شماره: 2474 / ۱۴۰۳ بيست و يکم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
تصمیمات مهم دولت
برای بهبود شرایط تولید و توسعه منابع مالی
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروز در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصمیمات مهم و خوبی در زمینه تامین مالی تولید اتخاذ شده است.عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در توییتر خود نوشت: امروز در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در خصوص تأمین مالی تولید، تصمیمات مهم و خوبی در حوزه پولی و مالی اتخاذ شد. با توجه به تاکیدات رئیس جمهور، هدف از این تصمیمات، کاهش تنگنای نقدینگی و تسهیل و توسعه منابع مالی، مازاد بر ظرفیت موجود نظام تامین مالی و تعدیل نرخ مؤثر تامین مالی در اقتصاد برای رشد تولید است.
تهران و آستانه برای
اجلاس بیستم آماده میشوند
وزیر جهاد کشاورزی همکاریهای کشورمان با قزاقستان را در اجرای تفاهمات ۱۹ دوره گذشته را رو به پیشرفت توصیف کرد و بر افزایش حجم تجارت بین دو کشور تاکید کرد.غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در دیدار اونتالاپ اونالبایف ضمن برشمردن اشتراکات فرهنگی دو ملت گفت: رابطه جغرافیایی و قرابت سرزمینی بین دو کشور عامل پیوند فرهنگی دو ملت است.وی اظهار امیدواری کرد؛ به پشتوانه اشتراکات فرهنگی و سابقه تمدنی بتوانیم همکاریهای مؤثری به ویژه در حوزه کشاورزی و اقتصادی داشته باشیم.وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار توانمندی کشورمان در حوزه خدمات فنی مهندسی، حمل و نقل و ذخیره غلات را برشمرد و یادآور شد: فعال شدن کریدور شمال و جنوب و دسترسی قزاقستان به آبهای آزاد و در مقابل ورود محصولات ایرانی به کشورهای اوراسیا از زمینههای مهم همکاری دو کشور است.وی آمادگی شرکت بازرگانی دولتی ایران را برای واردات کالاهای اساسی به ویژه دانههای روغنی و نهاده دامی اعلام کرد.نوری قزلجه با اشاره به برگزاری چندین دوره از اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور تصریح کرد: جلسات کارشناسی و برآورد درخواست طرفین، بیستمین اجلاس همکاری تهران و آستانه را پربارتر از گذشته خواهد ساخت.
اصلاح راههای کشور
نیازمند ۱۴۰ همت است
مدیرکل ابنیه و نگهداری راههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: هزینه ساخت هر کیلومتر از راههای روستایی ۶۵ میلیارد تومان است. علیرضا سیاهپور، مدیرکل ابنیه و نگهداری راههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه به لحاظ استاندارد ۴ تا ۶ برابر هزینههای ساخت راهها باید صرف نگهداری از آنها شود گفت: اگر هزینه هر کیلومتر از راههای ساخته شده را ۶۵ میلیارد تومان در نظر بگیریم ارزش داراییها در این بخش ۹ هزار همت است.وی ادامه داد: هزینه نگهداری راههای روستایی از طریق پایش انجام میشود وآخرین پایشهای انجام شده برای طول راههای کشور مربوط به سال ۱۴۰۱ است که هر ۱۰ متر مربع از طریق عکس بر اساس آخرین استانداردهای جهانی ارزیابی میشود. او یادآور شد: هزینه نگهداری و اصلاح طول راههای کشور نیازمند ۱۴۰ همت است و ۶۳ همتی که اخیرا سرپرست سازمان راهداری اعلام کرده مربوط به استهلاکی است که ناشی از حرکت کامیونهای سبک و سنگین است که در طول مسیر حرکت کرده اند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
بازدید میدانی مدیرعامل شرکت متمم از پروژههای توسعهای شهربابک
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران با حضور در مجتمع مس شهربابک، ضمن بررسی و ارزیابی آخرین وضعیت و مراحل پیشرفت پروژههای توسعهای در این مجتمع، راهکارهای اجرایی لازم را برای تسریع در روند عملیات ارائه کرد.مهندس بابک اشجع در جریان این بازدید با حضور در محل احداث کارخانه تصفیه پساب اسید سولفوریک مجتمع مس شهربابک، بهرهبرداری از این پروژه را موجب نجات آب و محیط زیست دانست.وی گفت: این پروژه در جهت رفع مشکلات زیست محیطی تعریف شده و بخش اعظم آب در چرخه از طریق اجرای این پروژه احیا خواهد شد و پیشبینی میشود طی سال آینده مورد بهرهبرداری کامل قرار گیرد.