شماره: 2431 / ۱۴۰۳ بيست شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
امضای بیش از ۱۰ تفاهمنامه پتروشیمی
در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست بیش از ۱۰ تفاهمنامه امضا شد.سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، قرارداد اجرای طرح تولید متیل آمین و زنجیره پاییندست با ظرفیت سالانه ۳۶ هزار تن در سایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، قرارداد اجرای طرح تولید نخ، پارچه، لاینر و جانبوبگ با ظرفیت سالانه ۶ هزار تن با سرمایهگذاری ۳ میلیون دلار و ۲۵۰۰ میلیارد ریال در سایت ۱ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و قرارداد تولید ماده مؤثره دارویی حلالهای آزمایشگاهی با ظرفیت سالانه ۱۵ هزار تن و سرمایهگذاری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سایت ۱ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را با سه شرکت داخلی امضا کرد.تفاهمنامههای توسعه PVC۲/VCM/EDC پتروشیمی اروند با ظرفیت سالانه ۳۰۰ هزار تن و سرمایهگذاری ۶۲۶ میلیون دلار و طرح توسعه VAM پتروشیمی فنآوران با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار تن و سرمایهگذاری ۸۷ میلیون دلار با هدف افزایش صادرات غیرنفتی، خودکفایی و بهرهگیری از ظرفیتها و تقویت مشارکت بخش خصوصی امضا شد.همچنین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی سه موافقتنامه و تفاهمنامه همکاری را با شرکتهای داخلی امضا کرد.
مدیر عامل آبفای کشور:
آب مورد نیاز صنایع آببر
از آبهای نامتعارف تأمین میشود
یک مقام مسئول گفت: برای تشویق سرمایهگذاران، حمایتهای لازم از طریق اعطای مجوز با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کمکهای فنی و اعتباری و استفاده از تسهیلات بانکی صورت میپذیرد.هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه برای تعادلبخشی به سفرههای آب زیرزمینی، باید بازار مبادله آبهای غیرمتعارف با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد شود، گفت: برای تشویق سرمایهگذاران، حمایتهای لازم از طریق اعطای مجوز با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کمکهای فنی و اعتباری و استفاده از تسهیلات بانکی صورت میپذیرد.امینی با اشاره به تاکید وزیر نیرو بر استفاده بهینه از پساب و جایگزینی آن با منابع آبی متعارف افزود: آب مورد نیاز صنایع آببَر بهجز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از آب نامتعارف (پساب و آب دریا) تأمین میشود و در این زمینه از طرحهایی که توسط سرمایهگذاران در صنعت آب و فاضلاب ارائه میشود باید به بهترین شکل ممکن حمایت شود.وی تهیه برنامه روششناسی تعیین ترازنامه آب، همگام با استانداردهای جهانی طی دو سال اول برنامه هفتم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی را یکی دیگر از اقدامات مهم در برنامه هفتم توسعه در صنعت آب و فاضلاب عنوان کرد و گفت: در این برنامه تاکید شده است آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در کلیه اماکن عمومی و دولتی ممنوع است و شهرداریها و سایر متولیان اماکن عمومی و دولتی باید نسبت به احداث شبکههای مستقل آبیاری فضای سبز و جداسازی آن از آب شرب و استفاده از پساب و سایر آبهای نامتعارف با رعایت حدود مجاز استانداردها و شاخصهای زیست محیطی و سلامت اقدام کنند.
