شماره: 2438 / ۱۴۰۳ اول مهر
تعداد بازدید : 0
اخبار
سخنگوی صنعت برق اعلام کرد؛
احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار سیکل ترکیبی در دستور کار وزارت نیرو
سخنگوی صنعت برق احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار نیروگاهی را از برنامههای وزارت نیرو در جهت تبدیل واحدهای گازی موجود به نیروگاه سیکل ترکیبی اعلام کرد.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار نیروگاهی را از برنامههای وزارت نیرو در جهت تبدیل واحدهای گازی موجود به نیروگاه سیکل ترکیبی و افزایش بازده و تولید واحدها بدون مصرف سوخت اضافی اعلام کرد.
وی هدف از این اقدام را افزایش بازدهی واحدها و تولید برق بیشتر بدون مصرف سوخت اضافی و با استفاده از حرارت خروجی توربینهای گازی عنوان کرد که نقش به سزایی در کاهش آلایندگی و حفظ محیط زیست دارد.
این مسئول دولتی تأمین سوخت زمستانه را از مسائل اساسی صنعت برق برای تأمین برق پایدار در فصل سرما برشمرد و نسبت سوخت مصرفی در سال نیروگاههای حرارتی کشور را بیش از ۸۰ درصد گاز طبیعی و الباقی سوخت مایع که عمدتاً گازوئیل است، عنوان کرد.
برای رویارویی با روزهای سرد و تولید پایدار گاز؛
پالایشگاههای پارس جنوبی زرهپوش شدند
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که با توجه به نزدیکشدن به پایان تعمیرات اساسی امسال طبق برنامه زمانبندیشده، پالایشگاههای این مجموعه آماده ورود به ماههای سرد سال هستند.
احمد باهوش، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه با توجه به نزدیکشدن به پایان تعمیرات اساسی امسال طبق برنامه زمانبندیشده، پالایشگاههای این مجموعه بهعنوان بزرگترین مرکز تولید گاز کشور آماده ورود به ماههای سرد سال هستند، گفت: با آغاز نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و نزدیکشدن به پایان تعمیرات اساسی و تولید پایدار گاز و محصولات جانبی در سراسر پالایشگاههای سیزدهگانه این مجموعه، همه موارد ایمنی با دقت هر چه تمام پیادهسازی و اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: با تکیه بر توان، دانش بومی و استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاها و تجهیزات ساخت شرکتهای دانشبنیان و بار اول در کشور توانستهایم پالایشگاههای پارس جنوبی را برای تولید پایدار و مستمر گاز در نیمه دوم امسال و روزهای سرد آماده کنیم.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: اقدامهای مهم و اساسی پیش رو نیز با جدیت، کار گروهی و خرد جمعی برای عزت، آبادانی و چرخش اقتصادی کشور با موفقیت به سرانجام مطلوب خواهد رسید.
ارتقای کیفیت آب 9 روستای مشهد
با نصب دستگاه آب شیرین کن
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: تاکنون در 9 روستای شهرستان مشهد دستگاه آب شیرین کن نصب شده است.
حسین اسماعیلیان گفت: تاکنون در 9 روستای شهرستان مشهد دستگاه آب شیرین کن نصب شده است.
وی با بیان این مطلب گفت: در راستای ارتقاء کیفیت آب شرب مصرفی برخی از روستاهای مشهد و بهره مندی بهتر روستاییان از آب شرب بهداشتی و باکیفیت، تاکنون در 9 روستا دستگاه آب شیرین کن با مجموع ظرفیت تصفیه 125 مترمکعب در شبانه روز نصب و راه اندازی شده است.
وی افزود: گوندوک، مهرآبادشرشر، جمالده، سلطان آباد نمک، احمدآبادتبادکان ، تکروک، سهل الدین، تقی آباد و سنگبر 9 روستایی هستند که دستگاه آب شیرین کن در آنها نصب شده است؛ ضمن اینکه با برنامه ریزی انجام شده قرار است در 10 روستای دیگر شهرستان مشهد نیز دستگاه آب شرین کن نصب و راه اندازی شود.
اسماعیلیان همچنین از نصب 2 دستگاه آب شیرین کن در شهر بینالود خبر داد و افزود: در هر شبانه روز 100 متر مکعب از آب مصرفی مردم این شهر تصفیه و شیرین سازی می شود.
