شماره: 2430 / ۱۴۰۳ نوزدهم شهريور
تعداد بازدید : 1
اخبار
پزشکیان به عراق سفر میکند
مسعود پزشکیان در اولین سفر خارجی خود، چهارشنبه به عراق میرود.دیدارهای دوجانبه با مقامات عالی عراقی و امضای اسناد همکاری از جمله برنامههای سفر رئیس جمهور کشهورمان به عراق است.
توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وامهای دریافتشده سازمان بورس
سخنگوی دولت درباره تعیین تکلیف وامهای دریافتشده از سوی رئیس و چند عضو هیئت مدیره سازمان بورس توضیحاتی ارائه کرد.
فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«طبق اعلام دکتر همتی، وزیر اقتصاد، مقرر شدهاست کلیه افراد اعم از رئیس و اعضای هیئت مدیره، وام دریافتی را عودت بدهند و استعفای رئیس سازمان بورس مورد پذیرش شورای بورس قرار گرفت.»
ورود دادستانی به موضوع مدارک جعلی متقاضیان نمایندگی مجلس
دادستانی تهران برای اعلام اسامی ۱۰۰ متقاضی نمایندگی مجلس با مدرک جعلی به سازمان امور دانشجویان برای تشکیل پرونده قضایی مهلت ۷۲ ساعته داد.
دیروز مدیرکل امور دانشآموختگان سازمان امور دانشجویان در مصاحبه با یکی از رسانههای کشور گفته بود: «بیش از صد نفر از متقاضیان اخیر نمایندگی مجلس شورای اسلامی مدرک تحصیلی جعلی داشتند.»
این گزارش حاکی است در پی این اظهارات، دادستانی تهران با ورود به موضوع مطرح شده؛ به اداره کل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان دستور داد ظرف مدت ۷۲ ساعت آینده اسامی و اسناد مربوط به افراد مورد اشاره را در اختیار دادستانی تهران قرار دهد.
علی صالحی با اعلام دستور ارسال اسامی و اسناد مربوط به ادعای صورت گرفته، گفت: در صورت وصول گزارش از سوی مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان ادعای مطرح شده مورد صحت سنجی قرار خواهد گرفت و چنانچه چنین تخلفی از سوی افراد یاد شده محرز شود، برای افراد متخلف پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.
برای دفاع از ایران و اجرای
تدابیر فرمانده کل قوا آمادهایم
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی ارتش همیشه قوی، سرپا و آماده دفاع از کشور و اجرای تدابیر فرمانده معظم کل قواست.
امیر سرتیپ واحدی در جمع خلبانان و کارکنان پایگاه هوایی شهید نوژه همدان، اظهار داشت: کارکنان فنی نیروی هوایی ارتش با تلاش شبانهروزی و تمام کمبودها و تحریمهای ظالمانه، مردانه ایستادند و هواپیماها را سرپا نگه داشتهاند تا خلبانان بتوانند مأموریتهای خود را به نحو مطلوب انجام دهند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: همه شما خلبانان و کارکنان قهرمان و دلیر نیروی هوایی ارتش باید با کار جهادی و رعایت ایمنی کامل در انجام وظایف و مأموریتها، تدابیر فرمانده کل قوا را به طور کامل جامه عمل بپوشانید.
امیر سرتیپ واحدی ورزش مداوم، استراحت کافی، پرداختن به امور عبادی، معنوی، مطالعه و بهروز بودن را از مؤلفههای اصلی موفقیت یک نظامی عنوان کرد و گفت: در کنار رعایت این مسائل، توجه به نکات امنیتی و حفاظتی در همه زمینهها مانند حفاظت در گفتار، حفاظت از اموال بیتالمال، حفظ نیروی انسانی و حفظ پرندههای در اختیار نیروی هوایی، از جمله عوامل موفقیت در اجرای مأموریتهای محوله است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: با شما کارکنان غیور نیروی هوایی ارتش ثابت کردهایم که این نیرو، همیشه قوی، سرپا، آماده دفاع از کشور و اجرای تدابیر فرمانده کل قوا است.
مالکی: وزیر خارجه حقآبه هیرمند را
با جدیت پیگیری کند
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هنوز طالبان حقآبه ایران از هیرمند را نداده است گفت که انتظار میرود وزیر امور خارجه موضوع حقآبه هیرمند را با جدیت پیگیری کند.
