شماره: 2490 / ۱۴۰۳ سيزدهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس معرفی شد
هیئتمدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، محمد شریعتمداری، نماینده صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در هیئتمدیره را به اتفاق آرا بهعنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی کرد.
بر این اساس، به استناد مصوبه نشست صبح دیروز دوشنبه (۱۲ آذرماه) هیئتمدیره شرکت هلدینگ خلیجفارس، محمد شریعتمداری بهعنوان مدیرعامل این شرکت معرفی شد.
پیش از این، سعید خوشرو، رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در حکمی با استناد به ماده ۱۱۰ اصلاحیه قانون تجارت «مسئولیت نمایندگی در هیئتمدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (سهامی عام)» را بهعنوان عضو هیئتمدیره به محمد شریعتمداری واگذار کرد.
شریعتمداری در حاشیه نشست هیئت مدیره با اشاره به اینکه خدمات آقای علیعسکری در مدت زمان تصدی مسئولیت هلدینگ خلیج فارس شایسته تقدیر است و برای ایشان آرزوی موفقیت دارم، تصریح کرد: هلدینگ خلیج فارس، گروهی معظم در صنعت و اقتصاد ایران و دارای نقش مهمی در توسعه کشور و تأمین ارز صادراتی است.
وی یادآور شد: امیدوارم در کنار همکاران متخصص و خدوم این گروه بزرگ اقتصادی صنعتی، بتوانیم نسبت به محقق ساختن اهداف گروه و حفظ حقوق سهامداران موفق باشیم.
اعضای هیئتمدیره همچنین از خدمات ارزشمند عبدالعلی علیعسکری در مدت تصدی مسئولیت فوق تقدیر و تشکر کرده و برای وی آرزوی بهروزی و سربلندی روزافزون کردند.
دوشنبه (۵ آذرماه) نیز، سعید خوشرو بهعنوان رئیس هیئتمدیره به نمایندگی از صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت و بهزاد شمسی به نمایندگی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهعنوان اعضای جدید هیئتمدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس معارفه شده بودند.
حفاری چاههای درون میدانی،
با هدف کاهش ناترازی گاز
سرپرست شرکت حفاری شمال گفت: مأموریت جدید سحر یک شامل حفاری ۹ حلقه چاه درونمیدانی (اینفیل) در فاز ۱۹ پارس جنوبی با هدف کاهش ناترازی گاز در کشور است.
روحاله عبدی اظهار کرد: دکل حفاری سحر یک پس از ۱۳ سال فعالیت مستمر در میدانهای هیدروکربنی خلیج فارس و حفاری بیش از پنج هزار متر و تکمیل ۳۰ حلقه چاه نفتی و گازی، مطابق قوانین بینالمللی شناورها برای انجام بازسازی و تعمیرات اساسی در ۲۷ خرداد امسال وارد حوضچه خشک مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در بندرعباس شد.
وی افزود: این دکل طبق برنامه از پیش تعیین شده از سوی متخصصان ایرانی و به صورت کاملاً بومی مورد بازسازی و تعمیرات اساسی قرار گرفت و بهمنظور انجام مأموریت جدید، به سوی فاز ۱۹ میدان گازی پارس جنوبی عازم شد.
سرپرست شرکت حفاری شمال با اشاره به اینکه پروژه بازسازی و تعمیرات اساسی دکل سحر یک با برآورد زمانی ۱۲۰ روز کاری و برآورد مالی ۱۲.۵ میلیون دلار در شرایط سخت و گرمای طاقت فرسای منطقه بندرعباس به همت متخصصان ایرانی و به صورت ۱۰۰ درصد داخلی و با اشتغال بیش از ۲۴ هزار نفر - روز انجام شد، بیان کرد: این در حالیست که پروژههای مشابه با این حجم کار در کشورهای همسایه بعضاً هزینهای ۲ برابری و زمانی بیش از ۳ برابر زمان صرف شده برای دکل سحر یک میتواند داشته باشد.
