شماره: 2487 / ۱۴۰۳ دهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر
پرداخت میشود
وزیر نیرو گفت: فرآیند پرداخت بدهی معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در حال اجراست و به زودی به نتیجه میرسد.
عباس علیآبادی وزیر نیرو با اشاره به بازپرداخت بدهی معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ناترازی در اقتصاد برق از سالها پیش وجود داشته و این ناترازی اقتصادی بهتدریج افزایش یافته و از ۱۲۰ همت فراتر رفته است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی از دو سال قبل به دنبال بازپرداخت بدهیهای معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر بوده است. بر اساس لوایح مصوب که از طریق دولت به مجلس ارائه شد، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ همت و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ همت به پیمانکاران اوراق داده شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه امسال نیز لایحهای به مبلغ ۵۰ همت تنظیم شده که مراحل قانونی خود را طی میکند، گفت: فرآیند پرداخت بدهی معوق کارفرمایان و سرمایه گذاران این صنعت در حال اجراست و به زودی به نتیجه میرسد.
علیآبادی بیان کرد: برای سال آینده نیز در بودجه حدود ۶۰ همت پیشبینی شده است تا بدهی کارفرمایان و سرمایهگذاران این صنعت پرداخت شود.
آغاز تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت بندرعباس
معاون تولید شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: تعمیرات اساسی این پالایشگاه از اول آذر در واحدهای کاهش گرانروی و تصفیه بنزین آغاز شد که قرار است در مدت ۲۵ روز با رعایت استانداردهای ایمنی و کیفیت به پایان برسد.
یعقوب صالحی با اشاره به عملیات تعمیرات اساسی این مجموعه، اظهار کرد: تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت بندرعباس در واحدهای کاهش گرانروی (خوراک نفتخام) و تصفیه بنزین غلظتشکن از اول آذرماه آغاز شد.
وی بیان کرد: این عملیات که طبق برنامهریزیها ۲۵ روز به طول خواهد انجامید، در بالاترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن با هدف آمادهسازی واحدهای تحت تعمیر برای یک دوره فعالیت چهارساله انجام میشود.
معاون تولید شرکت پالایش نفت بندرعباس ادامه داد: برای انجام این تعمیرات، ۱۰۰۰ نفر از کارکنان پالایشگاه نفت بندرعباس و حدود ۶۰۰ نیروی موقت از خارج مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
صالحی تصریح کرد: واحدهای مختلفی ازجمله مدیریت تولید، امور فنی و مهندسی، بهرهبرداری، فناوری اطلاعات، بهداشت و درمان، تدارکات، منابع انسانی، حراست، اچاسائی، روابط عمومی و سایر بخشهای عملیاتی و ستادی در این پروژه مشارکت دارند.
وی با اشاره به اینکه تمرکز اصلی در این عملیات بر رعایت اصول استانداردهای ایمنی و انجام تعمیرات بدون حادثه است، اظهار کرد: واحد کاهش گرانروی که از سال ۱۳۹۹ تغییر کاربری داده بود، برای نخستین بار پس از ۱۰ سال تحت تعمیرات اساسی قرار میگیرد.
معاون تولید شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: از مهمترین تجهیزاتی که در این تعمیرات بررسی و تعمیر خواهد شد میتوان به کوره، ۲۸ مبدل حرارتی و برجها اشاره کرد.
واحد 2 بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا
به مدار تولید بازگشت
واحد 2 بخار نیروگاه شهیدسلیمی نکا با ظرفیت440 مگاوات پس از انجام تعمیرات غیرمترقبه به شبکه سراسری برق کشور پیوست.
معاون نگهداری و تعمیرات شرکت مدیریت تولیدبرق نکا با اعلام این خبر گفت: این واحد به منظور پیشگیری از نشتی آب و بخار در بخش بویلر(دیگ بخار) با هماهنگی مرکز کنترل شبکه برق کشور از مدار تولید خارج و تحت تعمیرات غیرمترقبه قرار گرفت.
