شماره: 2465 / ۱۴۰۳ هشتم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر نیرو: برق گران میشود
وزیر نیرو گفت: بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند.عباس علی آبادی وزیر نیرو درباره قیمت برق اظهار کرد: بر اساس قانون مانع زدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد.وی ادامه داد: بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق دولت موظف است دیگر نقشی در تأمین ریالی برق نداشته باشد و مردم باید برق مورد نیاز خود را خریداری کنند به خصوص پر مصرفها که باید برق خود را باید از بازار آزاد و محل تجدید پذیرها تهیه کنند.وزیر نیرو خاطر نشان کرد: بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت میکند و آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روشهای جایگزین مانند ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.
پُرشدگی مخازن به ۴۵ درصد رسید
در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ ورودی و خروجی سدهای کشور نسبت به سال گذشته با ۸ درصد کاهش مواجه شده است. با این حال، میزان پُرشدگی مخازن نیز اکنون ۴۵ درصد گزارش شده است.حجم آب ورودی به سدها از ابتدای سال آبی تاکنون، که برابر با ۱.۳۹ میلیارد متر مکعب در سال جاری و ۱.۵۱ میلیارد متر مکعب در سال گذشته بوده است. اختلاف نسبت به سال گذشته ۸ درصد کاهش داشته است.حجم آب خروجی از سدها از ابتدای سال آبی تاکنون، که برابر با ۲.۸۷ میلیارد متر مکعب در سال جاری و ۳.۱۳ میلیارد متر مکعب در سال گذشته بوده است. اختلاف نسبت به سال گذشته ۸ درصد کاهش داشته است.حجم آب موجود در مخازن سدها، که برابر با ۲۳.۹ میلیارد متر مکعب در سال جاری و ۲۰.۵۴ میلیارد متر مکعب در سال گذشته بوده است. اختلاف نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش را نشان میدهد.میزان پُرشدگی مخازن سدها، که برابر با ۴۵ درصد گزارش شده است.وضعیت سدهای مهم (شرب - کشاورزی) بیانگر این است که در ۲۲ سد درصد پرشدگی بیش از ۵۰ درصد است به طوری که سد زنجیره کارون ۶۲ درصد، سد جره ۵۹ درصد، و سد مارون استان خوزستان ۶۰ درصد، سد جگین استان هرمزگان ۹۳ و سد گلپایگان کوچری ۵۳ درصد پر هستند.سد بیجار استان گیلان ۷۲ درصد و سد آزاد استان کردستان ۵۸ درصد، سد سیمره ۵۳ درصد سد ایلام ۸۵ درصد پر هستند. همچنین در استان کرمانشاه نیز سد داریان ۵۴ درصد و در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۹۰ درصد و سد ریزدان ۷۹ درصد و سد خیرآباد ۸۷ درصد و سد ماشکید اولیا ۹۰ درصد پر هستند.همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۲.۹ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۹.۲ میلیمتر) ۴۰ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۹.۲ میلیمتر) ۴۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
«تنب بزرگ» به شبکه اتوماسیون اداری پیوست
مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: جزیره تنب بزرگ به شبکه اتوماسیون اداری و سیستم ارتباطات داخلی شرکت توزیع نیروی برق استان متصل شد.امیر قبادی با اعلام این خبر اظهار کرد: توسعه زیرساختهای برق بهویژه در جزایر سهگانه ایرانی از اهمیت خاصی برخوردار است و باتوجه به مسافت طولانی و شرایط خاص جزایر ایرانی توسعه این زیرساختهای ارتباطی در اولویت کاری شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان قرار داشت.وی ادامه داد: این زیرساختها برای کنترل و استفاده از نرم افزارهای شرکت توزیع برق هرمزگان، کنترل تولید و توزیع برق و همچنین تسهیل در برقراری ارتباطات دوسویه و ارایه گزارشهای لحظهای مورد استفاده قرار میگیرد.