شماره: 2478 / ۱۴۰۳ بيست و هفتم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
ثبات اقتصادی با گره نخوردن منابع نفتی به بودجه
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اگر منابع بودجه کشور را به منابع تورمی مثل نفت گره نزنیم میتوانیم اقتصاد را با ثبات مدیریت کنیم.
سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: نباید هزینههای جاری را از درآمدهای نفتی تامین کنیم و شعار و عملکرد ما این است که با صحبت با مردم بگوئیم مگر شما فرش زیر پایتان را خرج هزینههای جاری میکنید؟ باید فرهنگ سازی کنیم که ثروت نسل آتی را باید برای آینده سرمایه گذاری کنیم و این موضوع باید تبدیل به گفتمان شود.
وی افزود: باید به سمتی برویم که صاحبان کسب و کار محل هزینه کرد مالیاتشان را خود معرفی کنند. موضوع مالیات نیاز به اقناع و اتفاق نظر دارد. اینکه بخواهیم درآمد مالیاتی را ۷۰ درصد افزایش دهیم باید مردم توجیه باشند. مردم بعضا این سوال را دارند که چرا با وجود منابع نفت و گاز، ما باید مالیات بدهیم. باید به مردم توضیح دهیم که ثروت بین نسلی کشور و سرمایهها نباید صرف امور جاری شود. باید مفصل در این زمینه گفتگو شود و رسانهها بخصوص رسانه ملی در این زمینه نقش موثری دارند.
رئیس سازمان امور مالیاتی پدیده مالیات را پدیدهای اجتماعی خواند نه صرفا اقتصادی و گفت: مالیات ابزار تنظیم گری بر مبنای اطلاعات درست است. مالیات باید در جای پای محکمی قدم بردارد و اطلاعات درستی داشته باشد. در سازمان امور مالیاتی تکلیف مهمی داریم و باید با مردم با کرامت رفتار کنیم و با رضایت مندی از مردم مالیات اخذ کنیم و در کنار آن مشکلات مردم باید شنیده شود و عادلانه اخذ مالیات انجام شود.
سبحانیان بیان کرد: امسال با وجود فرصت محدود حدود ۴۰۰ هزار نفر محل هزینه کرد مالیاتی خود را مشخص کردند و ۷ هزار میلیارد تومان از این محل تامین مالی شد. این مالیات صرف عمران و آبادانی شهرها و روستاها میشود. این موضوعات نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دارد.
وی تصریح کرد: ما میزهای خدمت را برگزار میکنیم و همین که مردم میبینند حرفشان شنیده میشود به آرامش میرسند. البته نباید زبان تیز ما در حوزه مالیاتها باشد. مثلا در حوزه مسکن و خانه خالی باید دریافت مالیات مبتنی بر اطلاعات درست باشد. متاسفانه در خانههای خالی این مشکل را داریم. اطلاعات ما مبتنی بر یک دستگاه دیگری است. دستگاهها اطلاعات خانههای لوکس را به ما نمیدهند. وقتی اطلاعات نادرست از دستگاههای دیگر به ما ارایه میشود مبتنی بر آن اخذ مالیات باعث مشکلات برای مردم در بخشهایی مثل خروج از کشور میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
سازمان ملی زمین و مسکن:
فقط ۵۰هزار هکتار
زمین مسکونی داریم
سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه ۹۲.۵ درصد اراضی در اختیار این سازمان در حریم شهرهاست اعلام کرد: مساحت کل اراضی مسکونی در اختیار حدود ۵۰ هزار هکتار است.
سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرد: 92.5 درصد از اراضی در اختیار این سازمان در حریم شهرها واقع شده که به لحاظ قانونی، قابلیت تعریف کاربری مسکونی و اختصاص به طرحهای مسکن را ندارد یا در شهرهایی واقع شدهاند که اساساً (در حال حاضر) تقاضا و نیاز مسکن وجود ندارد که به موجب قانون صرفاً صیانت از حقوق دولت در این اراضی برعهده این سازمان قرار دارد.