برق کارخانجات داروسازی
بدون محدودیت تامین شد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان با تأکید بر اهمیت تأمین برق پایدار برای صنایع حیاتی کشور، اعلام کرد برق کارخانجات داروسازی بدون محدودیت تامین و تلاش میشود تا از قطعی برق در این واحدهای تولیدی حساس جلوگیری شود.محمد مرادی ضمن اشاره به ناترازی ایجاد شده بدلیل گرمای شدید هوا، اظهار داشت: با وجود افزایش بیسابقه مصرف برق در فصل گرم سال، شرکت های توزیع برق تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا تأمین برق صنایع حساس و حیاتی کشور، به ویژه کارخانجات داروسازی را تضمین کند.
وی افزود: با توجه به نقش مهم دارو در تأمین سلامت جامعه، قطع برق در کارخانجات داروسازی میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد و به همین دلیل، تامین انرژی برق این واحدها بدون محدودیت انجام شد.
بهره برداری از دو نیروگاه خورشیدی
در استان کرمان
بر اساس گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدید پذیر و تولید پراکنده، دو نیروگاه خورشیدی در مجموع به ظرفیت ۱۷ مگاوات در استان کرمان ظرف دو روز گذشته به بهره برداری رسید.فاز دوم نیروگاه خورشیدی شرکت سیمان ممتازان به ظرفیت ۷ مگاوات به بهرهبرداری رسید. پنلهای استفاده در این نیروگاه دو رو بوده و تزریق توان این نیروگاه به شبکه برق سراسری است.عملیات اجرایی احداث این نیروگاه از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و سایت نیروگاه در شهرستان کرمان و در مجاورت کارخانه سیمان ممتازان واقع شده است.
همچنین نیروگاه ۱۰ مگاواتی شرکت انرژی سبز کیش نیز در منطقه یزدانشهر در شهرستان زرند احداث شده است. اینورترهای این نیروگاه از نوع اینورترهای مجتمع بوده و تزریق توان آن به شبکه سراسری و از طریق پست فوق توزیع یزدان آباد صورت میگیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: توافقات گازی خوبی با روسیه و ترکمنستان انجام شده است
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به ادامه مذاکره گازی با ترکمنستان و روسیه اشاره کرد و گفت: توافق های خوبی در زمینه گاز با این ۲ کشور انجام شده است و در مذاکرات فیمابین، بهدنبال تبدیل توافقنامهها به قرارداد هستیم.
«سعید توکلی» در حاشیه نخستین رویداد تکمیل چرخه تولید لوله در صنعت گاز با تاکید بر اینکه توافق گازی خوبی با ترکمنستان انجام شده است، افزود: هر اتفاقی که قرار است بیفتد، برای اجرایی شدن قرارداد نیاز به زمانبندی دارد؛ در این زمینه اقدام های خوبی از قبل انجام شده و امیدواریم عملیاتی شود.
معاون وزیر نفت درباره توافق گازی انجام شده با روسیه، اضافهکرد: امید است بتوان آن را به نتیجه عملیاتی رساند، زیرا یکی از مهمترین و استراتژیکترین قراردادها در بحث گاز همین قرارداد است تا بتوان ایران را به قطب انرژی تبدیل کنیم.
توکلی خاطرنشانکرد: در بحث صادرات گاز فقط شرکت ملی گاز ایران تصمیمگیرنده نیست، این شرکت علاقهمند است بخش زیادی از گاز طبیعی کشور را به ارزش افزوده تبدیل کند اما این موضوع به عوامل بسیاری بستگی دارد.
وی بیانداشت: اکنون ایران همه تعهدهای خود را با وجود محدودیتها بهویژه در بخش خانگی انجام میدهد.
معاون وزیر نفت در واکنش به انتشار خبرهایی درباره بدهی گازی عراق به ایران، گفت: عراق یکی از مشتریهای خوب ماست که پولش را بهموقع و نقد پرداخت میکند و اکنون هیچ بدهی وجود ندارد.
توکلی درباره قرارداد گاز با ترکیه هم گفت: قرارداد در حال انجام بوده و یکی از دغدغه ها است، هرچند مربوط به شرکت ملی گاز به تنهایی نیست.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه تامین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد، گفت: برخی نیروگاهها برای استفاده از سوخت دوم آماده باشند
توکلی افزود: امسال دغدغه نیروگاهها در خصوص تامین سوخت زمستانه نیز برطرف خواهد شد.
