شماره: 2475 / ۱۴۰۳ بيست و دوم آبان
تعداد بازدید : 1
اخبار
دیدار مشاور امنیت ملی عراق با سردار قاآنی
«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی نخستوزیر عراق با فرمانده نیروی قدس سپاه دیدار و گفتوگو کرد.«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در ادامه دیدارهای خود با مقامهای ایرانی، با سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
بن سلمان تجاوز اسرائیل به غزه، لبنان
و ایران را محکوم کرد
ولیعهد سعودی در نشست فوق العاده عربی-اسلامی در ریاض حمله رژیم صهیونیستی به غزه، لبنان و ایران را محکوم کرد.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در نشست فوق العاده عربی-اسلامی در ریاض گفت: تجاوزات مستمر اسرائیل به مردم فلسطین مانع به ثمر نشستن تلاشها برای صلح میشود. ما بار دیگر نسلکشی اسرائیل علیه ملت برادر فلسطین را رد میکنیم. ما همچنین عملیات نظامی در لبنان و هدف قرار دادن خاک لبنان و نقض حاکمیت آن را رد میکنیم. ما حملات به خاک ایران را رد میکنیم. ما بر لزوم ادامه تلاشهای مشترک برای ایجاد کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تاکید میکنیم.
ساماندهی کارکنان بایگانی شد؛
دولت لایحه دهد
نماینده پیرانشهر در مجلس بیان کرد: از رئیس جمهور میخواهم طرح ساماندهی کارکنان دولت را که با صرف وقت و هزینه های هنگفت، چکشکاری هم شده، در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد تا موانع قانونی شدن آن هموار شود.
کمال حسینپور نماینده پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی درباره طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت، اظهار کرد: این طرح یکی از مهمترین مصوبات مجلس یازدهم بود که با هدف تعیین تکلیف و سامان دادن به نیروهای شرکتی شاغل در دستگاههای اجرایی در مجلس مصوب شده است.
وی در توضیح اهداف تدوین طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت بیان کرد: این طرح به دنبال امنیت شغلی کارکنان و حذف واسطهها برای استخدام کارکنان است.
نماینده پیرانشهر در مجلس خاطر نشان کرد: طرح ساماندهی کارکنان دولت بعد از کش وقوسهای فراوان و رفت و آمدهای متعدد بین مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، به جایی نرسید و عملا به بهانه تحمیل بار مالی به دولت و بزرگ شدن آن بایگانی شد.
حسینپور اظهار کرد: متاسفانه مجلس با اقدامات و تلاش زیاد نتوانست مسئله طرح ساماندهی کارکنان دولت را حل کند و در نهایت به در بسته خورد.وی با بیان اینکه این طرح بار مالی ندارد و مجلس نمی خواست به دولت نیروی جدیدی تحمیل کند ، گفت: مجلس میخواست با طرح مذکور دست شرکتهای دلال را کوتاه کند. اما گویا زور این شرکتهای واسطه بیشتر بود.
نماینده پیرانشهر در مجلس بیان کرد: از آقای پزشکیان رئیس جمهور میخواهم این طرح را که با صرف وقت و هزینه های هنگفت، چکش کاری هم شده، در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد تا موانع قانونی شدن آن هموار شود.
محمد عفیف: عقب نشینی اسرائیل از لبنان نشانه عجز است
«محمد عفیف»، سخنگوی رسانهای حزب الله لبنان در خلال نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال احمد عیسی، خبرنگار تسنیم در مورد آخرین تحولات در جبهه جنوب لبنان گفت که عقبنشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان نشانه عجز این رژیم است.«محمد عفیف»، سخنگوی رسانهای حزب الله لبنان در خلال نشست مطبوعاتی خود به سوال خبرنگار تسنیم در مورد آخرین تحولات در جبهه جنوب لبنان پاسخ داد.محمد عفیف، در پاسخ به سوال «احمد عیسی»، خبرنگار تسنیم در بیروت در مورد دلایل سیاست متناقض اسرائیل در عقب نشینی دو لشکر ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان و همزمان تشدید حملات هوایی این رژیم آن را نشانه عجز و ناتوانی ارتش اسرائیل به ویژه در خطوط مقدم نبرد زمینی با رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان دانست.عفیف در ادامه افزود: صهیونیستها پس از این ناکامی تلاش کردند تا با بمباران مناطق مسکونی همچون ضاحیه این شکست را به لحاظ روانی تلافی کنند. سخنگوی رسانهای حزبالله سپس با بازخوانی شکستهای مکرر نظامیان صهیونیست در روزهای اخیر در جبهههای جنوب لبنان گفت: ما شکست و ناتوانی ارتش اسرائیل را در طول هفته گذشته به ویژه در جریان درگیریها در خیام در جنوب لبنان نیز شاهد بودیم. ارتش اسرائیل همچنین در تلاشهای خود برای نفوذ به بنت جبیل از چندین جبهه تا به این لحظه ناکام بوده و به لطف خدا شکست خواهد خورد.