فداحسین مالکی اظهار کرد: ادعاهای طالبان درباره دادن حقآبه هیرمند به ایران و استان سیستان و بلوچستان درست نیست چون اساسا اقدامی صورت نگرفته است.
وی یادآور شد: طالبان سیلاب را به معنای دادن حقآبه تلقی کرد حال اینکه سیلاب و نه حقآبه بوده است این موضوع را کسانی که از مواضع طالبان دفاع میکردند هم قبول دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شهید امیرعبداللهیان وزیر خارجه دولت سیزدهم هم پذیرفته بود که آب آمده به ایران هم حقآبه نبود و سیلاب بود، موضوعی که وزیر نیروی وقت هم پذیرفت اما برخی مدعی بودند که حقآبه است؛ لذا ما کماکان مشکل داریم و منطقه به شدت دچار کمبود آب است.وی تاکید کرد: انتظار میرود با همت آقای عراقچی وزیر خارجه و برنامه ریزی دقیق و منطبق با قوانین بینالمللی موضوع دادن حقآبه هیرمند به ایران پیگیری شود که این حق قانونی مردم است.
احتمال محاکمه نظامی «عمران خان» در پاکستان
«خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان گفت: پرونده اغتشاشات مربوط به ماه مه ۲۰۲۳ در جریان است و درصورت اثبات نقش «عمران خان» در این هرج و مرجها احتمال محاکمه نظامی وی وجود دارد.وزیر دفاع پاکستان در مصاحبه با یک رسانه محلی احتمال محاکمه نظامی «عمران خان» نخست وزیر سابق این کشور را در پرونده اغتشاشات ۹ مه ۲۰۲۳ رد نکرد.
«خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان گفت: پرونده اغتشاشات مربوط به ماه مه ۲۰۲۳ در جریان است و درصورت اثبات نقش «عمران خان» در این هرج و مرجها احتمال محاکمه نظامی وی وجود دارد.وی افزود: هیچکس در برابر قانون مصون نیست و اقدامات علیه امنیت و تمامیت سرزمینی کشور باید بهطور جدی پیگیری شود.وزیر دفاع پاکستان با بیان اینکه تحقیقات در مورد ارتباط «ژنرال فیض حمید» رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان با «عمران خان» رهبر حزب تحریک انصاف نیز ادامه دارد، افزود: همانگونه که سخنگوی ارتش اخیرا اعلام کرد هرکسی که ارتباطش با پرونده «ژنرال فیض حمید» ثابت شود بدون در نظر گرفتن سمت و مقام محاکمه خواهد شد.
شایان ذکر است در اقدامی نادر، ارتش «ژنرال فیض حمید» رئیس سابق سازمان اطلاعات پاکستان را به اتهام سوء استفاده سیاسی از اختیارات و همچنین فساد مالی به زندان انداخته و محاکمه نظامی علیه وی نیز به زودی آغاز خواهد شد.
احتمال محاکمه نظامی عمران خان نخستوزیر سابق پاکستان و بنیانگذار حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به دلیل اتهامات مختلف از جمله تحرکات ضد دولتی و نقض قوانین امنیتی وجود دارد؛ پس از سرکوب تظاهرات و حملات به تأسیسات نظامی پاکستان در ماه مه ۲۰۲۳ که طرفداران عمران خان مسئول آن شناخته شدند برخی از رهبران حزب تحریک انصاف بازداشت شدند و اتهامات امنیتی علیه آنها مطرح شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عارف در مراسم تکریم و معارفه وزیر نفت تاکید کرد؛
تعداد بازدید : 2
استفاده حداکثری از نخبگان جوان و بانوان در صنعت نفت
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نیروی انسانی متخصص و برجسته و ذخایر بزرگ نفت و گاز به عنوان ۲ مزیت وزارتخانه نفت، گفت: بهره گیری از نیروی انسانی و چهرههای برجسته علمی و خدوم در این وزارتخانه در راس مزیتهای وزارت نفت است.
