شماره: 2408 / ۱۴۰۳ چهاردهم مرداد

تعداد بازدید : 0
اخبار
ارائه یکهزار و ۵۲۴ مورد خدمات تخصصی از سوی شرکت ملی حفاری
مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران از ارائه یکهزار و ۵۲۴ مورد خدمات تخصصی به شرکتهای کارفرمایی و متقاضی در چهار ماه نخست امسال خبر داد.
عبدالله ویسیآرا گفت: تحقق خدمات از نظر تعداد عملیات ۵.۱درصد و از نظر درآمدی در قیاس با دوره مشابه سال قبل ۴۶درصد افزایش دارد.
وی افزود: این خدمات که به صورت یکپارچه و به موازات عملیات حفاری چاههای نفت و گاز اعم از حفر چاههای توسعهای-توصیفی، اکتشافی و چاههای تعمیری تکمیلی در حال بهرهبرداری به شرکتهای متقاضی و پروژههای حفاری شرکت انجام میشود، از مزیتهای شرکت ملی حفاری در میان شرکتهای صاحبنام فعال در این صنعت در جهان است.
مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به مقدار درآمد حاصل از ارائه خدمات فنی مهندسی بیان کرد: از مجموع خدمات ارائهشده، ۸۰۹ مورد در موقعیتهای عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۳۲۰ مورد در شرکت نفت مناطق مرکزی، ۴۲ مورد در شرکت نفت فلات قاره، یک مورد در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و ۴۵۲ مورد در دیگر شرکتهای بخش خصوصی و پروژهها ارائه شد.
ویسیآرا گفت: این خدمات شامل ۵۷۳ عملیات تزریقپذیری، ۴۸۲ عملیات سیمانکاری چاه، ۱۳۱ عملیات لولهگذاری چاه، ۱۲۵ عملیات آزمایش چاه با ساق مته، ۷۹ عملیات لوله مغزی سیار، ۴۸ عملیات اسیدکاری ویژه و گسترده، ۳۵ عملیات آزمایش چاه با ساق مته، ۱۳ عملیات نصب آویزه و ۱۸ عملیات ویژه و کامل حفاری با هوا و ثبت یکهزار و ۱۷۰ متر حفاری به این روش و ۱۸ عملیات ویژه حفاری بهشیوه زیر فشار تعادل (UBD) است.
وی در کنار توجه به بهبود شرایط کار و سرمایه انسانی جهادگر مجموعه، نوسازی و بازسازی ناوگان و با هدف ارائه باکیفیت و بهموقع خدمات به شرکتهای کارفرما بهعنوان اولویت نخست برنامهریزی در حال اجرای این مدیریت اعلام و تصریح کرد: با توجه به شمار درخواستهای شرکتهای متقاضی و همت و تلاش کارکنان مجرب این مدیریت، پیشبینی میشود تا پایان سال شاهد رشدی قابلتوجه در عملکرد این بخش فنی و تخصصی شرکت باشیم.
حفظ پایداری شبکه سراسری برق
نیازمند مشارکت جدی مردم است
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با بیان اینکه این نیروگاه،3.5 در صد برق کل کشور را تامین میکند، افزود: حفظ پایداری شبکه سراسری برق نیازمند مشارکت جدی مردم است.
ابوالفضل موتابها رئیس هیات مدیره و مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: در تیرماه امسال به طور متوسط دمای هوای کشور 1.3 درجه سانتی گراد افزایش پیدا کرد و این افزایش دما بر روی عملکرد تجهیزات نیروگاه ها اثر مستقیم گذاشته و تولید حداکثر برق را محدود می نماید .
وی تصریح کرد: در دماهای بالای 32 درجه سانتیگراد به ازای هر یک درجه افزایش دما، هزار و ۸۰۰ مگاوات بار اضافه به شبکه سراسری وارد میشود.
به گفته مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی؛ نیروگاههای حرارتی با آمادگی کامل به استقبال تابستان رفتند و ۶ هزار نفر کارکنان نیروگاهها با آماده باش 24 ساعته با شرایط کاری دشوار مشغول به کار هستند، تا ۹۴ در صد از برق کشور را تامین نمایند.