ابراهیم قلعه سری افزود: با توجه به نیاز شبکه، پس از خروج واحد و اقدامات اولیه جهت خنک کاری بویلر، فعالیت های فشرده تعمیراتی در اسرع وقت آغاز شد و پس از تعویض یک لوله در ارتفاع 25 متری دیواره شمالی اواپراتور و 2 لوله در ارتفاع 7 متری بخش جنوبی آن و نیز ترمیم و رفع نشتی 4 لوله بخش پنجره ای لترال پس، 2 لوله رهیت دو و 2 لوله مسیر درین استیم کوئل، پس از دو روز تلاش مداوم همکاران تعمیرات و اموربهره برداری مجدداً به مدار تولید بازگشت.
واحدهای بخار نیروگاه شهیدسلیمی نکا به عنوان بزرگترین واحدهای بخار کشور با ظرفیت نامی 440 مگاوات، میتوانند با رفع محدودیت های تولید نقش موثری در پایداری بار پایه شبکه سراسری برق کشور داشته باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
وزیر نفت خبر داد: افزایش تولید نفتگاز در کشور
وزیر نفت با اشاره به افزایش تولید نفت گاز در کشور گفت: میزان ذخایر سوخت نیروگاهی که دولت چهاردهم تحویل گرفت بسیار کمتر از میزان آن در دوره مشابه سال ۱۴۰۲ است.
محسن پاکنژاد با بیان اینکه ترجیح میدهم خیلی به این مسئله که میزان ذخایر سوخت به ویژه نفتِ گازی که در نیروگاهها تحویل گرفتیم در مقایسه با همین میزان ذخایر در اول شهریور ماه سال ۱۴۰۲ چه میزان بود، نپردازیم، تصریح کرد: در طول سه ماه گذشته تولید نفت گاز در کشور افزایش پیدا کرد؛ همچنین تولید بنزین با افزایش خوراک پالایشگاهها و مقدار تغییراتی که در شرایط فرایندی پالایشگاهها ایجاد شده افزایش پیدا کرده است.
او ادامه داد: تولید گاز خام یعنی گازی که قبل از تحویل به پالایشگاهها در بخش بالادستی نفت تولید میشود نیز تا ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده است. این افزایشات تماماً در طول دو ماه و نیم گذشته اتفاق افتاده و به تدریج این افزایشها تداوم دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیتهای حوزه لجستیک در رساندن این میزان سوخت به نیروگاهها مسائلی وجود دارد، ادامه داد: وقتی میزان ذخایر سوخت نیروگاهی که تحویل میگیریم حدود ۴۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشتهاش پایینتر است، هر چقدر هم که در جهت تامین این ذخایر تلاش بکنیم، واردات انجام بدهیم و تولید پالایشگاهها را افزایش بدهیم امکان اینکه بتوانیم به ذخایر سال گذشته برسیم کم است.
وزیر نفت همچنین به آغاز زود هنگام سرما و برودت هوا اشاره کرد و افزود: به ازای هر یک درجه کاهش دما ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری داریم.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه خط قرمز ما ایجاد محدودیت در میزان گاز تحویلی به بخش خانگی است، در این حوزه نمیتوانیم محدودیت ایجاد بکنیم، در نتیجه ممکن است، شاهد ایجاد محدودیت در سایر بخشها شویم که البته تلاش ما جلوگیری از این موضوع است.
پاکنژاد با بیان اینکه وقتی در بخش خانگی با افزایش مصرف گاز مواجه میشویم طبیعتاً باید در بخش صنایع و بخش نیروگاهی محدودیت گازرسانی ایجاد کنیم، اظهار کرد: وقتی محدودیت گازرسانی ایجاد میکنیم مصرف نفت گاز نیروگاهها افزایش پیدا میکند. در طول ۲۵ روز اول آبان ماه متوسط تا روزی ۴۱ تا ۴۲ میلیون لیتر ما نفت گاز ارسال کردیم و تحویل دادیم به نیروگاهها که این عدد در ماههای گذشته حدود ۲۰ میلیون لیتر بوده یعنی بیش از ۱۰۰ درصد افزایش ارسال نفت گاز به نیروگاهها را داشتیم ولی خب از سوی دیگر مصرف نیروگاهها به این دلایل افزایش پیدا کرده است.
