شماره: 2436 / ۱۴۰۳ بيست و هفتم شهريور
تعداد بازدید : 1
اخبار
قطع برق مشترکان بالای ۲.۵ برابر الگو در اولویت
مدیرعامل توانیر گفت: یکی از برنامههای سال آینده هشدار به مشترکان پرمصرف به ویژه مشترکان بالای ۴ و ۲/۵ برابر الگو است که قطعاً در برنامههای مدیریت مصرف در اولویت قطع برق خواهند بود.مصطفی رجبی مشهدی در نشست بررسی وضعیت شبکه برق منطقه تهران (البرز، قم و تهران) و آمادگی برای گذر از اوج بار سال ۱۴۰۴ بر ضرورت ثبت تجربیات تابستان امسال تاکید کرد و با اشاره به شرایط بسیار سخت تابستان امسال و ناترازی حدود ۲۰ هزار مگاواتی برق در کشور گفت: عبور از تابستان در شرایط سخت و گرم امسال بیشتر شبیه به یک معجزه بود.وی با توجه به تاکید وزیر نیرو، جهت جلب مشارکت سرمایهگذاری در صنعت برق گفت: شرایط برای جلب مشارکت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار باید فراهم شود.مدیرعامل توانیر به برنامهریزی برای توسعه و توجه متوازن به همه بخشهای شبکه برق منطقه تهران اشاره کرد و اظهار داشت: موضوع رفع فرسودگی بسیار مهمتر از توسعه شبکه است، چرا که اگر شبکه موجود دچار مشکل شود، تأثیر منفی بیشتری دارد و به همین دلیل باید تجهیزاتی که نیاز به تعمیر دارد در اولویت قرار گیرد.
رجبی مشهدی همچنین بر ضرورت اولویتبندی برنامهها و تعیین هدف قابل تحقق تاکید کرد و گفت: الزامات تأمین مالی این برنامه نیز توسط توانیر باید تعهد شود و البته درصد تحقق را نیز باید به گونهای تعیین کرد که در صورت عدم دسترسی به آن، موجب دل زدگی پرسنل نشود.
مدیرعامل توانیر همچنین تصریح کرد: شناسایی مشترکان پرمصرف و اطلاع رسانی به آنها در خصوص برنامهریزی برای تأمین برق خود با استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی و یا خرید برق از بورس از جمله برنامههایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههای سال آینده هشدار به مشترکان پرمصرف به ویژه مشترکان بالای ۴ و ۲/۵ برابر الگو است که قطعاً در برنامههای مدیریت مصرف در اولویت قطع برق خواهند بود.
ثبت نصابهای تازه در حفاری چاههای گازی
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: در طول دو سال اخیر توانستیم بهاندازه کل دوران فعالیت شرکت ملی گاز چاههای گازی حفاری کنیم.
رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گفت: در فضای پیش رو و با توجه به تغییر راهبردی که در ۲-۳ سال اخیر در شرکت اتفاق افتاده است و ما غیر از فعالیتهای سطحالارضی، پاییندستی و میاندستی، وارد فعالیتهای بالادستی نیز شدهایم، باید پیچیدگی اچاسئی در حوزه بالادست، تحلیل شود و طرحهای حوزه اچاسئی متناسب با پیمانکاران طرحهای بالادستی اجرایی شوند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای ذخیرهسازی گاز، افزود: هفت طرح ذخیرهسازی گاز طبیعی در دستور کار داشتیم که هر هفت طرح را فعال کردیم، ساختار مخزنی یکی از آنها متناسب با ذخیرهسازی نبود که با استناد به دادههای بهدستآمده از لرزهنگاریها و چاههایی که از پیش حفاری شده بود، آن را از پروژه ذخیرهسازی خارج کردیم. در ۶ مورد دیگر، پیمانکار ۳ طرح را شناسایی کرد و فعالیتهای بالادستی و شرح کار تهیه و قرارداد تنظیم و پیمانکار انتخاب شد. در قزلتپه دکل مستقر کردیم، در بانکول بهطور تقریبی ۵۰ درصد تجهیزات دکل به منطقه حمل شد و در میدان مختار هم آئین آغاز قرارداد توسعه برگزار شد که اعلام کردند هر سه این طرحها به شرکت ملی نفت ایران منتقل شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: اکنون پانزدهمین و شانزدهمین چاه در ۳ میدان باقیمانده در سراجه و شوریجه، در حال حفاری است و بهاندازه کافی چترمان در بالادست گسترده است که امیدواریم در ادامه تلاشهایی که انجام میدهیم، بتوانیم یکپارچگی زنجیره ارزش را در صنعت گاز فراهم کنیم.