وی بر ضرورت تدوین سبد انرژی برای نیروگاهها تاکید کرد و گفت: باید سبد انرژی مطرح شده و همه بار تامین سوخت نه به گاز و نه به پخش و نه به سوخت مایع و نه سوخت طبیعی وابسته باشد؛ بلکه باید مجموع اینها مدنظر باشد.
معاون وزیر نفت خاطرنشانکرد: در زمستان بهطور حتم مصرف بخش خانگی تجاری، صنایع و حملونقل بهصورت طبیعی افزایش مییابد.
توکلی ادامهداد: همچنین بحث آلودگی هوا هم مطرح است؛ بنابراین بزرگترین دغدغه شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالای و پخش و در نهایت وزارت نفت بر تأمین گاز خانگی است.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاهها ازاینجهت باید آمادگی داشته باشند و در جاهایی که توسط مراجع ذیصلاح تعریف میشود روی سوخت دوم کار کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
پرونده مدیریت برق صنایع هرمزگان در تابستان ۱۴۰۳ بسته شد
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از پایان برنامه مدیریت برق صنایع استان در تابستان ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با تعامل و همافزایی صنایع و شهرکهای صنعتی بسیاری از برنامههای عبور از تابستان پرمصرف امسال تحقق یافت.
محمد کریمی روز پنجشنبه در نشست با مدیران ارشد، معاونان و کارشناسان شرکت توزیع برق هرمزگان، با اشاره به شاخصهای مصرف برق در صنایع استان طی تابستان امسال اظهار کرد: کارخانههای تولید سیمان، مجتمعهای فولاد و تولید فلزات، شهرکهای صنعتی بزرگ و کوچک، صنایع دریایی، صنایع با قدرت مصرفی ۲ مگاوات و بیشتر، صنایع با قدرت مصرفی کمتر از ۲ مگاوات و همه واحدهای صنعتی مشمول طرح مدیریت بار در تابستان امسال با برق هرمزگان همراهی کردند و بدون آنکه خدشهای به تولید محصولات صنعتی وارد شود از تابستان پرمصرف امسال عبور کردیم.
کارخانههای تولید سیمان، مجتمعهای فولاد و تولید فلزات، شهرکهای صنعتی بزرگ و کوچک، صنایع دریایی، صنایع با قدرت مصرفی ۲ مگاوات و بیشتر، صنایع با قدرت مصرفی کمتر از ۲ مگاوات و همه واحدهای صنعتی مشمول طرح مدیریت بار در تابستان امسال با برق هرمزگان همراهی کردند.
وی با اشاره به افزایش حدود ۳۰ درصدی تقاضا برای برق در برخی از واحدهای صنعتی ادامه داد: با برنامهریزیهای انجام شده و استفاده از مولدهای برق صنعتی و فعال شدن ژنراتورها و همچنین مدیریت بار این تقاضاها نیز پاسخ داده شد و ناترازی در تولید و مصرف برق با تلاش همه خدمتگزاران صنعت برق در این عرصه جبران شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان همچنین با اشاره به آمادگی این شرکت برای برنامهریزی و عبور از تابستان سال آینده، نیز گفت: از هماکنون برنامههای مدیریت مصرف و فرهنگ سازی و صرفه جویی برای عبور از تابستان سال ۱۴۰۴ را آغاز خواهیم کرد و امیدداریم با تلاش جمعی متخصصان و خدمتگزاران مردم در صنعت توزیع برق استان برنامههایی جامع برای افزایش ظرفیت، مدیریت مصرف و رفع ناترازیها تدوین شود.
کریمی با اشاره به اینکه مصرف برق در تابستان امسال در برخی روزها یا شبها از ۲ هزار و ۹۰۰ مگاوات نیز فراتر رفت، ادامه داد: این در حالی است که در روزهای مشابه سال گذشته، شاخصهایی در تراز ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات را به ثبت رساندیم؛ بدون شک شرایط اقلیمی امسال، گرمای کم سابقه، استقرار گنبد گرمایی، شرجی و افزایش ناگهانی دما و همه شرایط اقلیمی دیگر موجب شد که راه دشواری در عبور از تابستان امسال و مصرف برق داشته باشیم.