مدیر برق جزایر شرکت توزیع برق هرمزگان یادآور شد: همچنین روز گذشته در راستای تامین برق پایدار در جزیره تنب بزرگ و باتوجه به شرایط حساس کشور و به ویژه شرایط خاص جزایر سهگانه ایرانی با هدف تامین برق پایدار مولد برق با قدرت تولید یکهزار و ۵۰۰ کیلووات و به مبلغ ۱۲۰ میلثیارد یال در این جزیره وارد مدار شد که این مولد خود به تنهایی میتواند بیش از ۷۰ درصد بار تامین برق این جزیره مهم را تامین کند.بوموسی، تنب بزرگ و تنگ کوچک در تنگه هرمز از جزایر سهگانه ایرانی هستند که به لحاظ موقعیت جغرافیایی، دارای اهمیت بسیار زیاد و استراتژیک برای کشور بوده و از جنبه اهمیت دریایی به دلیل نزدیکی به آبراههای بینالمللی و همچنین تردد شناورهای سنتی تجاری و صیادی در آبهای خلیجفارس از این منطقه به کشورهای حوزه خلیج فارس دارای اهمیت بسیاری است.شهرستان ابوموسی یا بوموسی شامل جزیرههای بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فارور بزرگ و فارور کوچک است؛ که این جزایر به عنوان نقاط راهبردی، نقش مهمی در امنیت و نظارت در خلیجفارس دارند و این جزایر به عنوان سنگرهای دفاعی کشور، به تقویت دفاع میهن اسلامی و حفظ امنیت کشتیرانی کمک میکنند.
فعالیت بزرگترین پالایشگاه
پتروچاینا متوقف میشود
منابع آگاه از برنامه شرکت پتروچاینا چین برای توقف فعالیت بزرگترین پالایشگاه این شرکت در شهر دالیان خبر دادند.شرکت پتروچاینا در نظر دارد فعالیت بزرگترین پالایشگاه خود را در شمال شهر دالیان چین تا اواسط سال ۲۰۲۵ متوقف و واحد کوچکتری را در منطقهای جدید جایگزین آن کند.طرح توقف فعالیت واحد پتروشیمی دالیان با ظرفیت ۴۱۰ هزار بشکه در روز که ۳ درصد از مجموع تولید پالایشگاهی چین را به خود اختصاص میدهد، در حالی صورت میگیرد که پالایشگاههای چین بهدلیل کند شدن رشد اقتصادی و برقی شدن ناوگان خودروهای این کشور، با مازاد ظرفیت و کاهش تقاضای سوخت دستوپنجه نرم میکنند.به گفته این منابع، پتروچاینا هماکنون ۲۱۰ هزار بشکه در روز یا حدود نیمی از کل ظرفیت فرآوری نفت خام پالایشگاه دالیان را متوقف کرده است.توقف فعالیت این واحدها بخشی از طرح پیشنهادی شهر دالیان برای جابجایی این پالایشگاه است که پس از چند حادثه مرگبار از جمله نشت نفت در سال ۲۰۱۰، انفجار در سال ۲۰۱۳ و آتشسوزی در سال ۲۰۱۷ مطرح شد. پالایشگاه دالیان در منطقهای پرجمعیت نزدیک مرکز شهر قرار دارد.مسئولان شهر دالیان چین در نوامبر ۲۰۲۲ از یک موافقتنامه جامع خبر دادند که بر اساس آن، شرکت ملی نفت چین که پتروچاینا زیرمجموعه آن است، با ساخت یک پالایشگاه و مجتمع مواد شیمیایی جدید به ارزش ۷۰ میلیارد یوآن (معادل ۹ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار) در جزیره چانگشینگ موافقت کرده است.بنا بر اعلام دولت دالیان در آن زمان، این پروژه جدید شامل یک پالایشگاه نفت خام با ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز که نیمی از ظرفیت کارخانه کنونی است و یک مجتمع اتیلن با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال میشود.با این حال دو منبع آگاه اعلام کردند این پروژه در مرحله امکانسنجی اولیه قرار دارد و پتروچاینا برای سرمایهگذاری نهایی هنوز تصمیم نگرفته است.به گفته این منابع، پتروچاینا اوایل ماه جاری یک واحد تقطیر نفت خام را در دالیان با ظرفیت ۹۰ هزار بشکه در روز برای مدت نامعلومی تعطیل کرده است. این واحد تقطیر یکی از قدیمیترین پالایشگاههای این کشور است که فعالیت آن به سال ۱۹۳۳ برمیگردد.افزون بر این، یک واحد تقطیر نفت خام با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز اکتبر سال گذشته تعطیل شد و هماکنون تنها فعالیت سومین و آخرین واحد تقطیر نفت خام با ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز ادامه دارد.
