شماره: 2431 / ۱۴۰۳ بيست شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
سرپرست بانک کشاورزی تاکید کرد:
پیشکسوتی بانک کشاورزی در اجرای برنامه بین المللی فراگیری (شمول) مالی
بانک کشاورزی به عنوان یک بانک تخصصی و توسعه ای در حوزه کشاورزی، از سال 1381 یعنی بسیار پیشتر از آنکه بانک جهانی در سال 2014 برنامه توسعه شمول مالی financial inclusion را آغاز کند، پروژه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی را با حمایت و همکاری صندوق توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (ایفاد)، اجرا کرده و بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد در قالب این پروژه به گروه های زنان و جوانان روستایی تحت آموزش های مدیریت مالی و به منظور ایجاد اشتغال پایدار و فقر زدایی پرداخت کرده است.
در همین رابطه وهب متقی نیا سرپرست و رئیس هیات مدیره این بانک طی سخنانی با تاکید بر پیشکسوتی بانک کشاورزی در اجرای برنامه بین المللی فراگیری (شمول) مالی، این طرح را یکی از بهترین راهحلها برای کاهش فقر و فاصله طبقاتی و ایجاد اشتغال مولد و پایدار دانست و اظهار داشت: در این راستا، عملکرد موفق بانک کشاورزی در اجرای طرح تامین مالی خرد و برنامه بانکداری پیوندی و حمایت از ایجاد کسب و کارهای پایدار در 2 هزار روستای دورافتاده با پرداخت بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد به بیش از 90 هزار نفر در قالب 5 هزار گروه خودیار روستایی، یکی از بزرگترین دستاوردهای بانک کشاورزی با هدف توانمندسازی، فقرزدایی از روستاهای کشور و بهبود معیشت روستائیان به شمار می رود که در راستای توسعه فراگیری مالی به انجام رسیده و با توجه به تخصیص 10 هزار میلیارد ریال خط اعتباری جدید برای این پروژه، اقدامات لازم برای توسعه این طرح در حال انجام است.
وی افزود: بانک کشاورزی همچنین در راستای توسعه شمول مالی، تقویت خدمات بانکداری دیجیتالی را با هدف فراهم ساختن امکان دسترسی سریع و یکسان عموم مردم به ابزارها و خدمات مالی و ایجاد فرصت یکسان برای بهره مندی از خدمات بانکی، در دستور کار و اولویت برنامه های خود دارد. تکمیل سبد خدمات بانکی برای افزایش پاسخگویی به نیازهای متنوع مشتریان، طراحی اپلیکیشن های خدمات بانکی به منظور ارائه خدمات غیرحضوری، شخصی سازی خدمات بانکی دیجیتالی متناسب با نیازهای مشتریان، توسعه و تکمیل خدمات بانکداری باز، تسریع و تسهیل ارائه خدمات اعتباری و تسهیلاتی، حمایت مالی از اقشار کم درآمد با پرداخت تسهیلات کم بهره اشتغالزایی در چارچوب مقررات بانکی، تخصیص اعتبارات استانی با اولویت دهی به استان های کمتر برخوردار، حمایت مالی از رشد تولید با هدف توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان و روستائیان و همکاری با فین تک ها و شرکت های دانش بنیان، از جمله برنامه هایی است که بانک کشاورزی در راستای توسعه شمول مالی به انجام می رساند.
متقی نیا در ادامه با اشاره به این که طرح تشکیل گروه های خودیار و برنامه بانکداری پیوندی، یک پروژه جهانی است که صندوق بین المللی توسعه کشاورزی برای ریشه کن کردن فقر در جهان ایجاد کرده و در 75 کشور در حال اجرا است، تصریح کرد: این طرح با حمایت مالی و اعتباری بانک کشاورزی و مشارکت فعال 191 شعبه این بانک و با همکاری صندوق بین الملل توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (IFAD)، سازمان بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و موسسات و بنیادهای خیریه به عنوان تامین کنندگان هزینه های تشکیل، آموزش و توانمندسازی گروه های خودیار و با مدیریت اجرایی موسسه تاک در23 استان کشور در حال اجرا است.