مهندس اشجع در خصوص چرایی اجرای این پروژه، تصریح کرد: در اثر شستشوی گازهای آلاینده در کارخانجات اسید سولفوریک خاتونآباد، پسابهای آلودهای تولید میشوند که باید پیش از ارسال به محیط زیست تصفیه شوند، به همین منظور و در راستای حفظ محیط زیست پایدار، احداث کارخانه تصفیه پساب اسید سولفوریک مجتمع مس شهربابک تعریف شده است.مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران افزود: محصول این کارخانه ۲۰ متر مکعب در ساعت آب تصفیهشده قابل استفاده در مصارف کشاورزی و گچ تمیز به میزان ۱۰ تن در ساعت است که قابلیت فروش به کارخانجات سیمان و … را داراست.وی اظهار داشت: این پروژه که از ۲۹ مهر ۱۴۰۰ آغاز شده هماکنون بیش از ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فعالیتهای مربوط به پیشراهاندازی آن در حال اجرا است.مهندس اشجع گفت: فاز تأمین پروژه دارای ۹۱ درصد پیشرفت است و سعی شده با استفاده از توانمندی داخلی، در جهت رشد سازندگان داخلی، اقدام شود. ضمن اینکه اجرای ساختمانها و فعالیتهای محوطهسازی در مراحل پایانی بوده و بخش نصب نیز دارای پیشرفت ۸۸ درصدی است.مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران(متمم) همچنین به همراه مدیران شرکت متمم، مدیر مجتمع مس شهربابک، پیمانکار، مشاور و مجری پس از نشست کنترل پروژه فاز 2 و 3 تغلیظ میدوک از این پروژه بازدید به عمل آورد.بر اساس این گزارش، با بهرهبرداری و آعاز به کار فاز دو و سه تغلیظ میدوک، ۴۵۰ هزار تن کنسانتره مس تولید خواهد شد. فاز دو تغلیظ میدوک پس از بهرهبرداری و راهاندازی، سالیانه ۱۵۵ هزار تن کنسانتره مس تولید خواهد کرد.
همچنین با بهرهبرداری از کارخانه تغلیظ فاز ۳ میدوک، شاهد تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس در سال خواهیم بود.
علاوه بر این، آخرین وضعیت پروژه فلوتاسیون سرباره خاتونآباد با حضور مهندس بابک اشجع مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران(متمم) به همراه مدیران ارشد این شرکت با حضور در شهربابک ضمن بازدید از پروژه فلوتاسیون سرباره خاتونآباد، میزان پیشرفت پروژه را بررسی کردند.
از سوی دیگر، مدیرعامل و مدیران شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران از پروژه بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی شهربابک که به منظور عمل به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در حال احداث است، بازدید کردند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
موافقت شورای عالی شهرسازی با احداث شهر جدید پیرامون اینچهبرون
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار گلستان از موافقت شورا با احداث شهر جدید پیرامون شهر اینچهبرون خبر داد.
احمد نیکخواه نائینی سرپرست معاونت شهرسازی و معماری در مکاتبه با زنگانه استاندار گلستان مصوبه شورا را با موضوع امکانسنجی و مکانیابی شهر جدید در پیرامون شهر اینچه برون ابلاغ کرد.
بر همین اساس، شورایعالی شهرسازی و معماری در جلسه مورخ ۲۳ مهر ۱۴۰۳ خود، موضوع «مطالعات امکانسنجی و مکانیابی شهر جدید در پیرامون شهر اینچهبرون» را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره ۵ و در چارچوب مصوبه مورخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ شورای برنامهریزی و توسعه استان گلستان، و همچنین در اجرای مصوبه مورخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ شورایعالی مسکن، دال بر ضرورت انجام مطالعات مذکور مورد بررسی قرار داد و با عنایت به برنامههای توسعهای این منطقه به ویژه منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی و زیرساختهای ارتباطی (ریلی و جادهای) و ظرفیتهای آتی این منطقه برای ایجاد اشتغال و جذب جمعیت و نیز محدودیتهای جذب جمعیت در شهر اینچهبرون به واسطه ملاحظات زیستمحیطی و اراضی زراعی پیرامون، ضرورت احداث شهر جدید در مکان مورد تصویب در شورای برنامهریزی استان مورد تصویب قرار داده و مقرر کرد تا با رعایت ملاحظات زیر مطالعات طرح جامع شهر جدید تهیه و برای طی روال قانونی تصویب به مراجع استانی و شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود:
۱- شهر جدید پیرامون شهر اینچهبرون با مساحت حدود ۱۴۰۰ هکتار و برای سقف جمعیتپذیری ۱۰۰ هزار نفر مورد تصویب قرار گرفت.