عبدی درباره مأموریت جدید دکل حفاری سحر یک در میدان گازی پارس جنوبی نیز گفت: مأموریت جدید این دکل شامل حفاری ۹ حلقه چاه اینفیل در فاز ۱۹ پارس جنوبی با هدف کاهش ناترازی گاز در کشور است.
در پروژه بازسازی دکل حفاری سحر یک بالغ بر ۱۰ هزار مترمربع و ۱۱۰ تن آهنکاری و جوشکاری (معادل ۳۵ درصد بدنه دکل)، هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع خزهزدایی، هزار تن تمیزکاری، حدود ۵۰ هزار متر مربع سندبلاست و ۱۵۰ هزار متر مربع رنگآمیزی (معادل ۷۵ درصد کل دکل) انجام گرفت.
بیش از ۲۰ هزار دیا اینچ (یا قطر اینچ به معنی سایز لولهای است که به لوله هم سایز خودش متصل شده است) تعویض لوله معادل ۶۰ درصد کل پایپینگ دکل تعویض شد و برای گرفتن گواهینامههای مربوطه بیش از ۴ هزار نقطه ضخامتسنجی، ۳ هزار متر آزمون تَرَکیابی، هزار متر آزمون وکیوم و ۲ هزار متر آزمون آلتراسونیک انجام گرفته است.
در بخش کمپ استراحت کارکنان این دکل نیز تغییرات اساسی انجام شد که ۸۰ درصد کل کمپ و ۲۰ درصد حجم قرارداد تعمیرات اساسی را شامل میشود.
در بخش تعمیرات اساسی، موتورهای اصلی دکل از سوی شرکت دانشبنیان تعمیر اساسی و بخش عمده (بیش از ۷۵ درصد) شیرهای فشار قوی و اصلی دکل سرویس یا تعویض شدند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد؛
تعداد بازدید : 0
تمرکز بر تأمین خوراک پایدار و نفوذ در بازارهای جهانی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح عملکرد و اقدامهای ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم از ارزآوری بیش از ۴ میلیارد دلاری، توسعه زیرساختهای صادراتی و آغاز نفوذ در بازارهای صادراتی جدید و تدوین نقشه راه توسعه صنایع پاییندستی خبر داد.
حسن عباسزاده درباره عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم گفت: صنعت پتروشیمی در این مدت ۲۲ میلیون تن محصول تولید کرده که حدود ۴ میلیارد دلار ارزآوری داشته و بخش عمدهای از آن به سامانه نیما برای تأمین نیازهای ارزی کشور عرضه شده است. ۲.۵ میلیارد دلار از محصولات نیز به صنایع پاییندستی تحویل شده که سبب رونق این صنایع و ایجاد ارزشافزوده بیشتر در کشور شده است.
وی درباره اهم اقدامهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این ۱۰۰ روز اظهار کرد: انسجام در صنعت پتروشیمی؛ میان هلدینگها و بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی، مهمترین بخشی است که در این شرکت دنبال میشود. همگرایی مناسبی در دولت چهاردهم میان هلدینگهای پتروشیمی و شرکتهای پتروشیمی زیرمجموعه آنها شکل گرفته و نشستهای ماهانه با هلدینگهای متعدد صنعت برای هماهنگی و حکمرانی بهتر در صنعت پتروشیمی تشکیل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در دولت چهاردهم به سمت گسترش تعاملات بینالمللی پیش خواهیم رفت، افزود: صنعت پتروشیمی در بخشهای کسب دانشهای فنی، استفاده از منابع مالی و فاینانسهای خارجی و تجهیزات و کاتالیستهای خاص نیاز به گسترش تعاملات بینالمللی دارد.
عباسزاده در ادامه این موضوع با اشاره بر اهمیت بازار با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد از محصولات پتروشیمی صادر میشود بر ضرورت توسعه صنایع پاییندست آنها تأکید و تصریح کرد: مذاکراتی بهمنظور کسب دانش فنی و منابع مالی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین بخش خصوصی پتروشیمی آغاز شده است.
