شماره: 2467 / ۱۴۰۳ دوازدهم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
فعال صنعت پتروشیمی:
پارسال ۷۵۰ میلیون دلار عدمنفع داشتیم
دبیر کل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی گفت: سال گذشته پتروشیمیها به دلیل مشکل خوراک، ۷۵۰ میلیون دلار عدم نفع را تجربه کردند و پیشبینی میشود امسال این عدد به یک میلیارد دلار برسد.احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه در سالهای گذشته در مجموع کشور از محل صادرات پتروشیمی، ۱۸۰ میلیارد دلار درآمد داشته، گفت: امسال با سرد شدن زودهنگام هوا، گاز برخی از پتروشیمیها قطع شده و حتی یک فاز تعدادی از آنها از مدار خارج شده، به این ترتیب پیش بینی میشود امسال به دلیل مشکلات تامین خوراک، صنعت پتروشیمی بیشتر از یک میلیارد دلار عدم نفع داشته باشند.
وی تشریح کرد: سال گذشته پتروشیمیها ۷۵۰ میلیون دلار عدم نفع را تجربه کردند.
دبیر کل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه تنها راه نجات اقتصاد کشور، تولید است، افزود: صنعت پتروشیمی مواد اولیه صنایع پایین دست به ارزش ۶ تا ۷ میلیارد دلار را تامین میکند که اگر این اتفاق نیفتد کشور مجبور به واردات همین میزان مواد اولیه میشود.
مهدوی ابهری، درخصوص ناترازی انرژی که درحال حاضر کشور درگیر آن است، گقت: سال ۹۳ هشدارهایی درباره ناترازی به وزیر نفت وقت ارائه شد که مورد توجه نگرفت، در دولت گذشته نیز برنامههایی برای تعویض بخاریهای فرسوده در سطح شهر و ذخیره گازصرفهجویی شده به نفع پتروشیمیها وجود داشت که به نتیجهای نرسید.
وی در پایان درباره راهکارهای رفع معضل ناترازی گاز در کوتاه مدت گفت: ابتدا باید به سمت صرفهجویی مصرف گاز و واردات حرکت کنیم وهمزمان با آن به دنبال سرمایهگذاری برای فشارافزایی میادین باشیم تا این بحران ناترازی را پشت سر بگذاریم.
از ابتدای سالجاری محقق شد؛
نصب922 کنتور هوشمند
روی چاههای کشاورزی اصفهان
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان از نصب922 کنتور هوشمند روی چاه های بهرهبرداری شده در استان اصفهان در سالجاری خبر داد.احمدرضا صادقی افزود: از ابتدای سال 1403 تاکنون 1414 پروانه بهرهبرداری چاههای کشاورزی اصلاح و تعدیل شد.وی تصریح کرد: حجم آب صرفه جویی شده از محل اصلاح و تعدیل پروانه ها 72.5 میلیون مترمکعب است.معاون حفاظت و بهره برداری تصریح کرد: مهمترین اقدام جهت مقابله با تداوم افت سطح آب زیرزمینی اجرای پروژه های طرح احیا و تعادل بخشی است که توسط دفتر حفاظت منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقهای اصفهان اجرا و پیگیری میشود.صادقی خاطرنشان کرد: تجهیزات مکانیاب (GPS) روی همه دستگاههای حفاری استان نصب شده است و نظارت بر این دستگاههای حفاری به صورت مستمر انجام میشود.وی تصریح کرد: از مجموع 35 محدوده ی مطالعاتی در استان اصفهان، 10 محدوده در شرایط ممنوعه بحرانی و 19 محدوده در شرایط ممنوعه قرار دارد و تغییرات آب و هوایی و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت محدوده های مطالعاتی استان اصفهان است.