یکی از مدیران بلندپایه صنعتی گفت: توقف فعالیت واحدها بر اساس یک جدول زمانی از پیش تعیینشده انجام میگیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
مدیرعامل توانیر: گازوئیل تحویلی به نیروگاه ها ۳۰ درصد کاهش یافت
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه گازوییل تحویلی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کمتر شده است، گفت: ۶۰ درصد مخازن سوخت نیروگاهها خالی است.
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر با اشاره به آخرین وضعیت تأمین سوخت زمستانی نیروگاهها، اظهار کرد: تنها ۴۰ درصد از مخازن سوخت نیروگاهها پر است.
وی با بیان این که گازوئیل تحویلی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر است، درباره شروع مازوت سوزی در برخی از نیروگاههای کشور گفت: نیروگاههای کشور در طول سال ۸۰ درصد از سوخت گاز، ۱۴ درصد از گازوئیل و ۶ درصد از مازوت استفاده میکنند و در شرایط سرد شدن هوا و به تبع آن افزایش مصرف در بخش خانگی افزایش یابد، به میزان مصرف مازوت اضافه خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق، با بیان اینکه ریشه ناترازی برق را در اقتصاد برق دانست و گفت حدود ۱۲۷ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار بوده و از طرفی از دولت حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طلب داریم.
به گفته مدیرعامل توانیر، اقدامات خوبی برای پرداخت بدهی انجام شده و سازمان برنامه و بودجه کشور وعدههای خوبی در این زمینه داده است.
رجبی مشهدی همچنین درباره آخرین وضعیت طرح تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده هم گفت: این طرح در اختیار ساتبا است. حتی اگر مجوزهای لازم داده نشود از طریق جایگزینی در تأسیسات صنعت برق هزینه کنیم تا کولرهای گازی فرسوده در صنعت را جایگزین کنیم. اگر مجوزهای لازم برای اجرای طرح در بخش مردمی داده شود، آن را در کشور اجرایی خواهیم کرد.
وی در خصوص آخرین وضعیت برق دزدیها در کشور گفت: بخشی از برق دزدیها مربوط به بخش مرفه جامعه و ویلاهاست که برای مقابله با این مساله نیازمند اصلاح مقررات هستیم تا بتوانیم کنتور موقت برای آنها صادر کنیم. مساله دوم دزدی از شبکه برق در مورد رمز ارزها و بخشی هم مربوط به کنتورهای دستکاری شده است.
مدیرعامل توانیر در همین زمینه اظهار امیدواری کرد با اقدامات مناسب ۱۵۰۰ مگاوات از دزدی در بخش رمز ارزها و ۱۵۰۰ مگاوات هم در سایر بخشها جلوگیری شود.