وی با تأکید بر اینکه این همکاریها در قالب مطالعات آیندهپژوهی صنعت پتروشیمی انجام میشود، افزود: به دنبال توسعه و نفوذ در بازارهای جدید برای محصولات تولیدی کشور هستیم و ظرفیت بازارهایی مانند آفریقا که میتواند برای صنعت پتروشیمی جذاب باشد، به صنعت معرفی میشود.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه زیرساختهای توسعه ازجمله اسکلهها، مخازن و بنادری که در اختیار صنعت پتروشیمی قرار داده میشود از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد و راهبری میشود، گفت: یکی از چالشهایی که صنعت پتروشیمی و شرکتهای بخش خصوصی با آن مواجه بودند، عدم آمادگی کافی برخی اسکلهها برای بارگیری محصولات صادراتی و ایجاد صف برای کشتیها بود که در اقدامی فوری در ۱۰۰ روز ابتدای دولت چهاردهم، دو اسکلهها آماده شد و تحویل بخش تولید قرار گرفت تا صنعت پتروشیمی از اسکلهها به نحو بهتری استفاده کنند.
عباسزاده به آغاز آیندهپژوهی صنعت پتروشیمی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با همکاری یکی از خبرگان دانشگاهی بهمنظور بررسی روند توسعه این صنعت در جهان و کشورهای پیشرو اشاره و تصریح کرد: ما باید صنعت پتروشیمی ایران را با روند توسعه جهانی صنعت تطبیق دهیم زیرا این موضوع بر بازار محصولات پتروشیمی ایران و بازارهای مشترک تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران در ۱۰ سال آینده دو برابر میشود، اظهار کرد: ازاینرو باید بتوانیم ازهماکنون بازارهای جهانی مناسبی را پیشبینی کنیم و این مهم بدون توجه به سایر رقبا و بازیگران اصلی در دنیا مقدور نیست و باید با دنیا هماهنگ باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هماکنون ۲۱ درصد از ظرفیت صنعت پتروشیمی خالی هست، تصریح کرد: دلیل اصلی که نمیتوان از این مقدار ظرفیت ایجاد شده در سالهای قبل استفاده کرد، کمبود خوراک است.
عباسزاده به تشکیل کارگروهی برای تأمین خوراک پایدار صنعت پتروشیمی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره و اعلام کرد: امسال از دو منبع انجیال ۳۲۰۰ که پارسال بهرهبرداری شد و انجیال ۳۱۰۰ که امسال به بهرهبرداری میرسد، با ظرفیت بیشتری استفاده خواهد شد تا بخشی از کمبود خوراک صنعت پتروشیمی تأمین شود.
وی با تأکید بر تمایل سرمایهگذاران صنعت پتروشیمی به سرمایهگذاری در حوزه بالادستی صنعت نفت بهمنظور تأمین خوراک پایدار، گفت: بخشی از میادین شناسایی شد و در اختیار شرکتهای پتروشیمی قرار گرفت. قرارداد یکی از شرکتها نهایی و در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران تصویب شده و در مراحل تصویبخواهی در سازمان برنامه و شورای اقتصاد است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: امیدواریم این سرمایهگذار تا پایان سال میدان مورد نظر را تحویل بگیرد و عملیات اجرایی آن را آغاز کند. با اجرای این قرارداد و توسعه میدان، روزانه ۳۵ میلیون متر مکعب گاز به ظرفیت تولید اضافه خواهد شد و این حجم تولید در اختیار صنعت پتروشیمی قرار خواهد گرفت.