نوشادی با اشاره به کسب نصاب حفاری چاههای گازی، یادآور شد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در طول دو سال گذشته به اندازه کل طول دوران شرکت ملی گاز توانسته چاههای گازی حفاری کند، حتی از شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت که برای نمونه از سال ۱۳۹۸ قرار بود ۱۰۰ حلقه چاه را بهصورت اضطراری برای رفع نیاز گاز حفاری کنند هم بیشتر چاه حفاری کرده است. این موارد راهبردهایی تازهاند که لازم است اچاسئی برای رسیدن به آنها تجهیز شود.
لزوم آمادهسازی زیرساختها و تقویت نیروی انسانی در حوزه مدیریت بحران آب و برق
محمد کریمی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان با بیان اینکه اقدامهای حوزه مدیریت بحران باید با آمادهسازی زیرساختها و تقویت آمادگی نیروی انسانی همراه شود افزود :این اقدامات میبایست به اعتماد اجتماعی ختم شود.
کریمی در نشست کمیته اطلاع رسانی رزمایش مدیریت بحران استانهای جنوب شرق کشور که به میزبانی شرکت های صنعت آب و برق استان هرمزگان برگزار میشود افزود :توزیع بهینه برق، یکی از وظایف مهم برق استان هرمزگان است و حساسیت کار این حوزه به لحاظ خدمترسانی به مردم، از اهمیت خاصی برخوردار است. تامین و توزیع آب نیز با تلاش مدیران جهادی استان در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی در فرآیند خدمات دهی حوزه برق هرمزگان استمرار خدمات است، ادامه داد: در این زمینه علاوه بر استمرار خدمترسانی، اهدافی نظیر انسجامبخشی و ایجاد هماهنگی سازمانی بین مدیریتها و بدنه کارشناسی برق نیز مد نظر است.
به گفته این مسوول : استانهای معین شرکت کننده در این مانور نیز با افزایش هوشمندی در مدیریت شرایط اضطراری، ابزارشناسی و ابزارسنجی در راستای شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت ها، سنجش و افزایش کارآمدی منابع انسانی به هر چه بهتر برگزار شدن آن کمک میکنند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان از مهمترین موارد و اهداف برگزاری مانور و رزمایش را کسب اعتماد اجتماعی اعلام کرد و گفت :مردم با دیدن این آمادگی از بُعد روانی اطمینان خاطر پیدا می کنند.
وی با بیان این که تداوم خدمات به زیرساخت های مناسب آب و برق و نیروی انسانی بستگی دارد، یادآور شد: به این منظور و با هدف تقویت نیروی انسانی مانور و رزمایش مدیریت بحران با کمک استان های یاریرسان از آذر ماه امسال در استان هرمزگان برنامه ریزی شده و اثربخشی اینگونه مانورها از طریق تیمهای ارزیابی مستمر در محل انجام مانور مورد پایش و بررسی نقاط قوت و ضعف قرار می گیرد.
توقیف 6 دستگاه حفاری غیر مجاز چاه در گلپایگان
مدیر منابع آب شهرستان گلپایگان از توقیف ۶ دستگاه حفاری چاه و برداشت غیرمجاز آب در این شهرستان خبر داد.مهندس حسن جوکاری افزود: عمده توقیف ها در ساعات پایانی شب و اوایل بامداد بوده است.وی افزود: در سالجاری ۲۰ حلقه چاه غیر مجاز در این شهرستان پر و مسدود شده است.مدیر منابع آب شهرستان گلپایگان گفت: در سال1403، 27دستگاه کنتورهوشمند الکترومغناطیس بر روی چاه های مجاز شهرستان نصب شده است.