استاندارد مشخصات فنی و نحوه نصب انشعابات فاضلاب اصلاح می شود
سازمان ملی استاندارد ایران با پیگیری شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی و ارائه موارد متناقض ، مجاب به اصلاح و بومی سازی استاندارد ملی16509 شد.این استاندارد مشخصات فنی لوله و اتصالات مورد استفاده در نصب انشعابات فاضلاب را تدوین و تعریف کرده است.مدیر عامل آبفای خراسان رضوی این استاندارد را ترجمه استاندارد اروپایی EN1852 دانست و اظهار داشت: باتوجه به الزام تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی پروپیلن به ارائه محصول باکیفیت وامضای تفاهم نامه با شرکت های مورد تایید کمیته کنترل کیفی کالا، به دلیل عدم تولید مواد اولیه با مشخصات خواسته شده توسط واحدهای پتروشیمی ایران و عدم دسترسی به مواد مشابه وارداتی بدلیل وجود تحریم های بین المللی، محصولات کارخانجات در بعضی شاخص ها از جمله سفتی حلقوی(SN)، نرخ جریان مذاب(MFR) و زمان القای اکسایش(OIT) با استاندارد انطباق ندارند.«حسین امامی» افزود : با جمع آوری مستندات لازم از جمله نتایج آزمایشات سنوات گذشته و گزارشات شرکت های بازرسی فنی ، گواهی مواد اولیه کلیه پتروشیمی های داخلی و ... و مکاتبه با سازمان ملی استاندارد کشور، مراتب در دستور کار کمیته تدوین سازمان استاندارد ایران قرار گرفت. وی افزود: در همین رابطه جلسه ای در 10 شهریور به صورت آنلاین با حضور نمایندگان تمامی سازمانها و ارگان های ذیربط در سطح ملی برگزار شد و اعضای کمیته با توضیحات کارشناسان آبفا،مجاب به بومی سازی و اصلاح برخی شاخص های این استاندارد شدند.
1000 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر
تربت حیدریه خراسان رضوی اجرا شد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه از اجرای هزار کیلومتر شبکه و نصب 23 هزار انشعاب فاضلاب در این شهر خبر داد.«علی رضا عباسی» با اشاره به احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تربت حیدریه با 12 هزار متر مکعب ظرفیت در شبانه روز اظهار داشت: تصفیه خانه شماره دوفاضلاب این شهر نیز ( ولیعصر)با 77 درصد پیشرفت و800 میلیارریال اعتبار وتصفیه خانه فاضلاب شهر نسر با 200میلیارد ریال اعتبار در حال ساخت است .وی خاطر نشان کرد: تربت حیدریه تنها شهرستان در خراسان رضوی است که سه تصفیه خانه فعال و یا در دست اجرا دارد. وی افزود: دردو سال گذشته(1401 و1402 )به ترتیب 16 و 21 کیلومتر شبکه جمع آوری در تربت حیدریه اجرا شد که در سال جاری این رقم به 41 کیلومتر می رسد.وی با اشاره به رفع دغدغه های سرمایه گذار طرح فاضلاب شهر تربت حیدریه افزود: مهمترین مطالبه سرمایه گذار فروش پساب بود که با امضای تفاهم نامه با مجتمع فولاد رخ مقرر شد پساب حاصل از تصفیه فاضلاب در اختیار این واحد قرار بگیرد.«عباسی» اظهار داشت: نصب و بهره برداری از سامانه تغلیظ لجن و رفع مشکلات زیست محیطی ، تولید و تبدیل کیک لجن به کود با همکاری یک شرکت دانش بنیان تبار از جمله فعالیت های بخش فاضلاب آبفا شهرستان تربت حیدریه است .
بهره برداری از هفت هزار میلیارد ریال
پروژه آبرسانی در یزد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: 2 پروژه آبرسانی در شهر یزد با اعتبار مجموع هفت هزار و 500 میلیارد ریال در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.جلال علمدار با اعلام این خبر گفت: دو پروژه مخزن فدک و 40 کیلومتر از خط انتقال رینگ شهری یزد با هدف تامین آب پایدار و بهبود افت فشار آب بخشی از شهر یزد آماده بهره برداری است. وی به نقاط مرتفع شهر یزد که به دلیل اختلاف ارتفاع دچار مشکل افت فشار آب بودند اشاره کرد و افزود: با بهره برداری از این دو پروژه ۱۲۰ هزار نفر از جمعیت مناطق بالادست شهر یزد شامل صفائیه، مهر آوران، شهرک طوبی، شهرک اندیشه و همچنین روستاهای بخش مرکزی یزد از بهبود فشار آب بهره مند می شوند. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد حجم مخزن فدک را 30 هزار متر مکعب عنوان کرد و ادامه داد: این مخزن با هزینه هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شرکت آبفا در مدت 33 ماه احداث شده است. علمدار تصریح کرد: منبع تامین آب مخزن فدک چاه های یزدگرد، آب انتقالی و آب دریا است که با سه کیفیت شیمیایی متفاوت با هم مخلوط شده و در نهایت آب، با کیفیت استاندار و مطلوب در اختیار مشترکین این منطقه قرار می گیرد. وی اظهار داشت: رینگ بزرگ شهر یزد شامل 170 کیلومتر خط انتقال و آبرسان است که 40 کیلومتر آن با هزینه شش هزار و 500 میلیارد ریال اجرا و آماده بهره برداری است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
جایگاه ژئوپلیتیک ایران برای ترانزیت انرژی در خاورمیانه
وزیر نفت در دیدار با دبیرکل جیئیسیاف با اشاره به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازارهای گاز بهویژه در بحرانهای جهانی انرژی، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلتیکش میتواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش قطب را بازی کند.
