شماره: 2481 / ۱۴۰۳ سي آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
نخستین سری دستگاه پرداخت الکترونیکی در جایگاههای عرضه سوخت نصب میشود
معاون وزیر نفت گفت: با توجه به اختلالهای ایجاد شده به زودی نخستین سری از دستگاه پرداخت الکترونیکی در جایگاههای عرضه سوخت کشور نصب میشود.
کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی گفت: در جایگاه های عرضه سوخت خدمات پرداخت وجه ۱۰۰ درصد از طریق کارت های بانکی انجام می شود، اما متاسفانه در چند هفته گذشته با توجه به خللی که در این حوزه ایجاد شد به تمامی بانک ها اعلام کرده ایم در صورت امکان و ارائه خدمات پرداختی در این حوزه دارند می توانند در این بخش ورود کنند.
وی ادامه داد: معطلی هرچندکوتاه از سوی کاربران باعث ایجاد ترافیک و مشکلات بسیاری می شود؛ بنابراین در همین زمینه از تمامی بانک ها دعوت کرده ایم که در صورت تامین زیرساخت های لازم می توانند به این بخش ورود کنند که در حال حاضر علاوه بر بانک ملت، بانک ملی هم در جهت ارائه خدمات پرداخت الکترونیکی امکانات لازم را فراهم کرده است.معاون وزیر نفت با بیان اینکه به زودی نخستین سری این دستگاهها در جایگاههای عرضه سوخت نصب میشوند، گفت: جایگاهها به دو سامانه مجهز میشوند، یکی سامانه پرداخت الکترونیکی بانک ملت که تاکنون موجود بوده و دیگری پرداخت الکترونیکی بانک ملی که در صورت بروز اختلال، دیگری به مشتریان خدمات ارائه میدهد.
سخنگوی صنعت آب کشور :
اطلاعات و دادههای برداشت از چاهها
نقش مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: اطلاعات برداشت از چاهها نقش و جایگاه مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد.
تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاهها و جایگاه آنها در حکمرانی مطلوب آب در جلسهای با حضور مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، مدیر کل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات و مدیر کل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای قزوین و جمعی از مدیران و نمایندگان شرکتهای کنتورسازی در محل شرکت آب منطقهای قزوین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
«فیروز قاسمزاده» مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب در این جلسه ضمن تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاهها و جایگاه آنها در حکمرانی مطلوب آب، به ضرورت ایجاد بستر یکپارچهای برای جمع آوری این اطلاعات تاکید کرد و به ضرورت همکاری شرکتهای تولید کننده کنتور در پیادهسازی این سامانه و تبادل دادههای اصیل با آن اشاره کرد.
شایان ذکر است در این جلسه نسخه اولیه سامانه که در بردارنده اطلاعات برخط کنتورهای استان قزوین بود، ارائه و دیدگاههای طرفین برای ادامه کار طرح شد.
آمادگی تولید انرژی در نیروگاه نکا
10.5 درصد افزایش یافت
آمادگی تولید انرژی نیروگاه شهیدسلیمی نکا در شش ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 10.5 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا با اعلام این خبر به شاخص های مثبت تولید انرژی نیروگاه در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: در فصل تعمیرات سال گذشته علاوه بر اجرای 14 برنامه تعمیراتی در همه واحدهای بخاری و بلوک سیکل ترکیبی، چندین پروژه بازیابی توان و رفع محدودیت تولید از جمله تعویض لوله های سقف بویلر واحدهای یک و 2، لایروبی مداوم و افزایش سطح حوضچه آبگیر واحدهای بخار، تعمیرات و تمیزکاری تجهیزات مسیر آب دریا و تعمیرات اساسی و احیای گروه 29 سیستم آب ژاول سازی، انجام شد که در نتیجه شاخص آمادگی تولید انرژی واحدها در ایام پیک مصرف تابستان نسبت به سال گذشته 10.5 درصد رشد کرد و نرخ خروج واحدها نیز در شش ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 28 درصد کاهش یافت.
نوراله ادبی فیروزجائی همچنین افزایش 260 مگاواتی توان عملی تولید واحدهای بخار را از دیگر شاخص های عملکردی در تابستان امسال ذکر کرد و افزود: خوشبختانه با اجرای برنامه تعمیرات اساسی پمپهای 3 و 6 آب دریا، واش پمپ ها و تمیزکاری و تعمیر فیلترها و تجهیزات مسیر خنککاری آب دریا و به مدار آمدن همه پمپ های هشتگانه آب دریا در ایام پیک مصرف پس از سه سال، توان عملی تولید واحدهای بخار در مقایسه با تابستان دو سال ماقبل طی دو مرحله به میزان مجموع 260 مگاوات ارتقاء یافت.