تجارت بدون آرامش
ادامه از صفحه اول
عملاً این یک دوره گذار بود که مصوبات مجلس در آن زمان خیلی مصوبات قوی نبود. حتی شاهد بودیم که رئیس مجلس هم درگیر انتخابات مجلس بود. احتمالاً مجدد توسط مجلس جدید و دولت جدید مورد بازبینی قرار بگیرد تا انشاالله قانونی باشد که بتواند راهگشا باشد، نه اینکه سبب مشکلات عدیدهای برای مردم و فعالان بازار باشد.
یکی از ایرادات وارده به قانون تجارت استفاده از الفاظ مبهمی مانند ارجاع به عرف است. از شرایط اصلی قانونگذاری این است که قانون، شفاف و غیرمبهم باشد و مردم در اجرا دچار اشکال نشوند. وقتی که قانون مبهم است دادگاهها مجبور میشوند، آرای متفاوتی صادر کنند. وقتی آرای متفاوتی صادر شد، دادگاههای تجدیدنظر نیز متفاوت صادر میکنند. بعد مجبوریم به محض اینکه این قانون ابلاغ شود ظرف ۶ ماه، ۱۰ رأی وحدت رویه داشته باشیم. رأی وحدت رویه هم نمیتواند، مشکل قانونی را حل کند که از نظر مبانی بیبنیان و بیثبات است. بنابراین در رسیدگی و صدور حکم و همچنین اجرای آن اختلاف ایجاد میکند، درنتیجه تجارت را برهم میریزد.
یکی دیگر از بزرگترین ایرادات قانون تجارت که میتواند آسیب جدی به سیستم حقوقی کشور وارد کند، نسخ قوانین دیگر است. ایرادی که ما به این لایحه وارد میکنیم این است که تردیدی بر لزوم اصلاح مواد قانون تجارت وجود ندارد؛ لیکن ایراد اصلی، تغییر یکجا و کلی قانون تجارت است. به موجب این لایحه قانون تجارت ۱۳۱۱ و اصلاحیه ۱۳۴۷ و تمام قوانین و مقررات حوزه تجارت بهطور کلی نسخ میشوند و این لایحه با ۱۳۴۳ ماده در پنج کتاب شامل کتاب قراردادهای تجارتی، اسناد تجارتی، تجارت و مقررات حاکم بر آن، شرکتها و اشخاص حقوقی و ورشکستگی جایگزین آن میشود.
فضای کسبوکار و فضای تجارت، چه تجارت داخلی، چه خارجی هر روز در حال تغییر است؛ لذا لایحه جدید تجارت باید مسائل، تکنولوژیها و پیشرفتهای روز را مد نظر قرار دهد و این اهمیت زیادی دارد. نکته بعدی که در حوزه تجارت اهمیت زیادی دارد این است که باید امنیت سرمایهگذاری در آن تأمین شود. واقعیت قضیه این است، افرادی که وارد حوزه کسبوکار و تجارت میشوند، سرمایه خودشان را وارد میکنند و طبیعتاً قانون بایستی ناظر بر این باشد که سرمایه افراد دچار خدشه نشود؛ افراد تا مجوز فضای تجاری یا کسبوکاری را بگیرند زمان و سرمایه زیادی میبرد. این مسئله جزو اولویت دوم است؛ یعنی غیر از اینکه بهروز باشد، بایستی مسائل مربوط به تأمین امنیت سرمایهگذاری در آن لحاظ شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
تأکید پزشکیان بر حمایت از قشرهای آسیبپذیر
آقای پزشکیان با تاکید بر اینکه چارهای جز اصلاح ساختارها و روندها نداریم، گفت: اصلیترین ملاحظه دولت در این مسیر، پرهیز از وارد کردن شوک به جامعه و حمایت از قشرهای آسیبپذیر برای جلوگیری از اعمال فشار به آنها در این روند است.