۲- به جهت حصول اطمینان از تحقق مراحل عملیاتی شهر جدید، لازم است شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان متولی شهر جدید، با همراهی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان ضمن ارتباط مؤثر با فعالیتها و کانونهای توسعهای هدف در منطقه، فازبندی عملیاتی و اجرایی طرح را در قالب مطالعات طرح جامع ارائه کنند. در این ارتباط، فاز اول شهر جدید با مساحت حدود ۴۰۰ هکتار برای جمعیتپذیری ۳۵ هزار نفر مورد تأیید قرار گرفت.
۳- با عنایت به برنامهریزی شهر جدید در ارتباط با کانونهای فعالیتی و توسعهای پیرامون، لازم است، ارتباط و پیوند مناسبی بین پیشنهادهای مندرج در طرح منطقه آزاد و سایر طرحهای توسعه با طرح جامع شهر جدید صورت گرفته و به نوعی خدمات و کارکردهای وابسته و مورد نیاز این فعالیتها با رعایت ملاحظات زیستمحیطی و زیرساختی و سایر ملاحظات در محدوده و حریم شهر جدید جانمایی شود. در این پیرامون، لازم است در فرآیند تهیه طرح جامع، حداکثر هماهنگی و ارتباط با دستگاههای متولی توسعه در منطقه توسط شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و اداره کل راه و شهرسازی استان برقرار شود.
۴- لازم است در مطالعات طرح جامع، ضمن استعلام کامل از سازمان حفاظت محیط زیست، و شرکت آب منطقهای، استانداری و اداره کل صمت، بررسیهای کامل پیرامون ملاحظات مربوط به حفظ اکوسیستم و آبرسانی تالابهای پیرامون، دفع بهداشتی فاضلاب و هدایت ایمن سیلاب و جریانهای سطحی (ازجمله کانال آب شور)، عدم تداخل با محدودههای برداشت ید و رعایت ملاحظات مربوط به آنها و گردآوری اطلاعات کامل پروانههای صادر شده و واحدهای فعال برداشت ید، ملاحظات مرتبط با پتروشیمی و مجموعه کانسار خزر با هماهنگی دستگاههای متولی صورت گرفته و نتایج آن در قالب طرح جامع ارائه شود.
۵- با توجه به همجواری سایت شهر جدید با مرزهای کشور ما با ترکمنستان، ضمن توصیه به بهرهبرداری از فرصتهای مرزی، تهیه مطالعات پدافند غیرعامل در چارچوب مصوبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورایعالی در قالب مطالعات طرح جامع مورد تأکید قرار گرفت.
۶ -با عنایت به ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی و دید و منظر در شهر جدید، تمامی سطح تالاب آلاگل و حریم کیفی آن از محدوده و حریم شهر جدید خارج شده و لازم است در طرح جامع به استقرار کاربریهای سازگار با تالاب آلاگل (علاوه بر رعایت حرایم کیفی و اکولوژیک) در ضلع غربی شهر جدید توجه شود . البته تدوین برنامه جهت جلوگیری از آلودگی تالاب الزامی است.
۷- با عنایت به مهاجرپذیر بودن شهر جدید و احتمال استقرار بافت جمعیتی و اجتماعی متنوع و مهاجر، لازم است همگام با تهیه طرح جامع، پیوست اجتماعی شهر جدید نیز تهیه و به تأیید مراجع ذی ربط برسد.
۸- لازم است، شبکه معابر شهر جدید مطابق با آخرین نسخه آئین نامه طراحی راههای شهری در طرح جامع تهیه و همچنین نحوه ارتباط و دسترسی ایمن از شبکههای ارتباطی جاده و ریلی طراحی و ارائه شود.
۹- با عنایت به نقش و مأموریت این شهر جدید و همجواری آن با مسیر ریلی موجود، توجه به اصول طراحی شهر مبتنی بر توسعه حمل و نقل محور(TOD) خصوصاً به جهت تسهیل رفت و آمد با مرکز استان و فعالیتهای پیرامون در هماهنگی با شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید است.
