاندازی تأسیسات و پمپهای درونچاهی به برقرسانی به چاهها در گستره میدان نیاز داشتیم که این کار انجام و زمینه نصب پمپهای درونچاهی در این میدان فراهم شد. همچنین ساخت ۵۰ پمپ درونچاهی به سازندگان داخلی سپرده شده است. از دیگر اقدامها برای توسعه میدان آزادگان جنوبی، بهرهبرداری از دو واحد تفکیکگر شمالی و جنوبی میدان (GOSP) هریک به ظرفیت ۱۶۰ هزار بشکه است که با انجام آنها با توجه به تولید تجمعی این میدان مشترک، تاکنون حدود ۲۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار درآمد از محل فروش نفت این میدان برای کشور ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در میدان آزادگان جنوبی با توجه به ماهیت سنگ و سیال مخزن، کاهش طبیعی تولید داریم و برای نگهداشت تولید، نیازمند استفاده از روشهای فرازآوری مصنوعی هستیم. برای نمونه، در میدان آزادگان شمالی برای تولید نفت از مخزن سروک، شرکتهای چینی از روش فرازآوری مصنوعی (Gas lift) استفاده کردند و برای چاههای میدان آزادگان جنوبی، راندن پمپهای درونچاهی در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت متن درخصوص برنامه آتی توسعه میدانهای آزادگان شمالی و جنوبی گفت: قرارداد طرح توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان با کنسرسیومی متشکل از دو شرکت اکتشاف و تولید، ۶ بانک و صندوق توسعه ملی بهعنوان سرمایهگذار امضا شده و هماکنون برای تصویب و اخذ مجوز شورای اقتصاد به سازمان برنامهوبودجه ارسال شده است.
شریفی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در میدان مشترک آزادگان افزود: فناوری موجود در کشور برای توسعه اولیه این میدان مناسب است و امیدواریم به مرور زمان در فازهای آتی دسترسی به فناوریهایی نظیر شکافت هیدرولیکی، تزریق آب و... نیز مهیا شود. همچنین با وجود استقبال از جذب سرمایه و فناوری شرکتهای خارجی، برای توسعه این میدان مشترک منتظر ورود شرکتهای خارجی نیستیم و با توانمندی شرکتهای داخلی و سرمایه بانکها و صندوق توسعه ملی میتوانیم توسعه میدان را ادامه دهیم.
وی با اشاره به توسعه موفق در میدان مشترک یادآوران در سال ۱۴۰۲ گفت: هماکنون سه دستگاه حفاری در این میدان مستقر است. متأسفانه از سال ۱۳۹۲ که آخرین چاههای این میدان حفاری شد حدود یک دهه را از دست دادیم. برای توسعه فاز دوم این میدان شرکت ملی نفت منتظر خارجیها نماند و عملیات اجرایی بخشی از فاز دوم شامل مینروبی، ساخت جادههای دسترسی و موقعیت حفاری ۲۴ حلقه چاه (۱۲ حلقه چاه فهلیانی و ۱۲ حلقه چاه سروکی) انجام شد. دو قرارداد حفاری برای حفاری چاههای فهلیانی با شرکت ملی حفاری و شرکت OEID امضا و حفاری ۱۲ حلقه چاه سروکی نیز به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) سپرده شد.
مدیرعامل شرکت متن افزود: تولید فاز یک یادآوران روزانه ۸۵ هزار بشکه پیشبینی شده بود که با توجه به ظرفیت مطلوب میدان، تولید به ۱۱۰ هزار بشکه در روز رسید. بهرهبرداری از این میدان همچنان از سوی شرکت چینی انجام میشود و با این کار و نهاییسازی اسناد، علاقهمندی خود را برای حضور سرمایهگذار خارجی در توسعه فاز دوم و رساندن تولید به ۲۱۰ هزار بشکه در روز در این میدان مشترک نشان دادیم، اما واگذاری کار تاکنون به سرانجام نرسیده است.
شریفی با بیان اینکه در توسعه میدان مشترک یادآوران سه مسیر سرمایهگذار داخلی، طرف چینی و توسعه از سوی شرکت متن پیگیری میشود، گفت: با وجود اینکه سرعت توسعه این میدان از نظر ما مطلوب نیست، اما هرگز متوقف نمانده و کار توسعه کلید خورده است. هماکنون سیاست خاموشی گازهای مشعل (No Flaring) در این میدان بهطور کامل اجرا و همه گاز همراه موجود در این میدان جمعآوری شده است و با ظرفیت حدود ۱۱۵ میلیون فوتمکعب در روز به کارخانه پالایش گاز هویزه خلیج فارس (انجیال ۳۲۰۰) منتقل میشود و فعالیت انجیال ۳۲۰۰ به این میدان وابسته است.