صادقی افزود: عملکرد پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز در سالجاری 467 مورد است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان حجم آب صرفه جویی شده از محل پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز را بیش از 2.9 میلیون مترمکعب عنوان کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون فنی و مهندسی ساتبا خبر داد:
تعداد بازدید : 0
فراهم شدن مقدمات سرمایه گذاری چینیها در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران
معاون فنی و مهندسی ساتبا گفت: امضای تفاهمنامه با وزیر انرژی چین و توافقات صورت گرفته با چندین شرکت بزرگ چینی برای همکاری با ایران در زمینه تامین منابع مالی و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر ایران از دستاوردهای سفر وزیر نیرو و هیئت همراه به چین برای حضور در سومین اجلاس وزرای انرژی مجمع یک کمربند- یک راه بوده است.
علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا اظهار کرد: سفر وزیر نیرو و معاون وزیر(رییس سازمان ساتبا) به همراه هیئت همراه به چین برای حضور در سومین اجلاس وزیران انرژی مجمع یک کمربند- یک راه مذاکرات موثری با مقامات کشور چین در راستای رفع بخشی از ناترازی با کمک توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از طریق جذب شرکتهای چینی برای سرمایه گذاری در طرح های نیروگاهی تجدیدپذیر انجام دادهاند.
وی با اشاره به اینکه کشور چین یکی از برترین کشورهای حوزه تجدیدپذیر در دنیاست، بیان کرد: کشوری که می تواند 250 هزار مگاوات ظرفیت جدید تجدیدپذیر در یک سال احداث کند، کشور برتر در زمینه تکنولوژی تجدیدپذیر محسوب میشود، هم اینک در کشور چین صحبت از احداث 1000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در روز می شود، بنابراین کشورهای دیگر از این ظرفیت بهره برده و به عنوان مثال کشور برزیل با همکاری چینیها، سالیانه نزدیک به 30 درصد نیروگاههای بادی را توسعه می دهد که سبب شده است به یکی از برترین کشورهای پیشرو در زمینه توسعه انرژیهای بادی تبدیل شوند.
پرنده مطلق با اشاره به تلاش های ایران برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در ایران، عنوان کرد: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در حوزه انرژی تجدیدپذیر تاکنون حدود 1300 مگاوات بوده است و ایران در تلاش است بتواند در مدت زمانی کوتاه و از مسیرهای تازه، در این بخش تحول ایجاد کند تا بخشی از ناترازی از این مسیر رفع شود.
وی با اشاره به دستاوردهای سفر وزیر نیرو به چین، خاطرنشان کرد: وزیر نیرو و هیئت همراه در این سفر با وزیر انرژی چین و چندین شرکت بزرگ چینی در حوزه نیروگاهی تجدیدپذیر دیدار داشتهاند؛ در پی آن توافقاتی صورت گرفته و تفاهمنامهای امضا شده است تا مقدمات اولیه سرمایه گذاری چینیها و مشارکت آنان در تامین منابع مالی و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر ایران فراهم شود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا ادامه داد: امضای قرارداد ساخت نیروگاه 100 مگاواتی بادی توسط مپنا با همکاری یکی از شرکتهای چینی و نیز امضای تفاهمنامه ساتبا با یک شرکت چینی برای همکاری مشترک در بخش خدمات انرژیهای تجدیدپذیر برای تحقق موضوعاتی همچون انتقال تکنولوژی و آموزش از دیگر دستاوردهای سفر وزیر نیرو به چین بوده است.
وی با تاکید بر اینکه برای ایجاد تحول در بخش انرژیهای تجدیدپذیر باید از مسیرهای تازه عبور کرد، افزود: امیدواریم با اقدامات و رایزنیهای صورت گرفته امکان استفاده از توان مالی و اجرایی شرکتهای چینی مورد مذاکره با هدف احداث 5000 مگاوات در بازه زمانی کوتاه و تا قبل از پیک برق سال آینده به وجود آمده و بتوان بیشترین ظرفیت قابل دستیابی برق تجدیدپذیر را در سال آتی داشته باشیم.