جوکاری تصریح کرد: ۲۱ حلقه چاه غیر مجاز نیز در این شهرستان شناسایی و یک دستگاه ادوات آبفروشی غیرمجاز توقیف شده است.
شهرستان گلپایگان در فاصله 175 کیلومتری شهر اصفهان واقع شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
وزیر نیرو: اشکال بزرگ صنعت برق ناترازی اقتصادی است
وزیر نیرو با بیان اینکه اشکال بزرگ صنعت برق کشور ناترازی اقتصادی است، گفت: انرژیهای تجدیدپذیر یکی از روشهای مطمئن برای جبران ناترازی برق است.
عباس علی آبادی، در مراسم تکریم و معارفه معاون وزیر و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری برق ایران ضمن تشکر از زحمات سه ساله محمود کمانی و همکارانش در این سازمان گفت: برق کالای بسیار گرانبهایی است که جمهوری اسلامی ایران در دهههای گذشته دستاوردهای بزرگی در این حوزه به دست آورده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون ایران در حوزه تولید و توسعه صنعت برق در ردیف کشورهای برتر جهان است، ادامه داد: اشکال بزرگی که در صنعت برق وجود دارد ناترازی اقتصادی در این حوزه است که سبب شده تا میزان مصرف برق نسبت به ظرفیتهای تولید به شدت افزایش پیدا کند و از سوی دیگر منابع مالی کافی برای توسعه ظرفیت تولید برق از بین برود.
علی آبادی با تأکید بر ضرورت توسعه انرژیهای تجدید پذیر به عنوان یکی از روشهای پاک و مطمئن برای جبران ناترازی در صنعت برق اظهار داشت: اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای توسعه یافته با درک اهمیت توسعه انرژیهای تجدید پذیر در این حوزه سرمایهگذاریهای بسیار زیادی انجام دادهاند و ما نیز به واسطه محدودیتهایی که در حوزه سوختهای فسیلی داریم، لازم است در بخش توسعه انرژیهای تجدید پذیر گامهای جدیتری برداریم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مهم سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری برق ایران، یافتن روشهای مطمئن، پایدار و متناسب با محدودیتهای زیست محیطی کشور برای توسعه انرژی برق است و انتظار میرود این سازمان در دوره جدید اقدامات مطلوبی در این حوزه انجام دهد.
وزیر نیرو با اشاره به اهمیت پیشبرد برنامههای مرتبط با بهینهسازی مصرف انرژی در بخشهای مختلف افزود: یکی از اقدامات خوب سازمان انرژیهای تجدید پذیر، پیگیری ارتقای استاندارد کولرهای آبی و تجهیز این وسایل برقی با فناوری موتورهای BLDC است که باید با هدف بهینهسازی مصرف و افزایش بهرهوری برق در کشور پیگیری شود.
علی آبادی از رصد به روز و دقیق آخرین تحولات مرتبط با انرژیهای پاک در دنیا به عنوان یکی دیگر از دستور کارهای مهم سازمان انرژیهای تجدید پذیر یاد و در همین رابطه بیان کرد: لازم است همکاران ما در سازمان انرژیهای تجدید پذیر با بهرهگیری از ظرفیت و توان دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان نسبت به آیندهنگاری و آینده پژوهی در حوزه انرژیهای پاک اقدامات منسجمی را دنبال کنند و با انجام پژوهش و مطالعه به وزارت نیرو برای اتخاذ بهترین تصمیمها با کمترین هزینهها در آینده کمک کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور ریلگذاری صحیح برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر اضافه کرد: همچنان لازم است با هدف توسعه انرژیهای تجدید پذیر در ایران برخی اشکالات و چالشهای این حوزه اصلاح شود.
وزیر نیرو در ادامه به ارزش و اهمیت بالای دو کالای برق و آب اشاره کرد و در این خصوص گفت: لازم است از مسیرهای مختلف برای اصلاح باور عمومی در خصوص ارزش واقعی آب و برق گامهای مهمی برداریم.
