شماره: 2491 / ۱۴۰۳ چهاردهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران خبر داد:
انتقال بیش از ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت
به ۵ نیروگاه تهران
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران از انتقال بیش از ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت به نیروگاههای کشور از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
فرهاد انوری با اشاره به برودت هوا و کاهش محسوس دما گفت: با وجود تداوم سرما در استانها، سوخترسانی به نیروگاههای دماوند، گیلان، شهید رجایی قزوین، باقرشهر و منتظر قائم ( عج ) همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به انتقال ۷۵۵ میلیون لیتری سوخت به نیروگاهها از ابتدای امسال تا پایان آبان اظهار کرد: هر سال با نزدیک شدن به فصل زمستان و بهمنظور مقابله با تأثیرات احتمالی سرما و یخبندان بر تجهیزات سیستم سوخترسانی نیروگاهها، اقدامهایی انجام میگیرد تا با پیشگیری از محدودیتهای ناشی از این شرایط، امکان پایداری تولید برق تداوم یابد.
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران افزود: بر همین اساس عایقکاری مسیرها و اتصالات، برطرف کردن عیب از والوهای دستی بهمنظور رفع نشتیهای داخلی و جلوگیری از یخزدگی، اصلاح عایقها و سیستم گرمایش مربوط به مسیرهای سوخترسانی، بخشی از فعالیتهای لازم با هدف مقابله با شرایط سرما انجام میشود و مسئولان منطقه همواره آمادگی برخورد با پدیدههای جوی را دارند.
انوری ادامه داد: راهبرد منطقه تهران نگهداری خطوط لوله مراکز انتقال نفت، تأسیسات، مخابرات، ایستگاهها و انتقال پایدار و ایمن نفت خام، فرآوردههای نفتی و ایجاد ارتباط مخابراتی مطمئن است.
وی رعایت امنیت در سوخترسانی مناطق تحت پوشش را مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: مأموریت کاری این شرکت، عملیات انتقال نفت پایدار و حفظ و حراست از حریم مسیر خطوط است که دامنه وسیعی از فعالیتها و پروژههای مختلف را میطلبد.
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران با بیان اینکه تأمین سوخت نیروگاهها برای تداوم برقرسانی به صنایع و بخشهای مختلف تجاری، اداری، خدماتی و خانگی از درجه اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، گفت: تأمین سوخت مورد نیاز با روندی مطلوب در حال انجام است و با تلاش بیوقفه همکاران بهزودی نیروگاه کاشان نیز به فهرست نیروگاههایی که خوراک خود را از منطقه تهران تأمین میکنند، اضافه خواهد شد.
پالایشگاه بندرعباس
گواهینامه محاسبه ردپای دریافت کرد
شرکت پالایش نفت بندرعباس با اندازهگیری مقدار افزایش نرخ بازیافت آب مقطر، موفق به دریافت گواهینامه محاسبه ردپای آب از انجمن مدیریت سبز ایران شد.
این مجموعه با شناسایی انواع آب، محل و مقدار استفاده از آنها با روش محاسبه ردپای آب، موفق به اندازهگیری مقدار افزایش نرخ بازیافت آب مقطر شده است.
همسو با ارزیابی انجامشده در رابطه با اقدامهای مؤثر در حفاظت از منابع آب و عملکرد زیستمحیطی این مجموعه، انجمن مدیریت سبز ایران لوح تقدیری را به پاس تلاشهای شرکت پالایش نفت بندرعباس در سال گذشته اهدا کرد.
این دستاورد نشاندهنده تعهد شرکت پالایش نفت بندرعباس به مدیریت منابع آب و کاهش اثرات زیستمحیطی در فرآیندهای تولیدی است.
چین خط لوله گاز «نیروی سیبری» را
تکمیل کرد
ساخت بخش جنوبی خط لوله گاز چین – روسیه شرقی بخشی از خط لوله گاز «قدرت سیبری» را تکمیل کرد.
رسانههای دولتی چین گزارش دادند که چین بخش جنوبی خط لوله گاز چین – روسیه شرقی را که به خط لوله قدرت سیبری متصل میشود، برای انتقال گاز از میدانهای سیبری روسیه به مصرفکنندگان تا شانگهای تکمیل کرده است.