وی با اشاره به سختی و حساسیت کار در نیروگاهها گفت:ماه قبل در نیروگاه شهید رجایی یکی از کارمندان فداکار در دمای بالای صد درجه البته با رعایت نکات ایمنی و لباس ضد حریق توانست مشکل فنی یکی از قسمتها را ظرف کم تر از نیم ساعت مرتفع کند در حالیکه رفع نشدن این مشکل میتوانست برق ۳۰۰ هزار مشترک را به مدت ۵ ساعت قطع کند.
وی در ادامه گفت: ۱۷ برنامه تعمیراتی این نیروگاه توسط نیروهای داخلی انجام میشود و ۱۰۰ درصد قطعات مکانیکی هم به طور کامل ساخت داخل است و بی نیاز و خود کفا هستیم ، همچنین رتبه یک کشور را در این زمینه بدست آورده ایم و باساخت داخل قطعات سالانه ۳۵ میلیارد تومان صرفه جویی ارزی داریم.
مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی تاکید کرد: نیروگاه شهید رجایی، ۳ و نیم در صد برق کل کشور و برق بیش از سه میلیون نفر را در کشور تامین میکند، تلاش سخت و شبانه روزی کارکنان نیروگاه شهید رجایی در صورت همکاری کامل هم استانیها در خصوص مصرف درست، منجر به عبور موفق از پیک تابستان خواهد بود.
مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی از مردم خواست: وسایل پر مصرف را به هیچ وجه بین ساعت ۱۱ صبح تا ساعت ۲۳ شب استفاده نکنند تا بتوانیم از پیک تابستان عبور کنیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی گفت: در چهار ماهه اول امسال، ۴ میلیارد و ۴۳۱ میلیون و ۵۶۹ هزار کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی خالص از سوی واحدهای بخاری و سیکل ترکیبی این نیروگاه، تولید و به شبکه سراسری تحویل شده است.
رئیس هیات مدیره نیروگاه شهیدرجایی بیان کرد: از این میزان انرژی، دو میلیارد و ۲۸۹ میلیون و ۹۶۸ هزار کیلووات ساعت انرژی از سوی واحدهای ۲۵۰ مگاواتی نیروگاه بخار و همچنین دو میلیارد و ۱۴۱ میلیون و ۶۰۱ هزار کیلووات ساعت انرژی از سوی واحدهای نیروگاه سیکل ترکیبی، تولید شده است.
وی بیان کرد: این میزان انرژی تولیدی در واحدهای سیزده گانه، با رشد 3/18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته تولید شده است.
گفتنی است نیروگاه شهیدرجایی قزوین با چهار واحد بخاری هر یک به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات، ۶ واحدگازی هر یک به ظرفیت 123/4و سه واحد بخارسیکل ترکیبی به ظرفیت 100/6 مگاوات جمعا به ظرفیت ۲۰۴۲ مگاوات، نقش مهمی در حفظ و پایداری شبکه سراسری در پیک تابستان ۱۴۰۳ دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
وزیر نیرو: رکورد تاریخی گرمای هوا این هفته شکسته میشود
وزیر نیرو با بیان اینکه اوج مصرف برق در تابستان سال گذشته برابر با ۷۲ هزار و ۷۲۵ مگاوات و امسال۷۹ هزار و ۱۸۹ مگاوات به ثبت رسیده است، گفت: در هفته جاری رکورد تاریخی افزایش دمای هوا تهران شکسته میشود.
علیاکبر محرابیان، در ارتباط زنده از مرکز پایش برق کشور با بیان اینکه مردم ایران امسال تابستان بسیار گرمی را تجربه میکنند، گفت: این در شرایطی که همه پرسنل خدوم صنعت برق کشور تا به امروز به منظور تامین برق پایدار برای همه نقاط کشور در بخشهای مختلف به صورت شبانه روز در حال تلاش هستند.
وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش دمای هوا در کل مناطق کشور تداوم دارد، افزود: این افزایش دمای هوا در کشورهای همجوار نیز مشاهده میشود؛ در چنین شرایطی نیاز به مدیریت مصرف برق در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه اوج مصرف برق تابستان سال گذشته برابر با ۷۲ هزار و ۷۲۵ مگاوات بود، اضافه کرد: با توجه به گرمای بیسابقه هوای کشور، این عدد امسال به ۷۹ هزار و ۱۸۹ مگاوات رسیده است. به عبارت دیگر حدود ۹ درصد (۸.۸ درصد) با رشد مصرف برق مواجه شدهایم.
محرابیان یادآور شد: متوسط رشد ۱۰ سال صنعت برق ایران ۴.۷ درصد به ثبت رسیده است؛ در چنین شرایطی می توان گفت که کشور امسال دوبرابر رشد متوسط سالهای گذشته رشد مصرف برق را تجربه کرده است.
وزیر نیرو با اعلام اینکه میزان تامین برق در سال جاری از سناریوهای بدبینانه پیشبینی شده وزارت نیرو هم پیشی گرفت، از محدودیتهای تامین برق در سایر کشورها سخن به میان آورد و گفت: در کشور کویت بیش از یک ماه است که جداول خاموشی اعلام و اعمال میشود. همچنین درعربستان سعودی، اردن و عمان مستمرا قطعی برق صورت میگیرد.
وی ضمن ارزیابی مثبت از روند تامین برق در کشور در شرایط تشدید دمای هوا، اظهار کرد: در این زمینه ابتدا لازم است از ملت شریف ایران به دلیل همکاری در مدیریت مصرف برق و همچنین از دههاهزار پرسنل صنعت برق در نیروگاهها، خطوط انتقال، شبکهها، پستها، شرکتهای توزیع و غیره به دلیل تلاش شبانه روزی در تامین برق پایدار کشور قدردانی شود.
محرابیان در ادامه یادآور شد: کشور در هفته جاری شاهد افزایش دما خواهد بود و شاید این هفته آخرین روزهای گرم امسال باشد به طوری که ممکن است در برخی از نقاط کشور مانند تهران شاهد شکسته شدن رکورد گرمای هوا باشیم.
وی در این زمینه تصریح کرد: درجه دمای هوا تهران در هفته جاری به ویژه برای روزهای سهشنبه و چهارشنبه بین ۴۲ تا ۴۳ درجه پیشبینی شده است؛ نکته مهم اینکه رکورد دمایی شهر تهران در طول تاریخ حدود ۴۳ درجه است و انتظار میرود امسال این رکورد شکسته شود. همچنین شهرهای نزدیک به تهران مانند ورامین، قم، اصفهان شرایط گرم جدی را تجربه خواهند کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه پیشبینیها حاکی از این است که از هفته آینده متوسط دمای هوای کشور ۳ تا ۴ درجه کاهش یابد، از مردم کشور خواست که وزارت نیرو را در تامین برق پایدار همه بخشها در سراسر کشور یاری کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
انجام بیش از ۸۶ هزار فعالیت تعمیراتی در نفت و گاز گچساران
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران از عملیاتیکردن بیش از ۸۶ هزار فعالیت تعمیراتی، اصلاحیه، تعمیر کلی و غیرمترقبه و پیشگیرانه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳ در این شرکت با هدف افزایش تولید نفت خبر داد.
غلامرضا کمالی دراینباره گفت: ۸۶ هزار و ۵۷۹ درخواست کار اعم از پیشگیرانه، اصلاحیه، تعمیر کلی و غیرمترقبه و کالیبراسیون از سوی اداره نگهداری و تعمیرات شرکت نفت و گاز گچساران در واحدهای عملیاتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه انجام کارهای تعمیراتی و اصلاحیهها نقش مؤثری در اقتصاد مقاومتی، افزایش تولید و حفظ محیطزیست اطراف تأسیسات نفتی دارد، افزود: در همین زمینه یکهزار و ۹۵۸ مورد اصلاحیه در واحدهای مختلف انجام شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران تعمیر کلی توربینهای ایستگاههای تقویت گاز (ردیف c-۱۰۴ فشارضعیف گچساران ۱، ردیف c-۱۰۱A و C-۱۰۱B فشارقوی گچساران، ردیفهای C-۴۰۱A و C-۴۰۱B فشارقوی سیاهمکان، ردیفهای C-۷۰۲A و C-۷۰۲C واحد فشارضعیف گچساران ۳ و ردیفهای C-۴۰۳ و c- ۴۰۵ فشارضعیف گچساران ۴) را از دیگر عملیاتهای موفقیتآمیز این اداره اعلام کرد.
