شماره: 2408 / ۱۴۰۳ چهاردهم مرداد

تعداد بازدید : 0
اخبار
۲۴ میلیارد دلار ارز
مورد نیاز واردات تامین شد
از ابتدای فروردین امسال تا ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۲۴ میلیارد و ۸۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.بانک مرکزی از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۲۴ میلیارد و ۸۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین کرده است.در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو پنج میلیارد و ۴۹۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۲ میلیارد و ۹۰۴ میلیون دلار، برای خدمات ۴۶۴ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات پنج میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار تأمین ارز انجام شد.برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی چهار میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون دلار و در مجموع پنج میلیارد و ۴۹۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرف کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر پرداخت شد.تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل یک میلیارد و ۶۷۹ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۸۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل یک میلیارد و ۸۴ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۶۶۷ میلیون دلار انجام شده است. این گروههای صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۱۵۹ میلیون دلار، ۱۹۱، ۹۳۲، ۸۴۹ و ۳۸ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم مرداد ماه سال جاری دریافت کردهاند.علاوه بر این گروهها، ۶ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲ میلیارد و ۴۵ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.میانگین موزون نرخ ارز یک ماهه منتهی به ۱۳ مرداد ماه، ۳۹ هزار و ۶۳۹ تومان برای دلار، ۴۳ هزار و ۲۶۲ تومان برای یورو، ۱۰ هزار و ۷۹۳ تومان برای درهم و پنجهزار و ۵۳۷ تومان برای یوآن، ۴۵۴ تومان برای روبل و یکهزار و ۱۹۳ تومان برای لیر محاسبه شده است.گفتنی است، در روز ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۸ هزار و ۳۴۵ تومان، یورو با نرخ ۵۲ هزار و ۷۶۴ تومان، درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۱۶۴ تومان و ۱۰۰ دینار نیز عراق با نرخ سههزار و ۶۷۱ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۳ تومان، یورو با نرخ ۴۸ هزار ۴۰۷ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۷ تومان بود.
بانک دی شریک
شیرینترین لحظات زندگی ۱۰۰۰ خانواده ایرانی شد
بانک دی در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۱۰۸۷ فقره تسهیلات، شریک شیرینی ازدواج ۶۴۴ زوج جوان و ۴۴۳ خانواده صاحب فرزند شد.این بانک موفق شده است تا تاریخ ۳۰ تیرماه سال جاری با تحقق ۲۷۱ درصدی سهمیه خود در پرداخت تسهیلات ازدواج و تحقق ۲۰۳ درصدی اعطای تسهیلات فرزندآوری، ضمن ثبت عملکرد موفق بیش از سهیمه ابلاغی از سوی بانک مرکزی، شریک شیرینترین لحظات زندگی بیش از ۱۰۰۰ خانواده ایرانی شود.بر اساس این گزارش، بانک دی در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۲ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به شروع زندگی ۶۴۴ زوج جوان کمک کرده است.همچنین این بانک با پرداخت ۳۴۲ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری در شیرینی به دنیا آمدن فرزندان 443 خانواده ایرانی شریک شده است.
تحول بیمه سینا با ترسیم اهداف کلان ۶گانه
مدیرعامل شرکت بیمه سینا در همایش تبیین برنامههای عملیاتی با رویکرد هوشمند سازی در جمع مدیران ارشد ستاد و شعب با اشاره به لزوم توجه به اهداف کلان ۶گانه، خواستار تحول در حوزه منابع انسانی، شبکه فروش، ترکیب پرتفو و فروش این شرکت شد.علی صلاحی نژاد در گردهمایی مدیران ستاد و شعب بیمه سینا با بیان این که شرایط سخت اقتصادی، تحریم، کمبود نقدینگی، بالا بودن هزینه ها و ثابت ماندن درآمدها، وضعیت ویژه ای را در کشور ایجاد کرده است، گفت: صنعت بیمه نیز از این شرایط جدا نیست و در نتیجه ایجاد تحول در این صنعت، باید به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد.وی تصریح کرد: شرکت هایی در این بازار موفق اند که بتوانند خود را با تحولات موجود هماهنگ کنند.مدیرعامل بیمه سینا همچنین با اشاره به لزوم مهارت آموزی و دانش افزایی به شبکه فروش و کارکنان و نیز بهره گیری از تجارب سایر رقبا در حوزه فروش بیمه نامه گفت: هوشمندسازی فرایندهای بیمه گری باید به یک فرهنگ در بیمه سینا تبدیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
امضای قرارداد ساخت ۲۹ هزار و ۸۷ واحد مسکونی در بانک مسکن در سه ماهه اول ۱۴۰۳