این بخش خط لوله از منطقه یونگکینگ در استان شمالی هبی چین آغاز میشود و در شانگهای در شرق چین پایان مییابد. کل خط لوله گاز چین - روسیه شرقی ۵ هزار و ۱۱۱ کیلومتر طول دارد که گاز طبیعی را از منطقه سیبری در روسیه به چین منتقل میکند.
بخش جنوبی این خط لوله ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی را به منطقه دلتای رودخانه یانگ تسه انتقال میدهد، تکمیل این خط لوله ظرفیت کامل طراحیشده سالانه ۳۸ میلیارد مترمکعبی را در سال ۲۰۲۵ میلادی تکمیل میکند که این مقدار حدود ۹ درصد از مصرف چین در سال جاری میلادی است.
سازندگان چینی آخرین بخش، یک خط ۱۶۷ کیلومتری از نانتونگ تا لوژی در استان شرقی جیانگ سو را در اواسط نوامبر اضافه و این پروژه عظیم را هفت ماه زودتر از موعد مقرر تکمیل کردند.
خط لوله «قدرت سیبری» انتقال گاز را در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز کرد و روسیه از آن زمان به مرور مقدار عرضه گاز را افزایش داده است.
رسانههای دولتی گفتند که قرار است در سال ۲۰۲۵ میلادی روسیه با این خط لوله ۳۸ میلیارد مترمکعب گاز تحویل چین دهد که ۲۶ درصد بیشتر از ۳۰ میلیارد مترمکعب برآوردشده از سوی تحلیلگران برای سال ۲۰۲۴ است.
یکی از مقامهای شرکت دولتی شبکه خط لوله نفت و گاز چین (پایپ چاینا) اعلام کرد که «قدرت سیبری» اکنون روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز انتقال میدهد، در حالی که این رقم پنج سال پیش در زمان راهاندازی ۱۵ میلیون مترمکعب در روز بود.
خط لوله قدرت سیبری یک شبکه یکپارچه ترانزیت گاز (جیتیاس) برای مراکز تولید «ارکوتسک» و «یاکوتیا» است که گاز را از این مناطق به «ولادیوستک» و «خاباروفسک» ترانزیت میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان در تهران گردهم میآیند
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت از گردهمایی بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان در تهران خبر داد و گفت: این کشورها در مجموع ۷۰ درصد از ذخایر گاز، ۴۰ درصد از تولید، ۴۷ درصد از صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی جهان را در اختیار دارند.
سید علیمحمد موسوی با بیان اینکه بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) از ۱۶ تا ۱۸ آذر در تهران برگزار خواهد شد و ریاست دورهای این اجلاس برعهده محسن پاکنژاد، وزیر نفت ایران است، اظهار کرد: ۱۶ کشور از مهمترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان گاز جهان در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۲ عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد، افزود: همواره در اجلاسهای مختلف، افزون بر اعضای اصلی و ناظر، چند کشور بهعنوان میهمان شرکت میکنند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت تأکید کرد: تاکنون ۱۰ کشور عضو اصلی برای حضور در بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع صادرکنندگان گاز اعلام آمادگی کردهاند، بنابراین با توجه به حضور حداکثری کشورها، حدنصاب لازم برای برگزاری اجلاس وزارتی در روز یکشنبه (۱۸ آذر) را داریم.
موسوی با اشاره به اینکه اعضای اصلی مجمع شامل ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا است، گفت: کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز اعضای ناظر این مجمع را تشکیل میدهند که بهصورت مرتب در اجلاسها شرکت کردهاند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید، ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی در اختیار اعضای این مجمع قرار دارد، ادامه داد: از همین رو برگزاری این اجلاس بسیار اهمیت دارد و مطبوعات و رسانههای انرژی جهان همواره چشم به اینگونه اجلاس و مصوبات مجمع دارند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با تأکید بر اینکه ایده اولیه تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز از سوی ایران و در اواخر دهه ۷۰ شمسی مطرح شد، افزود: نخستین نشست وزیران کشورهای عضو در سال ۱۳۸۰ در تهران برگزار شد و سال ۱۳۸۹ این مجمع فعالیتهای رسمی خود را آغاز کرد. دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز بر اساس تصمیم اعضا در قطر قرار دارد.