۱۰- سند پهنهبندی حریم شهر جدید، مطابق مصوبه ۱۸/۱۱/۱۳۹۵ شورایعالی و متناسب با عملکرد منطقهای و فرامنطقهای شهر جدید همزمان با طرح جامع تهیه و ارائه شود.
۱۱- فرآیند نامگذاری شهر جدید، توسط متولی شهر جدید و در هماهنگی با وزارت کشور و در چارچوب ملاحظات فرهنگی و بومی منطقه انجام و نتایج آن به دبیرخانه شورایعالی گزارش شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
پیشنهاد ایران برای بازرسی کشتیهای دور از دسترس تصویب شد
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از تصویب پیشنهاد ایران در خصوص چگونگی بازرسی از کشتیها در محلهای دور از دسترس در اجلاس اخیر کمیته اعضای یادداشت تفاهم منطقهای اقیانوس هند خبر داد.
اله مراد عفیفی پور گفت: در بیست و هفتمین اجلاس کشورهای عضو IOMOU به میزبانی تانزانیا، پیشنهاد روش اجرایی نمایندگان سازمان بنادر و دریانوردی ایران برای کنترل و بازرسی کشتیها در محلهای دور از دسترس، با موافقت نمایندگان سایر کشورهای عضو به تصویب رسید و مقرر شد روش اجرایی یاد شده در ۱۲ ماه آینده در کشورهای عضو اجرا و متعاقباً موارد بازبینی احتمالی به کمیته گزارش شود.
عفیفی پور تاکید کرد: این روش اجرایی پیشنهادی به کشورهای عضو اجازه میدهد تا در مواقعی که با دلایل موجه (اعم از پاندمیها، تهدیدات، شناورهای بدون سرنشین، و...) امکان دسترسی فیزیکی به شناورها میسر نیست، بتوانند بدون تاخیرفرایندهای بازرسی کشتیها را انجام دهند و بدین ترتیب در بررسیهای مربوط به حفظ ایمنی کشتیها، خللی ایجاد نشود.
گفتنی است از تاریخ تصویب، این روش اجرایی به عنوان یکی از اسناد معتبر در کشورهای عضو IOMOU قابل بهرهبرداری است و به فهرست دستورالعملهای لازمالاجرا در روش اجرایی کنترل و بازرسی کشتیها در منطقه اقیانوس هند اضافه میشود.
پیشنهاد ادغام بازار ایران در زنجیره تامین جهانی با چین
رئیس کل سازمان توسعه تجارت گفت: تعامل با اقتصاد چین بهعنوان یکی از بزرگترین بازارهای مصرف در جهان، فرصتهای گستردهای فراهم میکند تا محصولات خود را در این بازار عرضه کنیم و در زنجیره تامین جهانی که چین یکی از رهبران آن است، ادغام شویم.
محمد دهقان دهنوی، در مراسم افتتاحیه پاویون ملی ایران در هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین، اظهار کرد: این رویداد فرصتی برای معرفی محصولات و خدمات ما به جهانیان ایجاد کرده و این تلاشها نشاندهنده عزم راسخ در راستای توسعه اقتصادی و گسترش همکاریهای بینالملل بهخصوص با چین است.
وی افزود: به بیان دیگر، پاویون ملی ایران تبلور این راهبرد کلان است که در آن مزیتهای اقتصادی و تجاری ایران از محصولات سنتی تا تولیدات پیشرفته به نمایش گذاشته شود و امید است که این راهبرد در چارچوب سیاست توسعه با کیفیت بالای چین دستاوردهای قابل توجهی برای مردم دو کشور به ارمغان بیاورد.معاون وزیر صمت بیان داشت: این رویداد فرصتی برای معرفی محصولات و خدمات ما به جهانیان ایجاد کرده و این تلاشها نشاندهنده عزم راسخ در راستای توسعه اقتصادی و گسترش همکاریهای بینالملل بهخصوص با چین است. به بیان دیگر، پاویون ملی ایران تبلور این راهبرد کلان است که در آن مزیتهای اقتصادی و تجاری ایران از محصولات سنتی تا تولیدات پیشرفته به نمایش گذاشته شود و امید است که این راهبرد در چارچوب سیاست توسعه با کیفیت بالای چین دستاوردهای قابل توجهی برای مردم دو کشور به ارمغان بیاورد.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به روابط دوستانه ایران و چین، افزود: مهمترین دلیل برای توسعه همکاریهای فی مابین رشد مبادلات تجاری، صنعتی و فناوری و سرمایهگذاریهای مشترک در پرتو اراده رهبران دو کشور است.معاون وزیر صمت با تأکید بر نگاه مثبت دو کشور در زمینه تقویت روابط تجاری، گفت: همکاری با چین در زمینههای مختلف میتواند منجر به پیشرفتهای چشمگیر هر دو کشور شود. این روابط برای ما فرصتی است تا از ظرفیتهای یکدیگر بهرهبرداری و در کنار هم، به سوی اهداف مشترک حرکت کنیم.