تحقق 5/3 برابری اهداف
پنج ماهه بانک سینا در پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری
بانک سینا تا پایان مردادماه سال جاری، عملکردی فراتر از اهداف مشخص شده بانک مرکزی در زمینه پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری رقم زده است.
این بانک در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی و تأکید بر اهمیت اجرای سیاستهای تشویقی در شبکه بانکی برای تسهیل و تسریع در اعطای تسهیلات قرضالحسنه، با تحقق 262 درصدی اهداف 5 ماهه ابتدای سال جاری در زمینه پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج، عملکرد مطلوبی را رقم زده است.همچنین این بانک اهداف پنج ماهه پرداخت وام قرضالحسنه فرزندآوری تا پایان مردادماه را به میزان 245 درصد محقق ساخته است.بر اساس این گزارش بانک سینا تا پایان مردادماه سال جاری یک هزار و 952 فقره وام قرضالحسنه ازدواج و یک هزار و 262 فقره وام فرزندآوری به متقاضیان پرداخت کرده است که این ارقام حاکی از تحقق 3.5 برابری اهداف پنج ماهه بانک است.گفتنی است این بانک با توجه به تأکیدات بانک مرکزی جمهوری اسلامی و اجرای سیاستهای دولت مبنی بر تسهیل پرداخت وام ازدواج، همواره بر اولویت پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و همچنین لزوم تسریع دسترسی به آن، اهتمام ویژهای دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
تقدیر از عملکرد مدیرعامل بانک توسعه تعاون در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نشست اعضای کمیسیون با اتاق تعاون ایران از عملکرد مدیرعامل بانک توسعه تعاون تقدیر کرد.
نشست اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اتاق تعاون ایران به مناسبت هفته تعاون با حضور اعضای کمیسیون و معاون وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد.
در این نشست محمد شیخ حسینی به ارائه گزارش عملکرد بانک توسعه تعاون پرداخت و در بخش اول با بیان چالش های بخش تعاون گفت: مهم ترین مشکل ما در بخش تعاون نبود یک زنجیره است و هر جا تعاونی ای موفق عمل کرده که در بخش مولد یک زنجیره از تامین مواد اولیه تا ارایه محصول به بازار وجود داشته است که این در بخش سیاست گذاریها باید حتما در آینده نزدیک بررسی و لحاظ شود.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه با ارائه گزارشی مبسوط از عملکرد بانک بیان کرد: در همه دنیا بانک های توسعه ای برای حمایت از جامعه هدف مشخص تشکیل می شود و وظیفه ما هم حمایت از بخش تعاون با اختصاص 70 درصدر از منابع به این بخش است.
شیخ حسینی در ادامه به بررسی چالش های مهم پیش روی بانک توسعه تعاون پرداخت و خطاب به اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ما در حوزه تامین مالی باید مثل بانک های تجاری رفتار کنیم و در حوزه تخصیص باید سیاست های توسعه ای را داشته باشیم که این دو مقوله در تضاد هم است.
دیرعامل بانک توسعه تعاون افزود: از ابتدای تشکیل بانک توسعه تعاون 200 برابر سرمایه مان تسهیلات پرداخت کرده ایم که این منابع از بازار تامین شده است و با این روش نمی توان توقع اجرای سیاست های توسعه ای را هم داشته باشیم.این مقام ارشد بانکی در ادامه گفت: البته با همه این تفاسیر به عنوان یک کارشناس عرض می کنم در همه شاخص ها به نسبت سهم خودمان از کیک شبکه بانکی پولی بسیار موفق عمل کرده ایم و گواه این ادعا آمارهای رسمی است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه ضمن ارائه برخی شاخص ها گفت: یکی از مشکلات شبکه بانکی هم اکنون ناترازی بانک ها می باشد که ما در طی دوسال توانسته ایم ناترازی را تقریبا به صفر برسانیم و برای اولین بار هم بانک توسعه تعاون سود ده شده است و امیدواریم تا پایان سال جاری هم زیان انباشته را به صفر نزدیک کنیم.