سازمان ملی زمین و مسکن به موجب قانون تاسیس و اراضی ملی و موات و دولتی داخل محدوده و حریم شهرها را به نمایندگی از دولت و مطابق قوانین و مقررات ابلاغ شده اداره میکند.
به عبارت دیگر اینگونه اراضی در مالکیت این سازمان قرار ندارد بلکه سازمان نمایندگی دولت در این اراضی را عهدهدار است و چگونگی اداره آن نیز در قوانین و مقررات به تفصیل بیان شده است.
به عنوان مثال در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، این سازمان به نمایندگی از دولت و مردم برای تامین مسکن فاقدین مسکن این اراضی را استفاده خواهد کرد.
در حال حاضر تنها 7.5 درصد معادل 136 هزار و 50 هکتار از اراضی در اختیار این سازمان (1.814.000 هکتار) داخل محدودههای شهری قرار گرفته که تمام این مساحت هم کاربری مسکونی ندارد بلکه دارای کاربریهای عمومی از قبیل فضای سبز، پارکها، تجهیزات شهری، کاربریهای آموزشی، فرهنگی، اداری و ... است.
از مساحت اراضی مسکونی نیز بخش اعظم آن در سایتهای اجاره زمین 99 ساله مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی قرار گرفته که اگرچه اسناد آنها بهنام سازمان ملی زمین و مسکن و به نمایندگی از دولت است اما این اراضی به امر مسکن تخصیص داده شده و به اصطلاح زیر بار پروژههای مسکونی قرار گرفته است.
همچنین کاربریهای غیرمسکونی نیز حسب نیاز و براساس برنامههای مصوب و در چهارچوب ضوابط و مقررات حاکم واگذار میشود و منابع آن نیز براساس ضوابط بودجه سالیانه صرف هزینههای آمادهسازی و تامین زمین طرحهای مسکن میشود.
اگرچه کل اراضی دولتی در اختیار این سازمان 1.814.000 هکتار است اما پس از انطباق کاربری اراضی با منابع موجود مساحت کل اراضی مسکونی در اختیار حدود 50 هزار هکتار است که سابقاً بخشی در قالب مسکن مهر در اختیار متقاضیان قرار گرفته و مابقی نیز به طور کامل در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر امور اقتصادی و دارایی: رشد تولید، قدرت خرید حقیقی مردم را افزایش میدهد
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تا زمانی که رشد تولید به عنوان متغیر حقیقی اقتصاد کلان محقق نشود، قدرت خرید حقیقی مردم افزایش نخواهد یافت.
«عبدالناصر همتی» دیروز (شنبه) در همایش «تامین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» افزود: تولید مهم است و این همایش می تواند گام خوبی در جهت رشد تولید باشد. اگر رشد و تولید اتفاق نیفتد، روز به روز قدرت خرید مردم کاهش می یابد.
همتی با بیان اینکه رشد اقتصادی ما در سالهای گذشته بیش از سه درصد نبوده است، خاطرنشان کرد: شرایط نا اطمینان در اقتصاد نخستین لطمه را به تولید و اقتصاد می زند؛ بنایراین باید نااطمینانی را کوتاه کنیم و اثر آن را بر تولید کاهش دهیم.
وی با یادآوری اینکه با تورم بالایی در کشور روبهرو هستیم، ادامهداد: با ساختار نامناسب اقتصادی موجود، با توقف تورم، رشد متوقف می شود و با شروع رشد، تورم ایجاد می گردد؛ در حالی که با اصلاحات میتوان این مساله را درست کرد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: مجلس پارسال قانون خوبی برای رفع مشکل و تامین مالی تولید تصویب کرد، تا پیش از آن فشار به بانک ها و تامین مالی از این طریق بود، اما اگر راهکارهایی که در قانون پیشبینی شده را بهطور جدی دنبال کنیم، می توانیم به موفقیت های زیادی برسیم.