او در پایان تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که یکی از راههای موثر همراهی مردم شریفمان در تنظیم دمای رفاه در خانهها است. همچنین این همراهی باید در ساختمانهای اداری و تجاری هم صورت بگیرد که میتواند نقش بسیار تعیین کنندهای در میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ویژه داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
معاون وزیر نفت تأکید کرد:
برونرفت از چالش ناترازی با استفاده از ظرفیتهای دیجیتالی
معاون وزیر نفت در امور گاز یکی از مهمترین راهحلها برای رفع ناترازی و مشکلات انرژی را استفاده از ظرفیتهای دیجیتالی در بحث هوشمندسازی دانست و گفت: تنها با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی است که میتوان با این چالش مقابله کرد.
سعید توکلی در نشست مشترک با محمدمحسن صدر معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: اراده مناسبی در دولت و مجلس برای رسیدگی به مسئله ناترازی انرژی در تمامی بخشها وجود دارد و همه نهادها در این زمینه همنظر هستند؛ این تحولات نشاندهنده یک رویکرد ملی برای حل مشکلات ناترازی انرژی است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت متولی رفع ناترازی انرژی است، لازم است که اقدامهایی جدی برای مدیریت بهتر منابع انرژی انجام شود؛ همکاری میان دولت، مجلس و بخش خصوصی میتواند به ایجاد راهکارهای مؤثر برای حل مشکلات ناترازی انرژی کمک کند.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه یکی از مهمترین راهحلها برای رفع ناترازی و مشکلات انرژی، استفاده از ظرفیتهای دیجیتالی در بحث هوشمندسازی است، ادامه داد: در این زمینه، هیچ راهحل پایدار و اثربخش دیگری وجود ندارد و تنها با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی است که میتوان با این چالش مقابله کرد.توکلی ادامه داد: این موضوع نیازمند برنامهریزی دقیق و مدیریت منابع انرژی است تا بتوان از هدررفت سوخت جلوگیری کرد چراکه در نهایت، برای بهبود وضعیت و حل مشکلات ناترازی انرژی، همکاری بین بخشهای مختلف ضروری است و این اقدامها میتواند به ایجاد یک سیستم پایدارتر و کارآمدتر در بحث مدیریت منابع انرژی از جمله راهاندازی سامانههای هوشمند مدیریت انرژی کمک کند.
وی با توجه به اقدامهایی که از سالیان گذشته در این زمینه انجام شده است، گفت: این تلاشها باید به صورت یکپارچه و هماهنگ پیش برود. نیاز داریم که ظرفیتهای موجود را برای مدیریت بهتر انرژی، چه در بحث دادههای کلان و چه در کنترل هوشمند با نگاه یکپارچه، به کار بگیریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، ناترازی انرژی و اتلاف منابع را ازجمله چالشهای جدی کشور عنوان کرد و توضیح داد: باید تلاش کنیم تا با استفاده از دادههای دقیق و تحلیلهای علمی، برنامههایی برای بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش ناترازی ارائه دهیم.
توکلی با بیان اینکه همکاری بین بخشهای مختلف و استفاده از ظرفیتهای موجود برای رفع چالش ناترازی، ضروری است، تصریح کرد: باید به این نکته توجه کنیم که مدیریت صحیح منابع انرژی نهتنها به کاهش هزینهها کمک میکند بلکه میتواند به افزایش بهرهوری، پایداری سیستم انرژی کشور و عدالت انرژی منجر شود.
وی افزود: پس در این زمینه، ما با توجه به همکاری پیشروی شرکت ملی گاز ایران و سازمان فناوری اطلاعات و بهرهگیری از ظرفیتهای آن سازمان در رسیدن به شرکت ملی گاز هوشمند، با شما همگام هستیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به تهدید حملات سایبری و نگرانیهای امنیتی، یادآور شد: لازم است که زیرساختهای فناوری اطلاعات تقویت شوند. همچنین، باید بر روی یکپارچهسازی سیستمها و استفاده از فناوریهای نوین تمرکز کرده تا بتوان چالشهای موجود را برطرف کرد.
