شماره: 2431 / ۱۴۰۳ بيست شهريور
تعداد بازدید : 2
اخبار
تشدید نظارت بر عملکرد نانواییها
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: با اعلام نرخهای جدید انواع پخت نان با آرد یارانهای نوع یک و دو، نظارت بر اجرای فعالیت نانواییها تشدید میشود.
حمیدرضا رستگار، با اشاره به افزایش قیمت نان گفت: پس از اعلام قیمت جدید، نظارتها تشدید و با هرگونه تخلفی توسط دستگاههای تعزیراتی و نظارتی برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس اتاق اصناف تهران، با بیان اینکه با اعلام قیمت جدید نظارت بر اجرای آن تشدید میشود، اظهار کرد: ما مکلف هستیم که قانون را اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: نانوایان طبق نرخنامهای که ارائه میشود، باید نان را عرضه کنند و در صورت تخلف دستگاههای تعزیراتی و بازرسی برخورد قانونی و اعمال قانون خواهند کرد.
گفتنی است، بر اساس آخرین نرخهای اعلام شده قیمت نان سنگک ساده از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از یک هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
همچنین نان لواش با آرد نوع یک از پانصد تومان به هفتصد تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسید.
بر این اساس قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک از ۹۰۰ تومان به یک هزار و دویست و شصت تومان و نوع دو از یک هزار و دویست به یک هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد تومان به ۸۵۰ تومان و نوع دو از یک هزار تومان به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.
بنا به گفته رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران تغییرات قیمتها با تأیید وزارت کشور در کارتخوانهای مربوط به فروش نان به اجرا در آمده است.
دستور سازمان مالیاتی
برای وصول فوری مالیات
پس از پایان مهلت بخشودگی جرائم و بدهیهای مالیاتی، تمام ادارات امور مالیاتی باید نسبت به وصول بدهیهای قطعی مالیاتی اعم از اصل و جرائم متعلقه با استفاده از ابزارهای قانونی اقدام خواهند کرد.
بر اساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، پس از پایان مهلت بخشودگی جرایم و بدهیهای مالیاتی (۲۵ شهریور ماه)، تمام ادارات امور مالیاتی نسبت به وصول بدهیهای قطعی مالیاتی اعم از اصل و جرایم متعلقه با استفاده از ابزارهای قانونی اقدام خواهند کرد.
در این اطلاعیه آمده است که با توجه به تسهیلات در نظر گرفته شده مبنی بر تفویض اختیار بخشودگی صد درصدی جرایم مالیاتی به ادارات کل امور مالیاتی، مودیانی که دارای بدهی مالیاتی قطعی شده میباشند حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۵ فرصت دارند با پرداخت بدهی مالیاتی خود از تسهیلات برای بخشودگی جرایم تا صد درصد بهرهمند شوند.
بدیهی است پس از تاریخ فوق ادارات امور مالیاتی در راستای قوانین و مقررات مالیاتی نسبت به وصول بدهیهای قطعی مالیاتی اعم از اصل و جرایم متعلقه با استفاده از ابزارهای قانونی اقدام خواهند نمود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
تأمین ماشینآلات حفاری؛ چالش اساسی فعالیتهای معدنی
نایب رییس هیئت مدیره حفاران غیرنفتی تأمین ماشینآلات حفاری را یکی از چالشهای اساسی در روند فعالیتهای معدنی کشور در سالهای اخیر دانست.
سیدسهراب حسینی با اشاره به چالشهای پیش روی حفاری اکتشافی در کشور و فرآیند انتخاب ماشینآلات و تجهیزات مناسب در این بخش گفت: تأمین ماشینآلات حفاری یکی از دغدغههای فعالان بخش معدن است و با توجه به ممنوعیت ورود ماشینآلات جدید به کشور از جمله در حوزه دستگاه حفاری اکتشافی و همچنین نیاز روزافزون به این تجهیزات، با تداوم محدودیتها در آینده، فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی با مشکلات متعددی روبهرو خواهد شد.