موسوی با بیان اینکه اجلاس وزارتی که بیستوششمین دوره آن ۱۸ آذر در تهران برگزار میشود، مهمترین رکن حاکمیتی و سیاستگذاری این مجمع است، تصریح کرد: مهمترین دستورکار نشستهای وزارتی تصویب برنامهوبودجه، انتخاب دبیرکل، انتخاب رئیس و نایب رئیس اجلاس وزارتی و بررسی حق عضویتها و انتخاب رؤسای بعدی در اجلاس وزارتی بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هفت اجلاس در سطح سران، ۲۵ اجلاس وزارتی، ۴۹ اجلاس در سطح هیئت اجرایی و ۵۵ اجلاس شورای فنی اقتصادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز برگزار شده است، گفت: همچنین تعداد زیادی از نشستهای تخصصی و کارشناسی در پایتخت کشورهای عضو برگزار شده است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت ادامه داد: ایران از زمان تأسیس این مجمع تاکنون افزون بر میزبانی سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال ۱۳۹۴ میزبان نخستین اجلاس در سال ۱۳۸۰، پانزدهمین اجلاس در سال ۱۳۹۲ و هفدمین نشست وزارتی در سال ۱۳۹۴ بوده است.
تبیین برنامههای ۲۶ امین نشست جیئیسیاف
موسوی به برنامههای تعیینشده برای بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران اشاره کرد و افزود: روز جمعه (۱۶ آذر) اجلاس فوقالعاده هیئت اجرایی برگزار میشود. روز شنبه نیز افزون بر بازدید شرکتکنندگان این مجمع از تواناییهای صنعت نفت ایران در پژوهشگاه صنعت نفت، ملاقاتهای دوجانبه وزرا با یکدیگر و مقامهای جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه همچنین عصر روز شنبه گزارش چشمانداز جهانی، گزارش کوتاهمدت بازار گاز و سالنامه آماری این مجمع به اعضا و خبرنگاران ارائه میشود، ادامه داد: روز یکشنبه، ۱۸ آذر اجلاس وزارتی به ریاست محسن پاکنژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران از ۹ صبح تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه برگزار میشود. این نشست در دو نوبت خواهد بود که نوبت اول آن با حضور خبرنگاران و شامل مراسم افتتاحیه، سخنرانی رئیس و دبیرکل مجمع و وزرای شرکتکننده است و در نوبت دوم، نشست پشت درهای بسته خواهیم داشت که وزرا موضوعاتی را بهصورت قطعنامه مصوب خواهند کرد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت تصریح کرد: بعد از اجلاس، مصاحبه مطبوعاتی با حضور محسن پاکنژاد، وزیر نفت ایران بهعنوان رئیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز و محمد حامل، دبیرکل مجمع برگزار میشود.
موسوی با بیان اینکه از ۱۲ عضو اصلی، با احتساب ایران بهعنوان میزبان تاکنون ۶ کشور در سطح وزیر و بقیه کشورها در سطح معاونان و مقامهای بلندپایه وزارتخانههای نفت و گاز در بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت خواهند کرد، گفت: از هشت کشور ناظر نیز پنج کشور جمهوری آذربایجان، عراق، موریتانی، سنگال و موزامبیک در این دوره شرکت میکنند.
وی با تأکید بر اینکه ایران، قطر، نیجریه، لیبی، الجزایر و روسیه که حدود ۵۰ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند، در سطح وزیر در این اجلاس شرکت میکنند، افزود: در روزهای آینده ممکن است سطح مشارکت افزایش یابد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان اینکه کشور عمان نیز بهعنوان کشور میهمان شرکت میکند، گفت: همچنین از ترکمنستان و قزاقستان برای حضور در این اجلاس دعوت کردهایم.