دکتر سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن از امضای قرارداد ساخت ۲۹ هزار و ۸۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۲۹ هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال در شعب بانک مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان خردادماه و رشد ۵۰درصدی مبلغ تسهیلات منعقده نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ خبر داد. دکتر سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن همچنین گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز بیست و هشتم تیرماه، مجموعاً قرارداد تسهیلاتی ۳۳ هزار و ۸۲۰ واحد مسکونی به ارزش بیش از ۱۴۴ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال به عنوان قرارداد اولیه و متمم قرارداد نهضت ملی توسط بانک مسکن منعقد شده است.وی افزود: در سال ۱۴۰۳ و در اجرای سیاست های اعتباری مصوب بانک برای مشتریان گرانقدر، سقف تسهیلات اعطایی ساخت مسکن به سازندگانی که از روشهای نوین ساخت و فناوری استفاده میکنند؛ برای هر واحد در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت ۱۰ میلیارد ریال، سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۹ میلیارد ریال و سایر شهرها هشت میلیارد ریال است که به مرور و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها به سازندگان پرداخت میشود.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به تجربه کشورهای موفق در حوزه تولید انبوه مسکنِ باکیفیت و استاندارد و مقاوم در برابر زلزله و حوادث غیرمترقبه توسط دانشبنیانها، ریسک سرمایهگذاری در اقتصادهای مقاوم دانشبنیان را بسیار پایین دانست و گفت: سیاستهای اعتباری بانک مسکن در حمایت از بکارگیری فناوریهای نوین در ساختوساز باکیفیت و استاندارد با تاکید بر معماری اصیل ایرانی اسلامی طرحریزی شده است.وی ادامه داد: در سال ١۴٠٣، پرداخت تسهیلات به واحدهای مسکونی احداثی در قالب صنعتیسازی، ساختمانهای سبز و واحدهای احداثی با استفاده از مصادیق کاهش مصرف انرژی در اولویت قرار دارد و مشوقهایی در این زمینه در نظر گرفته شده است.
پست بانک ایران تا پایان تیرماه؛
۶٫۰۴۱ فقره تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به مبلغ ۱۲٫۱۰۱ میلیارد ریال پرداخت شد
بر اساس مفاد سیزدهمین صورتجلسه قرارگاه جوانی جمعیت پست بانک ایران و گزارش اداره کل اعتبارات بانک، از ابتدای سال تا پایان تیرماه سال جاری 12.101 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به 6 هزار و 41 نفر پرداخت کرده است.معاونت سازمان و برنامه ریزی بانک نیز از ابتدای سال تا پایان تیرماه سال جاری، برای بیش از ۸۰ هزار و ۵۰۷ نوزاد متولد شده افتتاح حساب و کد شبای آنان به پنجره واحد ارسال شده و برای ۶۶ هزار و ۱۳۵ فقره حساب نوزادان واریزی انجام شده است .بر اساس این صورتجلسه، اداره کل اعتبارات بانک نیز، از پرداخت تسهیلات ازدواج به ۲ هزار و ۸۸۱ زوج جوان به مبلغی معادل ۹٫۵۶۳ میلیاردریال تا تیرماه خبر داد و اعلام کرد: در همین بازه زمانی به ۳ هزار و ۱۶۰ زوج، بیش از ۲٫۵۳۸ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری پرداخت شده است.بر اساس صورتجلسه قرارگاه جوانی جمعیت پست بانک ایران و در جهت اجرای برنامههای حمایتی و تشویقی برای ازدواج و فرزندآوری همکاران طی خرداد و تیرماه سالجاری به ۳۰ نفر از کارکنان مبلغی معادل ۵ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
کرایسلر پاسیفیکا هیبریدی پلاگین دوباره به دلیل خطر آتش سوزی فراخوان شد
بیش از دو سال پس از دریافت اخطار فراخوان برای خطر آتش سوزی، بار دیگر به دارندگان کرایسلر پاسیفیکا پلاگین هیبریدی توصیه می شود که مینی ون های خود را بیرون پارک کنند.آخرین فراخوان (73 میلیارد به ازای هر کرایسلر) بیان می کند که چندین وانت پس از انجام فراخوان قبلی (Z11) دچار آتش سوزی شده اند. مشکل از بسته باتری ولتاژ بالا ناشی میشود که ممکن است زبانه گره را تا کرده یا پاره کند. با توجه به یادآوری، این می تواند در طول زمان یک محصول جانبی لیتیوم ایجاد کند. اما این موضوع به تنهایی مطرح نیست. یک «عامل ناشناخته دوم» وجود دارد که همراه با محصول جانبی لیتیوم، می تواند باعث کوتاهی داخلی شود. به طور کلی، اتصال کوتاه در بسته باتری خودروهای ولتاژ بالا بد است.راه حل قبلی به روز رسانی نرم افزار پاسیفیکا بود که باتری را برای شرایط احتمالی منجر به آتش سوزی زیر نظر داشت. علاوه بر این، خودروهای تحت فراخوان بازرسی شدند و در صورت لزوم بستههای باتری تعویض شدند. فراخوان اولیه در سال 2022، 12 آتش سوزی بالقوه مرتبط با این مشکل باتری را شناسایی کرد. از آن زمان، هفت آتش سوزی دیگر در پاسیفیکا رخ داده است که رفع شده است. خودروساز از وقوع حادثه ای در اثر این موضوع اطلاعی ندارد اما چهار مصدوم گزارش شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
ارتقای سطح فعالیت شرکت کارگزاری بیمه پوشش توسعه تعاون ضروری است
مدیر عامل بانک توسعه تعاون در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کارگزاری بیمه پوشش توسعه تعاون تاکید کرد ارتقای سطح فعالیت شرکت ضروری است.