محمدرضا عارف در مراسم تکریم و معارفه وزرای نفت با اشاره به نیروی انسانی متخصص و برجسته و ذخایر بزرگ نفت و گاز به عنوان دو مزیت مطلق وزارتخانه نفت، گفت: بهره گیری از نیروی انسانی و چهرههای برجسته علمی و خدوم در این وزارتخانه در راس مزیتهای وزارت نفت است و همچنین ذخایر منابع نفت و گاز کشور با ارزش ۲۰ هزار میلیارد دلاری از دیگر مزیتهای این وزارتخانه در توسعه و پیشرفت کشور است.
وی با اشاره به رتبه سوم ایران در نفت خام با ذخیره ۲۰۸ میلیارد بشکهای نفت و رتبه ۲ ذخایر گازی با ذخیره ۳۲ تریلیون متر مکعبی ادامه داد: ایران در مجموع نفت و گاز رتبه اول جهان با ارزش ۳۴۰ میلیارد دلار دارد که دو مزیت نیروی انسانی و ذخایر نفت و گاز پشتوانه بسیار خوبی برای اجرایی کردن و تحقق برنامه هفتم توسعه است.
عارف با اشاره به نقش مهم وزارت نفت در رسیدن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله تاکید کرد: باید در دوره جدید کاری وزارت نفت، تلاش شود که سهم نفت و گاز در توسعه کشور به طور عام و بویژه شاخصهای اقتصادی تقویت شود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با راهبرد اصلی مقاوم سازی کشور نسبت به حوادث و تکانههای خارجی و مشخصاً تحریمهای ظالمانه غرب و بویژه آمریکا تصریح کرد: راهبردهای بسیار خوبی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی نسبت به بخش نفت و گاز دیده شده که در این راستا مقابله با ضربه پذیری درآمدهای حاصل از نفت و گاز اولویت دارد.
وی افزود: در سالیان گذشته ناپایداریهایی در درآمدهای نفتی و گازی کشور وجود داشته است و الان کشور در شرایطی است که میتواند مشتریان راهبردی انتخاب کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تجارب خوب سالیان گذشته در ایجاد تنوع در روشهای فروش نفت تاکید کرد: باید جمع بندی از شیوههای عمل شده در گذشته داشته باشیم که در این راستا مشارکت بخش خصوصی در فروش نفت اهمیت اساسی دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید در تنوع روشهای فروش نفت، نگاه و رویکرد به سمت بخش خصوصی برود، تصریح کرد: تا جایی که سیاستهای اصل ۴۴ اجازه میدهد باید بخش خصوصی مشارکت داشته باشد، اما در سالیان گذشته انحصار طلبی و نگاه دولتی در بین مدیران با توجیه اصل ۴۴ بود، اما از زمان تایید این سیاستها توسط مقام معظم رهبری و تصویب قانونی، مسیر برای مشارکت بخش خصوصی باز شده است و مادون بخشهای حاکمیتی منعی برای مشارکت بخش خصوصی نیست.
دکتر عارف با اشاره به اهمیت افزایش صادرات نفت و گاز و همچنین فرآوردههای نفتی و میعانات گازی، ادامه داد: سوآپ گاز در سالیان گذشته راهبرد کشور شده است که به قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران بعنوان هاب انرژی منطقه میتواند کمک نماید و در کنار آن صادرات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی مزیت دیگری که در توسعه، رفع نیازها و اشتغالزایی نقش مهمی دارد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ماده ۴ برنامه چهارم توسعه بسیار راهبردی بود که البته در مجلس هفتم شورای اسلامی به دلیل رویکرد تمرکز و نگاه دولتی حذف شد و از مهندس پاکنژاد میخواهم دستاوردهای ماده ۴ برای کشور را بررسی و اعلام کند.
وی در ادامه افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز برای اثرگذاری در بازارهای جهانی، حفظ توسعه ظرفیتهای نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک، افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی را از دیگر راهبردهای این وزارتخانه دانست و گفت: تاکنون برخورد شعاری با شاخص مصرف انرژی صورت گرفته است که پاسخگوی نیازهای بخش صنعتی و خدماتی کشور نیست که اینگونه برخوردها پاک کردن صورت مسئله است و باید دید تا تاکنون چه خسارات و عدم النفعی متوجه صنعت و رشد اقتصادی شده است.
