شماره: 2430 / ۱۴۰۳ نوزدهم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال:
مشکلی در انتقال سوخت
به شمال کشور وجود ندارد
مدیر منطقه شمال با اشاره به تمهیدات و برنامه ریزی پیشگیرانه قبل از آغاز پیک دوم سفرهای تابستانه برای تامین سوخت مورد نیاز مسافران، از آمادگی کامل این صنعت در ایام مختلف سال خبر داد. محمدمهدی جامعی دیروز ۱۸ شهریور در گفتوگو با رسانهها با اشاره به تمهیدات انجام شده، بازدیدها و تعمیرات به موقع از تجهیزات سوخت رسانی به شمال کشور، گفت: با همت شبانه روزی همکاران ما در صنعت انتقال نفت شمال، هیچ کمبودی در روزهای گذشته برای تامین و انتقال انواع سوخت شامل بنزین، نفت گاز و نفت سفید مورد نیاز مسافران به شمال کشور در حوزه استحفاظی وجود نداشته است. وی افزود: براساس پیش بینیها در رابطه با ازدحام مسافران در پیک دوم سفرهای تابستانی، پرسنل منطقه شمال از مردادماه در شرایط آمادگی صددرصدی برای تامین سوخت مردم و مسافران قرار داشتند و خوشبختانه با ذخیره سازی مناسب در انبارهای شرکت پخش در استان های مازندران و گلستان، دغدغه ای از این حیث طی هفته های گذشته وجود نداشته است و همچنان نیز در شرایط مناسب قرار داریم. به گفته مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال، این صنعت با استفاده از ۳۵۰ کیلومتر خطوط لوله نفتی، ۸ ایستگاه پمپاژ و فشارشکن فرآورده همچنین بکارگیری ۲۰ ایستگاه مخابرات صنعتی، سوخت مورد نیاز مردم، مسافران و صنایع شمال کشور را از پالایشگاه تهران به ۲ استان مازندران و گلستان منتقل کرده و در انبارهای شرکت پخش ذخیره سازی میکند.
رکورد 8 ساله تولید برق
در نیروگاه یزد شکسته شد
مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق یزد گفت: مولدهای نیروگاه یزد در 5 ماهه نخست سال جاری، بالغ بر 2 میلیون و 383 هزار مگاوات ساعت، انرژی برق تولید کردند.سید محمد حسن جمال الدینی در ادامه این خبر افزود؛ با توجه به برنامه ریزی انجام شده جهت آماده سازی مولدهای نیروگاه سیکل ترکیبی یزد برای پیک بار تابستان ۱۴۰۳، در 5 ماهه نخست سال جاری، بالغ بر 2 میلیون و 383 هزار و 811 مگاوات ساعت، انرژی برق تولید که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به میزان 5/2 درصد افزایش تولید داشته اند.مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق یزد با اشاره به قرارگیری به موقع مولدها در مدار بهره برداری بیان داشت؛ تعمیرات به موقع و بهره برداری مناسب از مولدهای نیروگاه موجب افزایش تولید انرژی در 5 ماهه نخست سال جاری شد که این میزان تولید نسبت به مدت مشابه 8 سال گذشته بی سابقه می باشد.
بهرهبرداری از ۲۳۰ هکتار از اراضی
شبکه پایاب سد سهند هشترود
بهرهبرداری از ۲۳۰ هکتار از اراضی شبکه پایاب سد سهند هشترود با دستور سرپرست استانداری آذربایجان شرقی آغاز شد.
«تراب محمدی» سرپرست استانداری آذربایجان شرقی به همراه «یوسف غفارزاده» مدیرعامل آب منطقهای استان، نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس و فرماندار، دستور آغاز بهرهبرداری از ۲۳۰ اراضی شبکه پایاب سد سهند هشترود با اعتباری بالغ بر ٩٢٠ میلیارد ریال را صادر کرد.«وحید چاوانی آذر» نماینده مجری طرح شبکه پایاب سد سهند هشترود در آئین بهرهبرداری از این پروژه گفت: این پروژه علاوه بر افزایش ۱۵۰۰ تن محصولات کشاورزی، باعث ایجاد اشتغال برای حدود ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.
