شماره: 2434 / ۱۴۰۳ بيست و پنجم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
اجرای الگوی موفق منطقه ویژه پارس
در دیگر بخشهای عملیاتی نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در دیدار با مدیران سازمان منطقه ویژه پارس گفت: برنامه های این سازمان را میتوان بهعنوان الگوی موفقی از شرکت عملیات غیرصنعتی در سایر مناطق نفتی کشور اجرایی کرد.
حمید بورد این سازمان را الگوی موفقی در بخش عملیات غیرصنعتی برشمرد که بار پشتیبانی شرکتهای عملیاتی در منطقه را به دوش میکشد.
وی افزود: میتوان با توسعه شیلات، کشاورزی و بنادر منطقه در همکاری با سازمانها و بخش خصوص و حتی کشورهای همسایه، ظرفیتهای بالقوه منطقه را در توسعه پایدار آن به کار برد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: منطقه نیازمند گمرک تخصصی صنایع نفت و گاز است، بهنحوی که ورود و خروج تجهیزات تخصصی این صنایع در آن تسهیل شود.
بورد افزود: میتوان با بهرهگیری از قابلیت مناسب دسترسی به آب دریا در توسعه فضای سبز، این ناحیه آن را بهعنوان منطقه معین گردشگری صنعت نفت در فصل زمستان قرار داد.
سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس نیز در این دیدار با بیان اینکه ۷۱ درصد کل صادرات مناطق آزاد و ویژه کشور از منطقه ویژه پارس انجام میشود، درآمد حاصل از این صادرات را حدود ۱۳ میلیارد دلار برشمرد.
وی ۴۵ درصد اشتغال در مناطق آزاد و ویژه کشور را مربوط به منطقه ویژه پارس برشمرد که نشاندهنده اهمیت این منطقه راهبردی در کشور است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس تهیه امکانات برای بیش از ۸۵ هزار شاغل در این منطقه در کنار تأمین زیرساخت لازم برای ۱۳ پالایشگاه و ۵۳ طرح پتروشیمی تولیدی و در حال احداث را تنها گوشهای از فعالیتهای جاری در منطقه ویژه پارس برشمرد.
اسدی همچنین ارزش طرحهای در حال اجرای منطقه را که بیشتر شامل مجتمعهای پتروشیمی و پتروپالایشگاهها میشود بیش از ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
افزایش ظرفیت توان اکتیو و راکتیو
نیروگاه مسجد سلیمان
مدیرعامل سد و نیروگاه مسجد سلیمان سازمان آب و برق خوزستان از افزایش ظرفیت توان اکتیو و راکتیو نیروگاه مسجد سلیمان خبر داد.افشین قلی پور گفت: با انجام مطالعات فنی و اجرای طرح اصلاح بهینهسازی سیستم خنک کاری ژنراتورها و ترانسفورماتورهای قدرت نیروگاه مسجد سلیمان، ظرفیت توان اکتیو ۱۳۰ مگاوات در پیک سال جاری، افزایش یافت و به حد ۱۹۶۰ مگاوات رسید.
وی افزود: با توجه به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاه مسجد سلیمان، ۲۰۰۰ مگاوات است، طی سالهای اخیر به علت بروز مشکلات فنی و استهلاک سیستم خنک کاری و محدودیت در ظرفیت نامی نیروگاه ناشی از افزایش دما در ترانسفورماتورها و ژنراتورهای نیروگاه توان نامی به حدود ۱۸۰۰ مگاوات کاهش یافت.
مدیرعامل سد و نیروگاه مسجد سلیمان تصریح کرد: با تلاش و همت همکاران توانمند مجموعه سازمان و مشارکت یک شرکت دانش بنیان، دمای استاتور و هسته ژنراتور ۱۵ درجه خنک تر و محدودیتهای افزایش توان اصلاح شد،. بطوریکه در ۴ واحد فاز اول ، ۲۵ مگاوات و در ۴ واحد فاز دوم نیروگاه ۱۰ مگاوات و در مجموع ۱۳۰ مگاوات افزایش ظرفیت توان در دسترس شبکه سراسری قرار گرفت.