موسوی در پایان با اشاره به اینکه برخی به اشتباه به جای مجمع کشورهای صادرکننده گاز از عنوان «اوپک گازی» برای این مجمع استفاده میکنند، پیشنهاد کرد از واژه جِکف (GECF) برای مخفف کردن نام مجمع کشورهای صادرکننده گاز استفاده شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
باهدف کاهش ناترازی برق در اوج بار تابستان ۱۴۰۴؛
تعداد بازدید : 0
امضای تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر
تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر به منظور پیگیری برنامههای راهبردی صنعت برق برای رفع ناترازی و انجام اقدامات و پژوهشهای مورد نیاز به منظور اجرای ۱۴ مگاپروژه عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴، امضا شد.
این تفاهمنامهها به منظور حمایت دانشی پژوهشگاه نیرو و همکاری در اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق تابستان ۱۴۰۴ و تدوین برنامههای راهبردی میانمدت و بلندمدت برای صنعت برق، در قالب یک تفاهمنامه مادر و ۶ تفاهمنامه زیرمجموعه، میان مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر و مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه ، مشارکت در اجرای ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴، تبادل اطلاعات و دادهها و برگزاری دورههای آموزشی از محورهای همکاری طرفین در این تفاهمنامهها است.
همچنین به منظور فراهم کردن بستر پایدار و همکاری نظاممند، این تفاهمنامه همکاری میان پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه نیرو با معاونتهای متناظر شرکت توانیر برای مشارکت در اقدامات و پیگیری ۱۴ مگاپروژه برای عبور از اوج بار سال ۱۴۰۴، شناسایی و تبیین نقطه ضعفها و چالشهای صنعت برق در حوزههای قوانین، برنامهها، مباحث فنی، وجوه اقتصادی و اجتماعی، تدوین برنامههای قابل انجام میانمدت و بلندمدت برای رفع این چالشها و تنگناها منعقد شده است.
تدوین برنامههای راهبردی برای حفظ و نگهداشت زیرساختهای موجود و توسعه پایدار زیرساختهای انرژی مرتبط با صنعت برق، تدوین برنامههای راهبردی و بلندمدت برای ارتقای کارائی انرژی در زنجیره عرضه انرژی الکتریکی و ترویج و توسعه فرهنگ مدیریت مصرف برای مشترکان برق گروههای مختلف اقتصادی اجتماعی از مهمترین محورهای این تفاهمنامه همکاری است.
مصطفی رجبی مشهدی در این مراسم گفت: هر کاری نیاز به پشتوانه علمی دارد و پژوهشگاه نیرو هم پشتوانه علمی و فناوری صنعت برق است.
مدیرعامل توانیر با اشاره به تعریف ۱۴ مگاپروژه کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در اوج بار ۱۴۰۴ توسط وزارت نیرو گفت: بخشی از این طرحها در حوزه مسئولیت شرکت توانیر است که به منظور اجرای موفقیتآمیز این تکالیف و مسئولیتها این تفاهمنامهها با پژوهشگاه نیرو منعقد شد.
وی این تفاهمنامهها را یک ساله عنوان کرد و با بیان این که مدت آنها تمدید خواهد شد، تصریح کرد: پژوهشگاه نیرو، از قبل اقداماتی را در این زمینه انجام داده و میتوان از تجربیات گذشته، بهره گرفت.
رجبی مشهدی در عین حال ابراز اطمینان کرد که همکاریهای توانیر و پژوهشگاه نیرو در دوره جدید، نتایج خوبی برای صنعت برق در پی خواهد داشت.
مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو نیز در آیین امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه مجموعه صنعت برق در دوران خطیری قرار دارد، گفت: ما باید در کنار هم باشیم و این دوران سخت را به خوبی مدیریت کنیم.
وی با اشاره به این که پژوهشگاه نیرو از نیروهای توانمند با تجربیات ارزشمند برخوردار است، تاکید کرد: باید از این ظرفیتها برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق به نحو مطلوب بهره بگیریم.
بنا بر این گزارش این تفاهم نامه با حضور جمعی از معاونان، مدیران دو دستگاه به منظور همکاری و حمایت دانشی از اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ و با در نظر داشتن ماموریت پژوهشگاه نیرو در انجام تحقیقات تقاضامحور و سیاستپژوهی در صنعت آب و برق، میان طرفین مبادله شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اعلام کرد
تعداد بازدید : 0
هدفگذاری ظرفیت فرآورشی روزانه ۸۲۰ هزار بشکه نفت در غرب کارون
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: هماکنون ظرفیت فرآورشی و بهرهبرداری تولید نفت در غرب کارون ۴۸۰ هزار بشکه در روز است که با بهرهبرداری از واحد فرآورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی (CTEP) در سال آینده به ۸۲۰ هزار بشکه در روز میرسد.