عارف با تاکید بر اینکه باید به سیاستهای کلی توجه جدی شود، اظهار داشت: خوشبختانه برنامه هفتم توسعه برنامه خوبی است و احکام مناسبی دارد و شامل بخش نرم افزاری و اصلاح ساختار و همچنین سخت افزاری و سرمایه گذاری است که در بخش سرمایه گذاری در کشور مشکلاتی داریم و شاخصهایی نیز در این برنامه دیده شده است و ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای این برنامه نیاز است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: طبق برنامه هفتم توسعه دولت موظف است ظرف یکسال آینده چگونگی تامین منابع این برنامه را تهیه کند که طبق این ماده مسئولیت متوجه دولت است و با توجه به اهمیت وزارت نفت در تامین منابع مالی در کشور باید اقدامات جدی برای تعیین سازوکار منابع دیده شود.
وی اکتشاف و توسعه میادین جدید نفت و گاز، نگهداشت میادین موجود با اولویت میادین مشترک و فشار افزایی میدان پارس جنوبی، احداث و مقاوم سازی و نوسازی زیرساخت ها، ذخیره سازی و ارتقاء توزیع نفت و گاز و فرآورده ها، تامین تجهیزات و تاسیسات هوشمند رصد میادین را از دیگر وظایف وزارت نفت برشمرد و گفت: رشد صادرات نفتی در برنامه هفتم توسعه سالانه ۱۲ درصد است که میتوان به آن رسید و رشد سالانه بخش نفت در اقتصاد ۹ درصد دیده شده است.
عارف با اشاره به اهمیت افزایش تولید نفت خام ادامه داد: در شورای اقتصاد مجوز ۴۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان سال مطرح شد که البته میتوان به هدف ۵۰۰ هزار بشکهای در روز نیز رسید و باید در پایان برنامه هفتم توسعه به تولید ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکهای در روز برسیم که میتوان با برنامه ریزی و اتخاذ اقدامات مناسب این میزان تولید به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نیز برسد.
معاون اول رئیس جمهور ضرورت جمع آوری گازهای مشعل را یادآور شد و گفت: جمع آوری این گازها به دلیل لطمات محیط زیستی و همچنین هدر رفت سرمایه کشور بحث جدی است که با برنامه ریزیها هر چه زودتر تصمیمات مناسب اتخاذ شود.
وی در ادامه به تشریح وظایف وزارت نفت دولت چهاردهم از جمله بهره گیری از نیروهای برجسته و نخبه به ویژه جوانان و بانوان، حضور ۱۵ درصدی بانوان در میان مدیران وزارت نفت به ویژه زنان پرانگیزه، پرتلاش و متخصص، احیاء دانشکدههای نفت به ویژه دانشگاه آبادان، حل ناترازی انرژی، توسعه میادین مشترک، افزایش تولید صادرات نفت و گاز پرداخت و تاکید کرد: باید درنظر داشت که منابع نفت و گاز موجود در کشور از انفال است و وظیفه ما حفظ این انفال است و زمانی میتوان به خوبی از آن حفاظت کرد که علاوه بر بکارگیری نیروهای برجسته این وزارتخانه در راستای ارتقاء آنان و بهره گیری از نیروهای نخبه، جوان و جدید گام برداشت.
عارف عبور از خام فروشی، توسعه زنجیره پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی، ارتقاء جایگاه پیمانکاران و سازندههای ایرانی به ویژه شرکتهای دانش بنیان، خنثی سازی کامل تحریمهای بین المللی با استمرار وضعیت فروش نفت و درآمد پایدار نفتی، هوشمند سازی شبکه توزیع گاز به ویژه با اولویت مشترکان پرمصرف و ایجاد مشوقها برای تولید فرآوردههای میانی و خوراکهای پتروشیمی و تامین سوخت پایدار مصارف صنعتی و کشاورزی را از دیگر خواستههای دولت چهاردهم از وزارت نفت برشمرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت تقویت دیپلماسی انرژی به ویژه با توجه به موقعیت جغرافیایی و سیاسی کشور گفت: مطمئناً دیپلماسی انرژی از اولویتهای کشور است که باید در چارچوب اجرای تفاهم نامهها و قراردادها به ویژه با اولویت کشورهای همسایه و منطقه پیگیری شود.
وی اصلاح ساختار شرکتهای تابعه وزارت نفت را یکی دیگر از نیازهای جدی این وزارتخانه دانست و گفت: نگاه انحصارطلبی دولت در همه بخشها باید اصلاح شود تا منافع دولت و حاکمیت تامین شود.
معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و دولت به ویژه شهیدان رجایی و باهنر و آیت الله رئیسی و همچنین شهید تندگویان به عنوان وزیری دانشمند و پرتلاش، ایام فرارسیدن ماه ربیع الاول را تبریک گفت و از زحمات و تلاشهای آقای اوجی به دلیل تلاشهای شبانه روزی این وزارتخانه در سه سال گذشته قدردانی کرد.
وی با ابراز خرسندی از انتخاب آقای پاکنژاد به عنوان وزیر نفت گفت: سکان این بخش از اقتصاد ملی و برنامههای پیشرفت که به یکی از فرزندان لایق، شایسته، با انگیزه و پرنشاط از بدنه همین وزارتخانه سپرده شده است که از همان لحظه اول کلید فعالیتهای کاری خود را زد و با برنامههای خوب وی مطمئن هستیم این بخش در توسعه کشور به ویژه اجرای برنامه هفتم توسعه سهم برجستهای خواهد داشت.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت در این مراسم با قدردانی از زحمات آقای اوجی اساس کار این وزارتخانه را اجرای سیاستهای کلی نظام و قانون برنامه هفتم توسعه برشمرد و تاکید کرد: از همه ظرفیتها برای رسیدن به اهداف و سیاستهای کلی و اسناد بالادستی استفاده خواهیم کرد.
جواد اوجی، وزیر سابق نفت نیز در گزارشی از اقدامات و دستاوردهای وزارت نفت در سه سال گذشته با تکیه بر دیپلماسی انرژی ارائه کرد و گفت: افزایش ۶۵ درصدی تولید نفت، افزایش درآمدهای ارزی، کسب رتبه اول در رشد گروه اقتصادی نفت و گاز و رتبه نخست بهره وری و اتمام ۱۵۵ پروژه نیمه تمام با سرمایه گذاری ۳۴ میلیارد دلاری از بارزترین اقدامات این وزارتخانه در سه سال گذشته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
لفاظی نتانیاهو علیه ایران پس از عملیات در مرز اردن و اراضی اشغالی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی در واکنش به عملیات ضد صهیونیستی دیروز در گذرگاه «الکرامه» به لفاظی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تکاپو برای ارتباط دادن اقدام خودجوش شهروند اردنی در گذرگاه الکرامه در مرز اردن و کرانه باختری اشغالی گفت: امروز روز دشواری برای ما بود و ما با یک ایدئولوژی کشنده تحت رهبری ایران محاصره شدهایم.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وی گفت: ما با افرادی محاصره شدهایم که به دنبال کشتن همه ما هستند.
نتانیاهو در تلاش برای آرام کردن منتقدان خود ادامه داد: حماس قصد دارد بذر تفرقه را در میان ما بکارد و یک جنگ روانی را در میان خانوادههای افراد ربوده شده (اسرای صهیونیست در نوار غزه) را با هدف اعمال فشار داخلی انجام میدهد.
وی گفت: ما متعهد به دستیابی به اهداف جنگ، از بین بردن حماس، بازگشت همه گروگانها و از بین رفتن خطر غزه هستیم.
«ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی اسرائیل نیز گفت: جنگی که ما به راه انداختهایم نه تنها علیه غزه و حزبالله بلکه در کرانه باختری نیز هست.
این اظهارات پس از آن بیان شد که خبرگزاری شهاب در این باره اعلام کرد که یک فرد مسلح با کامیون وارد گذرگاه «الکرامه» در نزدیکی مرز اردن و کرانه باختری شد و به سمت صهیونیستها تیراندازی کرد.
رسانههای صهیونیستی ابتدا از زخمی شدن سه صهیونیست در این عملیات خبر دادند، اما پس از آن رسما اعلام کردند که این سه نفر به هلاکت رسیدهاند.
نیروهای رژیم صهیونیستی نیز اقدام به تیراندازی به سمت مجری عملیات کرده و مدعی به شهادت رسیدن وی شدند.
منابع محلی میگویند که مجری عملیات دارای تابعیت کشور اردن است.