محمد شیخ حسینی مدیر عامل بانک توسعه تعاون در جلسه مجمع سالیانه و بررسی عملکرد مالی و عملیاتی شرکت در سال مالی منتهی به منتهی به پایان اسفند 1402 اظهار داشت: شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس را تسلیت عرض میکنم، یقینا رژیم ظالم و غاصب صهیونیستی پاسخ این حرکت تروریستی را دریافت خواهد کرد، وعده الهی درباره نابودی رژیم صهیونیستی به زودی محقق خواهد شد.
شیخ حسینی گفت: شرکت کارگزاری بیمه پوشش توسعه تعاون از شرکت های تابعه و ابزاری بانک توسعه تعاون است، ظرفیت مناسبی در حوزه فعالیت شرکت فراهم است، شرکت به راحتی می تواند با بهره گیری از فرصت های موجود حوزه فعالیت خود را گسترش دهد. چنانچه شرکت از فرصت پرداخت تسهیلات بانکی و عملیات بانکی بهره لازم را ببرد و نیازهای بیمه ای مشتریان و بانک را به نحو مناسبی تامین نماید، امکان رشد و تقویت خود را فراهم ساخته است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون به عنوان رئیس جلسه مجمع گفت: مدیران ارشد بانک همواره نظارت داشتهاند تا عملکرد شرکت ها به لحاظ رعایت قواعد مالی و حسابداری مطلوب باشد، انتظار است شرکتها علاوه بر عملکرد شفاف در حوزه مالی و کسب گزارش مطلوب حسابرسی، در حرکت های توسعه ای نیز موفق باشند.
این مقام بانکی خاطر نشان کرد: کارگزاری بیمه پوشش میتواند با تدوین مناسب برنامه راهبردی و اتخاذ راهبردها و راهکارها و تقویت ارتباط با واحدهای ستادی و اجرایی بانک عملکرد خود را ارتقا دهد. انتظار میرود شرکت در مهلت یکماهه برنامه عملیاتی برای ارتقای سطح فعالیت را ارائه دهد. وی تاکید کرد: از اداره کل سرمایه گذاری بانک انتظار میرود در مسیر راهبری، نظارت و هدایت شرکت های تابعه اثربخشی و کارآمدی را داشته باشد. هیات مدیره بانک نیز آمادگی لازم برای اتخاذ تصمیم ها و هر گونه حمایت از روند رو به رشد شرکت ها را دارد.
شیخ حسینی ادامه داد: حضور آقای مجید سلیمی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت می تواند موجب تسهیل فعالیت ها باشد، ارتباط مناسب ایشان با بدنه بانک می تواند موجبات تقویت سطح ارتباط میان بانک و شرکت و ذینفعان و مشتریان را پدید آورد. موضوع ثبت بموقع تغییرات در شرکت ها نیز حائز اهمیت است.
وی توصیه کرد: رضایت کارکنان عامل موثر در ارتقای سطح فعالیت شرکت است. تجربه نشان داده پرداختیها صرفا کمک می کند تا نارضایتی وجود نداشته باشد، برای ایجاد انگیزه در کارکنان ضرورت دارد فرصت ها، مسئولیت ها، تفویض اختیار، استفاده صحیح و موثر از ابزارهای پرداخت و پاداش برای ایجاد انگیزه و تشویق مد نظر قرار گیرد.