همچنین با توجه بهبود وضعیت سیستم خنک کاری واحد، ظرفیت تولید توان راکتیو نیروگاه، که به عبارتی میزان مشارکت نیروگاه در کنترل ولتاژ شبکه است، رشد چشمگیر ۳۰۰ درصدی نسبت سال گذشته داشته است.افشین قلی پور عنوان کرد: اجرای این پروژه در سه محور اصلاح دستورالعمل های بهرهبرداری، تعمیرات اساسی و اصلاح سیستم خنک کاری با انجام سرویس کلیه مبدلها، استفاده از مواد نانو جهت شستشوی رادیاتورهای واحد.وی در پایان گفت: اقدامات کم هزینه و بسیار موثر در راستای افزایش بهرهوری و ظرفیت نیروگاه انجام و نتایج مطلوب حاصل شد و اقدامات تکمیلی و پروژه بهینه سازی ژنراتور جهت دستیابی به حداکثر ظرفیت تولید ۲۰۰۰ مگاوات در مجموعه سازمان آب و برق خوزستان در حال پیگیری است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا خبر داد
تعداد بازدید : 1
توسعه همکاری ساتبا با آیرنا برای ایجاد ابزارهای نوین تامین مالی انرژی های تجدیدپذیر در ایران
مدیر کل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا گفت: ساتبا در نظر دارد با توجه به عضویت ایران در آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر(IRENA)، همکاری با آژانس را در بخش های ظرفیت سازی فنی و مالی از طریق برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و همچنین ظرفیت سازی برای تامین مالی سبز توسعه دهد.
سید مهدی حسینی در نشست «بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژیهای تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در جمهوری اسلامی ایران» به میزبانی ساتبا و سازمان ملل متحد که در ساتبا برگزار شد، خاطرنشان کرد: به دنبال برگزاری این نشست تخصصی مقرر شد، همکاری ایران و آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) برای ظرفیت سازی از بعد فنی، آموزشی و تامین مالی سبز به منظور تسهیل سازی، ایجاد منابع مالی و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود بینالمللی با هدف تامین مالی تجدیدپذیرها و ایجاد ساختار ویژه سرمایه گذاری با تمرکز بر مدلهای مشارکت عمومی - خصوصی مورد توجه و تعمیق قرار گیرد.
در این نشست که با حضور مدیر منطقهای آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر برگزار شد، برنامه تامین مالی این آژانس شامل برنامه های The Energy Transition Accelerator Financing (ETAF) و Climate Invest Platform (CIP) ، تشریح شد و زمینه های مشارکت و استفاده از ظرفیت های برنامه های مذکور مورد بحث و بررسی و توافق قرار گرفت.
ساختار تامین مالی شتاب دهنده انتقال انرژی(ETAF) یکی از ابزارهای نوین تامین مالی (IRENA) است که منابع آن با مشارکت و همکاری موسسات تامین مالی نیمه دولتی و توسعهای و نیز بانک های توسعهای و منطقهای چندجانبه تامین میشود. پلت فرم دوم آژانس نیز تامین مالی اقلیمی(CIP) نام دارد که با هدف تامین مالی در کشورهای در حال توسعه و تسهیل سازی استفاده از ظرفیت صندوقهای اقلیمی بینالمللی برای کشور عضو آژانس ایجاد شده است.
مدیر کل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی عنوان کرد: ساتبا در نظر دارد با توجه به عضویت ایران در آژانس مذکور، همکاری با آژانس مالی (IRENA) را در بخش ظرفیت سازی فنی از طریق برگزاری دورهها و وبینارهای آموزشی و همچنین ظرفیتهای تامین مالی سبز با استفاده از حمایتهای آژانس و نیز بکارگیری ساختارهای ایجاد شده با هدف توسعه تجدیدپذیرها و ایجاد ابزارهای نوین تامین مالی توسعه دهد.