افزایش 130 برابری تعداد روستاهای برق دار استان زنجان پس از انقلاب اسلامی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در آیین بهرهبرداری از پروژه برقرسانی به روستای آرانج شهرستان خرمدره با اشاره به نقش انرژی در توسعه زیرساختهای کشاورزی و مهاجرت معکوس به روستاها گفت: به برکت جمهوری اسلامی تعداد روستاهای برقدار استان زنجان از7 روستا در سال 1357 به 906 روستا رسیده و با همت تلاشگران توزیع برق استان و خوشبختانه امروز با بهرهبرداری از پروژه برقرسانی به روستای آرانج تمامی روستاهای حوزه مدیریت برق شهرستان خرمدره از نعمت برق برخوردارند.
پیام جوادی در این آیین که با حضور نماینده مردم شریف ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی و فرماندار خرمدره برگزار شد عنوان کرد: طرح برقرسانی به آخرین روستای فاقد برق شهرستان خرمدره با اعتباری بالغ بر25 میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی توزیع برق استان با احداث بیش از 3 کیلومتر شبکه فشار متوسط،450 متر شبکه فشار ضعیف و نصب پست 50کاوا اختصاصی اجرا شد.جوادی اضافه کرد: بیش از 20درصد از برق توزیع شده در سطح استان در بخش کشاورزی مصرف میشود و برقدار شدن روستاها موجب محرومیتزادیی شده و به سبب افزایش موقعیتهای شغلی به خصوص در حوزه کشاورزی و دامداری به میزان چشمگیری روند مهاجرت معکوس افزایش مییابد و خوشبختانه 100درصد روستاهای بالای 20خانوار استان زنجان امروز از نعمت برق برخوردارند.
وی با تاکید بر اینکه پس از انقلاب اسلامی به 901 روستای استان زنجان برق رسانی شده است، افزود: تعداد روستاهای برق دار استان پس از انقلاب اسلامی 130 برابر شده است.
گفتنی است با افتتاح پروژه برقرسانی به روستای آرانج تعداد روستاهای برقدار مدیریت توزیع برق شهرستان خرمدره به 28 روستا رسید. حدود 30درصد از برق توزیع شده در این شهرستان در بخش کشاورزی مصرف میشود.
توزیع سهمیه گازوییل کامیونها
فقط براساس بارنامه است
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان از اجرای طرح تخصیص نفتگاز(گازوییل) در مسیر براساس اسناد حمل برخط خبر داد و گفت: بر این اساس، امکان سوختگیری فقط با توجه به بارنامه صادره، مبدا و مقصد مشخص، در جایگاههایی که در همان مسیر قرار دارند برای ناوگان دیزلی فراهم شده است.
هوشنگ غلامی روز یکشنبه افزود: ناوگان دیزلی و کامیون ها در صورت انحراف از مسیر تعریف شده، امکان سوختگیری را ندارند.وی اظهار داشت: این طرح با هدف جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و حذف بارنامههای جعلی از مرداد امسال در کشور اجرایی شده است و با هماهنگی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و انجمن صنفی حمل و نقل کالا، تخصیص نفتگاز بر اساس اسناد حمل و مسیر مشخص حمل و نقل صورت میپذیرد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده نفتی منطقه کرمان تأکید کرد: خودروها و ناوگانی که در عملیات حمل و نقل فعال هستند شامل دریافت سوخت بوده و در مواردی که بارنامهها و ناوگان غیرفعال باشند، سهمیه پایه به آنها تعلق نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای عملی و اجرایی وزارت نفت در اجرای عدالت اجتماعی، اختصاص سهمیه سوخت یارانهای به رانندگان ناوگان حمل و نقل برونشهری بر اساس اطلاعات الکترونیکی اسناد حمل در مسیر واقعی و به منظور جلوگیری از مهاجرت کارتهای هوشمند سوخت است.
قاچاق سوخت از مشکلات کرمان به شمار می رود که به علت نزدیکی به مرزهای شرقی و جنوبی کشور شاهد آن هستیم و طرح های مختلفی برای باردارندگی از آن در دستور کار قرار دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی: وابستگی ایران در حوزه کاتالیستها رفع شد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر شتاب مناسب توسعه صنعت پتروشیمی ایران گفت: وابستگی ۱۱۶ساله در حوزه کاتالیستها پشت سر گذاشته شده و این صنعت در نقطه نزدیک به قله است.