به گفته مدیر عامل توانیر، قیمت یارانهای برق موجب شده که حتی تولیدکنندگان مجاز رمز ارز هم به سراغ روشهای غیر مجاز تأمین برق بروند. به طوری که تاکنون ۲۵۰ مگاوات مجوز استخراج رمزارز صادر شده در حالی که مقدار برق مصرفی آنها ۶ مگاوات است. این به معنای آن است که تولیدکنندگان مجاز رمزارز هم از شبکههای عمومی به صورت غیر مجاز استفاده میکنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
نیروگاههای برتر اوج بار تابستان ۱۴۰۳ معرفی شدند
مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی گفت: براساس طرح پایش عملکرد نیروگاههای حرارتی، واحدهای تولید برق برتر در اوج بار مصرف تابستان امسال در میان نیروگاههای بخاری، گازی بزرگ، سیکلترکیبی و کوچک معرفی شدند.
«علیاصغر عبدلی» مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با اشاره به اجرای طرح پایش عملکرد نیروگاههای حرارتی در دوره پیک مصرف برق تابستان ۱۴۰۳ گفت: برای بررسی میزان تحقق تولید نیروگاههای حرارتی در این دوره، طرح پایش عملکرد نیروگاههای حرارتی در ساعات پیک روز و شب از ابتدای خردادماه شروع و تا پایان شهریور ماه ادامه داشت.
وی افزود: طی دوره اجرای این طرح، مقادیر قدرت عملی و تولید واحدهای حرارتی در ساعات پیک روز و شب بر اساس اطلاعات ثبت شده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران مقایسه، درصد تحقق تولید هریک از واحدها و محدودیتهای احتمالی آنها شناسایی و بر حسب عوامل مختلف بررسی و تحلیل شد.
مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با بیان اینکه گزارشهای عملکرد نیروگاهها در بازههای زمانی مختلف برای بررسی و رفع اشکالات احتمالی در اختیار نیروگاهها قرار گرفته است، گفت: در این طرح سعی شده است با ایجاد فضای رقابتی مثبت در بین نیروگاهها، عملکرد نیروگاهها به صورت روزانه پایش و گزارش های مدیریتی مربوطه تهیه و ارائه شود.
عبدلی بیان کرد: از اهداف اصلی این طرح میتوان به پایش روزانه واحدها، شناسایی واحدهای دارای محدودیت تولید و برنامهریزی و اقدام در راستای رفع آنها، اطلاعرسانی به مالکان و مدیران نیروگاهها در خصوص عملکرد نیروگاههای تحت پوشش و در نهایت افزایش ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی اشاره کرد.
وی افزود: براساس بررسی صورت گرفته، بیشترین درصد تحقق تولید به ترتیب نیروگاههای بیستون، شهیدمفتح و توس رتبههای اول تا سوم را در میان نیروگاههای بخاری و نیروگاههای زاگرس، هنگام، خرمشهر و بمپور رتبههای برتر را در میان نیروگاههای گازی بزرگ کسب کردهاند.
عبدلی اضافه کرد: در میان نیروگاههای سیکلترکیبی نیز نیروگاههای سرو، شوباد و کاشان و در میان نیروگاههای کوچک مجموعه طرشت، اسلامآباد غرب و شهید زنبق توانستهاند رتبههای برتر را کسب کنند.
سهم ایران در تولید نفت دنیا افزایشی شد
رشد تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۹ درصد بوده است.
صنعت نفت ایران در دهههای اخیر همواره با شدیدترین تحریمها روبهرو بوده است. این تحریمها از محدود کردن حضور شرکتهای بینالمللی آغاز شد و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران ادامه یافت، با این حال هیچگاه صادرات نفت ایران به صفر نرسید و حتی مقامهای آمریکایی نیز بر بیاثر بودن تحریمها علیه صنعت نفت ایران تأکید کردند.
حالا پس از آنکه بیش از ۶ سال از خروج یکطرفه آمریکا از برجام ( ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) میگذرد و حلقه تحریمهای این کشور نیز هر روز تنگتر میشود، بر اساس گزارش نهادهای بینالمللی ایران توانسته سهم خود را از تولید نفت خام جهان افزایش دهد.
بر اساس آخرین گزارش دبیرخانه کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۲۱ هزار بشکه در روز بیشتر شده است و بین کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید را در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) به خود اختصاص داده و رشد ۰.۶ درصدی را به ثبت رسانده است. مجموع تولید نفت اعضای اوپک در این ماه ۲.۳ درصد کاهش داشته است.