علی آبادی در بخش انتهایی سخنان خود ضمن بیان برخی خصوصیات و توانمندیهای مدیریتی «محسن طرز طلب» به عنوان معاون وزیر و رئیس جدید سازمان انرژیهای تجدید پذیر افزود: انتظار داریم ساتبا در دوره جدید با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و تجربیات گذشته به ویژه ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و نهادهای دانشگاهی در توسعه انرژیهای تجدید پذیر و ارتقای بهرهوری انرژی برق در ایران موفق باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی :
لازمه مدیریت مصرف گازوئیل اجرای طرح سپهتن و سیپاد در کشور است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از افزایش ۱۲درصدی مصرف گازوئیل کشور در شهریور امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: با اجرای دو طرح مهم سپهتن و سیپاد عملکرد ناوگان گازوئیلسوز بهصورت سیستمی به حوزه سامانه هوشمند سوخت ارسال و از این طریق شاهد کاهش قابلتوجهی در مصرف نفتگاز بخش حملونقل کشوری خواهیم بود.
کرامت ویسکرمی با بیان اینکه سازوکار تخصیص سهمیه گازوئیل به ناوگان دیزلی درون و برونشهری مشخص است، افزود: براساس مصوبه سال ۱۳۹۳ هیئت وزیران، مقدار سهمیه گازوئیل ناوگان دیزلی براساس عملکردی که سازمان حملونقل جادهای در حوزه برونشهری و سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور در حوزه درونشهری با توجه به اسناد حمل و صورتوضعیت، بارنامه و باربرگها تعیین میکنند، محاسبه و تخصیص داده میشود.
وی با تأکید بر اینکه براساس قانون، عملکرد ناوگان دیزلی در حوزه درونشهری و برونشهری باید برمبنای سامانه سپهتن و سیپاد تعیین شود، بیان کرد: متولی اجرای سامانه سپهتن (سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان دیزلی برونشهری) سازمان راهداری و حملونقل جادهای است که تاکنون این پروژه را اجرایی نکرده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: براساس مصوبه هیئت دولت، تجهیزات سامانه سیپاد و سپهتن باید روی همه ناوگان دیزلی، مسافری، باری، درونشهری و برونشهری نصب شود و عملکرد واقعی ناوگان براساس این سامانهها به شرکت ملی پخش انتقال داده شود تا براساس این عملکرد، سهمیه نفتگاز تخصیص یابد.
ویسکرمی با بیان اینکه با ملاکقراردادن بارنامه، باربرگ درونشهری و صورتوضعیت مسافری ممکن است عملکردهای غیرواقعی به شرکت ملی پخش ارسال شود، تأکید کرد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با هماهنگی دیگر دستگاهها، طرحی دیگر بهمنظور ثبت عملکرد واقعی ناوگان تدوین کرد که این طرح هماکنون بهصورت آزمایشی و موقت در حال اجراست.
وی با بیان اینکه این طرح در مرحله نخست برای ناوگان باری بالای ۵۰ تن که شامل ۲۷ هزاردستگاه است، اجرایی میشود، افزود: مبدأ و مقصد ناوگان با استفاده از بارنامه و صورتوضعیت مسافری قابل مشاهده است و ناوگان با استفاده از این طرح میتواند از جایگاههایی که در مسیر حرکت خود وجود دارد، سوختگیری کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه در این طرح، مسیر حرکت ناوگان از سوی سازمان راهداری و حملونقل جادهای تعیین میشود، تصریح کرد: تخصیص سوخت در این طرح، برمبنای حرکت در مسیر تعیینشده انجام میشود و پس از رفع کامل ایرادها و اخذ رضایت نسبی ذینفعان، این طرح برای سایر ناوگان نیز اجرایی میشود.
ویسکرمی با اشاره به صدور بارنامههای سوری ناوگان در کشور گفت: صدور بارنامههای سوری ممکن است ناشی از تخلف شرکتهای حملونقل باشد که با توجه به ورود دستگاههای نظارتی اعم از سازمان حملونقل جادهای و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در موضوع صدور بارنامههای سوری، حجم تخلف در این بخش کاهش یافته است.