محسن پاکنژاد دیروز در ملاقات با محمد حامل که برای بررسی و هماهنگی درباره برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در آبانماه به تهران آمده است، تأکید کرد: ایران یکی از بنیانگذاران اصلی این مجمع است و برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی در آغاز دولت چهاردهم را به فال نیک میگیریم.
وی افزود: همانطور که نخستین نشست وزارتی مجمع سال ۲۰۰۱ میلادی در تهران برگزار شد و نتایجی مثبت را برای اعضا به همراه داشت، انتظار میرود این نشست هم با مشارکت حداکثری، دستاوردهایی ارزنده را برای کل اعضا داشته باشد.
وزیر نفت ادامه داد: با توجه به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازارهای گاز جهان بهویژه در بحرانهای جهانی انرژی، امروز باید از دبیرخانه جیئیسیاف حمایتی ویژه شود، بهطوری که این مجمع بتواند با مشارکت و همکاری همهجانبه اعضایش، نقشی بارز در تثبیت امنیت انرژی جهان ایفا کند.
پاکنژاد با اشاره به اینکه گزارش کارشناسی جیئیسیاف مانندچشمانداز بازار گاز و... نقشی مهم در این میان ایفا میکند، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکش میتواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش یک قطب را بازی کند.
وی با بیان اینکه نقش گاز افزون بر امنیت انرژی در پیشبرد سیاستهای اقلیمی جهان، بهویژه در دوران گذار به انرژی پاک بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این میان دبیرخانه جیئیسیاف با هماهنگی دبیرخانه اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) میتواند در نشستها و مذاکرات نشست کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) که در جمهوری آذربایجان برگزار میشود، بهنحو مؤثر ایفای نقش کند.
وزیر نفت ضمن تشکر از تلاشهای دبیرخانه جیئیسیاف در سالهای اخیر، ادامه داد: ازجمله این اقدامها، تأسیس مؤسسه تحقیقات گاز (GRI) است که میتواند زمینه مؤثری برای همکاری کشورهای عضو در حوزه فناوری، آموزش و نیروی انسانی باشد.
پاکنژاد تأکید کرد: امیدوارم همکاریهای دبیرخانه جیئیسیاف و پژوهشگاه صنعت نفت در مسیر ارتقا باشد و در زمینههای نوپدید مانند هیدروژن و هوش مصنوعی و دیگر مسائل روز، همکاری تحقیقاتی انجام شود.
وی گفت: امیدوارم بیستوششمین نشست وزارتی جیئیسیاف با حضور حداکثری کشورهای عضو و ناظر برگزار و به نقطه عطفی دیگر در تاریخ مجمع کشورهای صادرکننده گاز تبدیل شود.
وزیر نفت افزود: نقش دبیرکل جیئیسیاف در ایجاد این هماهنگی قابل توجه است و با توجه به تجربهها و دانش، این کار مهم بهنحواحسن و مطلوب انجام خواهد شد.