نعمت اله رضایی رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون گفت: موضوع فروش آنلاین بیمه نامه بسیار مهم است،، با توجه به این که زیرساخت فناوری آن تا حد زیادی فراهم شده است شرکت باید با تامین نیروی مورد نیاز و اتخاذ راهبرد و در پیش گرفتن برنامه راهبردی موفقیت خود را در این بخش تضمین نماید. سهمی که در حال حاضر شرکت کارگزاری بیمه پوشش توسعه تعاون در میان شرکت های کارگزاری بیمه دارد باید به طور دقیق تر احصا شود، این سهم باید به صورت سالیانه رشد مناسب خود را داشته باشد.این که شرکت در سطح عملیات و تحقق درآمد و کسب سود نتواند روند مناسب سالهای پیش را ادامه دهد قابل پذیرش نیست، همه ما به عنوان ارکان بانک وظایف و مسئولیت و ماموریت هایی در مجموعه بانک بر عهده داریم که باید به نحو شایسته ای برای عملکرد بهینه همکاری داشته باشیم.
سید باقر فتاحی عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون گفت: رضایت و انگیزه کارکنان حائز اهمیت است، مدیران شرکت باید با بهره گیری از ابزارهای مدیریتی ضمن راهبری مناسب کارکنان برای ارتقای عملکرد، موجبات رضایت آنان را فراهم کنند. چنانچه شرکت سطح عملیات خود را توسعه دهد امکان پرداخت بهتر به پرسنل نیز فراهم می آید. شرکت در ارائه گزارش عملکرد خود می توانست موفق تر عمل نماید. اگر هم رشدهایی در برخی موارد عملکردی رخ داده است این رشدها به صورت مناسبی تبیین نگردیده است.
حمید رضا البرزی عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون گفت: شرکت کارگزاری بیمه پوشش توسعه تعاون علاوه بر آن که در تفاهم نامه ها و قراردادهای بانک می تواند نقش پشتیبان را در حوزه پوشش های بیمه ای نماید، باید از ظرفیت های درونی خود بهره ببرد و در فروش بیمه نامه و نیز ارتقای شاخص های عملکردی اهتمام لازم را داشته باشد. اداره سرمایه گذاری وظیفه دارد در طی سال ارتباط مستمر خود را با شرکت ها داشته باشد و هیات مدیره را نیز در جریان روند فعالیت آنان قرار دهد.
گفتنی است در ابتدای جلسه گزارش بازرس قانونی و حسابرس مستقل شرکت قرائت گردید، اعضای مجمع درباره گزارش و نکات اصلی آن به گفتگو پرداختند. منیره عزب دفتر سرپرست شرکت کارگزاری بیمه توسعه تعاون گزارشی به ارائه فعالیت های شرکت داد و اسماعیل فرهادی عضو موظف هیأت مدیره شرکت کارگزاری بیمه توسعه تعاون نیز توضیحات تکمیلی در این باره مطرح کرد. همچنین رامین نجمی رئیس اداره کل سرمایه گذاری بانک نکات مهم مرتبط با مسائل اجرایی مجمع و مولفه های شرکت داری را مطرح نمود و اعضای جلسه نکات خود را مطرح نمودند. حسن شریفی معاون مدیرعامل در امور عملیات بانکی، شهرام بخشا معاون مدیرعامل در امور برنامه ریزی و فناوری اطلاعات و سید امیرحسین موسوی معاون مدیرعامل در امور حقوقی و نظارت نکات مهمی را درباره شرکت عنوان نمودند. سید حسام الدین طباطبایی مدیرکل دفتر مرکزی حراست، مجید سلیمی عضو هیات مدیره شرکت کارگزاری بیمه توسعه تعاون، امید سلیمانی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت سمات، سید شهاب الدین پورعباسی سرپرست شرکت واسپاری توسعه تعاون، سید علی میر فخرایی رئیس اداره کل روابط عمومی، عبدالحمید حیدری رئیس اداره کل بازرسی فنی و تخصصی، سجاد ذوالفقار قشونی سرپرست معاونت نظارت بر امور بانکی و شرکت های تابعه اداره کل حفاظت کارکنان و سعید جمالی معاون نظارت بر تامین مالی و سرمایه گذاری ها اداره کل سرمایه گذاری نیز در جلسه حضور داشتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
تسهیلات بانک اقتصادنوین تا سقف ۱۰ میلیارد ریال با شرایط ویژه
بانک اقتصادنوین با معرفی طرح «پیام» به صاحبان سپردههای «قرضالحسنه جاری»و «سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی» تا سقف ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات با شرایط ویژه پرداخت میکند.