وی ادامه داد: در 6 ماهه ابتدای امسال بدلیل افزایش شاخص پایداری تولید و کاهش نرخ خروج واحدها، تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی هم نسبت به سال گذشته 29 درصد و در مجموع تولید انرژی کل نیروگاه نیز 13.5 درصد رشد داشته است.
نیروگاه شهیدسلیمی نکا با 2214 مگاوات ظرفیت منصوبه تولید، دومین نیروگاه حرارتی کشور است که میتواند با تولید بیش از 4 درصد برق کشور، نقش مؤثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.
در نیمه نخست سال صورت گرفت
تصفیه 22 میلیون مترمکعب فاضلاب
در استان همدان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: در شش ماه ابتدای سال جاری 22.7 میلیون متر مکعب فاضلاب در استان جمع آوری و تصفیه شده است.
فرهاد بختیاریفر اظهار کرد: حداکثر ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان 1280 لیتر بر ثانیه است، اما در حال حاضر این تصفیهخانه با متوسط دبی 850 لیتر بر ثانیه در حال بهرهبرداری و تصفیه فاضلاب است.
بختیاریفر تصریح کرد: تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان با ارسال سالانه 16 میلیون مترمکعب پساب به صنایع منطقه، از جمله؛ پتروشیمی هگمتانه، نیروگاه شهید مفتح و شهرک صنعتی ویان، علاوه بر رونق اقتصادی و بهبود کسب و کار منطقه، از برداشت منابع زیرزمینی نیز جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کمآبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی یافته است، مطرح کرد: پساب، آبی است که از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی بازمیگردد و میتوان آن را پس از تصفیه و پالایش، به چرخه مصرف بازگرداند. این اقدام نهتنها به تأمین آب برای مصارف مختلف کمک میکند، بلکه اثرات زیستمحیطی ناشی از تخلیه پسابهای آلوده به طبیعت را کاهش میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به استفاده از پساب در کشاورزی و صنعت، عنوان کرد: استفاده از پساب تصفیهشده باعث میشود منابع آب شیرین برای مصارف حیاتیتر ذخیره شوند و در عین حال، امکان آبیاری اراضی بیشتری فراهم شود. همچنین در صنعت، با جایگزینی آبهای بازچرخشی به جای آب شیرین، میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد و آلودگیهای زیستمحیطی را کاهش داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از پساب به ارتقای پایداری منابع آب و حفاظت از اکوسیستمها کمک میکند. این اقدام میتواند به جلوگیری از خشک شدن رودخانهها و کاهش سطح آبهای زیرزمینی کمک کند و به حفظ تعادل زیستمحیطی کمک شایانی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
مدیرعامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت ۶۰ هزار بشکه افزایش یافت
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تولید روزانه نفت ۶۰ هزار بشکه افزایش یافته و پیش بینی میشود که تا پایان سال، به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید برسیم.
حمید بُوَرد مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: با برنامهریزیها و تلاشهای انجام شده، علیرغم برخی از تعمیرات ناخواستهای که پیش آمد، خوشبختانه بیش از ۶۰ هزار بشکه در روز نسبت به آغاز به کار دولت چهاردهم، به میزان تولید نفت کشور اضافه شد.
وی افزود: این تولید در مناطق نفت خیز جنوب، غرب کارون و در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز اروندان بیشتر بوده است. در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز با انجام طرحها و به مدار آوردن چاههای جدید و انجام طرحهای نمک زدایی افزایش تولید داشتهایم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت بیان کرد: پیشبینی ما این است که تا پایان سال، به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید برسیم. اثر این افزایش تولید نیز در فروش نفت و افزایش تولید فرآوردههای نفتی مشهود است.
وی تصریح کرد: همکاران ما در شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزایش تولید داشتهاند که حاصل افزایش تولید نفت است.
بُوَرد با اشاره به قول وزیر نفت در جلسه کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی برای افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید روزانه نفت در مدت یک سال، گفت: همه ارکان دولت از جمله صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه از نظر تأمین منابع مالی به ما کمک کردهاند.