نشست بین المللی دو روزه با عنوان» بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژیهای تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در ایران» با هدف توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی بین المللی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر با میزبانی ساتبا و دفتر سازمان ملل متحد در ایران و مشارکت وزارت امور خارجه، سه شنبه ۲۰ شهریور آغاز شد و چهارشنبه، ۲۱ شهریور در سالن شهید مطهری ساتبا به پایان رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور به پاون خبر داد:
ایجاد «مرکز رشد مشترک تخصصی آب و فاضلاب»
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور از ایجاد «مرکز رشد مشترک تخصصی آب و فاضلاب» در پی همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران و موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خبر داد.
«محمدرضا کاویانپور» گفت: به منظور ایجاد، گسترش و همفکری و همکاریها در زمینه توسعه محصولات دانش بنیان در زمینه آب و نیز آب و فاضلاب و حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان فعال در این زمینهها، توافقنامهای میان پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران و موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو به امضاء رسید.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور، گسترش و ارتقای شرکتهای دانش بنیان و محصولات دانش بنیان مرتبط با حوزه آب و فاضلاب را از اثرات مثبت این همکاری عنوان کرد و افزود: بر اساس این توافق، مرکز رشد واحدهای فناور با عنوان مرکز رشد مشترک تخصصی آب و فاضلاب ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه از پایان ماه جاری شرکتهای فناور و دانشبنیان به مرور زمان در این مرکز مستقر میشوند، به برخی محورهای این همکاری اشاره کرد و گفت: «گسترش تعاملات و همکاریهای طرفین در ایجاد انتقال و ابداع فناوریهای مرتبط با صنعت آب و فاضلاب»، «فراهم سازی بستر مناسب برای جذب گروههای نوآور و فناور با هدف خلق شرکتهای دانش بنیان و خالق در زمینههای مرتبط با صنعت آب و فاضلاب کشور به منظور گسترش کمی و کیفی شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه آب و فاضلاب»، «همکاری در زمینه بهبود فضای کسب و کار و تجاریسازی محصولات دانش بنیان مرتبط با صنعت آب و فاضلاب کشور» و نیز «زمینهسازی برای آشنایی شرکتهای دانش بنیان با مسائل و مشکلات صنعت آب و فاضلاب کشور» از جمله این محورهاست.
میانگین 35 درصدی هدررفت آب شرب در دنیا
مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اقدامات مرتبط با کاهش آب بدون درآمد را بسیار هزینه بر ذکر کرد و گفت: بر مبنای برآوردهای انجام شده برای کاهش هر یک درصد آب بدون درآمد در کل کشور، اعتباری معادل 22 هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
علی سیدزاده در ارتباط با وضعیت آب بدون درآمد در دنیا، گفت: آب بدون درآمد در شبکه توزیع آب به صورت اختلاف بین کل ورودی به سیستم و مصارف مجاز با درآمد تعریف شده و به سه بخش هدررفت واقعی، هدررفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه بالا بودن آب بدون درآمد در یک سیستم، منجر به هدررفتن و اتلاف منابع با ارزش و محدود آب و سرمایهگذاریهای غیر ضروری در بخش تولید میشود، افزود: در این راستا، کاهش آب بدون درآمد یکی از مباحث و اقدامات کلیدی در مدیریت سیستمهای آبرسانی بوده و به ویژه در شرایط کاهش و کمبود منابع آب، جلوگیری از هدررفت آب تصفیه شده، نقش مهمتری را ایفا میکند.
مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت آبفای کشور در ارتباط با مزایای کاهش آب بدون درآمد خاطر نشان کرد: با کاهش آب بدون درآمد نیاز به تولید و تصفیه آب کمتر خواهد شد و متعاقباً صرفه جویی زیادی در هزینههای بهرهبرداری و نگهداری رخ داده و نیاز به توسعه ظرفیت به تعویق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: هدررفت ظاهری کاهش یافته و به تبع مقدار آبی که برای آن صورتحساب پرداخت میشود، بیشتر شده و درآمد بیشتری برای سیستم حاصل میشود. از طرف دیگر نیز اسراف در مصرف کاهش یافته و میزان کل مصرف کمتر میشود.