شیخ حسینی در ادامه به جذب منابع بانک در دوسال اخیر اشاره کرده و گفت: حدود 59 درصد کل منابع بانک در دوسال اخیر جذب شده است و حدود 57 درصد تسهیلات پرداخی کل بانک از آغاز تاسیس هم طی دو سال اخیر بوده است. مدیرعامل بانک توسعه تعاون یکی از دلایل ناترازی بانک ها را ناترازی درآمد و هزینه اعلام کرد و گفت: با اینکه ما بنگاه اقتصادی نداریم و بنگاه داری نکردیم اما درآمدمان از هزینه مان بیشتر است و مهمتر از همه اینکه مطالبات غیرجاری ما حدود 4 درصد می باشد که این عدد در بانکهای دیگر بالای 20 درصد است.
شیخ حسینی خطاب به رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: تقاضای ما از نمایندگان محترم در حوزه قانون گذاری و خصوصا قانون بودجه این است که در تکالیفی که بر عهده یک بانک تخصصی می گذارند تجدید نظر کنندچرا که باعث می شود این بانک از سیاست اصلی خودش که ارائه خدمات به بخش تعاون هست عقب بیفتد و همچنین در بحث افزایش سرمایه بانک هم کمک نمایندگان مجلس را خواستاریم.
در ادامه این جلسه مدیرعامل بانک توسعه تعاون به سوالات مختلف نمایندگان پاسخ داد.در پایان این جلسه و بعد از ارائه گزارش عملکرد بانک توسعه تعاون رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن تقدیر از عملکرد مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: امیدواریم در ادامه کار دغدغه های نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس هم توسط مدیرعامل بانک توسعه تعاون لحاظ شود و این جلسات قطعا جهت رسیدن به یک الگو برای حل مسائل مختلف در بخش تعاون ادامه خواهد داشت.
گفتنی است در بخش اول این جلسه، معاون تعاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به ارائه گزارشی مبسوط در حوزه تعاون پرداخت و ضمن دفاع از عملکرد بانک توسعه تعاون حذف تکالیف و همچنین افزایش سرمایه بانک را در راستای تقویت بانک توسعه تعاون به عنوان بازوی حمایتی بخش تعاون خواستار شد.
این جلسه با حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس،رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس،معاون وزیرتعاون، رئیس اتاق تعاون ایران، مدیرشعب استان خراسان رضوی و مقامات استانی برخی فعالان بخش تعاون در مشهد مقدس برگزار شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
بانک مرکزی در کنترل تورم موفق عمل کرد
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: بانک مرکزی در حوزه اختیارات خودش همچون کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی در راستای مهار تورم اقدامات خوبی را انجام داد.
عباس آرگون؛ عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تورم یکی از مشکلات اساسی کشور ماست، بیان کرد: تورم تمام بخشهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار میدهد که باید ریشههای آن اصلاح شود؛ ناترازی بودجه، ناترازی نظام بانکی و صندوقهای بازنشستگی و ناترازی انرژی از جمله ریشههایی است که منجر به ایجاد تورمهای بالا میشود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه انرژی ناترازیهایی را در حوزه برق، گاز و بنزین داریم که همین ناترازی برق آسیبهای زیادی به تولید زده است و سالانه دهها میلیارد دلار به علت قطعی گاز و برق به صنعت فولاد آسیب زده میشود که همه این موضوعات در نهایت به تورم دامن میزند.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: همچنین استقراضهای دولت از بانک مرکزی هم بر تورم اثر میگذارد که در نهایت نارضایتی مردم را ایجاد میکند و رفاه اجتماعی را کاهش میدهد.