عباسزاده از مطالعه ۱۲ طرح بهینهسازی مصرف گاز در سایر بخشها در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم خبر داد و گفت: در این طرحها که با همکاری شرکت ملی گاز ایران آماده شد و در حال نهاییسازی است، شرکتهای پتروشیمی که مصرفکننده گاز طبیعی هستند میتوانند در صرفهجویی و بهینهسازی گاز در بخشهای خانگی و کشاورزی مشارکت کنند و از محل گاز صرفهجویی شده گاز بیشتری در فصل سرما که با کاهش و محدودیتهای گازی مواجه هستیم، دریافت کنند تا تولید به صورت پایدار تداوم داشته باشد.
وی در زمینه طرحهای در حال اجرای صنعت پتروشیمی افزود: بیش از ۱۰۰ طرح در سالهای گذشته در این صنعت تعریف شده که برخی از این طرحها با میانگین پیشرفت حدود ۴۶ درصد در قالب برنامه هفتم توسعه به بهرهبرداری خواهند رسید. ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در آنها انجام شده و به حدود ۱۲ میلیارد دلار دیگر سرمایه برای تکمیل نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: افزون بر طرحهای برنامه هفتم توسعه، طرحهایی نیز در سنوات قبل تعریف شده که در برنامه هفتم به بهرهبرداری نمیرسند و متأسفانه در اجرا تأخیر دارند. این طرحها نیاز به توجه و بازنگری دارد و در دولت چهاردهم مجددا مطالعه و باسرمایهگذاران مذاکره میشوند تا طرح اصلاح یا با طرح بهتری جایگزین شود.
عباسزاده با تأکید بر اینکه این اقدام همسو با بند قانونی برنامه هفتم توسعه مبنی بر بازنگری طرحهایی که تا پایان سال۱۴۰۳ به بهرهبرداری نرسیدهاند، انجام میشود، بیان کرد: براساس این برنامه مکلف شدیم تا خرداد سال آینده همه طرحها پایش و بازنگری شوند.
وی به تشکیل کارگروه پایش عملکرد صنعت پتروشیمی در قالب برنامه هفتم پیشرفت کشور بر اساس ابلاغ وزیر نفت اشاره و تصریح کرد: وظایف صنایع پتروشیمی در قالب برنامه هفتم توسعه مشخص شده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی همسو با اهداف این برنامه پیش خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: افزون بر تدوین افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی به ۱۳۱ میلیون تن در برنامه هفتم پیشرفت، تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش نیز در این برنامه لحاظ شده است. زنجیرههای پروپیلن، متانول، اتیلن و آروماتیکها در برنامه هفتم توسعه ذکر شده که باید به توسعه زنجیره آنها توجه بیشتری شود.
عباسزاده با تأکید بر اینکه تمرکز در تمام این فرایندها بر تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات مورد نیاز کشور با ایجاد ارزش افزوده بیشتر است، گفت: سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار محصول پتروشیمی وارد کشور میشود که باید تولید کنیم. به این منظور، طرحهای مورد نیاز تعریف و بستههای سرمایهگذاری آماده و ارائه شده است. بسیاری از این طرحها مجری دارند و تمرکز ما بر این است که این طرحها رو بیشتر مورد حمایت قرار دهیم تا از ارزبری سالانه ۲ میلیارد دلاری جلوگیری شود و از محل همین تولیدات با ارزش، صادرات نیز داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طرحی بهمنظور دستیابی به نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی با تمرکز بر صنایع پاییندستی تعریف شده که تقریبا پروپوزال آن آماده شده است، گفت: براساس این طرح، آمایش سرزمین برای کل استانهای کشور انجام خواهد شد. یک نقشه توسعهای با تمرکز بر صنایع پاییندستی پتروشیمی با توجه به خوراک، منابع آبی و صنایع و بازار پاییندستی موجود در هر استان به استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارایه میشود.
معاون وزیر نفت اعلام کرد: پس از آمایش سرزمین و آماده شدن طرحهای هر استان، همایشهایی را نیز در استانهای مختلف برگزار خواهیم کرد که این فرصتهای سرمایهگذاری صنایع پاییندستی پتروشیمی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به متقاضیان و سرمایهگذاران استانها با هدف توسعه صنایع پاییندستی ارائه شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی به یک مسئله عمومی تبدیل شده است
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه اکنون موضوع ناترازی انرژی به یک مسئله عمومی تبدیل شده است، گفت: نیاز است که همه پای کار باشند و برای مدیریت مصرف انرژی تلاش کنند.