مرتضی شاهمیرزایی دیروز (یکشنبه، ۱۸ شهریور) در آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست بیانکرد: ۹۵درصد توسعه صنعت پتروشیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی محقق شده است. صنعت پتروشیمی ایران پیش از انقلاب با ۵ مجتمع پتروشیمی در همه زمینهها، از طراحی گرفته تا تولید، وابسته بود.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اراده مسئولان نظام و دولتمردان کشور و توان جوانان، پیشکسوتان و سرمایهگذاران، تحولات عظیمی در صنعت پتروشیمی آغاز شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تأکیدهای مقام معظم رهبری بر حرکت بهسمت ایجاد ارزش افزوده بیشتر از ذخایر هیدروکربوری گفت: خوشبختانه هماکنون صنعت پتروشیمی با شتاب مناسبی به کمک متخصصان داخلی در حال پیشرفت است، بهگونهای که بیشتر موارد وابستگی این صنعت رفع شده و تنها در بعضی موارد وابستگی وجود دارد که مهمترین آن حوزه دانش صنعت پتروشیمی است. در سالهای اخیر گامهای بلندی برای بومیسازی دانشهای فنی این صنعت برداشته شده است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال گذشته میلادی از نظر تعداد قراردادهایی که در حوزه دانشی، لایسنسوری، ساخت کاتالیست و... داشت، در جایگاه نخست شرکتهای فناور پتروشیمی جهان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه عمده کاتالیستهای موردنیاز صنعت پتروشیمی در شرکتهای فناور داخلی تولید میشود، تصریح کرد: بالغ بر ۱۵۰۰ تن انواع کاتالیست ایرانی در سال ۱۴۰۱ صادر شده است. وابستگی ۱۱۶ ساله ایران در حوزه کاتالیست در کمتر از سه سال در دولت سیزدهم پشتسر گذاشته شد.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: مصمم هستیم که ۱۵ تا ۱۶درصد کالا و تجهیزات باقیمانده را نیز تا کمتر از پنج سال آینده توسط سازندگان داخلی و جوانان متخصص ایرانی بومیسازی کنیم تا جریان واردات کالا و تجهیزات معکوس، و ایران به مرکز تولید کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی تبدیل شود.
شاهمیرزایی بیان کرد: صنعت پتروشیمی از سویی بهسمت افزایش حجمی تولید و از سوی دیگر در مسیر تولید کیفی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر حرکت میکند.
وی با تأکید بر اینکه اولویت شرکتهای ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران باید تأمین خوراک صنعت پتروشیمی باشد، ادامه داد: البته در فصل سرما، تأمین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآور شد: تخفیف خوراک مایع در برنامه هفتم توسعه از سوی قانونگذار از ۳درصد تا حداکثر ۱۷درصد، با توجه به شرایط، قابل افزایش است.
شاهمیرزایی با اشاره به توسعه عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس گفت: اجرای این راهبرد از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت کمک بزرگی به تأمین سرمایه در گردش واحدهای تکمیل و اشتغالزایی کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای محیطزیستی صنعت پتروشیمی، بیان کرد: صنعت پتروشیمی، صنعتی سبز است و بالغ بر ۵۴درصد فضای صنعتی این صنعت به فضای سبز اختصاص داده شده که البته تنها ۱۰درصد تکلیف بوده است.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی در نقطه نزدیک به قله است، افزود: تکمیل زنجیره ارزش مهمترین موضوع در این صنعت است و باید به همه محصولات تولیدی در این صنعت دست یابیم.
شاهمیرزایی گفت: امیدواریم در افق ۱۰ ساله تا پایان برنامه هفتم و هشتم توسعه، رسیدن به قله تکمیل زنجیره ارزش را جشن بگیریم.
وی با اشاره به اینکه هماکنون معادل یکمیلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت خوراک واحدهای پتروشیمی است، تصریح کرد: این رقم تا پایان برنامه هشتم توسعه به بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآور شد: صنعت پتروشیمی حتی در شرایط ناترازی برق نیز به صنایع گوناگون، کمک بسیاری برای تأمین برق کرده است.