وی با اشاره به مصرف نامتعارف موجود در بخش حملونقل افزود: میانگین مصرف روزانه گازوئیل در بخش غیرنیروگاهی در شهریور امسال به حدود ۶۵ میلیون لیتر رسید که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۱۲درصد افزایش یافته است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اجرای طرح سپهتن و سیپاد عملکرد ناوگان بهصورت سیستمی به سامانه هوشمند سوخت ارسال و از صدور اسناد حمل و صورتوضعیت دستی جلوگیری میشود و از این طریق شاهد کاهش قابل توجهی در مصرف نفتگاز بخش حملونقل خواهیم بود.
ویسکرمی با بیان اینکه ازجمله چالشهای اجرای طرح سپهتن و سیپاد، نبود سرمایهگذار و انتخابنشدن پیمانکار برای اجرای طرح است، ادامه داد: انتخاب پیمانکار ازجمله مواردی است که به تأخیر در اجرای پروژه منجر شده است و امیدواریم با اجرای هرچهسریعتر این طرح، شاهد دریافت واقعی اطلاعات کارکرد ناوگان حملونقل دیزلی و کاهش مصرف نفتگاز در بخش حملونقل کشور باشیم.
سخنگوی صنعت آب اعلام کرد
پیشبینی مراجع بین المللی از وضعیت سال آبی جدید
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه از منظر مراجع ملی و بینالمللی هواشناسی، سال آبی جدید، سالی خشک و نسبتاً گرم برای ایران پیشبینی شده است، گفت: این یعنی سایه شوم تغییرات اقلیمی همچنان بر روی منابع آبی بوده و کشورمان راه دیگری جز سازگاری با این شرایط و مدیریت مصرف آب ندارد.
فیروز قاسمزاده به ابعاد و اثرات تغییرات اقلیمی بر منابع آبی پرداخت و اظهار کرد: درست یک سال پیش، در شهریور ۱۴۰۲ بحث فعال شدن «النینو» و اثر آن بر بارشهای ایران و شکلگیری پاییز پربارش برای کشورمان توسط مراجع ملی و بینالمللی مورد بحث بود، اما پاییزی که اتفاق افتاد، یکی از خشکترین پاییزهای نیم قرن اخیر بود؛ به طوری که از سهم ۲۵ درصدی پاییز از بارش سالانه، حدود ۱۶ درصد بارش تحقق یافت و به عبارتی کشور وارد چهارمین سال خشک متوالی با شرایط نامطمئن از نظر ذخایر سدهای کشور شد.
وی این پدیده را به نوعی رهآورد تغییرات اقلیمی و افزایش عدم قطعیت در وقایع اقلیمی خواند و گفت: اما ماجرا به اینجا ختم نشد و وقایع حدی ناشی از تغییر اقلیم، باعث وقوع سیلابهای مهیب در نقاط مختلف کشور شد. سیلابهایی که بعضاً حجم آورد آنها در یک واقعه از آورد کل سال آبی حوضه آبریز مربوطه بیشتر بود و امکان مهار آنها فراهم نبود.
قاسمزاده بیان کرد: بهطور مثال در بلوچستان جنوبی سیلابهای اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳ در منطقه «دشتیاری»، سیلاب سد «کهیر» و غیره از این قبیل بودند. البته بعضاً نیز تندسیلابهای مخرب رخ میداد که حجم آورد آنها بسیار نازل بود اما بهدلیل پیک بسیار بالا، باعث وقوع خسارات شدید میشد، مشابه آنچه در اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر مشهد اتفاق افتاد.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: مجموع این اتفاقات باعث شد در یک سال نرمال بارشی، در مناطقی از کشور با رشد بارش بیش از ۵۰ درصد و حجم تولید رواناب بالا مواجه باشیم و در مناطقی دیگر، کاهش بیش از ۱۵ درصدی بارش و خشک شدن برخی رودخانهها تجربه شده و حجم ورودی به مخازن سدها در مقایسه با متوسط ۵ سال گذشته با کاهش حدود ۱۵ درصدی مواجه شد.