آقای پزشکیان در دیدار جمعی از اقتصاددانان با بیان اینکه در حال تلاش هستیم تا با تقویت سرمایه اجتماعی و رفع ناترازیها در داخل و کاهش تنشها در عرصه بینالمللی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم قدمهای موثری برداریم، تصریح کرد: این جلسه را تشکیل دادیم تا ارزیابی شما از وضع موجود و پیشنهادها برای رفع مشکلات را بررسی کنیم.
رئیس جمهور افزود: در مدت سپری شده از آغاز به کار دولت چهاردهم، دیپلماسی را در سطح گستردهای از منطقه تا دیگر نقاط جهان به کار گرفتهایم و بنده و وزیر امور خارجه دیدارها و نشستهای پرشماری داشتهایم که آثار آن نیز قابل مشاهده است. در جریان حمله اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، کشورهای عربی منطقه یکپارچه این حمله را محکوم کردند و علاوه بر آن امروز فضای مثبتی بر روابط و همکاریهای منطقهای ما حاکم است.
آقای پزشکیان اظهار داشت: بنده هم در جریان رقابتهای انتخاباتی و هم از زمان انتخاب از سوی مردم همواره تاکید داشتهام که ما به دنبال درگیری و جنگ نیستیم و تمرکز ما معطوف به توسعه کشورمان است، اما رژیم صهیونیستی از همان نخستین روز آغاز به کار رسمی بنده با ترور شهید هنیه در برنامههای ما اخلال ایجاد کرد.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در عرصه داخلی تلاش کردیم در راستای شعار وفاق، با نهایت هماهنگی میان ارکان نظام کارها را به پیش ببریم، گفت: جلسات منظم و مستمری با سران قوای دیگر دارم و در سطوح دیگر نیز تلاش کردهایم همواره بالاترین سطح هماهنگی را داشته باشیم. در این مدت مقام معظم رهبری نیز حمایت بسیار خوب و موثری از ما داشتهاند و اگر این حمایتها نبود خیلی از اقدامات مثل انتصابات مسئولان عالی اجرایی از میان زنان و افراد اهل اقلیتهای مذهبی و مدیران بومی در استانها ممکن نمیشد. همه این اقدامات در جهت ارتقای سرمایه اجتماعی انجام شده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه توزیع یارانهها به شکل فعلی یک نوع بیعدالتی است، اظهار داشت: برنامههایی برای رسیدگی به مهمترین مشکلات از جمله ناترازیها در عرصههای مختلف مثل انرژی و پول در حال تدوین هستند و تلاش داریم در نشستهایی با صاحبنظران عرصههای مختلف به این برنامهها غنا و قوت بیشتری ببخشیم.
آقای پزشکیان با بیان اینکه باور عمیق داریم که در فضای دعوا و مجادله، هر چه بیشتر تلاش کنیم برآیند عمل ما بیشتر به صفر نزدیک خواهد شد، افزود: به دنبال آن هستیم تا با گسترده کردن چتر وفاق از همه ظرفیتها برای رفع مشکلات کشور بهره بگیریم و از شما نیز میخواهم که با تمام وجود و توان خود به ما برای حل مشکلات کمک کنید.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه چارهای جز اصلاح ساختارها و روندها نداریم، اصلیترین و اساسیترین ملاحظه دولت در این مسیر را پرهیز از وارد کردن شوک به جامعه و حمایت از قشرهای آسیبپذیر برای جلوگیری از اعمال فشار به آنها در این روند عنوان و تصریح کرد: موفقیت در این مسیر در گروی ایجاد نگاه و زبان مشترک است؛ دولت برگزاری نشستهایی را با صاحبنظران آغاز کرده که جلسه با جامعهشناسان و اقتصاددانان در این راستا بوده و با صاحبنظران سایر عرصهها نیز نشستهای منظم، مستمری و تخصصی خواهیم داشت.