پرنده مطلق از راهاندازی سامانه مشترک میان ساتبا و وزارت صمت برای امکان یافتن ثبت سفارش تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر توسط ساتبا خبر داد و افزود: بانک مرکزی 200 میلیون دلار سهمیه ارزی برای تخصیص ارز به سرمایه گذاران حوزه انرژی های تجدیدپذیر درنظر گرفته که علاوه بر آن 500 میلیون دلار به این مبلغ اضافه کرده و در صورت جذب این میزان اعتبار از سوی سرمایه گذاران، امکان تخصیص بیشتر در جهت رفع ناترازی انرژی وجود دارد؛ همچنین موانع موجود برای اختصاص تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی برطرف شده و اعتبار سنجی چند شرکت در مرحله پایانی قرار دارد، ضمن اینکه دولت چهاردهم هدف گذاری کرده است تا از مسیر خط اعتباری چین، منابعی برای تامین تجهیرات مورد نیاز توسعه انرژیهای تجدبدپذیر اختصاص دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
اخبار
مدیرعامل آبفا: ۱۰۰ تصفیهخانه فاضلاب در حال ساخت است
مدیرعامل شرکت آبفای کشور از تدوین برنامه زمانبندی تکمیل پروژههای ساخت تصفیهخانههای فاضلاب با اولویت شهرهای ساحلی شمال و جنوب کشور خبر داد و گفت: ۱۰۰ تصفیهخانه فاضلاب در حال ساخت است.
هاشم امینی مدیرعامل شرکت آبفای کشور با بیان اینکه تا پایان امسال هفت تصفیهخانه فاضلاب در کشور به بهرهبرداری میرسد، گفت: با توجه به ضرورت حفظ محیط زیست مناطق ساحلی کشور، اولویت تزریق منابع مالی را بر تکمیل تصفیهخانهها و شبکه جمعآوری شهرهای ساحلی قرار دادهایم.
وی در جریان بازدید از پروژه شبکه جمعآوری فاضلاب شهر بوشهر گفت: ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار به پروژه احداث شبکه فاضلاب بوشهر اختصاص یافته است.امینی با بیان اینکه ۲۷۷ تصفیهخانه فاضلاب با ظرفیت شش میلیون متر مکعب در شبانهروز در مدار بهرهبرداری است گفت: ۱۰۰ تصفیهخانه با ظرفیت دو میلیون مترمکعب در شبانهروز در حال ساخت است که امیدواریم با اختصاص بهموقع بودجه، این تعداد تصفیهخانه هم به مدار بهرهبرداری برسند.مدیرعامل شرکت آبفای کشور یادآور شد: مقرر شده است بهزودی با ابلاغ اعتبار مجدد، بخش بعدی پروژه فاضلاب شهر بوشهر نیز انجام شود تا مشکلات دفع فاضلاب در این شهر ساحلی به حداقل برسد. برای تکمیل بخشهای باقیمانده از شبکه فاضلاب شهرهای گناوه و دیلم نیز مقرر شد مواردی که انجام نشدهاند در موافقتنامه به پروژه این شهرها اضافه شود.
وی با تاکید بر تسریع در جبران عقبماندگی پروژههای ساخت تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب در کشور گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳ از سرجمع ۱۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبارات ملی، تاکنون ۱۱ درصد اعتبارات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تخصیص یافته و این قول از دولت و سازمان برنامه و بودجه گرفته شده که تخصیص اعتبارات در بخشهای محرومیتزدایی، روستایی و بخش فاضلاب افزایش پیدا کند.
انتقال بیش از ۱۳۳ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در نیمه نخست ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: بیش از ۱۳۳ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به مبادی مصرف در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ انتقال داده شد.