وی ادامه داد: ما تاکنون نتوانستهایم از ابرازها و سرمایه های در اخیتار خود به خوبی استقاده کنیم، سرمایه فیزیکی و نهادی بسیار مهم است، قانون یاد شده همه اینها را دیده است که فشار به سیستم بانکی را کاهش خواهد داد، اما همچنان سیستم بانکی عامل برتر در تامین مالی خواهد بود. این قانون اختیار تامی به شورای تامین مالی داده است و اگر بتوانیم ابزارهای لازم را طراحی کنیم، گام های خوبی برداشته خواهد شد.
وی بیان داشت: در سه ماه گذشته در وزارتخانه که این شورا را تشکیل دادیم، مصوبات خوبی در خصوص صندوق پروژه یا شیوهنامه سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز، زنجیره مالی تامین کالا و ... داشتیم که همگی مهم است و در عمل خواهیم دید همه اینها میتوانند بخشی از مشکلات تامین مالی را حل کنند.
وزیر اقتصاد گفت: در سال ۱۳۹۶ با دلار حدود سههزار تومانی، حجم نقدینگی نزدیک به ۳۶۰ میلیارد دلار بود، اما امروز این رقم با احتساب نرخ ارز موجود به ۱۴۰ میلیارد کاهش یافته و همین امر موجب میشود که احساس کنیم نقدینگی کم است.
وی خاطرنشانکرد: دولت تنگنای نقدینگی را درک کرده و تصمیمات لازم را گرفته است.
همتی با بیان اینکه مشکل واحدهای تولیدی نقدینگی است، افزود: بانک مرکزی برای کنترل تورم، نقدینگی را کاهش میدهد. افزایش درآمد ارزی ناشی از فروش نفت هم نداریم، بنابراین رشد اقتصادی کاهش مییابد. نباید برای رشد اقتصادی منتظر افزایش قیمت نفت باشیم و باید ابزارهای غیر ارزی برای رشد اقتصادی را تقویت کنیم. محیط کسب و کار ما متناسب با سرمایه گذاری نیست.
همتی اضافهکرد: محدودیت تسهیلات دهی بانک ها به دلیل کنترل ترازنامه و کنترل نقدینگی، مشکلات را حل نکرده است. در عمل اضافه برداشت بانک ها بالا رفته و اگر «ریپو» را هم اضافه کنیم یکهزار همت اضافه برداشت داریم که بخش زیادی از اضافه برداشت مربوط به بانک های خصوصی است. برای خروج از رشد اقتصادی پایین و تنگنای مالی، در ستاد اقتصادی دولت مقرر شد که اقداماتی فراتر از نقدینگی پیش بینی شده بتوان گشایشی برای بخش های مولد و پیشران اقتصاد تعریف کرد تا تولید تهییج شود.
وی با تاکید بر اینکه بنگاه داری بانک ها امسال باید تمام شود، گفت: درباره بانک های دولتی نظارت میکنیم تا امسال این پرونده بسته شود، بانک مرکزی هم نظارت کند تا بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم بانک ها از بنگاهداری خارج شوند. برای تشویق بانک ها به خروج از بنگاهداری تمهیداتی در نظر گرفته شده است.
وی بیانداشت: منابع حاصل از خروج از بنگاهداری برای بخش های پیشران سود آور به کار برده خواهد شد و مدل کسب و کار بانک ها باید تغییر کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافهکرد: این نوید را میدهم که قانون تامین مالی تولید را به عنوان اصل و پایه خروج از تامین مالی تورمی در دستور کار قرار داده ایم. هدف ما این است که از تله رشد میانگین سه درصد سه دهه گذشته خارج شویم، اما نه با رشد تورمی. رشد تولید، قدرت خرید حقیقی مردم را افزایش میدهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل راهآهن خواستار سیر واگنهای باری ایران در ازبکستان شد
مدیرعامل راهآهن در دیدار با رئیس هیات مدیره راهآهن ازبکستان در حاشیه اجلاس سی آی اس، خواستار امکان سیر واگنهای باری ایران در قلمرو ازبکستان شد.
«جبارعلی ذاکری» در دیدار با «ظوفر نرزوالله یف» رئیس هیات مدیره راه آهن ازبکستان در حاشیه هشتاد و یکمین اجلاس شورای راه آهنهای کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) در خصوص موضوعاتی نظیر سیر واگنهای باری ایران در راه آهن ازبکستان و سازماندهی حمل و نقل کانتینری در مسیر چین- قزاقستان- ازبکستان- ترکمنستان- ایران به مذاکره پرداخت.