تولید نفت اعضای اوپکپلاس هم در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) ۴۷ هزار بشکه در روز افزایش داشته و از ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار بشکه در روز در ماه اوت به ۱۴ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است. با این حال تولید نفت روسیه روزانه ۲۸ هزار بشکه در ماه گذشته میلادی کاهش نشان میدهد.
آمارهای منتشرشده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز افزایش سهم ایران از تولید نفت خام جهان را تأیید میکند.
بر اساس آخرین گزارش این نهاد، سهم ایران از تولید نفت خام جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ میلادی به ۴.۳ درصد رسیده است. این در حالی است که ایران در مدت مشابه سال قبل، سهمی ۳.۹ درصدی از تولید نفت جهان به خود اختصاص داده بود. این سهم در کل سال ۲۰۲۳ نیز ۳.۹ درصد برآورد میشود.
گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد ایران توانسته در سه ماهه سال ۲۰۲۴ روزانه ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی تولید کند. این عدد در سال ۲۰۲۳ بهطور میانگین روزانه ۳ میلیون و ۹۹۰ هزار بشکه در روز بوده است. ایران توانسته در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشدی ۸.۸ درصدی را به ثبت برساند.
رشد ۸.۸ درصدی تولید نفت ایران در حالی به ثبت رسیده که رشد تولید نفت اوپک در سه ماهه سال جاری میلادی ۰.۸ درصد بوده است. این اعداد نشان میدهد ایران توانسته در این مدت سهمی ۱۳.۸ درصدی از تولید اوپک داشته باشد و جایگاه سوم تولید را در بین کشورهای عضو بهدست آورد. ایران در سال ۲۰۲۳ سهمی ۱۲.۶ درصدی از تولید نفت اوپک داشته است.
نگاهی به تولید نفت جهان ابعاد جدیدی را از افزایش تولید نفت ایران نشان میدهد.
بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید جهانی نفت در حالی در سه ماهه ۲۰۲۴ به حدود ۱۰۲.۵ میلیون بشکه در روز رسید که در مدت مشابه سال قبل ۱۰۱.۸ میلیون بشکه در روز بود. این به معنای آن است که تولید نفت جهان در این بازه زمانی ۰.۶ درصد رشد را به ثبت رسانده، بنابراین تولید ایران نهتنها در مقایسه با تولید اوپک رشدی بیش از ۸ درصدی داشته که در مقایسه با تولید نفت جهان نیز افزایشی ۸.۲ درصدی را تجربه کرده است.
با توجه به آنکه ظرفیت پالایشی ایران در این مدت ثابت بوده، افزایش تولید صورت گرفته صرف صادرات شده است. این موضوع نشان میدهد ایران توانسته بخش بزرگتری از بازار جهانی نفت را به خود اختصاص دهد.
آمادهباش کامل در پالایشگاههای گازی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در هفته نخست آبان امسال با مصرف روزانه ۴۰۵ میلیون مترمکعب، رکوردی تازه را در تاریخ صنعت گاز ثبت کرد.
سعید توکلی در نخستین نشست هماهنگی زمستانی با پالایشگاههای گاز کشور که با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای تابع صنعت گاز بهصورت ویدئوکنفرانس در ساختمان شهدای گاز برگزار شد، اعلام کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده با توجه به تغییرات آب و هوایی و ورود توده هوای سرد اسکاندیناوی که تاکنون سابقه نداشته است، امروز به بالاترین حجم خود نسبت به مدت مشابه پارسال، یعنی ۴۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسید.
وی ادامه داد: براساس آمار موجود، هیچ سالی در هفته نخست آبان، این حجم مصرف را تجربه نکردیم، ضمن آنکه با وجود پیشبینی هواشناسی درباره برودت هوا، باز هم با اختلاف ۲ تا ۳ درجه سردتر، پیشبینی مصارف گاز بهویژه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بسیار متفاوت شده است.