شاهمیرزایی با اشاره به ظرفیت کنونی سالانه ۹۶ میلیون تنی صنعت پتروشیمی با ۸۰ مجتمع پتروشیمی، بیان کرد: بهرهبرداری از ۲۰ طرح پتروشیمی برای سال ۱۴۰۳ برنامهریزی شده که از این تعداد ۷ هفت طرح تاکنون افتتاح شده است و مابقی نیز تا پایان سال به بهرهبرداری میرسند و ظرفیت این صنعت تا پایان سال از مرز ۱۰۰ میلیون تن میگذرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت توانیر:
مشترکان پرمصرف به فکر تامین برق تجدیدپذیر و یا ذخیرهسازها باشند
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: مشترکان پرمصرف باید برای تامین برق خود بر روی انرژیهای تجدیدپذیر و یا استفاده از ذخیرهسازها برنامهریزی کنند.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه از هر ۴ مشترک خانگی یک مشترک پرمصرف است، تصریح کرد: همان یک مشترک تقریبا به اندازه سه مشترک دیگر برق مصرف میکند.
وی در خصوص نحوه برخورد با مشترکان پرمصرف گفت: در سال جاری به مشترکان بسیار پرمصرف که حدود ۲ درصد از مجموع مشترکان را در بر میگیرند و بیش از ۲.۵ برابر الگو برق مصرف میکنند، اخطار داده شده و یا برق آنها محدود شده است.
سخنگوی صنعت برق در عین حال تصریح کرد: مشترکان فوق پرمصرف باید برای تامین برق خود از انرژیهای نو یا استفاده از ذخیرهسازها برنامهریزی کنند تا در ساعات کم باری اقدام به ذخیره سازی برق کرده و در ساعات اوج بار، از ذخیرهسازها استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: در حوزه مصرف برق، هم باید روشهای مصرف و الگو اصلاح شود و هم روند مصرف برق پرمصرفها کنترل شود.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه برنامه افزایش نصب کنتورهای هوشمند سرعت گرفته است، گفت: تاکنون ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار کنتور هوشمند در کشور نصب شده که از این میان ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کنتور در بخش خانگی با اولویت مشترکان پرمصرف بوده است.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه باید میزان نصب کنتوهای هوشمند بتواند به ۹۰ درصد برسد که در اولویت اول نصب ۷ میلیون کنتور در دستور کار است و رسیدن به این میزان نصب، نیازمند تامین منابع مالی است.
رجبی مشهدی در عین حال از برنامهریزی برای تکمیل نصب کنتورهای هوشمند در بخش اداری خبر داد و گفت: از طریق کنتورهای هوشمند نصب شده در بخش اداری، ۹۲ درصد برنامه مدیریت مصرف در این بخش محقق شد و شاهد کاهش ۱۴۲۰ مگاواتی مصرف برق بخش اداری عمومی در تابستان جاری بودیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:
همکاری میانبخشی، رمز عبور موفقیتآمیز از زمستان است
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه همکاری میانبخشی، رمز عبور موفقیتآمیز از زمستان است، گفت: رویکرد ما در شرکت ملی گاز ایران، نگاه به گذشته نیست، بلکه باید از گذشتهها برای نیل به اهداف خود در آینده تجربهاندوزی کنیم.
سعید توکلی در نخستین نشست ویدئوکنفرانسی با مدیران عامل و ارشد شرکتهای گاز استانی، پالایشگاهها و مناطق عملیاتی بیان کرد: شرکت ملی گاز ایران مهمترین، چابکترین و دغدغهمندترین شرکت خدمترسان کشور با رویکردی ملی و نگاه بهسوی آینده است.
وی ادامه داد: قدردان اعتماد وزیر نفت هستیم که با انتصاب یکی از کارکنان شرکت ملی گاز به سِمت مدیرعاملی، اعتماد وزارتخانه به بدنه شرکت ملی گاز ایران را نشان داد و بهطور طبیعی پاسخ این اعتماد، تلاش بیشتر بهمنظور تأمین پایدار گاز و خدمترسانی مطلوب است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اهمیت جایگاه سرمایه انسانی، ارتقای سطح وفاداری کارکنان را یکی از وظایف مهم مدیران خواند و تصریح کرد: نیروهای سازمان، بزرگترین سرمایههای ما هستند و افزایش بازدهی سازمان فقط با بهبود عملکرد سرمایه انسانی امکانپذیر است، بنابراین با اتخاذ راهبردهای مربوط به سرمایه انسانی، میتوان عملکرد بهتری را از کارکنان شاهد بود.