کمالی تصریح کرد: انجام تعمیرات اساسی کارخانههای گاز و گاز مایع ۹۰۰، فشارقوی سیاهمکان، تقویت گاز بینک و گاز و گاز مایع ۱۳۰۰ سیاهمکان در بخشهای مختلف مانند برق، ابزار دقیق، بخشی از مکانیک رلههای حفاظتی و تعمیرات کلی مکانیک در این شرکت سبب جلوگیری از خروج ارز و حمایت از نیروی کار متخصص داخلی شده است.
وی با بیان اینکه شرکت نفت و گاز گچساران موفق به تعمیر انواع روتور و درپوش الکتروموتور شامل بازسازی نشیمنگاه و بیرینگ به تعداد ۳۲۰ مورد شده است، گفت: ساخت ۲۹۵ عدد انواع صفحه کاهنده فشار (اورفیس) در اندازههای مختلف از دیگر موفقیتهای این شرکت است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران به ساخت بیش از ۲۶۰ مورد قطعات مورد نیاز توربینهای ورکسپور، کلارک، سولار، رستون، رولزرویس شامل نشتبندهای تفلونی، بوش و چرخدندهها اشاره کرد و افزود: نیروهای صنعت نفت گچساران موفق به ساخت بیش از ۱۷۵ مورد فلنج با ابعاد چهار اینچ تا ۲۴ اینچ مورد مصرفی در خطوط جریانی نفت و گاز شدهاند.
کمالی تعمیر کلی توربین سولزر گوره و تعمیر اساسی صداگیرهای اگزاست ردیفهای تقویت گاز گچساران ۲ را که برای نخستین بار در نگهداری و تعمیرات نفت و گاز گچساران عملیاتی شده است از افتخارهای فرزندان متخصص عملیات دانست و بیان کرد: انجام اصلاحیههای مختلف مانند تلمبههای تازه روی بسته مواد شیمیایی ضد رسوب واحد نمکزدایی، اصلاحیه تعویض لوله، تعمیر ۲۰۰ دستگاه شیرآلات متنوع فرایندی در اندازهها و نمونههای مختلف از دیگر نقاط قوت کارکنان صنعت نفت گچساران است.
وی ادامه داد: فرایند این عملیات در سال ۱۴۰۲ با حمایت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دیگر مدیریتها در اداره تعمیرات انجام شد و نقش مهمی در نگهداشت و افزایش تولید نفت و کاهش گازسوزی تأسیسات داشت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با اشاره به اقدامهای مهم و حیاتی در بخش عملیاتی تصریح کرد: افزایش ۱۱۵ برابری انجام درخواست کارهای کلاس مختلف و افزایش ۴۰۰ برابری تهیه کالای ضروری (خرید و ساخت) برای واحدها و تجهیزات عملیاتی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۰ از اقدامهای مهم انجامشده در بخش عملیاتی شرکت بوده است.
کمالی در ادامه به افزایش ۱۷۰ برابری تهیه شرح کار و شرح نیازها بهمنظور رفع تنگناهای عملیاتی در قالب استفاده از بودجه دستورکاری و سایر هزینهها اشاره کرد و گفت: همسو با اقدامهای زیستمحیطی در سال ۱۴۰۳، افزایش خیرهکننده ۱۰۰درصدی را در نگهداری و تعمیرات داشتهایم.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی عنوان کرد
آمادگی تولید نیروگاههای ایران 3درصد بالاتر از میانگین جهانی است
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت:در 3 سال فعالیت دولت مردمی سه رکورد برای برق حرارتی ثبت شد؛ اول نصب یک واحد نیروگاهی در مدت 8 ماه بود که تاکنون سابقه نداشت،دوم آمادگی 98 درصد نیروگاه های کشور است که در تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه است و رتبه صنعت برق ایران در حوزه تولید که هفتم جهانی است و در ابتدای دولت سیزدهم این صنعت در رتبه چهاردهم قرار داشت.