وی با قدردانی از مدیران ارشد، معاونان، مدیران میانی، مدیران و کارشناسان نواحی و شهرستانها، کارشناسان ستادی، کارمندان، کارگران و پیمانکاران و همه کسانی که با دلسوزی و دغدغهمندی برای تدوین برنامههای مدیریت مصرف برق تلاش کردند، ابراز کرد: با توکل به خداوند و با امید به تلاش مضاعف همه همکاران برق هرمزگان برنامههای تامین و توزیع بهینه برق در این استان و شهرستانها و جزایر را با عبور از تابستان امسال کلید میزنیم.
در ادامه این نشست مدیران ارشد ، معاونان و کارشناسان با تشریح برنامه های انجام شده در افق زمانبندی به ارزیابی عملکردها پرداختند.
سخنگوی صنعت آب در برنامه میز اقتصاد مطرح کرد؛
احداث ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن سد توسط وزارت نیرو برای ذخیره سیلابها و روانابها
سخنگوی صنعت آب با تشریح نقش سدها در هدایت و مدیریت روانابها گفت: بیش از نیمی از رواناب تبدیل به آب زیرزمینی و بخشی از آن نیز به منابع آب سطحی تبدیل میشود. وزارت نیرو برای ذخیره این بخش از بارشها بیش از ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن در داخل کشور ساخته است.
عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور با موضوع «راهکارهای پیشگیری از هدررفت و افزایش ذخیره بارشها» درخصوص میزان ذخیره بارشها در سال آبی جاری اظهار داشت: بارشهای رخ داده در اواخر اسفند و اوایل سال کنونی، جبهه بارشی بینظیری بود که در منطقه جنوب خلیج، دریای عمان و سواحل شمالی آن و در بخشهایی از افغانستان و پاکستان رخ داد.
وی افزود: این بارشها در برخی شهرهای مدرن، قریب به یک هفته امکان خدمترسانی را مختل کرد و در برخی کشورهای جنوب خلیج فارس و همسایگان شرقی، خسارتهای جانی و مالی گستردهای ایجاد کرد.
بزرگزاده بیان داشت: در همین شرایط، به مدد فعالیتهای مختلفی که فرزندان این سرزمین در طول سالیان گذشته انجام دادند و زیرساختهای خوبی که ایجاد شد، آثار بسیار خوبی در شکست پیک سیلاب و ذخیرهسازی آب در سدها به وجود آمد، به گونهای که از نظر میزان خسارت قابل مقایسه با کشورهای اطراف نیست.
سخنگوی صنعت آب کشور با تشریح چگونگی عملکرد سدها در فرآیند ذخیرهسازی بارشها گفت: سدها به چند طریق توانستند پیک سیلاب را به خوبی پشت سر بگذارند. اول اینکه بین بارشهایی که در بالادست و پایین دست حوضه رخ داد، سیلابهای بالادست را کنترل کردند تا سیلابهای پایین دست فروکش کند.
وی عملکرد یا روندیابی مخزن را یکی دیگر از توانایی سدها خواند و گفت: وقتی یک سیلاب بزرگ در درون یک رودخانه تنگ با ارتفاع زیاد رخ میدهد، شدت سیلاب در برخورد با دهانه سد، مستهلک شده و در دبی ورودی و خروجی تفاوت زیادی ایجاد میشود. به طور مثال، دبی ورودی در سد «پیشین» ۱۶۰۰ مترمکعب در ثانیه بود درحالیکه دبی پیک به صفر رسید.
بزرگزاده با اشاره به آمار ذخیرهسازی بارشها در سدهای استان سیستان و بلوچستان نیز بیان داشت: سد «پیشین» با حجم موجودی ۱۶۰ میلیون مترمکعب، ۹۵ درصد پرشدگی دارد. سد «زیردان» ۸۲ درصد پرشدگی، «کهیر» ۱۳۷ میلیون آب درون خودش ذخیره کرده است. همچنین سد «خیرآباد» ۹۱ درصد پرشدگی و سد «ماشکید علیا» ۹۴ درصد پرشدگی دارد.
وی گفت: این نشاندهنده این است که سدهای وزارت نیرو توانسته در بارندگیهای گذشته، حجم خوب و قابل توجهی از بارشها را برای تأمین نیازهای بیش از ۲ ـ ۳ سال این استان در خود ذخیره کند.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان دچار خشکسالی نیست و آب کافی در اختیار دارد، اذعان کرد: سدهای نواحی جنوبی استان سیستان و بلوچستان پر آب است و نیازهای منطقه را تأمین خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید میان حجم بارش با حجم رواناب تفاوت قائل شویم، میزان بارشهای رخ داده در سال آبی را ۴۰۰ میلیارد مترمکعب خواند و تصریح کرد: رواناب، کسری از بارش است و اگر تصور کنیم که هر مقدار بارش انجام شود به رواناب تبدیل میشود، با موازین علمی فاصله دارد.