وی درخصوص وضعیت حفاری اکتشافی در ایران افزود: تا پایان سال ۱۴۰۰، برابر ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن ذخیره سنگآهن، ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخیره سنگ مس، ۹۴ میلیون تن طلا، ۲۱۷ میلیون تن سنگ فلز سرب، ۲۱۲ میلیون تن سنگ روی، ۴۳ میلیون تن سنگ بوکسیت، ۱۷ میلیارد تن سنگآهک، ۲۱ میلیارد تن مصالح ساختمانی، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن سنگ تزئینی و نما، در کشور کشف شده است.
حسینی گفت: اکنون حدود ۷۰ شرکت پیمانکاری در حوزه حفاری اکتشافی فعالیت میکنند و از این میان حدود ۳۸ شرکت، عضو اتحادیه حفاران غیرنفتی هستند و حدود ۱۰۰ فرد حقیقی نیز در حوزه حفاری اکتشافی فعالیت دارند و همچنین حدود ۵۰۰ دستگاه حفاری در کشور به فعالیتهای استخراجی مشغول است که تنها ۲۰۰ مورد از این ماشینآلات به حفاریهای عمیق اختصاص دارند.
نایب رییس هیئت مدیره حفاران غیر نفتی افزود: بسیاری از این دستگاهها نیازمند تعمیرات هستند و از عمر بسیاری از این ماشینآلات نیز زمان طولانی باقی نمانده است که از بهره وری بسیاری از این تجهیزات کاسته شده است و نوسازی این تجهیزات بسیار ضروری است.
این فعال معدنی با اشاره به ارتباط میان استفاده از دستگاه حفاری و تأثیر آن بر فعالیتهای اکتشافی به آمار حفاری شرکت ملی مس تا پایان مهر ۱۴۰۲ گفت: تا این زمان بیش از ۲۲۵ هزار متر حفاری در این مجموعه انجامگرفته که منجر به اکتشاف ۸۰۰ میلیون تن ذخیره جدید شده است. مجموع ذخایر اکتشاف شده در شرکت ملی مس برابر ۱۹.۵ میلیارد تن است. درهمین حال ۲۵سایت، ۱۲پیمانکار و ۸۰ دستگاه دراین مجموعه به حفاری مشغول هستند و میتوان گفت هر یک متر حفاری منجر به اکتشاف ۳۵۰۰ تن ذخیره شده است. یک متر حفاری در کشور حدود ۷۰ تا ۸۰ دلار هزینه دارد، اما با توجه به بهای فروش مس، میتوان اینطور نتیجه گرفت که بهازای هر دلاری که هزینه حفاری و فعالیتهای اکتشافی میکنیم، برابر ۳۵ دلار به ذخایرمان افزوده میشود.
وی افزود: دستگاههای حفاری یا معدنی ساخت داخل باید موردحمایت قرار گیرند، اما از تولیدکنندگان داخلی نیز انتظار میرود همزمان روی کیفیت و کمیت محصولات خود، بیشتر کار کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
وزیر راه و شهرسازی: کریدورهای ریلی باید به سرعت به کریدورهای مرزی متصل شوند
وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به آنکه کشور در موقعیت حساسی قرار دارد اگر تکمیل و توسعه کریدورهای ریلی و اتصال آن به کریدورهای مرزی را به سرعت به انجام نرسانیم فرصتها را از دست خواهیم داد.
فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی دیروز (دوشنبه، ۱۹ شهریور) در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران، گفت: اساس ریل و مسیر راهآهن در کشور ایران تمدن ساز بوده و بسیاری از سکونتگاههای زیستی با عبور ریل ایجاد شدهاند و شاهکار مهندسی در حوزه ریل که با تلاش مهندسین ایرانی و تعامل با مهندسان خارجی ایجاد شده و در اختیار ملت ایران قرار گرفته، بخشی از هویت ملت ایران شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با دیدگاه بلند مقام معظم رهبری در خصوص وضعیت ژئوپلیتیک و ارتباطات ایران با کشورهای همسایه که بر تکمیل کریدورهای ریلی تاکید دارند، باید این امور توسعهای را بیش از پیش مورد تاکید قرار داد و همه مدیران در حوزه راه آهن زحمت کشاند و اکنون باید به صورت جدی به تکمیل کریدورهای ریلی پرداخت و با توجه به آنکه کشور در موقعیت حساسی قرار دارد، اگر تکمیل و توسعه کریدورهای ریلی و اتصال آن به کریدورهای مرزی را به سرعت به انجام نرسانیم، فرصتها را از دست خواهیم داد.