معاون وزیر راه و شهرسازی، در خصوص سازماندهی حمل و نقل کانتینری در مسیر چین- قزاقستان- ازبکستان- ترکمنستان- ایران نیز تصریحکرد: هم اکنون حدود ۵۰۰ هزار تن بار در این محور وجود دارد که نیاز ضروری به برنامه ریزی دارد.
رئیس هیات مدیره راه آهن ازبکستان نیز از اعلام آمادگی برای برگزاری جلسات با راه آهن ایران و سایر کشورهای عضو سی. آی. اس خبر داد.
هشتاد و یکمین اجلاس شورای راه آهنهای کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) به ریاست اولگ بلازیوروف، مدیرعامل راه آهن روسیه از ۱۵ تا ۱۶ آبان ماه جاری در شهر تاشکند جمهوری ازبکستان برگزار شد.
پیشتر ذاکری اعلام کرد: در سفر به ازبکستان توافقی برای تولید واگنهای باری در داخل کشور و واگذاری به یکی از شرکتهای عضو CIS مطرح شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یکی از دستاوردهای این سفر، همین توافق اولیهای بود که بهصورت چهارجانبه به امضا رسید و مطابق این توافق، ۲۰۰ واگن عرضه خواهد شد.
وی گفت: درباره مجوز سیر واگنهای ایرانی در ازبکستان و تاجیکستان به توافقاتی رسیدیم و پروتکلی بین دو کشور نیز به امضا رسید.
معاون وزیر صمت: معادن وارد حوزه گردشگری میشوند
معاون معدنی وزیر صمت گفت: توجه به حوزه گردشگری در معادن، از جمله طرحهایی است که براساس آن، بهرهبرداران در کنار تولید و فعالیت اقتصادی، به توریسم هم توجه کنند.
جعفری گفت: معادن میتوانند یکی از بهترین جاذبههای گردشگری در هر کشوری باشند. قطعا کارکرد اصلی معدن، استخراج سنگ و کانی از آن است؛ اما در صورتی که معدنی دیگر چنین قابلیتی نداشته باشد، با یک برنامهریزی هدفمند میتواند به منبع مهم درآمدزایی و ایجاد اشتغال تبدیل شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در بخش معدن جزو راهبردهاست، اظهار کرد: در بحث گردشگری طرحهایی را دنبال میکنیم که بهرهبرداران، به آینده بخش معدن توجه داشته باشند و از ابتدا وزارت صمت یا محیط زیست، باید اجرای طرح گردشگری را از بهرهبردار بخواهد که بتواند آن را انجام دهد.
جعفری افزود: خیلی از مجموعهها میتوانند هم به بحث اقتصادی تولید و هم گردشگری توجه کنند و این کار میتواند در معادن نمک زیرزمینی اتفاق بیفتد، همچنانکه در معدن سرب و روی نخلک اصفهان، دنبال این هستیم بخش قدیمی را گردشگری و آموزشی کنیم.معاون معدنی وزیر صمت اضافه کرد: معدن پتاس خور و بیابانک هم که منطقهای نمکی است، از لحاظ سلامت میتواند به محیطی گردشگری تبدیل شود.
جعفری گفت: طرح اکتشاف ذخایر معدنی جدید، در هفت استان کشور اجرا میشود و تاکنون در ۲ استان خراسان جنوبی و کردستان آغاز شده است.
وی یادآور شد: طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی با همکاری ایمیدرو و سازمان زمین شناسی در حال اجرا است، این طرح در استانهای یزد، کردستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، خراسان جنوبی و خراسان شمالی انجام خواهد شد.
معاون معدنی وزیر صمت افزود: عملیات ژئوفیزیک در پهنههای خراسان جنوبی انجام شده و در کردستان هم در حال انجام است و شاهد آثار خوبی از اکتشاف برای این استان هستیم.