نصرالله زارعی در نشست با رسانههای وزارت نفت با تشریح دستاوردها و برنامههای شرکت متن، از اجرای پروژههای بزرگ در خشکی و دریا خبر داد و این شرکت را بازوی توسعهای صنعت نفت کشور خواند.
وی با اشاره به آغاز نخستین پروژه عملیاتی شرکت متن در سال ۱۳۷۹ گفت: بیشتر مگاپروژههای شرکت ملی نفت ایران در خشکی و دریا از سوی این شرکت انجام شده است که توسعه میدانهای سروش و نوروز، فازهای ۱ و ۲ دارخوین، بلال، آزادگان شمالی و یادآوران در خشکی و میدانهای سلمان و فروزان در دریا ازجمله مهمترین پروژههای انجام شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت به یکی از بزرگترین پروژههای دریایی این شرکت اشاره کرد و افزود: در پروژه سلمان، ۷۶۰ کیلومتر خط لوله دریایی و ۲۵ هزار تن سازه دریایی اجرا شد که این پروژه پس از انقلاب، یکی از بزرگترین اقدامهای صنعتی کشور بهشمار میآید.
زارعی درباره برنامههای افزایش تولید نفت در چارچوب برنامه هفتم توسعه گفت: برای دستیابی به اهداف این برنامه، پروژههای جدیدی تعریف شده و طرحهای ضربتی برای افزایش تولید در دستور کار قرار گرفته است که بر اساس برنامه وزیر نفت، افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکهای تا پایان امسال و ۴۰۰ هزار بشکهای در سال آینده هدفگذاری شده و بخشی از این افزایش تولید بهعهده شرکت مهندسی و توسعه نفت است.
وی با بیان تازهترین وضع طرح توسعه میدان آزادگان گفت: هماکنون تولید این میدان ۱۴۴ هزار بشکه در روز است که با اضافه شدن ۲۶ حلقه چاه جدید به مدار تولید، انتظار میرود ۳۰ هزار بشکه دیگر به ظرفیت تولید اضافه شود، همچنین با احیای ۲۰ حلقه چاه از طریق بازتولید و عملیات اسیدکاری، ۲۰ هزار بشکه دیگر به تولید روزانه افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت متن ادامه داد: برای افزایش تولید در سال آینده، برنامه تعمیر پمپهای درونچاهی ۵۰ حلقه چاه را در دستورکار داریم که پیشبینی میشود با این اقدام، ظرفیت تولید چاهها تا ۳۰ درصد افزایش یابد. بر اساس این برنامهها، تولید روزانه میدان آزادگان با تکمیل فاز نخست به ۲۰۰ هزار بشکه میرسد.
زارعی درباره توسعه فاز دوم میدان آزادگان گفت: قرارداد توسعه یکپارچه آزادگان شمالی و جنوبی در اواخر پارسال امضا شد، توسعه این میدان هشت ساله خواهد بود و پیشبینی میشود تولید نفت این میدان پس از تکمیل فاز دوم، از ۴۰۰ هزار بشکه در روز به ۶۰۰ هزار بشکه برسد.
وی گفت: ضریب بازیافت میدان آزادگان با ۲۸ میلیارد بشکه نفت درجا، با اجرای فاز دوم افزایش مییابد که این اقدام در دو دهه آینده که نفت همچنان یک کالای راهبردی است، اهمیت ویژهای خواهد داشت و ممکن است توسعه فاز سوم نیز برای این میدان در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت متن گفت: تلاش ما این است که ردیف نخست واحد فرآورش مرکزی آزادگان جنوبی (CTEP) که حلقه تکمیلی فاز اول آزادگان است تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد و افتتاح ردیف دوم این واحد فرآورشی نیز برای اوایل سال آینده برنامهریزی شده است و دو ردیف باقیمانده در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
زارعی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۴، روزانه حدود ۲۰۰ میلیون فوتمکعب گازهای همراه در میدان آزادگان جنوبی جمعآوری میشود، افزود: این گازها پس از جمعآوری و فشردهسازی به پالایشگاه گاز هویزه یا واحد NGL3200 منتقل میشود که با اجرای این برنامهها، همه فعالیتهای فاز نخست آزادگان تا پایان سال آینده به اتمام میرسد.