پاکنژاد تأکید کرد: وزارت نفت ایران تلاشهای زیادی در زمینه برگزاری مؤثر و مفید این نشست انجام داده است و بهدلیل مشغله کاری در آغاز کار دولت چهاردهم، محل برگزاری نشست را تهران تعیین کردیم و دعوتنامههای تازه را هم تهیه و بهزودی ارسال میکنیم.
وی ادامه داد: گروه کاری قوی به سرپرستی معاونت امور بینالملل و بازرگانی در وزارت نفت تشکیل شده است و از دبیرخانه مجمع نیز درخواست دارم با همکاری گروه برگزارکننده این نشست، امکان برگزاری شایسته فراهم شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
ضرورت فعالتر شدن کمیته تخصصی سازگاری با کم آبی
معاون وزیر نیرو گفت: در اصفهان برای مدیریت منابع و مصارف آب و حل مشکلات آبی استان مدلسازی انجام شده تا بتواند بر کاهش یا بهبود نرخ فرونشست در این استان تأثیر بگذارد.
حمد جوانبخت معاون وزیر نیرو در یکصد و هفتمین نشست کارگروه سازگاری با کمآبی که به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، اظهار داشت: موضوع فرونشست به گفتمان رایج سالهای اخیر تبدیل شده است، چرا که اثرات آن در نقاط مختلف کشور مشاهده میشود که به عنوان یک تهدید و اختلال تمدنی میتواند خطرساز باشد.
وی افزود: روشن است که یکی از دلایل محرز فرونشست، برداشت بیرویه از آب زیرزمینی است و حتی در مناطقی که آب سطحی افراطی برداشت میشود، نیز اثر خودش را دارد.
جوانبخت با اشاره به پیشبینیپذیر بودن وضعیت همه مناطق و دشتها با استفاده از مدلهای موجود گفت: در اصفهان برای مدیریت منابع و مصارف آب و حل مشکلات آبی استان مدلسازی انجام شده که موضوع فرونشست زمین نیز یکی از محورهای مورد توجه این مدل بوده است تا بتواند بر کاهش یا بهبود نرخ فرونشست تأثیر بگذارد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه باید برای تطبیق شرایط موجود با شرایط کم آبی، تصمیمگیری شود، ادامه داد: موضوع اصلی کارگروه سازگاری با کمآبی این است که گزارش اجرای برنامههای مصوب استانی در این جلسه ارائه شود و کمیته تخصصی نیز در این خصوص ارزیابی و تصمیم خود را اعلام کند که آیا مصوبات اجرا و به تحقق اهداف منجر شده یا برنامهها خوب اجرا نشده و یا مصوبات جوابگوی شرایط موجود نبوده و باید تغییراتی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب گفت: در دیداری که با وزیر نیرو داشتم یکی از درخواستهای بنده از ایشان این بود که کارگروه ملی سازگاری با کمآبی فعالتر شود تا اجرای مصوبات با نظارت وزرای عضو کمیته به طور جدیتر دنبال شود.جوانبخت، مطالعه گزارش عملکرد استانها توسط اعضای کمیته تخصصی کارگروه سازگاری با کمآبی را مورد تأکید قرار داد و افزود: باید میزان اثرگذاری مصوبات را مورد بررسی قرار دهیم تا در صورت نیاز بهروزرسانی و تغییر برنامهها محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه بتوانیم در زمینه موضوع برداشت و مصارف آب و بارگذاری بر روی منابع بر اساس مصوبات کارگروه، قدمی برداریم شاید بتوان انتظار داشت که در زمینه فرونشست نیز اتفاق مثبتی رخ دهد و نرخ آن را در کشور بهبود ببخشد.
کاهش بارشهای ۱۰ استان نسبت به دوره بلندمدت
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با وجود بهبود شرایط بارشی همچنان ۱۰ استان نسبت به دوره بلندمدت کاهش بارش دارند.
عیسی بزرگزاده در نشست خبری افزود: اکنون به اواخر سال آبی جاری نزدیک میشویم و تاکنون ۲۵۰ میلیمتر بارش داشتهایم.