جعفری ادامه داد: در بحث توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور، ۱۷ راهبرد، ۷۰ کلان پروژه و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ برنامه عملیاتی تدوین شده است.
وی تاکید کرد: توسعه بخش اکتشاف نیازمند اقداماتی مثل تجمیع داده ها، اطلاعات و مشارکت بخش خصوصی است و توسعه فعالیتها توسط بخش خصوصی در اکتشاف و بهره برداری، نوعی کلان پروژه است.
جعفری اضافه کرد:، همچنین با یک برنامهریزی صحیح میتوان معادن متروک را هم به یک جاذبه گردشگری که تبعات مثبت اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت، تبدیل کرد، فعالیت معادن در چهار مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری و مرمت و ساخت برای اهداف گردشگری صورت میگیرد و اینگونه بهجای تبدیل شدن معادن متروک به معضلی زیستمحیطی و بیکاری کارگران معادن بعد از اتمام ذخایر معدنی، میتواند به ایجاد درآمد پایدار و توسعه مناطق روستایی منجر شود.
۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی در کشور از ابتدای سال
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۰ هزار متر حفاری در کشور انجام شده است.
آقاجانلو با اشاره به اینکه اکتشاف زیربنای توسعه است، اظهار کرد: مجموعه ایمیدرو در حوزه اکتشاف هرچه لازم باشد، تأمین میکند.
وی با بیان اینکه حفاری موتور محرک کل زنجیره است، ادامه داد: یکی از برنامههای ما افزایش عملیات اکتشافی و حفاری در مقایسه با سال گذشته است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با بیان اینکه در چند ماه اخیر اقدامات مطلوبی انجام شده است، افزود: پیش بینی شده تا پایان سال در حوزه اکتشاف حدود سه همت سرمایه گذاری صورت گیرد.
آقاجانلو بیان کرد: در حوزه اکتشاف به دنبال مشارکت بخش خصوصی هستیم و ۱۰۰ پروانه اکتشاف را به مزایده گذاشتهایم و تا پایان سال در اختیار بخش خصوصی توانمند قرار میگیرد.
وی افزود: تاکنون در حوزه اکتشاف مطابق برنامه زمانبندی شده پیش رفته ایم و تا پایان سال رکورد سال گذشته را خواهیم شکست.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) یادآور شد: در کردستان هم متناسب با پروانههایی که در اختیار مجموعه ایمیدرو قرار گرفته است فعالیت میکنیم.
آقاجانلو در ارتباط با میزان حفاری انجام شده در کردستان و تعداد محدودههایی که در این استان در اختیار دارند، اظهار کرد: اطلاعات و آمار کاملی از این مورد در اختیار ندارم ولی در شهرستانهای قروه، مریوان و سقز شرکتهای زیرمجموعه ایمیدرو حفاریهایی را انجام داده اند؛ به عنوان نمونه صبا نور امسال ۱۰ هزار متر حفاری در کردستان انجام داده است.
وی با بیان اینکه هرچقدر میزان مطالعات و حفاریها زیاد باشد طرحهای توسعهای بیشتری تعریف میشود، بیان کرد: مهمترین مشکل پیشروی سازمان ایمیدرو در کردستان، طولانی شدن صدور مجوزها به دلیل ممانعت برخی از ارگانها است که اگر تسریع شود در اقتصاد استان مؤثر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» به بهانه تهیه لیست شرکتهای آماده برای عرضه اولیه گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 4
افزایش تدریجی حجم معاملات و نقدشوندگی در بازار
اخبار صنعت-حسین کوثری: افزایش رقابت در بورس کالا، به ویژه میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، مسیری پیچیده برای تأمین و خرید محصول آهن اسفنجی ایجاد کرده است. از یک طرف تقاضا برای خرید این کالا در بورس افزایش یافته و از سوی دیگر، عرضه با کاهش مواجه شده است. این فرآیند باعث ایجاد رقابتی فشرده میان خریداران و فشارهای قیمتی در بازار شده که آثار آن به طور مستقیم بر روند تولید و قیمت محصولات فولادی قابل مشاهده است.