در این طرح تمامی مشتریان حقیقی و حقوقی دارای سپردههای «قرضالحسنه جاری» و «سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی» میتوانند متناسب با میانگین موجودی سپردههای خود، تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، از امکان دریافت تسهیلات با نرخهای ترجیحی و بازپرداخت اقساطی تا ۲۴ماه برخوردار شوند.
مشتریان جدید نیز میتوانند علاوه بر مراجعه به نزدیکترین شعبه این بانک، نسبت به افتتاح سپردههای مذکور بهصورت آنلاین، از طریق اپلیکیشن همراه نوین و تکمیل موجودی حساب خود اقدام کنند و از مزایای این طرح بهرهمند شوند.
در طرح پیام بانک اقتصادنوین، امکان واگذاری امتیاز برای دریافت تسهیلات به غیر، نظیر کارمندان معرفیشده از سوی اشخاص حقوقی صاحب حساب و همچنین اشخاص حقیقی با معرفینامه کتبی از سوی صاحب سپرده وجود دارد.
تنوع سناریوهای ایجاد معدل و امکان دریافت تسهیلات در انواع موضوعات مصرف مورد نظر مشتریان، نسبت «تسهیلات به معدل موجودی» بالا و امکان دریافت تسهیلات مرابحه تا سقف ۱۰میلیارد ریال و تسهیلات قرضالحسنه تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال، از مزایای اصلی طرح پیام است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
گامی برای آسانتر و بهرهورتر شدن شغل انسانهاست
سومین کنفرانس ملی تحول دیجیتالی به همت انجمن مدیریت ایران و با همکاری دانشگاه خاتم برگزار شد. کنفرانسی تخصصی که در تبوتاب انتخابات ریاستجمهوری بسیاری از پژوهشگران، چهرههای دانشگاهی و علمی کشور را به دانشگاه خاتم کشانده بود تا درباره «تحول دیجیتالی» یعنی یکی از اصلیترین مسائل امروز جهان صنعت و مدیریت گفتوگو کنند. محور این کنفرانس نیز «رویکرد فرهنگ انسان محور» بود که سخنرانان پیرامون آن به ارائه مطالب خود پرداختند. نخستین سخنران این مراسم دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد به عنوان رئیس کنفرانس بود تا مفاهیم رویکرد فرهنگ انسانمحور در تحول دیجیتالی را تحلیل و بررسی کند.
دکتر قاسمی در ابتدای این نشست ابراز امیدواری کرد که این «تعاطی افکار باعث شود در جامعه ما نیز هرچه سریعتر نسبت به اهمیت این موضوع تسلط ایجاد شود.»
او در ادامه با ارائه تعریفی گفت: «ابتدا یک جامعه انسانمحور را ببینیم که توسعه را چطور نگاه میکند و مفهوم این جامعه چیست؟ براساس مطالعهای که در سال ۲۰۲۰ در ژاپن انجام شده، جامعه انسانمحور بهعنوان جامعهای توصیف میشود که میتواند پیشرفت اقتصادی را با حل مشکلات اجتماعی متعادل کند تا اطمینان حاصل کند که شهروندان میتوانند زندگی راحت و با کیفیت و سرشار از راحتی و نشاط داشته باشند. تحولات دیجیتالی عملا نیاز به سرمایه انسانی را در حوزههای مختلف، به حداقل میرساند. بنابراین جامعه انسانمحور باید خیلی دقت کند که این پیشرفتها چطور میتوانند با مشکلات اجتماعی تراز پیدا کنند که جامعه دچار تنش نشود.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد ادامه داد: «همواره گفتهام که در گروه مالی پاسارگاد آنچه برای ما سرمایه اصلی محسوب میشود، سرمایه انسانی است. آنچه در ترازنامه ما به عنوان سرمایه میآید، ضمن احترام و تکریم سهامداران گرامی، دستمایه است که البته در صورتهای مالی سرمایه ثبت میشود. بنابراین سرمایهی اصلی ما سرمایه انسانی است و به همین دلیل باید دقت کنیم که تحول در این حوزهها باید منجر به شکوفایی و نشاط بیشتر سرمایه انسانی به عنوان اصل سرمایه گروه اقتصادی شود.»