دهنوی اظهار داشت: تعامل با اقتصاد چین بهعنوان یکی از بزرگترین بازارهای مصرف در جهان، فرصتهای گستردهای را برای شرکتهای ایرانی فراهم میکند تا محصولات و خدمات خود را در این بازار عرضه و مهمتر اینکه در زنجیره تامین جهان که چین یکی از رهبران آن است، ادغام شوند. علاوه بر این، چین در سالهای اخیر به یکی از بازیگران کلیدی در سرمایهگذاری جهانی تبدیل شده است که این نقش میتواند به توسعه زیرساختها و پروژههای بزرگ در کشور ما کمک کرده و موجبات توسعه صادرات و انتقال فناوری را فراهم آورد.
به گفته رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران؛ ضروری است ایران در کنار چین نقش فعالتری در ابتکارات و سازوکارهای مرتبط ایفا کند که یکی از مؤثرترین این راهها عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس است.
دهنوی با بیان اینکه ایران با موقعیت جغرافیایی استراتژیک، میتواند یک پل ارتباطی بین شرق و غرب ایجاد کند، گفت: ایران با دارا بودن منابع غنی زیرزمینی و ظرفیتهای مواد اولیه، وجود نیروی کار متخصص و پیوندهای فرهنگی و اقتصادی با همسایگان خود، میتواند نقش مهم و مشارکت فعال در ابتکار کمربند و راه چین داشته باشد؛ این ظرفیت، منجر به سرمایهگذاریهای قابل توجه زیرساختی شده و تجارت را بهخصوص از طریق ریلی توسعه میدهد.
فعالیت غیرقانونی ۵۰۰ هزار واحد صنفی
سخنگوی اتاق اصناف ایران با اشاره به تبعات فعالیت واحدهای صنفی بدون مجوز، از مکاتبه و درخواست اتاق اصناف ایران از بانک مرکزی درباره منوط شدن ارائه دستگاه کارتخوان به اخذ شناسه صنفی خبر داد.
مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلات فعالیت واحدهای صنفی بدون جواز کسب، اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۵۰۰ هزار واحد صنفی بدون داشتن هرگونه جواز و به صورت غیرقانونی در حال فعالیت هستند که پیامد چنین پدیدهای ارتکاب انواع تخلفات صنفی، تضییع حقوق شهروندان و هزینههای گزاف رسیدگی به تخلفات این واحدها است.
وی درباره راهکار صحیح مقابله با این پدیده توضیح داد: اقداماتی چون بازرسی و مراجعه به واحدهای صنفی بدون مجوز، رسیدگی به شکایات شهروندان از واحدهای مذکور و طی مراحل دادرسی، موجب هدر رفت منابع مالی و زمانی، بکارگیری نیروی انسانی فراوان و ایجاد دیوان سالاری بیانتها میشود. بر این اساس اقتضای رعایت قانون این است که هر کسب و کار فاقد مجوز از خدمات دولتی و عمومی محروم شود. چراکه در غیر این صورت انگیزهای برای کسب و کار قانونمند وجود نخواهد داشت.
امیدوار با اشاره به تجربیات کارآمد قبلی مبنی بر الزام تشکیل پرونده مالیاتی برای دریافت دستگاه کارتخوان گفت: با توجه به اثرات مفید این اقدام در به حداقل رسیدن کتمان درآمد و مالیات ناشی از آن، طی مکاتبه با بانک مرکزی این پیشنهاد را ارائه کردیم که به منظور جلوگیری از فعالیت واحدهای صنفی بدون مجوز، ارائه ابزارهای پرداخت از جمله دستگاه کارتخوان، منوط به اخذ شناسه یکتای صنفی شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» از چگونگی حل چالشهای پیشروی تولید انرژی در زمستان گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 0
جبران عقب افتادگی ذخیره سازی سوخت
اخبار صنعت-حسین کوثری: ناترازی گاز در ایران به عنوان یکی از چالشهای مهم بخش انرژی کشور شناخته میشود. طبق اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، کشور با ناترازی روزانه حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز روبهروست. این وضعیت بهویژه در فصل زمستان و با افزایش مصرف خانگی و صنعتی، به یک مسئله بحرانی تبدیل میشود.