سیدزاده از دیگر مزایای کاهش آب بدون درآمد به ایجاد درک و شناخت بهتر از الگوی مصرف واقعی اشاره کرد و یادآور شد: در نتیجه امکان بهینه کردن سیستمهای توزیع و بهبود پیشبینی تقاضا فراهم میشود و جریانهای فاضلاب و آلودگیها کمتر خواهد شد.
مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه حجم آب بدون درآمد و یا هدررفت آب در جهان بسیار زیاد است،یادآور شد: هر ساله بیش از 32 میلیارد متر مکعب آب تصفیه شده از طریق نشت از شبکههای توزیع هدر میرود. علاوه بر آن 16 میلیارد متر مکعب در سال، آب تصفیه شده به دست مشترکان میرسد اما به دلایلی همچون مصارف غیر مجاز (آب دزدی)، عدم دقت در اندازهگیری و خطای مدیریتی به حساب نمیآید(قبض صادر نمیشود).
وی با اشار ه به اینکه میانگین جهانی درصد هدررفت آب حدود 35 درصد برآورد شده است،اظهار کرد: این در حالی است که در بعضی کشورهای با درآمد کم، مقدار هدررفت در حدود 50-60 درصد منابع آبی است.
وی خاطر نشان کرد: در کشورهای در حال توسعه، هدررفت منابع ناشی از سطوح بالای آب بدون درآمد، قابل ملاحظه است. یک برآورد محافظهکارانه از کل هزینههای سالانه خدمات و تأسیسات آبرسانی مربوط به آب بدون درآمد در سراسر جهان، در حدود 14 میلیارد دلار است که در حدود یک سوم از این مقدار مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
سیدزاده یادآور شد: در کشورهای در حال توسعه روزانه در حدود 45 میلیون متر مکعب آب از طریق نشت از شبکههای توزیع هدر میرود که این حجم، برای آبرسانی به حدود 200 میلیون نفر کافی است.
مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت آبفای کشور خاطرنشان کرد: به طور مشابه روزانه نزدیک به 30 میلیون متر مکعب آب تصفیه شده به دست مشترکان میرسد، اما به دلایلی همچون مصارف غیر مجاز (آب دزدی)، عدم دقت در اندازهگیری و خطای مدیریتی به حساب نمیآید (قبض صادر نمیشود).
سیدزاده تصریح کرد: اگرچه از بین بردن کل آب بدون درآمد در تأسیسات آبرسانی امکانپذیر و عملی نیست، اما رساندن سطح هدررفت در کشورهای در حال توسعه به نصف مقدار فعلی، یک هدف واقعبینانه به نظر میرسد؛ این میزان کاهش هدررفت میتواند سالانه در حدود 2.9 میلیارد دلار سرمایه اضافی برای بخش آب تولید کند(به علت افزایش درآمد و کاهش هزینه) و امکان آبرسانی به 90 میلیون نفر جدید را بدون نیاز به سرمایهگذاری جدید در بخش تولید و یا برداشت بیشتر از منابع محدود آبی، فراهم کند.
سیدزاده با بیان اینکه در کشور ایران طی سال های گذشته و پس از تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب اقدامات اساسی و پایهای در مجموعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکتهای آب و فاضلاب استانی جهت کاهش آب بدون درآمد انجام شده است، یادآور شد: شاخص ترین آن تهیه مدل بالانس آب با پیروی از استاندارد انجمن جهانی آب IWA در کشور ایران است که باعث شد ادبیات علمی جهت شناخت مولفههای آب بدون درآمد در سطح کشورها نهادینه شود و پس از شناخت دقیق اقدامات احرایی بر مبنای آن انجام شود.
وی با بیان اینکه سالانه و بر مبنای استراتژیهای کاهش آب بدون درآمد بر مبنای استاندارد انجمن جهانی آب در 3 سرفصل کاهش هدررفت فیزیکی(واقعی)، کاهش هدررفت غیرفیزیکی(ظاهری) و کاهش مصارف مجاز بدون درآمد فعالیتهای عملیاتی تنظیم میشود، یادآور شد: این استراتژی توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به شرکتهای استانی ابلاغ و بر فرایند انجام آن در طول سال نظارت می شود.