وی افزود: موضوع دیگر تعامل با کارکنان راهآهن است، تعامل با هزاران نفری که در این صنعت میکوشند، بسیار با اهمیت است و این تعامل باید بسیار دقیق و سنجیده تقویت شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مسئله دیگر تعامل با بخش خصوصی است و درها باید به سوی همه ارکان بخش خصوصی که در حوزه ریلی کار میکنند، در کمال عدالت باز باشد، شرکتها باید برای کار در این حوزه با یکدیگر رقابت کنند و توجه ویژه به بخش خصوصی باید قویتر پیش برده شود.
صادق تصریح کرد: با بودجه دولتی راهآهن نمیتوان طرحهای موجود را پیش برد و به همین دلیل بهرهگیری از سرمایهگذاری بخش خصوصی باید در دستور کار قرار گیرد و حوزه ریلی نقشی بسیار مهم در توسعه کشور دارد و علاوه بر دوستدار محیط زیست بودن، میتواند ایمنی حملونقل و بهینهسازی مصرف انرژی را محقق کند. از این رو ظرفیتهای موجود باید به صورت حداکثری مورد بهرهبرداری قرار گیرد.وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در حوزه حملونقل ریلی در بخش باری باید اقدامات جدی صورت گیرد، گفت: سرعت حملونقل ریلی نه در حوزه باری و نه در حوزه مسافری قابل قبول نیست و افزایش این سرعت باید با اولویت بالا پیگیری شود.صادق تاکید کرد: ترسیم و توصیف واقعیاتی که هماکنون با آن مواجهیم، مهمترین گامی است که مدیرعامل جدید شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران باید به انجام برساند و نقاط ضعف و چالشها باید دستهبندی و اولویتبندی شود تا بتوان در سریعترین زمان نسبت به رفع چالشها اقدام کرد که در این راستا بدنه راهآهن باید به صورت حداکثری به کار گرفته شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
برنامهریزی برای کاهش قیمت مسکن در دستور کار
مدیرکل بنیاد مسکن گفت: با اجرای طرح مسکن اقتصادی شاهد افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده مسکن خواهیم بود.
احدی مدیرکل بنیاد مسکن با بیان اینکه اجرای ساخت مسکن اقتصادی از طریق برنامه ریزی که انجام شده میتواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار مسکن و کاهش قیمت تمام شده مسکن شود گفت: اجرای ساخت مسکن اقتصادی باعث میشود که خانههای مشارکتی اجرا نشود.
وی با بیان اینکه ساخت مسکن مشارکتی در فرهنگ ما پذیرفته شده نیست و هیچ وقت پذیرفته نخواهد شد گفت: ایجاد مشکلات اقتصادی از جمله مشکلاتی است که در مسکن مشارکتی ایجاد میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن اظهار کرد: به نظر میرسد با تعریف واحدهای ۲۵ متری و مسکن اقتصادی بتوانیم این معضل را حل کنیم و در حال حاضر خانههای مشارکتی موضوعی است که کاملا در تضاد با فرهنگ، تعاریف و ارزشهای جامعه است و هیچ نهاد و شخصی استفاده از خانههای مشارکتی را نمیپذیرد.
وی با اشاره به اینکه اجرای واحدهای مسکن اقتصادی میتواند زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن و افزایش تولید مسکن میشود گفت: در حال حاضر میتوانیم با اجرای طرح مسکن اقتصادی به طور قطع زمینه را برای خانه دار شدن افراد ضعیف و محروم را فراهم کنیم
مدیرکل مسکن شهری بنیاد مسکن گفت: وقتی قرار بر این باشد که در جامعه فرهنگسازی رخ دهد، یکی از موضوعات مهم به فرهنگ آن منطقه بر میگردد. شاید در منطقهای این سبک از ساخت و ساز پذیرفته باشد و در منطقه دیگر نه؛ بنابراین خیلی نمیتوان در بعد فرهنگی این مسکنها اظهار نظر کرد.
سخنگوی مرکز ملی رقابت: وظیفه مرکز ملی رقابت مقابله با رویههای ضدرقابتی است
سخنگوی مرکز ملی رقابت بابیان اینکه گستره اختیار و وظیفه مرکز تمام اقتصاد کشور است، گفت: شان تاسیس این مرکز برای مقابله با رویه های ضد رقابتی و تسهیل رقابت در اقتصاد است.