توکلی با بیان اینکه شفافیت و صداقت در گفتار و عمل و رعایت اخلاق سازمانی از مهمترین عواملی هستند که میتوانند فرد را به سازمان متبوع خود وفادار سازند، گفت: هیچ فاکتوری در یک سازمان، بهاندازه وفاداری کارکنان نمیتواند در موفقیت آن نقش داشته باشد و شرکت ملی گاز ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست.
وی در ادامه با اشاره به زمستانی که در راه است، اعلام کرد: هیچ عاملی به اندازه همکاری بینبخشی بین ستاد، پالایشگاهها، انتقال و توزیع نمیتواند به ما در عبوری آرام از زمستان پیش رو کمک کند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نگاه ملی و کلاننگر سبب میشود با درک شرایط، موقعیتی مناسب را با کمترین محدودیت در گازرسانی به صنایع، برای آنها فراهم کنیم.
توکلی افزود: در این میان، نگاه شرکتهای گاز استانی نیز باید نگاهی کلان و همسو با کمک به کشور و منافع ملی باشد و این نگاه کلان میتواند موفقیت شرکت ملی گاز ایران و مجموعه تأمینکننده انرژی را به ارمغان آورد.
وی با بیان اینکه باید با درک واقعیتهای موجود، پیشبینیهای لازم را در این زمینه انجام دهیم، تأکید کرد: درواقع با بهکارگیری مهارتها، استعدادها و منابع لازم، بهویژه در حوزه سرمایه انسانی، باید بهگونهای عمل کنیم که حرکت بهسوی آیندهای مطلوب را بهطور جهشی در چشمانداز خود داشته باشیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر تعامل میان مدیران شرکتهای گاز استانی و مسئولان استانها یادآور شد: فراموش نکنید که در اینجا، وظیفه شما بهعنوان عضوی از خانواده بزرگ صنعت گاز، مدیریت بر تعاملات است و نه مدیریت بر عملیات، تا از این طریق بتوانید بهترین نتیجه را عاید مردم بهعنوان ذینفعان اصلی کنید.
توکلی با تأکید مجدد بر هماهنگی میان زبان و عمل مدیران گفت: مدیران عامل با شاخصهای مختلفی سنجیده میشوند، پس برای رسیدن به اهداف سازمان، باید پیش از هر چیز به این شاخصها دست یافت و روی بهبود آنها کار کرد.
وی در پایان با تأکید بر انجام بموقع فرایندها، سلامتمحوری در عمل را نشانه بلوغ یک سازمان دانست و توضیح داد: باید از تکرار اشتباهها پرهیز کنیم و همه توان خود را روی متعالیساختن خود و سازمان خود بگذاریم تا هیچ خللی در امور جاری مملکت پیش نیاید.
شایان ذکر است که در پایان سخنان مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیر مالی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی و مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران نیز با ارائه گزارشی درباره چالشهای موجود در حوزه کاری خود، سخن گفتند.
بزرگترین پست برق GIS نیروگاهی کشور امسال وارد مدار میشود
مجری طرح احداث نیروگاه سیکلترکیبی کلاس F ری با اشاره به اینکه این پروژه 910 مگاواتی با حجم سرمایهگذاری 500 میلیون یورو اجرایی خواهد شد، گفت: بزرگترین پست بلافصل GIS نیروگاهی کشور برای اتصال واحدهای این نیروگاه به شبکه سراسری تا پایان سال برقدار خواهد شد.
روح اله اسپنانی با اشاره به اینکه این پروژه به منظور بهبود تراز تولید و مصرف برق استان تهران و در راستای تامین انرژی مطمئن و پایدار و کمک به پایداری برق جنوبتهران با اخذ مجوزات مربوطه از جمله مجوز زیستمحیطی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: در این طرح با جمعآوری واحدهای گازی کمبازده و فرسوده موجود در نیروگاه ری، یک بلوک نیروگاه سیکلترکیبی با ظرفیت حدود 910 مگاوات با مبلغ سرمایهگذاری بالغ بر 500 میلیون یورو و با استفاده از توان داخلی احداث خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه آرایش نیروگاه سیکل ترکیبی ری به صورت 2+2+1 شامل دو توربین گاز راندمان بالای کلاس F هرکدام به ظرفیت 310 مگاوات، دو بویلر بازیافت حرارتی و یک توربین بخار است، خاطرنشان کرد: واحدهای گازی کلاس اف فوق از جمله به روزترین واحدهای گازی در دنیا هستند که علاوه بر راندمان بالا (حدود 40 درصد در حال سیکل ساده و 58 درصد در حالت سیکلترکیبی به صورت نامی) دارای کمترین میزان انتشارآلایندگی هوا به میزان حداکثر ppm25 هستند.