وی با بیان اینکه ناپایداری وضعیت منابع آبی و نقص در سیستمهای تأمین آب در چنین شرایطی دور از انتظار نیست، گفت: آنچه که امروز شاهد هستیم، برآیند رشد جمعیت و کاهش منابع آب در دسترس بوده که با متأثر شدن آن از سالهای خشک، منجر به برخی محدودیتها و تنشها شده است، اما این تمام ماجرا نیست.
قاسمزاده با تأکید بر اینکه پاییز ۱۴۰۳ به عنوان فصل آغازین سال آبی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ از منظر مراجع ملی و بینالمللی هواشناسی، سال خشک و نسبتاً گرمی برای ایران پیشبینی شده است، اظهار داشت: این یعنی سایه شوم تغییرات اقلیمی همچنان بر روی منابع آبی کشور بوده و رودخانههای خشک کشور و کسری مخزن آبخوانها، باید منتظر یک تلنگر دیگر نیز باشد.
سخنگوی صنعت آب گفت: آنچه که واضح است، اینست که عدم قطعیتهای اقلیمی، بالا رفته است و روند عمومی تغییرات نیز در درازمدت به نفع منابع آبی کشور ایران نیست؛ پس کشورمان ایران، راه دیگری جز سازگاری با این شرایط و مدیریت مصرف آب ندارد.
قاسمزاده استفاده از روشهای بهینه مصرف، کاهش تلفات منابع آبی، کاهش مصرف، تأمین اقتصادیتر نیازهای آبی و افزایش بهرهوری را از جمله راههای پایداری محیطزیست کشور و معیشت مردم در شرایط جدید دانست و تأکید کرد: آنچه که بهوضوح قابل درک است، همه این راهحلها در بستر یک حکمرانی مطلوب و با نقشآفرینی صحیح و مسئولانه سه ضلع حاکمیت، بخش خصوصی و جامعه مدنی در بستر قوانین و اسناد بالادستی قابل تحقق خواهد بود که اصلیترین بعد آن، «وفاق ملی» برای مدیریت مصرف آب است.
وی گفت: امروز باید بپذیریم که مدیریت آب و رهیافت برای خروج از بحران آب، بدون ایجاد شتاب در تغییر فرهنگ عمومی مصرف آب، ایجاد روحیه دغدغهمندی عمومی برای مقابله با بحران آب، جلب مشارکت تمامی گروداران و ایجاد همدلی اجتماعی در این خصوص مقدور نخواهد بود.
سخنگوی صنعت آب، لازمه چنین تغییری را ایجاد فضای شفاف بین ذینفعان و ذیمدخلان، گفتگوی بین اضلاع سهگانه حکمرانی و ایجاد زمینههای فهم مشترک از موضوعات آب دانست و افزود: در چنین شرایطی، سازوکار جامع و شفافی برای اولاً سیاستگذاری صحیح مدیریت مصرف آب، ثانیاً پیگیری و اجرای برنامهها و سیاستها و ثالثاً پایش، ارزیابی و حفاظت کمی و کیفی منابع آب، شکل خواهد گرفت.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: امروز همه باید برای مدیریت مصرف آب تلاش کنیم و بدانیم که هر قطره مصرف کمتر آب، به پایداری سرزمین و تأمین مطمئن آب کمک خواهد کرد.
مهندسان ایرانی در پارسجنوبی، مچ غولهای نفتی دنیا را خواباندند
رئیس فراکسیون امنیت انرژی مجلس گفت: هماکنون با وجود سهم دو برابری قطر از میدان گازی پارسجنوبی، تولید گاز ایران به میزان ۷۰ میلیون متر مکعب در روز از این میدان مشترک بیشتر است.
زینب قیصری رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی مجلس با اشاره به آخرین وضعیت رقابت ایران و قطر در تولید گاز از پارس جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر مهندسان ایران به توانمندی بومیشده توسعه فازهای پارسجنوبی دست پیدا کردهاند و در شرایط تحریم توانستند تولید گاز کشور از این میدان مشترک با قطر را افزایش دهند.
وی افزود: هماکنون تولید گاز ایران از میدان پارسجنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی دنیا حدود روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب است درحالی که طرف قطری با انواع تکنولوژیها و جذب سرمایهگذاری خارجی کمتر از ۶۳۰ میلیون متر مکعب در روز از این میدان تولید میکند و ما باید قدردان مهندسان زحمتکش نفتی کشور باشیم.