وی با بیان اینکه توسعه میدان یاران جنوبی از سوی این شرکت از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت انجام شده است، افزود: هماکنون ۲۲ حلقه چاه در یاران شمالی و ۱۸ حلقه در یاران جنوبی وجود دارد که توسعه یکپارچه و بهرهبرداری این میدان (یاران شمالی و جنوبی) به شرکت نفت و گاز پرشیا در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی سپرده شده است. همچنین یک دستگاه حفاری در این میدان مستقر و ۸ پمپ درونچاهی نیز تاکنون نصب شده است. با انجام این فعالیتها، تولید اولیه این میدان (حدود ۴۸۰۰ بشکه نفت در روز اضافی) محقق شده است. مراحل ساخت دیگر پمپهای درونچاهی در حال انجام است و هر شرکت اکتشاف و تولید ایرانی که توانایی ساخت پمپ در زیرمجموعه را داشته باشد، مورد حمایت ما جهت واگذاری ساخت پمپها قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت متن با بیان اینکه در میدانهای سپهر و جفیر، در ابتدای آغاز بهکار دولت سیزدهم تنها دو دکل حفاری وجود داشت، ادامه داد: با پیگیریهایی که انجام دادیم، تعداد دکلهای فعال به هفت دستگاه رسید و تولید این میدانها هماکنون با افزایش ۴۰ هزار بشکهای به ۴۱ هزار بشکه در روز رسیده و برنامهریزی شده است تا پایان سال به ۶۰ هزار بشکه در روز برشد.
شریفی با بیان اینکه نمیتوانیم ادعا کنیم توانمندی شرکتهای پیمانکار و سازندگان داخلی در نقطه مطلوب قرار دارد، اما پیشرفت این شرکتها رو به توسعه است، تأکید کرد: در این سه سال قراردادهای مهم و مؤثری بهمنظور توسعه میدانهای مشترک با شرکتهای داخلی امضا شده است. باید به شرکتهای اکتشاف و تولید، پیمانکاران و سازندگان داخلی فرصت داد مسیر پیشرفت را طی کنند و به بلوغ برسند.
وی با اشاره به گزارش وزیر نفت درباره مسئولیت اجتماعی گفت: طبق مصوبه شورای اقتصاد، یکدرصد از هزینه سرمایهای میدان سهراب به ایفای مسئولیت اجتماعی اختصاص مییابد و این درصد متناسب با پیشرفت پروژه پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت متن با بیان اینکه هماکنون در میدان سهراب دو چاه وجود دارد که یک چاه تولیدی است و چاه دوم هفته آینده وارد مدار تولید میشود، تصریح کرد: ۲۰ حلقه چاه دیگر نیز باید در این میدان حفاری شود تا تولید این میدان از روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ بشکه به روزانه ۳۰ هزار بشکه افزایش یابد.
شریفی بیان کرد: با توجه به موقعیت خاص این میدان در تالاب هورالعظیم، حفاری چاههای این میدان طوری طراحی شده است که کمترین آسیب به محیطزیست وارد شود و ما در عمل وارد حوضچه یک تالاب نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه توسعه همه میدانهایی که به عهده این شرکت بوده تعیینتکلیف شده است، افزود: در دو سال اخیر برای توسعه بندکرخه با شرکتهای داخلی وارد مذاکره شدیم و سرانجام قرارداد توسعه با شرکت مپنا امضا شد، همچنین قرارداد فاز دوم توسعه میدان مسجدسلیمان نیز که مذاکرات آن طی دو سال اخیر با انرژیگستر سینا در جریان بود، امضا شده است که روزانه حدود ۱۰ هزار بشکه به تولید این میدان اضافه میشود. مذاکره توسعه فاز سوم میدان دارخویین نیز در حال اقدام بوده که هنوز به مرحله امضای قرارداد نرسیده است. توسعه تلمبهخانههای غرب کارون و امیدیه و احداث ۴۰۰ کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچی از غرب کارون تا جزیره خارک، آغاز بهکار طرح ملی میترینگ، آغاز توسعه میدان چنگوله و توسعه فاز دوم میدان آذر از دیگر اقدامهای شرکت مهندسی و توسعه نفت طی این سه سال است.