آرگون افزود: بانک مرکزی در حوزه اختیارات خود همچون کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی در راستای مهار تورم اقدامات خوبی را انجام داد، اما نباید فراموش کنیم که علاوه بر بانک مرکزی، تمام بخشهای اقتصادی کشور هم باید متولی کاهش تورم باشند.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بانک مرکزی در شوکهای سیاسی متعدد بعد از جنگ غزه بازار ارز را به خوبی کنترل کرد به نحوی که شاهد جهشهای بالا نبودیم و بعد از مدت اندکی نرخها به سطح قبلی بازمیگشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
بهره مندی بیش از 686 هزار متقاضی از وام قرض الحسنه بانک ملی ایران طی یک سال اخیر
بانک ملی ایران در راستای همسویی با برنامه های دولت و عمل به مسئولیت های اجتماعی خود، پرداخت عادلانه وام های قرض الحسنه به مشتریان، متقاضیان، نیازمندان و گروه های هدف سازمان های حمایتی را همواره یکی از سیاست های مهم خود در نظر دارد و پرشتاب و بی وقفه به آن عمل می کند.
این بانک طی یک سال اخیر در مجموع تعداد 686 هزار و 179 فقره وام قرض الحسنه به ارزش بیش از حدود 828 هزار میلیارد ریال با کمترین کارمزد به مشتریان و متقاضیان واجد شرایط پرداخت کرده است.
بانک ملی ایران همچنین وام قرض الحسنه ازدواج را در همین مدت به بیش از 114 هزار متقاضی به ارزش بیش از 277 هزار و392 میلیارد ریال در سراسر کشور پرداخت کرده است که به طور متوسط روزانه در این مدت 316 جوان ایرانی با وام ازدواج بانک ملی ایران به خانه بخت رفتند.
همچنین طی این مدت در شعب بانک ملی ایران پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزند آوری به متقاضیان از 111 هزار و 858 فقره فراتر رفته است.
این بانک افزون بر این فقط طی پنج ماه نخست امسال، تعداد 21هزار و 152 فقره تسهیلات خود اشتغالی و مشاغل خانگی به ارزش 33 هزار میلیارد ریال به افراد تحت پوشش و گروه های هدف سازمان های حمایتی و صاحبان مشاغل مورد حمایت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد برکت، اشتغال زندانیان ، شرکت های دانش بنیان و سایر پرداخت کرده است.
گفتنی است ترویج سنت حسنه ازدواج و کمک به جوانان از مهم ترین سیاستهای اعتباری بانک ملی ایران محسوب می شود که این بانک طی سال گذشته بخش قابل توجهی از کل تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان را در شبکه بانکی پرداخت کرده است.
مدیرعامل پست بانک ایران در مراسم بزرگداشت روز باجههای بانکی روستایی:
حضور باجههای بانکی روستایی در کشور صرفه اقتصادی ملی را به همراه دارد
بهزاد شیری مدیرعامل بانک در مراسم بزرگداشت روز باجههای بانکی روستایی که عصر روز یکشنبه 18 شهریور در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با بیان اینکه در سال 1402 بیش از پنج میلیون و 700 هزار تراکنش روزانه در روستاهای سراسر کشور به ثبت رسیده است، گفت: صرفه جویی در انرژی، هزینهها، زمان نیروی انسانی، رفت و آمد در جادهها و... صرفه اقتصادی ملی به همراه دارد که حضور باجههای بانکی روستایی آن را رقم میزند.
شیری در این مراسم با اشاره به اینکه امسال را با خدمت به زوار اربعین آغاز کردیم، گفت: متخصصان علم توسعه معتقدند کشورهایی که می خواهند در راه توسعه و پیشرفت قدم بگذارند باید صنعت بانکداری پیشرویی داشته باشند و برای توسعه بخش اقتصاد روستایی وجود پست بانک لازم و ضروری است.
شیری با بیان اینکه در سال گذشته، 92 درصد تامین مالی بخش اقتصادی برعهده بانکها بوده است و این موضوع بر بانک محور بودن اقتصاد ایران صحه میگذارد، تصریح کرد: بانکها نقش بسیار اساسی در روند رشد اقتصادی ایفا میکنند و باجههای بانکی روستایی می توانند در بخش اقتصاد روستایی نقش آفرین و محرک باشند.