با گسترش شبکههای گازرسانی در سراسر کشور و توسعه صنایع انرژیبر، مصرف داخلی گاز بهویژه در فصول سرد سال به طور قابلتوجهی افزایش یافته است. سرمایهگذاری ناکافی در پروژههای توسعه میادین گازی و همچنین نوسازی زیرساختهای تولید، انتقال و ذخیرهسازی باعث کاهش توانایی تولید پایدار و پاسخگویی به تقاضا شده است.همچنین بسیاری از صنایع و خانوارها از تجهیزات قدیمی و کمبازده استفاده میکنند که منجر به مصرف بیش از حد گاز میشود.
از پیامدهای این مسأله میتوان به خاموشیها و قطع گاز اشاره کرد، ناترازی گاز میتواند منجر به قطع گاز در برخی مناطق و یا کاهش فشار در شبکه توزیع شود که بهویژه در فصل زمستان، باعث ایجاد مشکلات جدی برای مصرفکنندگان میشود.
صنایع عمده انرژیبر مانند پتروشیمی، فولاد و سیمان ممکن است به دلیل محدودیت در تأمین گاز، با کاهش تولید و خسارتهای اقتصادی مواجه شوند.
توسعه میادین گازی جدید و سرمایهگذاری در فناوریهای نوین استخراج میتواند به افزایش تولید و کاهش ناترازی کمک کند. همچنین، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز برای مدیریت مصرف در فصلهای پیک ضروری است.
همچنین آموزش مصرف بهینه گاز و استفاده از تجهیزات با بازده بالا، میتواند به کاهش مصرف داخلی کمک کند. همچنین، تشویق صنایع به نوسازی تجهیزات و استفاده از فناوریهای نوین انرژیبر، میتواند بخشی از بار مصرفی را کاهش دهد.
اجرای سیاستهای اصلاحی در زمینه قیمتگذاری گاز به گونهای که مصرفکنندگان را به استفاده بهینه و جلوگیری از اسراف تشویق کند، میتواند مؤثر باشد.
با استفاده از تکنولوژیهای نوین و سرمایهگذاری در پروژههای بهینهسازی انرژی، میتوان مصرف گاز در بخشهای مختلف را بهصورت مؤثرتری مدیریت کرد.
ناترازی گاز در ایران به دلیل افزایش مصرف و عدم تناسب آن با ظرفیتهای تولید و زیرساختی، به یک چالش جدی تبدیل شده است. با این حال، با اجرای تدابیر مناسب از جمله افزایش تولید، بهینهسازی مصرف و سرمایهگذاری در زیرساختها، میتوان از شدت این ناترازی کاست و به ثبات در تأمین گاز کشور دست یافت. همکاری همهجانبه دولت، بخش خصوصی و مصرفکنندگان در این مسیر ضروری است.
لزوم نگاه ملی در مدیریت مصرف بهینه گاز
معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر لزوم نگاه ملی در مدیریت مصرف بهینه گاز، گفت: شرکتهای گاز استانی برای اعمال مدیریت درست مصرف، باید با هماهنگی با مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، گازرسانی به نیروگاهها و صنایع را با برنامههای از پیش تعیینشده انجام دهند.
«سعید توکلی» در هفتمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی در شرکت ملی گاز ایران که با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای گاز استانی بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اعلام کرد: از مقامهای استانی انتظار میرود که با مدیران عامل شرکتهای گاز استانی در زمینه اعمال برخی محدودیتها و بهکارگیری راهکارهای مرتبط با استفاده از سوخت جایگزین در هماهنگی کامل باشند.وی با بیان اینکه بخشینگری آفت کار ماست، ادامهداد: خواهش ما این است از نگاه استانی و بخشی بپرهیزید و به مسائل با دیده ملی بنگرید؛ زیرا بخشینگری فقط مشکلات سنواتی ما را تشدید میکند، در صورتی که اکنون زمانی است که باید با همراهی و همافزایی، حال یکدیگر را بهتر کنیم.