اسپنانی ادامه داد: این میزان از آلایندگی بسیار کمتر از میزان مجاز استانداردهای فعلی زیست محیطی کشور (150ppm)است و با نوسازی نیروگاه موجود گازی ری به نیروگاه سیکلترکیبی جدید علاوه بر افزایش ظرفیت تولید و راندمان نیروگاه از حدود 22 درصد به 58 درصد، به کاهش آلودگی هوای منطقه نیز کمک شایانی میکند.
مجری طرح احداث نیروگاه سیکلترکیبی کلاس F ری اضافه کرد: صرفهجویی ناشی از افزایش راندمان نیروگاه سیکلترکیبی کلاس F ری در مقایسه با میزان تولید مشابه در وضعیت فعلی، سالانه حدود 1.5 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به ارزش حدود 270 میلیون یورو را به دنبال دارد.
به گفته وی سیستم خنککن مورد استفاده در این نیروگاه نیز از نوع سیستم خنککن خشک (ACC) است که میزان مصرف آب این سیستم خنککن ناچیز است. همچنین از سیستم پیشرفته بدون پساب ZLD در این نیروگاه استفاده خواهد شد و با بهرهگیری از این روش پیشرفته تصفیه فاضلاب، تمام فاضلاب تصفیه و بازیافت میشود و خروجی آن بدون پساب است.
اسپنانی به زمانبندی اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: در خردادماه امسال زمین پروژه نیروگاه سیکلترکیبی ری در اختیار پیمانکار اصلی(مپنا) قرار گرفته است و در صورت تامین به موقع منابع مالی و کارسازی پیشپرداخت پیمانکار اصلی، پروژه امسال وارد مرحله اجرایی شده و سنکرون واحدهای گاز یک و دو و واحد بخار به ترتیب 24، 26 و 38 ماه بعد از آن پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: جهت اتصال واحدهای نیروگاه سیکلترکیبی ری به شبکه سراسری 230 کیلوولت برق کشور، بزرگترین پست بلافصل GIS نیروگاهی کشور با 13 فیدر در دست احداث است.
اسپنانی با اشاره به اینکه این پست GIS تا پایان سال برقدار خواهد شد، اضافه کرد: با وجود شرایط دشوار در تأمین تجهیزات از سازندگان معتبر، بخش تامین تجهیزات پروژه بیش از 90 درصد پیشرفت داشته است، به طوری که بخش اصلی تجهیزات پست ری از پیشرفتهترین و بروزترین تجهیزات و سازندگان تامین و وارد کارگاه پروژه نیروگاه ری شده است و فعالیتهای ساختمانی مربوط به سالن GIS، ساختمان کنترل و نصب استراکچرهای تجهیزات فشارقوی و گنتریهای پروژه در ماه جاری به پایان میرسد و متعاقباً عملیات نصب و راهاندازی تجهیزات پست آغاز میشود.
تعمیرات پیشگیرانه در اعماق خلیجفارس برای جلوگیری از آلودگی نفتی
مدیرعامل پایانههای نفتی ایران گفت: تعمیرات پیشگیرانه خطوط انتقال نفت در اعماق خلیجفارس، نقشی مهم در حفاظت از اکوسیستم و محیطزیست دریایی خواهد داشت.بخش مهمی از اقتصاد کشور وابسته به فروش نفت است، که جزیره خارک نقش مهمی در این زمینه دارد؛ زیرا نفت خام از طریق خطوط لوله واقع بر بستر خلیجفارس به خارک منتقل و از آنجا صادر میشود.
خط لوله انتقال نفت از شهرستان گناوه به جزیره خارک با وجود نقش مهمی که در صادرات دارد، میتواند با مخاطراتی روبهرو شود که هم صادرات را با چالش هماره کند و هم به محیطزیست ضربه بزند.