آقای پزشکیان ایجاد شفافیت در لایحه بودجه را از جمله اقدامات دولت برای اصلاح روندها و مقدمه اصلاح ساختارها برشمرد و گفت: عدهای تصور کردند که دولت بودجه برخی بخشها را افزایش داده، در حالی که ما فقط ردیفها و اعتبارات بودجهای را شفاف کردیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای نجات کشور از مشکلات پیشرو و تسریع مسیر پیشرفت راهی جز این نداریم که همه دست به دست هم دهیم و از همه ظرفیتها بهره بگیریم، خاطرنشان کرد: بنده به مردم قول میدهم که در این مسیر صادقانه با آنها سخن بگویم و به آنان اطمینان میدهم که همانگونه که تاکنون هیچگاه دروغ نگفتهایم، پس از این نیز هرگز از من دروغ نخواهند شنید. بنده به دنبال آن نیستم کارهایی انجام دهم که برای دوره بعدی ریاست جمهوری رای جمع کنم، لذا با آرامش و انگیزه بالا به دنبال انجام دادن کار درست هستم.
پیش از سخنان رئیس جمهور عده ای از استادان و اقتصاددانان حاضر در جلسه به تشریح دیدگاهها و نظرهای خود درباره وضع فعلی اقتصاد کشور، راهکارها و لوازم اصلاحات اقتصادی پرداختند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
اخبار
قالیباف:
جمهوری اسلامی به روند آتشبس در غزه و لبنان کمک میکند
رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تلفنی با همتای لبنانی خود گفت: امروز محور شما هستید و در مرکز گفتگوهای آتشبس قرار دارید از این رو محور مقاومت و ما هرگونه حمایتی که لازم باشد از جنابعالی به عمل میآوریم.
محمدباقر قالیباف و نبیه بری بهمنظور تبادل نظر درخصوص آخرین وضعیت لبنان بهصورت تلفنی گفتگو کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدا ضمن تقدیر از میهماننوازی همتای لبنانی در سفر اخیر خود به بیروت، گفت: بعد از پایان سفرم به لبنان عازم ژنو شدم و سعی کردم مسائل لبنان را در یکصد و چهل و نهمین مجمع پارلمانی اتحادیه بین المجالس جهانی IPU مطرح و پیگیری کنم. در همین راستا خطاب به همه کشورهای حاضر در این مجمع شرایط لبنان را تبیین کردم. به محض بازگشت به ایران نیز پیگیر کمکهای انساندوستانه و انجام پشتیبانیهای لازم از لبنان بودم.
وی افزود: در ایران رهبری معظم انقلاب، مردم، دولت و مجلس از لبنان حمایت میکنند. امروز محور شما هستید و در صحنه سیاسی لبنان در مرکز گفتگوهای مربوط به آتشبس و رسیدگی به جنگزدهها قرار دارید، از این رو محور مقاومت و ما از جنابعالی حمایت سیاسی و هرگونه حمایت دیگری که لازم باشد به عمل میآوریم.دکتر قالیباف با بیان اینکه برای موفقیت لبنان دعا میکنیم، گفت: براساس توافقاتی که در زمان شهید سیدحسن نصرالله نیز صورت گرفته بود، کمک میکنیم تا روند آتشبس پیش برود.
نبیه بری: اهتمامی که در سفرتان به لبنان داشتید را در ژنو هم شاهد بودیم
نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز در این تماس تلفنی ضن تشکر از تماس و اهتمام دکتر قالیباف نسبت به مسائل لبنان، بیان کرد: اهتمامی که در سفرتان به لبنان داشتید را در ژنو هم شاهد بودیم. مطمئنا هر جا که حضور داشته باشید این اهتمام را دارید. وضعیت امروز لبنان بسیار حساس است. دشمن صهیونیستی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار لبنانی را آواره کرده و در صدد حذف کامل بخشهایی از روستاها و شهرکهای جنوب لبنان از روی نقشه است.
وی افزود: صهیونیستها در حال ارتکاب جنایاتی شبیه غزه، در جنوب لبنان یعنی ضاحیه جنوبی بیروت و منطقه بقاع هستند. اگر بخواهم به اختصار شرایط لبنان را تشریح کنم؛ باید بگویم همان کاری که در غزه کردند را در لبنان تکرار میکنند؛ البته این اقدام باعث نمیشود که مقاومت به ایستادگی و مبارزه خود ادامه ندهد.
رئیس مجلس لبنان گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی به صورت مداوم در حال قتل و کشتار هستند و خانوادههایی را در جریان این حملات به طور کامل از بین بردهاند. در شرایط حاضر بار سنگین آوارگی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به ما تحمیل شده است. در این شرایط با اتکاء به قدرت ایمان و توانمندی هایمان انشاءالله بر دشمن پیروز میشویم.