معاون وزیر نفت در امورگاز با تأکید بر حفظ پایدار جریان گاز در همه بخشها، بهویژه بخش خانگی گفت: از ابتدای آبان و با ورود جبهه هوای سرد به کشور، در ۱۱ استان شمالی شاهد کاهش حدود ۱۲ درجهای دما هستیم و این اتفاق بیسابقه در این زمان از سال، سبب افزایش مصرف گاز شده است.
توکلی خطاب به مدیران عامل پالایشگاهها بیان کرد: با وجود آرایش زمستانی شرکت ملی گاز ایران و هماهنگی با بالادست در این زمینه، افزایش مصرف و سرمای هوا نشان میدهد تنها راهکار، افزون بر آمادگی کامل، افزایش قابلیت اطمینان تولید است.
وی با بیان اینکه منابع تولید گاز در جنوب و انتهای این شبکه در شمال کشور است که همین مسئله در چنین برودتی، ما را با مشکل روبهرو میکند، گفت: باید با همه توان تلاش کنید و به هر مقدار که میتوانید حجم فرآورش پالایشگاه را افزایش دهید. این موضوع در پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد با همکاری شرکت ملی نفت ایران محقق شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان با تأکید بر پایداری شبکه گاز در همه بخشها یادآور شد: تنها راه موفقیت و سربلندی ما برای عبور آرام از زمستان پیش رو، همکاری و همدلی همه دوستان و همکاران و لزوم هماهنگی کامل با مدیریت دیسپچینگ ملی گاز است تا بتوانیم شرایط را مدیریت و کنترل کنیم.
اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار اعتبار ارزی به سرمایه گذاران تجدیدپذیر
معاون فنی و مهندسی ساتبا از اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار سهمیه ارزی از سوی بانک مرکزی برای تسهیل گری در تامین منابع مالی مورد نیاز سرمایه گذاران ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر خبر داد.
علیرضا پرنده مطلق از اختصاص سهمیه ارزی برای تسهیلگری در تأمین منابع مالی مورد نیاز سرمایه گذاران ساخت نیروگاههای تجدید پذیر خبر داد و گفت: در راستای تأمین منابع مالی طرح ویژه دولت برای ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر، تأمین تسهیلات سه سرمایه گذار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به نتیجه رسیده و در حال طی شدن روند اجرایی است؛ همچنین از محل خط اعتباری قدیم و جدید چین به عنوان منابع مالی در اختیار دولت، تسهیلاتی برای اجرای طرحهای نیروگاهی تجدید پذیر اختصاص یافته و سازوکار کانال ویژه مالی با اهداف خاص (spv) برای آن مشخص شده است.
وی با اشاره به آمادگی پرداخت ۵ میلیارد دلار از سوی صندوق توسعه ملی برای پروژههای نیروگاهی تجدید پذیر اظهار کرد: تاکنون به غیر از منابع اعتباری خط چین، از سوی بانک مرکزی ۲۰۰ میلیون دلار سهمیه ارزی به سرمایه گذاران نیروگاههای تجدید پذیر تخصیص یافته است که علاوه بر آن و مازاد بر این سهمیه، ۵۰۰ میلیون دلار به پروژههای با اولویت بالا، خارج از نوبت، سهمیه ارز تعلق یافته است.