وی در مورد اهم این فعالیتها افزود: اصلاح و بازسازی شبکه فرسوده آب، استانداردسازی انشعابات آب، تعویض کنتورهای خراب مشترکان، کنتوردار کردن منابع تامین آب، انجام فعالیت مدیریت فشار و زون بندی، نشتیابی و رفع نشتی در شبکههای توزیع و خطوط انتقال آب، نشتیابی و رفع نشت مخازن آب و سایر اقدامات پشتیبان که به کاهش آب بدون درآمد کمک میکند مهمترین اقدامات است.
سیدزاده در ارتباط با میزان آب بدون درآمد در کشور ایران، یادآور شد: در حال حاضر و بر مبنای آخرین جدول بالانس آب میزان، آب بدون درآمد در کشور ایران در حدود 32 درصد است که 15 درصد آن مربوط به هدررفت فیزیکی، 15.5 درصد ظاهری و 1.4 درصد مربوط به مصارف مجاز بدون درآمد است.
وی اقدامات مرتبط با کاهش آب بدون درآمد را بسیار هزینه بر عنوان کرد و گفت: بر مبنای برآوردهای انجام شده جهت کاهش هر یک درصد آب بدون درآمد کل کشور، اعتباری معادل 22 هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
یک مقام صنفی: ناترازی برق سال آینده به ۲۶ هزار مگاوات می رسد
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: اگر وضعیت فعلی ادامه داشته باشد میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ حداقل به ۲۶ هزار مگاوات می رسد.
علی نیکبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران در نشست خبری با اشاره به اینکه بخش زیادی از نیروگاههای کشور در مالکیت ارگانهایی است که هیچ شناختی از برق ندارند، گفت: بخش اعظمی از مالکان نیروگاهها از جمله تأمین اجتماعی، بانکها و … شناختی از حوزه برق ندارند. همین مسئله را میتوان یکی از مشکلاتی اعلام کرد که پس از واگذاریها به بخش خصوصی پیش آمد.
وی افزود: برنامهریزیهای تعمیرات دورهای نیروگاهها به دلایل نقدینگی و اقتصاد برق با چالش جدی مواجه شده و برای تابستان امسال حدود ۳ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را به دلیل توقف برنامه تعمیرات از دست دادیم به طوری که یا آنها را در مدار نداشتیم و یا با ظرفیتی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصدی در مدار بودند.
نیکبخت با بیان اینکه مشکل نقدینگی باعث تأخیر در انجام تعمیرات میشود، گفت: مالکان نیروگاهها به علت مطالبات انباشتهای که از دولت دارند، نمیتوانند برای انجام بهموقع تعمیرات، هزینه لازم را اختصاص دهند و این مسئله بعد از جهش قیمت ارز در سال ۹۸، بدتر شد؛ بهطوری که درآمد نیروگاهها از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ تقریباً دو برابر شد اما هزینههای نیروگاهها متأثر از نرخ ارز و تورم، چندین برابر شد، نرخ ارز در این مدت ۶ برابر و تورم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد رشد پیدا کرد.
وی ادامه داد: سفارشگذاری قطعات برای توربینهای با تکنولوژی بالا بین ۲۴ تا ۳۰ ماه زودتر از رسیدن به موعد تعمیرات باید انجام شود و برای توربینهای بومی، این فاصله زمانی حدود یکسال است؛ درواقع حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاهی که در تابستان امسال در مدار نبودند، دو سال پیش باید قطعات آنها سفارشگذاری میشد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی و اگر الان فکری نشود، میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ حداقل ۲۶ هزار مگاوات میرسد.