مدیرعامل شرکت متن گفت: با تأمین مالی و انجام فازهای آتی توسعه میدانهای غرب کارون، در روندی تدریجی به افق تولید روزانه یک میلیون بشکه در این منطقه دست خواهیم یافت.
شریفی با اشاره به اینکه مجموعهای از مخازن بتنی مدفون در منطقه گناوه (گوره) وجود داشت که ساخت آن از سال ۱۳۸۱ آغاز شده بود، تصریح کرد: پس از فرازوفرودهای زیاد، عملیات اجرایی از سال ۱۳۹۶ تا سال گذشته متوقف بود که با همکاری شرکت ملی نفت این مخازن بعد از ۲۲ سال تکمیل و با ظرفیت ۴ میلیون بشکه نفت راهاندازی شد. همچنین مخازن ذخیرهسازی پایانه جاسک نیز با ظرفیت ۴ میلیون بشکه نفت به بهرهبرداری رسیده است که تا یک سال آینده ظرفیت آن به ۱۰ میلیون بشکه میرسد.
وی ادامه داد: از منطقه گوره تا پایانه جاسک پنج تلمبهخانه تکمیل شده و تعداد پمپها از سه عدد در سال ۱۴۰۰ به ۵۰ پمپ رسیده است، همچنین در این دوره، با بهرهبرداری ۱۴ پست برق و احداث ۳۰۰ کیلومتر خط برق و اجرای خط فیبر نوری هزار کیلومتری از گوره تا جاسک، عملیات نفتگیری انجام و بخش خشکی طرح گوره-جاسک تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت متن با بیان اینکه توسعه میدان آذر در فاز نخست با تأمین مالی صندوق بازنشستگی، صندوق توسعه ملی و شرکت سروک آذر بود، گفت: قرارداد فاز دوم توسعه این میدان نیز با شرکت سروک آذر نهایی و امضا شده است و با سرمایهگذاری حدود یکمیلیارد دلاری، این میدان توسعه مییابد. همچنین بهدلیل اینکه در گذشته سرمایهگذاری برای توسعه میدان چنگوله وجود نداشت، با اخذ مجوز شرکت ملی نفت قرار شد تولید زودهنگام در این میدان با تولیدیشدن دو حلقه چاه اکتشافی موجود آغاز و توسعه آتی میدان در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی به صندوق بازنشستگی صنعت نفت واگذار شود.
شریفی با بیان اینکه تولید در میدان چشمهخوش از سال گذشته تاکنون با افزایش ۲۰ هزار بشکهای به بیش از ۷۰ هزار بشکه در روز رسیده است، افزود: هماکنون احداث یک خط انتقال برق دومداره از نیروگاه غرب کارون به منطقه چشمهخوش برای تأمین برق پایدار میدان نیز در حال اجراست.
وی بیان کرد: حدود ۱۰درصد از میدان آبان و ۲۰درصد از میدان پایدار غرب در ایران وجود دارد. تاکنون ۱۲ حلقه چاه در میدان آبان و ۲۲ حلقه چاه در میدان پایدار غرب حفاری شده است که همه این چاهها به پمپهای درونچاهی (ESP) مجهز شدهاند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ حدود ۹ دکل حفاری در میدانهای آبان و پایدار غرب برای نصب پمپها و حفاری چندشاخهای فعال بودند، افزود: در اقدامی منحصربهفرد، تولید در این دو میدان با برش آب حدود ۷۰درصد انجام میشود. به بیان دیگر، اگر امروز روزانه ۲۸ هزار بشکه نفت از این دو میدان نفت تولید میشود، عملاً تولید سیال ما روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه است، همچنین در آینده نزدیک واحد فرآورش سیار ۱۰ هزار بشکهای در میدان پایدار غرب بهرهبرداری میشود.
شریفی گفت: مقدار جذب سرمایه مستقیم (هزینهکرد واقعی) ازسوی شرکت متن در طرحهای توسعهای حدود یکمیلیارد دلار و ۱۱ هزار میلیارد تومان و در قالب الگوی تازه قراردادهای نفت ایران حدود ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.