روندی تازه در معاملات بورس
مهدی ساسانی کارشناس بازار سرمایه گفت: روندهای بازار سرمایه همواره تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارند؛ تغییرات هر یک از این عوامل میتواند جریان را از صعودی به اصلاحی و بالعکس تبدیل کند. یکی از مهمترین این عوامل، نرخ بهره است که افزایش یا کاهش آن تاثیر مستقیمی بر جذب نقدینگی به سمت بازار سرمایه یا خروج آن دارد.
به گفته او سال گذشته، نرخ بهره گواهیهای خاص تا محدوده ۳۰ درصد افزایش یافت و سایر نرخهای بهره و سود صندوقهای درآمد ثابت نیز به تبع آن رشد کردند. ساسانی معتقد است این تغییرات منجر به هدایت سرمایهها به سمت سپردههای بانکی و رکود در بازار سرمایه شد.
او افزود: در معاملات اخیر بازار سرمایه، روندی تازه مشاهده میشود. برخلاف دورههای قبل، در شرایط افزایش عرضه، خریداران از صفهای خرید عقبنشینی نکردند و با ورود سرمایههای تازه، معاملات در فضایی مثبت پیگیری شد. این رفتار متفاوت سرمایهگذاران، نشان میدهد که چشمانداز آنها برای بازار سهام چیزی فراتر از نوسانهای کوتاهمدت است.
فصل جدیدی بین بازار پول و سرمایه در حال رقم خوردن است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه حمایت جدی رئیسجمهوری و معاون اول از بازار سرمایه امیدوارکننده است، گفت: وزیر اقتصاد محکم و قدرتمند پای بازار سرمایه ایستاده است.
حجتاله صیدی درباره تغییر روند بازار سرمایه در یکی دو هفته اخیر با بیان این که بازار سرمایه هفته خوبی را تجربه کرد، بیان کرد: افزایش قیمت سهام شرکتهای مختلف و افزایش حجم معاملات نشانه خوبی از خوشبینی فعالان بازار به رویدادهای هفتهها و ماههای آینده است.
وی افزود:روشن است که علت رشد شاخص، افزایش قیمتها و حجم معاملات نمیتواند مربوط به یک عامل یا متغیر باشد و عوامل مهم متنوعی اینگونه رشدها یا در برخی موارد افتها را رقم میزنند.
وی ادامه داد: عامل اول این است که بازار حس کرد ریسک سیستماتیک کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرده است. پیشبینی تحلیلگران، آرامترشدن منطقه و فروکش کردن تنشها است. تصمیمهای اقتصادی و اجتماعی دولت و تحرکات سیاسی آن نیز نشان از تدبیر و تعقل دارد که به معنای کاهش ریسکهای محیطی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: عامل دوم، اقدامهای مهمی است که در بازار پول در حال رخدادن است. میدانید که فصل جدیدی از هماهنگی و همکاری بین بازار پول و سرمایه دارد رقم میخورد. قدم اولی که ما برای کاهش نصاب سپردههای بانکی در صندوقها برداشتیم، با واکنشهای مدبرانه برادر عزیزم دکتر فرزین مواجه شد و در بانک مرکزی برنامههای خوبی برای مدیریت نرخ سود بانکی و کاهش شکاف بین ارز نیما و بازار آزاد شروع شد.
وی اظهار داشت: عامل سوم را میتوانم به تلقی مثبت معاملهگران از تلاشهای ارکان بازار در خصوص عوامل بنیادی ربط بدهم. تلاشهایی که برای اصلاح تبصرهها و بندهای اثرگذار بر بازار سرمایه در لایحه بودجه در هفتههای قبل شروع کرده بودیم، طی دو جلسهای که همین هفته در کمیسیون اقتصادی مجلس داشتیم، خبرهای مثبتی را برای بازار به همراه آورد. همینجا باید از برادرمان دکتر شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تشکر کنم که هم اشراف خوب و دقیقی روی مسائل بورس دارند و هم با جدیت موارد را پیگیری میکنند. با رئیس محترم کمیسیون برنامه و بودجه هم صحبت و مکاتبهای داشتم که انشاءالله در کمیسیون تلفیق مورد توجه قرار خواهد گرفت.