وی در خصوص فروش نفت نیز اظهار کرد: علیرغم همه مشکلاتی که داریم، وضعیت خوب است و کار به صورت مطلوبی پیش میرود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت همچنین گفت: در دولت چهاردهم تلاشهای گستردهای برای رسیدن به تولید حداکثری نفت در حال انجام است. برنامهریزی کردهایم تا قراردادهای همه طرحهایی را که از نظر قراردادی وضعیت مشخصی ندارند، تا پایان امسال نهایی کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
توسعه متوازن و پایدار صنعت پتروشیمی با تکمیل زنجیره محقق میشود
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی ایران با توسعه متوازن و گسترش صنایع تکمیلی میتواند هدفگذاریهای انجامشده در مسیر توسعه را محقق کند.
«حسن عباسزاده» در دیدار با کارکنان مدیریت توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: توسعه صنعت در تمام بخشها باید با جدیت پیگیری شود و به این منظور همه فعالان صنعت پتروشیمی باید به توسعه صنایع تکمیلی با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور توجه کنند.
وی با بیان اینکه توسعه استانی صنایع تکمیلی افزون بر اشتغالزایی میتواند سبب ایجاد ارزش افزوده بیشتری شود، گفت: توسعه صنایع پاییندستی را باید با جدیت پیگیری و اجرا کرد و در این مسیر شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده هرگونه همکاری است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: قیمتگذاری و تنظیم بازار از مهمترین فعالیتهای مدیریت توسعه صنایع پاییندستی بهشمار میرود و باید با ورود به بحث توسعه برای تکمیل زنجیره ارزش نیز اقدامهایی مؤثر و اجرایی انجام شود.
عباسزاده با تأکید بر وجود ظرفیتهای مناسب برای سرمایهگذاری در صنایع تکمیلی گفت: میتوان سبد محصولات پتروشیمی را با همکاری هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی با هدف تولید محصولات نهایی متنوع کرد.
وی به تجربه عرضههای اعتباری از سوی مجتمعهای پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پایش مستمر بازار سبب شد نیازهای صنایع تکمیلی به خوراک تأمین شود و بازگشت رونق به صنایع تکمیلی پتروشیمی را شاهد باشیم.
فروش برق نخستین نیروگاه تجدیدپذیر در بورس انرژی
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا از معامله برق نخستین نیروگاه به بهرهبرداری رسیده با مدل قراردادی عرضه برق سبز در تالار معاملات تابلوی برق سبز بورس در آذرماه خبر داد.
«سید مهدی حسینی» گفت: این نیروگاه خورشیدی ۱۳ مگاواتی شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان با دریافت پروانه بهرهبرداری و مجوزهای لازم توانست برق تولیدی خود را با میانگین قیمتی ۳۴ هزار ریال در تابلو برق سبز به فروش برساند.
در معاملات آبان ماه (برق تحویلی آذر) ۴۸ میلیون و ۷۲۶ هزار کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در تابلوی برق سبز بورس انرژی دادوستد شده که این میزان حجم معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۲۰ درصدی داشته است.
گزارش دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا حاکی است مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی امسال ۵۰۷ میلیون کیلووات ساعت به ارزش ۲۰ هزارو ۴۹۰ میلیارد ریال و متوسط قیمت ۴۰ هزارو ۴۴۰ ریال بر کیلووات ساعت بوده است.
به منظور اجرای آییننامه اجرایی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، مصوبه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲ مبنی بر اعمال تعرفه تجدیدپذیر در قبوض برق مصرفی صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات و دستگاههای اجرایی مشمول ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری که به ترتیب نسبت به تامین ۲ و ۵ درصد برق مصرفی خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر اقدام نکردهاند، بهایی معادل ۴۰ هزارو ۷۶۲ ریال برای درج در قبوض صنایع و دستگاههای اجرایی مشمول طی دوره آذرماه اعلام شده است.
بر طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظف هستند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد، در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه و از صنایع أخذ کند.
هدفگذاری افزایش ۲۳ درصدی بهرهوری در شرکت ملی حفاری ایران
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: افزایش بهرهوری و کارآیی از ۶۷ درصد کنونی به بیش از ۹۰ درصد با رعایت الزامهای مجموعه مقررات حفاری، اولویت برنامههای این شرکت است.
«مهران مکوندی» درباره برنامهها و اهداف کلان شرکت ملی حفاری ایران بیان کرد: در این ارتباط طرح نوسازی و بازسازی ناوگان عملیات حفاری و خدمات فنی از محل اعتبار تخصیصی از سوی شرکت ملی نفت ایران هدفگذاری شد و همسو با آن راهکارهای دیگر برای استفاده از ظرفیتهای موجود در دستور کار شرکت است.