از زمان آغاز عملیات فلسطینی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ماه)، مناطق مختلف کرانه باختری هم شاهد عملیاتهای ضد صهیونیستی و همچنین تشدید تجاوزات صهیونیستها بوده است.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد؛
واسپاری اقتصاد به مردم، تنها راه تحقق رشد ۸ درصدی برنامه توسعه هفتم
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه باید اراده قوی در اجرای قوانین داشت؛ تنها راه رشد هشت درصدی تاکید شده در برنامه توسعه هفتم را واگذاری اقتصاد به مردم دانست و این مسیر را نه انتخابی؛ بلکه اضطراری عنوان کرد.
صبح یکشنبه، چهارمین همایش تشکلهای اقتصادی با عنوان «تشکلهای اقتصادی، راهبران توسعه» در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد؛ این نشست با توجه به رویکرد دولت در استفاده از ظرفیتهای کارشناسی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
در این همایش حمیدرضا حاجی بابایی- نایبرئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برای رسیدن به رشد هشت درصدی تاکید شده در برنامه توسعه هفتم، باید عواملی را در نظر داشته باشیم؛ آمادگی در کشور برای رسیدن به این رشد مهم است. مردم و تشکلها، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران به این باور رسیدهاند که میتوانند مسیر رشد را هموار کنند. در کشور ظرفیت بزرگی برای توسعه اقتصادی وجود دارد.
وی ادامه داد: قوانین باید بتواند مردم، صاحبان شرکتها و سرمایهگذاران را برای رسیدن به اهدافشان کمک کند. مجلس هم اعتقاد به تسهیلگری دارد و با بخش خصوصی همراه است. اگر به این قوانین ایراداتی هم باشد، مجلس ازنظر و نگاه بخش خصوصی استفاده میکند.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید اراده قویای در اجرای قوانین داشته باشیم؛ تنها راه رشد هشت درصدی این است که اقتصاد به مردم سپرده شود. این مسیر انتخابی نیست، اضطراری است. در برنامه هفتم توسعه تصویب شده که حتی بخش نفت هم به مردم سپرده شود و این مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
حاجیبابایی خاطر نشان کرد: در زمینه خصوصیسازی مشکلات زیادی داریم که میتوان آن را با در نظر گرفتن دلایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره بررسی کنیم. باید این مشکلات را حل کرد. تشکلها باید قدرتمند باشند و مطالبه گری کنند. البته مجلس هم در این زمینه مطالبه گری میکند تا اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود. رهبری هم به این مسئله تاکید دارند.
وی افزود: برای رشد اقتصادی هشت درصدی نیاز به سرمایهگذاری داریم؛ چنانچه صرفاً بخشی از نفت را به بخش خصوصی واگذار کنیم که آن را با توجه به بهرهوری، رصد کنند، رشد اقتصادی از هشت درصد هم بالاتر میرود. شاهبیت برنامه هفتم توسعه، اقتصاد مردمی است. اما اجرای این قانون بسیار مهمتر است. باید حاکمیت در این حوزه در ردههای میانی هم با این قانون همراهی کند. دولت چهاردهم باید بتواند از معبرهای قانونی عبور کند.
حاجی بابایی گفت: در ایران مشکل کارشناسی نداریم، اما نمیتوانند گفته کارشناسان را اجرا کنند یا جرئت تصمیمگیری ندارند. باید تصمیمی گرفت که مشکلات حل شود. ناترازیها همه امور را متزلزل میکند که باید دولت آن را حل کند.
حاجیبابایی تاکید کرد: مؤلفههای رشد هشت درصدی متنوع است که باید در حوزههای مختلف تصمیمات گرفته و عملی شود. باید به مردم و تشکلها اعتماد کنیم. باید بر اساس دورنمایی، شرایط را برای توسعه کشور فراهم کنیم. حاکمیت و مردم باید در کنار هم، علیرغم همه مشکلات، مسیر توسعه کشور را هموار کند.
گزارش دیوان محاسبات درباره منابع و مصارف دولت از ابتدای فروردین تا پایان مرداد سال ۱۴۰۳
دیوان محاسبات کشور جدیدترین گزارش در خصوص منابع و مصارف دولت از ابتدای فروردین ماه تا پایان مردادماه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، بررسی های فنی و تخصصی این نهاد نظارتی در خصوص پایش برخط عملکرد بودجه نشان می دهد، منابع در اختیار دولت از ابتدای فروردین ماه تا پایان مردادماه سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۹۷۱/۵ همت و کل مصارف عمومی نیز بالغ بر ۱۰۴۷ همت و کسری آن به میزان ۷۵/۵ همت بوده است که این کسری با استفاده از ظرفیت های مدیریت منابع خزانه داری تامین شده است.