بعد از ظهر روز (دوشنبه)، یازدهمین پیشنشست از سلسله پیشنشستهای اولین همایش سالانه بینالمللی تنظیمگری و سیاستگذاری رقابت در ایران با حضور سخنرانانی از آنکتاد، بریکس، سازمان همکاریهای شانگهای و کشورهایی نظیر روسیه، هند و انگلستان، به صورت برخط در محل شورای رقابت و مرکز ملی رقابت برگزار شد.
پس از برگزاری ١٠ پیشنشست در موضوعات مختلف در راستای چالشهای موجود در حوزه رقابت، شورای رقابت یازدهمین پیشنشست از این سلسله نشستهای هماندیشی را به صورت بینالمللی و برخط با عنوان The first Online Seminar on Regulation and Competition Policy برگزار کرد.
گفتنی است که پیشنشست دهم از سلسله پیشنشستهای اولین همایش تنظیمگری و سیاستگذاری رقابت در ایران، با موضوع ‹›شرکتهای دولتی و رقابت « ۱۷ تیر ماه سال جاری در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.
سپهر دادجوی توکلی سخنگوی مرکز ملی رقابت در این نشست گفت: موضوع رقابت و مقابله با انحصار یک موضوع جهانی برای اقتصاد است که تقریباً تمامی کشورها با ساختارهای متفاوت در حوزه اجرا به آن پرداخته و سعی در تسهیل آن در اقتصاد خود دارند.
وی افزود: در ایران شأن تأسیس شورا و مرکز ملی رقابت، تحقق فصل نهم اصل ۴۴ قانون اساسی است که به صراحت برای مقابله با رویههای ضد رقابتی و تسهیل رقابت در اقتصاد دغدغه مند است.
توکلی ادامه داد: این نهاد نوپا که تنها یک دهه از عمرش میگذرد اکنون عزم خود را جزم کرده تا با جهشی شایسته ماهیت اصل ۴۴، بتواند به رقابتی تر شدن این اقتصاد انحصار زده کمک کند که تقویت مناسبات بین المللی و استفاده از تجربیات دیگر اقتصادها یکی از همین راهکارهاست.
سخنگوی شورای رقابت گفت: کمتر نهادی قادر است با چنین سرعتی و عمقی با نهادها و سازمانهای هدف مانند آنکتاد، سازمان همکاریهای شانگهای و متناظرین آن در دیگر کشورها ارتباط مؤثر داشته باشد که نشست حاضر خروجی یکی از همین مراودات است.
وی حضور چهرههای شاخص در این نشست را دلیلی بر کارآمدی اینگونه ارتباطات دانست و اظهار کرد: متأسفانه نزد افکار عمومی در سالهای گذشته به خوبی از ظرفیتهای این نهاد شبه قضائی با اختیارات گسترده و توان کارشناسی مؤثر، تنها در موارد محدودی مانند خودرو صحبت شده است که این تلقی در حال اصلاح است چرا که گستره اختیار و وظیفه این شورا تمام اقتصاد کشور است.
محمود دودانگه- نایبرئیس شورا و مرکز ملی رقابت- ضمن یادآوری اینکه سال ١٣٨٨ بود که به نوعی اساس و قوانین منتج به شورای رقابت نهایی و ابلاغ شد، اظهار کرد: در آن زمان، بنده در وزارت بازرگانی فعالیت داشتم و ابلاغ این قانون و تأسیس مرکز و ملی و شورای رقابت، خبر بسیار خوشایندی برای ما بود که فعالان و متولیان اقتصادی بودیم.
وی افزود: به استناد این قوانین در چارچوب مصوبات شورای رقابت، میتوانیم عملاً کسب و کارها مدیریت کرد و اقتصاد کشور را متناسب با اقتصاد جهانی تدوین کرد تا به اهداف مورد نظر که تاکنون متأسفانه نتوانستهایم به آنها دست پیدا کنیم، را محقق کنیم. ایران بزرگ و دارای ظرفیتهای گسترده است؛ محدود کردن این ظرفیتها نهتنها برای ایران هم چالش ایجاد خواهد کرد، برای منطقه هم چالشهایی را در پی خواهد داشت. همانگونه که اکنون نیز آثار فعلی گستردهای که محدودیتها برای ایران در سطح دنیا، ایجاد کرده، مشهود است.