قیصری ادامه داد: ماجرا زمانی جالب میشود که بدانید، ایران در حالی از قطر در تولید گاز از پارسجنوبی پیشی گرفته که سهم قطر از ذخایر گاز میدان تقریباً دو برابر ایران است. یعنی با توجه به سهم دو کشور از ذخایر میدان، حتی اگر ایران نصف قطر نیز گاز تولید کند، تازه در رقابت با این کشور در نقطه سربهسر قرار دارد، اما ما از سال ۹۷ تاکنون از قطریها جلو افتادهایم.
رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی مجلس گفت: در حوزه تولید تجمعی نیز اگر سهم هر کشور از ذخایر گاز پارسجنوبی را مبنا قرار دهیم، ایران به میزان ۹۰۰ میلیارد متر مکعب بیش از سهم خود گاز برداشت کرده است.
وی اظهار داشت: برخی افراد ناآگاه تلاش میکنند که دستاورد مهندسان این مرز و بوم را با ارائه اطلاعات غلط زیر سوال ببرند و نقطه قوت کشور را به صورت نقطه ضعف نمایش دهند. هماکنون ۷۵ درصد گاز کشور از میدان پارسجنوبی تأمین میشود و ایران بعد از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیاست.
قیصری گفت: اما با وجود پیشتازی ایران از تولید گاز از پارسجنوبی، ما باید حواسمان نسبت به تحولات آینده جمع باشد و هوشیار باشیم. قطریها برنامه دارند تا سال ۲۰۲۳ تولید گاز طبیعی مایعشده از پارسجنوبی را ۶۰ درصد افزایش دهند و از ۷۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن برسانند و برای این کار، قراردادهایی به ارزش ۴۵ میلیارد دلار با ۷ غول نفتی دنیا منعقد کردهاند.
رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی تاکید کرد: از طرفی در ایران نیز قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری برای فشار افزایی پارسجنوبی با ۴ شرکت پتروپارس، اویک، قرارگاه خاتمالانبیاء و مپنا امضا شده است و قرار است تأمین مالی این طرح از صندوق توسعه ملی صورت بگیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای اینکه در رقابت با قطریها عقب نیفتیم باید پروژه فشار افزایی پارس جنوبی به اولویت اول سرمایهگذاری دولت چهاردهم تبدیل شود. هماکنون ۵۰ درصد از کل تقاضای کشور به انرژی از میدان پارسجنوبی تأمین میشود و این میدان اهمیت ویژهای برای ایران دارد.
تحقق ۹۶درصدی برنامه مصوب تولید شرکت نفت فلات قاره در ۱۴۰۲
مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از تحقق ۹۶درصدی آخرین برنامه مصوب تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
امیر سالاری با رد ادعاها و آمار و ارقام مطرحشده در بعضی از رسانهها مبنی بر انحراف فاحش از برنامه تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: با برنامهریزیهای انجامشده و تلاشهای شبانهروزی کارکنان شرکت نفت قاره ایران در سکوهای بهرهبرداری و مناطق عملیاتی بهرغم همه دشواریها و مشکلات صنعت نفت دریایی ایران، خوشبختانه ۹۶درصد برنامه تولید این شرکت در سال گذشته محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه پیشتر هم ادعاها و آمارهای نادرستی از سوی برخی رسانهها تکرار و پاسخ لازم از سوی این شرکت داده شده است، از این رسانهها خواست بهمنظور رعایت اخلاق حرفهای و نادیدهنگرفتن تلاش زحمتکشان این عرصه که در سختترین شرایط جغرافیایی و آبوهوایی، به تولید نفت و گاز ایران در خلیجفارس مشغولاند، اطلاعات مربوط به تهیه گزارشها و اخبار خود را از منابع موثق و رسمی دریافت کنند.
مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران در پایان از زحمات بیدریغ و شبانهروزی کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در حفظ، نگهداشت و تولید صیانتی نفت و گاز در آبهای خلیجفارس قدردانی کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.