وی ادامه داد: این میزان بارش نسبت به ۲۴۶ میلیمتر دوره بلندمدت ۲درصد بهبود و نسبت به ۲۱۰ میلیمتر سال گذشته ۱۹ درصد بهبود دارد.
سخنگوی صنعت آب درباره شرایط بارش تهرانT خاطرنشان کرد: بارشهای تهران ۱۷ درصد نسبت به دوره بلندمدت کاهش دارد و استان بوشهر همچنین است.
بزرگزاده با بیان اینکه وزارت نیرو توانسته وضعیت آب کشور را با همراهی مردم مدیریت کند، گفت: همچنان نیاز است مردم نسبت به مدیریت آب همراه وزارت نیرو باشند.
وی خاطرنشان کرد: کشورمان با این اقلیم همواره نیازمند مدیریت در مصرف آب بوده و خواهد بود.
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: سال نرمال آبی به معنای آن نیست که مصرف بیرویه داشته باشیم، ضمن اینکه شرایط نرمال ایران با جهان متفاوت است.
بزرگزاده متوسط بارش جهان را حدود ۷۵۰ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این در حالی است که متوسط بارش در کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر است؛ بنابراین سال نرمال آبی به معنای پر آبی نیست.
وی میزان پرشدگی سدهای کشور را ۵۰ درصد اعلام کرد.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه ورودی آب به سدها نسبت به سال گذشته افزایش یافته، میزان آن را ۴۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون متر مکعب برشمرد.
بزرگزاده همچنین میزان خروج آب از سدها را ۳۷ میلیارد و ۵۷۰ میلیون متر مکعب دانست و افزود: ورودی و خروجی ۶ درصد رشد دارند .
وی میزان حجم آب موجود در سدهای کشور را حدود ۲۶ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: سدهای تهران هم ۵۳۵ میلیون متر مکعب آب دارند که ۲۸ درصد پرشدگی و ۲۳ درصد نسبت به سال گذشته بهتر است.
سخنگوی صنعت آب وضعیت سدهای زنجیره کارون را مانند سال گذشته دانست و ادامه داد: سدهای استان هرمزگان مطلوب نیست و سد استقلال ۶۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته دارد.
بزرگزاده با بیان اینکه برنامههای تأمین آب برای استانها در حال انجام است، بیان کرد: وزارت نیرو اجرای برنامه هفتم را آغاز کرده و آییننامهها و دستورالعملهای آن نیز در دست تدوین است.
وی، رفع ناترازی آب و بهبود محیط کسبوکار صنعت را از اهم برنامههای وزیر نیرو دانست و ادامه داد: اگر آب را دو کفه تأمین و مصرف بدانیم، بخش تأمین دارای دو بخش آبهای متعارف و نامتعارف هستند که آبهای متعارف شامل آبهای سطحی و زیرزمینی و بخش آبهای نامتعارف شامل پساب و دریا هستند.
سخنگوی صنعت آب گفت: بخش مصرف نیز شامل بخشهای کشاورزی، شرب، بهداشت، خدمات و صنعت است که البته نیازهای محیط زیست هر چند در ردیف مصارف آب نیست؛ ولی در این بخش قرار دارد.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: بهبود شرایط کسبوکار صنعت، دامنهای از اقدامهای غیرسازهای را در بر میگیرد. این مهم از تقویت منابع انسانی تا نهادسازی، اصلاح ساختار اقتصادی، بهبود استانداردها و بهکارگیری روشها و فناوریهای نوین را شامل میشود.
وی گفت: در مجموعه اقدامهای سازوکاری و غیرسازهای، سیستمدهی را هدف قرار میدهد که این مسئله در برنامه وزیر نیرو به طور برجسته دیده شده است؛ چون بهکارگیری روشهای غیرسازهای با هزینه کم، بهبودهای کلان ایجاد میکند.
به گفته سخنگوی صنعت آب، تمرکز بر الگوی کشت، توسعه عمودی کشاورزی به جای توسعه افقی، از مهمترین اقدامات غیرسازهای در مسیر بهبود عملکردها است. در همین راستا، برنامههای وزیر نیرو با برنامه هفتم، سند امنیت غذایی و نقشه راه آب و دیگر اسناد بالادستی کاملاً سازگار است.