مدیرعامل بانک با تاکید بر اینکه اقتصادیون سه گزینه را در بانکداری اعلام میکنند، گفت: گزینه اول تجهیز منابع خرد است که اقتصاد کارآمد، آنها را تجمیع میکند تا بتواند آنها را به فعالان اقتصادی به عنوان گزینه دوم تسهیلات بدهد و در بخش سوم ارائه انواع خدمات بانکی است که در خدمت ارز اربعین یکی از 48 خدمت بانکی به مردم روستاها است.
وی با اشاره به اینکه پست بانک ایران در ایام اربعین به بیش از 374 هزار نفر ارز در همان روستای خودشان پرداخت کرد، افزود: این روند را می توان به سایر بخشهای خدماتی در روستاها گسترش داد که باجههای یانکی روستایی به عنوان پرچمداران نقش بزرگی در آن خواهند داشت.
شیری با بیان اینکه با بیان اینکه در سال 1402 بیش از پنج میلیون و 700 هزار تراکنش روزانه در روستاهای سراسر کشور به ثبت رسیده است، اظهار کرد: صرفه جویی در انرژی، هزینههاا، زمان نیروی انسانی، رفت و آمد در جادهها و... صرفه اقتصادی ملی به همراه دارد که حضور باجههای بانکی روستایی آن را رقم میزند.
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به اینکه باجههای بانکی روستایی نقش اساسی در دوره تحول بانک داشتهاد و عضوی از مجموعه بزرگ هستند، گفت: مدیران ارشد بانک با اعتقاد بر اینکه کار مردم را باید به مردم سپرد، با افزایش دسترسیها و خدمات به مسئولان این باجهها اعتماد کردند و نتیجه آن دوره تثبیت و نسل اول پست بانک ابران و آمادگی برای ورود به نسل دوم بانک است.
وی افزود: ما امروز در قله قرار داریم و جایگاه بانک را در اقتصاد ملی می بینیم و در نسل دوم باجههای بانکی روستایی در دو نقش اقتصاد خرد و مشاورین معتمد بانک در بخش ICT، حضور خواهند داشت و شعب تنها به بانکداری شرکتی میپردازند.
شیری در پایان با تاکید بر اینکه در نسل بعدی باجههای یانکی روستایی باید سواد دیجیتال مشتریان را بالا ببرند تا آنها بتوانند از بانکداری غیرحضوری استفاده کنند و به راه اندازی کسب و کارهای ICTمحورکمک کنند، ادامه داد: با این تغییرات ما دو ترازنامه بخش بانکداری خرد و بانکداری شرکتی خواهیم داشت.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم در بانک صادرات ایران مطرح کرد:
طراحی مبحث «بازار آزاد» توسط مسلمانان، ١٠٠٠ سال قبل از آدام اسمیت
نخستین همایش بانکداری اسلامی در بانک صادرات ایران با حضور آیتاله سیدمصطفی محققداماد و حسین میثمی، دبیر شورای فقهی بانک مرکزی برگزار شد.
در این نشست آیتاله سیدمصطفی محقق داماد با بیان اینکه بانک صادرات ایران به عنوان یک بانک خدمتگزار مردم از دهههای قبل، در شهرهای بزرگ و همچنین دورافتادهترین نقاط روستایی کشور، خدمات بزرگی به مردم کرده است، به نقش و اهمیت بانکداری اسلامی در جهان و دلایل افزایش سرعت بانکداری اسلامی و استفاده از ظرفیتهای فقهی شریعت اسلامی در رونق این صنعت در کشورهای اسلامی و غیراسلامی پرداخت.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم با بیان اینکه بر اساس تألیفات و آثار خاورشناسان منصف، از جمله عوامل عمده پیشرفت اسلام، طرح اقتصاد اسلامی بوده است، افزود: تئوریهای اقتصادی ملت مسلمان، تجارت و بازرگانی و برخورد مطلوب آنها با دنیا، موجب جذب و جاذبه اسلامی شده است.
محقق داماد اظهار کرد: مسلمانان ١٠٠٠ سال قبل از آدام اسمیت بازار آزاد را مطرح کردند و عرضه و تقاضا در بازار یک واقعیت است. مهمترین مشکل در بازرگانی دوران پیامبر اسلام (ص) مسأله ربا بود.