وی اظهار کرد: کاهش انتظارهای دستگاههای حفاری از ۲۰ درصد به ۳ درصد نقطه مطلوب در افزایش بازده کار این شرکت است که ضمن آثار مثبت آن در رضایتمندی بیشتر کارفرماها و شتاببخشی در اجرای عملیات حفاری افزون بر رشد درآمدزایی برای سازمان، در تحقق برنامههای صنعت نفت در بخش نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز بسیار با اهمیت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری سرلوحه قرار دادن ضوابط و مقررات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچاسئی) را از اصلیترین سرفصلهای مدیریتهای مختلف در همه سطوح شرکت دانست و گفت: انتظار میرود تمهیدهای لازم برای مهار و نظارتهای مورد نظر اتخاد و نشستهای کاگروه عالی ایمنی بهصورت منظم برنامهریزی و تشکیل شود.
مکوندی با اشاره به موضوع چابکسازی ساختار شرکت ملی حفاری با توجه به رفع محدودیتها افزود: تحقق اجرای طرح بازنگری ساختار سازمان سبب چابکسازی و تسهیل در امور میشود و رشد، تعالی و اعتلای افزونتر شرکت را در پی خواهد داشت.
وی بر حمایت از ساخت داخل و استفاده از توانمندیهای سازندگان و شرکتهای دانشبنیان با لحاظ کردن استفاده حداکثری از ظرفیتهای شرکتهای سازنده تأکید کرد و گفت: این شرکت در ارتباط با سازندگان و دانشبنیانها، مراکز علمی و پژوهشی، دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری در سالهای اخیر بهنحو مطلوب همکاری داشته و این همافزایی دستاوردهای مهمی در زمینه ساخت دکلهای حفاری، بومیسازی قطعات و تجهیزات کاربردی در صنعت حفاری را به ارمغان آورده است و این روند باید با شتاب بیشتری استمرار یابد.
تفاوتی بین مناطق در اعمال محدودیت ساعتی برق وجود ندارد
ناظر عالی پایش مدیریت مصرف وزارت نیرو با بیان اینکه صرفهجویی ۱۰ درصدی در مصرف برق به شکل معناداری محدودیتهای سوخت نیروگاهی را کاهش داده و به حفظ پایداری شبکه برق کمک میکند، افزود: در اعمال محدودیت ساعتی برق تفاوتی میان مشترکان نقاط مختلف کشور وجود ندارد.
محسن آقازاده، در مورد برنامهریزی وزارت نیرو برای اعمال محدودیت ساعتی برق در فصل سرد سال و جزئیات آن گفت: با توجه به اعلام کمبود سوخت نیروگاهی در کشور و وجود ناترازی در بخش انرژی برق، مقرر شده است تا در بازه زمانی ساعت ۹ صبح الی ۱۷ و با توجه به گروهبندی صورت گرفته، اعمال محدویت برای مشترکان برق طی دوساعت در روز انجام پذیرد.
وی درمورد جزئیات این طرح گفت: در این طرح برای هر شرکت توزیع نیروی برق سهمیهای جهت مدیریت بار به صورت روزانه در نظر گرفته میشود و این امر با اطلاعرسانی دقیق از طریق نرمافزار برق من، وب سایت برق من و پیامک به مشترکان اطلاعرسانی میشود.
ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در مورد تفاوت موجود در اطلاعرسانی به مشترکان توسط شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با سایر شرکتها اظهار داشت: در شهر تهران علاوه بر روشهای مورد اشاره همچنین اطلاعرسانی از طریق سامانه هوشمند فوریتهای برق من (موجود در سایت این شرکت) نیز اطلاعرسانی انجام میپذیرد، سامانهای که از دو سال گذشته امکان ارتباط دو سویه به صورت مکان محور (داده مکان) با مشترکان برق را فراهم کرده است.
وی در همین رابطه افزود: بر همین اساس مشترکان میتوانند با رعایت الگوی مصرف و عدم استفاده از لوازم پرمصرف و غیر ضروری در ساعات اوج بار (ماشین ظرفشویی، لباسشویی و اتو و...) و نیز مدیریت مصرف در روشنایی واحدهای مسکونی و تجاری با مصرف بهینه و استفاده از لامپهای LED و فوق کم مصرف، صنعت برق را در تأمین حداکثری برق مورد نیاز یاری رسانند.
ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه در اعمال محدودیت ساعتی برق هیچ تفاوتی میان مشترکان مناطق مختلف کشور وجود ندارد، اظهار کرد: مشترکان با صرفهجویی ۱۰ درصدی در مصرف برق و گاز میتوانند علاوه بر کمک به حفظ پایداری انرژی برق، همچنین محدودیتهای ناشی از کمبود انرژی را در سطح کشور کاهش دهند.