سعید توکلی در یازدهمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی در سطح شرکت ملی گاز ایران که با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای گاز استانی بهصورت ویدئو کنفرانس در ساختمان شهدای گاز برگزار شد، اظهار کرد: طی یک روز، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته؛ بنابراین لازم است که همه بخشها همکاری کرده و موضوع را جدی بگیرند تا بتوانیم از بروز بحرانهای احتمالی جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: آبان سال قبل برعکس امسال، گرمترین آبان ماه طی ۵۰ سال گذشته بوده و برعکس، آذرماه امسال جزو سردترین ماهها طی چهار دهه گذشته به ثبت رسیده و طبق پیشبینیها، این ماندگاری سرمای هوا تا آخر هفته جاری یا ۱۰ روز آینده، ادامه خواهد داشت، بنابراین این موضوع، نگرانیهایی را به همراه دارد؛ چراکه با ادامه روند افزایشی مصرف گاز، فشار بیشتری بر شبکه گاز وارد خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور گاز خطاب به مدیران عامل شرکتهای گاز استانی، گفت: با توجه به شرایط کنونی، مصوبات ابلاغی بالادستی باید با جدیت در استانها اجرایی شود؛ تلاش کنید اهمیت مصرف بهینه گاز را به مردم توضیح دهید و از گسترش انشعابات غیرمجاز و استفاده نادرست از گاز در فضای باز جلوگیری کنید.
وی با بیان اینکه به این منظور، باید از ظرفیتهای مختلف برای توجیه مردم استفاده کرد، افزود: برای نمونه، میتوان از مساجد و ائمه جمعه برای افزایش آگاهی عمومی بهره برد. همچنین، مراکز عمومی روباز باید تحت نظارت قرار گیرند تا از انشعابات غیرمجاز استفاده نشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه بیشترین سرمای هوا و مصرف گاز در استانهای شمالی کشور است و تنها شهرهای جنوبی وضعیت نسبتاً بهتری دارند، تصریح کرد: خواهش ما این است از نگاه استانی و بخشی بپرهیزید و به مسایل با دید ملی و کلان بنگرید؛ هماکنون زمانی است که باید با همراهی و همافزایی، حال یکدیگر را بهتر کنیم.
توکلی استفاده از ظرفیتهای قانونی را در بازدید از باغها، رستورانها و تمام اماکنی که از گرماتابها استفاده میکنند، بسیار مهم عنوان کرد و گفت: بر اساس ابلاغیههای مصوب دولت، حضور شما در میدان، دید وسیعتری در این زمینه به شما خواهد داد؛ ضمن آنکه دوستان میتوانند برای فرهنگسازی در زمینه صرفهجویی در مصرف گاز اقدام کرده و لازم است که این جریانسازی ادامه یابد تا واقعیتها به مردم منتقل شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: بازدید از مکانهایی که ممکن است مصرف زیاد آنان، تأثیر بسیاری بر شبکه سراسری گاز داشته باشد را جزو اولویت بازدیدهای خود قرار دهید؛ چراکه تذکر بهموقع شما میتواند برای شبکه، مفید فایده باشد.
وی با بیان اینکه این نعمت الهی تنها برای استفاده ما نیست و به همه نسلها تعلق دارد، بیان کرد: این واقعیت نشان میدهد که ما در حال استفاده از منابع کشور هستیم و باید به این موضوع توجه ویژه کنیم.