او افزود: جاذبه قوانین اقتصادی و مالی از عوامل پیشرفت مسلمانان بوده و میتوانیم بدون ربا کشور را آباد کنیم و از بانکداران انتظار داریم که با هوشمندی خود، در مقابل رباخواران حرفهای و ظلم به مردم بایستند.
وی با اشاره به ماهیت حقوقی پول نیز گفت: اگر حقیقت و ماهیت حقوقی پول روشن شود، بسیاری از مباحث از جمله ربا و ضمانت دگرگون خواهد شد.
حسین میثمی نیز در این همایش با اشاره به اینکه بانک صادرات ایران، بانک خوب و اثرگذار در نظام بانکی کشور است، فعالیتها و پیشرفتهای این بانک در حوزه چک را مورد توجه قرار داد و گفت: از آذرماه ١٤٠٠ تاکنون برای نظارت شرعی در بانک صادرات ایران تلاشهای مناسبی صورت گرفته و تحولات در مسیر مطلوبی قرار گرفته است.
دبیر شورای فقهی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نظام بانکی ظرفیت دارد که مباحث شرعی در بانکداری را دنبال کند، تصویب و ابلاغ قانون بانک مرکزی از سال ١٤٠٢ را عامل مهم و تحول بنیادی در زمینه پیشرفت بانکداری اسلامی عنوان کرد و انتظار از بانکها را اجرای کامل این قانون برشمرد.
وی با بیان اینکه بانکداری اسلامی قرائت رسمی از قانون جدید بوده و لازمالرعایه و لازمالاجرا است، گفت: مسئولیت اجرای بانکداری اسلامی بر عهده بانک مرکزی است.
میثمی جلوگیری از صوریسازی عقود و رفع موانع موجود و تکمیل و بهروزرسانی بانکداری اسلامی را از جمله اهداف مهم این قانون برشمرد و تاکید کرد: طرحهایی که در بانکها اجرا میشوند، باید قرارداد داشته باشند و حق مشتری رعایت شود.
وی با تاکید بر اینکه مسیر اجرای بانکداری اسلامی یک مسیر تدریجی است، فتوای معیار و ملاک عمل در بحث فقهی قانون جدید بانک مرکزی را مقام معظم رهبری عنوان کرد.
در ادامه نخستین همایش بانکداری اسلامی، مدیرعامل بانک صادرات ایران از افزایش منابع سپردهای این بانک به ٨٠٥ هزار میلیارد ریال خبر داد و گفت: نزدیک کردن بانکداری متعارف به بانکداری اسلامی از مهمترین دغدغههای امروز است.
محسن سیفی، ضمن ارائه گزارشی از روند پیشرفت شاخصهای عملکردی بانک در یک سال گذشته، به ارزیابی روند عملیاتی شدن بانکداری اسلامی در کشور اشاره کرد و رفع دغدغههای فقهی و اسلامی را مهمترین نگاه به مسأله بانکداری متعارف عنوان کرد و نقش آموزش بیشتر بانکداران در این زمینه را عامل مهمی در تحقق اهداف بانکداری اسلامی برشمرد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در این همایش با اشاره به رسیدن منابع بانک به ٨٠٥ هزار میلیارد تومان در آستانه آغاز هفتاد و سومین سال فعالیت بانک صادرات ایران، از برنامهریزی برای افزایش آن تا ٨٢٠ هزار میلیارد تومان تا پایان ماه جاری خبر داد و افزود: کفایت سرمایه و سرمایه نظارتی بانک صادرات ایران در شرایط مناسبی است و بانک پس از ٢٣ سال موفق به افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام شده و در جمع بانکهای بزرگ کشور اهداف بلندی را برای خدمت به مردم در دستور کار دارد.
وی برخی دغدغهها در بانکداری اسلامی از جمله نحوه صحیح اعتبارسنجی، جریمه تأخیر، اعسار، امهال مطالبات و برخی اظهارنظرها و نظریهها در خصوص ارزش ذاتی پول را مورد توجه قرار داد و در خصوص میزان موفقیت بانکها در راستای تحقق اهداف بانکداری اسلامی به تشریح برخی موارد پرداخت.