وی برخی از بندهای برنامه هفتم توسعه مرتبط با وزارت نیرو را تشریح کرد و گفت: بر اساس جدول ۷ ماده ۳۷ برنامه هفتم، جبران ناترازی آب به میزان ۱۵ میلیارد در پایان سال پنجم هدفگذاری شده است. این میزان در ۱۰ سال به ۳۰ میلیارد خواهد رسید که منطبق با سند امنیت غذایی و نقشه راه است و تمام ارکان حاکمیت بر افق جبران تراز آب در پایان برنامه پنج ساله توافق دارند.
سخنگوی صنعت آب افزود: همچنین عدد تأمین از منابع آبهای نامتعارف تا پایان برنامه هفتم ۱.۷۷ و تأمین آبهای زیرزمینی ۳۶.۷ است؛ بنابراین در خصوص کاهش فشار به منابع آب زیرزمینی و استفاده بیشتر از آبهای نامتعارف وفاق مناسبی وجود دارد.
با بهرهبرداری خط لوله گاز «میناب - سیریک - کوه مبارک» در آینده نزدیک:
شکوفایی اقتصادی منطقه جاسک شتاب میگیرد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به برنامه دولت برای شکوفایی اقتصادی و صنعتیِ نوار ساحلی جنوب ایران، تحقق این هدف را مستلزم دسترسی صنایع این مناطق به منبع پایدار و قابل اتکای انرژی دانست و گفت: بهزودی با بهرهبرداری «خط لوله گاز میناب - سیریک - کوه مبارک»، شاهد رسیدن انرژی توسعهبخش به منطقه جاسک و شکلگیری قطب انرژی در شرق استان هرمزگان خواهیم بود.
رضا نوشادی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران همه ظرفیت خود را برای شکوفایی زیرساختهای انرژی در سواحل مکران به میدان آورده است، تصریح کرد: تاکنون طرحهای عظیم و پرمنفعت گازی همسو با سند توسعه منطقه ساحلی مکران برای شهرهای چابهار، کنارک، جاسک، سیریک، کوه مبارک و میناب در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان اجرا شده است.
وی ایجاد زیرساختهای لازم برای صادرات گاز به عمان را یکی از اهداف اصلی احداث پروژه «خط لوله گاز میناب - سیریک - کوه مبارک» اعلام کرد و گفت: گستره نخست این پروژه، خط لوله ۴۲ اینچ میناب - سیریک به طول ۱۲۰ کیلومتر است که از خط لوله هفتم سراسری گاز منشعب شده و با تزریق گاز به آن در آینده نزدیک، صنایع شرق استان هرمزگان از نعمت پایدار گاز بهرهمند میشوند.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع شهرهای میناب، سیریک و منطقه صنعتی گروک و نیروگاه برق کوهستک از دیگر مواهب اجرای گستره میناب - سیریک است.
نوشادی درباره روند احداث گستره دوم این پروژه با عنوان «خط لوله گاز ۴۲ اینچ سیریک - کوه مبارک» که تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد، توضیح داد: این خط لوله ۸۰ کیلومتری، گاز خط لوله هفتم سراسری را به منطقه کوه مبارک در حوالی شهر جاسک (نقطه خروج و صادرات گاز بهسوی کشور عمان) منتقل میکند.
وی در ادامه با یادآوری برنامه گسترده وزارت نفت برای تبدیل جاسک به کانون انرژی جنوب کشور افزود: احداث واحدهای پتروشیمی و پتروپالایشگاهی در کنار توسعه صنایع شیلات، فولاد، نیروگاه و آب شیرینکن میتواند خیل عظیم سرمایهگذاران، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان را رهسپار جنوب کشور کند و آرزوی دیرینه جهش اقتصادی دریامحور را عینیت بخشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پایان با بیان اینکه با رسیدن گاز به منطقه جاسک، کل بنادر ساحلی جنوب ایران از نعمت گاز بهرهمند میشوند، یادآور شد: همسو با این تلاشها، گروه دیگری از کاروان توسعه گاز در شمال غرب ایران، طرحهای گازی «رشت - چلوند و چلوند - اردبیل» را به مراحل پایانی میرسانند تا زمینه برای شکوفایی قطب کشاورزی کشور و صادرات محصولات منطقه مغان به کشورهای همسایه فراهم شود که برایند این اقدامها، حرکت بهسوی تعبیر رؤیای دیرین ایرانیان در کاهش تمرکزگرایی و توزیع عادلانه امکانات در پهنه کشور است.