قاسمی اضافه کرد: «در ادامه دو مطالعه را برای فهم بهتر این مسئله مرور میکنم. نخست آنچه در «صنعت پنج» آلمان تعریف شده و آنچه در ژاپن تحت عنوان «جامعه پنج» تعریف شده است. در ارتباط با مفهوم صنعت پنج آلمان بر اساس گزارشی که منتشر شده، این صنعت برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ در کشور آلمان بهعنوان یک پروژه شاخص و بخشی از راهبرد فناوری پیشرفته کشور مطرح شد. صنعت پنج ویژگیهای بارز صنعت چهار را تکمیل کرده و توسعه میدهد. یعنی جایگزین آن نشده بلکه به مرحلۀ بالاتر کیفی و فناوری میرسد و به آن اضافه میشود. صنعت پنج بر ابعادی تأکید دارد که فقط شامل عوامل اقتصادی یا فناورانه نیستند بلکه ابعاد محیطزیستی و اجتماعی را هم در نظر میگیرند. بنابراین میتوان گفت صنعت پنج به دنبال تمرکز بر رابطه میان انسان و فناوری به دنبال به حداکثر رساندن تعامل فناوری با انسان است، به گونهای که انسانها بهطور هماهنگ با فناوری همکاری داشته باشند و استفاده انسانمحور از فناوری شکل گیرد.»
دکتر قاسمی توضیح داد: «صنعت پنج در محورهای خود سه نقطه اساسی دارد. انسانمحور بودن آن، پایداری و مقاوم بودن از جمله محورهای آن به شمار میرود. در اینجا بحث مقاوم بودن، بسیار جدی و بااهمیت است. اینجا سیاستهای اقتصاد مقاومتی مطرح میشود که ۲۲ ماده آن از جمله سیاستهای کمکی مادر محسوب میشود. اگر بخواهیم در اقتصاد ملی به آن توجه کنیم و در تکمیل، تعدیل و اصلاح آن بازنگری کنیم، باید اتفاقات نوین در فناوری را به آن اضافه کنیم؛ به ویژه بند ۲ سیاستها که بحثهای اقتصاد دانشبنیان را مطرح میکند. چراکه در رویکردی انسانمحور، انسان در قلب تولید قرار میگیرد و نیازهای او در قلب فرآیند تولید فراموش نشده، بلکه بیشتر به آن اهمیت داده میشود. در بحث پایداری به موضوعهایی نظیر کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای برای جلوگیری از کاهش و تخریب منابع طبیعی توجه شده که در راستای تأمین نیازهای نسل امروز بدون به خطر انداختن نیازهای نسل آینده است. در مقاومپذیری نیز به استحکام بیشتر تولید صنعتی، تشخیص بهتر در برابر اختلالها و حصول پشتیبانی مطلوب از زیرساختهای حیاتی در مواقع بحرانی اشاره دارد.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد با تأکید بر توجه به اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: «در کنفرانسهایی که در اقتصاد مقاومتی در دانشگاه خاتم برگزار کردیم، تأکید جدی بر اقتصاد مقاومتی داشتیم که امروز در دنیا به آن توجه میشود. ما ادبیات آن را پیش از این بحثها در کشور داشتیم. بحث ما اقتصاد ایستادگی نیست که حرکت شما را متوقف میکند. در حالی که در اقتصاد مقاومتی باید زیرساختها طوری طراحی شوند که در مسائل مختلف مثل جنگ، زلزله یا تحریم توانایی خروج از فشار و حتی قرارگرفتن در مرحله بالاتری از پیشرفت و توانمندی مطرح است.»
در ادامه دکتر قاسمی به مفهوم جامعه پنج پرداخت که در ژاپن مطرح شده است. او توضیح داد: «در مفهوم جامعه پنج که ژاپنیها طراحی کردند، این جامعه، جامعهای مردم محور است که بر پایه ادغام فضای مجازی و فضای فیزیکی ایجاد شده است. من توصیهام به همهی عزیزانی که به شکل متمرکز درباره تحولات فناورانه و دیجیتالی شدن اقتصاد ملی مطالعه میکنند این است که رویکرد انسانمحور آن را فراموش نکنند. چراکه در غیر این صورت قطع به یقین نتیجه کار مطلوب نخواهد بود و نمیتواند شما را به سرمنزل مقصود برساند.»