آقازاده در ادامه به موضوع رواج استفاده از اسپیلت برای تأمین سرمایش و گرمایش منازل در سالهای اخیر اشاره کرد و توضیح داد: اسپیلتها به صورت تقریبی چیزی حدود ۶ برابر نسبت به کولرهای آبی مصرف برق را در فصل سرد افزایش میدهند. همچنین باتوجه به اینکه مصرف برق این سامانهها برای تولید گرما از تولید سرما بیشتر است، لذا استفاده از اسپیلتها در فصل سرد سال یکی دیگر از عوامل افزایش تقاضای مصرف برق در بخش خانگی است.
وی در همین رابطه افزود: ترجیح بر این است که مشترکان بخش خانگی و تجاری از اسپیلت برای تولید گرما در فصل سرد استفاده نکنند ولی در صورتی که ناگزیر به انجام این امر هستند، لازم است از طریق رعایت دمای آسایش و سرویس منظم اسپیلت تا حد ممکن مصرف برق خود را کاهش دهند.
ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در مورد مصرف برق بخش تجاری در فصل سرد سال نیز گفت: بخش قابل توجهی از افزایش تقاضای مصرف برق فصل سرد ناشی از استفاده از لامپها و روشنایی به ویژه در بخش تجاری است.
وی با بیان اینکه برخی واحدهای تجاری با استفاده از لامپهای متعدد و پرمصرف نقش مؤثری در افزایش بار شبکه برق دارند، افزود: واحدهای تجاری میتوانند با استفاده از لامپهای کم مصرف ضمن جلوگیری از صدور قبضهای سنگین به کاهش مصرف برق شبکه و حفظ پایداری شبکه کمک کنند.
۲۰ حلقه چاه برای تامین آب آشامیدنی بندرعباس وارد مدار شد
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: باتوجه به کاهش شدید ذخایر آب سد شمیل و نیان و نگرانیها در خصوص تشدید تنش آبی، ۲۰ حلقه چاه حاشیه این سد برای کمک به تامین آب آشامیدنی شهر بندرعباس تجهیز و وارد مدار شد.
نظامالدین قریشی میزان ذخیره آب سد ۹۸ میلیون مترمکعبی شمیل و نیان را ۱۵ درصد اعلام کرد و افزود: برای احیا و تجهیز این چاههای آب، تهیه و خرید الکتروپمپ، ترانسفورماتور، کابل و تجهیزات برقی انجام شده است.
وی با بیان اینکه وارد مدار شدن این چاهها از مشکل قطعی و افت فشار آب جلوگیری میکند، ادامه داد: با توجه به شرایط اضطراری پیش آمده، برای تجهیز این چاههای کمک کانال اعتباری افزونبر ۵۰۰ میلیارد ریال از سوی شرکت آب منطقهای هرمزگان هزینه شده است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای هرمزگان توضیح داد: در صورت بارش باران در ماههای پیشرو و بهبود وضعیت شرایط آبی سد شمیل و نیان، چاههای جدید تجهیز شده، از مدار خارج میشود و از ظرفیت آبهای موجود سد برای تامین آب آشامیدنی شهر بندرعباس استفاده خواهیم کرد.
وضعیت نامطلوب بارشهای سالهای اخیر و پاییز امسال موجب کاهش شدید حجم آب سدهای مهم و بزرگ هرمزگان شده؛ بهطوری که هم اکنون ۸۵ درصد حجم کلی سدها خالی بوده و تنها ۱۵ درصد از حجم مُرده و غیرقابل برداشت آن باقیمانده است.
سد استقلال میناب با ۲۴۰ میلیون مترمکعب هم اکنون ۱۹ درصد، سرنی میناب با ۶۱ میلیون مترمکعب ۸.۷ درصد و شمیل و نیان بندرعباس با ۹۸ میلیون مترمکعب ۱۵ درصد ذخیره آب دارند؛ تنها سد جگین جاسک با ۲۱۰ میلیون مترمکعب و ذخیره ۱۷۴ درصدی آب، وضعیت آن مناسب است.
۸۵۰ هزار مشترک تحت پوشش شبکه آبی شهر بندرعباس هستند که روزانه ۲۳۰ هزار مترمکعب نیاز آبی آنها است.
درحال حاضر سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع میشود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاهها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرینکنها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمهها است.
هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن به عنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.