صیدی افزود: تلاشهایی که ناشران با توصیه بورس، برای بهبود عملکرد و سودآوری خود در نیمه دوم سال به کار میبندند، نیز عامل اثرگذار بعدی بوده است. مکاتبهها و گفتوگوهایی که با وزرای ذیربط برای جلوگیری یا حداقل کاهش قطعی برق و گاز صنایع انجام شد، سیگنالهای مناسبی را به بازار میدهد. همچنین به نظر میرسد بازار، آمادگی بورس کالا برای معامله خودرو در آن و نظایر این موارد را مشاهده کرد و واکنش مناسبی به آن نشان داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره جلسات ستاد اقتصادی دولت و حمایت تمام ارکان از بازار سرمایه بیان کرد: یکی از مهمترین مواردی که در هفته گذشته اتفاق افتاد، مذاکرات و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت در رابطه با بازار بدهی و نرخ تأمین مالی بود که هم وزیر اقتصاد در مصاحبهها و توئیتهایشان به آن اشاره کردند و خانم مهاجرانی، سخنگوی دولت اطلاعرسانی خوبی کردند.
وی ادامه داد: جدیت رئیسجمهور و معاون اول ایشان را در حمایت از بازار سرمایه در آن جلسه به چشم خود دیدم و این برای فعالان بازار امیدوارکننده است. آقای همتی هم همانطور که میدانید با توجه به اشرافی که دارند، محکم و قدرتمند پای بازار سرمایه ایستادهاند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالی درباره آینده بازار سرمایه تا پایان سال جاری گفت: برنامههایمان برای آینده را اعلام کردهام، ما روی هفده مورد مهم کار میکنیم تا بتوانیم در پایان سال جاری وضعیت بهمراتب بهتری را در بازار سرمایه شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: یکی از فوریترین خبرها این است که بورس و فرابورس، لیست خوبی از شرکتهای آماده برای عرضه اولیه دارند. از مدیران بورسها خواستم که عرضهها را اولویتبندی کنند و طی یک زمانبندی، عرضه مستمری صورت بگیرد، شرکتهای آماده برای عرضه، هم از نظر صنعت و نوع کسبوکار متنوع هستند و هم از نظر اندازه و ترکیب سهامداری. سودآوری مطلوبی نیز دارند. دوستان باید بتوانند بهطور متوسط هفتهای یک یا دو عرضه داشته باشند تا بازار بزرگتر و ارزش واقعی شرکتها روشن شود و ریسک کاهش یابد، اما برخی از فعالان بازار در خصوص تأمین نقدینگی لازم برای خرید عرضههای اولیه دغدغههایی دارند و معتقدند بازار به ثبات جریان نقدینگی نرسیده است.
صیدی با بیان این که نگران پول در بازار نیستم اظهار داشت: وقتی برای یک نامنویسی اولیه در خودرو چند همت پول یکروزه بلوکه میشود یا مهمتر از آن وقتی هفتهای چند مورد تماس دارم که مدیران صندوقها افزایش سقف میخواهند، این یعنی پول هست. اینکه گاهی صف فروش بیشتر از صف خرید است، مسئله نقدینگی نیست بلکه سرمایهگذار میخواهد سهام یا اوراقش را نقد کند و به بازار دیگر برود . ما باید بازار سهام را بهقدری جذاب کنیم که پول در درون بازار میان سهام و اوراق بچرخد و من این ظرفیت را میبینم.