وی افزود: امید است که این نشست و جلسه، سرآغازی باشد برای آنکه بتوانیم رقابت و رقابتپذیری را با دنیا، با نگاه یکپارچه جلو ببریم و در نهایت بتوانیم با پیوندهایی که با نهادهای مختلف برقرار میکنیم، بخشهای مختلف اقتصادی را به جایگاه بالاتری در حوزه رقابتپذیری برسانیم.
نایب رئیس شورای رقابت تصریح کرد: شورای رقابت تصمیم دارد با تداوم برگزاری این نشستها در داخل کشور، گفتمان رقابتپذیری و توسعه فضای رقابتی را در بخشهای مختلف دنبال کند. علاوه بر این علاقهمند هستیم که تعامل و ارتباطات خود را با نهادهایی که در کشورهای همسایه در حوزه استفاده از تجربیات توسعه رقابتپذیری برقرار کنیم و در نهایت به یک وضعیت مناسبتری را در حوزه رقابتپذیری اقتصاد کشور دست پیدا کنیم.
در ادامه این نشست امیراحمد ذوالفقاری- معاون اقتصادی شورای رقابت و عضو این شورا- اظهار کرد: نهاد تنظیمگر رقابت در ایران نوپا و جدید است و حدود ۱۵ سال بیشتر از سن تأسیس آن نمیگذرد؛ اما طی همین مدت اندک، اقدامات قابل ملاحظهای را در راستای پیشبرد موضوع تنظیمگری رقابت در اقتصاد ایران، انجام داده است. از جمله میتوان به ورود به فرآیند تنظیمگری بازارهای انحصاری همچون بازار فولاد، بازار حملونقل ریلی، بازار مخابرات و اینترنت، بازار حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی، حوزه پسماند و بازیافت و همچنین حوزه برق به عنوان نمونه اشاره کرد.
وی افزود: با وضع قواعدی که تحقق رقابت را در این بازارها محقق میکند و از رویههای ضد رقابتی هم جلوگیری میکند، به تنظیم این بازارها پرداخته شده است. از جمله رویههای ضد رقابتی که رسیدگی شد، موضوع سوءاستفاده از موقعیت مسلط (مانند وضع قیمت متعارف و بالا) تحت شرایط غیرمنصفانه بوده است. همچنین جلوگیری از اقدامات مخل رقابت بوده که در برخی از بازار اتفاق افتاده است.
عضو شورای رقابت خاطرنشان کرد: با چالشهایی طی این ١۵ سال مواجه بودهایم که بررسیها نشان میدهد، سالهای گذشته و حتی در حال حاضر، نهادهای مشابه ما در دنیا، با چنین چالشهایی مواجه بودهاند. یکی از این چالشها، چالش هماهنگی با تنظیمگران بخشی و نهادهایی بوده که سایر ابعاد تنظیمگری را (جز موضوع رقابت) انجام میدهند که عمدتاً هم نهادهای دولتی هستند که در زیرمجموعه وزارتخانهها، قرار دارند. دیگر چالش ما، موضوع ضمانت اجرای مصوبات شورای ملی رقابت بوده است
ذوالفقاری تصریح کرد: ما در مرکز ملی رقابت بر آن هستیم که با صاحب نظران و کارشناسان سایر کشورها در این حوزه، همکاریهای علمی و کارشناسی هم در خصوص باز طراحی ساختار نهاد تنظیمگر و همچنین مطالعه و بررسی بازارهای انحصاری داشته باشیم.
در ادامه، رئیس مرکز رقابت گرجستان، فعالان و کارشناسان حوزه تنظیمگری و رقابت از کشورهای هندوستان، روسیه، انگلستان و عضو آنکتاد (رکن فرعی سازمان ملل متحد) به سخنرانی پیرامون موضوعات. تقویت یکپارچگی بازارها و پیشبرد سیاست رقابت، راهکارهای حل تعارضات به دلیل همپوشانی وظایف بخش مقامات رقابت، راهکارهای توسعه رقابت در مسیر تعامل ایران و کشورهای حوزه مشابه، چالشهای پیشروی مراجع رقابت کوچک و کم تجربه و استقلال مراجع رقابت پرداخته شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» به بهانه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 3
اتحاد استراتژیک در صنعت پتروشیمی
اخبار صنعت-عمران ساجدی: صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، نقشی بیبدیل در ایجاد اشتغال، تولید ثروت و رشد اقتصادی ایفا میکند.