وی درباره تأثیر واحد فرآورش مرکزی بر افزایش تولید غرب کارون اظهار کرد: ظرفیت فعلی تولید در غرب کارون ۴۸۰ هزار بشکه در روز است که با تکمیل و بهرهبرداری از CTEP (بزرگترین واحد فرآورش و بهرهبرداری نفت در ایران)، به این ظرفیت اضافه میشود و تولید روزانه غرب کارون به ۸۲۰ هزار بشکه میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه یکی از موفقترین قراردادهای IPC که بهطور کامل از سوی یک شرکت ایرانی (گسترش انرژی پاسارگاد) اجرا شده طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر است، گفت: تولید نفت از این میدانها در دو ماه اخیر با افزایش ۱۱ هزار بشکهای به ۵۱ هزار بشکه در روز رسیده است و پیشبینی میشود تا پایان سال به ۶۲ هزار بشکه در روز برسد. با این افزایش، تعهد افزایش تولید ۲۲ هزار بشکهای در این پروژه با موفقیت عملیاتی میشود.
زارعی درباره طرح توسعه میدان یادآوران اظهار کرد: فاز نخست این میدان در سال ۱۳۹۵ به بهرهبرداری رسید و توسعه فازهای دوم و سوم که به پیمانکار چینی سپرده شده بود، بهدلیل برخی مشکلات ازجمله تحریمها به تأخیر افتاد. پس از تکمیل مراحل حقوقی، توسعه این میدان به سه پیمانکار داخلی واگذار شد که هماکنون، سه دکل حفاری در میدان یادآوران فعال هستند که قرار است تعداد دکلها افزایش یابد.
وی تولید کنونی یادآوران را ۱۱۴ هزار بشکه در روز اعلام و پیشبینی کرد که تولید از این میدان در ۱.۵ سال آینده، با افزایش ۴۲ هزار بشکهای به ۱۵۶ هزار بشکه برسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به سایر طرحهای شرکت متن بهمنظور افزایش تولید افزود: یکی دیگر از پروژههای IPC ما در میدانهای چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق است که میزان تولید کنونی آن ۷۵ هزار بشکه در روز است و امیدواریم در سال آینده، تولید از این میدانها به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد.
زارعی تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجامشده در میدانهای آبان و پایدار غرب ۱۰ هزار بشکه تا پایان امسال به تولید روزانه افزوده میشود.
وی با اشاره به پروژههای انتقال نفت بیان کرد: تلمبهخانه غرب کارون و خطوط انتقال نفت از دیگر پروژههای کلیدی شرکت متن است که فاز نخست این پروژه به اتمام رسیده و فاز دوم آنکه شامل یک خط لوله ۴۲ اینچی از امیدیه تا خارک است، در حال اجرا است. پیشبینی میشود فاز خشکی این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل شود، همچنین مذاکرهها برای فاز دریایی این پروژه در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با تأکید بر حفظ تعادل بین توسعه و محیط زیست اظهار کرد: این شرکت تلاش کرده است تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند. در ماجرای سیل سال ۱۳۹۸ در خوزستان، حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی جادهها از سوی شرکت متن هزینه شد و تعامل گستردهای با مسئولان محیط زیست داشتیم، همچنین در مناطق عملیاتی مانند هورالعظیم، حفظ اکوسیستم تالاب از اولویتهای ما بوده است.
زارعی در بخش مسئولیتهای اجتماعی نیز به پروژههایی مانند تعریض جاده «سید خلف به هویزه» و ساخت پل «یازهرا» در دهلران اشاره کرد و افزود: ما با اولویت استخدام نیروهای بومی و همکاری با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان تلاش داریم تا در کنار توسعه صنعتی، به مسائل اجتماعی و محلی نیز رسیدگی کنیم.