محسنی اژهای؛ مبارزه با فساد از الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور است
رئیس قوه قضائیه گفت: مبارزه با فساد یکی از الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید است؛ اما این مبارزه باید علمی، حرفهای، بدون تبعیض و همهجانبه باشد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در نشست شورای عالی قوه قضائیه درباره تحکیم امنیت جامعه در همه ابعاد و سطوح بویژه امنیت روانی مردم گفت:چنانچه امنیت نباشد، در سایر موضوعات از جمله «اقتصاد» نیز ضربه میخوریم؛ امروز دشمن در جبهههای مختلف برای برهم زدن امنیت داخلی و ایجاد ناامنی در کشور و ترور و اقداماتی از این دست، بیش از همه اوقات، در حال تلاش و توطئه است
وی افزود: اگر چه دشمن در نتیجه کوششهای همه مسئولان و نیروهای ذیصلاح، موفق به پیشبرد مقاصد شومِ ضدامنیتی خود نشده است، اما در راستای تحکیم امنیت، باید تلاش خود را مضاعف کنیم؛ من در اینجا مجدداً از مجاهدتهای همه نیروهای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی تقدیر به عمل میآوردم و تاکید میکنم که مقامات قضایی ذیربط، حمایت کامل را از کلیهی مدافعان امنیت به عمل آورند و پروندههایی که در این راستا تشکیل میشوند را با نهایت دقت و سرعت، به سرانجام برسانند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: امنیت روانی جامعه نیز همان ارزش و اهمیت امنیت فیزیکی را دارد؛ در دهه نخست پیروزی انقلاب، دشمن و ایادی او، قبل از ترور فیزیکی افراد، مباردت به تررو شخصیتی میکردند و در جامعه به لحاظ روانی، التهاب ایجاد میکردند؛ امروز نیز دشمن بر روی برهمزدن امنیت روانی جامعه و ایجاد حواشی و مشغول کردن افراد به یکدیگر و غفلت از مباحث اصلی، سرمایهگذاری کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: برای خنثیسازی این توطئه دشمن نیاز به هوشیاری همه کارگزارن نظام و آحاد مردم است؛ برخی افراد از روی غفلت در زمین دشمن بازی میکنند و حتی گاهی به زعم خود، قصد خیر دارند، اما در اصل در نقشه دشمن بازی میکنند و موجبات برهمزدن امنیت روانی مردم را فرام میآورند. علیایحال باید همه هوشیار باشیم؛ غفلت از مسائل اصلی کشور و پرداختن به حواشی، خواست و دستورکار دشمن است. گاهی یک موضوع که دغدغه مردم هم نیست به موضوع اصلی بدل میشود و در باب آن، نشستها و جلسات برگزار میگردد، اما از مسئله اصلی کشور که اقتصاد است غفلت میشود! فلذا همه ما کارگزاران باید هوشیار باشیم.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: برخی از روی غفلت و یا اشتباه گرفتن مصادیق، در مسیری میافتند که موجب برهمزدن امنیت روانی جامعه میشود؛ این افراد را باید در مراتب نخست با تذکر، تبیین، هشدار و انذار؛ آگاه و متنبّه کرد و چنانچه این قبیل اقدامات ثمربخش نبودند، در نهایت دقت و سرعت، نسبت به آنها برخوردهای قضایی را انجام داد، البته برخی نیز عامدانه عملی مرتکب میشوند و یا حرفی میزنند تا امنیت روانی مردم و جامعه را مخدوش کنند؛ در قبال این افراد نیز قطعاً برخورد مقتضی و قاطعانه قانونی و قضایی اِعمال خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه گفت: سالهاست تاکید میشود در راستای تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید باید از میزان تصدیگری دولت کاسته شود و بر نقش و کارکرد حمایتی و نظارتی دولت افزوده شود؛ فلذا باید بررسی شود که این مهم تا چه میزان عملیاتی شده است؟ از سویی دیگر، مبارزه با فساد نیز از الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید است؛ اما این مبارزه باید علمی، حرفهای، بدونتبعیض و همهجانبه باشد و اگر چنین نباشد ممکن است با هدف مبارزه با فساد، یک جا را درست کنیم، اما جای دیگر را خراب کنیم!