اما در همسو با این دستاوردهای قابل توجه، چالشهای جدی زیست محیطی و اجتماعی نیز پیش روی این صنعت قرار دارد.
تأثیرات زیستمحیطی ناشی از تولید محصولات پتروشیمی و پلاستیک، از آلودگی هوا و آب تا تولید زبالههای غیرقابل بازیافت، مسئولیت بزرگی را بر دوش این صنعت قرار داده است.
امروزه، مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکتها (CSR) به یکی از ارکان اساسی در فعالیتهای شرکتهای بزرگ پتروشیمی تبدیل شده است.
شرکتهای فعال در این حوزه، علاوه بر تمرکز بر تولید و سودآوری، باید به مسئولیتهای خود در قبال محیط زیست، جوامع محلی و آینده نسلهای بعد نیز توجه کنند.
زنجیره ارزش پتروشیمی، از استخراج منابع طبیعی تا تولید محصولات نهایی، باید در هر مرحله بر مبنای اصول پایداری و احترام به محیط زیست عمل کند. این یعنی استفاده از فناوریهای نوین برای کاهش آلایندگی، سرمایهگذاری در پروژههای بازیافت و مدیریت پسماند، و حمایت از جوامع محلی با ایجاد فرصتهای شغلی و بهبود زیرساختها.
یکی از چالشهای بزرگ در کشور، نبود زیرساختهای کافی برای بازیافت و مدیریت پسماند است. هرچند نمایشگاه ایران پلاست میتواند بستری برای معرفی نوآوریهای این حوزه باشد، اما نباید فراموش کنیم که نقش دولت، صنعت و جامعه در همافزایی برای حل این معضل بسیار حائز اهمیت است.
سرمایهگذاری در فناوریهای بازیافت پیشرفته، توسعه فرهنگ مصرف مسئولانه و حمایت از استارتاپهای فعال در حوزه مدیریت پسماند، از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش اثرات زیستمحیطی صنعت پتروشیمی کمک کند.
صنعت پتروشیمی نه تنها باید به عنوان یک بازیگر اقتصادی قدرتمند عمل کند، بلکه باید با اتخاذ رویکردهای مسئولانه به محیط زیست و جامعه، راه را برای توسعهای پایدار هموار سازد. آینده این صنعت در گرو توانایی آن در انطباق با نیازهای جهانی به کاهش اثرات زیستمحیطی و استفاده از منابع تجدید پذیر است.
نمایشگاه ایران پلاست فرصتی است تا شرکتهای حاضر، مسئولیت پذیری خود را به نمایش بگذارند و نشان دهند که چگونه میتوانند با تولید پایدار، مدیریت منابع و بهکارگیری فناوریهای سبز، به آیندهای بهتر و پایدارتر برای همه کمک کنند.در نهایت، صنعت پتروشیمی و زنجیره ارزش آن باید به عنوان یکی از پیشگامان حرکت به سمت توسعه پایدار شناخته شود. مسئولیت اجتماعی در این صنعت نباید تنها یک شعار باشد، بلکه باید به عنوان یک برنامه عملیاتی و استراتژیک در تمامی مراحل تولید و زنجیره تأمین در نظر گرفته شود.
آغاز هجدهمین نمایشگاه ایران پلاست، فرصت مغتنمی است تا نه تنها به دستاوردهای صنعتی افتخار کنیم، بلکه با تمرکز بر مسئولیتهای اجتماعی، نشان دهیم که صنعت پتروشیمی ایران میتواند به پیشرو در عرصه تولید پایدار و حامی محیط زیست و جامعه تبدیل شود. آیندهای که در آن، توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست دست در دست هم به سوی فردایی روشنتر حرکت میکنند.
در هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست چه خبر است؟
هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت پتروشیمی ایران، با حضور شرکت های ایرانی و خارجی فعالیت خود را از روز یکشنبه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد؛ این رویداد بینالمللی با حضور کشورهایی از چین، ایتالیا، تایوان، کره، ترکیه، فرانسه، هند، آلمان، اسپانیا و روسیه برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ۱۵۰ نفر از کشورهای روسیه، صربستان، قزاقستان، تاجیکستان، چین، پاکستان، ازبکستان، افغانستان، بلاروس، سوریه، عراق و عمان در قالب ۱۲ هیئت تجاری نیز با هدف گسترش همکاریها با شرکتهای ایرانی از این رویداد بزرگ صنعت پتروشیمی بازدید خواهند کرد.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در گروههای کالایی مواد اولیه و فرآوردههای پتروشیمی، خدمات فنی مهندسی، محصولات پیشساخته و ساختهشده، ماشینآلات و تجهیزات، مراکز علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و دانشگاهی، تست آزمایشگاهی HSE، فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال، سایر خدمات مستربچ و گرانول و کامپاندهای پلیمری برگزار شده است.
فرید دوستی - مدیر هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست، در آیین گشایش نمایشگاه بیان کرد: مهمترین رویداد در عرصه صنعت پتروشیمی کشور، بهویژه در بخش صنایع پاییندستی و صنایع مرتبط پلاستیکها، ایرانپلاست است.
وی با تأکید بر اینکه سیاستها و برنامههای هماهنگشده از سوی ستاد اجرایی نمایشگاه هجدهم همه از جنس عمل است، افزود: تلاش شده است فضای حاکم بر صنعت پتروشیمی ایران را با رعایت حداکثری استانداردهای نمایشگاههای بینالمللی، تعامل، همفکری، همکاری با سازمان توسعه تجارت، معاونت علمی ریاستجمهوری، اتاق بازرگانی و انجمنها و تشکلهای مرتبط، شرکتهای داخلی، شرکتهای خارجی، همچنین تولیدکنندگان ماشینآلات و تجهیزات، هرچند در ابعاد کوچکتر، در این رویداد بزرگ به نمایش بگذاریم.
مدیر هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست با اشاره به اینکه نمایشگاه ایرانپلاست فرصتی بسیار مناسب برای بهاشتراکگذاشتن تجارب فعالان صنعت پلیمر است، ادامه داد: این نمایشگاه محل مناسبی برای رایزنی و تبادلنظر شرکتهای ایرانی و خارجی است.
دوستی تصریح کرد: شرکتهای پتروشیمی با رایزنی و مذاکره با نمایندگان شرکتهای خارجی حاضر در بزرگترین رویداد صنایع پلیمر و پلاستیک بهدنبال گسترش همکاریهای دو و چندجانبه بوده و هستند.وی یادآور شد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بهعنوان متولی این صنعت در دو دوره این نمایشگاه، یعنی هفدهمین و هجدهمین نمایشگاه ایرانپلاست، بهدنبال بازگشت نگاه بینالمللی و حضور شرکتهای خارجی در این صحنه بود؛ حضوری قاطعانه که میتواند زمینهساز جهش تولید با مشارکتی مردمی بهویژه در صنعت پتروشیمی باشد.مدیر هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست تأکید کرد: تفاوت نگاه بینالمللی در این حوزه و حضور ۲۸۸ شرکت خارجی در این دوره، خود گواه این موفقیت مهم و اساسی است.
دوستی افزود: در آغاز راه ایرانپلاست هجدهم، این نوید را میدهیم که با همتی مضاعف و عزمی راسختر و با برنامهریزی منظم و منسجم، شمارش معکوس نوزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست را در سال آینده ترسیم کنیم که پیشرفت روزافزون فناوری، ما را ملزم به استفاده از هوش مصنوعی میکند.
وی گفت: امید است که صنعت پتروشیمی بار دیگر بارقههای تلاش، آفرینش و بالندگی را به منصه ظهور بگذارد و بهطور عمیق و فراگیر، افقهای جهانی را درنوردد.
خودکفایی در تامین کالا و تجهیزات عمده صنعت پتروشیمی تا ۵ سال آینده
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در زمینه تامین کالا و تجهیزات عمده مورد نیاز صنعت نفت، گاز و به ویژه پتروشیمی در ۵ سال آینده به خودکفایی می رسیم.