قاسمی ادامه داد: «ژاپن در اواسط دهه ۲۰۱۰ به دنبال راهی برای توصیف این که چگونه فناوری باید در توسعۀ یک جامعۀ مرفه، مورد استفاده قرار گیرد، مفهوم جامعه پنج را ارائه کرد. جامعه پنج آیندهای را توصیف میکند که جدیدترین فناوریهای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و کلانداده برای بهرهمندی افراد در هر سن و در هر نقطه جغرافیایی با هم ترکیب میشوند و به آنان برای داشتن یک زندگی کامل و جذاب کمک میکند. جامعه پنج جامعهای است که در آن فناوریهای پیشرفته نه فقط برای منافع اقتصادی بلکه برای منفعت هر شهروند به طور فعال در زندگی روزمره، صنعت، مراقبتهای بهداشتی و سایر حوزهها مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از مشخصههای کلیدی جامعه پنج، توازن میان توسعه اقتصادی با حل دغدغههای اجتماعی است. در توسعه اقتصادی باید توجه داشت که ضریب جینی تحت تاثیر زیادی قرار نگیرد و روابط انسانها در رابطه با طبقات درآمدی مغشوش نشود باید حتما تدابیری را مد نظر قرار دهید. این همان دغدغههای اجتماعی است که باید توازن میان این توسعه با آنها برقرار شود.»
قاسمی از همگرایی سطح بالای فضای مجازی و فضای فیزیکی به عنوان دیگر محور مهم یاد کرد و گفت: «دورنمای جامعۀ پنج ارتباط میان فناوری و جامعه است، ارتباط میان فناوری و جامعه و افراد و جامعه به واسطه فناوری است. کشورهای توسعهیافته در سراسر جهان به دنبال گسترش مفهوم توسعه انسانمحور در اصل فناوری دیجیتالی هستند، به گونهای که پیشرفتهای فناورانه با درنظرگرفتن نیازهای انسانها و در راستای بهبود زندگی آنها مطرح شود. تحول دیجیتالی انسانمحور یک رویکرد راهبردی است که بر نیازها و رفاه افراد در یک سازمان تمرکز دارد و نیازمند درک عمیق رفتار، تجربه و انگیزهها و خواستههای انسانی است. پس میبینید ادبیاتی که در سطح رهبری تحولات دیجیتالی مطرح میشود، انسان کانون اصلی است. تحول دیجیتالی انسانمحور بر اهمیت ایجاد یک تجربه مثبت برای سرمایه انسانی و پرورش فرهنگ مشتریمحور تأکید دارد که شامل گوش دادن فعالانه به ذینفعان، تعامل با سرمایه انسانی و مشتریان و درنظر گرفتن بازخوردهای ایشان در فرآیند تصمیمگیری است.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد تأکید کرد که «با اتخاذ رویکرد انسانمحور سازمانها میتوانند تغییرات مهمی را ایجاد کنند، بهرهوری را افزایش دهند و رشد پایدار کسبوکار را ایجاد کنند و درعین حال افراد را در قلب سفر تحول خود حفظ کنند. بهرهوری اهمیت بسیاری دارد. چراکه ما همواره به دنبال افزایش و بهبود آن در جامعه خود بودهایم، غافل از اینکه یک نگاه ساده اما آگاهانه و هوشمندانه به انسان میتواند بهرهوری را افزایش دهد.»
قاسمی در ادامه با اشاره به تفاوت بنیادی در نظریههای قدیمی مدیریت با جهان امروز گفت که «محل کار انسانمحور دارای فرهنگ روابط مبتنی بر انسانیترین ارزشها مانند همدلی، کار گروهی، تعامل، احترام و مهربانی و قدردانی است. پیش از این نظریه مدیریت علمی تیلور را داشتیم که انسان را با ماشین مقایسه میکرد.» به گفته قاسمی «در آن زمان تحولات مدیریت غرب بسیار هیجانانگیز محسوب میشد اما امروز مباحثی که مطرخ میشود درست عکس آنها است.»
دکتر قاسمی گفت «باید اطمینان حاصل شود کسانی که تحت تاثیر تحول دیجیتالی قرار میگیرند با هدف مشترک آسانتر و بهرهورتر شغلها همسو شدهاند. سرمایه انسانی باید این نکته را بپذیرد.»
او در ادامه اصول تحول دیجیتال را بررسی کرد: «در اصول تحول دیجیتالی انسانمحور نیز چند نکته اهمیت بسیار دارد. نخست امنیت دادهها و حریم خصوصی کاربران است. پاسخگویی، تعاملپذیری و رویکردهای چابک و سادهسازی از دیگر اصول مهم هستند. در بحث پاسخگویی باید از پاسخگویی به نیازهای کاربر اطمینان حاصل کرد. باید ابزارها و سکوهای موجود را به قابلیتهای جدید مجهز و امکان ثبت بازخوردها هرچه بیشتر از سوی کاربران جهت بهبود و اولویتبندی عملکردهای مشترک را در فرآیندی مشورتی فراهم کرد. تعاملپذیری و چابکسازی و سادهسازی، دیگر بحثهایی هستند که باید در دستور کار قرار گیرد.»