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: تکیه بر ظرفیتها و استعدادهای داخلی از دیگر الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید است؛ گره زدن مشکلات اقتصادی به بیرون و نگاه و توجه به اینکه «چه کسی در انتخابات فلان کشور پیروز میشود و چه کسی میآید و چه کسی میرود» جز اتلاف وقت و عقبماندگی، عایدی برای ما ندارد. این گزارهای است که تجربه ما، آن را به اثبات رسانده است؛ برخی آمدند و خواستند با نگاه به بیرون و ایجاد برخی ارتباطات، مشکلات را حل کنند؛ اما مشکلات حل که نشد، بدتر نیز شد؛ بنابراین ضرورت نگاه به درون و بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی یک اصل اساسی است و ما که تاکید میکنیم «بر مردم تکیه داریم»، باید در راستای تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید، ظرفیتهای بالقوه مردمی و داخلی را به فعلیت برسانیم.
کارشناس و فعال تجاری در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
ضربات عوامل نفوذی بر اقتصاد ایران کاراتر از تحریم ها است
کارشناس و فعال تجاری و اقتصادی گفت: ابزارهای دست دشمن با هوشیاری ومدیریت باید حذف شود و از بین برده شود. مادامی که عوامل نفوذی قدرت حرکت و تاثیر گذاری بر اقتصاد ایران را دارند نیازی به تحریم های ترامپ نداریم چرا که این عوامل اقتصاد ایران را ده برابر تحریم های ترامپ به عقب می رانند.
جلیل جلالی فر کارشناس و تحلیلگر تجاری و اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت با تاکید بر این موضوع که سیاست های رئیس جمهور جدید آمریکا مبنی بر جلوگیری از گسترش جنگ در سطح جهانی خواهد بود به ظرفیت های ایران و روسیه و اذعان آمریکا به این پتانسیل ها اشاره کرد و گفت: بی تردید ترامپ به عنوان یک بیزینس من یا مرد معامله گر شناخته می شود از این روست که همگان بر این نکته تاکید دارند که ترامپ مانع ارسال تسلیحات نظامی و حمایت های مالی به اوکراین می شود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: آقای ترامپ با توجه به شناختی که از ظرفیت های روسیه دارد قطعا این روند را در دستور کار خود قرار می دهد، پس به این خاطر است که وی در مناظرات انتخاباتی به صراحت اعلام کرد به دنبال پایان جنگ در اوکراین خواهد بود و این موضوع خود به خود روی آرامش اقتصادی جهان اثرات مثبتی به جا می گذارد.
به اعتقاد جلیل جلالی فر، فعلاً شواهد گویایی آن است که آمریکا با ریاست جمهوری ترامپ مایل به کمک به زلنسکی نیست، چرا که ترامپ به خوبی می داند روسیه کشور کوچکی نیست یعنی با تحریمهای آمریکا شکسته نمی شود،همانگونه که ایران نیز با تشدید تحریم ها در دوران دونالد ترامپ شکسته نشد.
جلالی فر معتقد است: مقاومت ایران و روسیه در برابر تحریم های آمریکا بسیار زیاد بوده است. از سوی دیگر روسیه با سازماندهی بریکس و دنبال کردن اهداف بریکس در واقع نقطه مقابل امریکا ایستاده است با توجه به اینکه ۴۸ درصد اقتصاد دنیا تحت نظر کشورهای عضو بریکس است طبیعتاً آمریکا باید از اعمال تحریم ها در خصوص کشورهای بزرگ و تاثیرگذاری در اقتصاد جهان مثل روسیه عقب نشینی کند.
وی با اشاره به اینکه ترامپ اهل معامله است گفت: ایران وروسیه باید از ظرفیت ترامپ که اهل معامله کردن است یعنی امتیازی می دهد و امتیازی می گیرد به نفع رفع تحریم ها و حضور بیشتر درعرصه جهانی استفاده کنند.
جلالی فر با اشاره به اینکه متاسفانه برخی در داخل ایران چوب لای چرخ توسعه و رشد اقتصادی می گذارند به یک موضوع مهم اشاره کرد و گفت: قبل از اغتشاشات در ایران رئیس موساد به نکته ظریفی اشاره کرد ضمن اینکه آقای ترامپ نیز گفته است من علاقه ای به تغییر حاکمیت در ایران ندارم، رئیس موساد گفته بود ما پاسخ ایران را از داخل می دهیم! پاسخ ایران از داخل اشاره به ظرفیت های دشمن در داخل است که مانع توسعه و تحولات اقتصادی می شوند و از سمت و سوی اقتصاد ضربه های مهلکی به پیکره جامعه وارد می کنند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: بنده به عنوان فردی که از ابتدای انقلاب اسلامی در صحنه های اقتصادی و اجتماعی حضور داشته ام بر این نکته تاکید دارم که سخنان رئیس موساد یک کد است، یعنی خیال آنها بابت کارکرد عوامل نفوذی راحت است چرا که می دانند مانع مدیریت درست اقتصاد در ایران می شوند بنابراین نیازی نمی بینند از بیرون خود را درگیر کنند و ضربه ای به ما وارد کنند.