مرتضی شاهمیرزایی در افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه ایران پلاست، با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: جریان واردات کالا و تجهیزات تا ۵ سال آینده در این صنعت معکوس می شود و ایران تبدیل به هاب و مرکز تولید صنایع نفت، گاز و به ویژه پتروشیمی خواهد شد.
او با بیان اینکه در بحث کاتالیست ۱۱۶ سال وابستگی وجود داشت اما ظرف سه سال این دوران را پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: در صنعت پتروشیمی با توانمندیها توانستیم دستاوردهای زیادی را بدست آوریم.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد توسعه صنعت پتروشیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی محقق شده است، گفت: صنعت پتروشیمی ایران پیش از انقلاب با ۵ مجتمع پتروشیمی در همه زمینهها، از طراحی گرفته تا تولید، وابسته بود.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده بیشتر از ذخایر هیدروکربوری گفت: خوشبختانه هماکنون صنعت پتروشیمی با شتاب مناسبی به کمک متخصصان داخلی در حال پیشرفت است، بهگونهای که بیشتر موارد وابستگی این صنعت حل شده و تنها در بعضی موارد وابستگی وجود دارد که مهمترین آن حوزه دانش صنعت پتروشیمی است. در سالهای اخیر گامهای بلندی برای بومیسازی دانشهای فنی این صنعت برداشته شده است.شاهمیرزایی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی از سویی بهسمت افزایش حجمی تولید و از سوی دیگر در مسیر تولید کیفی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر حرکت میکند، گفت: اولویت شرکتهای ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران باید تأمین خوراک صنعت پتروشیمی باشد، البته در فصل سرما، تأمین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد.مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه تخفیف خوراک مایع در برنامه هفتم توسعه از سوی قانونگذار از ۳درصد تا حداکثر ۱۷ درصد، با توجه به شرایط، قابل افزایش است، اظهار کرد: توسعه عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت کمک بزرگی به تأمین سرمایه در گردش واحدهای تکمیل و اشتغالزایی کرد.
وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش مهمترین موضوع در این صنعت است و باید به همه محصولات تولیدی در این صنعت دست یابیم، گفت: امیدواریم در افق ۱۰ ساله تا پایان برنامه هفتم و هشتم توسعه، رسیدن به قله تکمیل زنجیره ارزش را جشن بگیریم.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه هماکنون معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت خوراک واحدهای پتروشیمی است، تصریح کرد: این رقم تا پایان برنامه هشتم توسعه به بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت میرسد.
لزوم تنوع در تولید گریدهای پتروشیمی
معاون وزیر صمت گفت: درخواست شرکتهای پاییندستی افزایش تولید، تنوع در گریدهای جدید، عرضه اعتباری جهت اتحاد استراتژیک در بالادست و پایین دست بوده چراکه این روند به نفع اقتصاد ملی است.
محمدمهدی برادران در مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با اشاره به اشتغالزایی بالای صنعت پتروشیمی، گفت: صنعت پتروشیمی صنعت اشتغالزایی بوده اما این اشتغالزایی در پایین دست بیشتر است.
معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه اگر به جای خام فروشی در تولید گریدها تنوع داشته باشیم حداقل نسبت به قیمت پایه گمرکی دو برابر ارزش افزوده خلق خواهیم کرد، گفت: متوسط ارزش محصولات پتروشیمی ۷۰۰ دلار در هر تن است، در حالی که همین محصولات با نرخ تنی ۱۳۰۰ دلار وارد می شود.وی افزود: اگر به جای صادرات روی کاهش واردات محصولات برنامه ریزی کنیم، ۲ برابر ارزش افزوده خلق می شود.
برادران با بیان اینکه یکی از چالش های پایین دست سرمایه در گردش است، گفت: سال گذشته ۷۸ هزار میلیارد دلار و در ۴ ماه امسال ۳۳ هزار میلیارد دلار تسهیلات به صنایع پایین دست داده شد.
به گفته وی محصولات عرضه و معامله شده در بورس کالا در سال ۱۴۰۰ معادل ۵.۵ میلیون تن، سال ۱۴۰۱ معادل ۶.۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ معادل ۷ میلیون تن بوده که این به معنای پرهیز از خام فروشی و حمایت از پایین دست است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.