صیدی در تحلیل وضعیت بازار در بلندمدت اظهار داشت: به آینده بازار خیلی امیدوارم. این را هم با بیش از سهدهه تجربه در میدان عمل، خوب میدانم که افت و خیز و افزایش و کاهش قیمتها جزئی از طبیعت بازار است. پس باید نوسان عادی در بازار را بپذیریم. تصور کنید بازار چند هفته یا چند ماه متوالی تماماً قرمز باشد. خوب در این صورت خریداری نخواهیم داشت. همینطور اگر چند هفته یا چند ماه، بازار تماماً سبز باشد، باید دنبال فروشنده بگردید. این خوب نیست. بازار وقتی بازار است که تعداد زیادی خریدار و تعداد زیادی فروشنده وجود داشته باشد. طبیعی است که در این حالت بخشی از بازار سبز و بخشی هم قرمز خواهد بود. سرمایهگذاری که این اصل را در بازار نپذیرد، اذیت میشود.
وی تاکید کرد: امیدوارم این سیر رونق و خوشبینی که در بازار شروع شده، در هفتههای آینده هم با به ثمر رسیدن تلاشهای ارکان بازار، همکاری نهادهای مالی و ناشران و سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی تداوم داشته باشد و آخر هفتههای فعالان بازار سرمایه، توأم با شادی، آرامش، رضایت از فعالیت هفتگی و بازده مورد انتظار باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای برای تغییر زیرساخت های بازار دارید گفت: حجم معاملات و نقدشوندگی در بازار تدریجا افزایش خواهد یافت و در آن صورت است که میتوان در مورد ریزساختارها و عواملی مانند دامنه نوسان، حجم مبنا، قیمت پایانی و غیره تصمیم اساسیتری گرفت.
رشد قبلی تکرار میشود؟
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بورسیها از دولت ترامپ خاطرات خوب بسیاری دارند. چرا که بالاترین رشد شاخصهای بورسی در همین دوران رخ داد.
بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه به حضور ترامپ در کاخ سفید پرداخت و گفت: از دوران ریاست جمهوری ترامپ شروع میکنیم. بیشترین رشد شاخصهای بورسی در آن زمان اتقاق افتاد و به همین دلیل بورسیها خاطرات خوبی از روی کار آمدن ترامپ دارند. البته که رشد آن زمان بازار ناشی از رشد دلار بود و ترامپ با خروج از برجام، آسیبهای جبران ناپذیری به اقتصاد کلان کشور زد و عملا قشر متوسط را از بین برد.
وی ادامه داد: خروج ترامپ از برجام مصادف با ریاست همتی در بانک مرکزی بود. به محض خروج ترامپ از برجام، همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی، ارز ۴۲۰۰ تومانی را از بورس کالا کنار گذاشت و سامانه نیما را راهاندازی کرد و قمیت پایه بورس کالا بر اساس نرخ نیما قیمتگذاری شد. عواملی که سطح رفاه عمومی جامعه را کاهش میداد اما بازدهی بینظیری را عاید سهامداران کرد.
بهنام صمدی به متغیرهای خارجی اثرگذار بر بورس نیز پرداخت و گفت: در دوره ۴ ساله بایدن، ۲ مبحث جنگ و تحریمها، متغییرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه بودند. تحریم حتی با وجود آقای بایدن وجود داشته و با روی کار آمدن ترامپ فقط بخش درآمدهای نفتی به مشکل خواهد خورد. البته در این باره نیز در آستانه بستن قرارداد ۲۵ ساله با چین هستیم که اگر اتفاق بیفتد، متغیرهای تاثیرگذار خارجی ترامپ و بایدن بدون تغییر خواهند ماند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد روابط آمریکا و چین و بستن تعرفه ۵۰ درصدی روی کالاهای چینی، میتواند عامل اثرگذار دیگری بر بورس باشد. به هر حال وابستگی ما به چین غیر قابل انکار است به گونهای که صادرات کامودیتیهای ما به این کشور است. پس روابط آمریکا و چین نیز باید زیر ذرهبین قرار گیرد.
صمدی در آخر گفت: متغیر آخر ریسک جنگها است. طبق شعار ترامپ در خصوص کاهش تنشها در منطقه، چه جنگ لبنان و چه اوکراین، میتوان گفت که سایه این ریسک نیز رفته رفته از بین خواهد رفت. اما باید دید که این شعار تا چه حد عملی میشود و حتی در ادامه میتوانیم با ترامپ برای رفع تحریمها به مذاکره بنشینیم یا خیر؟
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.