کارشناس تجاری و اقتصادی گفت: تاثیرات منفی عوامل نفوذی و سوء مدیریت ها و فسادهای اقتصادی است که معیشت مردم را دچار چالش های جدی کرده است به طوری که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم امروز تاسف آور است.
جلیل جلالی فر خاطر نشان کرد: وضعیت امروز بنگاه های بزرگ تولیدی را ببینید حتی در پرداخت حقوق کارمندان خود مانده اند، واحدهای اقتصادی به بدترین شکل ممکن مدیریت می شوند به طوری که دولت مجبور به پرداخت حقوق بازنشستگان در صندوق های بیمه ای مختلف است.
وی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: ابزارهای دست دشمن با هوشیاری ومدیریت باید حذف شود و از بین برده شود. مادامی که عوامل نفوذی قدرت حرکت و تاثیر گذاری بر اقتصاد ایران را دارند نیازی به تحریم های ترامپ نداریم چرا که این عوامل اقتصاد ایران را ده برابر تحریم های ترامپ به عقب می رانند.
حل ناترازی برق وابسته به همکاری دولت، مجلس و مردم
کامبیز میرکریمی-عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه: یکی از موضوعاتی که طی روزهای گذشته خبر ساز شده است موضوع توقف مازوت سوزی در راستای جلوگیری از آلودگی هوا و عدم بیماری مردم است، اما از آن سو قطعی برق خانگی و صنعتی به مردم و واحدهای صنعتی ابلاغ شده است.
آنچه در این موضوع حائز اهمیت است توجه به یک نکته مهم درباره رفع کمبودها یا ناترازی برق است. متاسفانه طی سال های اخیر که موضوع افزایش ناتراژی انرژی بسیار خبر ساز شده است برخی بسیار ناامیدانه نسبت به عدم رفع ناترازی ها آن هم در کوتاه مدت سخن می گویند و تاکید دارند که رفع ناترازی های انرژی مثلا برق در کوتاه مدت امکان پذیر نیست در حالی که اتفاقاً ممکن است.
کشوری که سالانه میلیاردها دلار صرف یارانه انرژی میکند می تواند با حذف بخشی از یارانه انرژی موضوع مهم توسعه نیروگاههای خورشیدی را در دستور کار قرار دهد.
در صورتی که این موضوع به صورت عملی در دستور کار مسوولین قرار بگیرد قطعا ظرف ۸ ماه می توانیم بزرگترین نیروگاهها را در جای جای کشور احداث کنیم آن هم کشوری مثل ایران که از ذخایر آفتابی و خورشیدی بسیار قابل توجهی برخوردار است.
استفاده از پنل های خورشیدی می تواند برق مورد نیاز کشور را تامین و تضمین کند در این صورت است که مردم اتفاقا به دنبال خرید خودروهای برقی می روند و این روند کمک شایان توجهی به رفع آلودگی و مصرف بیش از حد بنزین می کند.
بی تردید ایران که در دنیا به عنوان ابر قدرت انرژی مطرح است می تواند در این زمینه سردمدار تولید انرژی باشد و ناترازی در بحث برق نداشته باشد.
از سوی دیگر باید برنامه منسجمی برای جلوگیری از هدر رفت انرژی توسط کارشناسان امر طراحی شود چرا که متاسفانه هدر رفت انرژی در ایران نسبت به جهان بسیار بالاست، اما تحقق این موضوع وابسته به همکاری مردم، اطلاع رسانی درست رسانه ها و همکاری مجلس و اتاقهای بازرگانی و تشکل های مختلف است در این صورت امید می رود به سرعت شاهد حذف ناترازی ها باشیم و به رشدهای اقتصادی که در نتیجه تولید و صادرات بیشتر است برسیم.
در صورتی که ناترازی برق و انرژی رفع نشود بی شک بسیاری از صنایع ما اعم از واحدهای تولیدی کوچک تعطیل می شوند و بیکاری کارگران؛گرانی تولید و سایر تبعات این رویه چالش های مختلفی بر کشور و مردم وارد می کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.