استفاده از ظرفیتهای قانونی در بازدیدهای میدانی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران استفاده از ظرفیتهای قانونی را در بازدید از باغها، رستورانها و همه اماکنی که از گرماتابها استفاده میکنند، بسیار مهم دانست و گفت: بر اساس ابلاغیههای مصوب دولت و بالاتر از آن، بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب که فرمودند «تنها به گزارشات مکتوب، اکتفا نکنید، در میدان هم حاضر باشید»؛ حضور شما در میدان، دید وسیعتری در این زمینه به شما خواهد داد.
توکلی افزود: بازدید از مکانهایی که ممکن است مصرف زیاد آنان، تأثیر بسیاری بر روی شبکه سراسری گاز داشته باشد را جزو اولویت بازدیدهای خود قرار دهید؛ زیرا تذکر بهموقع شما میتواند برای شبکه، مفید فایده باشد.
امدادگران گاز؛ سفیران شایسته شرکت ملی گاز ایران
وی با اشاره به اینکه باید با کنتور خوانان و امدادگران تعامل بسیار خوبی داشته باشید و همیشه آنان را در نظر بگیرید، تصریحکرد: این افراد اگر بدانند مورد حمایت مدیران خود قرار دارند، بیتردید همواره بهعنوان سفیران شما، با مسئولیتپذیری بالا، نقش بایسته و شایستهای در برندسازی شرکت ملی گاز ایفا خواهند کرد.
معاون وزیر نفت در امور گاز تاکید کرد: با در نظر گرفتن ذینفعان خود و استفاده بجا از آنان، از ظرفیتهای قانونی حراست، قوه قضاییه و … برای حل ریشهای انشعابات غیرمجاز استفاده کنید. توکلی با بیان اینکه شما پرستاران حوزه صنعت گاز هستید، گفت: همانطور که پرستاران حوزه سلامت به فکر سلامت مردم هستند، همکاران بنده در شرکت ملی گاز ایران نیز بهعنوان پرستاران صنعت در اقصی نقاط کشور زحمت میکشند تا گاز، این انرژی پاک را پایدار و ایمن به مردم برسانند.
تشدید ناترازی گاز با غفلت از ذخیرهسازی و بهینهسازی
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی باید با جذب سرمایهگذاری و تولید بیشتر، ناترازی گاز در کشور را به حداقل رساند، همچنین ذخیرهسازی و بهینهسازی مصرف سوخت نیز دو مقولهای هستند که غفلت از آنها ناترازی را تشدید خواهد کرد.
سید موسی موسوی ، با بیان اینکه در زمان ناترازی گاز، موضوع بهینهسازی مصرف مقوله بسیار با اهمیتی تلقی میشود، اظهار کرد: باید با جذب سرمایهگذاری و تولید بیشتر، ناترازی گاز در کشور را به حداقل رساند.
وی با بیان اینکه در بحث گاز ناترازیهایی داریم که رفع آن زمانبر است، گفت: اشراف مدیریتی و فنی در این شرایط خطیر، از فاکتورهای مهم انتصابها در شرکت ملی گاز ایران است. با تیم مدیریتی جدیدی که در وزارت نفت و همچنین شرکت ملی گاز ایران ایجاد شده است و افراد نیز دارای سابقه خوبی در صنعت نفت و گاز هستند، معتقدم با کمترین چالش از فصل سرد سال عبور خواهیم کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص انتصابها در شرکت ملی گاز ایران نیز تصریح کرد: مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران دارای سابقه در سمتهای کلیدی در صنعت گاز است که انتظار میرود با رویکردهای نوین، مدیریت منابع گازی را بهبود بخشیده و بر تداوم تامین پایدار گاز بهویژه بخش خانگی تمرکز کند.
موسوی به موضوع استفاده شایسته از نیروهای بومی و متخصص در صنعت نفت توسط وزیر نفت اشاره و اظهار کرد: استفاده از نیروهای بومی در صنعت نفت بهویژه مجموعههای پالایشگاهی گاز، به توسعه پایدار و بهبود کیفیت خدمات و محصولات این مجموعهها کمک خواهد کرد.
مصرف گاز طبیعی در بخشهای مختلف اقتصاد ایران
آمار سهم مصرف گاز طبیعی در بخشهای مختلف اقتصادی از سال ۱۳۹۰ نشان میدهد که بخش خانگی، تجاری، نیروگاهها بیشترین سهم در سبد و رشد مصرف گاز طبیعی در ایران را داشته اند. هرچند یکی از ایرادات مهمی که در جمعآوری دادهی مصرف گاز کشور وجود دارد این است که آمار مصرف گاز طبیعی بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به صورت تفکیک شده بیان نمیشود و در ترازنامهی هیدروکربوری به عنوان مرجع تراز انرژی کشور و همچنین گزارش عملکرد شرکت ملی گاز ایران، آمار مصرف به صورت تجمیعی بیان میگردد. این معضل سبب شده که کار سیاستگذار برای برنامهریزی و تعیین راهکار نیز سخت شود.