به گفته توکلی، مسئولیت هر فرد در این زمینه بسیار مهم است و باید به مردم توضیح داده شود که وضعیت کنونی نیازمند همکاری آنهاست. آگاهسازی در مدارس، دانشگاهها و مراکز فرهنگی میتواند به درک بهتر مردم از شرایط کمک کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: مدیران باید با حضور میدانی خود به بازدید از تأسیسات بپردازند و مردم را متقاعد به مدیریت مصرف انرژی کنند؛ درجه حرارت مناسب برای گرمایش، بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است.
توکلی در پایان، بار دیگر تأکید کرد: نیاز است که همه پای کار باشند و برای مدیریت مصرف انرژی تلاش کنند. اکنون موضوع ناترازی انرژی به یک مسئله عمومی تبدیل شده و واجب است برای رفع این مشکل، راهکارهای اساسی اندیشیده شود.
بزرگترین پمپ حرارتی CO2 جهان شروع به کار کرد
فعالیت بزرگترین پمپ حرارتی CO2 جهان با ظرفیت ۷۰ مگاوات برای تامین برق ۲۵ هزار خانه آغاز شد.
بزرگترین پمپ حرارتی آب دریا مبتنی بر CO2 در جهان در بندر اسبیرگ(Esbjerg) در دانمارک کار خود را آغاز کرده است.
این فناوری که توسط شرکت سوئیسی «من انرژی سلوشنز»(MAN Energy Solutions) توسعه یافته است، گامی به سوی کربنزدایی زیرساختهای گرمایشی است و نمونهای برای شهرهایی است که به دنبال کاهش تأثیر خود بر محیط زیست هستند. این پمپ حرارتی ۷۰ مگاواتی یک جزء کلیدی از یک استراتژی گستردهتر برای دور شدن از اتکا به سوخت فسیلی است. تاسیسات پمپ حرارتی پیشگام با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، گرما را از آب دریا و مزارع بادی مجاور استخراج میکند تا گرمایش ۲۵ هزار خانوار را تامین کند.
این شرکت در بیانیهای مطبوعاتی گفت: کارخانه جدید پمپ حرارتی سالانه تقریباً ۲۸۰ هزار مگاواتساعت گرمای کربنخنثی را تأمین میکند.
در این بیانیه مطبوعاتی آورده شده است: این پمپ حرارتی نیازهای گرمایشی ۲۵ هزار خانوار را پوشش میدهد و در عین حال انتشار کربن دی اکسید(CO2) را تا ۱۲۰ هزار تن در سال کاهش میدهد. به گفته شرکت «من انرژی»، این فناوری طرحی را برای سایر مراکز جمعیتی ارائه میدهد که راه حلهای گرمایشی را بررسی میکنند.
هله دام هنریچسن(Helle Damm-Henrichsen) مدیر عامل شرکتی که این کارخانه پمپ حرارتی را راهاندازی میکند به نام دیآیان فورسینینگ(DIN Forsyning) اظهار داشت: این یک نقطه عطف مهم است که ما مدتها مشتاقانه آن را انتظار کشیدهایم.
این پروژه نه تنها از نظر مقیاس پمپ حرارتی CO2 بلکه به دلیل ادغام جامع آن از منابع مختلف انرژی نیز قابل توجه است.این تاسیسات دارای یک دیگ بخار ۶۰ مگاواتی است که سوخت آن با خرده چوب پایدار تامین میشود و تامین پایدار انرژی تجدیدپذیر را تضمین میکند.یک نیروگاه دیگ بخار برقی ۴۰ مگاواتی، انعطاف پذیری این سیستم را افزایش میدهد، اوج تقاضا را مدیریت میکند و ظرفیت گرمایش پشتیبان را نیز فراهم میکند.استفاده از CO2 به عنوان مبرد در پمپ حرارتی بیشتر بر تعهد پروژه به مسئولیت زیست محیطی تأکید میکند.