۱۷ واحد نیروگاهی کلاس F به شبکه برق کشور متصل شده است
مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت برق حرارتی گفت: تاکنون ۱۷ واحد نیروگاهی کلاس F به ظرفیت چهار هزار و ۸۰۰ مگاوات به عنوان بهروزترین توربینهای نیروگاهی جهان به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.
بهنام خائفینژاد با اشاره به سنکرون واحد گاز نیروگاه کلاس F سهند در نیمه شهریورماه امسال، افزود: توربینهای گازی و نیروگاههای سیکلترکیبی در کلاسهای مختلفی ساخته میشود که خوشبختانه کشورمان از تکنولوژی واحدهای کلاس F به عنوان یکی از بهروزترین و مدرنترین فناوریهای مورد استفاده در ساخت نیروگاههای جهان برخوردار است.
وی مزیت اصلی این واحدها را افزایش چشمگیر راندمان و کاهش مصرف سوخت و آب دانست و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی نقاط مختلف کشورمان این مهم یک امتیاز و ارزش افزوده عالی برای صنعت برق و حوزه نیروگاهسازی کشور به شمار میرود.
خائفینژاد اضافه کرد: در نیروگاههای دارای توربینهای کلاس F تمامی پارامترهای مورد تاکید سازمان حفاظت محیطزیست و حدود آلایندگی از جمله میزان ساکس و ناکس به طور کامل طبق آخرین استانداردها و الزامات موجود رعایت میشود و این نوع نیروگاهها به لحاظ سازگاری با محیطزیست به عنوان یکی از برترین نیروگاههای کشور و جهان شناخته میشود.
مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت برق حرارتی تاکید کرد: همکاران ما در مجموعه شرکتهای فنی و مهندسی و همچنین ساخت تجهیزات صنعت نیروگاهی با تمام توان در حال انجام مطالعات و ساخت تجهیزات این عرصه هستند. در همین نیروگاه سیکلترکیبی سهند برخی از تجهیزاتی که تاکنون از کشورهای خارجی خریداری و یا نظارت سوپروایزر خارجی نصب و راهاندازی میشد، در حال حاضر با تکیه بر دانش فنی مهندسان داخلی ساخت، نصب، آزمایش و تست شد و با موفقیت به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به اینکه احداث واحد بخار نیروگاه کلاس F سهند در دستور کار قرار گرفته است، اضافه کرد: به منظور تامین برق پایدار و تقویت شبکه ۴۰۰ کیلوولت منطقه شمال غرب کشور، شرکت برق حرارتی پروژه احداث نیروگاه سیکلترکیبی سهند را با برخورداری از یک واحد گاز به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و یک توربین بخار به ظرفیت ۱۴۴ مگاوات در دستور کار قرار داده است.
مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت برق حرارتی تاکید کرد: افزایش ظرفیت تولید برق در منطقه شمال غرب کشور و کمک به پایداری شبکه، افزایش متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی، کاهش مصرف سوخت و آب، انتقال دانش فنی و اشتغالزایی با تاکید بر بکارگیری ظرفیتهای موجود در منطقه از جمله اهداف اجرای این طرح است.خائفینژاد راندمان نهایی این نیروگاه را بالغ بر ۵۸ درصد برشمرد و افزود: براساس سیاستهای وزارت نیرو و صنعت برق کشور جهت استفاده بهینه از منابع به ویژه سوخت مصرفی نیروگاهها و افزایش راندمان تولید، طرح احداث این نیروگاه راندمان بالا در برنامه توسعه تولید برق کشور قرار گرفته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.