بزرگزاده توضیح داد: بیش از نیمی از رواناب تبدیل به آب زیرزمینی و بخشی از آن نیز به منابع آب سطحی تبدیل میشود. وزارت نیرو برای ذخیره این بخش از بارشها بیش از ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن در داخل کشور ساخته که این سدها بیش از ۴۱ میلیارد مترمکعب قدرت تنظیم دارند.
سخنگوی صنعت آب کشور خاطرنشان کرد: نباید هر روانابی که وارد پیکره آبی اعم از رودخانه، تالاب یا دریا میشود را معادل هدررفت آب بدانیم. متخصصان محیط زیست میدانند که تا عمق ۶ متری خلیج فارس و دریای عمان که ناحیه جزر و مدی محسوب میشود، ناحیه تالابی محسوب میشود و هیچگاه متخصصین محیط زیست اجازه نمیدهند که آبهای شیرین وارد ناحیه تالابی شود.
وی تأکید کرد: حجم سازههای ساخته شده توسط وزارت نیرو، حجم بالایی است که ادامه این روند، در برنامه هفتم توسعه در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد.
بزرگزاده با اشاره به ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آب تبخیر شده نیز گفت: این میزان تبخیر مانند تبخیر و تعرق گیاهان، یک امر بدیهی است و مربوط به تبخیر در مخزن سدها نیست؛ بلکه تبخیری است که حین بارش رخ میدهد.
وی ادامه داد: برخی کارشناسان معتقدند که طبق برنامه هفتم توسعه، باید ۵ درصد این میزان تبخیر با اقداماتی نظیر آبخیزداری و آبخوانداری تبدیل به آب سبز شود. ولی باید توجه داشت که آب سبز، با آب آبی و آب جاری متفاوت است. آب سبز، در خاک وجود دارد و توسط گیاه قابل بازیافت است. در مقابل این ایده، کارشناسان بسیاری نیز هستند که معتقدند این ایده در عمل اتفاق نخواهد افتاد و مختص محیطهای آزمایشگاهی است و یک اختلاف نظر عملی در این خصوص وجود دارد.
بزرگزاده با اشاره به الزام برنامه هفتم درخصوص تبدیل ۵ درصد آب تبخیری به آب سبز، اظهار داشت: وزارت نیرو خود را نسبت به اجرای قانون ملزم میداند و به سمت عملیاتی کردن این برنامه پیش خواهد رفت اما کارشناسان و متخصصان بسیاری هستند که معتقدند این برنامه قابل پیاده کردن نیست. همچنین که کارشناسان دیگری نیز بر عملی شدن آن اتفاق نظر دارند؛ در هر صورت ما در وزارت نیرو تسلیم قانون هستیم و به قانون عمل خواهیم کرد.
وی درخصوص سازوکار اجرای این قانون نیز بیان داشت: نخستین اقدام این است که طی جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه نسبت به تدوین آییننامه این مصوبه اقدام کنیم.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: وزارت نیرو پیشنویس این آییننامه را آماده کرده و این آمادگی وجود دارد که در جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه درخصوص شیوه اجرای آن به توافق برسیم. فرصت قانونی آن نیز همچنان باقی است و در فرصت مقرر اجرایی خواهد شد.
رفع معضل قطعی برق صنایع و معادن با راهاندازی نیروگاهها
راهاندازی نیروگاههای خود تامین راهکاری برای تامین انرژی و برق مورد نیاز صنایع و معادن و جلوگیری از قطعیهای برق و خسارتهای ناشی از آن محسوب میشود.
صنایع بزرگ و متوسط در سال های اخیر با موضوع قطعی برق در فصل گرما و قطعی گاز در فصل سرما دست و پنجه نرم می کنند که این ناترازی انرژی خسارت های جبران ناپذیری را به تولیدات آنها وارد کرده است.
در صنعت فولاد طبق گفته مسئولان مربوطه یک ساعت قطعی برق منجر به خسارت هشت ساعته به این صنعت می شود، در حالی که صنعت فولاد یکی از مهمترین و بزرگترین صنایع کشور محسوب می شود.