پیمان خضرایی در باره اقدامهای انجام شده برای انتقال پایدار گاز در سال ۱۴۰۳ ادامه داد: راهاندازی تأسیسات جدید تقویت فشار گاز خورموج ۶ و آب پخش ۶ در منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز با مشارکت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و تعمیرات ۵۷ دستگاه توربین (۲۹ مورد خاتمهیافته و ۲۸ مورد در حال اجرا) از شاخصترین اقدامها در تأسیسات تقویت فشار گاز بوده است.
وی تعمیرات اضطراری خط هشتم سراسری ناشی از دریافت نتایج پیگرانی هوشمند در ۱۲ نقطه، تعمیرات گسترده در خط سوم و چهارم سراسری در ۴۹۰ نقطه، انجام پروژه جابهجایی و نصب اسکرابرهای تأسیسات «فراشبند ۲» را از مهمترین اقدامهای انجامشده در حوزه تعمیرات خطوط لوله دانست.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه ۷۴ درصد از برنامههای تعمیراتی و اهداف پیشبینیشده سال جاری تاکنون انجام و بقیه تا پایان سال با برنامهریزی انجام شده محقق خواهد شد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۶۷ کیلومتر پیگرانی هوشمند، حدود ۲ هزار کیلومتر پیگرانی تمیزکننده، حدود ۲۶ هزار کیلومتر نشتیابی، ۲۱۰۰ متر تعویض خط لوله، ۷۰ هزار و ۵۴۳ مترمربع تعویض پوشش و ۱۸ مورد هاتتب انجام شده است.
به گفته خضرایی، امسال همچنین با هدف بهبود ارتباطات و زیر ساخت فیبر نوری، حدود ۱۰۶ کیلومتر کابل فیبر نوری به داراییهای شرکت انتقال گاز ایران افزوده شده و مجموع کل شبکه فیبر نوری به حدود ۹ هزار کیلومتر رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت انتقال گاز ایران بهمنظور اجرای منویات مقام معظم رهبری در حوزه خودکفایی و داخلیسازی، ایجاد فضای رقابتی در بخش تعمیرات اساسی توربینها، اقدام به آگاهسازی، توانمندسازی و افزایش ظرفیت شرکتهای داخلی کشور کرده است.
در سالهای گذشته، تعداد زیادی از توربینهای مختلف برای تعمیرات اساسی و بازسازی، به کشور سازنده ارسال میشدند اما با برنامهریزی مدون در این شرکت، پیمانکارهای مستعد شناسایی و با بسترسازی مناسب و حمایت لازم بهمنظور افزایش توانمندی پیمانکاران، اکنون تعداد قابل توجهی پیمانکار داخلی کشور در حوزه تعمیرات و بازسازی و ساخت قطعات یدکی فعالیت دارند.
تحول در تامین و توزیع برق پایدار جزیره هنگام؛ آغاز پروژههای جدید
مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان از آغاز پروژه های رفع نوسان ، اصلاح ولتاژ فشار متوسط و تامین برق پایدار در جزیره زیبای هنگام خبر داد و بیان داشت : جزیره هنگام با بار برق مصرفی حدود ۱۵۰۰ کیلووات از جمله مناطق دارای اولویت در تامین و توزیع بهینه برق است.
امیر قبادی با اشاره به اینکه برق این جزیره زیبا و استراتژیک هم اکنون از طریق کابل دریایی از جزیره قشم تامین میشود افزود: برق این جزیره در چهار سال گذشته دچار افت ولتاژ در سطح ۲۰ کیلولت بوده، به طوریکه در تابستان امسال سطح ولتاژ فشار متوسط آن به حدود ۱۷.۵کیلولت رسید، در راستای حل این مشکل یکدستگاه اتو ترانسفورماتور از سوی شرکت توزیع برق هرمزگان برای تقویت ولتاژ برق جزیره در نظرگرفته شده است که باعث حل مشکل این جزیره خواهد شد.
مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان ادامه داد: در حال حاضر دو قرار داد شامل تامین برق جدید شهرک هنگام و همچنین نصب اتو ترانسفورماتور و نصب دو دستگاه ترانسفورماتور جهت رفع نوسان آغاز شده است که بالغ بر ۱۱۰میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرحها سرمایهگذاری و هزینه شده است.