در این همایش همچنین محمد توحیدی، ناظر شرعی بانک صادرات ایران نیز با قدردانی از همکاری مدیرعامل و هیئتمدیره بانک صادرات ایران، ادارات کل رعایت قوانین و مقررات، آموزش و روابطعمومی بانک از روند رعایت بانکداری اسلامی و حمایت بانک از انجام نظارتهای شرعی در این بانک ابراز رضایت کرد.
وی با بیان اینکه رویکرد نظارت شرعی یک رویکرد حمایتی ایجابی است، نه سلبی، افزود: نظارت شرعی به دنبال این است که راهکاری ارائه کند که در عین کارآمدی، شرعی هم باشد.
گفتنی است در این همایش که با حضور اعضای هیئتمدیره، هیئتعامل، معاونان، مدیران امور و روسای ادارات کل بانک صادرات ایران برگزار شد، از سعید بشیری همکار استان کرمانشاه، محسن باقری و محمدهادی قنبریان همکاران استان فارس به عنوان برندگان مسابقه آموزشی هفته بانکداری و همچنین امیر امامی همکار استان سمنان با موضوع مقاله (کتاب) «بررسی وصول مطالبات در قراردادهای بانکی با تکیه بر امر ورشکستگی»، مبیناسادات نحویالحسینی همکار مدیریت شعب غرب تهران با عنوان مقاله (پایان نامه کارشناسی ارشد) «تحلیل و بررسی اثرات ریسک نقدینگی و اعتباری بر کارائی بانکهای اسلامی» و همچنین حامد بردبار همکار استان قم با مقاله «مفهومشناسی ربا و بهره، بررسی تطبیقی بهره و ربا در نظام ارزشی بومی و بینالمللی و چالشها و راهکارهای پیادهسازی قانون عملیات بانکی بدون ربا» تجلیل شد.
مدیر شعب استان مازندران خبر داد:
سهم ۸۰ درصدی بانک مسکن در طرح نهضت ملی استان مازندران
سهم هشتاد درصدی تسهیلات پرداختی طرح نهضت ملی مسکن در استان مازندران به بانک مسکن اختصاص دارد به طوری که بانک مسکن در این استان برای ساخت حدود ۱۰ هزار و ۷۷۲ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تسهیلاتی بالغبر ۴۳ هزار و ۵۲۳ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
سید حسین حاجی پور، مدیر شعب بانک مسکن استان مازندران با بیان این مطلب گفت: بر اساس آمار کمیسیون هماهنگی بانک های استان، 8.5 درصد منابع بانکی استان در اختیار بانک مسکن قرار دارد و این در حالی است که بانک با پرداخت 12.8 درصد از تسهیلات شبکه بانکی استان بیش از دوبرابر منابع خود تسهیلات پرداخت کرده است.
حاجیپور افزود:میانگین نسبت مصارف به منابع در شبکه بانکی استان حدود ۸۳ درصد است که این نسبت در بانک مسکن مازندران ۲۰۲ درصد بوده و نشان می دهد بانک مسکن بیش از توان خود در این زمینه تلاش کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در بانک مسکن مازندران گفت: در طی سال گذشته و ۵ ماههی نخست سال جاری ۴۳۹ فقره تسهیلات ازدواج با اعتباری بالغبر ۸۸۲ میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال به واجدان شرایط پرداخت شده است.
مدیر شعب استان مازندران تعداد پروندههای تسهیلات فرزند آوری در بانک مسکن مازندران را ۴۰۸ فقره اعلام کرد و افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان مردادماه سال جاری، تسهیلاتی بالغبر ۲۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال به متقاضیان این بخش اختصاص یافته است.
وی میزان تسهیلات پرداختی در بخش بازسازی و احیای بافتهای فرسوده شهری را برای ۱۰۵۹ واحد بالغ بر ۳ هزار و ۱۹۸ میلیارد ریال عنوان کرد و یادآور شد: بانک مسکن در راستای کمک به نوسازی مسکن روستایی نیز طی سال ۱۴۰۲ و پنج ماهه ابتدای سالجاری ۵۵۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۰۶۳ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.