عبدالرسول پیشاهنگ؛ مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در طول سه سال گذشته تلاشهای فراوانی برای رفع ناترازی در صنعت برق کشور از طریق توسعه واحدهای نیروگاهی صورت گرفته است که همین تلاشها به آغاز فرایند احداث 18 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه برق حرارتی منجر شد، رقم قابل توجهی که در حال حاضر 9 هزار مگاوات آن وارد چرخه تولید شده و 9 هزار مگاوات دیگر آن نیز در حال احداث است.
وی افزود: در شرایطی ما در اول انقلاب صنعت برق را تحویل گرفتیم که این صنعت توسط خارجیها اداره میشد؛ منظور از خارجیها اروپاییها نیست، بلکه افراد هندی و پاکستانی است و ما حق دخالت در هیچ اموری را نداشتیم؛ در طول 40 سال گذشته صنعت برق با سعی و تلاش و همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان موفق شد تا 95 درصد از تجهیزات نیروگاهی را ساخت داخل کند و 50 درصد از نیروگاههایی که کار میکنند نیز هم اکنون ساخت داخل هستند و موفق به صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای اطراف حتی کشورهای اندونزی و مالزی شدهاند.
پیشاهنگ با بیان اینکه «در دهه 70 و 80 در صنعت برق 60 درصد و در دهه 90 نیز 23 درصد رشد را تجربه کردیم»، گفت: به خاطر کمبود رشد تولید در دهه 90 یک ناترازی در تابستان 1400 رخ داد و دولت در شرایطی کار را شروع کرد که با یک ناترازی 20 هزار مگاواتی در تامین برق مواجه بود.
وی ادامه داد: دولت تعهدی به مجلس داد برای اینکه بتواند این ناترازی را جبران کند به همین خاطر احداث20 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی را در دستور کار قرار داد که از این میزان در حال حاضر حدود 18 هزار مگاوات در دست اقدام است و 9 هزار مگاوات نیز در دست بهرهبرداری است و بقیه هم با پیشرفتهای بسیار خوبی در حال توسعه و اقدام هستند.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: از 9 هزار مگاواتی که به بهره برداری رسیده، دو هزار مگاوات مربوط به ارتقای نیروگاه های موجود است.
وی افزود: نیروگاههای موجودی که در کشور داریم باعمر متوسط بین 40-30 سال است و نیروگاهی با عمر 64 سال هم داریم؛ نیروگاه طرشت در تهران 64 سال عمر دارد و خوشبختانه با نیروهای خوب و متخصصی که داریم این نیروگاه مانند روز اول و مقدار اول تولید برق انجام می دهد.
پیشاهنگ درخصوص عملکرد برق حرارتی در تعمیرات و نگهداری و توسعه نیروگاه ها، گفت: ما باید اول وضع موجود را حفظ میکردیم، تثبیت میکردیم و نمیگذاشتیم وضع موجود از بین برود، اینها را ارتقا میدادیم و سپس به توسعه میپرداختیم و توسعه نیروگاههای جدید و افزایش تولیدی که باید در این مدت انجام میشد.
وی ادامه داد: در حالی که ظرفیت تولید برق ما چیزی حدود 60 هزار مگاوات است، در سه سال گذشته به میزان 300 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تعمیرات انجام شد. ممکن است در ذهن بیاید چطور 60 هزار مگاوات نزدیک به 100 هزار مگاوات در هر سال تعمیرات انجام شده است، دلیل آن است که برخی از واحدها بخاطر کارکرد زیاد در سال دو بار تعمیرات داشتند؛ این کار هم بسیار سخت و دشوار است، چون یک جرم سنگین 60 تنی را با سه هزار دور در دقیقه می چرخانیم.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: در نیروگاههای بخار که ما یک قطره آب را باید بگیریم و این بخار را تا چند مرحله خشک کنیم بعد که مطمئن شدیم این بخار هیچ رطوبتی ندارد آن را در واحدهای پره می زنیم و بعداً که دوباره این کار انجام شد در سیستمی سرد میشود مجدداً به چرخه تولید آب و بخار برمی گردد و در آن قسمت هم در یک واحد حدوداً 70-60 تن جرم را می چرخانیم که آب و آهن و آتش با فشار 250 بار در دمای 550 درجه کار می کند؛ این هم شرایط بسیار سختی است و این دو هزار مگاوات ارتقا در این واحدها رخ داده است.