قبادی از دیگر برنامههای امسال برای این جزیره هنگام را احداث فیدر اختصاصی برای جزیزه از پست فوق توزیع سوزا به طول ۱۸کیلومتر اعلام کرد و افزود: این طرح نیز با اعتباری معادل ۱۷۰میلیارد ریال در نظر گرفته شده که با تهیه کابل و کابل دریایی آغاز خواهد شد و از پروژههای خاص و مهم در صنعت برق می باشد.
مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان اضافه کرد: طرح در حال پیگیری است و تحول شگرفی در تامین برق جزیره هنگام به عنوان دیدنی ترین جزیره خلیج فارس ایجاد خواهد کرد.
بنا بر این گزارش هنگام از جمله جزایر دیدنی خلیج فارس شناخته میشود که در آن میتوان سنتهای پیشینیان را مشاهده کرد، طولانیترین قطر جزیره ۹ کیلومتر است که از روستای هنگام قدیم شروع و تا روستای هنگام جدید ادامه پیدا میکند ، جزیره هنگام خاکهای سرخ مناطق جنوبی را درون خود دارا است که یکی از جذابیتهای طبیعی هنگام به شمار میرود.
ساحل درخشان جزیره هنگام یکی از جذابیتهای منحصر به فرد این جزیره است. نوار ساحلی هنگام به طول ۵۰ متر است، همچنین ساحل های شنی و صخره ای ویژگی های منحصر به فردی را دارا هستند.
مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران خبر داد:
بومیسازی موفقیتآمیز تجهیز راهبردی «جایرواسکوپ» در صنعت نفت
مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران گفت: تجهیز راهبردی «جایرواسکوپ» در یک همکاری چندجانبه، طراحی، ساخته و تست میدانی شد تا بومیسازی آن در صنعت نفت کشور برای نخستین بار رقم بخورد.
«برزو قنبری عدیوی» روز پنجشنبه در این باره گفت: تجهیز جایرو (Continuous Gyroscope Tool) در حفاری جهتدار بهمنظور اندازهگیری زوایای شیب و آزیموت و کنترل مسیر چاه و هدایت دقیق رشته مته و جلوگیری از انحراف پرهزینه و افزایش راندمان حفاری استفاده میشود و نقش مهمی در حفظ مسیر چاه و به حداکثر رساندن تماس با مخزن و افزایش نرخ بازیابی هیدروکربن در حفاری افقی دارد.
وی افزود: در فرآیند شناسایی و حمایت از ساخت داخل، کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، به توانمندی یک شرکت دانشبنیان ایرانی در ساخت تجهیز جایرو پی بردند و با پیگیریهای مستمر مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، زمینه انجام تستهای میدانی این تجهیز با همکاری فعال شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مهیا شد.
به گفته مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، آزمایش میدانی تجهیز «جایرواسکوپ» در دو مرحله نصب ویپ استاک و اندازهگیری درجه انحراف و آزیموت حفر چاه با موفقیت انجام شد.
قنبری تأکید کرد: فرآیند تولید تجهیز ابزار «جایروسکوپ» بهدلیل قرار گرفتن در فشار و دمای بسیار بالا، پیچیده و منحصربهفرد است و استفاده از این تجهیز، موقعیتیابی درونچاهی، قابلیت زمان سنجی و تعیین شمال مغناطیسی درون چاههای نفت و گاز را برای عملیات نمودارگیری فراهم میکند.
وی یادآور شد: فناوری ساخت تجهیز «جایرواسکوپ» در انحصار تعداد محدودی شرکت آمریکایی و اروپایی بود که با بومیسازی آن، شرکتهای داخلی صنعت نفت کشور از سازندگان خارجی و خدمات آنها بینیاز میشوند و از خروج ارز جلوگیری میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.