قاسمی اضافه کرد: «رهبری تحول دیجیتال انسانمحور باید میان خلق ارزش سازمانی و تاثیر انسان بر همه ذینفعان فناوری دیجیتالی تعادل برقرار کند. یعنی نمیتوان برای سازمان درآمد و رشد و توسعه ایجاد کنید، اما سرمایه انسانی را نادیده بگیرید و از آن با مثلا دستمزد حداقلی عبور کنید. از آنجایی که در تحول دیجیتالی انسان و فناوری به نحو جداییناپذیری به هم مرتبط میشوند، رهبران تحول دیجیتالی باید به فرصتهایی برای شکل دادن به آینده دیجیتالی برای خلق ارزش مالی و ارزش انسانی و همچنین ایجاد تعادل میان خوب کارکردن و کارخوب کردن توجه کنند.»
دکتر قاسمی توضیح داد که «تحول دیجیتالی یک فرآیند نوسازی راهبردی است که از پیشرفتهای فناوری دیجیتالی برای ایجاد قابلیتهایی که در کسبوکار ممکن است، از رویکرد مشارکتی و بهروزرسانی فرهنگ سازمانی استفاده میکند. فرآیند نوسازی راهبردی به این معناست که سازمان باید دائما در حال تکامل، انطباق، تغییر و چرخش در راستای شرایط مقاومتی باشد.»
او گفت: «توصیههای کلیدی برای تحقق دیجیتالی از سوی ITU اعلام شده، هشت مورد است. اتصال جهانی و توسعه مهارتها، پذیرفتن تغییر و ذهنیت، شروع با مشکلهای موجود و استفاده از نمونهها، استفادهها از فرآیندهای مشورتی و مشارکتی، کاهش ریسک و فعال کردن نوآوری، ایجاد اعتماد از طریق شفافیت، ایجاد مشارکت خصوصی-عمومی انسان محور و تنظیم سیاستهای ملی و راهبردهای منطقی است.» مدیرعامل بانک پاسارگاد با بیان اینکه «حضرت حافظ هم اهل نوآوری بوده است» سخنان خود را با بیتی از حافظ به پایان رساند: «آدمی در عالم خاکی نمیآید به دست، عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی.»
در ادامه این نشست سیدکامران باقری، مدیرعامل اسمایلینو و استاد مدعو دانشگاه تهران درباره رابطه انسان با ماشین و دکتر بابک مجیدی عضو هیات علمی دانشگاه خاتم به سخنرانی پرداختند.
در دومین روز این همایش نیز «دکتر شهاب جوانمردی» مدیر عامل شرکت فناپ سخنرانی خود را با موضوع «مهارت انسانی به عنوان یک سرویس رایانش ابری (زیربنای تحول دیجیتال انسان محور صنایع)» ارائه کرد. شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) با سرمایهگذاری گروه مالی پاسارگاد تاسیس شده و ماموریت اولیه آن، طراحی و تهیه راهکار نرمافزاری بانکی بومی ایرانی با تکیه بر تخصص و دانش روز جوانان ایرانی بوده است.
در ادامه دکتر «مصطفی مرشدی» محقق و مشاور تحول دیجیتال کارآفرین سریالی نیز در خصوص همراستایی سازمانی برای تحول دیجیتال و چگونگی دستیابی به آن سخنانی را مطرح کرد. از نظر او دستیابی به تحول دیجیتال بدون همکاری نیروهای انسانی درون یک سازمان ممکن نیست.
پس از این سخنرانی نوبت به دکتر «محمدرضا عاطفی» عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع و مشاور استراتژی و هوش مصنوعی در سازمانهای بزرگ کشور رسید. عاطفی در خصوص تعامل انسان با ماشین در عصر دیجیتال مدلهای موجود را ارائه کرد و به بحث و بررسی وضعیت پرداخت.
در بخش بعدی این همایش دکتر «فواد قادری» دانشیار دانشگاه تربیت مدرس،«حسین ساسانی» نظریه پرداز حوزه فناوری دیجیتال و «مسعود زمانی» کارآفرین حوزه فناوری دیجیتال، نویسندگان سه مقاله برتر به ارائه مقالات خود پرداختند. همچنین به نویسندگان سه مقاله اول نیز جوایزی اهدا شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.