برای جبران و تامین انرژی صنایع و معادن دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و نیرو راهکار احداث نیروگاه های خود تامین را با ارائه مشوق ها از سال ۱۴۰۰ اعلام کردند و بر همین اساس صنایع اقدام به احداث نیروگاه ها برای تامین برق خود کردند.
در ادامه این مسیر، مجلس شورای اسلامی نیز قانون مانعزدایی از صنعت برق را در سال ۱۴۰۲ تصویب کرد که بر اساس جزئیات ماده ۴ این قانون، صنایع انرژیبر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلف هستند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و یکهزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.
همچنین در صورت عدم ساخت، تامین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد. وزارت نیرو مکلف است از تامین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آنها را منتقل کند. برق مازاد نیروگاههای فوق در بورس انرژی یا بهصورت قرارداد دوجانبه قابلفروش است. وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو سوخت مورد نیاز نیروگاههای مذکور را تامین کند.
تفاهمنامه اولیه وزارتخانههای صمت و نیرو برای احداث نیروگاه های جدید صنایع و معادن حدود ۱۰ هزار مگاوات بود که با توجه به افزایش تعداد ساختگاه های نیروگاهی؛ اکنون میزان ظرفیت ها به بیش از ۱۷ هزار مگاوات افزایش یافته است.شرکت های فولادی، آلومینیومی، مسی، پتروشیمی و مناطق ویژه اقتصادی که زیر نظر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) هستند اکنون در حال ساخت نیروگاه های خود تامین هستند.
طبق آخرین گزارشها، طرح احداث نیروگاه ها (بر مبنای تفاهم نامه بین وزارتخانه های صمت و نیرو) در ۱۹ استان از جمله استان های اصفهان، کرمان، هرمزگان، یزد، فارس، مرکزی، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، سمنان، خوزستان، زنجان، آذربایجان شرقی، قم، سیستان و بلوچستان، ایلام، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر در حال انجام است.
طبق گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۶۷۸ و یکهزار و ۲۴ مگاوات برق صنایع و معادن با راهبری ایمیدرو و مشارکت شرکت های معدنی، صنایع معدنی و دیگر صنایع به بهره برداری رسید. امسال نیز تا پایان مردادماه حدود ۲۰۰ مگاوات برق وارد مدار شده است که انتظار می رود تا پایان امسال نزدیک به ۲ هزار مگاوات توسط شرکت های معدنی و صنایع وارد مدار شود.
مجری طرح ایجاد زیر بناها در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور نیز در باره برق رسانی اعلام کرده است که ایمیدرو با هدف توسعه زیربناهای معادن و کمک به رشد تولید و افزایش اشتغال در معادن بخش خصوصی ۶ پروژه بهسازی، راهسازی و برق رسانی به طول ۱۶۹ کیلومتر را در دست مطالعه دارد. این سازمان بیش از ۷۰ میلیارد ریال به مطالعه این پروژه ها اختصاص داده است.
طبق گفته «داریوش فرهنگ» مطالعات احداث راه های دسترسی به معادن تاکستان (استان قزوین) و معادن منیزیت دشت «سمسور» (سیستان و بلوچستان)، خدمات مهندسی طراحی برج های ۲۰ کیلوولت و مطالعات برق رسانی به معادن «خضراء» (خراسان جنوبی)، بازنگری مطالعات بهسازی و روکش آسفالت راه دسترسی به معادن زغالسنگ طبس (خراسان جنوبی)، احداث راه دسترسی به معادن فسفات کوه ریش (کهگیلویه و بویراحمد) و راه دسترسی به معادن مس سیاسترگی (سیستان و بلوچستان) از جمله این پروژه ها است.
استفاده روسیه از نفتکشهای تحریمی سرعت گرفت
تعداد رو به رشدی از نفتکشهایی که به دلیل نقششان در نفت روسیه تحریم شده بودند، دوباره کار پیدا کردند و به تلاش مقامات غربی برای محدود کردن دسترسی مسکو به دلارهای نفتی ضربه زدند.