این درحالیست که در برخی از ردیف های درآمدی از جمله فروش و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول تنها ۲ همت معادل ۸ درصد مصوب ۵ ماهه عملکرد داشته است.
سرمایهگذاری نفتی بر روی هوش مصنوعی
ادامه از صفحه اول
حدود 39 درصد از نفت خام تولیدی کشورهای اوپک تنها از منطقه خاورمیانه تامین میشود. مثلا عربستان با تولید بیش از 12.2 بشکه در روز، بزرگترین تولیدکننده است.بهطور کلی، منطقه خاورمیانه 48 درصد از ذخایر اثبات شده نفت، 40 درصد از ذخایر اثبات شده گاز و 18 درصد از تولید گاز جهانی را به خود اختصاص میدهد.اما تمام این مزایا باعث میشود که در آینده کشورهایی که زودتر از سایرین به هوش مصنوعی در صنعت نفت و گاز خود روی آوردهاند، موفقتر عمل نمایند.میتوان گفت که هوش مصنوعی در صنعت نفت و گاز بیشترین نرخ سود را خواهد داشت.
هوش مصنوعی در صنعت نفت بسیار پرکاربرد است. یکی از دلایل آن، دادههای نفتی فراوانی است که در طی فرآیند تولید ایجاد میشوند.پیش از گسترش هوش مصنوعی، فقدان ابزارهای تحلیلی مناسب، مانع از تجزیه و تحلیل دقیق این دادهها میشد.زیرا فرآیند تجزیه و تحلیل دستی دادهها توسط مهندسان داده، بسیار زمانبر وهزینهبردار بود.برخی از دادهها شامل مشخصات مخزن، زلزلهها، ناسازگاریها، زمان حفاری، نتایج عملیات، دادههای حمل و نقل و… میباشند.این دادهها از میان حسگرها، تجهیزات، ماشینآلات، گیاهان و کل دادههای علوم زمین جمعآوری میگردند و تجزیه و تحلیل میشوند.برنامههای کاربردی هوش مصنوعی مبتنی بر دادههای بزرگ، اطلاعات و معنا را از میان انبوهی از دادههای عملیاتی استخراج میکنند.از دل این فرآیند، نتایجی دقیق و پیشنهادات هوشمندانهای بر اساس نیازهای تجاری شرکتهای نفت و گاز به وجود میآید.تصمیمات استراتژیکی که بر مبنای این دادهها گرفته میشوند، منجر به بهبود راندمان عملیات، کاهش هزینهها و حتی کاهش خطر شکست میگردند.
تمام فعالیتهای موجود در صنعت نفت و گاز به یکدیگر وابستهاند. اکتشاف، حفاری، نصب سکو، تولید، پالایش، حمل و نقل، عرضه و…مشکلات بودجه، آب و هوا و محدودیت منابع از جمله عواملی هستند که گاها منجر به نابسامانی برنامهریزیها و زمانبندیها میگردند.به همین دلیل نیز شرکتهای نفتی، متخصصان هوش مصنوعی فراساحلی را استخدام میکنند تا به آنها در برنامهریزی فعالیتهای میدانی و اجرای کامل برنامههایشان کمک کنند.کارشناسان میگویند استفاده از هوش مصنوعی به شرکتها کمک میکند تا عملیات را از بهینهسازی عملیات حفاری و اکتشاف به سادهسازی عملیات تولید و لجستیک تبدیل کنند. با پیشرفت در ماشین لرنینگ، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ و اتوماسیون، بحش نفت می تواند پیشرفت چشمگیری در بهره وری، ایمنی و پایداری محیط زیست داشته باشد.کاربردهای هوش مصنوعی همچنین شامل تجزیه و تحلیل سریعتر دادههای لرزهای و زیرسطحی، کاهش زمان توقف ماشینآلات برای تعمیر و نگهداری، ارائه پیشبینی دقیقتر موجودی و پیشبینی اثرات عملیاتی در تلاش برای کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.