وی تصریح کرد: با همکاری شورای تأمین شهرستانهای حوزه فعالیت شرکت متن و با استفاده از بانک اطلاعاتی اداره کار، فهرستی از افراد بومی دارای تحصیلات فنی تهیه شده است که این افراد پس از گذراندن دوره آموزشی یکساله، در اولویت جذب برای پروژههای شرکت قرار میگیرند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره همکاری با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان گفت: شرکت متن در حال اجرای سه طرح بزرگ با همکاری مجموعههایی است که برای نخستین بار در این حوزه فعالیت میکنند. برای نمونه تولید نخستین سیال جایگزین کلسیم بروماید برای تکمیل چاه، تحت حمایت این شرکت قرار گرفت و پس از انجام آزمایشهای موفقیتآمیز، مقرر شد به دستور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، بیشترین حمایت از این شرکتهای دانشبنیان انجام شود.
زارعی ادامه داد: در پروژههای غرب کارون، بهویژه در منطقه هورالعظیم، برنامه استفاده از لولههای غیرفلزی (RTP) در دستور کار قرار دارد، به همین منظور دو قرارداد بزرگ با تولیدکنندگان این لولهها در شهرهای شیراز و یزد امضاشده تا تأمین این تجهیزات از طریق تولیدات داخلی انجام شود.
وی همچنین از همکاری با دانشگاه امیرکبیر در زمینه احداث آزمایشگاه تخصصی دانشکده مهندسی نفت خبر داد و گفت: این همکاری شامل تحقیق و توسعه در حوزه لایههای شکافی و عملیات تزریق اسید در چاههای غیرفعال برای افزایش تولید در پروژههای سپهر و جفیر است. این تحقیقات هماکنون بهصورت آزمایشگاهی در دانشگاه امیرکبیر در حال انجام است و در صورت موفقیت، پیشبینی میشود سال آینده وارد فاز عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با تأکید بر نقش پیمانکاران داخلی در توسعه صنعت نفت اظهار کرد: دو دهه پیش، سهم شرکتهای خارجی در پروژههای نفتی ایران بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بود، اما امروز این معادله کاملاً برعکس شده است. حتی در حوزه پیچیده عملیات دریایی، پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم و اگر مشکل تأمین سرمایه حل شود، توان داخلی برای اجرای پروژهها کافی است.
زارعی بیان کرد: دولت به تنهایی نمیتواند به اهداف توسعهای خود برسد و پیمانکاران، مشاوران و سازندگان داخلی بازوی اجرایی وزارت نفت و سایر وزارتخانهها هستند. رویکرد شرکت متن، حمایت از پیمانکاران داخلی برای تحقق توسعه پایدار کشور است.
وی به بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته در پروژهها اشاره کرد و گفت: حفاری نخستین چاه دوشاخهای در میدان آبان آغاز شده و از فناوری لولههای غیرفلزی (RTP) در پروژههای غرب کارون استفاده خواهد شد، همچنین در میدان چشمهخوش و دالپری، یک نیروگاه خورشیدی برای تأمین برق بخشی از تأسیسات راهاندازی میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره اصلاح ساختار سازمانی شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی شرکت، تغییر ساختار سازمانی به سمت پروژهمحوری و افزایش چابکی است. به همین منظور و بر اساس برنامهریزیهای انجامشده بنا داریم با استفاده از توان شرکتهای داخلی و دانشبنیان شرکت را به سامانهها و نرمافزارهای بهروز دنیا تجهیز کنیم.
زارعی به تعامل با ذینفعان اشاره کرد و گفت: هماکنون سازوکاری ترکیبی در وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مستقر است که بهصورت کارگروهی واقعی عمل میکند. ما توانستهایم مشکلها و موضوعهای مرتبط را در کمترین زمان ممکن با این کارگروه مطرح کنیم که در مواقع لازم، شرکت ملی نفت با صدور مصوبات موردنیاز، ما را همراهی میکند. این رویکرد باعث شده تا مراحل اداری با سرعت بیشتری طی شود و اجرای پروژهها با تسهیلگری بهتری به پیش بروند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.