توکلی برای موفقیت در مدیریت انرژی و کاهش ناترازی آن، همکاری بین بخشهای مختلف دولت و استفاده از تجربیات بینالمللی را ضروری عنوان کرد و گفت: این اقدامها میتواند به ایجاد یک سیستم پایدارتر و کارآمدتر در مدیریت منابع انرژی کمک کند؛ همچنین برای مدیریت ناترازی انرژی و بهینهسازی مصرف گاز در کشور، برگزاری نشستهای منظم و مستمر بین دو سازمان، میتواند به ایجاد هماهنگی و شفافیت در روند کار کمک کند.
وی افزود: برای پیشبرد پروژههای هوشمندسازی و بهبود زیرساختهای ارتباطی در کشور، نیاز به یک رویکرد جامع و هماهنگ داریم، یکی از چالشهای اصلی در این زمینه، عدم وجود قوانین و مقررات مدون است که میتواند مانع توسعه پروژهها و استفاده بهینه از فناوریهای نوین شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره استفاده از زیرساختهای کشور توضیح داد: زیرساختهای مورد نیاز ارتباطی، عملیاتی و هوشمندسازی باید بهصورت امن و پایدار فراهم شود. در این زمینه میتوان به ارتباطات فیبر نوری و پوشش تلفن همراه و زیرساخت ارتباطی اینترنت اشیاء اشاره کرد.
به گفته توکلی، با توجه به مشکلات موجود در پوشش تلفن همراه، بهویژه در مناطق دورافتاده مانند عسلویه، ضروری است که اپراتورها و نهادهای دولتی همکاری بیشتری داشته باشند.
وی استفاده از فناوریهای نوین مانند کنتورهای هوشمند را عاملی مهم در کمک به بهینهسازی مصرف انرژی دانست و اظهار کرد: این کنتورها با دقت بالا و قابلیت خوانش خودکار، امکان کنترل بهتر مصرف را فراهم میکنند و اطلاعات دقیقی در مورد مقدار مصرف ارائه میدهند.
معاون وزیر نفت در پایان، با قدردانی از تعامل دوجانبه با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه مدیریت مصرف انرژی در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، بحث ابردولت و ایجاد پلتفرمهای هوشمند نیز باید مورد توجه قرار گیرد. این پلتفرمها باید با زیرساختهای موجود هماهنگ شوند تا بتوانند به طور مؤثر عمل کنند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر:
هوشمندسازی سیستماتیک شبکههای توزیع برق در اولویت برنامههاست
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در سفر به خوزستان گفت: هوشمندسازی سیستماتیک شبکههای توزیع برق در اولویت برنامههاست.
محسن ذبیحی در روز نخست سفر خود به خوزستان به بررسی شبکههای برق شهرهای ماهشهر و آبادان پرداخت و سپس در شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی راهکارهای اجرایی برنامههای عبور از پیک بار ۱۴۰۴ که در شرکت توزیع نیروی برق خوزستان برگزار شد، با اشاره به تعریف یک چشمانداز در معاونت توزیع اظهار کرد: این چشمانداز، گذر از مدیریت سنتی شبکههای توزیع به مدیریت فعال و هوشمند سیستم توزیع است.
وی با تاکید بر دو گذرواژه مهم در این چشمانداز گفت: گذرواژه اول این است که مدیریت سنتی میخواهد به مدیریت فعال تبدیل شود، اما باید پررنگتر عمل کند به این معنا که قبلاً نگاه همکاران ما به توزیع، این بوده که یک شبکه وجود دارد که باید بهرهبرداری شود، خاموشی آن گرفته شود، انرژی توزیع شود، اما اکنون بحث مدیریت فعال و هوشمند است، به این معنا که صرفا بهرهبرداری از شبکه مد نظر نیست و یکسری پارامترهای تعیین کننده دیگر نیز در فرایند توزیع برق باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در واقع باید یک کنش و واکنشی در این فرایند باشد، بحث تولید و توزیع، کنترل هوشمند و خودروهای برقی در آیندهای نزدیک، از دیگر پارامترهاست. بنابراین یک مدیریت دو طرفه است که انرژی را بین مردم توزیع میکنیم و صرفا این نیست که انرژی را بین مردم توزیع کنیم و یک جریان یک طرفه به نام توزیع انرژی و تبدیل هوشمند بین ما و مشترکان برقرار باشد.