در بیانیه مطبوعاتی آمده است: این موضوع برای شرکت DIN Forsyning با توجه به موقعیت مکانی این کارخانه در ساحل دریای وادن(Wadden Sea) که یک مکان ثبت شده در میراث جهانی یونسکو با یک اکوسیستم حساس است، مورد توجه است. مبرد CO2 جایگزین ایمنتر و پایدارتر برای مبردهای سنتی است.این سیستم علاوه بر مزایای زیست محیطی، برای کارایی و پایداری شبکه طراحی شده است و قابلیتهای آن اجازه میدهد تا با تغییرات تقاضای انرژی سازگار شود.این شرکت توضیح داد: این راه حل همچنین تعادل سریع شبکه الکتریکی را امکانپذیر میکند و بنابراین از ادغام تولید برق متناوب مانند خورشیدی و باد پشتیبانی میکند. همچنین این سیستم را میتوان چندین بار در روز با قابلیت واکنش سریع روشن و خاموش کرد.
این فعل و انفعال پویا بین منابع مختلف انرژی یک سیستم گرمایش قابل اعتماد و انعطافپذیر را تضمین میکند.
این سیستم نوآورانه پمپ حرارتی دارای دو واحد موتور کمپرسور HOFIM بدون روغن و مهر و موم شده است که توسط شرکت «من انرژی» در زوریخ سوئیس توسعه یافته است.
در پایان این بیانیه مطبوعاتی آمده است: این واحدها از موتورهای پرسرعت و یاتاقانهای مغناطیسی فعال استفاده میکنند که نیاز به روغن را از بین میبرند و نیازهای تعمیر و نگهداری را نیز کاهش میدهند.
علاوه بر این، این سیستم به نظارت از راه دور، تجزیه و تحلیل دادهها و عیبیابی مجهز شده است که عملکرد و کارایی مطلوب آن را تضمین میکند. استفاده از پمپهای حرارتی آب دریا مبتنی بر CO2 میتواند مسیری مناسب برای شهرها برای کربنزدایی زیرساختهای گرمایشی خود باشد.
با اتخاذ چنین راه حلهایی، شهرها میتوانند به طور فعال اثرات زیست محیطی خود را کاهش دهند و ایجاد جوامع پایدار را ترویج کنند.
درخواست ترکیه برای تبادل انرژی با ایران
مدیرعامل توانیر با نمایندگان ۸ حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی پیرامون موضوعاتی چون افزایش بودجه شبکه، تاسیس شرکتهای برق استانی و برق روستایی در توانیر دیدار و گفتوگو کرد.
این نشستها که با حضور سنگدوینی نماینده گرگان و آق قلا، گودرزوند چگینی نماینده رودبار، کوچکی نژاد نماینده رشت و خمام، رضایی نماینده دشتستان، باقری بنابی نماینده بناب، عبدلی نماینده نطنز، بادرود و قمصر، مصری نماینده کرمانشاه و نجفزاده نماینده خوی در توانیر برگزار شد، با صدور مصوباتی پیرامون مباحثی چون هم افزایی درخصوص بودجه توانیر در جهت بهبود وضعیت شبکههای برق در کشور، درخواستهای پیمانکاران و تولید کنندگان تجهیزات برقی، استقلال و تأسیس شرکتهای برق استانی، برق رسانی روستایی، تبدیل شبکه به کابل خودنگهدار، تقویت روشنایی معابر، احداث خطوط و پستهای برق قدرت و جذب و تبدیل وضعیت کارکنان همراه بود که جهت اجرا در مدت تعیین شده به معاونان و مجریان ذی ربط توانیر و شرکتهای برق مربوطه جهت پیگیری ارجاع شد.
پیگیری درخواست مدیر شرکت برق بویکا جهت عقد قرارداد تبادل انرژی الکتریکی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکیه از دیگر مصوبات این نشستها بود که در نشست مدیرعامل توانیر با نماینده مردم شهرستان خوی در مجلس شورای اسلامی عنوان شد و طرف ترک با اعلام اخذ مجوزهای لازم از دولت ترکیه، آمادگی این شرکت جهت انجام مذاکرات فنی و تخصصی با توانیر را اعلام کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.