نشت نفت از این خطوط لوله میتواند باعث تعلل و تأخیر در صادرات نفت، همچنین ورود نفت خام به آب دریا و پدیدار شدن مشکلات و مسائل زیستمحیطی متعددی همچون آلودگی ساحل و دریا شود.
در سالهای گذشته بارها شاهد ورود آلودگیهای نفتی در خلیجفارس بودهایم که البته بخشی از آن مربوط به خطوط لوله بوده، اما نشت مواد نفتی از شناورها و سکوها و دیگر عوامل نیز در این زمینه اثرگذار بوده است.
در همین زمینه، انجام اقدامهای پیشگیرانه نظیر نوسازی و بهسازی خطوط و همچنین شناسایی مناطق آسیبپذیر و رفع چالشها پیش از وقوع حادثه و خسارت، بسیار مهم و اثرگذار است.
شرکت پایانههای نفتی ایران در اقدامی پیشگیرانه و پیش از بروز حادثه، با تلاش مهندسان ایرانی، طی ۱۲ روز، تعمیر خط شماره ۳ انتقال نفت خام از بندر گناوه به جزیره خارک در اعماق خلیجفارس را انجام داد.
عباس غریبی، مدیرعامل پایانههای نفتی ایران، دراینباره گفت: در کنار نقش مهمی که پایانههای نفتی ایران در عرصه صادرات دارد، به ایمنسازی تأسیسات و زیرساختها، همچنین حفظ محیطزیست نگاه ویژهای داریم.
وی به اهمیت موضوع صیانت از شریان حیاتی صادرات نفت کشور و زیستبوم خلیج همیشه فارس اشاره کرد و ادامه داد: نگهداری و تعمیرات اساسی تجهیزات و زیرساختهای حیاتی ضرورتی انکارناپذیر برای صادرات پایدار و عملیات ایمن در شرکت پایانههای نفتی ایران به شمار میرود و به این منظور اقدامهایی شده است.
مدیرعامل پایانههای نفتی ایران افزود: این شرکت با توجه به مأموریتها در زمینه ذخیرهسازی، اندازهگیری و صادرات نفت خام و میعانات گازی، نقش مهمی در زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران ایفا میکند.
غریبی تأکید کرد: ارتقای توانمندیهای عملیاتی برای تضمین افزایش تولید و انجام صادرات پایدار نفت همیشه در دستور کار است و به همین منظور برنامههای مهمی در دستور کار داریم.وی تصریح کرد: به همت متخصصان شرکت پایانههای نفتی ایران و در کاری پیشگیرانه و پیش از بروز حادثه، عملیات تعمیرات خط لوله انتقال نفت خام در عمق ۱۲ متری دریا انجام شد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران ادامه داد: تعمیرات پیشگیرانه که برای نخستین بار از زمان احداث، روی خطوط زیردریایی آنها انجام شد از این نظر حائز اهمیت است که انجام درست و به موقع آن مانع از بروز فاجعه سوراخشدن ناگهانی خط و بروز مشکلات زیستمحیطی، متوقفشدن صادرات و فرایند طولانی تعمیرات میشود.مهدی باقری، سرپرست تعمیرات و نگهداری تأسیسات شرکت پایانههای نفتی ایران نیز گفت: اقدامهای مناسبی بهمنظور ایمنسازی انتقال نفت از گناوه به جزیره خارک انجام شده است.
وی افزود: آخرین توپکرانی هوشمند خط ۳۰ اینچ زیردریایی در خط لوله انتقال نفت حدود ۶ سال پیش انجام و دو نقطه مستعد خطر در حدفاصل خارک-خارگو شناسایی شد.سرپرست تعمیرات و نگهداری تأسیسات شرکت پایانههای نفتی ایران افزود: از همان زمان شناسایی این دو نقطه، ترمیم آنها مورد بحث و بررسی بود که پس از تجربه تعمیرات اضطراری خط زیردریایی محرم در سال گذشته و با حمایت مدیرعامل پایانههای نفتی ایران، این مهم بهصورت ویژهای پیگیری و از سوی اداره تعمیرات خطوط لوله اجرایی شد.
باقری تأکید کرد: پس از شناسایی نقاط مستعد خطر در اعماق خلیجفارس در فاصله ۲ کیلومتری ساحل، با نگاه پیشگیرانه این تعمیرات انجام شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.