وی ادامه داد: امروز در شرایطی قرار گرفتهایم که یک جریان دو طرفه به صورت فعال و هوشمند داریم. فعال به این معنا که میتواند در هر لحظه یک مسیر دو سویه داشته باشد و هوشمند به این معنا که مشخص شود در هر زمان باید برنامهای را تدوین کنیم که ممکن است در بخشهای مختلف همچون نرخ و تعرفه و ... تغییر کند.ذبیحی تاکید کرد: در آینده نزدیک با توجه به قوانین و مقررات و شرایط کشور، یک تحول جدی در این حوزه ایجاد خواهد شد.وی به گذرواژه دوم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه شبکه توزیع باید به سیستم توزیع تبدیل شود، در تعریف شبکه توزیع گفت: این شبکه، مجموعهای از المانها همچون سیم و تیر و ترانس است که قرار است به سیستم تبدیل شود و در این سیستم هم بازیگرانی نقش دارند.
ذبیحی با بیان اینکه اکنون احساس میشود که اختلاف معناداری از نظر تکنیک، موضوعات تخصصی و دانش بین تولید و توزیع وجود دارد، اظهار کرد: حوزه توزیع با توجه به مسائل تخصصی و دانش موجود، دارد در مسیری حرکت میکند که به مراتب در حوزههای مدیریت، مبادلات انرژی و درآمدزایی و در حوزه تکنولوژی و محصولات و قطعاتی که در این حوزه به کارگیری میشود، تخصصیتر از سایر حوزههاست.
وی عنوان کرد: بنابراین نیاز است که شرکتها متناسب با این دگردیسی که در حوزه توزیع رخ میدهد خود را تجهیز کنند و آمادگی ورود به این عرصه را داشته باشند. البته باید این را هم بدانیم که این تغییرات و دگردیسیها این طور نیست که یک شبه فرهنگ توزیع تݝییر کند زیرا تعییر فرهنگ، نیاز به زمان دارد، پس باید شرکتها آمادگی پذیرش این موضوعات را داشته باشند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در پایان گفت: البته خیلی از شرکتهای توزیع هم شروع کردهاند و در حوزه هوشمندسازی، برنامه استراتژیک تعریف کردهاند.
در این نشست، محمد فراتی مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر، احمدرضا خسروی ناظر عالی وزارت نیرو، ارزیابان شرکت توانیر و مجموعه مدیران و معاونین شرکت توزیع نیروی برق خوزستان حضور داشتند که هر کدام در حوزههای مختلف بخش توزیع از جمله هوشمندسازی، کنترل هوشمند، کشف رمز ارزها، کاهش تلفات، نیرورسانی، تجهیزات و ماشینآلات گزارشهای تخصصی ارائه دادند و پس از بررسی مشکلات به بیان راهکارها پرداختند.
در روز دوم این سفر، مجموعه مدیران مذکور از شبکه برق شهرهای دزفول و اندیمشک بازدید خواهند کرد.
قاچاق سوخت قبل از تحویل به واحدهای نیروگاهی
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان امکان قاچاق سوخت از داخل مخازن نیروگاهها وجود ندارد، گفت: محل تحویل سوخت نیروگاهها، مخازن ذخیرهسازی آنهاست و اگر سوخت مصرفی در مسیر فرایند تحویل با تخلف مواجه شود در حوزه نیروگاههای کشور نیست.
ناصر اسکندری با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر اینکه سالانه حدود یک میلیارد لیتر از سوخت نیروگاهها در مسیر تحویل به نیروگاهها منحرف شده و یا قاچاق میشود، گفت: موضوع قاچاق سوخت از مخازن نیروگاهها با توجه به نظارت سهجانبه و تطبیق میزان تولید و سوخت دریافتی غیرممکن است. تفاهمنامهای در این ارتباط با شرکت پخش فراوردههای نفتی منعقد شده است که بر اساس آن محل تحویل سوخت نیروگاهها، مخازن سوخت مایع نیروگاه است. یعنی تا قبل از اینکه سوخت وارد مخزن شود، متعلق به نیروگاه نیست.