پرنده مطلق همچنین از صدور «شناسه یکتا» برای پروژههای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید توسط سازمان برنامه خبر داد و تصریح کرد: شناسه یکتا برای طرحهای نیروگاهی تجدید پذیر به ظرفیتهای ۴۰۰۰ و ۴۵۰۰ مگاوات مشمول ماده ۱۲ از سوی سازمان برنامه صادر شده است؛ مهمترین پیش نیاز در ارائه تسهیلات صندوق توسعه ملی، دریافت شناسه یکتاست؛ سازمان برنامه باید به عنوان اصلاحیه مصوبه آئیننامه اجرایی ماده ۱۲ برای طرحهای تجدید پذیر، شناسه یکتا صادر کند که این امر محقق شده است.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه هیئت دولت، ضمانت سرمایه گذاری با اعطای شناسه یکتا از سوی سازمان برنامه تضمین میشود و به این معنا خواهد بود که دولت به سرمایه گذار تعهد میدهد در قبال سرمایه گذاری، درآمد حاصل از آن به سرمایهگذار برگردد و در این صورت بانکها و مراجع اعتبار دهنده، منابع مالی را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهند و از برگشت تسهیلات به بانک مطمین میشوند، برای این منظور با مطالعاتی که در سازمان برنامه انجام شده است، پیش بینی سود و درآمد ارزی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده تا دستخوش تورم نشود و در روز پرداخت به سرمایه گذار ارز به ریال تبدیل شده و پرداخت میشود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا با بیان اینکه اخذ مجوز فروش برق تولیدی سرمایه گذاران برنده مناقصه ساخت نیروگاههای تجدید پذیر از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در تابلوی برق سبز بورس انرژی در صورت پرداخت نشدن صورت حسابهایشان از سوی دولت توسط ساتبا پیگیری میشود، عنوان کرد: قرار شده است الحاقیه ای برای قراردادهای سرمایه گذاری قرار داده شود تا سرمایه گذاران اجازه یابند درصورت پرداخت نشدن منابع از محل ماده ۱۲، برق تولیدی را به صنایع بفروشند و یا آن را صادر کنند و یا به بورس سبز عرضه کنند تا از سرمایه گذاری در این حوزه مطمئن شوند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذارانی که از منابع ارزی صندوق استفاده میکنند نباید در تنظیم بازار دچار محدودیت شوند و باید بتوانند برق را بر طبق قراردادشان بفروشند، بنابراین پیش شرط آن این است که بانک مرکزی متعهد شود در زمان بازپرداخت تسهیلات ارزی، ارز مورد نیاز اقساط سرمایه گذاران را تأمین کند و حال ساتبا در حال پیگیری برای صدور نامه بانک مرکزی در این زمینه است.
پرنده مطلق خبر خوشی نیز برای متقاضیان سرمایه گذاری در طرحهای نیروگاهی تجدید پذیر اعلام شده از سوی ساتبا داشت و بر این اساس فراخوان جذب سرمایه گذاران به منظور ساخت نیروگاههای تجدید پذیر تا سقف ۵ مگاوات از محل تسهیلات اشتغال زایی تبصره ۱۸ قانون بودجه از سوی ساتبا تا هفته آینده منتشر میشود.
وی از تسهیل واردات تجهیزات تجدید پذیر برای رفع نیاز کشور خبر داد و اظهار کرد: بزودی سامانهای مشترک میان ساتبا و وزارت صمت راهاندازی میشود تا فرایند ثبت سفارش برای واردات تجهیزات تجدید پذیر در اختیار ساتبا قرار گیرد؛ ساتبا در تلاش است برای رفع نیاز کشور محدودیتی در ثبت سفارش تجهیزات تجدید پذیر ایجاد نشود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا با بیان اینکه برای حل مشکلات تخصیص زمین به سرمایه گذاران نیروگاههای تجدید پذیر، قرار است کمیتهای مشترک میان وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود، افزود: قرار است مشکلات زمینهای در اختیار سرمایه گذاران در زمان کوتاه حل شود و مطالعه مشترک برای تعیین پهنههای مستعد و مشخص کردن ساختگاه های مناسب برای ساخت نیروگاههای تجدید پذیر صورت گیرد. علاوه بر آن، پیشنهاد شده است ساز و کاری برای واگذاری زمین به ساتبا یا شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو با هدف آماده سازی تعدادی از ساختگاه ها برای واگذاری سریع به سرمایه گذاران ایجاد شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.