وی افزود: در مدت سه سال گذشته موفق شدیم 48 واحد نیروگاهی احداث کنیم که این میزان به ظرفیت کشور اضافه شده 14 واحد از اینها بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی است.
پیشاهنگ با بیان اینکه «واحد بخار واحدی است که بدون مصرف سوخت، برق تولید می کند»، گفت: از حرارت اگزوز بخش گاز استفاده می کرده، تولید و واحد بخار را راه اندازی می کنیم؛ در این 14 واحد روزانه 3.5 میلیون مترمکعب گاز صرفه جویی میشود و صرفهجویی شده که این عدد هم در سبد سوخت و انرژی کشور سبد بسیار بزرگی است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به نقش نیروهای انسانی نیروگاهها در حفظ تولید و توسعه آن، اذعان داشت: سرمایه ما در اصل سرمایه انسانی است و متخصصین بسیار والایی که در جای جای ایران با سعی و کوشش و تلاش و از صمیم قلب شبانه روزی کار می کنند.
وی ادامه داد: در طول شبانه روز در هر لحظه بیش از 6 هزار نفر در نیروگاهها نیروی بیدار داریم که بتوانند روشنایی را به خانه های مردم بیاورند. این تخصص و تعهد باعث شده بتوانیم این ظرفیت تولید کشور را هم سرپا نگه داریم، ارتقا دهیم و هم توسعه داشته باشیم و افزون بر آن چراغ های خانه های مردم را روشن نگه داریم و در کنار آن چرخ صنعت را نیز به گردش در بیاوریم.
پیشاهنگ خاطرنشان کرد: این دو هزار مگاواتی که از وضع موجود ارتقا پیدا کردند و به ظرفیت موجود اضافه شدند 24 هزار میلیارد تومان صرفه جویی در احداث داشته است، یعنی اگر ما می خواستیم دو هزار مگاوات نیروگاه احداث کنیم باید 24 هزار میلیارد تومان هزینه می کردیم و چنین ظرفیتی را به ظرفیت کشور اضافه میکردیم؛ در اصل می توانم بگویم که وقتی صحبت از بهره وری می کنیم یکی از مسائل عمده ما همین است.
وی افزود: نکته دیگری که در این سه سال اتفاق افتاد این بود که راندمان نیروگاههای کشور از 39 درصد به 39.7 درصد افزایش یافت؛ بخاطر ظرفیتی که در نیروگاه های بخار و توسعه بخار و همچنین بهرهوری که در دو هزار نیروگاه ها بوجود آمد که این عدد هم بسیار بزرگی است و در صرفهجویی گاز میتوانم به جرات بگویم چیزی در حدود یک و نیم تا دو درصد در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه «نیروگاه های حرارتی کشور 84 درصد ظرفیت تولید برق کشور را دارند ولی سالانه 94 درصد برق کشور را نیروگاه های حرارتی تولید میکنند»، گفت: این مسئله بدین دلیل است که در این نیروگاهها تداوم تولید و بهره وری را در بیش از 80 درصد زمانها را داریم.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته آمادگی نیروگاههای کشور 98 درصد بوده است؛ این استاندارد جهانی در دنیا و رکوردهایی که در دنیا وجود دارد 95 درصد است که ما 3 درصد بیش از استاندارد جهانی در نیروگاه های کشور آمادگی داشتیم؛ در واقع با سعی و تلاش و کوشش هم همکاران و هم آن 300 هزار مگاواتی که تعمیرات انجام شد. تعمیرات باعث شد که آمادگی بیشتری در تولید برق کشور داشته باشیم و این آمادگی نیز یک رکورد جهانی است که در این مدت بوجود آمد.