وی با تاکید بر اینکه اگر سوخت مصرفی در مسیر فرایند تحویل با تخلف مواجه شود در مالکیت نیروگاههای کشور نیست، تصریح کرد: از زمانی که سوخت وارد مخزن میشود به هیچ وجه امکان قاچاق از این مخازن وجود ندارد، چراکه به محض اینکه نفتکش وارد نیروگاه میشود، به صورت اتوماتیک روی باسکول ورودی نیروگاه وزنسنجی و پارامترهای فیزیکی آن کنترل و میزان ناخالصی آن پایش میشود و تمامی مشخصات بارنامه، تانکر، وزن و پارامترهای صوخت ثبت میشود.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه تمامی این پارامترها یک انحراف استاندارد دارند و اگر خارج از آن باشد، نفتکش متوقف و مکاتبات با نماینده شرکت پخش استان صورت میگیرد و صورت جلسه نیز انجام میشود، گفت: پس از تایید همه پارامترهای مورد پذیرش سوخت به مخزن نیروگاه منتقل میشود.
اسکندری با بیان اینکه مخزن تنها یک مسیر خروج سوخت دارد که آنهم به سمت واحد برای تولید برق است، اظهار کرد: بر اساس همین موضوع نظارت روزانه و ماهانه انجام و میزان انرژی تولیدی نیروگاه و راندمان نیز ماهانه کنترل میگردد و میزان سوخت تحویلی دقیقا با میزان تولید انطباق دارد.
وی با بیان اینکه در زمان تحویل سوخت نیروگاهها بررسیهای لازم در خصوص حجم و کیفیت سوخت تحویلی به عمل میآید، اضافه کرد: در هشتماهه امسال میزان افزایش تولید برق نسبت به سال گذشته 2.33 درصد بوده ولی سوخت معادل مصرفی از سوی نیروگاهها برای تحقق این رقم تنها 1.22 درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی اضافه کرد: بر این اساس نه تنها اقدامی در حوزه قاچاق سوخت از طریق نیروگاهها اتفاق نیفتاده بلکه سعی کردیم با راندمان بیشتری برق تولید کنیم و رشد مصرف سوخت از افزایش میزان تولید برق پایینتر بوده است. این مسله در حالی است که به دلیل محدودیتهای فصلی در بسیاری از مواقع نمیتوانیم بهترین شرایط راندمانی را بهرهبرداری کنیم و مجبوریم تنها نیروگاههایی که سوخت در دسترس دارند را وارد مدار کنیم.
اسکندری خاطرنشان کرد: در خصوص اظهاراتی که بعضا در این زمینه اعلام میشود با مراجع ذیربط مکاتبه و اعلام کردهایم که اگر مستندی دارند ارائه کنند که تا این لحظه نیز چیزی ارائه نشده است.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی در پایان با تاکید بر اینکه این سوخت به صورت امانی در اختیار نیروگاهها است، گفت: به دلیل اینکه یک فرایند سهجانبه وجود دارد و امکان خطا نیز میسر نیست.
آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی
2/1 مگاواتی در گلستان
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گلستان از آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه خورشیدی ۱.۲ مگاواتی در روستای سقرتپه این استان خبر داد.
سید احمد موسوی مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان در حاشیه مراسم عملیات اجرایی ساخت نیروگاه خورشیدی ۱.۲ مگاواتی در روستای سقرتپه گفت: این نیروگاه در زمین اهدایی به مساحت ۲ هکتار با تخصیص اعتبار ۳۶۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات کمیته امداد حضرت امام (ره) به منظور توانمندسازی مالی مددجویان تحت پوشش آن نهاد احداث میشود.وی افزود: با احداث این نیروگاه ضمن کمک به رفع ناترازی تولید برق و ضعف ولتاژ در منطقه، در جهت استفاده حداکثری از ظرفیت انرژی خورشیدی و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و استفاده از انرژیهای پاک اجرا خواهد شد.موسوی بیان کرد: در این طرح ۲۴۰ خانواده از مددجویان کمیته امداد از درآمدهای مالی کسب شده از محل فروش انرژی برق تولیدی توسط این نیروگاه منتفع خواهند شد.
در این مراسم ایری نماینده مردم شهرستانهای غرب استان در مجلس شورای اسلامی، توانگر معاون مالی، حقوقی و مجلس وزیر نیرو، محمد الهداد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، فرماندار گمیشان و مدیران صنعت آب و برق استان حضور داشتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.