از اواخر آوریل، حداقل ۱۷ محموله نفت و فرآوردههای نفتی پالایش شده در کشتیهای تحت تحریم آمریکا، انگلیس یا اتحادیه اروپا از بنادر روسیه ارسال شدند. بیشتر آنها در کشتیهایی حمل شدهاند که در زمان تحریم، متعلق به غول نفتکش روسی سوفکامفلوت بودند.بلافاصله پس از تحریمها، اکثریت قریب به اتفاق نفتکشهای تحریم شده، بیکار شدند و تعدادی از آنها به مدت هشت ماه غیرفعال ماندند
اما شرکتهای کشتیرانی پس از تحویل موفقیتآمیز محمولههای خود به چین که حداقل بخشی از سفرهای خود را با نفتکشهای تحریم شده توسط غرب با خاموش بودن چراغهای مکان آنها حمل میکردند، بهطور پیوسته استفاده از کشتیهای در لیست سیاه را افزایش دادهاند. اکنون، نفتکشها دیگر سعی نمیکنند تحرکات خود را پنهان کنند، زیرا محمولهها آشکارا به چین و هند تحویل داده میشوند.
سوفکامفلوت که با نام SCF نیز شناخته میشود، هیچ ارتباطی با کشورهای تحریم کننده ندارد و به همین دلیل مشمول اقدامات انگلیس، اتحادیه اروپا یا آمریکا نیست. از این رو، سوفکامفلوت را نمیتوان به عنوان «متخلف» و یا ابزاری برای تضعیف تحریمها در نظر گرفت. استفاده از نفتکشهای تحریم شده در ماه اوت تسریع شد و ماه جاری، افزایش بیشتری خواهد داشت.
اگر این روند ادامه یابد، محدودیتهای لجستیکی ایجاد شده را کاهش میدهد. با این حال، روسیه به طور کلی توانسته بود کشتیهای مورد نیاز خود را حتی زمانی که تعداد بیشتری متوقف شده بود، پیدا کند.
شش کشتی که دستکم هدف تحریم آمریکا، انگلیس یا اتحادیه اروپا قرار گرفتند، در ماه گذشته محمولههای نفت روسیه را بارگیری کردند که این آمار تقریبا با آمار سپتامبر برابری میکند.
کشتیهای تحریم شده که قبلا حرکات خود را از سیستمهای ردیابی دیجیتال پنهان کرده بودند، دوباره نفت را با شفافیت بیشتری تحویل میدهند. با لنگر انداختن ۱۱ نفتکش تحریم شده دیگر در نزدیکی بندر کازمینو در اقیانوس آرام، هفت فروند نفتکش بیکار در ساحل اوست لوگا، سه نفتکش دیگر که ماهها در دریای سیاه بوده اند و دو نفتکش در نزدیکی مورمانسک، فرصتهای زیادی برای بازگرداندن کشتیهای تحت تحریم بیشتر و استفاده از آنها در نیمه دوم سپتامبر وجود دارد.صادرات فرآوردههای نفتی روسیه در نیمه اول ماه میلادی جاری، به دلیل بهبود محمولههای دیزل و نفت کوره در بحبوحه بهبود نرخ پالایش افزایش یافت.
دادههای جمعآوریشده توسط بلومبرگ بر اساس اطلاعات شرکت تحلیلی ورتکسا نشان داد جریان صادرات فرآوردههای نفتی از طریق دریا در ۱۵ روز اول سپتامبر، به حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید که تقریبا ۱۰ درصد در مقایسه با میانگین روزانه کل ماه قبل افزایش داشت.
صادرات سوخت پالایش شده با بهبود نرخ پالایش پس از دفع حمله پهپادهای اوکراینی به یک پالایشگاه روسیه، افزایش یافته است. به دلیل صادرات کمتر دیزل و نفت کوره که مجموعا حدود ۷۰ درصد از کل محمولههای سوخت پالایش شده از کشور را تشکیل میدهند، محمولهها در ماه اوت به پایین ترین حد چهار ماهه خود سقوط کردند.
صادرات دیزل و گازوئیل در مجموع حدود ۸۰۷ هزار بشکه در روز بود که نسبت به ماه قبل ۱۰ درصد افزایش داشت. محمولههای نفتا تقریبا پنج درصد کاهش یافت و به ۴۰۱ هزار بشکه در روز رسید. محمولههای بنزین و اجزای ترکیبی، به ۷۹ هزار بشکه در روز افزایش یافت. محمولههای نفت کوره ۱۳ درصد افزایش یافت و به ۷۴۹ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در سال جاری است. صادرات خوراک پالایشگاهی مانند گازوئیل خلاء، به ۱۴۹ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین حد چهار ماهه گذشته بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.