پیشاهنگ با بیان اینکه «یک واحدی در یزد داشتیم که این واحد ساخت GE آمریکا است و این واحد آسیب دید و سه ساعت در آتش میسوخت چون به یک منبع روغن وصل بود و آن منبع روغن داخل بود»، گفت: وقتی که این آتش سوزی تمام شد خود مالک نیروگاه که شرکت تولیدی یزد بود اصرار داشت که کارشناسان GE بیایند و این واحد را ببینند و کارشناسان GE وقتی مراجعه کردند گفتند این واحد کف بر کنید و داخل اسقاط بیندازید؛ خوشبختانه با همت و درایت صنعتگران ایران و شرکت تعمیرات نیروگاه های ایران این واحد تعمیر شد و بیشتر از روز اول تولید دارد و دو سال است که در چرخه تولید کشور است.
مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی در خصوص خدمات صنعت تولید برق کشور در بخش صادرات، اظهار داشت: همکاران ما در صادرات خدمات فنی و مهندسی و تعمیرات در کشورهای عراق و سوریه واحدی را تعمیر کردند که داعش بعد از عقب نشینی داخل این واحد چند نارنجک انداخته بود و همکاران ما این واحدها را تعمیر کردند و تحویل دادند.
وی افزود: همچنین در عراق واحدی داشتیم که شرکتهای زیمنس، هیتاچی و حتی GE امریکا اعلام کردند این واحد قابل تعمیر نیست؛ همکاران ایرانی این واحد را راه اندازی کردند و تحویل کشور عراق دادند و الان در چرخه تولید است؛ یعنی اینطور بگویم علاوه بر خدمتی که همکاران خوب ما به صورت شبانهروزی به مردم ایران می کنند؛ کشورهای همسایه از خدمات فنی و مهندسی و تخصصی و تعمیرات همکاران در چرخه برق حرارتی برخوردار هستند.
پیشاهنگ خاطرنشان کرد: در این سه سال، سه رکورد برای برق حرارتی ثبت شد؛ اول اینکه نصب یک واحد نیروگاهی در مدت 8 ماه رقم خورد که تاکنون سابقه نداشت. دومین رکورد آمادگی 98 درصد نیروگاه های کشور است که در تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه بود؛ همچنین در حال حاضر رتبه صنعت برق ایران در حوزه تولید هفتم جهانی است و این در حالی است که در ابتدای دولت سیزدهم این صنعت در رتبه چهاردهم قرار داشت.
در ۳ ماه نخست امسال محقق شد
توزیع بیش از ۵۶۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در منطقه زاهدان
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان از توزیع بیش از ۵۶۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در سه ماه نخست امسال در منطقه زاهدان خبر داد.
قربانعلی مردانی دراینباره گفت: این فرآوردهها شامل بنزین، نفتگاز (غیرنیروگاهی)، نفت سفید و نفتکوره است که در سه ماه نخست امسال در نواحی زاهدان، زابل، خاش و سراوان توزیع شده است.
وی ادامه داد: مقدار بنزین توزیعشده در بهار امسال بیش از ۲۶۰ میلیون لیتر بوده که با توجه به اقدامهای کنترلی و بازدارنده و استفاده از سامانههای مدیریتی، پیشگیرانه و نظارتی، مصرف این فرآورده نسبت به مدت مشابه پارسال ۶درصد کاهشیافته و بیش از ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر صرفهجویی در پی داشته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان با اشاره به توزیع پایدار و مطلوب انواع فرآوردههای نفتی در این منطقه تصریح کرد: مقدار نفتگاز توزیعشده غیرنیروگاهی در سه ماه نخست ۱۴۰۳ بیش از ۲۴۵ میلیون لیتر بود که با ۹درصد کاهش، ۲۴ میلیون و ۲۶۹ هزار لیتر صرفهجویی به همراه داشت.
مردانی ضمن تأکید بر مدیریت مصرف سوخت بهعنوان سرمایه ملی، اجرای طرحهای کنترلی و پیشگیرانه، نظارتهای میدانی و الکترونیکی و همکاری سازمانهای متولی و نظارتی را از مهمترین عوامل صرفهجویی و کنترل مصرف سوخت در این مدت دانست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.