بعد از بخش خانگی و تجاری، نیروگاهها بزرگترین مصرفکنندگان گاز طبیعی هستند. میانگین راندمان نیروگاههای کشور حدود ۳۲درصد است و بخش زیادی از گاز در این بخش اتلاف میشود. این در حالی است که در سال گذشته به دلیل ناترازی گاز طبیعی حدود ۱۸ میلیارد لیتر معادل ۹ میلیارد دلار سوخت مایع (نفتگاز و مازوت) در نیروگاهها استفاده شده است. قیمت پایین گاز سوخت و عدم وجود تکنولوژی مناسب موجب از دست رفتن قدرت رقابت نیروگاههای تجدیدپذیر در برابر نیروگاههای حرارتی شده است. به طوری که با وجود پتانسیلهای بسیار خوبی که در ایران وجود دارد تنها حدود ۱درصد از انرژی کشور توسط منابع تجدیدپذیر تامین میگردد و سرمایهگذاری در این بخش از صرفهی اقتصادی مناسب برخوردار نیست. ناگفته نماند در مدت اخیر برنامههایی برای گسترش ظرفیت تجدیدپذیر پیادهسازی شده که کافی نبوده اند.
وضعیت تامین سوخت نیروگاههای کشور و چالشهای پیشرو
تحویل گاز به نیروگاههای کشور از ابتدای سال تاکنون، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶.۳ درصد کاهش یافته، این کاهش، نیروگاهها را وادار به مصرف بیشتر سوخت مایع کرده، بهگونهای که مصرف مازوت و گازوئیل به ترتیب ۲.۱ و ۱.۸ برابر رشد داشته است، با این حال، تحویل گازوئیل ۲۶ درصد افزایش یافته که این موضوع موجب کاهش شدید سطح ذخایر گازوئیل به ۴۱ درصد ظرفیت مخازن شده است.
با شروع فصل سرما و گذر از ناترازی برق با چالش ناترازی گاز مواجه شدهایم، موضوعی که هر سال نیروگاهها را با چالشهای متعدد مواجه میکند، افزایش ناترازی گاز در سال جاری، فصل جدیدی را برای نیروگاهها باز کرده و بهنظر میرسد که امسال با چالشهای بیشتری مواجه باشیم. طبق اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، کشور با ناترازی روزانه حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز روبهروست. این وضعیت بهویژه در فصل زمستان و با افزایش مصرف خانگی و صنعتی، به یک مسئله بحرانی تبدیل میشود.
پایداری سوخت در بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور
ناترازی گاز نیروگاهها را نیز دامنگیر کرده، تاجایی که بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور در حال حاضر با مشکل جدی تأمین سوخت مواجه هستند. بر اساس گزارشها، میانگین کفایت سوخت در این نیروگاهها به حدود ۵ روز کاهش یافته است. برای نمونه، در نیروگاه اسلامآباد غرب، سوخت به پایان رسیده است و نیروگاههای حرا قشم، کازرون و کرمان نیز کمتر از یک روز سوخت دارند.
کاهش ذخایر گازوئیل و چالشهای تولید پایدار برق
تغییر مداوم سوخت نیروگاهها از گاز به گازوئیل و افزایش مصرف مازوت موجب افزایش خرابیها و کاهش ضریب بهرهبرداری از نیروگاهها شده است. در حال حاضر، محدودیتهای سوخت منجر به توقف تولید ۱۹۶ مگاوات برق در برخی نیروگاهها شده است.با توجه به کاهش تحویل گاز، پیشبینی میشود که اگر این روند ادامه یابد، هیچ گونه ذخیرهسازی برای سوخت در ابتدای فصل سرد نخواهد بود. در صورتی که شرایط مشابه سال گذشته در تحویل و مصرف سوخت تکرار شود، باز موجودی ذخائر نیروگاهها کفایت گذر از دوره سرد سال را نخواهد داشت. از این رو جبران عقب افتادگی ذخیره سازی سوخت در نیروگاهها نیازمند اقدامات اجرایی جدی تر از سال گذشته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.