نیکبخت افزود: اگر وزارت نیرو امروز برای بهسازی و اجرای پروژههای جبران افت تولید امروز اقدام کند میتواند با تخصیص ۹۰۰ میلیون دلار تا یکمیلیارد دلار بودجه، ۲۷۰۰ مگاوات در نیروگاههای بخاری و ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات در نیروگاههای گازی فعلی، با رفع مشکلات جاری و بهسازی فرآیند تولید برق، به تولید عملی برق حرارتی بیفزاید و با این کار، حداقل ناترازی در حد ۲۰ هزار مگاوات سال جاری باقی بماند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران خاطرنشان کرد: اتمام نیروگاههای در دست ساخت فعلی، انجام پروژههای رفع محدودیت و افزایش توان نیروگاههای موجود و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، راهکارهای کاهش ناترازی برق در بخش تولید هستند و همچنین در بخش مصرف نیز باید اصلاح الگوی مصرف در تمامی بخشها انجام شود و برای اصلاح و کاهش مصرف در بخشهای مختلف برای تابستان ۱۴۰۴ باید از امروز آغاز بهکار کرد نهاینکه بعد از اردیبهشتماه با اجرای طرحهای تشویقی در یک بازه سهماهه به دنبال کاهش و اصلاح الگوی مصرف باشیم.
وی ادامه داد: تبدیل واحدهای ساده به سیکل ترکیبی میتواند بین ۵ تا ۱۰ هزار مگاوات در بازه زمانی یک تا دو ساله به ظرفیت تولید برق حرارتی بیفزاید که با توجه به مشکلات سوخت گاز، تبدیل واحدهای ساده به سیکل ترکیبی که افزایش ظرفیت بدون نیاز به افزایش سوخت گاز را بههمراه دارد، راهکار بسیار مؤثری است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران تصریح کرد: اگر با رفع مشکلات نقدینگی، تعمیرات نیروگاههای موجود که بخش قابل توجهی از آنها شامل ۱۱ هزار و ۹۰۰ مگاوات نیروگاه بخاری و ۲۷۰۰ مگاوات توربین گازی با عمر بالای ۳۰ سال در مدار هستند، بهموقع انجام نشود، ظرفیت فعلی نیروگاههای حرارتی نیز نمیتوانند به تولید پایدار برق بپردازند.
جلوگیری از بروز وقفه در صادرات نفتخام
متخصصان تعمیرات زیر آب شرکت نفت فلات قاره در روزهای پایانی تابستان بسیار گرم منطقه لاوان، موفق به بازیابی و اصلاح هاوزرهای غرقشده پایانه SBM (گوی شناور) و جلوگیری از بروز وقفه در صادرات نفتخام شدند.در پی اعلام واحد عملیات دریایی مبنی بر ورود تانکر (نفتکش) به لنگرگاه برای بارگیری از گوی شناور (SBM)، گروه تعمیرات زیرآب منطقه، عملیات آمادهسازی این پایانه برای مهار تانکر و بارگیری نفتخام را مطابق برنامهریزیهای انجامشده آغاز کرد.با ورود گروه غواصی در محدوده پایانه، مشاهده شد هاوزرهای مهار تانکر به بویه به دور یکدیگر پیچ خورده و بهصورت کامل و عمود بر سطح دریا غرق شده است. ازاینرو، بهمنظور جلوگیری از قطع صادرات و ایجاد وقفه در بارگیری، بلافاصله عملیات برای رفع مشکل و جداسازی دو هاوزر از یکدیگر که هرکدام ۴۵ متر طول و حدود ۲ تن وزن دارند، آغاز شد.این عملیات فقط با یک گروه چهار نفره و بدون وقفه از ساعت هفت صبح تا ۱۷ به طول انجامید که هر دو هاوزر به سطح آب منتقل و پایانه آماده اتصال به تانکر شد و انتقال نفتخام به تانکر بدون وقفه انجام شد.این عملیات در دمای ۴۲ درجه و شرجی حدود ۹۰ درصد انجام شد که پس از پایان این عملیات دشوار و طاقتفرسا، غواصان بهدلیل فشار کاری بالا و کمبود نیروهای لازم و گرمای شدید دچار گرمازدگی وخیم شدند. بر این اساس پس از پیادهشدن از شناور بهسرعت به درمانگاه انتقال یافتند و تحت درمان قرار گرفتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.